Иван Костов: Всяка лентичка е време, откраднато от решаването на проблеми

Иван Костов

© Анелия Николова

Иван Костов"Това правителство за две години загуби много подкрепа. Всяка лентичка е време откраднато от арбитраж на спорове между министри, от решаване на проблеми, от обяснения на политиката, която се води". Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на "Синята коалиция" Иван Костов в предаването "Неделя 150" на БНР.


Костов посочи, че за първи път мнозинството се формира от независимите депутати и отново повтори, че подкрепата на т.нар. номади се дължи на "спрени призовки или пускане на пари".


"Това мнозинство може лесно да бъде разпаднато с повече пари, с повече страх от съдебно преследване- това не е политическо мнозинство", предупреди лидерът на ДСБ. Обясни, че това не е истинска политическа подкрепа, защото "винаги може да се намери някой с повече пари".
Костов попита зам.-председателя на групата на ГЕРБ Димитър Главчев, който също участва в предаването, кои са независимите, които са декларирали принадлежност към управляващата партия и колко пари повече получава ГЕРБ за това.


Главчев обясни, че не може да каже кои са народните представители и не знае каква е сумата. Той каза, че това може да установи Сметната палата. това даде повод на Иван Костов да обяви, че още в началото на седмицата ще внесат проекторешение на парламента, с което да възложи на Сметната палата специален одит. Според Закона за Сметната палата годишно Народното събрание може да иска до 5 проверки.


Минути по-късно строителният министър Росен Плевнелиев обяви, че не е вярно твърдението, че не се правят реформи и допълни: "В момента сме осем пъти по-ефективни в магистралното строителство и три пъти по-ефективни в реализацията на пътищата втори и трети клас, спрямо предишните правителства".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK