Кабинетът ще узакони завзета от "Юлен" земя в Пирин

Нона Караджова

© Анелия Николова

Нона КараджоваКонцесионерът на ски зоната в Банско "Юлен" АД е присвоил незаконно 64.7 хектара към отпуснатите му 99.5 хектара от Национален парк "Пирин" край Банско. Санкцията, която правителството обсъжда обаче, е това нарушение да бъде узаконено чрез поправка в Закона за концесиите.


Министърът на околната среда и водите Нона Караджова съобщи това след заседанието на кабинета в сряда, на което е разглеждан сключеният през 2001 г. концесионен договор между МОСВ и фирма "Юлен", свързвана индиректно с председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев, който е и един от основните акционери в Първа инвестиционна банка.


Поводът темата да влезе в дневния ред на министрите е приключилата проверка за незаконно разширяване на концесионната територия и построяване на писти и лифтове извън границите, определени от държавата, която беше направена по сигнали на екоорганизациите.
По думите на Караджова след измерване от специализирани фирми се е оказало, че твърденията на екосдруженията са верни. Тя обясни, че проблемът може да бъде решен по два начина - или с прекратяване на концесионния договор, както изисква сегашнното законодателство, или с изменение на Закона за концесиите, което да даде възможност за предоговаряне.


Според Караджова, ако се прекрати договорът, "това означава ски зоната да бъде затворена поне за 5-6 години, т.е. погребваме Банско". Вариантът ски зоната да се намали до разрешените граници ще означава да се събарят лифтове и да се затварят писти. "Заради това решихме да се предложат текстове в Закона за концесиите, с който ще се даде възможност да се правят промени в концесионните договори.


Животът е пъстър и е абсурдно при нужда да не се дава възможност да се правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото", посочи Караджова, като допълни, че узаконяването на незаконните писти и лифтове като действие е "в интерес на региона и на страната". Тя обясни, че решението да се затваря ски зоната било коментирано от колегите й Свилен Нейков, Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев като "безумно".


Андрей Ковачев от сдружение "Балкани" изрази учудване от обвързването на прекратяването на концесията със затварянето на ски зоната. "Не може ли зоната да бъде управлявана без "Юлен", попита природзащитникът. "Министерството имаше тази информация от около една година. Явно през това време са обмисляли как да узаконят разширението", каза още Ковачев.


По думите му, ако се промени законът заради "Юлен", ще се натисне спусъкът за цяла поредица от други нарушения – нерегламентирана държавна помощ, конфликт със зоните в екомрежата "Натура 2000", а незаконно усвоените територии ще попаднат в списъка със застрашени обекти на ЮНЕСКО.


Пред "Дневник" членът на ръководството на "Юлен" Петър Петров заяви, че фирмата не е надхвърлила отдадените й по концесионния договор 99.55 хектара. "Отговорно заявяваме, че всяко инвестиционно намерение в ски зона "Банско" е осъществявано законно, при спазване на териториалните устройствени планове и след получаване на съответното разрешение от МОСВ, което упражнява правата на държавата в концесионния договор.


Не може да се твърди, че в Банско пистите и съоръженията са незаконни", заявиха от компанията и в съобщение до БТА. От "Юлен" уточняват, че договорът от 2001 г. не разглежда потенциални отношения между площ и съоръжения при развитието на ски зоната и че в договора съществуват очевидни несъответствия между определената площ и концесионните обекти.


Коалицията "За да остане природа в България", включваща над 50 организации и граждански групи, изрази острото си несъгласие с предвижданата промяна, която ще узакони изсичането на близо 65 хектара гора от Национален парк "Пирин".


"Това решение е взето под диктата на Цеко Минев, акционер в Първа инвестиционна банка и човекът, който стои зад ски зона Банско и зад опитите за незаконно разширяване на ски зоната в Природен парк "Витоша", заявиха от коалицията и обявиха готовност за протести и гражданско неподчинение.


Пред "Дневник" председателят на ски федерацията Цеко Минев отказа да коментира твърденията на природозащитниците. "Какво да коментирам нелегитимни хора, които нямат съдебна регистрация", каза той. Според Минев не е ясно дали концесионната площ, измерена от министерството, включва стари ски съоръжения, строени през 70-те и 80-те години.


Попитан за изразената от него позиция, икономическият министър Трайчо Трайков заяви пред "Дневник", че така, както са били представени ефектите, "никой не каза, че трябва да се събарят писти или да се закрие ски зоната. Всички казахме, че това звучи безумно и поискахме министър Караджова да предложи решение. Тя предлага да се предоговори концесията". Министрите Плевнелиев и Нейков не бяха открити за коментар до редакционното приключване на броя.


Министър Караджова обясни вчера, че законодателните промени няма да се правят за една конкретна фирма, защото от тях ще се възползват много общини. Тя увери също така, че няма опасност от от санкции от Брюксел, защото се правят проверки на място.


През април обаче при проверка на място по две текущи наказателни процедури от ЕК - за незаконно строителство в ски зоната над Банско в Пирин и над Паничище в Рила, шефът на правния отдел в Главна дирекция "Околна среда" на ЕК Жан-Франсоа Бракелан посочи като голям недостатък на българското законодателство несъразмерно малките санкции за груби нарушения като непозволено строителство в защитените зони.


Той даде пример именно с лифта и ски пистите на "Юлен" в Пирин, които са причина за наказателна процедура срещу България.


Точно година по-рано, миналия юли, заради изсичането на дървета екоминистерството отмени решението си да позволи на "Юлен" да изгради нов, по-голям лифт над Банско и глоби концесионера с 20 000 лв. "Юлен" ни скъсаха нервите, отново постъпиха изключително некоректно, като ни излъгаха, че няма да се секат допълнителни площи", каза тогава зам.-министър Евдокия Манева.Кои са "Юлен"


Основен акционер в "Юлен" с 60.7% е регистрираната в Кипър офшорка "Маренго трейдинг лимитид", 30.69% са собственост на регистрираното на Вирджинските острови "ТАК сървисис", а община Банско притежава 8.3 на сто от акциите, показва справка в ДАКСИ. В управлението на "Юлен" е Боян Мариянов, който е и в ръководството на Българската федерация по ски, чийто председател е Цеко Минев. Другият управляващ в "Юлен" Петър Петров е и в ръководството на "Витоша ски", която управлява съоръженията на Витоша.

Коментари (171)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Значи 90% от Собствениците на "Юлен" са офшорки и изнасят парите навън, а Н. Караджова ще ми обяснява за интересите на обществото. Максимални глоби за нарушителите и допусналите нарушението! Караджова да си ходи. Голям позор.

 2. 2 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Мисля че един от проблемите е законодателното ограничение на възможностите за придобиване на собственост от собственици на банки (за да не изнудват чрез кредитите си свои клиенти и така да придобиват тяхна собственост). Подозирам че това може да е основният мотив на Цеко да се крие като собственик през офшорки.

 3. 3 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 560 Неутрално

  По добре да се затвори и да се върне всичко в границите на разумното.Какво е това за едни може да се измени закона за други не.Закона е за всички и фирмата нарушител да заплати 25 000 000 лева глоба защото умишлено и с явното съзнание е извършила престъпление.Законите са затова за да се спазват.А тия кметове и обласни управители за какво са избирани.Да си затварят очите и да си пълнят гушите ли.Ако днес направим компромис то ние узаконяваме всичко незаконо в страната,всеки ще иска да се разглежда закона за негова полза.Анархията не води към нищо добро и съвсем скоро ще има резултат като за едни ще е много плачевен.

 4. 4 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Аааа, значи в България законът не съществува, защото "животът е пъстър"... Пък аз винаги съм се чудел защо. А най-пъстрото предполагам е една банка с много пъстри парички в нея, с които да купи съвестите на пъстрия политически спектър.

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 5. 5 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  А вие си гадайте и предполагайте каквото си искате! Аз съм сигурен че тази свинка и нейният главен свинар са гушнали много, много пачки със зелени гущерчета! Ако не вярвате вижте кой е баШ собственика около Перелик! Да вие честито братя българи последното ОСВИНВАНЕ! Голям народ, древен народ интелигентен народ, ама намалял за 20г. с два три милиона според различни източници. А какво е казал дядо Славейков- "ние не сме............................"??? Е и!?!

 6. 6 Профил на Reggie
  Reggie
  Рейтинг: 591 Любопитно

  Животът е пъстър....
  Може би и това не е предизборно, а @значка ?

 7. 7 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  КОГА Е СТОЕНО ТОВА???/СЕГА ТЕЯ ДА СЕ ОПРАВЯТ,ПРОСО ДА ГИ СПУКАТ ОТ ГЛОБИ И ДА СИ ПЛАТЯТ ..............

 8. 8 Профил на Чингиз Хан
  Чингиз Хан
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз съм си харесал едно парцелче - 1-2 декара е само и мисля да си го заградя! Защо не? Освен това ми харесва да карам със 120 км/ч в населени места! Супер е!!! Ще помоля МС да ми УЗАКОНИ действията, защото за разлика от ЮЛЕН поне си внасям данъците в хазната, а не на Вирджинските острови

 9. 9 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 782 Неутрално

  ДЪРЖАВАТА НА КРЕПОСНИТЕ СЕЛЯНИ!!!!!

  ДЪРЖАВАТА НА МЪРТВИТЕ ДУШИ!!!!!

  ДЪРЖАВАТА НА ТЕЗИ, КОИТО ИЗМИСЛИХА ПОГОВОРКАТА - "СКЛОНЕНА ГЛАВА САБЯ Я НЕ СЕЧЕ"!!!!!!

  СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!!

  СРАМ МЕ Е хораааааааааааа.............

  Спите ли бе, хорааааааааааааааааааааа .......

  Пак ли ви трябват БУДИТЕЛИ бе хорааааааааааа........

  Как се случва все едно и също???????????

  КАК???????????

  ЦИТАТ: Министърът Караджова съобщи за нарушението на концесионния договор на "Юлен" АД и допълни, че ако не се промени законът, трябва да се прекрати концесионният договор. "Това означава, че ски зоната ще бъде затворена поне за 5-6 години, т.е. погребваме Банско", каза Караджова.

  МОООООООООООООООООЛЯ!!!!
  МОООООООООООООООООЛЯ!!!!

  ЕХООООООООООООООООО КараДЖОВА, КараСУРАТ, КараТЪПАКОВА!!!!

  Какво означава, ако не се промени законът!!!!! Ерго следва ЗА ВСЕКИ НАРУШИЛ ЗАКОНА, той да бъде променян с цел ДА СЕ "ИЗПРАВИ" НАРУШЕНИЕТО!!!!
  Другарко, ами по тази логика аз мога да искам да ограбя банка, да го начук.м на майка ти, да гръмна двама трима за кеф, да си построя къща срещу парламента ...... и след това да се промени закона, с цел всичко да бъде О.К.!

  ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ Е БАЩИНИЯ!!! НЕЗАБАВНО БУТАНЕ НА НЕЗАКОННИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ И РЕКУЛТИВИРАНЕ!!!!
  РЕКУЛТИВИРАНЕ НА 100 % ЗА СМЕТКА НА НАРУШИТЕЛЯ!!!!

  КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ ВАШТА МАМА КУМУНИСТИЧЕСКА!!!!

 10. 10 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Съмтайм Юлен, съмтайм люн...
  В момента топката е на голлинията - Борисов може или да я изчисти, или да си забие неспасяем автогол! Във втория случай ще му намажем ските с мас 100%!

 11. 11 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Весело

  Новата поправка ще мине точно на време и с купените за целта депутати. На всички останали и на читателите, желая повече безумие, за да им е по-лесно да спазват законите.

 12. 12 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  А, къде е гаспажа Меркел да обясни защо е по-справедливо да се хариже една гора на едни тарикати, е да се накарат тези тарикати да залесят това, което са изсекли. Явно някой е отписал изборите и сега работи по въпроса за захлебването.

 13. 13 Профил на гого
  гого
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Лошото е, че каквото и тук да си пишем, те решението вече са го взели и ще си направят каквото си искат.Или каквото ИМ поискат.
  Докога ще така, ето това е интересен въпрос за размисъл!

 14. 14 Профил на vomit
  vomit
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тук моето търпение се изчерпа.

 15. 15 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Ммм... Браво на кабинета. Е, на есен ще се броим. Пак. Пък ако е казал господ този кабинет да устиска, след 2 години отново. Иначе по-рано. Не е добре, но натам отиват нещата.

 16. 16 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Абе то се усещаше, че задникът ви е заголен, но чак че е и без гащи!

 17. 17 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1035 Разстроено

  До коментар [#9] от "eximon":

  Спим,спим,не се притеснявай.Те дори комшиите не вдигат много гюрлотия,че да не ни събудят.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 18. 18 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#14] от "vomit":
  [quote#14:"vomit"]Тук моето търпение се изчерпа. [/quote]
  И моето също!

  "Министър Караджова обясни вчера, че законодателните промени няма да се правят за една конкретна фирма, защото от тях ще се възползват много общини."

  Значи къде, какво беззаконие е сторено, получава амнистия по законов ред? Така ли? И нарушителите на закона да са спокойни!?
  Това вече минава всякакви граници на търпимост на обществото! Ако този законопроект мине в НС и няма обществена реакция, Бог да пази България! От самите нас!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 19. 19 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1397 Любопитно

  До коментар [#1] от "tademan":

  Караджова да си ходи. Голям позор.
  ..............
  Нали наистина не мислиш, че Караджова самостоятелно е взела решението?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 20. 20 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Мисля, че това беше гражданското самоубийство на Караджова. Нарочно не казвам "политическото", щото партии - бол, и както животът ни показва - може много да се прескача от партия в партия, докле има (взаимна) далавера...

  Апропо, докъде стигна пазарлъка Кирил Йорданов - ГЕРБ (-ТИМ)??

 21. 21 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1035 Гневно

  Гербаджиите се увлякоха прекалено в лапането.По-самовлюбени идиоти от тези не е имало!То излезе,че гьонсуратлъка на тройните е бил аматьорска работа пред безочливото идиотничене на черния сурат/караджова/ и сбирщината от разбойници нарекли се ГЕРБ!
  Изритването им от властта е вече късно!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 22. 22 Профил на noshorn
  noshorn
  Рейтинг: 561 Гневно

  Когато гледах как по заповед на юначния Плевнелиев събаряха с булдозери дъсчени барачки на бедни хорица щото нямали някакво документче и как Бойко Борисов разпореждаше да се събарят "курниците" - така наричаше надстройките, които хората си бяха направили в Созопол за нуждите на разрастващите се техни семейства си мислех, че не е нормално да постъпват така, а трябва да се намери начин тези постройки и надстройки да бъдат узаконени. Оказа се, че не било възможно, защото се нарушавал закона. Сега обаче за "Юлен" е възможно и за да не се нарушава закона ГЕРБ с удоволствие ще го променят. Пълно безобразие. Отвратен съм от Бойко Борисов и неговите министри, които мачкат бедния народ, а на богаташите им лижат задниците и закони са готови да променят в тяхна чест. Както се пееше в едно старо чалга парче: "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка."

 23. 23 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Това е безпрецедентна амнистия, директно унизяваща и вредна за всеки български гражданин, спазвал законите на държавата и плащащ изрядно данъците си.

  Няма извинение за нежеланието на държавата да преследва и накаже виновниците за умишлено унищожение на едно от националните богатства на България, обявено за обект на Юнеско.

  Позор.

 24. 24 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Прости, но безочливи!
  Това, което дори БСП, НДСВ и ДПС не си позволиха да направят, ще го направи бате ви Боко! Защо? Ами идат избори, и оня там от Банско му е обещал пари за изборите! А дали Тая и Боко имат право да изнасилват Майка България като сводници, само защото на някой си престъпен капиталист така му изнася?
  И идиотските доводи в стил Боко сложното! Ами като ще умре Банско без пистите, вземете че ги конфискувайте, та ги продайте на нормален инвеститор бе!
  Такива идеи за узаконяване на висшето беззаконие в България, щото жалкото ни правителство нито може, нито иска да въведе ред са покана към съседите ни да си заграбят от Българската земя!
  Хората избираха Боко, защото имаще образа на пъдар! Пъдар, който ги излъга, че щал да въведе ред! Никакъв ред не въвежда Боко! Един Остден едър престъпник няма/с влязла в сила присъда! А Боко още като глав сек на МВР имаше за задача дса прочиси страната от престъпници по списък! Но Боко навместо да се заеме със списъка им предложил да си откупуват живота! Корумпиран до мозъка на костите си!
  Вчера Герб одобри да подкрепи ТИМ-аджията от Варна за 4-ти кметски мандат, днеска ново 20!
  И белене ще я направят, вервайте ми! И от България скоро земи ще откъсват!
  Има само едно правило в България! Става това, което външните сили искат! И продължава да цари хаос!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 25. 25 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Животът е пъстър и е абсурдно при нужда да не се дава възможност да се правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото", каза Караджова.

  Съмнявам се да е в интерес на нашето общество. В интерес на ЦекоМиневото общество може - тоест на престъпниците в България.

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 26. 26 Профил на Carlin
  Carlin
  Рейтинг: 229 Весело

  Имаше едни реклами навремето дето гласяха :
  "И това не е всичко!"

  "Когато БОГОВЕТЕ говорят, ФАКТИТЕ мълчат"
 27. 27 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Аргументите на министерството ме потрисат най- много, че то не преследвайте контрабандата и наркоразпространението, знаете ли износа на синтетика и трафика на хероин за западна Европа колко пари вкарват в държавата и колко хора се препитават с тях...

 28. 28 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  [quote#9:"eximon"]ЗА СМЕТКА НА НАРУШИТЕЛЯ!!!! [/quote]

  За сметка на нарушителя, от къде на къде в единствено число!? А къде дремат ДНСК и другите контролни органи!? 65 хектара не са нещо дребно, което да остане незабелязано. А къде в това число е отговорността за некачествената работа на мнозинството в предишния парламент, което е приело противоречиви закони? Държава трябва да работи така, че никой да не си помисля да присвоява нейни територии, да не говорим за застрояване. Нали май това беше целта на съществуването на администрацията? Когато те вече са присвоени, наказанието на присвоителя губи смисъл, и не той е истинския виновник.

 29. 29 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Продажници в действие.

  Отделете време навреме.
 30. 30 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#22] от "PopEye":

  Болезнено сте прав........ С дълбоко прискърбие: +++++++

 31. 32 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 560 Неутрално

  В тази страна няма ли поне 1000 човека патриоти да излязат и да поведат народа за да се оправи всичко.Когато на улицата излезе народа и управниците се вслушват в исканията му.Стига един кръг от няколко стотин национални предатели са ни правили на маймуни и грабили както и турчин не ние грабил.Тия идиоти утре ще си отидат по именията в чужбина а ние какво ще правим със съсипана страна.Срината икономика,бетонирано краибрежие,изсечени гори нима ще търпим превръщането на райския кът в лунна пустуш.Опомнете се днес - утре ще бъде късно.

 32. 33 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  http://www.youtube.com/storyofstuffproject#p/u/22/9GorqroigqM
  2:02->
  "The reason the Corporation looks bigger than the government is that the Corporation is bigger than the government"...!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 33. 34 Профил на ioanov
  ioanov
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#33] от "Един Градинар":

  Да , но тук не става въпрос за "корпорация", а за някакъв селски бек на име Цеко...

 34. 35 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Които е построил нещо без разрешение на държавна земя го е посторил за държавата! Собствеността му трябва да се отнеме!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 35. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 36. 37 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Гневно

  Санкцията, която правителството обсъжда обаче, е това нарушение да бъде узаконено чрез поправка в Закона за концесиите.

  Иначе казано КОЧИНА!!
  Понеже се оказва че комуноидние прасурси са сгазили закона, о променяма правилата на играта. така че "нашите хора" все пак да излязнат не само белички и чистички, ами и още по-богати.

  Ако това е "обществен интерес" - пепел му тури.
  Само си мисля - нямат срама Гьонсурати за Азиатско Развитие на БГ, съвсем през просото го подкараха.
  Може би Пожарната Команда вече осъзнава че положението е неспасяемо и преди окончателно да го изпуснат гледат да "обслужат" интересите на спонсорите си.
  Като за последно; като за световно.

  А Природата, нея кучета я яли!! Но прасурсите грухтят доволни, усвоили и декари и милиони.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 37. 38 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Лаем си ние, ама да не стане като с кервана и кучетата? Понамирисва ми на такъв финал. Тези не са никакви граждани за европейско развитие ! Тези са кучета за доопоскване на България! Докато ние ходещите по площадите да защитаваме българската природа сме ЕДИН ФАЙТОН ХОРА така ще е! Те го знаят и за това правят каквото си искат. Съжалявам, но малцина явно искат да има ред тук и сега! Другите явно се надяват да се вредят за даЛаверка?

 38. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 40. 41 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Български вариант на капитализъм: имаш една крава, открадваш друга, а после правителството узаконява кражбата...

 41. 42 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 687 Гневно

  "правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото"
  А бе лельо, кой ти дава право да говориш за обществения интерес. А, забравих - избирателите на ГЕвропейскоРБ
  F*ck you

 42. 43 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Разстроено

  Мисля си че такива мутанти като Цеко Минев разбират само от насилие. Нещо от рода на РАФ в Германия преди 30 години.
  Следва да ги е страх, страх за същесвуването им.
  Те от нормални ценности и добро, от правила и подобни не разбират. Само от бой по каската, докато омекне!
  И понеже "държавицата" (такава няма!) не го прави, няма да се учудя ако все пак някой се радикализира...
  Макар че не ми се вЕрва, прекалено примиренческо племе сме...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 43. 44 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Пак ли Боко е обещал нещо на някое приятелче и иска да покаже, че държи на думата си. Странно нещо е това, което би трябвало да се нарича морал.

 44. 45 Профил на vomit
  vomit
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Мамка му, един и същи номер вече не знам колко години!!!

  Писна ми, честно!!!

  Излиза, че ние сме най големите глупаци в Европа, търпиме да ни правят на маймуни, и стига приказки, стига бе, хора, честно.

  Ходете да протестирате, не пишете по анонимни форуми, мамка му и обществото изродено, стига хората са се крили.

  Как така ще стане, че ще секат планините дето една природа ни е останала!!! Не ми пука за тия ски писти и тоя ненормалан туризъм - да ги затварят!!! Да фалират!! Да умрат от глад, ич не ми пука, тая планина не е на сульо и пульо, а на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!

  Мамичката му докога!!!

 45. 46 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#39] от "be_google":

  И аз съм за!
  Симпатизирам на СК, но не последват ли съвета ти и не изтеглят експертите си от правителството Борисов, и не се разграничат от ставащите безумия и те да му мислят на есен, не само ГЕРБ!

  И без никакви оправдания от рода на: експерти, в лично качество, те не са партийни членове и други лакардии и нелепости, много, ама много ще съжаляват!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 46. 47 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#42] от "zdra4":

  да бе дееба, да вземе да обясни как ощетяването на държавата, измамата в особено големи размери и унищожаването на национален парк е в интерес на обществото, че просто съм втръбен от изказването...

 47. 48 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Гневно

  Др. Караджова навярно не е няясно че нейната работа НЕ Е да защитава гешефтите на едно малко олигархче, ами спазването на ЗАКОНИТЕ свързани е околната среда!!
  И не се изменят последните "по целесъобразност", ами се наказват виновните с драконови мерки!

  И ако Повелиелят на Компирите я е "принудил" за такова безобразие (за спонсорите, или хубав или нищо) , би било достойно женицата да си подаде оставката.
  Което разбира се няма да се случи... Безгръбначни мекотели...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 48. 49 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#8] от "Чингиз Хан":

  Уважаеми Чингиз Хан, извинявам се, че по погрешка натиснах -.
  За това тук ви слагам +++++++++++++++++++++++++++
  По темата. Както са я подкарали в духа на домашен белот не виждам (у)Оправия.

 49. 50 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Какво отстъпване от обещанията и клетвите от 2009, а?. Историята безмилостно се повтаря. Кой ще е следващия "месия", даже Алексейчо да е - дайте му 6 месеца ефир и глейте сеир. После пак ше мучим недоволни.

 50. 51 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#9] от "eximon":

  Сега го видях този коментар - много на място. но глас в пустиня.

 51. 52 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Интересно написана статия, неподписана, за пореден път по тая тема.
  Веднъж НК казала така, после "Министър Караджова обясни вчера, че законодателните промени няма да се правят за една конкретна фирма"...
  Въобще тия брътвежи може ли да ги дешифрирате за уважаемата аудитория че така както е написано от всичко лъха ужасно на поръчкова статия?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 52. 53 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Никаква милост:
  1. Глоба по договора
  2. Задължително залесяване
  3. Отстраняване на съоръженията за сметка на концесионера
  4. Публикуване на договора и АНЕКСИТЕ
  5. Имуществена отговорност за сключилите и надзиравалите договора, а и евентуално уволнение
  6. Данъчна проверка на Юлен и ПИБ
  7. Отделно дело за причинени вреди и още едно за безстопанственост
  8. Оставка на всички, които не признават върховенството на законе

 53. 54 Профил на dalaver3
  dalaver3
  Рейтинг: 498 Гневно

  Щом некадърниците ще бъдат защитавани има едно решение и то е следното :
  Не си плащайте данъците на тази държава, нейните управници не мислят за вас !!
  Аз не ги плащам вече от 4 години, т.е. тези които мога да не плащам !!
  Декларирам ги, но не ги плащам !!
  Бъдете едини !!
  Затова призовавам всички, които са възмутени от лъжите и подлостта на политиците да ги накажат като не си плащат данъците !!!
  Защото ако сме заедно сме по-силни, а ако действаме по-единично ще ни победят !!!
  Бъдете смели и действайте !!!

  Такса смет (ТБО) - Варна е НЕЗАКОННА !!! НЕ Я ПЛАЩАЙТЕ !!!, http://bit.ly/1gVr8qA, http://bit.ly/1mZMw5b, Iniqua nunquam imperia retinentur diu.
 54. 55
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 55. 56 Профил на yanev_1961
  yanev_1961
  Рейтинг: 506 Неутрално

  А на хората от Несебър събориха таванските стаи. По телевизиите показаха как събарят на дребния човечец виличката близо до язовир Искър. Лифтове не можело!!! Защо??? След катп са незаконни значи МОЖЕ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е!!! А на концесионера трябва да си наложи такъв акт, че свят да му се завие за незаконно стрителство, със задулжение да визстанови националния парк, колкото и скъпо да му струва. А ако не може да се развали концесионния договор, Изградените съоръжения и писти да станат собственост на държавата, а приходите от тях да отидат за рекултивация на парка.

 56. 57 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#3] от "sospecha":

  Хе-хе, пич така се правят законите в България - ад хок! Само да видиш реституционните закони колко пъти са променяни и по какъв абсурден начин. Ма не само те - за т.нар. закон Ванко 1 не си ли чувал? Всичко се прави за да се угоди на някой и се натрупват безумни противоречия - нормите на един закон са в противоречие с друг и с основни принципи в правото. После съдът бил виновен, че немало справедливост. Тая патка тръгнала да обяснява, че без Юлита Бнско требело да се закрие! Ама че нахалство и щом Юлита държи козовете за къв чеп да предоговаря концесията и кво ша праят ку рече че нема да плаша! Ще ги оставят да си пълнят гушите щото иначе Банско е загубено и обществото ще страда! Брех да му се невиди! Тъпаци!

 57. 58 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#28] от "Роси Кирилова":

  Кирилова, освен да шляпаш боса по асфалта е добре да прочетеш и ЗАКОНА, който добър или лош простичко казва:

  ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА
  В сила от 31.03.2001 г.

  (5) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Въз основа на влязла в сила заповед за премахване на строежа и протокол за извършените разходи по премахването се издава изпълнителен лист за събиране на вземането от задължените лица по реда на чл. 237, б. "к" от Гражданския процесуален кодекс.


  (6) Принудителното премахване е за сметка на извършителя и на:

  1. лицето, упражнило строителен надзор;

  2. строителя - в случай че строителството е продължило след издадена заповед за спиране на строежа от Дирекцията за национален строителен контрол или заповед на лицето, упражняващо строителен надзор, вписана в заповедната книга на строежа;

  3. строителя - в случаите по ал. 2, т. 2, 3 и 4;

  4. проектанта и лицето, оценило съответствието на инвестиционните проекти - при несъответствие на одобрения инвестиционен проект, по който се изпълнява строежът, с изискванията за безопасност по чл. 169, ал. 1, т. 1, 2, 3 и 4 и/или с предназначението на земята.

  (7) Отговорността на лицата по ал. 6 е солидарна.

  КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ, ВОДИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ДО КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ.

  А за това как един закон за бъде ефективен, така щото да е максимално справедлив, И ДА СЕ ПРИЛАГА С ЦЯЛАТА СИ СТРОГОСТ, е необходимо ОСВЕН ДУПЕТАТИ ДА ИМА И СИЛНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!!!

  А ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ОТ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ НЕ СЕ ПРАВИ!!!

  Така, че Кирилова спри да шляпаш боса по асфалта и да РЕВЕШ: "Тоя виновен, оня виновен"

  НИКОЙ НЕ НИ Е ВИНОВЕН!

  Нито византийците, нито османските орди, нито Хитлер, нито Сталин, нито евреите, нито световната конспирация, нито тези от предния, нито тези от по-предния, нито тези от сегашния Парламент!!!!

  ВИНОВНИ СМЕ ВСИЧКИ НИЕ, КРЕПОСТНИТЕ СЕЛЯНИ НА ТЕРИТОРИЯТА!

 58. 59 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Тя обясни, че проблемът може да бъде решен по два начина - или с прекратяване на концесионния договор, както изисква сегашнното законодателство, или с изменение на Закона за концесиите, което да даде възможност за предоговаряне."

  Трябва ли да се коментира изобщо..Имаме ли действащо законодателство към момента на нарушението? Имаме..Какво казва то? Трябва да се прекрати концесията..Толкова..Ако не се прекрати , отговорните за това също трябва да посетят съда с повдигнати обвинения , както и тези , които са нарушили закона!

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 59. 60 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Весело

  До коментар [#46] от "drakar65":

  Обичайния виновен пак е Костов. Макар и малко закъсняло като прозрение, все е нещо.
  Ами защо не поискаш Янев и Сидеров да си оттеглят независимите депутати от НС?

 60. 61 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Оттеглят жалба за “Марица”

  Консорциумът между родната компания "ИСА 2000" и португалската фирма "Лена" оттегли жалбата си за търга за изграждане на отсечка от магистрала "Марица" след вчерашната публикация във в. "Стандарт". Така консорциумът дава зелена светлина на изграждането на отсечката между Димитровград и Харманли. Договорът за строителството на отсечката с предложилите най-ниска цена от "Марица Хайуей" може да бъде подписан до дни. "Целта на представителите на обединението е в никакъв случай да не бъде забавена или възпрепятствана работата на правителството относно изграждането на магистралите от честно и прозрачно избраните от възложителя участници", пише в съобщение от "ИСА 2000".

 61. 62 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  "Млада и продажна интелигенция! " - Ърнест Хемингуей - пътеписи - България

  линк към предната статия:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/29/1114484_kabinetut_predlaga_nezakonnite_pisti_na_julen_da_se/?ref=id#comment-264

  Много долно и позорно пре-редактиране на статии за хората зад океана!

  "Лошо е да се отнасат с тебе като с животно, но още по лошо е да свикнеш с това!*"

  Facebook - Dimitar Roussev


  *тогава ти отива!

  Хитростта пречи на мисълта!
 62. 63 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#52] от "Десен":
  Намали водката.

  ☭= ☠
 63. 64 Профил на bate_but...
  bate_but...
  Рейтинг: 395 Разстроено

  КОРУПЦИЯ... това е новината с една дума.

 64. 65 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#61] от "merkel":

  Форумната - МНОГОТИРАЖКА!

  Хитростта пречи на мисълта!
 65. 66 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Повдига ми се от "държавността" в тази държава.

 66. 67 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Да напишат за&
  1. Участие в търг за реекспорт на електроенергия - чрез изготвяне на документи с невярно съдържание!

  2. За купуване на Връх!

  Тук няма закон- тук няма страна- Те се надпреварват да Bи убиват за удоволствие! От Bас зависи дали ще умрем като животни (На заколение)!

  Бинев- Иво прокопиев-Червените олигарси (избирани от най-бедния район на страната - Семверозападнала България| и т=н=т=

  Защо в райюоните с най големите мръсотии по възродителния процес се родиха най-големите бизнесмени като Иво Прокопиев! защо се купуват онлайн издания? Защо никой няма къде да сподели нещо?

  Питате ли се за това!

  Хитростта пречи на мисълта!
 67. 68 Профил на guest
  guest
  Рейтинг: 229 Гневно

  Какво безочие! Узаконяване на престъпление вместо солидни глоби за Юлен и залесяване на изсечените гори. Това правителство се самозабрави!

  Петиция за оставка за Караджова:
  http://www.gopetition.com/petitions/%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-.html

 68. 69 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#60] от "Роси Кирилова":
  Роси...
  Да съм споменал някъде името Костову?
  Говоря по принцип, не ме интересуват имена и отделни личности, а идеи!

  [quote#60:"Роси Кирилова"]Янев и Сидеров[/quote]
  Тия двамата въобще не ме интересуват, затова не ги и коментирам.
  [quote#60:"Роси Кирилова"]Ами защо не поискаш Янев и Сидеров да си оттеглят независимите депутати от НС? [/quote]
  Какво общо има с темата?
  Къде в Закона за политическите партии има такава опция? Ще се радвам да ми дадеш повече информация.

  Съвсем искрено и добросърдечно написах написах горното.
  Ако нещо не си разбрала, пиши ми ЛС, ще ти обясня за какво става въпрос. Да не спамиме темата.

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 69. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#68] от "guest":

  Това, че е безочие е ясно, но това принципно е същноста, целта и смисъла на Герб. Затова са създадени, като си свършат работата, благододателите им от БСП ще намерят нов спасител на матряла и готово.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 71 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#70] от "Тони!":

  Браво!
  ++++++++++++++++++++++++++++

  Хитростта пречи на мисълта!
 71. 72 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#43] от "B52":

  Тук няма "Баадер МайнхоФ" тук си псуваме и толкоз!
  Тук левите велможи биват избирани от от почти канибализирпани от глад региони! тук е политическия куклен театгър- но не ръководе от Кирияки Аргипулос (шеф на Софийския куклен театър|!

  Просто Социалния инфантилизъм се изратва с 200 годишно развитие - Централна европа!

  Останалото са приказките на Гошо Тарабата -Ни е ще направим за 5 (Петилетка| това което другите са направили за 25!
  -Ние сме смешна страна!
  Страна в която трудът е презрян шмекерлъка е възпян!

  Хитростта пречи на мисълта!
 72. 73 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Питам се едно нещо..Ако подобно нещо се случи в някоя друга държава членка на ЕС и министър предложи вместо солидни санкции и прекратяване на концесията , промяна в закона за узаконяване на беззаконието ,колко време ще е министър след това?

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 73. 74 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  До коментар [#61] от "merkel":

  Това е най-унизителното изявление което съм чел скоро, доста са ги тъпкали тия хора.

 74. 75 Профил на melina
  melina
  Рейтинг: 498 Неутрално

  пита се защо въобще е допуснато това?Нали е по времето на това''безгрешно'' правителство?Което не допуска корупция и се бори с нея!Срамота!Нямам думи!Пълно разо4арование!А о4аквах ,не много,пред вид кризата,но под4енност!Няма такава!Тъжна история и битие за нас българите!Това ни 4ака!Живота ,не на ку4етата на ББ,,а ку4ешкият живот -на ку4етата!Добре ни е преценил!ТОИ НИ ХОКА И НИ НАРИ4А,КАКТО МУ ДОЙДЕ НА УМ, А НИЕ СИ МАЛ4ИМ!ЕЙ,НАРОДЕ ,ИЗЛЕЗ И КАЖИ КАКВО МИСЛИШ!КАКВО СЕ СЛУ4ВА С ТЕБ!?ЕЙ,НАРОДЕ ,АКО ТЕ ИМА-РЕАГИРАЙ ДОСТОЙНО!АКО НЕ СЕ УСЕЩАШ-КУ4Е???????????????

  melina
 75. 76 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Правителството трябва да си отиде.

 76. 77 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Това са принципно точно същите престъпници и мародери като тези от Социалистическата (така наречена) Партия.Рзликата е само, че те са на власт.
  Офшорките са форма на откровен грабеж, цинизъм и безобразие.
  И след всичко това Би Би идва и ни обяснява, че трябва да ни държат изкъсо.Като кучетата!

  Аз знам много малко.
 77. 78 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1275 Весело

  "...Концесионерът на ски зоната в Банско "Юлен" АД е присвоил незаконно 64.7 хектара към отпуснатите му 99.5 хектара от Национален парк "Пирин" край Банско. Санкцията, която правителството обсъжда обаче, е това нарушение да бъде узаконено чрез поправка в Закона за концесиите..."

  Звучи страхотно: ТОВА НАРУШЕНИЕ ДА БЪДЕ УЗАКОНЕНО!!
  Законът, действащ по онова време, е бил нарушен. Няма как да се отмени със задна дата неговото действие. Същото се отнася и с поправката в Закона за концесиите. По онова време той е бил без тази поправка и Е БИЛ НАРУШЕН. Извършено е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и от "Юлен", и от контролиращите органи, и от още доста отговорни другари.
  Няма как това нарушение да бъде узаконено, освен ако не се изпедепца нов закон, който казва, че всички, които са заграбили незаконно земя, имоти, вещи и пр. всъщнос не вършат нищо престъпно!
  Това дебелите глави разбират ли го или не?

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Гневно

  "Животът е пъстър и е абсурдно при нужда да не се дава възможност да се правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото", посочи Караджова, като допълни, че узаконяването на незаконните писти и лифтове като действие е "в интерес на региона и на страната"

  Негодници. В интерес на обществото, на регионите и на страната, е да ви избесим всичките, хайде да променим закона, който пречи това да стане!

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 80. 81 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Правителството и "Юлен" се готвят официално и преднамерено да нарушат действащ закон. Щом в България няма правосъдие и няма кой да разследва това престъпление, би следвало да се суспендира конституцията, да се разпусне парламента и ЕС да назначи губернатор и пряко управление от Брюксел на тази територия, известна преди като държавата България. Това е срамно, но със сигурност ще е по-малко вредно за населението и природата, от управлението на тези прокажени боклуци водени от Боко павиана.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 81. 82 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 838 Неутрално

  ех логико , логико необяснима , може би това е покана към всички желащи да грабят каквото искат , защото закона не само че не ги спира ами и даже възпира каквато и да е мярка против нарушителя .Отивам и аз да заграбя малко горичка около моя град то в крайна сметка не е престъпление ,закона за концесиите го позволявал .Другия път да направят закон според , който даже дума да се повдигне против концесионера държавата да му се извини публично и мин.-председателя да му целува ръка .

 82. 83 Профил на У-чуден
  У-чуден
  Рейтинг: 395 Гневно

  Нема страсхно. Главниа пазац сте излезе и сте ги нахока тези бабаити. И сте спецхели плусове. На това ми намирисжа пак. Много сум за реитинг. Сте се окаже, це пак несто не сме разбрали.

  Изжинете ме за кирилицата!

 83. 84 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 506 Гневно

  Явно в единствен интерес на обществото е Юлен (ПИБ, Цеко Минев и т.н.) да бъдат изхвърлени от концесията, и тя да бъде предадена временно на община Банско.

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 84. 85 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Юлен АД и Петър Петров в едно са прави - че 65-те ха незаконни ски писти и лифтове са изградени с разрешението на МОСВ - затова отговорните министри (Манева, Арсенова, Чакъров) и подчинените им отговорници за управлението на Пирин - Михаил Михайлов (началник отдел защитени територии) и Георги Грънчаров (директора на Пирин), да бъдат съдени по наказателния кодекс за служебни престъпления.

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 85. 86 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 886 Гневно


  Добре е да бъде уволнена незабавно т.н. "еко-министър" караджова.
  Още от сагата с ГМО пролича продажната и същност.

  НО докато тая организирана престъпна Група за Екстремно Разсипване на България не бъде изгонена от властта, България е обречена.

  "Премиерът" със "сенчесто минало", медийният балоон, охранителят на Тошо НЕ МОЖЕ да защитава държавния интерес на България.
  Той може да защитава само тоталитарни изроди, лъжци с аристократичен произход и откровенни ба... "закононарушители" като ТИМ и Юнел.

  Който милее за България ТРЯБВА да направи възможното щото гЕЕЕЕрб ( бееее) да изчезнат.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 86. 87 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Значи кабинетът ще узакони беззаконието,тъй като то е в интерес на обществото???

 87. 88 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Така е, ЗАЩОТО ПРИ ЗАТВАРЯНЕ НЕ СЕ РЕЖАТ ЛЕНТИЧКИ!
  А това е единственото, от което се интересува Медийната креатура, Голямата уста и фурнаджийска лопата (известен и с "партизанското" име РАПОН) и неговата шайка от ченгета и лапачи.

 88. 89 Профил на Semkov Miroslav
  Semkov Miroslav
  Рейтинг: 616 Весело

  ОООо ! Докато изчета всички коментари , то взе ,че съмна . България е основната хранилка на всички държави , особено с ЧЕЗ , EVN и E.ON ! И много други които източват българската икономика и ще дойде момента на босия , чарвулите да вземат.

  Живи и здрави да сте!
 89. 90 Профил на murphy
  murphy
  Рейтинг: 395 Неутрално

  За Караджова отдавна се говори, че намалява рейтинга на Краля-Слънце.
  Някой има ли съмнения, че сега ще се вдгне шум за нещо съвсем различно, докато кипи големия шум за другото нещо парламента ще гласува набързо промените, а Батман ще пристигне на бял кон и ще уволни лошата министърка. Може междувременно и някой виден еко активист да забогатее в процеса и да стане министър.

  Този потребител е деактивирал своя акаунт
 90. 91 Профил на Semkov Miroslav
  Semkov Miroslav
  Рейтинг: 616 Гневно

  [quote#89:"Илде"]чарвулите / цървули/ [/quote]

  Живи и здрави да сте!
 91. 92 Профил на jamaisvu
  jamaisvu
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Стана тя каквато стана и толкоз. Довчера все още имаше подкрепящи безумието на премиера-слънце, но с всеки час прогресивно намаляват. Обаче големия проблем не е в него или дон цвъцко, а в тези, гласували за него, които на следващите избори пак ще се втурнат да гласуват за новия вожд на бял кон- те хората все чакат някой да ги оправи. Е, всеки път ги оправят. За мен има само една възможност някой ден да станемне-бананова република- когато всички станем граждани и общество. Дотогава да се въведе гласуване по образователен ценз -не може някакви абсолютни идиоти да определят други идиоти да ми съсипват живота.

 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 94 Профил на murphy
  murphy
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Би било интересно ако някой журналист с достъп до подобна информация, компилира набързо един списък със собствениците на големите хотели в региона и на "спомоществователите" им.

  Този потребител е деактивирал своя акаунт
 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 96 Профил на neorientirana
  neorientirana
  Рейтинг: 395 Неутрално

  гражданин-кажи го с името този собственик да не го търсим.

 96. 97 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#19] от "СДС":

  Наистина Не го мисля, но тя носи главна отговорност и излиза с глупави обяснения, които също не мисля, че е съчинила сама, а цял отбор алчни глупаци!
  Когато имаш ЧЕСТ им отказваш и си подава оставката, а заплахите, че на твое място ще дойде друг и той ще вземе комисионна + доп. облаги не те вълнува.
  "Колективна отговорност" е едно от най-омразните ми понятия!
  Предполагам знаете, че в държавите от ЕС също "скубят" масовия потребител, но го правят по-различен начин!

 97. 98 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Няма да се учудя ако се окаже че Цеко е решил да продава но новия инвеститор е казал - опа - чакай малко - "не си си оправил документите" - площите не излизат. И Цеко - хъката-мъката - абе ще променяме Закона, но за целта трябва да ходя да си призная първо.

  Ако не беше това - вероятно никога нямаше да се разбере какви площи/колко са и дали са надвишени....


  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 98. 99 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Яяяя, и "Юлен" ли са спонсори на ГЕРБ?

  Аз кога казвах да си узаконим България като офшорка на Балканите вие не ще те. Мъчим хората чак от Кипър.

 99. 100 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Хубава работа ама българска....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK