Светлана Шаренкова - лицето на организацията, финансирала чистенето

Светлана Шаренкова

© Иван Григоров

Светлана ШаренковаЕкспресното среднощно почистване на паметника на съветската армия в центъра на София е струвало 840лв., сочат данните на общината. Сумата беше огласена в ранния следобед вчера, а няколко часа по-късно се оказа, че вече е предоставена от неправителствената организация "Форум "България - Русия". От организацията съумяха да вземат за изключително кратко време разрешение от областния управител за почистването на изрисуваните върху постамента комиксови герои.


Така в новините се появи отново името на председателя на Форум "България - Русия" Светлана Шаренкова. Снощи тя беше забелязана при паметника по време на чистенето. Днес обаче мобилният й телефон беше изключен, а по-късно даваше само "свободно".


Шаренкова е публична личност от доста години, макар обикновено да стои далеч от светлините на прожекторите.
Известна е като съиздател на вестник "Земя" заедно с бившия шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент на "Мултигруп" Димитър Иванов.


Според портала "Дакси" двамата са съсобственици на рекламната агенция "Евромедия"  и на Българо-руския информационен пул, чийто създател и директор е Шаренкова. Заедно са и в управата на Сдружение "Клуб Стефан Стамболов", който наскоро удостои президента Георги Първанов с награда за лидерство.


От 1997 год. Светлана Шаренкова се занимава с издателски бизнес. Основава излизащия и в момента двуезичен вестник "Русия днес". Издател е на българските преводи на книгите на Борис Елцин, Владимир Путин, Евгений Примаков и Юрий Лужков.


Завършила е Московския университет, специалност социална психология. Работила е в Института по социология към Българската академия на науките, била е зам.-председател на Държавния комитет за младежта, спорта и децата (1995г.)


През 90-те години името й нашумява след като е уволнена през 1997г. от поста директор на Националния дарителски фонд "13 века България" и е проверявана за неправомерно изхарчени пари. Според публикация в "Капитал" в периода 11-14 февруари 1997 г. с разпореждане на Шаренкова са извършени няколко превода на фирми, близки до Димитър Иванов. Според ревизионния акт на Държавния финансов контрол (ДФК) от 2000г., цитиран от вестник "Сега", за времето между 1996 и 1999г. от фонда са източени общо 564 494 лв. Липсват документи, които да докажат как са похарчени тези средства и дали е удовлетворена волята на дарителите им. Тогава с актове за нарушение се търси отговорност от шефовете на фонда - на Светлана Шаренкова за 500 лв., а на Кин Стоянов - за 6670 лв.


След уволнението на Шаренкова служители на фонда разказват и за друг "финансов проблем", свързан с дарение на "Кинтекс", пише "Капитал". През 1993 г. по партида за подпомагане на студенти в чужбина, изучаващи икономика или право, фондът е разполагал с 1, 1 млн. долара, като от тази сума 800 хил. долара са били дарение от "Кинтекс". В един момент обаче дарителят променил волята си и представител на "Кинтекс" е настоявал част от дарението да му бъде му върнато.


В разгара на обвиненията срещу нея Шаренкова свиква пресконференция, на която обяснява, че атаката е политическа, а далечната й цел е Николай Добрев, вече бивш вътрешен министър и неин близък приятел, когото нарича "един от символите на промяната в БСП". Създаването на напрежение било, за да се възпрепятстват преговорите между партия "Либерали" (Шаренкова по това време е в ръководството на формацията - бел. ред) и БСП".


Шаренкова е автор на книгата "България-Русия", в която проследява историята на отношенията между двете страни. Съставител е и на сборника за президента Георги Първанов - "Гражданинът президент". В него е събрала оценки, мнения и анализи за първия мандат на Първанов.


Форум "България-Русия" е създаден през 2002 г. от 90 представители на бизнеса , браншови организации и някои институции.


Любопитен факт от биографията й е сигнал до омбудсмана от миналата година за текстове от закона за досиетата, които според нея противоречат на конституцията. Тогавашният национален защитник Гиньо Ганев й отговаря, че оповестяването на принадлежност към бившите тайни служби не представлява огласяване на лични данни и не се нарушават правата на трети лица. При проверката на печатните издания комисията по досиетата не е установила принадлежност на Шаренкова към службите на бившата ДС.


В началото на тази година Шаренкова отново влезе в новините покрай паметника на съветската армия. Когато се надигна поредният спор за или против премахване на паметника, от Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД (на който тя е зам.-председател), изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов с призив той да бъде запазен. Срещу събарянето се обявиха и от ръководствата на Съюза на българските журналисти, Съюза на архитектите, Съюза на българските художници и Съюза на българските филмови дейци.


Бившият й съпруг - грузинецът с руски паспорт Владимир Тутберидзе, беше изгонен през 2001г. от България със заповед на тогавашния шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов за срок от десет години поради заплаха за националната сигурност. Година по-късно беше съобщено, че принудителната мярка срещу 30 чужденци, сред които и Тутберидзе, е отменена, "заради отпадането на законовите основания, поради които мерките са били наложени"

Ключови думи към статията:

Коментари (200)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 461 Весело

  Да, Митьо-фашиста, същият и Митьо-шестака
  Тоя и подобни, докато не им забранят обществена и икономическа дейност, България ще си е точно като композицията с кенефа.

 2. 2 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Всички данни от дейностите на тази "дама" - като по калъп! Посредственост и наглост...

 3. 3 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Доста досадна и неприятна е цялата история. Това нещо не може ли да си отиде в Русия и да остане там? Всъщност, не, не може, защото знае отлично колко гадничко е в любимата й Москва

 4. 4 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  Мутреса - та дрънка.


  Неформално -> оперативен щаб на ГРУ.

  Завършват с нещастни "инциденти".

  Нищо лично - просто бизнес за съветските Мутри.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 5. 5 Профил на debater
  debater
  Рейтинг: 740 Весело

  И нищо друго да не знаеш за нея, прическата ѝ е достатъчно красноречива )

 6. 6 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3871 Неутрално

  Предателите никой не уважава! Биографията на Шаренкова може да се опише с една дума - антибългарска. Години наред извършва престъпление спрямо родината си, но без наказание; и за разлика от студента Разколников няма душевни страдания от това.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 7. 7 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Една от главните комсомолки-крепителки на Петата колона на Съветския съюз в България. Идол на мастър Йода от нашия форум.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 8. 8 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Гневно  Днес обаче мобилният й телефон
  беше изключен, а по-късно даваше само "свободно".
  ===============


  Къде е този номер !!?

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 9. 9 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Тази, независимо от привидната и външна симпатичност, даже и с омерзене не заслужава да я ..укаш!

 10. 10 Профил на babagicka1
  babagicka1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Поредното протеже на КГБ в България .....

 11. 11 Профил на The Chicago Boys
  The Chicago Boys
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Известна е като съиздател на вестник "Земя" заедно с бившия шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент на "Мултигруп" Димитър Иванов.

  Според портала "Дакси" двамата са съсобственици на рекламната агенция "Евромедия" и на Българо-руския информационен пул, чийто създател и директор е Шаренкова. Заедно са и в управата на Сдружение "Клуб Стефан Стамболов", който наскоро удостои президента Георги Първанов с награда за лидерство.


  Такава гаргара с паметта на Стамболов си правят, че няма повече накъде.

 12. 12 Профил на The Chicago Boys
  The Chicago Boys
  Рейтинг: 8 Весело

  Бившият й съпруг - грузинецът с руски паспорт Владимир Тутберидзе, беше изгонен през 2001г. от България със заповед на тогавашния шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов за срок от десет години поради заплаха за националната сигурност. Година по-късно беше съобщено, че принудителната мярка срещу 30 чужденци, сред които и Тутберидзе, е отменена, "заради отпадането на законовите основания, поради които мерките са били наложени"

  Анти българите си личат.

 13. 13 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело


  СИГУРЕН СЪМ, чеее ....

  Госпожата
  говори 'телегентно - нали това Ви харесва.

  Ей > така да Ви "оправят" ?!  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 14. 14 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1503 Гневно

  Отврат!!!!

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 15. 15 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  А стига бе аз честно си помислих, че злият Иван Костов го е изрисувал а съответно като възпитан Човек е и почистил Ствола на Българо Съве'цката Дружба та да свали рейтинга на наш Боце
  Лелеее май мат'ряла се поодзърта и като бръкне у джеба и види, че нема никой и се пооглежда дали наблизо или подръкаА се понамирват камънье и дръвье
  То ние Балканските народи се славим, че тачим и милеем за традициите
  Справка комшиите дето ни плаши наш Боце с тех

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3366 Неутрално

  ...Създаването на напрежение било, за да се възпрепятстват преговорите между партия "Либерали" (Шаренкова по това време е в ръководството на формацията - бел. ред) и БСП"...

  Това много вкратце е дадено.

  Въпросната пария я създаваха официално тя и Каракачанов.
  Не Каракачанов от ВМРО, а оня, зеленият. Дето беше и кмет на София. И дето татко му беше генерал от "Службите".
  При представянето на партията пред медиите и обществеността ги попитаха какво общо имат и какво знаят за либералните идеи. А тази кифла се изтъпани и отговори, че започвали да се учат и да четат книги по въпроса.

  Та това е цветенцето Светлана Шаренкова.

 17. 17 Профил на onia_s_konja
  onia_s_konja
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Ставате все по малко комунета... ще ви изринем от тази страна рано или късно...

  Първо преди, след това - после.
 18. 18 Профил на Thoth
  Thoth
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Червен крокодил. Марш!

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” - Seneca
 19. 19 Профил на rikardo
  rikardo
  Рейтинг: 515 Весело

  Ето това е типичен случай на анти български действия в полза на друга държава.За съжаление в б-г е пълно с такива национални предатели .Виждаме ги по форумите и в защита на кадафи.Снощи пак е имало нелегални действия през ноща партизанлък дано не са обрали някоя мандра.

 20. 20 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1774 Весело

  такива като тая в средновековието са ги изгаряли на клада обаче тази някак си е оцеляла и днес управлява съдбините на България !

 21. 21 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#1] от "NikB":

  Същият - Митьо Гестапото.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 22. 22 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Уважаема госпожо,
  Ако наистина сте завършила психология(Завършила е Московския университет, специалност социална психология. Работила е в Института по социология към Българската академия на науките, била е зам.-председател на Държавния комитет за младежта, спорта и децата (1995г.)) и работа с деца(същите тези деца с които сте работили), не мога да си представя, че не знаете, какъв негативизъм се зародил в тях от ВАШАТА постъпка (търсеща внимание) и как самото противопоставяне срещу младото поколение ще ви отведе далеч далеч в минало-незабравимо .... където трябваше да си останете ... но явно не сте наблегнали на уроците по психология, а може би не е трябвало да се занимавате с неща, които не са ви във възможностите....
  Пред младото поколение помиярщините не вървят ...
  Намерете си друго поприще, защото използването на властовия ресурс, може да се окаже за вас последното стъпало на стълбата, преди падането...
  Съжалявам само, че с постъпката си, изложихте цялата гилдия на психолозите ...едно от малкото срещани явления в България ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 23. 23 Профил на BohrMottelson
  BohrMottelson
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Светлана Шаренкова - лицето на организацията..."

  Лице е малко пресилено. Прилича ми по-скоро на ...

 24. 24 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тази особа трябва незабавно да бъде съдена за национална измяна, българския паспорт да ѝ бъде отнет и след това екстрадирана за родината ѝ.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 25. 25 Профил на arididim
  arididim
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Изгубеният град:Лукачукай.

 26. 26 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Именно тази и другите като нея ни държат в блатото. Неслучайно си тачат толкова паметника на окупационната армия. Без нея те биха били никои и нищо.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 27. 27 Профил на Виктор Къдринов
  Виктор Къдринов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Известна е като съиздател на вестник "Земя" заедно с бившия шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент на "Мултигруп" Димитър Иванов."

  "Заедно са и в управата на Сдружение "Клуб Стефан Стамболов", който наскоро удостои президента Георги Първанов с награда за лидерство."


  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
 28. 28 Профил на rikardo
  rikardo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#15] от "tanas":Изобщо ншма да се учудя и ако има пръст и костов нали там е завършил в крайна сметка си е руски възпитаник и проекта на гоце.

 29. 29 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1071 Весело

  баси безумната комсомолка...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 30. 30 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#24:"Dehumanizer"]Тази особа трябва незабавно да бъде съдена за национална измяна, [/quote]


  Кой съд да я осъди ?!

  Любовкикът и е "съвтник" на Мутрата Първанов,

  а Мутрата Първанов си има Главен Прокуров, Касационен Висш Прокурор .... 1/3 от ВСС и 2/3 от КС.


  Само с потене и плюнки - не става.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 31. 31 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#27:"Виктор Къдринов"]"Заедно са и в управата на Сдружение "Клуб Стефан Стамболов", който наскоро удостои президента Георги Първанов с награда за лидерство." [/quote]


  Къдринов,

  Отворкото > Dehumanizer

  иска точно те да я осъдят за национална измяна .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 32. 32 Профил на Виктор Къдринов
  Виктор Къдринов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Точно пък сдружение с името на Стамболов...  Ей, комунета,

  Стамболов не е управлявал демократично, но има добър израз за такива като вас:

  "РУСКИ ПОДОЖКИ!"

  (*руски подметки)

  Отива ви нали?!

  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
 33. 33 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Светлана Шаренкова - лицето на организацията, финансирала чистенето.
  ============
  Що пък точно лицето, сещам се за други части от тялото, които са по-подходящи.

 34. 34 Профил на вземи тая греда
  вземи тая греда
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Митьо Шестака, Кинтекс ...
  Шаренкова е замесена все с интересни лица/фирми от прехода

  Quis custodiet ipsos custodes?
 35. 35 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  Сега като гледате тези русофилоподобни мутанти,разбирате защо затворите по времето на Стамболов са били пълни и защо Русия толкова го е мразила,че чак за назидание го насичат на части...

 36. 36 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Рубладжийка.

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
 37. 37 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#30] от "barcelonski":

  Ами точно ти би могъл да помолиш да я осъди новия шеф на Софийския градски съд - Владимира Янева - семейната приятелка на Цветанов - дясната ръка на Боко - приятелят на комуниста Златев & син. Все трябва да имаш някакви връзки в ГРОБ след като по цял ден пригласяш в песничките за магистралите.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 38. 38 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#28] от "rikardo":
  Понеже постинга Ви не е обозначен с '' Весело '' не виждам смисъл да Ви отговарям .
  Това го пиша от уважение на всяко мнение а иначе знам как мога да Ви отвърна .

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  Пуснала си е дълга коса, та да скрие големите си маймунски уши.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Графитите са наказуемо деяние в цивилизованите страни, и по тази причини "художниците"-графитажии действат нощно време като крадци и се крият. Драсканиците им могат да се видят по фасади на сгради, паметници, железопътни надлези, мостове и пр. Дали графитаджиите ще са нацапотили паметника на съветската армия, паметника на турската армия или някоя фасада на сграда, няма никакво значение-резултата е едно грозно осиране. Ако на някой не му харесват дадени паметници, да се обърнат към съответната управляваща политическа сила, която има мнозинство, и ако тя прецени че даден паметник трябва да се срути, да го направи. В Булгурия обаче всичката пара отива в свирката. Добре, правителствата след 2001 не били анти-руски настроени, и затова този паметник продължавал да стои в центъра на София. Ами какво беше правителството и мнозинството през 1997-2001, не беше то ли анти-руски настроено? Защо тогава не взеха политическо решение за разрушване на паметника на съветската армия, а сега си чешат същите тия хора езиците? След като не са го направили, значи по принцип са били съгласни той да продължи да съществува, нали така?

 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  Тая рускиня се разпорежда в страната ни като да и е бащиния! Трябвало е да я изгонят от България още с бившия и.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тая е кръгла нула.
  Проститутката на червените кхмери. Тая е само лицето, а зад нея се вижда Гоце, Манджуков - тоя е с дарението който е искал то да му бъде върнато.
  Отделно от $200 млн по сметки на Кинтекса в Алжир само.
  Тия пари никой не ги закача.
  1300 години беше фондацията на ДС и с нея препираше без контрол средствата между външнотърговските дружества и централния държавен бюджет като формалната причина беше че ЦРУ следи банковите разплащание, а реалната беше че Луканов и Петър Младенов крадяха и с гъза си под носа на Тодор Живков и същата тая ДС, която после ги затри.
  Та тая коза колкото и да се излага, в тая страна има хора все още които не си носят главите само за да има на какво да си закачат шапката. Помияри нещастни.
  Затова ние искаме лустрация - точно тия като тая да нямат достъп до властта.

  The biggest risk in life is not taking one.
 43. 43 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#37:"Dehumanizer"] Все трябва да имаш някакви връзки в ГРОБ след като по цял ден пригласяш в песничките за магистралите.[/quote]

  Не е реално (според мен)
  да пишеш "тази да бъде веднага съдена за държавна измяна".
  Следват най-малко 2 въпроса:
  - кой да я съди
  - има ли доказателства

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 44. 44 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#40] от "kirsner":

  Не.

  The biggest risk in life is not taking one.
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  До коментар [#40] от "kirsner":
  Не смей да обиждаш моята страна мръсник!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 977 Неутрално

  "Заедно са и в управата на Сдружение "Клуб Стефан Стамболов", който наскоро удостои президента Георги Първанов с награда за лидерство."

  Божеее каква безмерна наглост. Известно Стамболов е убит по нареждане на Александър трети, и че двама от убийците му, веднага след като го насичат със ножове се скриват в тогавашното руското посолство /сградата на Московска и Раковска/ , в която днес провеждат "бизнес срещи"...

 47. 47 Профил на rikardo
  rikardo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#38] от "tanas":Ако можеше щеше да отговориш, или пък ако отговориш ще бъде един от шаблонните отговори.Но ако си му ял попарата като мен, ще си замълчиш и ще уважиш мнението ми.

 48. 48 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3366 Неутрално

  До коментар [#32] от "Виктор Къдринов":

  Какво си се развеселил?
  Не е тъжно, а направо трагедия!
  Тая и Шестака раздават награди "Стамболов". И то .. на агента Гоце.

  Не само това. Има и още.
  Въпросната задруга, осквернила безпардонно името на Стамболов, се вихри под егидата на БАН.

  Това, покрай новината за награждаването, си беше скандалът на седмицата тогава.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Странно защо не пише ,че тя е един от основателите и ръководителите на т.н СДС-либерали ,което се появи след разцепването на СДС. Там бе пълно с хора като Петко Симеонов, Жельо Желев и други креатури на тайните служби. Шаренкова е просто момиче за мръсни поръчки, пък били те и свързани с почистване на паметници на окупатори.

 51. 51 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#37:"Dehumanizer"]Все трябва да имаш някакви връзки в ГРОБ след като по цял ден пригласяш в песничките за магистралите.[/quote]

  "Връзката ми с ГЕРБ" е точно
  ТАЗИ >
  не искам да слушам "нищоговорене", което е "нищоказване".
  И разбира се затова гласувах:
  - за Бойко Борисов на парламентарните
  - за Меглена Кунева за Европарламент

  Все пак тя говори много телегентно ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 52. 52 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Владимир Тутберидзе, който до миналата година беше съпруг на Светлана Шаренкова, е работил 8 г. незаконно в МВР, твърди същият източник. И преди 10 ноември 1989 г. законът е забранявал чужди граждани да работят в системата на вътрешните работи. Тутберидзе ползвал протекции от тъста и тъщата си - активни борци против фашизма. Той напуснал работата си в института по криминалистика през 1992 г. и започнал да посредничи в незаконна търговия с оръжие и стратегически стоки от Кавказ, сочат данни на контраразузнаването. То засякло десетки такива случаи.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2001/03/04/16866_nss_goni_chujdencite_zaradi_lipsa_na_dokazatelstva/

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  Руските подлоги са толкова жалки. Виждат нещата само в черно и бяло. Щом си против руските подлоги в България, значи си с американците. Горките! Те са неспособни да си представят, че света е много по-шарен.
  Дали ще схванат някога, че с всичките си простотии те настройват все повече и повече българи срещу тях.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на rikardo
  rikardo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#38] от "tanas": Ами какво беше правителството и мнозинството през 1997-2001, не беше то ли анти-руски настроено? Защо тогава не взеха политическо решение за разрушване на паметника на съветската армия, а сега си чешат същите тия хора езиците? След като не са го направили, значи по принцип са били съгласни той да продължи да съществува, нали така

 55. 55 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 977 Весело

  Кирснер, та какво казваш ти е американското, освен рубашката и сапогите, не разбрах?

 56. 56 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#37:"Dehumanizer"]Все трябва да имаш някакви връзки в ГРОБ след като по цял ден пригласяш в песничките за магистралите.[/quote]

  За да не се чудиш:

  - За кого гласувах за кмет на София - 2005 ?

  НЕ гласувах за Борисов .... не говореше 'телегентно.
  Гласувах за Милен Велчев - говореше 'телегентно и обещаваше "250 км магистрали" само около София.

  СЕГА сте Вие "подред"
  да гласувате за "говори 'телегентно".

  От "barcelonski" - Филен дан'к !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  Моля модераторите на този форум за забранят достъпа на лицето под ник "kirsner". За злонамерена обида (пост 49) на да страната ни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#49:"kirsner"]#45, аз като американски гражданин да ти сера на твоята страна Булгурия. [/quote]


  Що щеш тогава в български форум, чудя се.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 59. 59 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  Най-хубавото в цялата тази итория е,че тя показва,че поколенията в България се сменят и червената смрад необратимо си отива от България!Такива типажи като въпросната тьотка изглеждат все по-нелепи и не на мястото си.Рано или късно Гоце и неговите големи членове ще отидат по дяволите.А такива уникални екземпляри като Велко Вълканович(повече му отива сръбско-руска фамилия)са в края на дните си....Силата е в младите,а те за щастие не са били нито комсомолци нито пионери..Въпросът със премахването на този уродлив "паметник"ще става все по-остър и неговото премахване от центъра на София е неизбежно.Ниакакви пАсоль-и "съюзи"на некадърни номенклатурчици не могат да спрат хода на времето.....

 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  До коментар [#58] от "Dehumanizer":
  Всъщност! Думите му демонстрират истинския облик на защитниците на руските истукани в България и колко ги е еня такива за нашата родина.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 740 Любопитно

  '''Създаването на напрежение било, за да се възпрепятстват преговорите между партия "Либерали" (Шаренкова по това време е в ръководството на формацията - бел. ред) и БСП".'''
  ==========
  Нека си спомним и за един от основателите на СДС, след това основател на партия "Либерали" - Петко Симеонов!
  http://www.omda.bg/bulg/news/personal/p_simeonov.htm

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 63. 63 Профил на The Chicago Boys
  The Chicago Boys
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#49:"kirsner"]#45, аз като американски гражданин да ти сера на твоята страна Булгурия. [/quote]


  И на луната да отидеш ще си останеш същият боклук. Голяма омраза към България таиш. Май си червеничък като те гледам, някакви разкатават майката на българите, а ти ги подкрепяш.

 64. 64 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Весело

  Известна е като съиздател на вестник "Земя" заедно с бившия шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент на "Мултигруп" Димитър Иванов.

  ............................................
  Някой имал ли е съмнение, кои са "Мултигруп"?
  Спонсорите на догановото ДПС, на НДСВ, на Волен и Атака.
  Хора, преди да избирате, спрете се, пийте по едно , помислете и тогава.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 65. 65 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Весело

  Тая е от бойците на тихият фронт.
  ДС от всякъде. Вижте й само биографията. Завършила е в Москва , специалност: "пране на мозъци".


  "Светлана Шаренкова е родена в София. Завършила е Московския държавен университет "М.Ломоносов", специалност социална психология. Работила е в Института по социология към Българската академия на науките (1987-1995), била е заместник председател на Държавния комитет за младежта, спорта и децата (1995) и Директор на Националния дарителски фонд „13 века България“ с ранг заместник министър на културата (1996-1997)"

  nemo malus felix, minime corruptor.
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4204 Неутрално

  Е нямах такова отношение към руснаците преди. Но колкото по-нахални и нагли стават, толкова повече ги мразя и ме отвръщават.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  [quote#64:"СДС"]Хора, преди да избирате, спрете се, пийте по едно , помислете и тогава. [/quote]
  Ми то да помислим Карлович, хубаво, ама трябва да има алтернативи за обмисляне, че иначе си оставаме само с едното пиене.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 68. 68 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#40] от "kirsner":

  Най-после нещо смислено и трезво
  сред тридневния истеричен лай на озлобени нищожества.

  Точно така, колега.
  Гражданите , чрез свободни избори са делегирали права да бъдат представлявани от общински съветници и кметове.
  Щом този паметник пречи, не се харесва, не се приема от мнозинството граждани , следва техните представители да реагират адекватно и да откликнат на тяхното желание.
  Това е демокрацията. Това е редът.

  Среднощни, анонимни мацаници, омаскаряване и последвало бягство е признак на страх, на злобно безслилие или пък просто на юношеска шега .
  Днес са омацали този паметник, утре други ще омацат паметника на участниците в бомбардировките над София.
  Това е най-слабият и най-страхливият начин да изразиш позиция.

 69. 69 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Весело

  Тя тая се оказа първа приятелка на Примаков. Може би дори е един от главните КУКЛОВОДИ НА 5 колона!!!
  Скро-фи е сезирала и закона на досиетата, което обаче не било прието от омбудсманът. Според нея досиетата трябвало да останат заключени...
  Ето я на снимка с с бившия премиер на Русия и бивш директор на службата за външно разузнаване Евгений Примаков.

  "....омбудсманът на републиката не възприема предложението на сезиралата го Светлана Шаренкова, издател на в. "Земя" и "Русия днес", Законът за досиетата да бъде обявен за противоконституционен. Той отхвърля и предложението й да внесе предложение в парламента за промени на конкретни текстове от закона."
  http://www.google.de/imgres?imgurl=http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_864218.jpg&imgrefurl=http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/24/864213_ombudsmanut_othvurli_vtoro_iskane_za_reviziia_na/&;usg=__ZQJsID2intfC8VVzOXgdLgWbiNY=&h=250&w=450&sz=27&hl=de&start=0&zoom=1&tbnid=3E0Rr_tiFR8inM:&tbnh=164&tbnw=223&ei=HuEATrnLKo3HsgbGrt2SDQ&prev=/search%3Fq%3D%25D0%25A1%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B0%2B%25D0%25A8%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B0%26hl%3Dde%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DLAR%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:de:official%26biw%3D984%26bih%3D635%26tbm%3Disch%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=hc&vpx=129&;vpy=325&dur=3058&hovh=167&hovw=301&tx=170&ty=88&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:8,s:0&biw=984&bih=635

  nemo malus felix, minime corruptor.
 70. 70 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#4] от "barcelonski": Ако Шаренкова е ГРУ, отпиши ги . Не мисля, че си прав, ГРУ е много сериозна организация. Тази особа може да представлява пенсионери от ГРУ или нещо подобно, но не и действащи спецназ! Иначе си е мутреса отвсякъде!

 71. 71 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  До коментар [#68] от "trifon74":
  Относно твърденията в сигнала на Шаренкова, че законът водел до т.нар.тиха лустрация, което накърнявало правата на засегнатите лица, омбудсманът изтъква, че преобладаващо негативната обществена оценка на ролята и дейността на тоталитарните тайни служби не може да бъде третирана като лустрация и да се претендира за нейното ограничаване от страна на държавата, включително със законови текстове.
  http://www.google.de/imgres?imgurl=http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_864218.jpg&imgrefurl=http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/24/864213_ombudsmanut_othvurli_vtoro_iskane_za_reviziia_na/&;usg=__ZQJsID2intfC8VVzOXgdLgWbiNY=&h=250&w=450&sz=27&hl=de&start=0&zoom=1&tbnid=3E0Rr_tiFR8inM:&tbnh=164&tbnw=223&ei=HuEATrnLKo3HsgbGrt2SDQ&prev=/search%3Fq%3D%25D0%25A1%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B0%2B%25D0%25A8%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B0%26hl%3Dde%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DLAR%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:de:official%26biw%3D984%26bih%3D635%26tbm%3Disch%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=hc&vpx=129&;vpy=325&dur=3058&hovh=167&hovw=301&tx=170&ty=88&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:8,s:0&biw=984&bih=635

  nemo malus felix, minime corruptor.
 72. 72 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Весело

  Както "Дневник" съобщи, през януари тази година Шаренкова заедно с Димитър Иванов, бивш началник на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност и настоящ собственик във фирмата, издаваща в "Земя", подкрепени от Асоциацията на разузнавачите от запаса и Асоциацията на контраразузнавачите от запаса, атакуваха пред Гиньо Ганев Закона за досиета с искане за обявяването му като противоконституционен.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/24/864213_ombudsmanut_othvurli_vtoro_iskane_za_reviziia_na/

  nemo malus felix, minime corruptor.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Отива й да играе роля във филм, като надзирател в нацистки концлагер.

 75. 75 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Шаренчето изскочи от забвението. Хвърли се да брани отминалата епоха от стрийт-арта.

 76. 76 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Димитър Иванов (едно ченге)и едно друго, с руско име-Светлана Шаренкова били в управата на Клуб "Сдружение
  Стефан Стамболов".
  Идете да видите статуята, или главата на Стамболов в градинката пред "Кристал" в София, направена със спонсорството на Мултигруп - разцепената глава!
  Малко символика - такава ще е главата на всеки, дигнал я пред мракобесната Русия.

 77. 77 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  До коментар [#67] от "sniper":

  Алтернативи винаги има , моето момче!
  Ей на, виж ма мене. Аз съм една алтернатива, винаги съм бил и ще бъда. Време е да сменим сценария и да си изберем тези, които мислят за нас, а не само за себе си.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 78. 78 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3055 Весело

  МуууууууууууууууууууууууууТреса!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 79. 79 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#69] от "СДС":

  Вместо да даваш многокилометрови неработещи линкове, по-добре ги минавай през този сайт: http://tinyurl.com Той ще ти ги съкрати и линкът после ще излиза както трябва.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 80. 80 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#72:"СДС"]атакуваха пред Гиньо Ганев Закона за досиета с искане за обявяването му като противоконституционен. [/quote]

  Така е СеДеСарски,

  това доказва, че те са сигурни в тази "система" .... в най-лошия вариант си правят "пропаганда" - за Матряла.

  Хем искрено - хем лично !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 81. 81 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Сиктир и байгън... казвам и аз. На довчерашната "учительница" по руски и днешна градоначалничка и наместничка на Самия Него, що рече, че почистването на паметника било "партизанска" работа.
  Сиктир и байгън от довчерашни лакеи, гавази и гувернантки на властта, олигавени и недообърсали се след последното фелацио (то не е било така отдавна). Пожарникари, физкултурници, милиционери, даскалици по руски, опили се от мимолетната си власт и недосегаемост (туй не е така сигурно, обаче) парвенюта на политиката.
  Паметникът е на тези, които защитиха Родината си във война, която нарекоха Отечествена. Защитиха своята Родина и спасиха родината за европейските народи.
  Самодоволни и скучаещи отрочета без елементарно възпитание, но с претенция за елитарност и артисцизъм, невдигани в атака, невлизали в бой, непровели и една едничка акция, усилие някакво, да защитят нещо малко, нещо мило, нещо ценно, намериха за особен шик да хвърлят в лицето на тези, които са платили цената с живота си преди 70 години, цветните си храчки.
  Хвала, отрепки! Страхливци, копеленца на страхливци, вие сте гордост на бащите си. Сиктир и байгън."

 82. 82 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  [quote#77:"СДС"]Аз съм една алтернатива, винаги съм бил и ще бъда[/quote]
  Туй някой от кандидат президентите ще ти го открадне, да знаеш. Как си го изтипосал, като от лозунг. Или и ти го сви отнякъде? Иначе аз вече чичо не вярвам на лозунги и добре подбрани думи, че двайсет години тия твойте само това правят. Ей, ама добре си ги научил, а и те добре си поживяха, че и още си рахатуват. Само от време на време се сдавят за кокъла, ама после се оправят. Иначе съм съгласен, че е време за една нова порода хора. Ама де я?

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 83. 83 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 977 Весело

  Калева, ако не бяха съветските "освободителни войски" , такива като ваша милост още щяха да ма'ат геги подир овцете...

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Весело

  До коментар [#82] от "sniper":

  "Туй някой от кандидат президентите ще ти го открадне, да знаеш. Как си го изтипосал, като от лозунг. Или и ти го сви отнякъде? Иначе аз вече чичо не вярвам на лозунги..."
  .....................
  Снайперовски, това не го казах като чичо Андрей, а като индивид, гражданин, патриот! От мен. Извън формата на ник и аватар.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 86. 86 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 651 Неутрално

  [quote#0:"Заглавието"]Светлана Шаренкова - лицето на организацията, финансирала чистенето[/quote]

  Не знам кой е лицето и кой- з*дника на организацията, нито с какво по принцип се занимава тази организация.

  Знам обаче, че адмирирам въпросното миене, както и всичко, което помага да имаме една по- чиста държава!

  И не адмирирам келешите, които са осрали паметника. Пак по нощно време. И пак без знанието на кмет и областен. И за които никой нищо не писа, съответно- не оплю!

  К'во толкова е станало- хората са почистили нещо!

  И не ми се правете на силни от вкъщи с мишките- излезте да го измиете вие!

  Ревльовци- безделници...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 87. 87 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Омаскаряването с графити си е чиста порвокация.

 88. 88 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 651 Неутрално

  [quote#84:"kirsner"]Някой зададе въпроса какво прявя в булгурския форум, след като не съм булгур. [/quote]

  Откъде си?
  Питам, за да знам коя е тази държава, дето е цъфнала и вързала, та е започнала износ на мозъци?

  А за графитаджиите си прав на 100%!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 89. 89 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Гневно

  единствения разумен ход е тая да бъде обявена за персона нон грата и незабавно изгонена от България...

 90. 90 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1434 Весело

  До коментар [#80] от "barcelonski":

  Това което шестаците доказаха е,
  че петата колона си е жива и здрава
  и няма никакво намерение да абдикира.
  Просто си променя формата и лицето, според ситуацията
  и нагласите на матряла.
  Но все пак свалиха маската си. Явно сме ги ударили в СЛАБИНИТЕ. Между чатала, де.
  Ако искаме да усмъртим петата колона, явно трябва да се целим в Родилката, в Маскава...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 91. 91 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 651 Неутрално

  [quote#89:"lol"]единствения разумен ход е тая да бъде обявена за персона нон грата и незабавно изгонена от България...[/quote]

  И тогава ти ли ще изчистиш паметника?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 92. 92 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#91] от "952":

  не, ще го демонтираме и ще го пратим заедно с нея...

 93. 93 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1904 Гневно

  Красная бляд

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 94. 94 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#47:"rikardo"]До коментар [#38] от "tanas":Ако можеше щеше да отговориш, или пък ако отговориш ще бъде един от шаблонните отговори.Но ако си му ял попарата като мен, ще си замълчиш и ще уважиш мнението ми. [/quote]

  Да ще Ви отговоря във Ваш стил ако знаете колко ме е репресирала Вашата Партия Майка Кърмилница просто ще замълчите а ако желаете ще Ви уведомя кои дела да прочетете и защо защитавам миналото на '' омразните Ви кулаци '' а в действителност Димитър Стоянов / Радой Ралин или Митко Новото / го е написАл приживе ;
  '' Срещнали се на полянка
  прабългарин и славянка.
  Цуни гуни, вади тури
  народили все чукундури .
  Хем *бливи, хем крадливи
  и много, много завистливи ''

  П.С. Да ме прощава и Огнян Стефанов , че за последно при него го четах

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 95. 95 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#83] от "Петър Иванов":

  "ако не бяха съветските "освободителни войски" , такива като ваша милост още щяха да ма'ат геги подир овцете..."

  Кой знае, това би било късмет на фона на алтернативата като славяни да изпитаме "щастието" на нацистките концлагери.

 96. 96 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#54:"rikardo"]До коментар [#38] от "tanas": Ами какво беше правителството и мнозинството през 1997-2001, не беше то ли анти-руски настроено? Защо тогава не взеха политическо решение за разрушване на паметника на съветската армия, а сега си чешат същите тия хора езиците? След като не са го направили, значи по принцип са били съгласни той да продължи да съществува, нали така [/quote]

  Не е е така защото България беше ФАЛИРАЛА и ако нямате памет мога да Ви я опресня даже с купоните по Луканово време и не ме мислете за '' скакауец '' защото най - вероятно вече сте прочели мойто досие което е '' унищожено '' за пред Комисията за Репресирани Лица от Комунизма и Съда но това ще се гледа в груга държава от ЕС нищо, че тука всичо е подставено.


  Искам от все сърце да БЛАГОДАРЯ на ИСТИНСКИТЕ Прокурори и Съдии / имената им няма да ги съобщя защото лично аз считам, че това ще им навреди на кариерата а такива ЧОВЕЦИ трябва да се поощряват защото видях, че ги има въпреки всичко /

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 97. 97 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#10] от "babagicka1":

  Бабо Гицке, Светлана няма нищо общо с КГБ. Тя просто папка. Такива като нея се пръкнаха от обкръжението на Петко Симеонов и става дума преди всичко за папкане. Уверявам те.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 98. 98 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  [quote#85:"СДС"]Снайперовси, това не го казах като чичо Андрей, а като индивид, гражданин, патриот! От мен. Извън формата на ник и аватар. [/quote]
  Щом е тъй айде, идвай тогава да те направим един премиер, че ти си останал сигурно един от малкото дето не си се пробвал. Пък щом си убеден, че ще се справиш да ни оправиш, що не? И тъй като " предизборната " ти кампания вече започна, я кажи на електората, ако зависеше от теб, какво щеше да се случи с тая от снимката? Щото тъй " Аз съм алтернативата " всеки го може. От това ти зависи рейтинга, нали знаеш?

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 99. 99 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1134 Разстроено

  Пача.

  Как пък не видяхме досега цоциалист с одухотворено, интелигентно лице. Всичките приличат на посредствени мижитурки или алкохолизирани колхозници. Ама то каквото ти е вътре, няма как да не личи отвън...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 100. 100 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Любезна ми Калева, за твоя информация през съветските концлагери са минали 1500 българи, главно комунисти емигранти, половината са загинали там.
  В хитлеристките са били около 30 души българи...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK