Кой какво и къде даде

Пловдив
Бутилиращата компания "Хисар" и "Ромпетрол България"


Полицията в МВР е получила и 3 броя химически тоалетни от "Екотой сервиз" ООД.


Бутилиращата компания "Хисар" и "Ромпетрол България" са едни от дарителите на гориво за местната полиция. 
С гориво помага чрез една от фирмите си и Тихомир Трендафилов - почетен консул на Казахстан в България, адвокат и участник в управата на "Рила спорт". "Рила спорт" искаше да строи "Супер Паничище". Трендафилов е съдружник и в единия от голф проектите на "Балканстрой" АД, Разлог. Фирмата му "ТИТ Тихомир Трендафилов" притежава 10% от "Лайтхаус голф ризорт" до Балчик - собственост на три други компании - "ББГ и ко" (16.85%), регистрираната в Гибралтар "Триаком" (45%) и "Бараж и ко" (28.15).


Тихомир Трендафилов  участва и в управлението на Сдружение "НАционален борд по туризъм" заедно с пловдивсия бизнесмен Георги Гергов, който е и член на Националния съвет на БСП. В борда са
собственикът на "Химимпорт" Марин Митев, рекламният и медиен консултант Красимир Гергов, бившият член на съвета на директорите на "Слънчев бряг" и собственик на хотели Младен Мутафчийски, братът на бившия финансови министър Милен Велчев- Георги Велчев и издателят Мартин Захариев.


МВР - Пловдив, е подпомагано и от фирми на общинския съветник Бойко Вълков Боев от ГЕРБ, който се оказал единственият агент на ДС от съветниците в града. Дарител е и  "Саникс"ООД, управлявана от Владимир Кисьов, общински съветник от ССД в Пловдив.


Дарения е правила и фирмата "Сейдж консултантс", която се занимава с търговия на оръжие и муниции. Тя е базирана в София, а неин собственик е Генчо Вълков Христов. Той участва в управата на още 16 фирми, една от които - "Ди Ен Пи пропърти", беше замесена в заменки в София. През 2009 г. областната управа получава апартамент и ателие срещу държавен терен от 7.7 декара в "Овча купел".


Земята е оценена на по-малко от 250 евро на кв.м, а частното ателие от 50 кв.м - на 257 хил. лв., или 1800 евро на кв.м. В съвета на директорите на "Ди Ен Пи пропърти" са Дора Праматарова, Генчо Христов и Галина Ангелска. Управляваната от Праматарова и Христов "Прайм хаус" пък е заменила пет апартамента и офис в "Люлин" и "Дървеница" срещу 6 дка в кв. "Младост".


Праматарова активно сключва сделки за имоти и с община Пловдив. Данните бяха изнесени, след като новият областен управител на София Данаил Кирилов ревизира дейността на предшественика си Тодор Модев (БСП).
Полицията в МВР е получила и 3 броя химически тоалетни от "Екотой сервиз" ООД.


Бургас
Гориво, климатици, авточасти, строителни материали, балатум са сред придобивките на полицията. И тук горивото за служебните коли преобладава, като повечето спонсори са осигурявали от 30 до 300 литра бензин месечно обикновено в продължение на година. Спонсорите са физически лица и фирми от различни сектори и с различна големина. "Лукойл България" традиционно спонсорира полицията.


Гигантът е дарил МВР с осигурители, въжета и каски за 10 152.62 лева, които ползва спецотрядът за борба с тероризма. Фондация "Лукойл" пък е осигурила техника за близо 10 хил. лв. през 2010 г. Сред дарителите е фирмата "Венид", която предоставя 300 л бензин на месец за 2010 г. и 2011 г. Тя е част от "Диневи груп" на братята Динко и Йордан Диневи.


Те притежават хотели по Черноморието, както и яхтено пристанище в курорта Св. Влас. Миналата година пристанището беше запечатано и токът спрян заради липса на акт 16. Диневи обжалваха предварителното изпълнение на заповедта на местната дирекция за строителен контрол.


Строителните предприемачи са създадетели и на несебърската бизнес партия МОРЕ. В града има и друга такава формация - ДЕЛА, от която тръгнаха атаките срещу пристанището в Св. Влас. По 80 литра бензин на месец през 2011 г. осигурява фирмата "Амбасадор тур", която управлява хотели в Слънчев бряг, Пампорово, Чепеларе, Павел баня. Дружеството е част от "Понс холдинг", собственост на Милко Милков.


Строителната фирма от групата често печели обществени поръчки в региона на Бургас. Друга строителна фирма "Трейс Бургас", част от "Трейс груп холд", дарява по 100 л бензин на месец през 2011 г. Дружества от холдинга изпълняват големи проекти като част от магистрала "Тракия", отсечки от софийското метро и ремонта на жп линията от Пловдив до Бургас.


Сред фирмите спомоществуватели е транспортната "Автотрафик", която дава по 50 л бензин всеки месец през 2010 г. и 2011 г. Дружеството е част от "Български транспортен холдинг", в чието управление е Койчо Русев - председател на една от големите браншови организации в транспорта, която участва в разработването на нормативни документи.


Бургаските полицаи получават по 600 лв. за гориво през 2010 и 2011 г. от собственика на бургаския мол "Бургас плаза". Двама от управителите на едноименното дружество - Мариела Ковачева и Валентин Попов, са съсобственици на затворения от години увеселителен парк "София ленд". Сред редовните дарители на бургаската полиция е фирмата за инертни материали "Андела" и нейното дъщерно дружество "Андезит".


Според информация от Търговския регистър основен акционер в "Андела" е друга компания за такъв тип материали "Ескана", свързана с "Химимпорт" (повече виж в текста за Варна). За 2010 г. "Андела" е осигурявала по 400 литра гориво за полицията всеки месец чрез няколко дарения. Практиката продължава и през 2011 г., но досега има данни само за един договор за спонсорство за 100 литра бензин на месец и отделно 750 лв., за които не е посочено за какво са.


През 2010 и 2011 г. "Андезит" дава на органите на реда по 200 лв. на месец за бензин. Отделно фирмата е решила да осигурява и по 100 литра на месец за цялата 2011 г. Заводът за дървени плоскости "Кроношпан", производителят на захарни изделия "Победа" са сред редовните дарители на полицията в Бургас.


Общините от региона също подпомагат бургаската полиция с гориво. Най-често и най-големи дарения прави община Несебър - за две години е дала около 300 хил. лв. и една пожарна. През тази 2011 г. е осигурила 39.4 хил. лв., гориво за 69 хил. лв. и още 21.6 хил. лв. за консумативи за полицейските коли. През 2010 г. спонсорството на община Несебър се изразява в една пожарна и 53 хил. лв. за гориво за местната противопожарна служба и още около 85 хил. лв. за гориво за полицията и 20 хил. лв. зо консумативи.


Велико Търново
Охранителната компания 3 С СОТ, която е дарявала и в Кърджали, два пъти е помогнала с бензин на полицията.


За нуждите на полицейското управление в Полски Тръмбеш бензин е осигурила "Агроком". Неин собственик е Григор Петров Георгиев. Той участва в управлението на "София билдинг ентърпрайз" - инвеститор в най-големия комплекс от затворен тип – "Цариградски", на бул. "Цариградско шосе" в София. Вложението само в него е за над 120 млн. евро. Фирмата "Сит 70" ЕООД на Светослав Терзийски е дарила бензин за полицейското управление в Стражица.


Терзийски участва в управлението на още 25 фирми, повечето от които са радио- или телевизионни програми. "Сортови семена Вардим" на Светлозар Иванов Дичевски е дарила неясно количество бензин за управлението в Свищов. Дичевски има девет фирми и преди няколко години беше обявен за един от най-големите земевладелци в България.


Причината - за 235 250 декара земя, които Дичевски декларира, че обработва, получава в края на 2007 година субсидии от Брюксел - 3 293 500 лева. По информации в медиите той има близки връзки с ДПС. В. "Сега" писа преди време, че Дичевски е направил през 2005 г. една от най-крупните замени на разпокъсани парчета частна земя за уедрена държавна.


Повечето му фирми са с името "Октопод". С бензин са помагали и продуцентската компания на Слави Трифонов "Седем осми" (както и в Хасково) и музикалната "Пайнер ООД Димитровград". Управителят на Пайнер Митко Димитров е член на общинското ръководство на ГЕРБ в Димитровград.


Русе
Прави впечатление, че в Русе има най-много дарители застрахователни компании – за последните две години те са девет (всички познати имена), като нито една не е повторила спонсорството си. Всички без ING (клон на холандската ING Group), която е отпуснала офис оборудване за около 2 хил. лв., са дали фотоапарати, но на различни стойности.


Сред тях е свързаната с Алексей Петров чрез "Лев корпорация" застрахователна компания "Лев инс", която е дарила фотоапарат за 211 лв. Другите дарители са "Алианц България", "Виктория" - собственост на дъщерна фирма на италианската застрахователна група Generali и на дружества, свързани с банкера Цветан Василев, "Интерамерикан България" - част от холандската Eureko Group, "Дженерали застраховане", "Армеец" - собственик е "ЦКБ груп асет мендижмънт", част от групата на "Химимпорт", "Булстрад иншурънс груп" - част от австрийската "Виена иншурънс груп".


Най-голямото дарение е от 14.849 лв., което е за пожарникарско облекло, оборудване и инструменти. То е от физическо лице с инициали П.Л.Д. На второ място по сума е дарението от "Скални материали" - 7982.76 лв., за ремонт на покрива на сградата на управление в Русе.


В управлението на компанията е Венцислав Евстатиев, чиято фирма "Еспана" е дарявала и на полицията във Варна и е свързана с "Химиимпорт". Сред големите дарители е "Приста ойл холдинг" ЕАД, които са помогнали с моторно масло, специално облекло – тактически елеци и оръжие. Собственик е Милен Кирилов Бойчев. В управлението участват и братята Атанас и Пламен Бобокови.


Стара Загора
Местната полиция е получавала в последните две години дарения от "Брикел" ЕАД, която беше на
осъдения условно за укриване на данъци Христо Ковачки, но през февруари беше прехвърлена на офшорната "Молер корп". Фирмата е дарявала гориво, като в предоставената справка не е записано на каква цена. Футболният клуб "Берое" от 2009 г. до март 2011 г. е дал 34 200 лв. под формата на гориво и консумативи. Прави впечатление, че и пловдивският футболен отбор "Ботев" е дарил 1000 лв. за бензин. Вероятно тези суми са преведени за охрана на мачовете в Стара Загора.


Най-голямото дарение е от СИБанк – над 12 600 лв. за 10 компютъра, монитори и лазерни принтери. На второ място сред спонсорите е ТЕЦ "Марица-изток 2", която е дарила 10 мотопеда за 11 993 лв. "Мини Марица-изток" се нарежда на трето място с 6700 лв. за горива. Прави впечатление, че даряваният бензин е оценяван по много различен начин - например 240 литра А-95 от "Ел контрол" ЕООД са стрували 82 лв., а 420 литра от същото гориво от "Химмаш" АД вече са 820 лв.


Втората фирма е от Хасково. Според няколко електронни издания собственикът й Йордан Николов Христов се хвалил, че е голям спонсор на ГЕРБ. Той е съсобственик в дружеството "Спортни имоти". Според електронното издание desant.net Христов има обща фирма с община Приморско, чрез която владее 30 декара в най-хубавата част на града. Проверка в системата ДАКСИ показа, че в "Спортни имоти" съсобственик е председателят на инициативния комитет за издигането на Бойко Борисов за кмет на София Иван Саздов. Той е и управител на сдружение "Голф клуб Банкя".


Плевен
Редовен дарител на полицията е разследваният за обсебване на стотици декари гори и за побой над лесничеи Гео Дундаров. Той е давал бензин през 2009 г. и 2010 г. чрез свързаната с него фирма "Оранжерии Гимел II". Полицията в Плевен обаче не посочи сумите, които е получила, а само фирмите. С гориво са се отчели от фирма "Кайлъка ресурс", член на ръководство на която е Петко Добрински – прокурист на "Лев корпорация".


Свързаната с Гълъбин Боевски, бивш общински съветник от ГЕРБ, "Шик кар трейдниг" също е дала бензин на полицията в Плевен. Фирмата извозваше софийския боклук до депото в Силистра. Прави впечатление, че месец след края на мандата на бившия шеф на Софийският градски съд Светлин Михайлов (роден в Плевен) институцията е дарила компютри на полицията в града. Десет местни общини също са се отчели. Интересен факт е, че броят на дарителите расте - ако през 2009 г. те са били 91, през 2010 г. вече са 148, а само за първите пет месеца на тази година са 74.


Пазарджик
Сред дарителите на дирекцията е "Винпром – Пещера", която е свързана с пловдивската фабрика за цигари "Кингс табако". През 2011 и през 2010 г. компанията е давала на районното управление в Пещера по 120 литра бензин месечно. Основанието за дарението, както и за останалите спонсори е "подпомагане на борбата срещу престъпността и закононарушенията".


Сред спомоществувателите е и "Ромпетрол" - с 90 лв. през 2011 г . "Раян газ" е давала 300 литра бензин всеки месец т. г. Собственикът на фирмата е Марин Рачев. Миналата година при съвместна акция на НАП и полицията офисите му бяха обискирани.


При същата акция беше задържан и началникът на регионалното звено на ГДБОП в Пазарджик Георги Грозданов. Според разследващите Грозданов осигурявал чадър над фирмите на Рачев, дарили и най-голямата сума в Пазарджик – 8050 лв. за 3600 л бензин.


Към дирекцията за тази година е имало 12 дарения за "командировъчни разходи за участие на спортния отбор в националното първенство по футбол в с. Кранево". Общата сума е 3670 лв. Най-много пари са дошли от "Градус- 1" ООД. Собственик на фирмата е бизнесменът, получил най-голямата еднократна субсидия по САПАРД (4.2 млн. лв.) - Иван Ангелов.


"Градус-1" ООД е акционер в консорциума "Тера груп", към който принадлежи и сливенската "Биндер" АД, която нашумя покрай поръчките от бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев към брат му. Дарителска "футболна" акция е имало и през 2009 г., когато пак "Градус 1" отпуска най-много – 1000 лв. от общо 2600 лв.


Сред дарителите на МВР е и "Оптикс" АД – за оптични елементи и изделия. Тя е отпуснала 4900 лв. за бензин на управлението в Панагюрище. През 2009 г. bulgaria-news.bg писа, че фирмата печели всички търгове, организирани по програма ФАР за доставка на очила за нощно виждане, термокамери, мобилни системи за наблюдение и мобилни системи за проверка на документи за нуждите на Гранична полиция (ГП) и Министерството на отбраната (МО) от 2004 г.


Кърджали
Собственикът на веригата за електроуреди "Техномаркет" - "К иК електроникс", е дарил телевизор на областната дирекция. Професионалната гимназия в Джебел е дала боксова круша. Търговците на горива "Лукойл Нефтохим Бургас" и "Петрол" също са сред дарителите, като не са посочени количества.


Компанията "Болкан минерал енд майнинг", дъщерната на канадската "Дънди прешъс металс", е дала бензин и два мотора. Дружеството проучва възможностите за добив на злато край Крумовград, но от години има протести на местни жители. Една от най-големите компании в страната за изкупуване и преработка на тютюн "Алайънс уан тъбако" също се е отчела с бензин.


Сред дарителите на бензин е и компанията "Устра бетон", собственост на "Устра холдинг". Холдингът беше замесен в скандал около строителството на водното огледало в Кърджали. Имот на компанията, който трябвало да бъде отчужден за изграждане на съоръжението, беше оценен на над 8.94 млн. лв., а според прокуратурата реалната му стойност е 846 хил. лв. Заради това разминаване кметът на Кърджали Хасан Азис е обвиняем.


Хасково
В последните две години най-често на полицията е помагала фирмата за изкуствени торове "Евро ферт". Тя е дарила газ, бензин, двигател и скоростна кутия. И полицията в Хасково не съобщи сумите на даренията. От списъка на спонсорите обаче изскочи строителната фирма Ти Ви Би, собственост на Тодор Бояджиев. Според ДАКСИ той е съдружник с Ревин Аталай, син на депутата от ДПС Рамадан Аталай, в дружеството "Балкан газ".


Чрез него Аталай контролира и компанията за пътнически превози "Юнион Ивкони". Преди време РЗС съобщиха, че два от шестте апартамента на вътрешния министър Цветан Цветанов са му продадени от Ти Ви Би на Тодор Бояджиев на нереално ниски цени.


През 2009 г. Ти Ви Би е получила разрешение за строеж на хотел в Слънчев бряг.


"Кириш" ООД от Свиленргад се е отчела с бензин за дирекцията в Хасково, а собственикът й Курти Куртев е бил кандидат за общинския съвет в Айтос. Фирмата се занимава с оборудване на казина.


"Неохим" АД също е дарила бензин. Предприятието, което е наследник на Химическия комбинат в Димитровград, се управлява от Елена Шопова, която участва в три адвокатски дружества.


В едно от тях тя работи в съдружие със съпругата на конституционния съдия Евгени Танчев. Дарител е и фирмата "Пътни строежи" - Пловдив, която ще строи 9 км от магистрала "Марица". Сред спонсорите е и българо-швейцарската фирма "Евро бизон" АД, която отвори ферма за бизони в България.


Старозагорската фирма Пи Ес Ай, която през 2010 г. редовно е давала бензин на полицията в Хасково, стана известна покрай полицейската акция "Спокойствието". В нея бяха арестувани двама служители на агенция "Пътна ифраструктура", началникът на ДАИ - Стара Загора, и двама представители на Пи Ес Ай.


Според прокуратурата компанията, която участва в строежа на магистрала "Тракия", е плащала редовно подкупи на контролните органи, за да си затварят очите. Собственици на фирмата са Тихомир Димитров, Цветанов Цонев и Николай Михайлов. Последните двама участват и в управлението на "Трейс груп холд".


Компанията на Слави Трифонов "Седем осми АД" също е дарявала бензин на полицията в Хасково през 2009 г.


Ловеч
Производителят на цимент "Златна Панега цимент", собственост на гръцката "Титан", е сред честите дарители на гориво за полицията в Луковит, Ябланица и Тетевен, показва справката от дирекцията на полицията в Ловеч. Компанията за горива и петролни продукти "Литекс" АД, собственост на Гриша Ганчев, е направила две дарения през 2010 г. за службата по пожарна безопасност - по 50 литра гориво месечно за 600 лв., без да се посочва за какъв период, и газ пропан-бутан за 152.78 лв.


Габрово
От 2009 г. полицията в Габрово разпечатва документите си на принтер, дарен от фирмата "Панда пен", в която съсобственик е Тончо Гарушев. Още от 2007 г. обаче Гарушев има присъда за незаконно притежание на оръжие. Срещу него е водено и дело за конфискация на 1.4 млн. лв., но искът за отнемане на имущество е отхвърлен от съда.


Анонимен гражданин е най-големият дарител на МВР в Габрово. Той е дал три компютъра, оценени на 3277.07 лв. Четири мобилни телефони е подарила "Космо България мобайл". На два пъти горива за общо 1300 лв. е дарявала местната "Топлофикация". Най-редовен дарител е строителната фирма "Димас". Тя често печели поръчки за ремонти на общински пътища и канализации в областта.


Четири пъти компанията е дарила горива на МВР, като веднъж те са за 708.93 лв., а друг път за 40.50 лв. Фирмата има концесия за инертни материали в Габровско, срещу която имаше протести на местни жители.


"Максам България" АД, в която съсобственик е Емил Галов, посочен през 2008 г. от в. "Пари" за един от 100-те най-богати българи, е дарила компютър. "Тис ойл" на члена на клуба на ГЕРБ в Габрово Владимир Влаев е дарила бензин за 639 лв., горива е дала и транспортната "Бета бус". Федерацията по волейбол пък е осигурила хладилник, а "Винпром Севлиево" - два прозореца с PVC дограма.


Монтана
СИБанк е подарила ремонт на дирекцията в Монтана за 3726.87 лв., а Банка ДСК - обзавеждане за 3360.26 лв. Най-големият дарител е "Проучване и добив на нефт и газ" АД, което е част от групата "Химимпорт". То е дало канцеларски материали и консумативи за 4996.38 лв. на полицията. С малки суми, но редовно, гориво на МВР е отпускала и община Георги Дамяново.


За 15 месеца тя е напълнила резервоарите на две патрулки 30 пъти. Дарителското сътрудничеството на МВР - Монтана, с другите власти продължава с прокуратурата, която е дала метални каси и компютри за 1334 лв.


Производителят на акумулатори "Монбат" е дал 1000 лв., за да участва спортен клуб на МВР във футболно първенство, още толкова за същото мероприятие е отпуснала и фирма "Компас", която произвежда пастет и други консерви. Фирмата "Гала -М", част от "Гала инвест холдинг" и управлявана до влизането му в парламента от депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов, е платила за ремонт на радари 200 лв. Аврамов е първият народен представител, наказан за конфликт на интереси заради опит да прокара закон в полза на арендаторите.


Ямбол
Общо дарителите за 2010 г в  Ямбол  са 16. От тях 14 са физически лица, които са дарявали бензин и компютри. Останалите два дарителя са БАНКА ДСК, която е дарила 2500 лв като основанието за тях е "набиране на средства за отбелязване на професионалния празник на МВР". Другият дарител е "Менсид Мими Велева", която е дарила метална цистерна за нуждите на районното управление в Стралджа.


За първите три месеца ма тази година полицията в Ямбол е получила строителни материали за над 3 хил лв. от "МКМ Продукт" за управлението в Стралджа. "МКМ Продукт"  е бургаска фирма и се занимава с търговия на строителни материал. Дирекцията в Ямбол е получила и за 690 лв бензин от "Астро Ян Янко Георгиев".


Разград
Най-често местното управление е получавало от "Мелиса текстил", произвеждаща облекла - 19 транша гориво, но в справката на ОДМВР - Разград, не са уточнени количеството и цената. "Мелоплам" ЕООД с предмет на дейност "производство на други електрически съоръжения" също е предоставяло многократно гориво. "Стинг" АД с предмет на дейност "търговия на едро с фармацевтични, медицински и ортопедични изделия" е подарила три компютърни системи. Земеделските кооперации "Изгрев", "Харида", "Хан Аспарух", "Устрем", "Задруга" и "Торлак" също са дарили гориво.


Силистра
Строителната фирма "Гелекс" е дарила през 2009 г. два монитора и един компютър за 1087 лв., а заводът за биоетанол "Евроетил" - 480 литра гориво и бензин за 619 лв. за две години. Сред спонсорите са земеделски кооперации от села в областта, компании за млечни продукти, транспортни фирми.


Варна
За последните две години най-много дарения – 12, са от "Солвей Соди" АД. Компанията е предоставяла бензин и стелажи за архив. Три пъти гориво е осигурило "Пристанище Варна" ЕАД. Преди ГЕРБ да се спре на Кирил Йорданов изпълнителният директор Данаил Папазов беше сочен за фаворит за кметския пост на изборите есента.


"Овърсийз хоризонт" на Рубин Коцев също е дарявала гориво за полицията във Варна. През 2004 г. Коцев беше отвлечен и след девет дни освободен, без за него да е бил искан подкуп. Рубин Коцев е съсобственик на "Ахилеос меритайм ентърпрайз" заедно с Чавдар Ангелов.


"Хидрострой" АД, която често печели обществени поръчки на общината, е и дарител на полицията. Собственикът й Николай Купенов Пашов с участие и съсобственост в 18 фирми е общински съветник. Той е член на три комисии - "Финанси и бюджет", "Архитектура и строителство" и "Младежки дейности и спорт". Пред "Дневник" в началото на годината Пашов заяви, че не вижда конфликт на интереси, защото не смесвал политиката с бизнеса.


За последните два месеца на 2010 г. "Хидрострой" сама или в съдружие е спечелила обществени поръчки за над 12 млн. лв., показва справка в регистъра на обществените поръчки. Компанията се грижи за улиците в район "Одесос" с договор за 40 млн. лв., сключен с общината в края на 2008 г., който изтича през декември 2011 г.


До края на годината тя трябва да построи и пречиствателната станция за отпадни води на Варна за около 28 млн. лв., като средствата са по програма ИСПА. През 2009 г. пак по ИСПА "Хидрострой" завърши разширението и реконструкцията на ВиК мрежата в Шумен за 48 млн. лв.


"Св. Константин и Елена холдинг" АД също е дарител на бензин. Акционерното дружество е с мажоритарен собственик "Холдинг Варна" АД, контролиран от "Химимпорт". "Ескана", която се занимава с добив на инертни материали, е собственост на Венцислав Евстатиев и е дарила климатик и алуминиева дограма. Евстатиев е един от собствениците на телевизия "М-сат", както и влиза в управлението на "Спортен комплекс Варна", дъщерна компания на "Химимпорт". 


"Планекс комплект" е дарявала лостове и тежести. Фирмата е собственост на "Планекс холдинг" - голяма строителна фирма, чийто управител е общинският съветник от местната бизнес партия "Глас" Пламен Андреев. Сред даренията на полицията във Варна са щори от охранителната СОД - Варна, фитнес уреди от физическо лице и дърва за огрев от Държавно горско стопанство Старо Оряхово.


Сливен
"Метанпът строй" ЕООД, сочена за близка до кмета на Сливен Йордан Лечков, е снабдявала органите на реда с бензин за по 180 лв. на месец. Управител на фирмата е Веселин Динков Василев. Окръжната прокуратура е дарила 32 бр. въртящи столове за 3990,17 лв., както и бракувани задбалансовиактиви.Най-големите дарения


- 12 617 лв. е дарила СИБанк в Стара Загора


- 10 000 лв. за цимент и бетон е осигурил "Сити бетон" в Стара Загора


- 4998.61 лв. за въглища във Видин от "Гипс АД Кошава"


- 4996.38 лв за канцеларски материали за полицията в Монтана е дало "Проучване и добив на нефт и газ" АД


- 4620 евро от ГЕРБ във Враца


- 2603.92 лв. за компютри е намерил районният съд в Пазарджик

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK