Дянков: Изборите ще струват 26 млн. лв. (допълнена)

Изборите на 23 октомври ще струват 26 млн. лв., а заради това, че местният и президентският вот ще бъдат в един ден, ще се спестят около 8 млн. лв. Това съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, на когото беше възложена цялостната координация и организационно-техническата подготовка на предстоящите избори.


Дянков отново отказа да назове към кои партии независимите депутати са декларирали принадлежност, като така е била пренасочена субсидията, която се изплаща за тях, като се аргументира, че това са лични данни.


Темата за финансирането на партиите и за разпределянето на държавната субсидия стана актуална миналата седмица при обсъждането на предложени от "Атака" поправки, които предвиждаха да отпадне принципът "субсидията да следва депутата". От ДПС заплашиха председателя на парламента със съд, ако продължи да им отказва информация по въпроса.
По думите на Дянков няма пречка самите партии или депутати да кажат каква подкрепа са декларирали и къде са пренасочени средствата от субсидията.Обобщи, че е въпрос на елементарна аритметика да се изчисли по данните за партийните субсидии, които се публикуват на всеки три месеца, колко депутати са се присъединили към дадена формация. Според него също така това личи и от подкрепата на независимите при гласуванията в парламента.


Дянков похвали дейността на НАП и митниците, но уточни, че е рано да се каже, дали шефът на приходната агенция остава на поста си. В началото на миналия месец Дянков постави ултиматум на Красимир Стефанов, че постът му ще зависи от финансовите резултати до края на годината.


Вицепремиерът увери, че не е дискриминация увеличаването само на вдовишките пенсии. Според него би било дискриминация, ако се повишат само най-ниските пенсии.


"Атака" към Дянков: Длъжен сте да кажете на данъкоплатците за парите на независимите депутати
Вицепремиерът Симеон Дянков отново се скри зад "защитата на личните данни" и не отговори на въпрос на Павел Шопов от "Атака" към кои партии са декларирали принадлежност 17-те изключени или напуснали депутати и какъв е размерът на изплатените до момента държавни субсидии на партиите.
"Министерство на финансите разпределя държавната субсидия в съответствие с действащия закон, който е от времето на предишното правителство. Представените декларации за принадлежност са само за целите на законосъобразното разпределяне. Те съдържат лична информация по смисъла на Закона за защита на личните данни. Въпрос на решение на Народното събрание е какви да са тези закони и самите депутати да решат да обявят своята политическа принадлежност", лаконично отговори Дянков. Шопов му възрази, че само ЕГН-тата на депутатите могат да бъдат лични данни по смисъла на закона и го обвини, че бяга от елементарно свое задължение. Българският данъкоплатец трябва да бъде информиран и да знае къде отиват неговите пари, обърна се Шопов към министъра по време на парламентарния контрол.

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  "Дянков отново отказа да назове към кои партии независимите депутати са декларирали принадлежност, като така е била пренасочена субсидията, която се изплаща за тях, като се аргументира, че това са лични данни."
  По кой закон точно това са лични данни? Дянков почна като шефа си, да си измисля правила и закони.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Дянков отново отказа да назове към кои партии независимите депутати са декларирали принадлежност, като така е била пренасочена субсидията, която се изплаща за тях, като се аргументира, че това са лични данни.
  =======================
  Топ сикрет!

  Yet another blue planet.
 3. 3 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  '' Дянков отново отказа да назове към кои партии независимите депутати са декларирали принадлежност, като така е била пренасочена субсидията, която се изплаща за тях, като се аргументира, че това са лични данни. ''

  При положение, че си избран от нацията и си обществена личност, няма лични данни . Да казват всичко, защото ние трябва да знаем къде отиват парите на данъкоплатците .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 4. 4 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  АБЕ ШИМОНЕ....ЗАЩО НЕ СИ ОТИДЕШ ПРИ БУЛКАТА СИ ХАЗАРКА ОТ НЮ ЙОРК??? ТАМ ЩЕ ВИДИШ ХЕМ ТЪСТА СИ-ЯКО БРАДЯСАЛ ХАЗАРИН, КОЙТО ВЯРНО СЛУЖИ В РОТШИЛДОВИЯТ ФЕД!!! КАКВО ТУК СЕ МЪЧИШ ДА НИ ЗАТРИВАШ С ТВОЙТЕ ГЛУПОСТИ!? ТО ВЕЧЕ ХОРАТА РАЗБРАХА, ЧЕ СИ ПЛЕМЕННИК НА КРИСТАЛИНА/ЗАЩОТО В СВЕТОВНАТА БАНКА, МВФ И ФЕД ...ДРУГИ НЕ ВЗЕМАТ, ОСВЕН АКО НЕ СИ ХАЗАР ПОНЕ ПО МАЙКА/ МАХАЙТЕ СЕ ДОКАТО СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ОТ ТУК...НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ!!! СТИГА С ВАШИТЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ! НА НАС НИТО НИ ТРЕБВА ЕС-а, НИТО ФЕД-а!!! НИЕ САМИ МОЖЕМ ДА СИ ПЕЧАТАМЕ ЛЕВОВЕ И ДА СИ ГИ ПЛАНИРАМЕ КЪДЕТО СИ ИСКАМЕ И КАКТО СИ ИСКАМЕ!!! ТОГАВА НАИСТИНА ЩЕ БЪДЕМ НЕЗАВИСИМИ И САМОСТОЯТЕЛНИ! А НЕ КАТО СЕГА! ВИЕ ОТ САЩ И ФЕД НИ КАЗВАТЕ КАКВО ДА ПРАВИМ И КАК ДА ГО ПРАВИМ! И КАКВО ИЗЛИЗА? НИЕ ЗАКРИВАМЕ РАБОТНИ МЕСТА И ...ЗАКРИВАМЕ И НАРОДА СИ! ХАЙ СИКТИР БРЕ! ВЪРВИ В САЩ И ТАМ ДАВАЙ НА НЯКОЙ ДРУГ ХАЙВАНИН КАТО БОКО-ТИКВАТА АКЪЛ!!!

 5. 5 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#3] от "ARRI":
  Ще откаже ами, нали ИГРАТА КОЯТО ИГРАЯТ ВСИЧКИ Е ПО МУЗИКА ОТ ТАМ, ОТ КЪДЕТО ИДВА ШИМОН ДЯНКОВ!!!?

 6. 6 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3883 Неутрално

  Каза още, че не може да има ново тълкование на закона и по сегашния парите следват депутата, ако това се струва на обществото неправилно трябва да се промени самия закон.
  Припомни, че Корумбашев по образование е кукловод, от което се подразбираше, че не е уместно да борави с цифри. Това по повод твърдението, че РЗС взимат по-малка субсидия от партиите, които са извън парламента. И беше категоричен, че това не е така.
  Във всички случаи казуса с тези пари е огромен скандал и би трябвало да се изясни докрай.

  Любовта ще спаси света!!!
 7. 7 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Десните независими провалиха плана на комунистите от ДСБ и БСП да управляват заедно.

  Тодор Великов заедно с другите "десни" петима отцепници от сдс и рзс които в началото гласуваха за дясното правителство на България заедно с партиите им, но след това лидерите им се продадоха на комунистите и ДПС! Тогава Тодор Великов и останалите "десни отцепници" отидоха чак в Брюксел в централата на ЕНП - европейската народна партия за да декларират подкрепата си за дясноцентристкото управление, изповядвайки евроатлантическите ценности! ДПС и комунистите от БСП и ДСБ ще умрат направо, че се намериха депутати които да подкрепя дясноцентристкото правителство и не успяха да докарат ГОЦЕ пак на власт в последните му месеци точно преди изборите и да ударят десните в Б-я и докарат нова тройна или петорна коалиция на БСП Костов Доган и Яне да управляват заедно! Истината е проста на комунистите от ДСБ не им се осъществи идеята да докарат на власт другарите си комунисти от БСП и Доган и заедно да управляват! А най-важното е че ЕНП в Брюксел им разгада плана! Въпросът е ако Янето на трактора е ясен за колко се продадоха хората на Костов и той самиаят за да са отново другари с комунистите и Доган? В началото подкрепиха дясното правителство на България а след това врътнаха дупетата към другирате си от БСП! КОЛКО Ванчьо черничкия? Това 4 годишно разграбване дето беше кръсетно масова приватизация не стига ли?

 8. 8 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Цена на избори - 26 млн. лв.?
  Аз пък залагам на 7 351 234... но не лв., а "осъдени души" (населението на страната към 1 февруари 2011 г. според експресните данни от преброяването на НСИ, цитирано от Капитал)!
  И от нас зависи дали особеният (но не по реда на ЗОЗ) залог с далеч не първа поредност ще бъде усвоен от когото (не) искаме...

 9. 9 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#4] от "ebter":

  шимончо ни го назначиха, и няма начин да си го приберът преди да му изтече мандата . Така че, не се хаби. Още две години ще държи ключа от финансовото министерство. А по-кифтито е, че и следващия фин.мин., ще е от същото котило .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 10. 10 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Дянков: Изборите ще струват 26 млн. лв.
  ========================
  Вземете си ги от онези 30 милиона държавен подкуп дето уж ви е превел "Шеврон ",за да продадете Добруджа.
  Аз за вас и за избора ви счупено копче не бих дала.

 11. 11 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#7] от "merkel":

  Тия "десни" (правилно си ги сложил в кавички) другата година и 100 партии да си направят едва ли някой ще гласува за тях. Стига с тия глупости, че герб са десни. Те са по-леви и от БСП и Атака (крайно ляво) накуп. Тошо ти ли си бре? Явно е, че не си Бареков.

 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дянков: Изборите ще струват 26 млн. лв., а управлението на ГЕРБ, ще ви струва милиарди. ...Но едва сега, истината излезе наяве!

 13. 13 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#7] от "merkel":
  "merkel" млъкни, спри да спамиш.

 14. 14 Профил на Don Octavio del Flores
  Don Octavio del Flores
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#3] от "ARRI":

  Че защо? Тук няма обществен интерес, защото парите са от бюджета. Виж, когато се "приватизират" гори и частна фирма завзема планината, тогава обществен интерес. Каква е тая наглост?

 15. 15 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Весело

  Тез пари - откъде?
  Ами Б. Б. ще ги даде!

  www.berbenkov.hit.bg
 16. 16 Профил на velkotod
  velkotod
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#13] от "latcho59":

  Меркел още не загрял. Чакаме някоя важна информация за уникалния мениджър Плевнелиев

 17. 17 Профил на joro5kov
  joro5kov
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Споко .. и тези пари от еврофондове ... нали така постоянно ни лъжат и режат лентички ..... обирайки ни последните стотинки.....

  Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
 18. 18 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#4:"ebter"]АБЕ ШИМОНЕ....ЗАЩО НЕ СИ ОТИДЕШ ПРИ БУЛКАТА СИ ХАЗАРКА ОТ НЮ ЙОРК??? [/quote]

  Приятелю, оправи си Капс Лока и си изпий хапчетата

 19. 19 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 853 Разстроено

  Дянков е икономически килер от СБ изпратен у нас............ !!( това е вторият килер изпращан у нас .............. )

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 20. 20 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Има един термин - бадева. Знаете ли го? "Преди избори, по време на война и след лов най-много се лъже" (Ото фон Бисмарк).
  .
  Археология на късноантичното езичество -
  http://archiman.livejournal.com/

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 21. 21 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Около 5млн българи имат право да гласуват. Получава се така че за да гласува всеки трябва да плати 5лв. То е като да ходиш на цирк и наистина е цирк. Ако отчетем че около 50% наистина гласуват, пада им се по 10лв.
  Разбира се че кандидатите ще са хората от познатата агитка. И след изборите ще е същото. Не е ли по-добре да си караме като по времето на Т.Живков и да си спестим десетте лева?

 22. 22 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Независимите десни от СДС и РЗС да направят малка дясна партия!

  Комуниста Костов вече е изцяло при другарите си от БСП и ГЕРБ ще имат нужда от подкрепа в парламента от малка дясна партия. СДС напрактика се разпадна и независимите десни които излязоха от СДС и РЗС да направят малка дясна партия която да подкрепя дясното правителство на България!

  6-те независими напуснали СДС и РЗС отидоха чак в Брюксел в централата на Европейската народна партия и изразиха своята подкрепа за българското правителство и за дясноцентристкото управление, изповядвайки евроатлантическите ценности! За разликато от Костов и БСП които действат заедно като социалисти, 6-те независими могат да бъдат истински ДЕСЕН партньор на ГЕРБ! Така ще си вземат субсидиите в собствената партия и най-важното парите няма да отиват при комунистите Станишев и Костов и Янето на трактора!

  А така ще се разбере окончателно че ЕНП е снела доверието си от ДСБ и единствената реална дясна паритя е ГЕРБ а тази по-малката ще приеме ролята на партньор!

 23. 23 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#7] от "merkel":

  "Десните независими ".......от ГЕРБ - от Симеоново и Вифа, от Правец- златевчето , герговчето , ДС- кадрите от Варна , десните от ТИМ, фуражките десни в герб , цветИто - десната , десните от Ипон, пожарната и т.н. , се НАПЪНАХА и продължиха да викат :
  Ние сме десноцентристи и затова пазим паметника на съветската армия като очите си ..)
  Десни сме - на думи - не виждате ли ?? Добре крадем, почти колкото червените..)) Даже и днес - вместо да опандизим мутрата Цеков- ние му узаконяваме заграбването на 65 ха от планината ..))
  "Десните" от ГЕРБ- сме от червената мафия, не е ли видно ..:)))
  Трябва да има глупаци , поне до изборите-които да ни ;поверват"., че сме десни .))

  BIG AL
 24. 24 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Мдаа, много трудно някой ще се сети към кои партии независимите депутати са декларирали принадлежност, и съответно пренасочена субсидията, та нещата са толкова секретни .....

  Значи, субсидията на депутатите- парите на дънъкоплатците, е техни лични данни?
  Това е не само наглост, а и поредно нарушение на законите и газене на конституцията на България !

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Дянков: Изборите ще струват 26 млн. лв. ..:)))))
  ................................................
  Ами да ги премахнем , защо са ни ?? :))
  НО УПРАВЛЕНИЕТО на герб , ни струва ..милиарди ..))))

  BIG AL
 26. 26 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Прав си , прав си дянков, все пак има традиции- на ДС- Симеоново., а и на пожарната ..
  Не трябва да се знаят агентите , доносниците , гоцетата и руските агенти

  Секретно е папането на държавни мангизи ))) . ...
  Айде де , всичко искали да ..знаят , некакви си граждани на републиката ..:)))
  И за мангизите на цветИто , и за тези на златевчето и герговчето - искали ..И на другарите от ДС - и за техните мангизи искали да знаят ..
  Ами къде ще му излезе края ?? Нали тогава и слепите - гласували за ГЕРБ - ще прогледнат ..)))

  BIG AL
 27. 27 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#19] от "USSR": Така е! Първият беше племенникът на Дамян Велчев!!! Вампира от Лондон!

 28. 28 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#18] от "keipax": А ТИ СИ ОПРАВИ ...МОЗЪКА!!!

 29. 29 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#14] от "Don Octavio del Flores": ХАЗАРСКА!!!

 30. 30 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#24] от "mi6osp":

  Абе да им задраскат ЕГН АМА ПРОБЛЕМА НЕЕ ТАМ А ТОВА чЕ СА КУПЕНИ ОТ ГЕРБ

 31. 31 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  дянков, ти ни струва финансовата стабилност и работата на няколкостотин хиляди българи

  Времето е наркотик, много от него убива.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK