Александър Налбантов ще е районен прокурор на София още 5 години

Александър Налбантов ще е районен прокурор на София още 5 години

© Цветелина НиколаеваШефът на Софийската районна прокуратура Александър Налбантов получи втори мандат на поста. Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува единодушно кандидатурата му.


Вотът беше явен, какъвто трябва да е изборът на всеки шеф съдебната система след януари 2011. Изборната комисия изчете имената на 20 членове на съвета, които са пуснали бюлетина за Налбантов.


Единствен конкурент за поста му беше следователят Бойко Атанасов, който не получи нито един глас.
В концепцията си пред ВСС Налбантов направи отчет на това, което е свършил в районната прокуратура през последните 5 години. Посочи, че през 2006 г. над 90% от делата са били просрочени, а сега се забавят едва 0.4%.


Главният прокурор Борис Велчев подкрепи Налбантов и заяви, че е много трудно да ръководиш най-голямата прокуратура в страната, в която работят млади и неопитни прокурори. Това е едно момче, един мъж, който подхожда с огромна отговорност към работата, каза Велчев. Шефът на инспектората Ана Караиванова заяви, че Налбантов е един от малкото началници в системата, които веднага след като проверка установи проблем, се заемат с разрешаването му.


Преди две години доклад установи хаос и безотговорност в районната прокуратура. Екип от обвинители провери ведомството, ръководено от Налбантов, и той получи тежки критики за авторитарност. Налбантов обори повечето от критиките.


Някои членове на ВСС нападнаха Атанасов, че не познава добре районната прокуратура, и дори се чуха реплики, че се е изложил в представянето си. Следователят обаче говори за един от основните проблеми там – че един прокурор пише обвинителния акт, друг се явява в съда да го защитава, на следващото заседание делото получава друг и така работата не се върши максимално добре. Думите му останаха без коментар от членовете на ВСС, само Иван Колев заяви, че няма как в Софийската районна прокуратура един обвинител да се занимава с едно дело от начало до край, но не обясни защо.

Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1186 Весело

  Бравус! Значи старата песен - на стар глас!

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Е .... то ще се види в следващия Доклад на ЕК - дали ВСС пак не са оплели конците

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 3. 3 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Весело

  Еми щом всеки е доволен от избора и величае кандидатът за когото още от началото се е знаело, че ще победи значи е ясна работата - запазване на статуквото и всеки е щастлив и доволен.

  Пък след това Борис Велчев да си се фръцка колкото иска на критиките за нерешителност и нищоправене.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 4. 4 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Защо?!? Да не би Налбантов да е свършил нещо през изминалите 5 години???
  Освен да прибира заплати, премии и командировъчни...
  Ей, всички от ВСС сте за затвора... ама това не е държава, де... за да ви се търси отговорност

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 5. 5 Профил на joseph_stalin
  joseph_stalin
  Рейтинг: 1441 Весело

  Иван Колев заяви, че няма как в Софийската районна прокуратура един обвинител да се занимава с едно дело от начало до край, но не обясни защо.

  Аз ще ви обясня другари,
  Ако се занимаваше само един прокурор, от началото до края, щеше да има конкретен виновник, за провала на обвинението. А така, колкото повече лястовички кацнат на жицата и изчуруликат по един път, толкова става по-весело. Делата си шумят и отшумяват, а виновни прокурори няма.
  Дано само Брюксел не обърка работата.

 6. 6 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Шефът на инспектората Ана Караиванова заяви, че Налбантов е един от малкото началници в системата, които веднага след като проверка установи проблем, се заемат с разрешаването му."

  Тези хора ще ме скъсат от смях, казвам ви. Забележете само горното изказване: демек другите началници са толкова отчайващо зле, че само трябва да идваш на работа (по възможност не твърде пиян) за да те преизберат.

  Като знам в нормалните страни какви ерудирани, мислещи хора управляват съдебните системи, и през какви иглени уши ги прокарват при издигането, и като гледам тези снишаващи се чичковци и лелки - партийни послушковци, много болно ми става.

 7. 7 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1243 Весело

  Против прокурори, резултатите им и компетенциите им е опасно да се говори, така че ще замълча!
  хехе

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 8. 8 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 631 Весело

  В България престъпниците предпочитат да плащат на еФтини прокурори и съдии, отколкото на скъпи адвокати.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах