Отразяването на процеса "Килърите" може да засрами дори Гьобелс, смята адвокат

Според прокуратурата Петър Стоянов - Сумиста (в средата) е организатор на групата за поръчкови убийства "Килърите".

© Георги Кожухаров

Според прокуратурата Петър Стоянов - Сумиста (в средата) е организатор на групата за поръчкови убийства "Килърите".Адвокати на подсъдими по процеса "Килърите" поискаха закриване на информационния център, от който журналистите отразяват делото, съобщи БТА.


Според защитника на обвиняемия Георги Вълев - Илиян Василев, това се налагало, тъй като пресцентърът бил "оперативно бюро" и в него нямало журналисти. В случай, че искането не бъде прието, Василев предложи да бъде изградена обратна звукова и видеовръзка с информационния пресцентър, за да може съдът и страните по делото да наблюдават хората, които влизат там.


Това, което се отразява медийно по процеса "Килърите" може да засрами дори Гьобелс, заяви още Илиян Василев, цитиран от "Фокус".
По-късно днес съдът постанови в информационния център да бъдат допускани единствено представители на медиите.


Адвокатите на подсъдимите по делото са се противопоставили на определеинето на съда свидетелят Светлин Иванов да дава показания зад параван. Съдът постанови, че той ще бъде разпитан при закрити врати.


В началото на днешното заседание беше отхвърлено искането на защитата на обвиняемите за отвод на съда и на двама прокурори по делото.


Обвиняемите по делото, което започна на 27 юни са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Обвиненията повдигнати срещу тях са за участие и ръководене на организирана престъпна група, за извършване на умишлени убийства и палежи.

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dwars
  dwars
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Циркът продължава с пълна сила ...... за наше съжаление.

 2. 2 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Илиян Василев -> защитникът на всички "хубавци" в България, на които дължим бавното си развитие.

 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  "Василев предложи да бъде изградена обратна звукова и видеовръзка с информационния пресцентър, за да може съдът и страните по делото да наблюдават хората, които влизат там."

  Е, това ли е работата на съда и на страните по делото?!

  Работата на адвокатите е да защитават клиентите си в съда, не да гледат кой къде влиза и излиза, и да дават акъл на журналистите какво и как да отразяват!

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Мдаа,а ритуалното припадана не "този иначе толкова силен мъж-Сумиста" може да съперничи на актьорската игра на Робин Уилямс,например!!!

 5. 5 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#4] от "yanne":

  Актьорската игра на Маргина обаче беше за Оскар.

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 6. 6 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  В Мутро-Милиционерия-Чалгария няма Съд.
  Върховен орган е Цвъ Цвъ - обвинява директно от Парламентарната трибуна.
  Такова нещо е имало единствено по времето на Народния съд. Когато неговите деди за изтребвали интелигенцията на България.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 7. 7 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  Във футбола викаме съдии от вън, когато искаме обективност.
  Няма ли начин да си съдим хайдуците на ичлеме в някоя нормална държава. Може да ни излезе и по ефтино.

 8. 8 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ипончо Рапончо от Банки":

  Този на снимката в белезниците ли е интелигенцията, г-н Янев?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 9. 9 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#7] от "elevation04":

  Бе сигурно има, ама кой ще се навие да викне съдии отвън да го съдят? Все едно да искаш да си направят харакири!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 10. 10 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Работата на адвокатите е да се преборят за минимално наказание. В крайна сметка нали за това им плащат...

 11. 11 Профил на babaguna
  babaguna
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Долу комунизмът и подлогите им!
  Долу БКП!

 12. 12 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#8] от "nv":

  Не, определено този на снимката не е никаква интелигенция, както не е интелигенция и Цветанов и остналите мутроченгета. Това, което се разигирава в България в момента под формата на "борба с престъпността", всъщност е война за преразпределение на пазарите на две мафиотски групировки. Едните обаче са по-силни, защото използват властта, в която ги облече матер'яла, след успешно проведената предизборна мозъчна промивка от Пеевско-Кръстевските медии, а всеки нормален човек знае на кого са те.

  Имах предвид интелигенцията преди 9.9.1944, избита по време на Народния съд от шумкарите, дедите на ББ и ЦЦ.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 13. 13 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ипончо Рапончо от Банки":

  Тъй като не реагирахте на обръщението ми, а и използвате много сходна лексика ("мутроченгета" и т.н.), за мене не остава нищо друго, освен да заключа, че Вие сте действително Яне Янев.

  А иначе по същество: как точно залавянето на банда наемни убийци (между другото за първи път от 20 г.) може да се характеризира като разчистване на сметки между групировки? Или пък неутрализирането на серизона група за отвличания? Не че подкрепям конкретно вътрешния министър, но се дразня, когато на черното се казва бяло и то точно с аргументите на хора като Яне Янев, Явор Дачков и с-ие, свързани с човек, чието място във всяка цивилизована страна би било зад решетките.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 14. 14 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#4] от "yanne":
  И Алексей Петров има незабравими роли като полуоктопод /2 крака 2 патерици/

 15. 15 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Без да намесваме въпроса за вината на тези подсъдими /може и наистина да са килъри, може и да не са/, не може да се отрече, че делото беше предварително подковано с много яка медийна кампания от страна на вътрешния министър. Условието му се свежда до категоричното: ако съдът не ги признае за виновни, причината ще да е в корупцията, а дейността на съда ще е "подкопаване на държавността". Подобно нагнетяване на страстите обаче не е в полза на никого - вкл. и за МВР, вкл. и ако съдът признае подсъдимите за виновни. Такива хватки винаги си имат своята цена, която в крайна сметка ще стане негатив за МВР.

  Обаче в залисията си вътрешният министър пропуска нещо много важно: че съдът в Страсбург присъжда обезщетения за несправедлив съдебен процес в РБ, дори само поради факта, че с медийни изяви на разследващи предварително се настройва общественото мнение. Това според Страсбург е демонстрация на заинтересуваност на съответния държавен орган /а той по дефиниция трябва да безпристрастен/, с което се стига до накърняване на правото на справедлив съдебен процес. Последното е нарушение по ЕКЗПЧОС.

 16. 16 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ипончо Рапончо от Банки":В състояние ли сте да посочите имената на поне пет човека от групата на "интелигенцията на България","изтребени" от народния съд?Дали в тази група на интелигентните слагате кап.Харлаков и Славейко Василев-убийците на Ал.Стамболийски,жандармерийския началник,издал заповед за разстрела на двамата пленени американски летци от паднал самолет край врачанското с.Върбешница,на околийския полицейски началник в гр.Берковица,лично изразял с нож пречупения кръст върху гърдите на жената на партизанин от планинското село Соточино,на жандармеристите,автори на известната 4ъкрвава сватба в Монтанското село Лехчево,разстреляли без съд и присъда младоженеца и невестата по време на самата сватбена церемония,на убийците на децата от Ястребино?Дали смятате за интелигентни поетите Гео Милев,Сергей Румянцев,Иван Нивянин,Никола Вапцаров и още колко други,паднали от ръцете на фашистките изверги? Дали смятате,че английйският майор Томпсън е бил комунист и заслужено е убит от жандармеристите при акцията против партизаните край с.Батуля?Въобще вие в час ли сте?

 17. 17 Профил на weneedrevolution
  weneedrevolution
  Рейтинг: 426 Гневно

  Абе, тези ни взеха целия народ за малоумни вече.

  Ама то времето всичко ще отмие, дори и това "славно" настояще. Какво ли ще имат да четат нашите деца за този 30-годишен пропит със срам период?

 18. 18 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Весело

  Кой и колко плати за да се издаде тази статия???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK