Дебатите по вота на недоверие - 7 часа, 2 от които - за Цветанов

Гласуването е тази вечер

Бойко Борисов остана в пленарната зала по-малко от пет минути, не говори нито пред депутатите, нито пред медиите. По кулоарите се говореше, че той следи дебатите от стаята на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, но никой не разбра докога е останал.

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов остана в пленарната зала по-малко от пет минути, не говори нито пред депутатите, нито пред медиите. По кулоарите се говореше, че той следи дебатите от стаята на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, но никой не разбра докога е останал.С над час и половина изказване на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов в близо 7-часовите дебати ще се запомни третият вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, внесен заради провала на политиката в сектора "Сигурност".


Министърът взе думата на финала и говори обстойно, като прескачаше ту към лошото наследство от предишните кабинети, ту към направеното сега. Речта му предизвика депутати от опозицията да искат т.нар. лично обяснение и отговорите на министъра отнеха още половин час.


Премиерът Бойко Борисов, който беше казал, че няма да присъства на дискусиите, все пак дойде в Народното събрание, но за кратко. Вицепремиерът Симеон Дянков, за когото се смята, че е в обтегнати отношения с Цветанов, закъсня.
И той не остана за дълго, но размени няколко думи и усмивки с колегата си в ложата за правителството. Освен Цветанов свършеното в сектора за сигурност защитиха министрите Маргарита Попова, Аню Ангелов и Николай Младенов.


Депутатите от ГЕРБ показаха твърда подкрепа за Цветанов и го подканиха да продължи речта си, когато той беше говорил над час. Управляващите имаха внимателно подготвен сценарий. Още в началото те решиха "да поизнервят опозицията" (по думите на депутати), като не се регистрираха, провалиха кворума и това наложи 15-минутно забавяне на дискусиите.


След почивката от ГЕРБ се регистрираха, а председателят на групата Красимир Вечлев подразни опозицията с думите: "Без нас едно заседание не можете да направите. Искате правителство да сваляте, а дори днес не можете да съберете необходимия кворум." Изненади в речите на управляващите и подкрепящите ги нямаше - те громяха наследството на тройната коалиция и хвалеха направеното сега.


Опозицията очаквано наблегна на несправянето с корупцията и престъпността, контрабандата, на темите за даренията за МВР, полицейското насилие и назначенията в съдебната система. БСП, ДПС и "Синята коалиция" приведоха като аргументи доклада на ЕК в областта на правосъдието и вътрешния ред.


"Синята коалиция", която досега се разграничаваше от гласуванията на БСП и ДПС, този път ще подкрепи искането им за оставка на кабинета. Лидерът на ДСБ Иван Костов беше и сред най-острите в критиките към кабинета. Докато председателят на СДС Мартин Димитров отново припомни, че "само приятелите посочват грешките".


Тезата на Яне Янев от РЗС беше, че и Бойко Борисов се притеснява от действията на вътрешния си министър. "Дори премиерът не дава оценка на МВР, защото там има един плъх, който прегризва връзки по хоризонтала и вертикала в министерството. Но министър-председателят не е готов да сложи капан за този плъх", заяви Янев.


Гласуването на искането за оставка ще бъде днес от 19.15 часа. Кабинетът няма да има проблеми - опозицията не събира нужните й 121 гласа.Какво каза опозицията


Зад паравана на противодействието на престъпността и корупцията по безпрецедентен начин ескалира полицейщината и нейната нова уродлива изява – полицейското насилие. Акцентът в доклада на Европейската комисия за правосъдието и вътрешния ред в България не е върху съществуването на политическа воля, а че тази воля не е довела до съществени, забележими резултати. Затова този доклад не ви е аргумент против вота, а обратното – той е още един неоспорим аргумент в подкрепа на вота на недоверие.
Лютви Местан, ДПС


Ще се окаже, че Цветанов се е занимавал в МВР с груб лобизъм, шантаж и политически рекет на неудобните за властта хора.
Яне Янев, РЗС


Сумарният ефект от източването на ДДС и акцизи, от покровителстването на контрабандата е по-голям от себестойността на изграждането на обещаните магистрали. От началото на управлението на ГЕРБ с 1.5 млрд. лв. са по-малко приходите от ДДС.
Йордан Цонев, ДПС


Да се намали бюджетът за подслушване и броят на специалните разузнавателни средства (СРС), да се отстранят знаковите кадри на БСП във властта, като Петко Сертов (бивш шеф на ДАНС, сега зам.-председател на БОРКОР ).
Мартин Димитров, СДС

Има сериозен ръст в битовата престъпност и спад в разкриваемостта. Голямата престъпност започва и свършва с Алексей Петров. Къде са Таки, Маргините, Маджо, Пашата, тоя последният май си е купил "Кремиковци"?
Кирил Добрев, БСП


Причините за отложеното за неограничено време членство на страната в Шенген са голямата контрабанда на акцизни стоки и недостатъчната техническа готовност.
Румен Петков, БСП
 

Опитите да се даде справедливост със слаби обвинения и провалени доказателства рикошираха в имунизиране на заподозрените и в поставянето им на първи писти в политиката като искащи недоверие или кандидати за президенти. Монополистите са в ролята на недосегаеми от закона ментори и дарители на органите за сигурност и вътрешен ред. Този провал на кабинета, вместо да отстрани, укрепи още повече мафиотите и олигарсите в политическата система.
Иван Костов, ДСБ

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1367 Гневно

  Дебати в национален ефир за един вот който няма да мине.
  Спирам да плащам данъци.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 2. 2 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Еврокомисията му го пусна на боко тиквата в прав теК,че българските специални и полицейски служби не са способни да противодействат на корупцията и организираната престъпност, още по-малко да го правят бързо и ефективно.

 3. 3 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  мале мале като гледам кой се е разтревожил за сигурноста народна , сите вълци в новата тройна опозиция са загрижени за сигурноста на овцете демек народа, тава да не е басня по Ла Фонтен

 4. 4 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Дебатите по вота на недоверие - 7 часа, 2 от които - за човешкото падение на Цветанов - Често се твърди, че първите антитоталитарни романи са “1984” и “Фермата” на Джордж Оруел, написани скоро след Втората световна война. Не се знае от мнозина обаче, че първият роман, насочен против тоталитаризма се появи в Съветска Русия в края на опустошителната кървава гражданска война (1921 г. ) и е написан от руски писател Евгений Замятин. Повече от красноречиво е неговото наименование : “НИЕ” (“МЬI”). Авторът рисува фантастичната Единна държава, от която е изгонено всичко лично, индивидуално; изчезна даже понятието “Аз” и остава само колективното “Ние”. Няма нужда и от имена, всичко е заменено с номера. . Начело на Единната държава стои “Върховният Благодетел”, на него му е подчинено всичко. В Единната държава е постигнато, най-после, всеобщо колективно щастие, изграден е най-съвършенният мравуняк от хора. Тъй като всички проблеми със щастието на хората в държавата са решени, Върховният благодетел поставя пред ощастливената Маса грандиозна задача- да се изгради космическата свърхмашина Интеграл”. Нейното предназначение е да разпространи със сила безусловното щастие в цялата Вселенна. Неочаквано грандиозната космическа задача срещна непреодолима пречка. Тоталитарният “Интеграл” се оказва безсилен пред чувствата и емоциите на хората, пред вътрешното чувство на любовта. Единната държава контролира всяка крачка от външното поведение на хората. Всеки индивид, независимо мъжки или женски, може да установи по всяко време интимен регламентиран контакт с който и да е представител на другия пол, но не може държавната машина да вдъхне чувството на любов на един индивид към другия. И грандиозният експеримент с всеобщого щастие във Вселенната се проваля.
  По-същество литературно-художественат фантазия на Е. Замятин не се различава от философските разсъждения на Барух Спиноза: държавата може да затвори устата на гражданите, да сложи им катинар, но е безсилна да им забрани да чувствуват, да преживяват, да мислят и да оценяват действията на нейните органи.

 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Да ама най - важното не сте отразили в статията когато в нападка по адрес на Михаил Миков, че при приемането в кабинета му е имало само пепелници които Цв.Цв. ги изхвърлил и чисто нов компютър който Миков въобще не бил използвал а той даже влизал в интернет

  Цецо добър вечер лично ли ни слухариш и защо ? Да не би да нямаш доверие на '' колегите '' ? Ние не сме много лоши хора и чат пат некой изрази желание да те псувне ама не се коркай то си е от куртоазия де

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 6. 6 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  Два часа?!? За "Краставицата" и Бат Ваньо предполагам Премиера затова се е изнесъл предвидливо при кака си Цецка.

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 7. 7 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 660 Любопитно  - CONGRATULATIONS TZVETANOV !!!
  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 8. 8 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  Цецо се държа достойно, но прекали с натрапващите се упреци за пропиляното време от 1989 г. до началото на техния мандат. Непрекъснато се оплакваше от наследството от тройната коалиция, но забрави да спомене за държавата след Жан Виденов и заслугата на Иван Костов да спаси банкрутиралата държава. Тогава България беше в състояние, стократно по-тежко от това на Гърция днес!

 9. 9 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 660 Весело  total: 5 часа мъка ......

  - Боли аааААА ??!!  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 10. 10 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 660 Любопитно


  д'Ебатът по вота на недоверие ....
  започна в началото на 2011 ......

  започна с Флашка ....
  преходи в Шашка ....
  ще приключи на Прашка ....

  2 въпроса за по 2 лева:

  - Що е Прашка ?
  - Каква точно ще е Прашката ?

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2562 Весело

  "...като прескачаше ту към лошото наследство от предишните кабинети, ту към направеното сега..." - ЦвЦв след някой и друга година ще надмине по речовитост и дълбочина чичо Митко.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Не пада само правителство в падение.

 13. 13 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Друг такъв цирк по света няма!
  Трагедия ли сме или драма?!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 14. 14 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  ББорисов не ходи на дебатите, защото не му е интересно. Вместо да го хвалят и уважават, някакви там го ругаят, а две от БСП-то го ръфат по пищялите.
  По-интересно е да реже ленти и да пъха разни хапки в устите на момите. Може и мачле да изиграе, ако не е горещо.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 15. 15 Профил на stefanski
  stefanski
  Рейтинг: 413 Весело

  Много крадци сме напъхали в парламента .............хубавото тук е че са в опозиция

 16. 16 Профил на Payakoff
  Payakoff
  Рейтинг: 449 Неутрално
 17. 17 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#15] от "stefanski":

  Е може да са малцинство, но не са в опозиция, нали имат правителство!?

 18. 18 Профил на Ах, морето
  Ах, морето
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ако толкова добре си вършеше работата, колкото знае да плямпа, нямаше да сме на това дередже. Ама, на, едно си знае - лошото наследство, и това е. Тежко на следващото правителство... тогава не лошо, ами и никакво наследство може да не се открие.

 19. 19 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#9:"barsa"]- Боли аааААА ??!! [/quote]
  Да не би някой, таковата, така да ти го вкарва без вазелин? Викай нашата милиция, която те пази! Но да не започнеш да викаш "Мили, ЦЕЛИЯ!!!"

 20. 20 Профил на stefanski
  stefanski
  Рейтинг: 413 Весело

  До коментар [#17] от "svoboden":
  така е никой не знае от това малко "прасенце" каква "свиня" ще излезе.....но на мен старите "свине" от опозицията ми идват в повече имаха 20години време да оправят положението на народа си а не да плюскат нашите пари.
  А и институциите които ги защитават вече са писнали на хората давам пример шоуто на Слави ,казва че е безпристасртен ами че забрави ли той когато се движи с джиповете на ВИС по турнетата с Хъшове демонстрираше мутренски подход,а кога се създаде ВИС и кого защитава той даже и Той не е честен със себе си .ИЗВОДА Е НЯМА ЧЕСТНИ ХОРА ИМА САМО ИНТЕРЕСИ И ПО МАКЛО ЗЛО МОЖЕ БИ

 21. 21 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1196 Весело

  Опозицията много изтерясахте бе!

  Мая Мая Манолова изрева на умрело, че черешите са евтини!

 22. 22 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1196 Весело

  До коментар [#5] от "tanas":

  Танасе, как се чувстваш сега като ти почервене дупето?

  БСП=СДС=ДСБ=ДПС

 23. 23 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Цветанов разби кретенската опозиция с речта си.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 24. 24 Профил на otkroven
  otkroven
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На този кокошкар защо изобщо му дават думата? За да се покаже като светец че всички крадат а той - не. И защо си мисли че обикновения човек се вълнува от трактора, килърите и подобните измислени заглавия с чиито пияр акции се хвали напоследък? Обикновения човек се вълнува защо циганите крадат, убиват и се плодят на толкова ранна възраст безнаказано? Защо цените се вдигат със всеки изминал ден, ама парите в джоба не? Защо не му дават касова бележка като пазарува? Защо алкохолиците си карат пияни по пътя и никой не ги спира? Защо малката продукция която с труд е изкарал е окрадена от съседа му който нагло пълни касетките в колата си докато той гледа празната градина с празни очи....
  А родната полиция освен че се множи продължава да си седи и да получава дарения - доброволно или не за да пази престъпниците. Браво Цветанов - благодарение на вашата протекция те станаха още по - безполезни.

  Дай на глупака власт и му гледай сеира.
 25. 25 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#23] от "donchoquihote":

  кретенската реч на Цветанов си е оръжие за масово поразяване.
  Той всъщност какво точно каза?
  Щото някъде около петата минута почнах да чувам само "това, което"-то, дето му свързва думите в изречение.


  Доста дълго изречение.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 26. 26 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Видео от дебата. Премиер слуша депутат от опозицията.

  http://www.youtube.com/watch?v=a--3q4fOL5g&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 27. 27 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Защо ли се обедениха всички против ГЕРБ.
  Може би че полека полека спира паричния поток към тях или видяха че страната скоро ще излезе от криза и е време пак за колективен грабеж.Не ми се вярва че са толкова глупави тези които искат вота и знаят на 100% че няма да мине защото много от обединените сили има депутати които са си платили и едва ли ще са съгласни да се изръсят отново след като не са сигурни дали ще ги изберът.Един познат цирк от много години.Жалкото е че народа мизерства а тия лумпени се правят на интересни заради задаващите се избори.Защо не направят една лустрация на висчки членове на ДС и да им се забрани да заемат държавна работа на всички нива.20 години само го говорят но не го правят.Може би тогава ще разберем кой дърпа народа надолу и не му дава правото да живее нормален свободен живот.За мен е този демократ който го направи за де сложи край на империята ДС.Само тогава страната ще заработи за благото на народа а не за шепа самообявили се себе си за богоизбрани.

 28. 28 Профил на 5
  5
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Цветанов се обяснява като ученичка! Писна ми всички да се оправдават с наследството....много е удобно, за жалост след тях ще е пустош! Много му знае устата, а най-големите мутри спонсорират неговото министерство! Може да си кръщава каквото си иска и акци и макции, но работа за две стотинки не е свършил! Дребни риби за да имитира работа. Когато Боцко беше генерал ги изби повечето за да заеме териториите ми. Не БСП, не РЗС или който и да е било, всички разбрахме от СРС-тата /които между впрочем изчезнаха някъде/, какво минава през границата и кой го контролира! Безбожно богата мафия са Герб! А ХОРАТА, КУЧЕТА ГИ ЯЛИ! Чудят се как да свържат двата края!

 29. 29 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Всички "дебати" и интервюта, които съм гледала с участие на Цв. Цв. протичат неизменно по един и същи начин. Обикновено той взема думата още в самото начало и говори без прекъсване докато абсолютно всички забравят за какво е бил разговора. Ако случайно някой се опита да вмъкне някоя реплика или въпрос, Цв. Цв изрича сакралната думичка "момент" с характерна само за него интонация и монологът продължава поне още толкова - до следващия "момент" или докато свърши времето за "дебатиране". Може би по тази причина досега не съм успяла да издържа докрай нито едно изказване на Цв.Цв. Интересно дали има поне един човек, който днес е изслушал цялата му двучасова реч.

 30. 30 Профил на stefanski
  stefanski
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#29] от "katiya":

  Инересно ти се мислиш за много интелигентна,а говориш като консомолка пред ЦК назубрила си речта на лидера си и хайде да пишем тук и да се правим,че сме болшенсвото от народа..........
  Твоите хора за който предполагам си засъпник"може би" Нямат Морал Това е.А истината ние си я знаем от години жалко е но с жалки хорица до тук я докарах ме ако всички бяха посвършили работата си може би Нямаше да го има ГЕРБ ,но за момента това е гласа на народа и вие драскачите тук се научете да зачитате и тези хора които не мислят като вас.ЗА МОЯ РАДОСТ

 31. 31 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#28] от "5":

  цецо е напълно дискредитиран. не стига, че е крадлив, ами видимо е зависим от външни влияния....... горко на българия.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 32. 32 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 792 Неутрално

  "Опозицията очаквано наблегна на несправянето с корупцията "
  ---------------------
  Голям майап. По-голям би бил само ако го е казал видният хидроинженер Доган.

 33. 33 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 792 Неутрално

  [quote#28:"5"]най-големите мутри спонсорират неговото министерство[/quote]
  Може ли поименно?

 34. 34 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#14] от "Бойко Тодоров Живков":

  Не разбирам какъв е този зор Бойко да ходи на вотовете.

  Цял ден приказки за вот с предварително известен резултат.

  Че опозицията не вижда по-добър начин да използва работното си време, е ясно. Това, което не е ясно, е защо искат да губят времето и на министър-председателя.

 35. 35 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2994 Разстроено

  Трагична опозиция! Те вече и сами не си вярват, говорят по инерция. А за СДС направо ми домъчня, покрай това пожалих и себе си, все пак немалко години посветих на тази химера! Според мен там все още има свестни хора (поне така се надявам), но за да изплуват, им е нужен силен лидер. Не виждам обаче някой с качествата на такъв да се обвърже с тази партия със затихващи функции (още повече с камък на шията като ДСБ), той по-скоро ще създаде своя партия. Що се касае до Мартин Димитров, ако е имал някакви качества, те са увяхнали под сянката на Костов. Много, много жалко....

 36. 36 Профил на sonyad
  sonyad
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#25] от "wreck":
  Е ,този път почти свързано говори човекът!

 37. 37 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Под маската на загриженост за народа щатните говорители на парламентарните групи ни показаха какви прости, глупави и нагли депутати сме си избрали. Това Мая Манолова, К.Добрев, А.Кутев от БСП, Л.Местан от ДПС, Кр.Велчев, Фидосова от ГЕРБ, лицето с психични проблеми лудото Яне от РЗС, Ив.Костов и Мартинчо от СК са хора за незабавно изхвърляне от парламента. Групата на тези за махане би трябвало да я поведе леля Цура от Плевен като личност противопоказна за шеф на НС.
  Казано е,че от циганин, юрист и икономист човек не става. Обърнете внимание: от говорителите на парламентарните групи Манолова, М.Миков, , Л.Местан, И.Фидосова, Велчев, Я.Янев плюс Ц.Цачева, А.Анастасов, П.Шопов, Е.Михайлова са юристи, Костов, М.Димитров, К.Нинова - икономисти. К.Добрев е още по-зле - завършил е Минно-геоложкия университет, където приемат за студенти с успех 2+, Кутев пък е някакъв възпитаник на руски институт. Та такива хора определят съдбините на България и останалите депутати ги смятат за най-умните между тях ??!! Боже, прибери си вересиите!

 38. 38 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 388 Гневно

  Мисля, че следващият вот на недоверие в НС е редно да го внесат членовете на Конституционния съд КС – онези хора на твърде достолепна възраст, които разрешиха вот на недоверие до дупка. По този начин те първо създадоха условия за дестабилизация на държавата, закщото министрите на кабинета вместо да си гледат работата по управлението на страната , са задължени да си резервират места в парламента; второ, видя се,че такива вотове стават банални и не привличат вниманието на хората; трето, щатните говорители на парламентарните групи вече станаха за смях, превръщайки парламента от законодателенорган на държавата в място на махленски обиди и сплетни, където в ораторско изкуство се упражняват хора с недотам високо културно ниво и обноски. Обърнете внимание на вчерашните „дебати”, водени от Манолова, Фидосова, М.Миков, М.Димитров и Костов, Л.Местан, Я.Янев! Та това ли цветът на нацията и будната депутатска мисъл?! Според мен това бяха хора, които с поведението си надминаха кварталните гамени и клюкарки ! Това ли искахте, дълбоко неуважаеми г-жи и г-да от КС? Това ли беше целта ви? В такъв случай не сте ли и вие за махане?!

 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3742 Неутрално

  Основната идея в речта на Цветанов бе: "Аз може и да съм бъркал, но и вие сте виновни!"
  С други думи той просто потвърди всеизвестната истина, изказана от БКП/БСП още в началото на прехода: "Всички сме грешни!" Целта на такова изказване, както при червените, така и при Цветанов е да се оневинят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2994 Весело

  До коментар [#38] от "GMG":

  "Та това ли цветът на нацията и будната депутатска мисъл?! "

  Според мен тезата се нуждае от доуточняване. Тези не са цветът на нацията, но са цветът на наличната будна депутатска мисъл (поне нямаме данни за друго, защото останалите спят или умно мълчат). Но това, което е безспорно, че седящите (и съответно спящите) в парламента са от хората с най-здрави лакти и ритници, които са им помогнали при подреждането на партийните листи. Тук топката се прехвърля към лидерите на партиите, които са допуснали такова подреждане, а оттам- автоматично към тези, които с вота си са вкарали тези партии в парламента. А това сме ние-цветът на нацията!
  Следователно, отговорът на риторичния ти въпрос би трябвало да бъде:"Да, това е цветът на будната депутатска мисъл, действуващ по волята на цвета на нацията!"
  Да ти кажа, никак не ми харесва, но имам подозрение, че си е точно така!

 41. 41 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#30] от "stefanski":

  [quote#30:"stefanski"]Инересно ти се мислиш за много интелигентна,а говориш като консомолка пред ЦК[/quote]
  Аз само написах, че ми е скучно, досадно и безсмислено да слушам многословните излияния на Цв.Цв. Ако за Вас това е проява на интелигентност - благодаря Иначе за мое огромно щастие нямам преки впечатления как говори комсомолка пред ЦК, но пък помня речите на Тодор Живков, които задължително се излъчваха по единствената телевизия през Соца. Изказванията на Цецко удивително приличат на тях - по продължителност и по "съдържателност".

 42. 42 Профил на TTS
  TTS
  Рейтинг: 571 Неутрално

  polojitelnoto 4e ot w4era e 4e se pokazaha kolko bezprintsipni sa starite partiii, po moe mnenie nqma priweden nito edin nediskotabilen argument za tozi wot- wsi4ko e kostweno, w poweeto slu4ai ukraseno
  Ta w4era widqhme edni 'principni' hora obedineni ot 'bezprincipnost'.....JALKO

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  TTS
 43. 43 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Защитата на гербаджийската политика беше базирана върху сравнението между 20-те години на прехода от една страна и нечовешките мъки на павианите да поправят стореното през тези 20 г. от друга.

  Тази защитна стратегия беше формулирана от цецо по време на т.нар. му реч в пленарна зала. Тезата на герберите изскокна от цецовия комуникационен орган във вид на полу-изумено, полу-тържествуващо възклицание:
  "Ако ВСИЧКИ ВИЕ не бяхте такива, НИЕ нямаше да вземем властта!"(преводът от цецовски е мой)

  Защо именно Преходът? Ми много просто. Ако бяха сравнявали своето управление с периодите на управление на, примерно, на всяко едно от последните 3 правителстава, тяхното е меко казано жалко. И икономически, и финансово, и като ръст на жизнения стандарт и като поставени и постигнати външнополитически цели.

  Затова този ужасен и безформен дзвер, Преходът, се явява крайно удобният super-villain в герберския комикс. Най-вече щото е може да бъде пълнен с колкото искаме негативни конотации и пак ще остане за още.

  В тази 20-годишна рамка слоганът "Ако ВСИЧКИ ВИЕ не бяхте такива, НИЕ нямаше да вземем властта!" си е напълно уместен. Също така е и толкова многопластов и зареден с подтекст, че почти напълно изключва съзнателното авторство на самия цецо.

  Какво ни казват пи-арите на ГЕРБ през говорния апарат на шестокъщника? Няколко неща:
  1. Ако нормалните политически субекти не се бяха държали като шебеци през тези 20 години, нямаше да опре до истински шебеци да вземат властта.
  2. Шебеците знаят, че са истински шебеци.
  3. Истинският шебек е за предпочитане пред хомосапиенса, който се прави на шебек.

  Вярно ли е това послание? Абсолютно.
  Носи ли поуки и оптимизъм за бъдещето? Откъм поуки е без грешка, но по отношение на оптимизма е слабо.

  Освен ако престанем да се държим като шебеци.


  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 44. 44 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#23:"donchoquihote"]Цветанов разби кретенската опозиция с речта си.[/quote]

  По-точно:
  Цветанов се разби пред опозицията с кретенската си реч!

 45. 45 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1007 Весело

  До коментар [#34] от "kaka_ginka":

  Вярно си губи времето, може да порита мачле или да среже 2-3 ленти през това време

 46. 46 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#22:"Wornoxmaniak"]Танасе, как се чувстваш сега като ти почервене дупето? [/quote]

  То маймуната колко по -нависоко се катери толкова по и се вижда червения задник

  Я виж тука кой как и с кой е гласувал :
  ==========================================
  Гогев получи подкрепата на 82-ма депутати от ГЕРБ, 23-ма от ДПС и 10-има независими. По един от ГЕРБ и "Синята коалиция" гласуваха "против". Десет от ГЕРБ и трима от "Атака" се въздържаха.

  За Нестор Несторов гласуваха 64-ма депутати от управляващата партия, 29-ма от ДПС и 10-ма независими. Петима от ГЕРБ, двама от "Атака" и един от "Синята коалиция" бяха против. 23-ма от управляващата партия и един от "Атака" се въздържаха.

  БСП не участва в гласуването.
  =========================================

  Вари го печи го милиционера си е милиционер

  Ей Уорни верно ли е това дето Китаец пише от бая време, че в ГЕРБ има повече комунисти и ДС отколкото в БСП ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 47. 47 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  От Медияпул разбрах, че Бойко не искал да гледа тези от опозицията! http://mediapool.bg/show/?storyid=182469&srcpos=3 А като се кандитара за премиер никой ли не му беше казал, че си има правила? Че парламента му е началник, а не Господ? И кой го е излъгал, че е лесно да си премиер?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 48. 48 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Навсякъде, където са на власт социалистите, (Испания, Португалия, Ирландия и т.н.) държавата катастрофира от "социалната" им първано-станишевска политика. И Норвегия влезе в този списък. Тя няма да обеднее - премного е богата с нефт. Но си плаща "социализма" с кръв!

 49. 49 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1120 Разстроено

  Министър Цветанов най-очаквано се гаври с разширилата се опозиция, но най-паче се гаври с българската реч! Трябва някой млад докторант да се заеме със структурния анализ на министерския мисловен процес и неговата речева опаковка... Белким двете години време му стигнат! И нервите - също!

 50. 50 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#23:"donchoquihote"]

  Цветанов разби кретенската опозиция с речта си. [/quote]

  Някой няма ли да даде линк да се насладя и аз?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 51. 51 Профил на stefanski
  stefanski
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#41] от "katiya":

  няма нищо общо с Тодор Живков
  За мен е важно страната да върви напред за да могат децата ми един ден да живеят и се гордеят със страната си.За мен е важно какво се случва и кой кой е в политическият живот.И най вече колко допринасят общите услилия на хората които управляват.Не харесвам демагогията на БСП ДПС и СДС/ДСБ вече ми е ясно кой слага пръта в нашето колело.

 52. 52 Профил на NewRe
  NewRe
  Рейтинг: 497 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK