Агенцията, дала билбордовете за "Ще уволня Бойко Борисов", крие поръчителя

На входовете на София се появи билборд с надпис ''Ще уволня Бойко Борисов''

© Юлия Лазарова

На входовете на София се появи билборд с надпис ''Ще уволня Бойко Борисов''Билбордовете с анонимната закана "Ще уволня Бойко Борисов", които се появиха на изходите на София в понеделник, са собственост на рекламната агенция "DMD Consult", установи проверка на Дневник. Кой стои зад "рекламата" обаче засега остава неизвестно.


Симона Станойкова, която е обявена в сайта на "DMD Consult" като асистент-управител на фирмата, отказа информация кой е поръчал поставянето платната с надписа.


Тя уточни, че в момента рекламните съоръжения, на които стои заканата, са четири и се намират извън границите на София. Един от бордовете е на около 300м. след табелата за излизане от столицата по пътя към магистрала "Хемус", видя фоторепортер на Дневник.
На рамката на билборда, където обичайно се посочва коя агенция го управлява, няма изписано име, а само телефонен номер. Проверка на Дневник установи, че той също не води до наемодателя. Човекът, който отговаря на посочения номер, отказа да съобщи името си и поясни, че продал билборда преди две години.


Симона Станойкова от "DMD Consult" отказа да съобщи за колко време са наети четирите рекламни съоръжения в столицата. Тя обаче допълни, че наемателят е ангажирал още близо 100 билборда
на агенцията, без да уточни дали става дума само за София или за цялата страна. Отказа и информация дали става дума за цялостна кампания и дали на другите билбордове ще бъде изписано отново "Ще уволня Бойко Борисов" или ще има други послания.


Станойкова не даде и информация кога ще се появят другите "реклами", а лаконично обясни, че това ще стане "в най-скоро време".


Според официалния й сайт рекламната агенция разполага с общо 335 билборда в цялата страна. Наемът на месец за един от тях е 240 евро. Едноличен собственик и управител на агенцията е Даниела Методиева Димитрова, сочат данните от информационната система ДАКСИ,


Четирите съоръжения, на които е изписана заканата за уволнение на премиера, са изградени върху частна площ по републиканската пътна мрежа с разрешение на Изпълнителна агенция "Пътища", обясниха за Дневник от столичната община. Оттам обясниха, че нямат повече информация, тъй като билбордовете не са на територия, за която отговарят.


Следобед агенция "БЛИЦ" обяви, че билбордът на изхода на София към магистрала "Хемус" е бил свален.


Надписът  "Ще уволня Бойко Борисов" се появи седмица, след като в социалната мрежа Фейсбук беше обявена инициативата "Ден без Бойко Борисов", която събра над 30 хил последователи. Призивът беше в деня на втората годишнина от последните парламентарни избори - 5 юли, да не се споменава името на премиера.


Заради активното участие на представители на младежката организация на БСП в инициативата, първите подозрения за авторство на новата кампания днес паднаха именно върху младите социалисти. Представители на младежкото БСП обаче отрекоха да имат нещо общо с поставянето на билбордовете и допълниха, че това е доста скъпа кампания, която по-скоро е по джоба на някоя партия, отколкото на активисти.


Лидерът на РЗС Яне Янев също отрече да има нещо общо с билбордовете. Пред БГНЕС кандидатът за президент Алексей Петров, който се обяви за един от най-сериозните опоненти на премиера Бойко Борисов, заяви, че няма нищо общо с кампанията и посочи, че всъщност оставката на премиера била поискана от Съюза за стопанска инициатива (ССИ) съвсем скоро – на 3 юли по време на националното съвещание на организацията (Алексей Петров е лидер на ССИ - бел. ред.).


И председателят на ССИ Теодор Дечев отрече съюзът да има нещо общо с билбордовете. Той заяви, че оставката на Борисов вече била поискана и единственият, който бил в състояние да уволни премиера бил българският народ посредством предстоящия през есента вот.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK