"Ще уволня Бойко Борисов" - акция с неизвестен извършител

Един от билбордовете на около 300 м след табелата за излизане от столицата по пътя към магистрала "Хемус"

© Юлия Лазарова

Един от билбордовете на около 300 м след табелата за излизане от столицата по пътя към магистрала "Хемус"Ще уволня Бойко Борисов" - тази закана се четеше вчера на билбордове на изходите на София. До снощи никой не призна авторство на акцията, но не е изключено тя да се окаже с продължение.


Билбордовете са собственост на DMD Consult, установи проверка на "Дневник".


От рекламната агенция отказаха да съобщят кой е поръчал платната с надписа върху четири пана извън границите на столицата и докога са наети. Симона Станойкова от DMD Consult каза обаче, че същият наемател е ангажирал още близо 100 билборда, без да уточни дали става дума само за София.
Тя не даде информация дали това ще е част от кампания и дали ще има връзка със заканата към премиера. Следващите послания щели да бъдат поставени "в най-скоро време".


Според сайта на агенцията наемът на месец за един билборд е 240 евро. Едноличен собственик и управител на агенцията е Даниела Методиева Димитрова, сочат данните от информационната система ДАКСИ.


Надписът "Ще уволня Бойко Борисов" се появи седмица след като в социалната мрежа "Фейсбук" беше обявен "Ден без Бойко Борисов". Заради масовото участие на млади активисти на БСП в инициативата първите подозрения за авторство на новата кампания паднаха върху тях.


От младежката организация отрекоха да имат нещо общо. Лидерът на РЗС Яне Янев, който агитираше чрез множество билбордове за изборите 2009 г., също се разграничи. Кандидатът за президент Алексей Петров заяви пред БГНЕС, че няма нищо общо.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK