Всеки трети нает - на половин ден

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2925 Любопитно

  " Опитваме се да им обясним какви са ползите от това да сключат договор на пълен работен ден и какво губят от това..." - ТЕ, че и ДРУГИТЕ все едно не знаят!?! По-добре е да се "ориентирате" защо толкова често ГО правят.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на vloti
  vloti
  Рейтинг: 637 Неутрално

  При тея осигуровки какво очаквате? Една трета осигуровки и 10% плосък данък. Нали нещо и за работниците трябва да остане. Почти половината от малката ти заплата искат да ти земат. Никой неще да гладува.

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  ...Опитваме се да им обясним какви са ползите от това да сключат договор на пълен работен ден и какво губят от това, че официално работят на 4 часа...

  Ма т'ва Румиту сурьозно ли?

  Изпълнителният директор на Главната инспекция по труда си мисли, че те не си знаят интереса? И не е наясно с действителността? Че ако не кандисат на тези условия няма и да ги наемат?

  Тая наистина ли е такава патка? Или се прави?
  И в двата случая е за бой по куфалницата!

 4. 4 Профил на Станислав Димитров
  Станислав Димитров
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Е че това си е енедневие

  SKUPE stanislav-32
 5. 5 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Няма полза държавата да следи за броя отработени часове освен статистически. Важен е размера на заплатата защото от нея се определя ДОД. А самият данък трябва да се плаща от всеки получил дохода, лично от него а не да му се удържа от работодателя и да се внася от работодателя. Тогава всеки ще си носи персонална отговорност дали е излъгал или не в размера на получения доход.
  Не трябва да се прави разлика от факта от какво са ти доходите.
  Социалните осигуровки трябва да са доброволни, да се внасят отново от всеки сам, там където е пожелал и в размери каквито е пожелал.
  Всички тия глупости за солидарност и прочие са измислени само за да може да се пълнят едни държавни фондове, в които разни хора от властта да могат да бъркат както си искат.

  Отделете време навреме.
 6. 6 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ако не се реформира осигурителната система и тя си остане като пълна каца е мед, от която всеки лапа колкото успее - нищо няма да се промени - най-добре е от бюджета да се плаща мин. пенсия на всеки, а останалото да е на индивидуална партида, но няма да се направи

 7. 7 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#5] от "dreamer":

  ++++++
  Толкова е зле системата, че наистина е по-добре всички да се осигуряваме сами и всички да си се водим на реалните часове статистически. Който боледува повече ако е разумен ще си плаща по-високи вноски. И без това текущите ни вноски не отиват за нас, а за циганетата...

  Драконови закони ще оправят държавата!
 8. 8 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#6] от "ivanalex2":

  Така е! Допълнително да се намалят детските или дори премахнат и да се приспадат данъци и осигуровки вместо това. Така ще се стимулира заетостта и раждаемостта там, където могат да се отглеждат деца.

 9. 9 Профил на Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Всеки трети нает - на половин ден ... инспекторите по труда са наложили глоби за 6 млн. лв.

  Хм, не са ли малко за всеки трети? Или този всеки трети е за 100-тина хиляди души?

 10. 10 Профил на Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#4] от "Станислав Стоилов Димитров":

  Нали, откриха Америка за пореден път!

 11. 11 Профил на brandingstyle
  brandingstyle
  Рейтинг: 402 Неутрално

  важното е, че назначените незаконно, пазят работодателите, които са ги назначили незаконно.

  Това е тревожната новина. че работници и служители заедно ограбват државата.

  Трябва да се търси кой е отговорен за това, защото това са маса от хора, те са неинициативни и само реагират на условията. ДРуг е отговорен за тази корупция и тези условия на корупция.

  На първо място за условията на живот в държавата има пряка вина правителството, то е изпълнителна власт.

  На второ място е съдебната система и на трето е законодателната власт.

  Живот преди смъртта! После е все едно...
 12. 12 Профил на brandingstyle
  brandingstyle
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ако изпълнителната власт играе с крупни криминални играчи, народът няма какво друго да прави, освен да прави същото.

  Ако изпълнителната власт играе с крупни криминални играчи, съдебната система няма какво да прави, освен да се корумпира.

  ако изпълнителната власт корумпира съдебната система и цялото общество, законодателита са напълно безсилни, те нямат какво да измислят така, че да бъде ефективно.

  Живот преди смъртта! После е все едно...
 13. 13 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ей това са българите- единствените хора, дето не си знаят интереса. Кога държавните чиновници ще почетат 1-2 книжки, да разберат, че работниците правят правилното, а те са кърлежите, които пречат на малкия и средния бизнес да поеме дъх.

  За сравнение- една глоба за нелегално работещ почва от 5000 лева. Колко кафенета могат да платят такава сума?

 14. 14 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Нямах намерение да коментирам, ама като видях, че щели да дават 6,5 млн лева за нова информационна система и не се въздържах! Тя щяла дава възможност на инспекторите да правят справки в базата данни на Националния осигурителн институт и Националната агенция за приходите в реално време!

  Е и какво от това?! НОИ и НАП НЯМАТ информация на колко часа са наети работниците!!! Тази система може да служи за други цели, но за установяване на работни часове не може, да не говорим, че повечето от наетите в ресторанти и хотели работят на смени. Така че тия 6,5 млн ще се дадат за нещо друго.

 15. 15 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 627 Неутрално


  Всеки трети нает - на половин ден

  -------------------------------

  Те добре, че сега го узнаха... а че и всеки втори нает е пенсионер, вярвам също им предстои да научат...

  un buen dia empieza con un solo rayo
 16. 16 Профил на joseph_stalin
  joseph_stalin
  Рейтинг: 1416 Весело

  Всеки трети нает - на половин ден

  Въпрос на статистика другари,
  Ако приемем за статистическа единица "половин човек", ще установим наличие на "свръхзаетост".
  И какво толкова лошо има в наличието на повече свободно време? Та нали още другарят Маркс беше казал, че свободното време на личността е мярка за развитостта на обществото, в което живее. По този критерий, по развити от България, са само шепа Африкански държави.

 17. 17 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#7] от "Момчил89":

  От всякъде погледнато е по-добре. Но тогава ще отпадне краденето от НОИ и затова няма да се въведе.

  Отделете време навреме.
 18. 18 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Интересно на Доган например, като му подават данните в НОИ от парламента, колко отработени часове му пишат.... И на ББ, дето все режи ленти или пък играе я футбол, я тенис през работно време....

 19. 19 Профил на Попа от Симитли
  Попа от Симитли
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#5] от "dreamer":

  ми туу. иначе пинсиите и здравните осигуровки са данък, а не заплащане за услуга. и откъде накъде не мога да си избирам къде да се осигурявам за пенсия, при положение че НОИ го точат нон-стоп, а застрахователите работят в условия на конкуренция и съответно са конкурентни - като цени и обслужване.

  ... sorry, I'm fucked up inside!
 20. 20 Профил на каруцар
  каруцар
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ми то по - добре е да си на улицата без заплата ? Но това не пътя за излизане от кризата . Просто работодателите се опитват да спасят от осигуровки който ако ги плаща половината от другия персонал ще е при Тотю !Наистина спиралата ни дърпа неумолимо надолу и скоро всички ще сме под тинята - неизбежно!

 21. 21 Профил на alukam
  alukam
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#14] от "luda_krava":

  Ще краднат то е ясно.
  В момента с електронен подпис може да се види всичко от системите на НОЙ и НАП относно лицето(физическо или юридическо) което притежава подписа. Да се настрои системата да имат достъп от ГИТ с ел.подпис е не повече от 10 минути и 100лева. Всичко останало си е парлама.

 22. 22 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  За каква полза става дума?Аз работя на пълен работен ден.Сумат,която ми се отдържа за здравни и пенсионни осигуровки,фонд безработица,10 % плосък данък,представлява повече от 1/3 от брутният ми доход.С остатъка едвам смогвам да си купя нещо за храна и да си платя консумативите:ток,вода,телфон,транспорт.И дума не може да става за дреха,обувки или книга.Здравните ми осигуровки в момента обслужват мангустите и чааветата/10,11 и 12-то/,а аз ако имам нужда от медицинска помощ пак плащам от джоба си.За пенсия да не говорим ,я дочакала,я не.

 23. 23 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#8] от "bobix":

  Допълнително да се намалят детските или дори премахнат, а да се приспадат данъци и осигуровки вместо това. Така ще се стимулира заетостта и раждаемостта там, където могат да се отглеждат деца.

  -----------------------------

  Много правилно предложение, но едва ли правителствата да искат средствата, с които разполагат и преливат от едно място на друго, да намалят драстично и въобще да не оперират с тях....защото приспадането на детските е един вид опрощаване на данък. От друга страна, ако този механизъм се използва и за други социални помощи (майчинство) или за приспадане на големи разходи при лечение от облагане, ще има заинтересованост да се регистрират реалните заплати, за да се намали базата на облагане.......въобще много неща могат да се възприемат от развитите страни, стига някой да иска

  un buen dia empieza con un solo rayo
 24. 24 Профил на kelesha2
  kelesha2
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#8] от "bobix":

  Раждаемостта!-да,прави сте,но мангалите само това правят!

 25. 25 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#23] от "rayo":
  Именно.

  До коментар [#24] от "kelesha2":
  Да. Затова е моето предложение. .

 26. 26 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Ако трудовият договор е втори или трети няма нищо лошо.

  Yet another blue planet.
 27. 27 Профил на mind_twist
  mind_twist
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да засекат колко слюжителя работят, какво е работното време и стигат ли тези служители работещи по уж 4 часа за пулното функциониране на обекта.

 28. 28 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Нищо няма да се промени, колкото и нови системи, санкции, контроли да се въведат, и още паразити да се наемат..Единствения начин е всеки, комуто не зачитат правата и го лъжат с договори, осигуровки и заплата, да каже на работодателя си едно красиво "ЕБИ СИ МАЙКАТА, не ми изнася, няма да ти чиракувам, търси си други балами", а още по-добре, да го гръмне между очите..

 29. 29 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#8] от "bobix":

  прав си

 30. 30 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#11] от "brandingstyle":

  В случая според мен вината не е толкова на самите власти, колкото на системата, създадена от тях - пенсионна и здравна - няма стимул да се внасят осигуривки, защото и плащането за здраве, и за пенсия са доста виртуални и неясни - в случая нито работника, нито работодателя имат сериозен интерес да декларират доходите, а контрольорите не са слънце да огреят навсякъде .
  П.П Самия аз де осигурявам на пълни доходи поради естеството на работата ми, но ако имах възможност - бих си помислил дали да не се осигурявам на по-ниски от реалните доходи

 31. 31 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Защо например адвокати и др. своб. професии плащат ниски осигуровки - не се борят за високи пенсии

 32. 32 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Гневно

  До #5-dremer-Не е лошо като идея,но при точа положение , кой ще плаща пенсиите на хората без осигурителен стаж пенсионирани само по възраст???
  Не по този начин работодателите и държавата отново искат да се измъкнат!!!
  Значи в бяла Европа, работодател не платил осигуровки върху реални заплати губи бизнеса си и влиза в затвора - в Мафиотска България-не!!!
  За какво взема тогава директорската си заплата Румяна Михайлова??? Да я сменят с читав директор , или направо да закриват Главната инспекция по труда!!!

 33. 33 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Разстроено

  До #12-brandingstyle-+++++++++++++++
  Aбсолютно си прав, България отдавна е станала МАФИОТСКА собственост!!!
  Защо не реагира на това ЕС обаче не зная...
  Нали за това се радвахме на влизането си в ЕС???

 34. 34 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Много колеги от форума обвиняват Работодателя за 4 часа, което си е жива утопия. Интереса е взаимен, само се учудвам че не са минали на 2 часа. Днес някъде написах, че НОИ трябва паметник да издигне на Шулева, защото и на 4 цхаса нямаше да са сега хората. Докато има безумно количество пари в обращение без документ, супер лошо здравеопазване и смешни пенсии така ще бъде. В момента да си осигурен на 2000 лв. и на 20лв. за месеца правата са ти еднакви. Единия вариант е драстично падане на осигуровките над някакъв праг, другия е различен пакет здравни услуги - останалото е безсмислени проверки.

 35. 35 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1416 Гневно

  на половин ден и на минимална заплата...... държавата ще рухне, ако осигуровките не се изпълняват... няма да има кой да плаща заплатите на хилядите ченгата и военни, които се пенсионират....

  Времето е наркотик, много от него убива.
 36. 36 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  взимат пример от премиера и дянков които работят денонощно

 37. 37 Профил на kodjauzun
  kodjauzun
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да се дават пари за осигуровки, е крайно безмислено и наивно занимание. Ако някой ги доживее тия 67, колкото и манги да е внасял, пак ще вземе стотинки, на фона на тогавашните заплати. Само държавните кърлежи ще получават пенсии, останалите да си правят друга сметка. Ако имат ренти и имоти, са ОК, ако нямат, да си правят доброволни осигуровки в частните фондове. Там са индивидуални и наследяеми, тъй че ако не свариш да ги профукаш, когато те понесат със сандъка, попа и босилека, поне няма да са хептен зарар, ами ще се зарадват наследниците. Пък и могат да се теглят топтан през всяко време, ако наближи да псовисаш.
  Сиа някои жалят пенсионерите, но повечето им пенсии са 1/2 и 1/3 от средната. А ние, дето чакаме 2022-25, ще вземем на босия цървулите с тия 140, дето ще ни калесат с тях. Ако имаме стаж, което е ебана, че отървана.

 38. 38 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  за какво да са назначени на 8 часа така на 4 часа се сьздават повече работни места и хората получават доходи и трудов стаж
  и след 40 години ще имат пенсия и сега свободно време
  а това че стоят по заведенията повече от 4 часа и помагат си е техен избор

 39. 39 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  -Е това е големият напредък на българската икономика. След 1-2 години може вече и две трети да "проработят" на 4-часов работен ден.

 40. 40 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 789 Гневно

  Ако имах възможност и аз бих писъл работниците си на половин ден.Напълно разбирам колегите,а и персонала почна да се усеща ,
  че това дето му удържат е по скоро данък а не осигуровки.
  А и все повече хора виждат ,че вървиме към поредният фалит
  като нация.Да не говориме за светлият пример на Ковачки
  15 мил укрити- условна присъда.Въобще само си говориме .
  Без радикални реформи във всички сфери няма как да дръпнеме
  напред ,но от това правителство не го очаквайте нито има
  потенциал нито желание.

 41. 41 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Гневно

  А всеки първи и половина се осигурява на минимална работна заплата! Умните глАви да спрат да откриват топлата вода, а да се замислят защо е така!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 42. 42 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":

  Нали се сещаш като дойде време за пенсия как ще се тръшкат, че навремето са работили по 12 часа, а са се осигурявали на 4... Хората, ако си знаеха интереса, щяха да настояват всичко да им е юридически издържано. Но затова се искат малко хъс и гражданско общество.

  Пилците се броят на избори.
 43. 43 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#35] от "LZ161":

  Тя държавата отдавна е рухнала. Няма никакви механизми и човешка воля да защитава интересите на гражданите. Този висок процент на отказ да се инвестира в държавата е всъщност българския вариант на гражданското неподчинение.

  И вместо да дебнат хората, правителството следва да се замисли.

 44. 44 Профил на Bizareste
  Bizareste
  Рейтинг: 965 Гневно

  Повечето хора работят само за да вържат двата края всеки месец, да си плащат сметките и кредитите и въобще не си мислят за усигуряване от което ще видят полза след "n" на брой години стаж при положение че тогава най-вероятно вече няма да ги има...

  http://bizarotrips.com - Live Creative
 45. 45 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#35] от "LZ161":

  Колега, Вие сте сериозно озлобен човек. С тоя начина на мислене най-добре ще е да отидете някъде на планина да си починете. След като пенсионерите Ви пречат, дразнят и не знам какво още, предполагам следващото Ви предложение ще е направо да ги избием, а? Да отрепем старците, няма ли да е яко? За какво са ни разни пенсионери да ни цицат от заплатите? Кои са те, че да живеят на наш гръб?

  Нашите баби, дядовци, майки, бащи! Я се замислете над това!

  Пилците се броят на избори.
 46. 46 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Винаги е било и винаги ще бъде, защото хората не се интересуват от правата си.

 47. 47 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не всички на половин ден са фалшиви, имам служителка която сама настоя за половин работен ден, жената има две деца и се нуждае от време за семейството.

  икономист - неграмотник с диплома
 48. 48 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  [quote#47:"tel_112"]Не всички на половин ден са фалшиви, имам служителка която сама настоя за половин работен ден[/quote]

  За това си има граждански договори.


 49. 49 Профил на димитър
  димитър
  Рейтинг: 627 Гневно

  Тези осигуровки са вятър работа,работя на две места като на едното съм на смени и пълен работен ден,на другото работя когато съм свободен но по около 14 дни там ме осигуряват на 4 часа.Питам се защо трябва да плащам два пъти а като ида на лекар за да ти обърнат внимание пак си плащаш,иначе няма направления. А ако дочакам пенсия в което се съмнявам ще ми дадат сигурно 200 лева.

  демби744
 50. 50 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  По-добре на колене пред бара
  отколкото прав пред струга !

  Дори ако трябва с hyper overtime !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 51. 51 Профил на hera7
  hera7
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Поговорка за слаби характери!

 52. 52 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  печелят на гърба на хората

 53. 53 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Всеки трети нает - на половин ден
  =======================
  Щастливци.Мен и на толкова ме не щат.

 54. 54 Профил на PUFI
  PUFI
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това е "стратегията" на пожарникара да задържи висшистите в България! По- младите членове на обществото вече преминаха през отглеждане на картофи ( из философия на г-н Борисов), до скоро бяха и овчари ( из философия на г-н Борисов ; ТОМ2), а малко по-образованите явно са късметлии щом са на морето на 4 часов работен ден! Явно преди 2 години, когато бяха изборите по- голямата част са били овцете, а другите са вадили картофи!

 55. 55 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  картофи се сеят на есен а се вадят на пролет
  офсите и кравите се доят и стрижат не се колят
  а през лятото на морето се ядьт плодове и зеленчуци и варени и пьржени картофи сьс сирене и кашкавал краве или овчо и аирян и плодови млека и сладоледи Хаванати в рька
  офсите в офИсите се обслужват през зимата в градовете
  пак на 4 часа и работещите си оставят заплатата в ресторанта около офиса и се прибират с метрото никакви разходи за глезотиики

 56. 56 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  през зимата се ядьт бурканите от село направени през лятото в консервения комбинат или в кьщи

 57. 57 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  работят на 4 часа а останалите 8 са доброволци с олл инклузив от заведението
  минерална вода и кафета
  ако има и кухня се готви нещо за персонала да изкра цял ден
  пиле с ориз
  мусака
  леща яхния
  по една тава

 58. 58 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#45] от "Altarf":
  Наближава момента на избиването на пенсионерите. Пенсионният фонд е изяден, нямат пари за пенсии.
  Припомни си предложението на депутата Любен Корнезов от БСП за евтаназята.
  Е, няма да ги избиват, ще ги самоубиват.

 59. 59 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Пълни фантасмагории са тези осигуровки! Особено сега, след вдигането на възрастта и стажа. Колко хора ще направят необходимия стаж или ще доживеят до пенсия! По-хубаво човек да си внася сам и сам да мисли за старините си, отколкото държавата цял живот да ви цоца парите и накрая да ви хвърли трохи за целия ви трудов живот! И сега са тръгнали хайки - ами къде им са вноските по Сребърния фонд - и предния месец няма такива! Къде са парите? Какво става с тях? Някой наясно ли е как се харчат постъпленията от държавните регулатори? Като сте изряден имате ли осигурени здравни услуги, имате ли осигурени достойни старини? Ако имах възможност не бих дал и лев на тази държава! Още повече, че съм от поколение, което ще има възможност /ако все още така имам късмета да работя/ да направя необходимия стаж на 56-57 години. Защо да нямам право да се пенсионирам, а ще трябва да им работя до определената възраст?! А ако от 57 до 65 години нямам работа и няма да имам и пенсия, въпреки изработения изискуем стаж, в кофите за боклук ли трябва да ровя или да крада?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK