Черновата на доклада на ЕК: Съдебни скандали, конфискация и конфликт на интереси


- Властите ще изпратят възражения

Общественият натиск върху Висшия съдебен съвет (ВСС) заради кадровата му политика, напомняне, че Брюксел държи на закона за конфискацията въпреки бойкота в парламента, липсата на работещ орган, който да проверява за конфликт на интереси. Това са част от акцентите в черновата на доклада на Европейската комисия за напредъка на България в реформата на съдебната власт и борбата срещу организираната престъпност и корупцията.


Черновата вече е изпратена на властите в София, а докладът ще бъде огласен официално от ЕК на 20 юли. Дотогава той ще претърпи доста изменения. Първата причина е, че правителството със сигурност ще изпрати възражения. Втората е, че докладът е политически документ и това е водещо в тона и коментарите му, още повече че няколко държави от ЕС обвързаха членството на България в Шенген с него.
Запознати със съдържанието на черновата разказаха, че за първи път Брюксел се опитва да отдели ясно проблемите на разследването и прокуратурата от тези в съда. Присъства и темата за многото повдигнати обвинения, които след това не завършват с присъда. Акцентът обаче не е срещу съда, а върху това, че при липсата на доказателства няма как да има присъди. Засегната е тактиката на разследващите по делата срещу организирана престъпност. Като проблем се сочи, че хората първо биват арестувани и обвинявани, а след това започва същинското събиране на доказателства.


Присъства и вече традиционният за Брюксел коментар за работата на ВСС - че е необходима по-голяма прозрачност при назначенията на магистратите. В черновата са отчетени протестните оставки на членовете на съвета Капка Костова и Галина Захарова, искането за разпускане на този ВСС, отправено от Съюза на съдиите, и скорошния бойкот на магистратите при избора на нови членове на кадровия орган.


Според запознати с черновата в нея има някои неверни факти, срещу които са възразили от съдебната власт. В документа се сочело, че са оправдани двама министри, а досега макар и по две дела за невинен беше обявен само бившият военен министър Николай Цонев. Има възражения и срещу коментар на ЕК, че масово се прекратяват дела за източване на еврофондовете, а според прокуратурата това се е случило само с едно.


В черновата на доклада не се коментира пряко бойкотът на депутатите от ГЕРБ срещу проектозакона за конфискацията, който предвижда отнемане на имущество без присъда. Брюксел обаче намеква, че приема този закон за най-силния знак на това правителство в борбата с престъпността чрез атака на финансовата й основа.


Коментарите за специализирания съд отново остават неутрални. Както и досега, от ЕК не бързат с критиките или похвалите за създаването на спецсъдилищата и прокуратурите, докато не бъдат сформирани и не покажат първи резултати. Основната причина за въздържанието от оценка е, че специализацията в работата най-вече по финансовите престъпления и прането на пари от години се препоръчва от самата Еврокомисия.


Отчетено е приемането на промени в Наказателно-процесуалния кодекс, Закона за съдебната власт и закона за конфликта на интереси. За пореден път обаче се констатира, че реформите са само на хартия и в момента в България няма орган, който да проверява конфликта на интереси.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 727 Любопитно

  "...напомняне, че Брюксел държи на закона за конфискацията въпреки бойкота в парламента.."

  Дано това наистина да не се изисква от Брюксел, защото тези конфискации и апроприации мисля ги оставихме през 45-та!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 2. 2 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 506 Весело

  е това, ако не е чудесен доклад....всс показа твърдост в непрозрачността си, събирането на годни доказателства продължава да е въпрос с повишена трудност за мвр, а резултатите с борбата с корупцията са очевидни (или по-скоро оче(не)видни). то по същество нищо ново - и пак ще имаме най-добрия доклад до сега (само питайте бб)

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 3. 3 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 395 Весело

  Както се о4аква6е "положителен" доклад...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 4. 4 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  Бас ловя, че излизането на доклада ще съвпадне с дебатите по вота на недоверие!
  Внасянето на вота бе запланувана за утре. Разбрах, че последно ще бъде внесен в понеделник. 20 юли е сряда...
  Който както иска да го тълкува...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 5. 5 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Любопитно


  Мутро прокурори
  Мутро съдии

  Мутренско ВСС
  Мутренски Апелативни, Висши и Върховни юфейци.


  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 6. 6 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Неутрално  Главен прокурор - Мутра (умноговоряща)


  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 7. 7 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1391 Гневно

  това се очакваше, шенген и еврозона през крив макарон. лицемерието и лъжите на гробарите няма как заблудят някого. нещо повече, опитвайки се да намалят броя на присъдите на евроделата пак лъжат, защото те разчитат само на публично известни факти, а не на сухата статистика, която е отчайваща. навсякъде, окалинчените нередности по усвояването гърмят.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 8. 8 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  "за първи път Брюксел се опитва да отдели ясно проблемите на разследването и прокуратурата от тези в съда. Присъства и темата за многото повдигнати обвинения, които след това не завършват с присъда. Акцентът обаче не е срещу съда, а върху това, че при липсата на доказателства няма как да има присъди. Засегната е тактиката на разследващите по делата срещу организирана престъпност. Като проблем се сочи, че хората първо биват арестувани и обвинявани, а след това започва същинското събиране на доказателства."

  Това си е шамар за Тиквата и физкултурника...

 9. 9 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ха сега, кой ще виновен на Тиквата слънце?
  Или ще го изкарат пак някак "положителен доклад".

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 10. 10 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Акцентира се на факта, че без доказателства няма как да има присъди! Цецооо, тия охранени копои дето не могат сто метра да извървят пеш, няма как да вършат работа за Шенген! Набий си го във вифаджийската чутура, щото след вота на Европата си пътник от правителството...

 11. 11 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 893 Весело

  Началникът явно не е разбрал добре Б.Б. за доклада. Що черкви строим и реновираме с фискални пари,що мощи открихме. ама НА.

  и най-умният си е малко прост....
 12. 12 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 893 Весело

  До коментар [#9] от "led_zep.23": НАчАЛНИКЪТ!

  и най-умният си е малко прост....
 13. 13 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#5] от "barsa":

  А "БАШ"-мутрата си го знаем що за подлога и себевлюбен глупак си е

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 14. 14 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Весело


  Топки Шенген !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 15. 15 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  ". Акцентът обаче не е срещу съда, а върху това, че при липсата на доказателства няма как да има присъди.Засегната е тактиката на разследващите по делата срещу организирана престъпност. Като проблем се сочи, че хората първо биват арестувани и обвинявани, а след това започва същинското събиране на доказателства."
  Ау- ГЕРБ и цветанов, кажете - добър ден, политическа тъга, бай, бай, Шенген по време на управлението ви
  Този абзац е основен правен принцип във всички държави от ЕС, така , че от ЕК си знаят работата Предвидих, че под влияние на ЕС и членшството ни в Шенген ще се сложи намордник и на полицейщината и суспендирането на Конституцията от ГЕРБ, и ще се ускорят съдебните реформи

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 16. 16 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#8] от "Гогич":

  А бе ти не ги мисли Цецо и Боко, те на бой държат. Кво мислиш, бат Боко би всички на изборите, ще бие и тези от еврокомисията.

  Защо ако не да?!
 17. 17 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  а кой ли им даде тая чернова

 18. 18 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Запознати със съдържанието на черновата разказаха, че.....
  ----------------------------------
  А,ясно.Аз пък ще изчакам официалния доклад и тогава ще коментирам.

 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#8] от "Гогич":
  И то абсолютен шамар Нали адвокатите му бяха виновни, а- ЕК май не мисли така

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#8:"Гогич"]"за първи път Брюксел се опитва да отдели ясно проблемите на разследването и прокуратурата от тези в съда. Присъства и темата за многото повдигнати обвинения, които след това не завършват с присъда. Акцентът обаче не е срещу съда, а върху това, че при липсата на доказателства няма как да има присъди.[/quote]

  Мене е те това най ме радва доколкото може да е радост, че и Еврочиновниците са схванали защо МВР и Прокуратурата пеят в един хор на два гласа срещу съда да не говорим какво пицикато изтресе Цв.Цв. в защита на роднинско - начената Председателка на СГС и не само си е шамар а яко набивне на милиционерските манерки

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 21. 21 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#18] от "kento":

  Точно така!

 22. 22 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "...липсата на работещ орган, който да проверява за конфликт на интереси."
  За това ли побързаха да осъдят 2-та депутати от ГЕРБ, за конфликт на интереси? Мастити арендатори прокарващи лобистки законопроект. Да покажем, че напротив, вижте ни какво правим...
  Андрешковски цирк! Ама нашите номера не минават пред евробюрократите!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Време е да се посочат ясно и конкретно 3/4 от основните проблеми, които не позволяват съдебното наказателно производство да завърши с осъдителна присъда. А те ясно сочат именно към дейността, в много случаи- към корумпираността и невежеството на разследващите органи- т.е. разследващите служители на МВР. цветанов ги пази като очите си- да не би случайно да се намери поне 1 човек, който да каже на глас тази истина Раследването в досъдебното производство е онова, което осигурява доказателства в подкрепа или в отхвърляне на едно обвинение, а не съдът и адвокатите - те боравят ВПОСЛЕДСТВИЕ с част от тези доказателства. НЕВЕЖЕСТВОТО, АРОГАНТНОСТТА И МАНИПУЛАТИВНОСТТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ СЕ ОБЪРНАХА СРЕЩУ ТЯХ И ТО ОТ НАЙ- ВИСОКО МЯСТО- ЕК

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Стига с тази революционна лексика бе Брюкселе!

  Yet another blue planet.
 25. 25 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#15] от "dqdomart":

  Силно се надявам да си права!!!

  Цецко въртикъщник май май е пътник ... добреее!!! След него и Рапоня ... и като ги емне гъзолизната прокуратура дето сФирки прави на всяка власт съдиите след това така ще ЕПМ на ГЕРБерастите, че ще е само БЕ и сръбска музика.

  Мисля, че след първите няколко години Цвъки консултанта ще продължи да лежи ама в Сливенския ...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 26. 26 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 535 Разстроено

  "Като проблем се сочи, че хората първо биват арестувани и обвинявани, а след това започва същинското събиране на доказателства..."

  Това е и разликата м/у Полицейска и Правова Държава всъщност - Цв. Цв. трябва да си го закачи на рамка до вратата преди да тръгва за работа сутрин !

  Просто шут на цялата МВР паплач - с конкурс се преназначава всеки 1бр. на 5тима изритани (напр. един от критериите: дебел врат и увиснал корем + тъмни очила и тарикатски поглед = забрана за достъп до МВР). Всички ново-назначени 1во на детектор на лъжата! И с 2на заплата на сегашната (предполага се че вече ще работят!)

  И със 1/2 от спестения бюджет да им се купи модерна техника за комуникации и събиране и обработка на доказателства...

  Толкова е просто - но си иска работа Цв. Цв. а не бродерии по ръкавелите!

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 27. 27 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Мдаа, с наближаването на датата за поява на такъв документ в страната започва да кипи огромна имитация на дейност от страна на управляващите- с надеждата последното впечатление да е най-силно.
  Досега не бе допускан гаф като този с провала на приемането на законо за конфискацията.
  И понеже това бе просто последния / поредния гаф, докладът ще бъде различен от досегашните за управление герб.
  Защото очакването след две години да продължава да се отчита като плюс "...видимо намерение за..." , след като липсват резултати е очакване за наивници.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 28. 28 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#25] от "capricornicus":
  Вижте и коментар № 23 . Като майка -орлица "пазеше" цветанов своите и не даваше дума се каже за тях. Обяви за престъпници адвокатите, съдиите, само не и истинското деликатно звено в досъдебното производство - разследващите органи и доказателствата , които те предоставят пред наблюдаващият прокурор, а по-късно и в съдебно заседание.Може да има много кадърни служители- истински полицаи, но техния глас е задушаван или не ги "обичат" - когато не си корумпиран, а повечето от колегите ти са , си много 'неизгоден" служител и колега - особено в една йерархична система

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 29. 29 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#23] от "dqdomart":

  Че при събирането на доказателствата,нещата куцат така.Но помниш ли делото "Борилски"?!При събрани доказателства,българския съд ги оправда.Чети....http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009020400040001301

 30. 30 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#28] от "dqdomart":

  Марта, няма нужда да ме облъчваш в това отношение, имам собствено мнение за сферата и то се покрива с твоето ... доста добре съм запознат с дейността и процеса и на дознателя и на прокурора, и на съдията, и на вещите лица/експерти

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 31. 31 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Весело

  "Брюксел държи на закона за конфискацията въпреки бойкота в парламента"

  Абе тези гнусни гадини в Брюксел, които се борят против гражданските права няма ли да спрат вече!?

 32. 32 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#22] от "drakar65":Добре, арендатори внасят закон в полза на арендаторите. Ясно -конфликт.
  Така , футболист впряга държавни пари да строи стадиони само за футбол. Това какво е ? Кон...фитюр ?

 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#29:"popovski31"]Че при събирането на доказателствата,нещата куцат така.[/quote]
  Не просто куцат - законосъобразното разследване и законосъобразното събиране на доказателства от разследващите полицейски органи са ОСНОВНИТЕ дейности, за да се изгради качествено обвинение, което да завърши с присъда, постановяваща виновност на обвиняемия! РАЗБЕРЕТЕ- нямадоказателства или са събрани по незаконосъобразен начин= оправдателна присъда! Това го знае всеки второкурсник от правния факултет! В 99% от случайте / извън доказана корупция на наблюдаващият прокурор по делото или съдията по 1во инстанционният съдебен състав/ проблемите са ТУК!
  [quote#29:"popovski31"]При събрани доказателства,българския съд ги оправда[/quote] Тези случаи са отделни казуси - дори в доклада на ЕС нещата между МВР И прокуратурата и съда, от друга страна, са отделени.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ОТ доклада ясно се разбира, че гербаджиите и най вече Цецо упорито си я карат по нашенски по социалистически.Трябва да се набие канчето на Цецко,че според западната ценностна система какъвто и да е всеки човек има неотменни права между които право на жиот,свобода и преследване на щастие. А дали даден човек е виновен или не това решава съда, а не Цецо или ,който и да е било друг.И тъй като основния принцип на запада е противопоставянето м/у отделните институции нашето МВР трямбва да убеди съда в законноста на извършените от него действия и да представи доказателста трудно оборми от съдъ.Тоа е запада другари гербаджии,още поечече много ви се иска да сте десни . Дясното е РАЗУМ а не простотия .

 35. 35 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#30:"capricornicus"]Марта, няма нужда да ме облъчваш в това отношение[/quote]
  Извинявам се, ако така е прозвучало.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 36. 36 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Доклада както винаги е обективен.Съдебната ни система се знае от Брюксел до Бразилия ,че не функционира.Арестуват се мафиотии измамници и след половин годин се оказва.че няма доказателства срещу тях.С такива съдий и прокурори нямаме шанс за положителна оценка от ЕС.

 37. 37 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Весело

  Хахахахха, от 30 коментара нито един не визира, че ЗАКОНА ЗА КОНФИСКАЦИЯТА е една от основните колони на доклада! Кратуните из форума, които словоблудстваха и сигурно ще продължат, че било нарушение на гражданските права! Защо не пишете нищо за това, кратуни! За сметка на това продължват по философските теми за МВР!
  Не ми трябва МВР - искам, който не плаща данъци да му конфискуват имуществото! Директно от схемата отпадат МВР, прокуратура и съд! Ама точно тогава всичката олигархия ще сгъне и пари няма да има и за тролове!

 38. 38 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Гатанка.
  Има една г-жа съдия, на която синът е г-н прокурор, снахата г-жа районен съдия, а съпругът г-н/др. милиционер-адвокат.
  В задачата се пита:
  1. Това пример за комплексно обслужване ли?
  и
  2. Красьо с ланците е всъщност травестит, а името му е Темида?

  Те, тва е абсурда на системата.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#37:"nqma zna4ka koi"]За сметка на това продължват по философските теми за МВР! [/quote]
  Ти явявал ли си се като адвокат по наказателни дела, за да пишеш, че се развиват "философски теми"? Щото аз съм се явявала чат- пат и съм наясно как стоят нещата, "философе"...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#32] от "ahasver":
  [quote#32:"ahasver"]Така , футболист впряга държавни пари да строи стадиони само за футбол.[/quote]
  Нещо не те разбирам за кой футболист става въпрос...
  За горните в качеството си на депутати внасят законопроект от който те получават лична изгода, тъй като и са и собственици на фирми занимаващи се със същия предмет на дейност.
  На това му се казва лобистки закон, или просто казано лично облагодетелстване по законов ред!
  Във форума има юристи, нека те да ти обяснят по-подробно.
  Мисълта ме бе по-скоро за наглостта и безочието на депутатите..

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 41. 41 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#35] от "dqdomart":

  По скоро аз за облъчването не е правилния израз

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 42. 42 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#33] от "dqdomart":


  "Тези случаи са отделни казуси - дори в доклада на ЕС нещата между МВР И прокуратурата и съда, от друга страна, са отделени. "

  Но са показателни.Ако живееш в България,би трябвало да знаеш,че с пари можеш да си купиш "справедливост".А твоите пари може да идат за строеж на хотел да речем.


  И друго да те питам:при събрани доказателства,да се даде оправдателна присъда,не действа ли демотивиращо?

  Има проблем и в разследващите органи,спор няма.

 43. 43 Профил на georgivasilev
  georgivasilev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Законът "Попова" е неграмотен маоистки декрет.В комисията се назначаваха предимно бивши ченгета и агенти на ДС - от петимата,които вземат крайно решение за конфискация двама са бивши агенти.Представете си какъв рекет над дребния бизнес,свободните професии и емигрантите ще настане ,когато този брутален закон им развърже ръцете!Престъпниците няма да се трогнат особено - всичко вече е на офшорки - най-много някоя вила или замък в циганска махала да конфискуват и след това няма кой да ги купи. Ще трябва да им осигуряват охрана от нашите данъци.Помислете си - кой от вас би си купил дворците в циганската махала на гара Левски!Ако им ги конфискуват, държавата трябва да поеме охраната и поддръжката им за неизвестно дълго време.Пълно малоумие!!!

 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#42:"popovski31"]при събрани доказателства,да се даде оправдателна присъда,не действа ли демотивиращо? [/quote]
  Има си начин , по който законосъобразно се определя виновността на едно лице- отвори си НПК - там си има нормативни текстове, който казват законно как стоят нещата. Делото "Борилски" е от друг тип проблематика, а масовите дела за кражби, грабежи и най-вече- за притежание и разпространение на наркотици са ежедневие.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Пак типичната нашенска черта да се коментират слухове и предположения. Големи сме политикани. И пак всеки хваща и коментира това, което му уйдисва и игнорира и си мълчи за това, което не му уйдисва. Едните викат разделя се вината на съда от вината на разследващите органи, другите коментират закона за конфискация, като никога не се коментират и двете. Кога ще се научим да коментираме само сигурни неща, а не "чернови" и не"сигурни източници" и кога ще започнем да коментираме хладнокръвно и по същество, вместо да скачаме и да плюем по опонентите, не знам

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 46. 46 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#36] от "nicoleta":

  Скъпа Ники, Драга Лета, (По Коба)

  Сигурна ли си, че не си тъщата? Не може да претендираш да си Ентелектуалка и да правиш такива изказвания ...


  [quote#36:"nicoleta"]С такива съдий и прокурори нямаме шанс за положителна оценка от ЕС.[/quote]

  Проекто докладът, показва, че има проблем в досъдебната фаза а именно в събирането на годни доказателства. Специално за теб ще разгледам различните актьори в тази "Фаза"
  Прокурор - той определя на база на разследването дали има достатъчно основания и доказателства да се повдигне обвинение. Демек те колят и бесят в досъдебната фаза.
  Следовател - преди тройната, те разследваха обективната истина и бяха, хм, подчинени на ВСС. Наши дни са подчинени на Прокуратурата (което ми се струва страшно нелогично, при положение че работата им е да разследват обективната истина, а как ще я достигнат като са страна - най-вероятно се разчита морланите им устои да са непоклатими).
  Дознател - това са в повечето случаи амбициозни полицаи, завършили няколко курса по право в "Магнаурската школа" и те са подчинени на изпълнителната власт (Цвъцко въртикъщник) и са също страна - обвинение.

  Има и още една роля и това са адвокатите, защитници на обвиняемия ...

  Най-интересно е че в досъдебната фаза реално съдии почти няма освен в изключение на случаи когато трябва съдебна заповед за някое специфично разследване (примерно СРС)

  При нас делата се орезиляват в досъдебната фаза, както показва доклада на ЕК ... а най-ключовите дела са с реален натиск от изпълнителната власт към съдебната, което е в разрез с конституцията на Р България.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 47. 47 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#36] от "nicoleta":

  Още чакам признания за онова "Винаги" ... мога да съм като Порций Катон Старши в някои отношения

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 48. 48 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#39] от "dqdomart":

  Единственото дело, по което съм се явявал беше за превишена скорост - 250 лева акт и 3 месеца лишаване... Наложи ми се цяла вечер да чета в нета съдебни решения за да намеря правилните мотиви за освобождаване от отговорност и делото си го спечелих без адвокатска подкрепа! Даже ако някой се интересва мога да му ги споделя и да му спестя някой лев
  Колкото до МВР - това за мен е най-неефективната структура, използвана за социална политика!

 49. 49 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#42] от "popovski31":

  Такава присъда се атакува много лесно на втора инстанция и ако е така както казваш, тя пада ... стига с делото "Борилски" то си е клеймо върху съдебната система, но е единичен случай. Не забравяй, че съдиите са длъжни да мотивират решението си.

  Много по лесно е в досъдебната фаза да се окепезят или купят прокурор/следовател/дознател отколкото съдия. Прокурора има право да прекрати досъдебното производство, или да даде мнение, че има достатъчно доказателства да се заведе съдебно дело, но меже да го пусне и за доразследване и така да дои обвиняемия с дамоклев меч. При Следователите и Дознателите има други вратички ... мисли ... ще се сетиш сам ...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 50. 50 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#37] от "nqma zna4ka koi":

  Значката, това което Брюксел се опитва да каже, ама вие сте ужас колко семпли и не щете да го разберете, че трябва РАБОТЕЩ, повтарям по букви Р-А-Б-О-Т-Е-Щ закон.
  Т.е. който да спазва принципите на правото и да вкарва реалните престъпници в затвора, а не да се използва за разчистване на сметки и да натоварва международните съдилища с малоумни дела.
  Е това което беше предложено като проект беше всичко друго, но не и такъв закон.
  И започвам да се чудя, дали този цирк не беше разигран нарочно.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 51. 51 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#48:"nqma zna4ka koi"]Единственото дело, по което съм се явявал беше за превишена скорост - 250 лева акт и 3 месеца лишаване..[/quote]
  Браво, ве, човек Ти си готов и да адвокатстваш Хайде- да ни е честит 12001 престъпник, адвокат, де във България- цветанов ни обвини, че сме се всички сме се стиковали съсъсда и престъпниците , хонорарите ни се плащат от престъпна дейност и самите ние сме престъпници Готов ли си за товара на това бреме

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 52. 52 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#46:"capricornicus"]При нас делата се орезиляват в досъдебната фаза, както показва доклада на ЕК ... а най-ключовите дела са с реален натиск от изпълнителната власт към съдебната, което е в разрез с конституцията на Р България.[/quote]
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 53. 53 Профил на 5
  5
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Да беше само липсата на работещ орган,който да проверява за конфликт на интереси ...и все пак да похвалим ВАС, завчера имаме двама осъдени депутати от ГЕРБ, именно за конфликт на интереси! Бойко упражняваше натиск, дори с Цецко промениха НПК, като вече само СРС-тата и анонимен свидетел ще са достатъчни за обвинение и присъда /скандално/, за да натопят хора от БСП...е хубаво де, но не се стигна до присъда в нито един случай!
  Като стана дума за СРС-та, уж ЕК имаха изискване да се създаде спяциализирана служда, под чийто надзор да са!? Е - да, БСП направиха такава служба, но с идването си на власт ГЕРБ ще закриха и дадоха това право на група депутати!?!?!? Какво стана с това изискване? Какво стана със свободата ни!? И плюете БСП, е как да ги плюя, хората поне правеха нещо за народа, а тея мафиоти само крадът и доносничът на САЩ!

 54. 54 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#50] от "rapidfire":

  Абе законът е изготвен СЪВМЕСТНО с експерти от Брюксел и вече е минал пред Венецианската комисия! Аре молим стига словоблудства! Дори въпреки ниския ни жизнен стандарт, заложения праг е по-висок от аналогични закони в други страни! Да не споменавам за някои страни където е федерално престъпление, все едно си извършил убийство!

 55. 55 Профил на truth
  truth
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Брюксел обаче намеква, че приема този закон за най-силния знак на това правителство в борбата с престъпността чрез атака на финансовата й основа."
  Става дума за закона за конфискацията, който беше отхвърлен дори и от ГЕРБ. Министърът на правосъдието от ГЕРБ, заедно с колектив специалисти изработва закона, след което този закон е одобрен от венецианската комисия и накрая е внесен в парламента. Видяхме там какво се случи. Депутатите от ГЕРБ нарочно не дойдоха на гласуването, а другите открито го отхвърлиха. Никой няма интерес да се гласува този закон, защото спонсорите на партиите, а и самите политици ще попаднат под ударите на закона. Те няма да отрежат клона, на който седят. Та нали този прехвален "преход" беше замислен с цел облагодетелстване на някои за сметка на цял народ.

 56. 56 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  от дискусията виждам, че обществото не си дава сметка за какъв закон, обслужващ конфискация на имущество става дума. Сигурен съм, че и самите депутати не са никак в час, а най-малко г-н Цветанов. За г-н Уорлик като Станфордски възпитаник, пък е съвсем непонятно - от какъв зор НС няма да приеме закон, който подпомага устоите на държавата за борбата и срещу рушителите и. Така или иначе, почти няма чужденци, които да са разбирали българите. В САЩ, от времето на Гражданската им война, конфискацията на имущество на Юга, включително и роби към имуществото е практика, въведена от Линкълн. Тук с национализационни закони, основно се занимаваха комунистите, но конфискацията е част и от специализираните закони за защита на държавата от шумкари и други комунистически терористи преди 9 септември. По време на мандатите на Буш-овци в САЩ са приети конфискационни закони, които основно се борят с организираната престъпност в лицето на наркотрафика, прането на мръсни пари, придобиването на имущество чрез измами, както и финансиране на тероризъм. Съдиите по вътрешно убеждение могат да конфискуват имущество за което са сигурни, че е придобито от престъпна дейност. по тази причина дадох за пример и семейство юристо-магисрати ООД, което е доказателство за безкрайната сбърканост на нашите правораздаващи и правоохраняващи системи, както и неразбирането на чужденците, защо аджеба тук е трудно да се приеме един, явно необходим закон. Просто, законът няма да преследва Доган или да търси приходоизточника за закупуване на апартаментите от Гоце или Цветанов, а всеки, който бъде посочен от пръста на моментните властници на юристи ООД...
  \темата е изключително дълга\

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 57. 57 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#51] от "dqdomart":

  Като човек външен за системата аз мога само да предполагам само къде са проблемите и да посоча очевадните - "Борилски" и мълчанието на съдиите по случая, Красьо черния и плетките на жена му със множество съдии, необективните фактори при израстване на магистратите... Въпросът е в така наречените "дела с обществен интерес", които изграждат държавността! Пардон, рушат държавността...

 58. 58 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 672 Весело

  [quote#8:"Гогич"]Като проблем се сочи, че хората първо биват арестувани и обвинявани, а след това започва същинското събиране на доказателства[/quote]

  Цецо, и Костов това казва. Коментар?!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 59. 59 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#55] от "truth":

  Адмирации за поста, много добре написано! Надявам се до края на годината законът да бъде приет въпреки съпротивата на цялото статукво + част от ГЕРБ. Това е най-прекият път към европейска България! С оглед на абревиатурата на ГЕРБ очакванията ми са задължително да го приемат!

 60. 60 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#54] от "nqma zna4ka koi":

  а какво ще кажеш за Мишо Бирата, лека му пръст?

  Сакън, не го закачайте нека си произвежда, скоро ще умре и т.н. "орган", който проверява се свива като рибарски к... в памучни слипове. Бе, там има едино наше момче, ритаме футбол/спонсор е на Цвъко, болно е детето я да спрете да го тормозите.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 61. 61 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#54] от "nqma zna4ka koi":


  [quote#54:"nqma zna4ka koi"]Дори въпреки ниския ни жизнен стандарт, заложения праг е по-висок от аналогични закони в други страни![/quote]

  Аха. Само да ми кажеш дали в другите страни е възможно работодателят те принуждава да те осигурява на минимума, а ти плаща два-три пъти (примерно) повече?

  Аз не знам европейска страна в която да се конфискува имущество по показанията на анонимен свидетел, без разследване, доказателства или присъда.
  И ако някой, който и да е наистина смята ОТНОВО да ни натресе това, защото то вече е било, в едни по-други времена, та ако ще и да е комисия от обратната страна на Луната, ще има..... да взема!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 62. 62 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#57:"nqma zna4ka koi"] Въпросът е в така наречените "дела с обществен интерес", които изграждат държавността! [/quote]
  Не само! Въпросът е в цялостното правилно функциониране на правосъдната система и ясно очертаване на проблемните й зони. На политагитките на цветанов не може да се разчита в това отношение- целта му е друга Я помислете- ако в една Германия министъра на полицията обвини ВСИЧКИ 12 000 адвоката, практикуващи на територията на немските съдилища, твърди, че са престъпници това да е доказано с влязла в сила присъда, каква ще е реакцията им? Държавността в случая се руши от цветанов - всеки човек се счита за невиновен до доказване на противното в съд. заседание и с постановена и влязла в сила присъда.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Към пост № 62 - Моля текста " че са престъпници това да е доказано с влязла в сила присъда, каква ще е реакцията им?" да се чете така:"че са престъпници , без това да е доказано в 12 000 наказателни дела с влязла в сила присъда, каква ще е реакцията им?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#61] от "rapidfire":

  Това пич се нарича демагогия! Дали ти е плащал работодателя, дали си ги намерил на пътя, дали си разпространявал наркотици - щом не си плащал данъци ти конфискуват имуществото!
  Колкото до някакви анонимни свидетели и разследвания, нещо си поуплел законите! Не е нужен никакъв свидетел... Просто НАП правят справка гледат с какво разполагаш, гледат колко данъци си платил и ако разминаването е много голямо ти конфискуват имуществото!
  Както вече споменах, в едни други страни славещи се като най-мощните в света, не само ти конфискуват имуществото, но отиваш и за дълги години в затвора за подобно нещо!
  http://www.btv.bg/news/lifestyle/story/758915894-Postanoviha_zatvor_za_neplateni_danatsi_na_Uesli_Snayps.html
  Точно така са хванали и най-големите мафиоти, така се борят и срещу мафията и тероризма по света - като и отрежат финансирането!

 65. 65 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#61:"rapidfire"]Аз не знам европейска страна в която да се конфискува имущество по показанията на анонимен свидетел, без разследване, доказателства или присъда. [/quote]

  http://www.dnes.bg/es/2011/02/18/zatvor-do-20-godini-za-neplateni-danyci-v-gyrciia.111567

 66. 66 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#62] от "dqdomart":

  Дори тук във форума на "Дневник" където преди се събираха хора с разумно мислене, които малко или много уважаваха интелигентните и успели хора вече е пълно с левичарски утрепки, хронично безработни и други лузъри! За нещстие и цялаята страна е пълна с неудачници, които мразят всеки успял. По тази причина популистко е да се говори срещу адвокати, лекари, съдии и други групи със стандарт на живот над средния. Те са олицетворение на богатите или поне така си ги представя мат'ряла! И така громенето на "богаташите" и политиканстването срещу подобни групи докарва много хора до възторг!

 67. 67 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#64:"nqma zna4ka koi"]Просто НАП правят справка гледат с какво разполагаш, гледат колко данъци си платил и ако разминаването е много голямо ти конфискуват имуществото! [/quote]
  Служителите на НАП са държавни служители, със заплащане, което не може да "прескочи" нормативно установеното.Кажете ми кои критерии гарантират, че служителя от НАП ще действа съвестно и законосъобразно и няма да се поддаде на корупционни "съблазни"? Служителя в НАП по-голяма гаранция за законност ли се явява от едно съдебно производство?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 68. 68 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#67] от "dqdomart":

  И как си ги представяш "куропционните съблазни"? Ще прокарат някой закон, който да им урежда комисионна ли? И не става въпрос за "служител", а за целия НАП. Точно най-силният довод срещу корупция е, че няма да има еднолични решения (като съдебните) от няколко човека. Такива проверки се правят от цели отдели, а данните са достъпни и лесно проверими. В този ред на исли опасността от корупция за мен е напълно виртуална и "да" много повече вярвам на цифри от колкото на съдии, пък било то и безпристрастни!
  В крайна сметка ако има грешка винаги може да се обжалва нали?

 69. 69 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#48] от "nqma zna4ka koi":

  Да си го приемат в Белгия, Германия и Франция. Ако някой глупак от ЕК каже примерно на поляците да приемат такъв закон на другия ден най-обсъжданата тема в Полша ще е как ЕК да върви на м........а си.

 70. 70 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#64] от "nqma zna4ka koi":

  НАП гледат, ако някой им каже кого да гледат.
  Освен това в този закон става дума не за укриване на данъци, за това вече си има закон, а за доходи от престъпна дейност.
  Въпросът е обаче че първо се конфискува имуществото и чак после се уточнява дали дейността е била престъпна, т.е. наркотици, контрабанда или проституция, или просто човекът е бил осигуряван на минимума. А докато се уточни... я камилата я камиларя.

  "Неудачниците", баце, мразят тези успели, които не им плащат извънреден и нощен труд, водят ги на 4 часа при работа от 12, но за сметка на това парадират с коли и имоти.
  Ако спазваха трудовото законодателство, можеше и "лузърите" да ги мразят по-малко.
  Точно тези "успели" трябва да се страхуват от този закон, а не вкараните им насила в нарушение служители.
  А лекари със стандарт на живот над средния има много малко.
  Иначе нямаше с масовото си напускане на страната да провокират великите мисли на Великия Кръмчия.
  И ако желанието ми да се спазват законите и принципите на правото са левичарски, с гордост ще се наричам левичар.
  Край на спора.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 71. 71 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#64] от "nqma zna4ka koi":

  Това което пишеш не е вярно. Ако данъчните установят че имаш неплатени данъци си ги плащаш с лихвите, това е така и в Швейцария и в САЩ и в България. Ако си извършил данъчно престъпление те наказват съгласно НК (в някои случаи и с конфискация на цялото или част от имуществото) и в САЩ и в България и в Швейцария, независимо дали си мафиот или не. Това което нашите тъпаци се опитаха да прокарат е да се конфискуват имотите на хора КОИТО НЕ СА ИЗВЪРШВАЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И НЯМАТ ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, това вече може да го има само в КНДР.

 72. 72 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#71] от "svoboden":

  Ако имаш разминаване в имуществото и декларираното такова ТОВА Е ДАНЪЧНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! А иначе с останалото съм съгласен )

 73. 73 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#65] от "nqma zna4ka koi":

  Извинявам се, късно видях поста.
  Само да ми кажеш къде видя и думичка за конфискация на имущество?
  Особено ПРЕДИ проверките да са завършили и вината да е доказана? Говори се за СЪД.
  Това е Гърция, баце, там ще те пребият с камъни на секундата, ако само си и помислиш такова нещо.
  Айде лека нощ на всички.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 74. 74 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 616 Весело

  [quote#53:"5"]Като стана дума за СРС-та, уж ЕК имаха изискване да се създаде спяциализирана служда, под чийто надзор да са!? Е - да, БСП направиха такава служба, но с идването си на власт ГЕРБ ще закриха и дадоха това право на група депутати!?!?!? Какво стана с това изискване? Какво стана със свободата ни!? И плюете БСП, е как да ги плюя, хората поне правеха нещо за народа, а тея мафиоти само крадът и доносничът на САЩ![/quote]
  Лелче,Бьесьепьето направиха много-мнооого неща,но не и това,за което пишеш.И никой не те кара да плюеш БСП-ьето,явно и с пистолет в гърлото няма да го направиш.
  Следващият път по-подготвена поне за БиСиПьеТо,айде сполай засега.

 75. 75 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#70] от "rapidfire":

  Аз наистина се чудя кое не разбираш? Ако си платил данъци върху 100 бона, а имаш имущество за 300 ти го конфискуват! От там на сетне ставаш клиент на прокуратурата и тя ще ти търси чалъма. Дали е от престъпна дейност или не няма абсолютно никакво значение! Щом си укривал данъци, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Все още начин за легално укриване на данъци няма - при разминаване на доходите и имуществото ти си престъпник! Не знам как да го кажа по-лесно смилаемо!
  П.С. Това е единственият закон, който може да доведе до реални резултати в кратки срокове! Край!

 76. 76 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#71] от "svoboden":

  Точно така вкарват Ал Капоне в затвора - правят му данъчна проверка при която излиза че той се е водил на някаква минимална заплата, а има коли, жилища, наема цял етаж от хотел и прочее. Тоест показват несъответствие между декларираните приходи и разходите и го осъждат за укриване на данъци - тоест затова че не декларирал приходите си.

  Така е и до ден днешен. Скоро осъдиха един победител от Сървайвър (САЩ) на 3 - 4 години затвор защото не беше декларирал наградата от шоуто и не беше платил данъци на нея.

  Така че това което dqdomart пише е напълно вярно.

 77. 77 Профил на beli_brod
  beli_brod
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Запознати със съдържанието на черновата разказаха, че за
  първи път Брюксел се опитва да отдели ясно проблемите на
  разследването и прокуратурата от тези в съда. Присъства и
  темата за многото повдигнати обвинения, които след това не
  завършват с присъда. Акцентът обаче не е срещу съда, а
  върху това, че при липсата на доказателства няма как да има
  присъди. Засегната е тактиката на разследващите по делата
  срещу организирана престъпност. Като проблем се сочи, че
  хората първо биват арестувани и обвинявани, а след това
  започва същинското събиране на доказателства.

  Поредната манипулация от страна на "Дневник". Авторите, четохте ли чернвата? Или работите по слухове от съда?

  Любимият ми вестник пожълтява.

  Официално: Принудителното обдухване остава до края на сезона
 78. 78 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#68:"nqma zna4ka koi"]И не става въпрос за "служител", а за целия НАП[/quote] Е, и как точнои "целия НАП" установява несъответствието в една данъчна декларация Това се прави от служители, а не от директорите " Дирекция...."
  [quote#68:"nqma zna4ka koi"]Такива проверки се правят от цели отдели, а данните са достъпни и лесно проверими. [/quote]
  Имаш ли познати, работещи в НАП– те да ти кажат как стоят реално нещата Пишеш ги едни такива сладки, леки, меки и ....неосъществими

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 79. 79 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#78] от "dqdomart":

  Познати имам, но не се занимават с подобни работи. В случая ако моите са "сладникави", твоите трябва да кажа, че са "параноични"

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  Забележително е, че в доклада се посочват почти поименно актуалните мутри, комунисти и милиционери.

  Бабуинът не е направил орган за конфликт на интереси, пише закони дето не работят и по този начин закриля корупцията и контрабандата.

  Шумкарският внук на Политбюро Велчев е посочен като некадърник, който се огъва при всеки политически повей и първо внася обвинения, а после тъси доказателства и като резултат прекратява важни дела.

  Лицето Tzv. Tzv. е заклеймено като зъл нарушител на гражданските права заради масовите милиционерски репресии и необосновани арести, без налични улики. За предизборния щаб са премълчали, а не трябва.

  Дебелосерите 25 индивиди от ВСС тоже не са забравени като злокачествения тумор на съдебната система.

 82. 82 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  Що се отнася до настояването за конфискацията имам чувството, че от Брюксел въртят много мръсен номер на Борисов за да го унищожат окончателно в очите на българските избиратели. И после Боко нема да го дават по телевизията. Жестоки хора, ей.

  В Брюксел ли не знаят, че българската НАП е способна да произведе всякакви произволни данъчни проверки. Те ли не знаят, че Цецо Тъщата се оказа чист като сълза от кошута. Те ли не знаят, че Андрей Иванов, Лъчо Мозъка, Доган излязоха еталон на честни данъкоплатци? Знаят, но настояват за конфискацията. Извод: искат да разкарат Герб час по-скоро. As simple as that.

 83. 83 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Към последното изречение на този репортаж искам само да добавя: в България не само реформите са на хартия, а също и законите. Впрочем, както навсякъде на Балканите, виж Румъния, виж даже Гърция след 30 години членство в ЕС. Просто, но ясно, тук не е Европа!

  heruvim
 84. 84 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 994 Разстроено

  [quote#36:"nicoleta"]Арестуват се мафиотии измамници [/quote]

  чиито престъпления смърдят до небето, но по някакви “странни“ причини се оказва, че нямало доказателства за осъждането им!

  heruvim
 85. 85 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 994 Неутрално

  През 30-те година на миналия век режимът на Мусолини се е справил със сицилианската мафия по много прост и ефикасен начин. “Железният“ префект Чезаре Мори е заповядвал разстрел на “въоръжени“ мафиоти без много процедури (слагали са им оръжие в ръцете и са ги гръмвали за съпротива срещу органите на реда). По-интересно е, че също прокурори и съдии, известни заради връзки с мафията, са се “самоубивали“ в офисите си след негово посещение. Намирали са ги самоубити! Мафията се съвзема отново едва след десанта на американците в Сицилия през 1943 година. Да, това са методите на една диктатура, но много ефикасни!

  heruvim
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Също като докладите на американските посланици, цитирани във Wikileaks - по данни от медиите и с натрапчивото налагане на норми и действия, които биха били недопустими в нормална европейска страна! И вероятно с адмирации за силната "политическа воля" на управляващите ...

 88. 88 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#8:"Гогич"]Акцентът обаче не е срещу съда, а върху това, че при липсата на доказателства няма как да има присъди. [/quote]

  То и за "Борилски" нямаше доказателства .......

  ..... старчески дрънкания на позастарял адвокат ....

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 89. 89 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Любопитно


  Само с доклади няма да стане.

  Време е за протести пред
  Съборна, Палатата и 'резидентството.

  Мутрите са се окопали в клозетите на съдебната "система" - а ние си пишем ..... а юф-ейците казват, че е много сложно и няма доказателства.


  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 90. 90 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 948 Гневно

  "Акцентът обаче не е срещу съда, а върху това, че при липсата на доказателства няма как да има присъди"

  Другари гербави милиционери, прочетете бавно и внимателно горното изречение, макар че шансът да го възприемете клони към нула.


  Шибаланковците Боко и Цвъко да излязат по медиите и да дадат обяснение за убийството на Яна, а не да се тупат в гърдите като примати когато уловят някой кокошкар, който ще бъде пуснат след 24 часа, защото тъпите милиционери не могат да напишат свързано два реда !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 91. 91 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ясно е казано, че проблемите в съдебната система са свързани с лошата следствена и прокуторска работа. Чуваш ли Цвъки? Апропо, Янева, твойта дружка, излезе ли от лудницата?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 92. 92 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Весело


  За Мутренската Съдебна Система

  никога няма да "се намерят" достатъчно доказателства ...... вече 20 години .....

  Само простия Матрял и дементните ЮФ-ейци
  си мислят, че става въпрос за някакви "независими" принципи .... или поне така "пишат".

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 93. 93 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#76] от "ventsy":

  Ал Капоне е бил престъпник, за такъв го е признал американския съд, говорим дали трябва да се конфискуват имотите на хора, които не са престъпници, т.е. не за такива като Ал Капоне.

 94. 94 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тези от Брюксел не пасат трева.Не се връзват на номерата на Цецко и Уорлик.
  Между другото тази персона Уорлик се държи все едно, че е руският посланник.......странни са американските интереси, но прозърта все пак тезата, че колкото е по зле Европа, толкова е по добре Америка.

 95. 95 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 727 Любопитно

  [quote#37:"nqma zna4ka koi"]Не ми трябва МВР - искам, който не плаща данъци да му конфискуват имуществото! Директно от схемата отпадат МВР, прокуратура и съд![/quote]

  "Сивата икономика в България е близо 40% от БВП"
  http://news.expert.bg/n319497

  "Трайчо Трайков: По-добре сива, отколкото никаква икономика"
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/11/1087414_traicho_traikov_po-dobre_siva_otkolkoto_nikakva/

  Конкретно за корупцията в България
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3539130,00.html


  Е как ще работи такъв закон? Това е пълно безумие!

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 96. 96 Профил на clearly
  clearly
  Рейтинг: 506 Неутрално

  В САЩ няма специализирани съдилища освен военните. Законът е един за всички, а съдебната система се подчинява на строги правила. Само преди дни в щата Флорида бе оправдана жена отговорна за смъртта на 3-годишното си дете, въпреки планината от обстоятелствени доказателства. Просто защитата на обвиняемата разигра умело манипулиран театър и успя да подведе съдебните заседатели. И убийцата бе оправдана (случаят Кейси Антъни). Никой обаче не се нахвърли върху съда, а прокуратурата прие загубата си и призова обществото да уважи съдебното решение, колкото и погрешно да е. Няма ли кой да обърне внимание на Уорлик върху този казус и да поиска Поптодорова да излезе пред щатските медии и да размаха назидателно пръст, че щатската съдебна система пуска убийци като Антъни и Симпсън на свобода?

  toni
 97. 97 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 492 Неутрално

  "Присъства и темата за многото повдигнати обвинения, които след това не завършват с присъда. Акцентът обаче не е срещу съда, а върху това, че при липсата на доказателства няма как да има присъди."

  Ето го ключа от палатката. А това е работа на Цветанов да осигури техника, обучение и хора за събиране на качествени доказателства преди реалното обвинение, защото другото е шоу по телевизията и цирк в съда, а хората това го виждат, а и избори идават... Аз лично искам като се повдигнат обвинения срещу някой да знам, че са го пипнали и няма измъкване, а не да се надявам да открият нещо докато му наруишават прават в ареста, бият го и го заплашват. Току виж наистина излязал невинен.

  Цветанов има много реформи да прави колкото и гърлов вой да наддава по телевизията, аз лично не съм много доволен от него, не мисля, че е много умен, даже и интелигентен не е. Дано поне има читави съветници, които знаят какво трябва да се направи.

 98. 98 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Но пък Тиквата е доволен от Себе Си!
  И не вижда смисъл да удостои с вниманието Си парламента.


  За целия период след 1989 България никога не е имала толкова пагубно правителство. Не просто се краде и преразпределя безугледно, но се нагло и безцеремонно се руши държавността. А за мен това последното е най-лошо.

 99. 99 Профил на читател
  читател
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#97] от "ngrudev":

  Цветанов явно гледа повече Big Brother, отколкото CSI.  "Man will be what he was born to be, free and independent" - John F. Kennedy
 100. 100 Профил на analiziraitova
  analiziraitova
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Хората в България са объркани от политическото дърдорене и трудно се ориентират кое е добро и кое лошо. Би трябвало повече да четат томчета, чиито автори са световни политици, икономисти, философи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK