Сметната палата обяви доходите и имотите на хората във властта

Сметната палата обяви доходите и имотите на хората във властта

© ДневникСметната палата публикува в понеделник следобед декларациите на лицата, заемащи висши държавни длъжности за имуществото, придобито през миналата година.


На интернет страницата на одитната институция са публикувани декларациите на президента, депутатите, всички министри и техните заместници, представителите на съдебната власт, Националния осигурителен институт, БНБ, Агенция "Митници", СЕМ и др.


Общо 18 души не са декларирали имущество
Общо 18 души не са подали данни за имуществото си в законовия срок - 30 април. Миналата година неизпълнилите това законово задължение бяха 16.По закон
Над 6500 са висшите държавници, които трябва да обявят имотното си състояние, а данните им подлежат на проверка.


До края на октомври палатата трябва да провери по документи и регистри достоверността на декларираните факти, като ги свери с регистрите на данъчните, службите по вписванията, поземлените комисии и др.


Законът предвижда глоба от 1000 до 1500 лв. за тези, които не са подали декларациите си в срок до 30 април, за повторно нарушение санкцията е от 2500 до 5000 лв.


При разминаване на данните с получената от Сметната палата информация от съответните държавни и общински органи в размер над 10 хил. лв. шефът на одитната институция трябва да уведоми НАП и ДАНС, пише в закона.


Традиционно и тази година някои от висшите държавници са декларирали цялото притежавано от тях имущество, а не само това, което са придобили през последната година.

Сред нарушителите тази година са четирима съдии, трима прокурори, шестима представители на местната власт, политик от НДСВ, двама души от администрацията на Народното събрание, заместник - омбудсман и член на политически кабинет.


"Списъкът с техните имена ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция по приходите (НАП) за предприемане на действия по реда на глава 14 и 15 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС)", съобщават от одитната институция. Заемащите висши държавни длъжности са длъжни всяка година до 30 април да подават декларират имуществото, придобито през предходната година.


Премиерът и Цветанов: Без промяна, Дянков играе на Уолстрийт


Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов се изпратили уведомления до Сметната палата, че нямат промяна в имущественото си състояние в сравнение с 2009 г.


Семейството на другия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков е пренасочило голяма част от своите спестявания от банкови депозити в акции на американски компании. Инвестициите са на името на съпругата Каролин Фройнд, като притежаваните от нея акции в общо 19 компании струват 291.9 хил. лв. по цена на придобиване.


Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев не е декларирал нови имоти или доходи извън заплатата си като министър. В декларацията си е посочил влог на съпругата си от 76 134 лв. от дивидент и доходи извън основната й работа от 43 480 лв.


Министърът на икономиката Трайчо Трайков е посочил само около 37 хил. лв. допълнителни доходи извън заплатата на министър.


Здравният министър Стефан Константинов, който подава декларация за първи път, е обявил, че притежава два апартамента в Кюстендил и къща с двор в Сливен. Къщата и единият апартамент са наследствени, а другият е купен със заплата, пише в декларацията. Константинов е наследил и 1 дка лозя в Кюстендил. Той притежава още автомобил "Тойота Корола", който е купил през 2009 г. за 12 660 лв. Като налични парични средства здравният министър е посочил само 150 лв., но във влогове има над 72 хил. лв.


Президентът отново пестил от заплата

Както и миналата година президентът Георги Първанов и заместникът му - Ангел Марин, са декларирали спестени средства само от заплата. Държавният глава е заделил 15 хил. лв (с 5хил.лв) повече отколкото миналата година.


Вицепрезидентът Марин е вписал в декларацията си същата сума, получена като трудово възнаграждение. Той обаче има и банков влог, в който държи 4 хил.лв, също с произход "заплата". В същото време посочва, че е изтеглил заем от 32 хил.лв (16 хил. евро).Какво декларират в парламента


Част от народните представители и тази година декларират респектиращи банкови депозити и имущество, докато други изплащат тежки дългосрочни заеми.


Председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев е продал дялове в Технотерм инжинеринг ООД за 2 300 000 лв. От тях 1 308 366 лв. са депозирани в банка, а 862 хил.лв. е дал назаем. Той и съпругата му са купили 219 кв.м. парцел и гаражно място в София общо за 29 хил.лв., като са продали друг парцел - 733 кв.м. в регулация в София за 18 хил.лв.


Шефът на правната комисия и зам.-председател на групата на ГЕРБ Искра Фидосова е спестила още повече средства от миналата година. В банка тя има депозит от 171 594 лева (от изплащане на застраховка живот и спестявания), отделно посочва налични 114 хил. лв. от дивиденти и наеми. Така Фидосова има общо 286 хил.лв. спестявания, след като преди година е обявила заделени 160 хил.лв.


Предоговорила е ипотека върху свое имущество, като обезпечението е изчислено на 300 хил. евро. Купила си е "Фолксваген пасат" за 14 хил.лв.


Както и миналата година, Фидосова обявява две кредитни карти - за 30 хил. лв. и за 7 хил. евро. Съпругът й Томислав Живкович има над 41 хил.лв от други трудово правоотношения.


Скандалният депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов, за когото преди седмица стана известно, че е получил 131 хил. лв. консултантски хонорари миналата година, е декларирал 77 800 лв., които държи на банков депозит. Той е посочил 128 505 лв. доходи от "друга стопанска дейност" и 6 хил. лв. от наем или възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.


Иванов и тази година е декларирал ипотеката си от 98 хил. лв., с която през 2009 г. си купи къща с двор и гараж в Банкя за 200 хил. лв.


Най-замогнал се от ръководството на парламента е Павел Шопов от "Атака", който миналата година си е "построил" два малки апартамента в Несебър - единият 34 кв.м, другият е 28 кв. м., със средства от заплати и наеми.


Вместо да обяви цената на двата нови имота, Шопов е посочил, че е "строил по стопански начин", т.е. сам е извършил строежа, наблюдаван от технически отговорно лице. Така е построил през 2009 г. и склад в родния му Пловдив. За отчуждени два апартамента в Пловдив с гараж Шопов е получил 35 хил. лв.


Декларирал е потребителски кредит от 14 290 евро, овърдрафт за 4937 евро и кредитна карта - 4217 евро. От наеми през миналата година Шопов е получил 40 800 лв.


Зам.-председателят на парламента от ДПС Христо Бисеров има 58 хил. лв. в банка, спестени от заплати и наеми. Съпругата му държи на влог близо 200 хил. лв. от заплати и продажба на акции. Тя е дала назаем на сина си от друг брак 119 хил. евро.


От прехвърляне на права или имущества Бисеров е декларирал 787 647 лв., със съпругата му имат и по 25 хил. лв. приходи от наем.


Лидерът на ДПС Ахмед Доган, който миналата година декларира получени доходи от стопанска дейност в размер на 1 100 154 лв., тази година е обявява, че държи в банката 1 241 674  лв от спестявания. Никаква друга промяна не е настъпила в имущественото му състояние през миналата година, според подадената декларация.


Колегата му Делян Пеевски, съсобственик на "Нова българска медийна група" заедно с майка си Ирена Кръстева, е отчел единствено 44 579 лв в банков влог, спестени от заплата.


Съпредседателите на "Синята коалиция" Мартин Димитров (СДС) и Иван Костов (ДСБ) декларират, че нямат промяна в имущественото си състояние за миналата година спрямо 2009 г.


Лидерът на РЗС Яне Янев е придобил парцел в с. Малки Цалим за 1579 лв. от заплатата си, посочва лидерът на РЗС в декларация си до Сметната палата. Независият депутат от разпадналата се парламентарна група на РЗС има банков влог за 42 000 лв., а същевременно използва две кредитни карти със заеми по 20 000 лв.


В БНБ спестяват сериозно от заплати


Значително е увеличил спестяванията си от заплати подуправителят на БНБ Калин Христов. През миналата година те са достигнали 265 хил. лв, а година по-рано са били почти 83 хил. лв. Влоговете на управителя на Централната банка Иван ИСкров са нараснали от 50 хил. лв. на 143 хил. лв. Искров е отпуснал и заем от 180 хил. лв. на съпругата си, която има и депозит от 106 хил. лв.


Другият подуправител Румен Симеонов вече има депозити за 210 хил. лв, спрямо 60 хил. година по-рано. Тези на съпругата му са за над 100 хил. лв., което е малко повече от декларираното за 2009 г. Олег Недялков, който е член на УС има депозити за 404 хил. лв при 388 хил. лв. Отпуснал е и заеми на фирми за 287 хил. лв. Недялков е закупил заедно със съпругата си апартамент, гараж и земя за общо 168 хил. лв. през миналата година.


Държавните медии


През миналата година генералният директор на БНТ Вяра Анкова и съпругът й Томас Лафчис са купили апартамент в София от 173 кв. м. За 257 хил. лв. За изплащането му са теглили кредит. Валери Тодоров е декларирал, че е получил 73 хил. лв. по трудови правоотношения извън дейността си като шеф на БНР.


Председателят на Сметната палата Валери Димитров е придобил акции за над 73 хил. лв. в "Мелинвест", "Химимпорт", Първа инвестиционна банка, Българо-американска кредитна банка и във взаимни фондове. Той е декларирал, че заедно със съпругата си има банкови влогове за над 100 хил. лв., спестени през предходни години от заплати, хонорари и продажба на имот.


Почти наполовина са намалели средствата по сметките на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков през миналата година, показват данните от декларацията му пред Сметната палата. Според тях към края на миналата година той има 22 хил. лв. по един влог в банка срещу над 42 хил. лв., разпределени в 2 трезора, към края на 2009 г. За същия период съпругата му Дарина е намалила спестяванията си в банка с 14 хил. лв - преди година тя е имала 2 влога, един от които за 5, а другия - за 14 хил. лв. Към декември 2010 г. влогът й вече е сами един на стойност 5 хил. лв.


Декларацията на председателя на КРС показва още, че двамата със съпругата му са прехвърлили безвъзмездно поземлен имот в Правец с площ 1 дка. 


Служби за сигурност


Шефът на новия център за борба с корупцията (БОРКОР) Румен Миланов е декларирал апартаменти и три магазина в София, придобити в предишни години. Посочил е, че има и една четвърт от къща в пернишкото село Вискяр. Заедно със съпругата си имат над 250 хил. лв. в банка.


Единия от заместниците на Миланов и бивш шеф на ДАНС Петко Сертов е посочил в декларацията си два апратамента в София, купени през 1989г. и 2006 г., части от къща с двор в Копривщица и парцел в село край Своге. Със съпругата му имат около 59 хил. лв. на влог в банка


През миналата година друг бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев и съпругата му са купили апартамент от 114 кв. м в София за 195 хил. лв. Семейството е добавило трети "Ситроен" към автопарка си. Йовчев и съпругата му имат депозити за близо 100 хил. лв. и са теглили кредити за 176 хил. лв.


Новият шеф на Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност Тодор Коларов и съпругата му са декларирали два апратамента в София, придобити през 2009 г. Единият с площ от 72 кв. м е купен за 255 хил. лв., а вторият от 69 кв. м е дарен на съпругата на Коларов. Двамата имат на влог над 112 хил. лв.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  кажете, цецо имали нови апартаменти, янева други сделки спретнала ли е.... как стят нещата..

  Времето е наркотик, много от него убива.
 2. 2 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "LZ161":Парен каша духа. А дали са имали тази наглост да придобият нещо на свое име през последната година, а?

 3. 3 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Имат по 5-6 апартамента в центъра, всичките на стойност по 15 хил. лева.

  I had a dream, Joe
 4. 4 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Разбира се, исках да разбера какво са декларирали Б.Б. и Цв. Цв. , но..ето го резултата
  Министерски съвет
  Уведомление Бойко Методиев Борисов
  Уведомление Цветан Генчев Цветанов
  Декларация Божидар Димитров Стоянов
  Декларация Томислав Пейков Дончев

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 5. 5 Профил на Yulian Evtimov
  Yulian Evtimov
  Рейтинг: 421 Любопитно

  По-бедни от управляваните от тях люде... Да ги ожали човек.

  The man on the Moon
 6. 6 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И аз поразгледах няколко декларации и то на представители на различни служби, министерства и т.н. и на техния фон направо се почувствах богат. До сега си мечтаех да стана, ако не министър, то поне народен представител, но като ги видях колко са бедни и бързо размислих.

 7. 7 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#2] от "angel_to":

  прави си, ама роднините им за сметка на това са оправили баланса: чичото два мезонетя, лелята три автомобила, бебето на вуйната фабрика в каспичан и така... до края на мандата.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 8. 8 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#1] от "LZ161":

  Абе тъпанар, "президента" ви бил с 15 иляду!
  Що не питаш за тоя ве каликандзер?!
  Това е веднага за участъка ве еййййй!
  И лабут!

 9. 9 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Кажете откъде мултака има милиони.

 10. 10 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#9] от "anonimen":

  от продажба на статуетки за конкурса ние сме герб )

  Времето е наркотик, много от него убива.
 11. 11 Профил на sonyad
  sonyad
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Защо уведомлението не се отваря/?

 12. 12 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#11] от "sonyad":

  Щото е на масларката

 13. 13 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1378 Весело

  Само едно ми е много интересно - защо:"Корман Исмаилов, е пътувал до САЩ на разноски на Фондация "Фридрих Науман" и Американския Еврейски комитет"?????
  Тоя джебелски какво е направил, за да му плащат разходките?

  На мен ми се ходи на Бора Бора... някой знае ли някой ларж във фондацията да делнем една екскурзийка по работа за тяхна сметка?

  Жената е покана за щастие
 14. 14 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Посетих дума, там няма никой!
  Навряли се тука и ръсят бисери червени!
  Отивайте си там и си търгувайте чавдарските връзки за пионерски!

 15. 15 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 726 Неутрално

  България винаги е страдала от бедни управници. Или бедни откъм пари, или духовно нищи.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 16. 16 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Весело

  На Цецко Вифа тъщата да му е подарила някои и друг нов апартамент?

  Че какъв министър е той ако за две години във власта не може да си позволи поне дузина мезонети.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 17. 17 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  -------------------------------------
  "Заплатата на президента се равнява на двойния размер на депутат в парламента - т.е. 5 000 лв. В същото време съпругата на президента получава заплата като народен представител - 2 500 лв. Това, което се получава чисто, е 7500 лв. месечно, при положение, че държавата покрива всички разходи на президентското семейство.

  Тези хора са на пълна държавна издръжка за ток, вода, комуникации, дрехи, командировъчни, посочи Семов.

  От командировъчни семейството е получило по 2500 лв. месечно. Чистият доход значи е 10 000 месечно. И тези хора имат наглостта да декларират влог от 10 000 лв.!"
  --------------------------------

 18. 18 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  живи да ги оплачеш, милите ни министри и народни представители.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 19. 19 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Аре бе.... пирамиди,фараони и балъци за милиони......куче влачи рейс -диря няма....

 20. 20 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  хубава практика е, че се публикуват тия цифри.
  лошото е, че никой не им вярва.
  Отрасълът "политика и държавно управление" изглежда изцяло в сивия бизнес

 21. 21 Профил на Павел Лазаров
  Павел Лазаров
  Рейтинг: 477 Весело

  Спестовници!

  Навсякъде, където има проблем, има нещо прекалено голямо.
 22. 22 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 624 Весело

  Ами какъвто електората, такива и управляващите. Народа масово се осигурява на минимална заплата, че да мине метър, пък народните избраници явно и те живеят на едната заплата.

 23. 23 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1452 Любопитно

  Марио Тагарински, е посочил, че е пътувал до Вашингтон, САЩ, за сметка на "Великата ложа на старите, свободни и приети зидари".Тагарински е заместник-велик майстор на организацията.
  ..................
  Брей, и масоните вече обеднели .
  Интересно кой е великият майстор на ложата?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 24. 24 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 572 Весело

  А пък посланикът на Русия - Юрий Исаков си купи цели ДВА АПАРТАМЕНТА в голф комплекса на ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ в Правец!!!

  http://pozicii.net/2011/06/borisov-v-labirinta-na-zavisimostite-pogled-s-shiroko-zatvoreni-otchi/

  Само не знам Сметната палата на Русия дали ще отрази тази покупка ...

  http://www.chara.blog.bg,
 25. 25 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Е , всичко става ясно и за сферата на здравеопазването. С апартамента в Барселона на шефката на НЗОК и дреме на шмайзера за здравната система (щото ще се пенсионира и обслужва при испанската)

  От работата и до 1997 г в здравната мрежа едва ли се изкарва за имот в Барселона.
  Ама декларациите явно са само ребус без решение или са решими с някаква неземна математика...

  2010 -Директор на НЗОК
  2009 - 2010 Министерство на здравеопазването, Главен секретар
  2008 – 2009 Столична община – дирекция „Здравеопазване”, Директор

  2000 – 2007 Водещи фармацевтични компании –неспоменати (каквото и да значи това)

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 26. 26 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "От наеми през миналата година Шопов е получил 40 800 лв."

  При падналите наеми доста сериозни площи трябва да се дават за да се получи тая сума. С "два малки апартамента в Несебър - единият 34 кв.м, другият е 28 кв. м." не става.

  "Лидерът на ДПС Ахмед Доган, който миналата година декларира получени доходи от стопанска дейност в размер на 1 100 154 лв., тази година е обявява, че държи в банката 1 241 674 лв от спестявания."

  Ей го и другият спестовник. Узаконеният крадец. Нека ахмаците гласуват за него, скоро и без гащи ще тръгнат.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 27. 27 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1188 Весело

  Затворете я тая "сметна палата". Аз на цирк им къде да ида.
  Цялата власт едни бедни, бедни, да ги ожалиш ....

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 28. 28 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1086 Весело

  Срамната палата да не пробутва кьорфишеци на народонаселението.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 29. 29 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Доходите във и чрез властта нямат нищо общо с нейните приходи. Вече двайсет години видяхме, че доходите само оправдават част от приходите. Достатъчната част. Вече е време Сметната палата да провери разходите за вертолети и фотографи над Софийско и Варненско. От тези чучулиги не излезе данъчна песен, нека поне да разберем кой поръча музиката.

 30. 30 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Интересно, че няма данни за данъчната декларация на Волен Сидеров в материала.

  :-)
 31. 31 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#29] от "moon74":

  Е това е нормално. Твоите да не би да имат?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 32. 32 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Гоце е спестил 15 хил. лева за 10 годишен мандат. Жив да го ожалиш!
  Догодина по това време с такива спестявания вече ще трябва да е умрял от глад.

  ☭= ☠
 33. 33 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Кое е нормално?
  До коментар [#31] от "Свинчуга":

 34. 34 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов се изпратили уведомления? ЗАКОН за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Предмет на този закон е създаването на публичен регистър за деклариране на имущество, доходи и разходи на лицата, заемащи висши държавни длъжности в Република България. Декларират своето имущество, доходи и разходи в страната и в чужбина - министър-председателят, заместник министър-председателите, министрите и заместник-министрите.
  Декларират своето имущество, а не уведомления?
  Декларирането става само с декларация съгласно Приложение № 1, 2, 3 от Закона.
  В 6-месечен срок след изтичане на срока за подаване на декларациите по чл. 4, ал. 1 Сметната палата извършва проверка по документи за достоверността на декларираните факти, които подлежат на вписване, обявяване или удостоверяване пред държавните и общинските органи, органите на съдебната власт и други институции.

 35. 35 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов са изпратили уведомления, а не декларации. Защо някои хора смятат, че са над закона и всичко им е позволено ? Властта на закона или закона на властта ?

 36. 36 Профил на d_todorov
  d_todorov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Само идиотът не може да разбере, че алчността и малоумните му далавери ще го отведат право в пъкления казан Нека да се пържат в него тогава тези тъпоумни нещастници, лъжливите декларации не струват и пукнат грош сред облаците сяра там

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3395 Неутрално

  До тия доходи да сложат доходите на стотиците хиляди беззработни, които няма и да усетят толкова прогласеното увеличение на минималните заплати.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Цецо не е ли завъртял в риъл естейта едни други 120 хиляди, подарени тоя път от тъщата?

 39. 39 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Ние сме ги избрали да служат "на ползу роду", да търпят лишения, ден и нощ, обречени на държавата и народа си. Очевидно е, че не са оправдали очакванията! Да ги изгоним, да променим закона така, че да нямат възможност да богатеят заради властта и изберем други!

 40. 40 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Малко шоу за публиката, докато играчите си играят на терена и отбелязват чисти попадения

 41. 41 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#15] от "Вени Марковски":

  а най-често -- и двете!

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 42. 42 Профил на xdd77
  xdd77
  Рейтинг: 213 Неутрално

  По нагли лъжи от тия декларации май не съм виждал скоро ...

 43. 43 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ДАНС-аджиите според статията са най-имотни обаче...

 44. 44 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 675 Гневно

  Виждам толкова нужда от оставки и съдилища, че не ще е трудно да изброя всичките в един пост. Включително и такива, на хора които са отговорни за наличието на такива заплати в БНБ и т.н....

 45. 45 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#32] от "earthquake":

  И как е спестил толкова, като цялото му семейство купува имоти за милиони, а медиите почти не го отразиха (това е един отделен проблем!). Имайки предвид този материал http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=17240272
  Не намирам за съвсем неуместно обезглавяването за политическа корупция..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK