Резултати от класирането за прием в профилираните и професионални гимназии

Резултати от класирането за прием в профилираните и професионални гимназии

© Георги КожухаровМинистерството на образованието е публикувало на електронната си страница резултатите от първото класиране на кандидатстващите за прием в профилираните и професионалните гимназии след завършен седми клас.


За да се получи информация е необходимо да се попълни входящ номер на кандидата и ЕГН.


Адресът на страницата е: http://7klas.mon.bg/
Според оповестените по-рано резултати на първо място по бал е 91-ва Немска езикова гимназия, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в София, цитирани от БТА. В нея най-ниският приемен бал е 33.678.


На второ място по бал е Софийската математическа гимназия, а на трето - Първа английска гимназия в София.

Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  ооо, вече ме приеха..... доволно ще уча

  Времето е наркотик, много от него убива.
 2. 2 Профил на sdafcef
  sdafcef
  Рейтинг: 381 Неутрално
 3. 3 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Дневник, трябва да вземете файла с класиранията на кандидат студентите които обикновено ги лепят на стената на плача.

  Ако успеете да добарате това, ще е супер!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 4. 4 Профил на diadopras
  diadopras
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Въпреки променената скала оценките са високи, а баловете за най-желаните гимназии в София леко се вдигнаха.
  Дали випускът е силен или фабриката на частните уроци и школите работи на пълни обороти?!

 5. 5 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Напишете една статия за парите които са дали родителите за едно кандидатстване след 7 клас.Наскоро попитах колко излиза месечно подготовката на една седмокласничка.Отговорът беше"не ги броя,а ще ми ми прилошее".
  И вчера имах разговор с една майка на дете в канадско училище,чиито наблюдения че в Канада изобщо не полудяват по ученето.Материяла е максимално улеснен и по скоро се държи на възпитанието на етичните норми отколкото на учебните предмети.Тя беше възмутена че в Канадските държавни училища се взима много малко материал по математиката и английски а имат уроци по театрално изкуство.Но в Канада не е проблем да си намериш работа и със средно образование и хората са доволни от заплатите си.И там важи максимата учи за да не работиш.
  Но ако не учиш пак ще имаш работа и достойно ниво на живот.
  Мисля че липсата на нормален работен пазар в България кара повечето родители да дават луди пари за децата си за да ги приемат в езикова гимназия.
  В това кандидатстване има много болни амбиции,надежди,пари понякога много пари,които показват желаниетао на една част от обществото да осигурят по добро бъдеще на децата си.
  Но доколко българскато общество след това приема по този критерий.Видяхме Калинка,Янева,Желева и безброй други които без изпит и стаж бяха поставени на ЕЛИТНИТЕ места
  в управлението.И ние родителите борейки се да напъхаме децата си в някое елитно училище трябва да се борим едновременно за промяна на начина по който тези деца ще бъдат оценявани и назначавани на работа след като завършат образованието си.Защото ако се продължи пошлата традиция да се дава път само на роднини и приятели на власт-имащите,тези пари нерви и не на последно място усилия на децата ни,ми изглеждат безсмислени.

 6. 6 Профил на Parvan P. Parvanov
  Parvan P. Parvanov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Този коментар няма да се хареса на много от читателите, но след като направят пауза и се замислят ще открият, че в него има разум.

  В горния коментар думата "елитен" се появява на два пъти, единия път с изписана с главни букви.

  От както се помня България е събирала в дузина училища в цялата страна децата си, които са показали най-високи резултати на изпитите за прием. По силата на този критерии можем да твърдим, че това са най-талантливите и обещаващи мозъци на осем милионната Българска нация.

  След като бъдат събрани в тези "елитни" места тези формиращи се хора започват да бъдат обучавани в тънкост да познават езиците на други нации. У някои деца се създава жив интерес и за културата на тези други нации. Други деца нямат отношение и просто научават езика. И в двата случая обаче, когато достигнат зрялостност те се сблъскват с липсата на възможности за развитите в България и тъй като знаят, че са едни от най-интелигентните в набора си и граници практически няма те излизат от България и заминават да отдадат таланта си на системата, в чийто език са тренирани.

  Да речем, че това не е целенасочена държавна политика. Въпреки че може да се твърди, че ако оставиш да действат тези езикови училища ти, в качестовото си на администрацията - припознаваш тяхната дейност като държаво-угодна. Но, оставяйки това настрана, излиза, че българина приема за "елитно" добре структурираното, системно индорктриниране на най-добрия си човешки продукт във чужди култури, чрез езика.
  Не ме разбирайте погрешно, но има нещо адски сбъркано в нация, която смята тези места за елитни. Те са позорни за малката ни нация и трябва да бъдат преструкурирани незабавно.

 7. 7 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  От тези училища действително излизат добре образовани деца. И освен това тези млади Българи искат по високо ниво на образование и кариера и стандарт.Това със сигурност ще ги насочи към чужди универитети и реализация зад граница.Но ние сега даваме пари за обучение на деца,чиито потенциал ще бъде използван от други държави и икономики.Питам се аз какъв ще е резултатът за нашето общество от такова развитие.Безспорно за младежите това е едно удовлетворяващо начало на живота им,но си мисля че за нас родителите и хората които ще останат да живеят В България това ще ни направи още по-бедни и с по-малки шансове за икономически напредък.Така,че най общо това което искам да кажа на всички и деца и техните родители.Честито на приетите!И жалко че вие деца ще сте граждани на други държави утре!

 8. 8 Профил на Parvan P. Parvanov
  Parvan P. Parvanov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  И това се смята за "елитно." Скодоумието е поразително.

 9. 9 Профил на P.I.M.P.
  P.I.M.P.
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Отдавна съм го казвал и пак ще го кажа. Не може в България, за едни и същи длъжности да се плаща до 10 пъти по-малко отколкото в по-голямата част от света
  Примерни професии за "тук и там" :

  Електротехник в САЩ - 8000 долара
  Електротехник в БГ - има няма 600 лв

  Добър преводач в Германия - 6000 ЕВРО
  Добър преводач в България - 800-1000 лв.

  Не ми се пише повече, защото с всеки ред се вижда все по-добре и по-добре контраста между нормална държава и България. По света НИКЪДЕ, стандарта на живот не изисква двойно заплатата която хората получават. Всичко е съобразено така, че да можеш поне да живееш работейки, ако не нещо повече. А ние тука балъците го чакаме това да дойде в България..хаха...ха-ха-ха...Ето затова никой знаещ не стои.
  След 20 години, България се очаква да е страната на циганите и тройкаджийте от даскало, всички за които бъдещето е по-далечна точка от ракията със салатка довечера, ще са се изнесли.

  There are no hopeless situations; there are only people who have grown hopeless about them.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK