След решението за "Юлен": Подписка за оставката на Караджова и покана за флаш моб

След решението за "Юлен": Подписка за оставката на Караджова и покана за флаш моб

© Цветелина БелутоваПетиция за оставката на министъра на околната среда Нона Караджова и организация на протестен флаш моб утре - това са първите граждански реакции, след като правителството реши да промени закона за концесиите, специално за да регламентира незаконно ползване на близо 65 хектара от национален парк "Пирин" над Банско от фирма "Юлен" АД.


Министърът Караджова съобщи за нарушението на концесионния договор на "Юлен" АД и допълни, че ако не се промени законът, трябва да се прекрати концесионният договор. "Това означава, че ски зоната ще бъде затворена поне за 5-6 години, т.е. погребваме Банско", каза Караджова.


Малко след тази новина в интернет започна да се разпространява петиция за оставката на Караджова. В първите два часа тя беше подписана от 160 души. Изброени са няколко мотива, сред които - министърът "изолира природозащитни НПО като представители в експертните съвети на МОСВ", както и че "разреши на Йордан Цонев от ДПС да застроява парк "Странджа".


На същата страница в интернет се появи и покана за флаш моб с искания за отнемане на концесията и рехабилитация на незаконно използваните 65 хектара, "съд за тези, които нарушиха закона над Банско" и оставка на Караджова, "която застава срещу целостта на национален парк и предлага незаконните действия в него да бъдат отсега нататък узаконявани".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK