Депутатите ще дебатират по третия вот на недоверие към кабинета "Борисов"

Третият вот на недоверие към кабинета "Борисов" е за провал на политиката в сектора за сигурност и най-атакуван при днешните дебати ще бъде вицепремиерът Цветан Цветанов.

© Георги Кожухаров

Третият вот на недоверие към кабинета "Борисов" е за провал на политиката в сектора за сигурност и най-атакуван при днешните дебати ще бъде вицепремиерът Цветан Цветанов.Разискванията по третия вот на недоверие към кабинета "Борисов" за провал на политиката в сектора "Сигурност" ще бъдат днес в парламента. Искането за оставка беше внесено от депутатите от ДПС и БСП с изключение на Делян Пеевски.


Първото искане на недоверие към кабинета "Борисов" беше миналата година заради здравната политика, а второто - преди месец за "провала на антикризисната политика". При дебатите и по двата вота на недоверие премиерът не дойде в парламента и не участва в дискусията.


Преди дни Борисов каза, че няма да присъства на дебатите и този път, тъй като по думите му искането било "безсмислено".
Според правилника на парламента гласуването по искането на недоверие на кабинета ще бъде най-рано 24 часа след приключването на дебатите.


За да бъде успешен вотът на недоверие и правителството да падне, е нужна подкрепата на поне 121 народни представители. БСП и ДПС имат общо 75 гласа, "Синята коалиция" разполага с 14 представители, а РЗС, чийто лидер Яне Янев пръв заговори за недоверие към Цветанов, има 5 депутати - общо 94 представители.


От "Атака" вече обявиха, че няма да гласуват срещу правителството и при новия вот на недоверие. Една дузина независими депутати също се обявиха в подкрепа на кабинета и в декларация заявиха, че ще гласуват "против" исканото недоверие.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK