Първанов наложи вето на закона срещу дипломатите-агенти (обновена)

Първанов наложи вето на закона срещу дипломатите-агенти (обновена)

© Красимир ЮскеселиевПрезидентът Георги Първанов наложи вето върху промените в Закона за дипломатическата служба, с които беше въведена забраната сътрудници на бившата Държавна сигурност да представляват България зад граница. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.


Поправките се връщат за ново обсъждане в парламента.


В мотивите на президента се казва, че редица норми от приетия на 14 юли законопроект противоречат на Конституцията, на международни актове и на основни принципи на международното право. Най-сериозно внимание държавният глава е отделил на критиките към приетата разпоредба сътрудници на бившите тайни служби да не представляват България зад граница, а тези дипломати, които вече са на такива позиции, да бъдат отзовани и назначени на други постове в министерството.
Според Първанов забраната определен кръг лица да бъдат назначавани или да продължават да заемат публични длъжности в дипломатическата служба - посланици, генерални консули и заместник-ръководители на дипломатически мисии, както и други ръководни длъжности - от началник на сектор до генерален директор и главен секретар в централната администрация на министерството, противоречи на основния закон на държавата.Президентско вето се преодолява с мнозинство повече от половината от всички депутати. Така, за да влязат в сила промените в Закона за дипломатическата служба са необходими 121 депутатски гласа. Народните представители от ГЕРБ са 117, но промените се подкрепят и от "Синята коалиция", която има общо 14 депутати. Най-вероятно и 12-те независими, които обявиха подкрепата си за правителството, ще гласуват срещу ветото. От БСП и ДПС вече обявиха, че не одобряват поправките. Ако Народното събрание гласува против ветото, държавният глава е длъжен в седемдневен срок да го обнародва.

"След повече от двадесет години от началото на демократичните реформи у нас обществото ни следва да е превъзмогнало примитивните противопоставяния и е недопустимо законодателният орган да създава нови законови предпоставки, водещи до разделение", пише Първанов. По думите му още по-неприемливо е чрез закона да се провежда държавна политика на дискриминация.


Той припомня, че Конституционният съд вече няколко пъти се е произнасял по това, че сътрудничеството на бившите тайни служби не може да е основание за забрана да се заемат определени длъжности. Според президента тези норми противоречат и на забрани за допускане на дискриминация, определени от международни актове и договори, по които Република България е страна, като Всеобщата декларация за правата на човека; Европейската социална харта; Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи; Международния пакт за гражданските и политическите права; Хартата на основните права на Европейския съюз и др.


"Недопустимо е отделни разпоредби да нарушават конституционно установения принцип за равноправие (чл. 6, ал. 2 от Конституцията) и да накърняват и ограничават общочовешки ценности като свобода, справедливост и търпимост; да засягат правата на личността, нейното достойнство и сигурност и правото на труд", пише още в мотивите на държавния глава. Според него е неправилно също така с разпоредбите да се създава презумпция за колективна вина, тъй като тя е лична и трябва да бъде доказвана във всеки отделен случай.


Първанов се възмущава и от разпоредбата, според която огласените дипломати-агенти се освобождават от министъра на външните работи и припомня, че според основния закон това е негово правомощие, което бива иззето. Според него противоречи на Конституцията и прекратяването на командировките на ръководителите на мисии, което на практика е освобождаването им от длъжност и с което отново се нарушават президентските правомощия. Според президента съмнения за противоречие с основния закон има и в това, че забраната да се заемат публичните постове се разпростира и върху заварените случаи към датата на влизане в сила на закона.


Други текстове, срещу които се обявява президентът са свързани с поправката, според която министърът на външните работи осъществява външната политика на страната, което според него е монополизиране на правомощията на министъра и изземване на функции на други институции. По думите му се създават възможности за субективни кадрови решения на министъра и се занижават критериите за подбор на ръководните кадри в министерството.


В заключение Първанов казва, че законът противоречи на интересите на българското общество и на целите за укрепване на дипломатическата служба и затова го връща за ново обсъждане, като го оспорва "по принцип в неговата цялост".Президентско вето се преодолява с мнозинство повече от половината от всички депутати. Така, за да влязат в сила промените в Закона за дипломатическата служба са необходими 121 депутатски гласа. Народните представители от ГЕРБ са 117, но промените се подкрепят и от "Синята коалиция", която има общо 14 депутати. Най-вероятно и 12-те независими, които обявиха подкрепата си за правителството, ще гласуват срещу ветото. От БСП и ДПС вече обявиха, че не одобряват поправките. Ако Народното събрание гласува против ветото, държавният глава е длъжен в седемдневен срок да го обнародва.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Станислав Димитров
  Станислав Димитров
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Е ще се виде какъв ще е ЕФЕКТА от ветото

  SKUPE stanislav-32
 2. 2 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Агентът доносник си е агент доносник.

  Между другото НРС която е на подчинение на Първанов е наследник на бившето Първо главно управление на ДС - външното разузнаване. Говори се че Гоце е се е обградил с агенти на първо главно.

  В тоя ред на мисли агентът доносник Гоце ще се бори със зъби и нокти да защити своите хора.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 3. 3 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Колко точно лепва тук:
  "Гарван гарвану око не вади"

 4. 4 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1174 Весело

  А така.

  Първанов - наливай вода в океана ГЕРБ!

 5. 5 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Е ще го изтърпим още няколко месеца,после няма да има и кой да го заплюе даже!Всички ще го помнят като непиятен спомен,нещо като Жан Виденов,ама по-гнусно и неприятно-като глист,или тения!

 6. 6 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 971 Неутрално

  до chevyvolt:Ама трябва да се перифразира-Агент на агента в нужда помага!

 7. 7 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 596 Неутрално

  кога ще има лустрация?

 8. 8 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Той самият е доносник, какво очаквате?

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 9. 9 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Очакваше се! Вълкът козината си мени, нравът - никога! Трябва да му забранят американска виза, че току виж хукнал нататък след мандата. Да му се издаде дългосрочна виза за Коми, да гаси там пожарите!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 11. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 12. 11 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 754 Весело

  плюйте братя,сега ви е паднало.Само като му видите снимката и се настървявате като бик на червено)))
  Не могат лесно да се преглъднат 10 години успешни 2 мандата.

  bravy
 13. 12 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Кратко и ясно... агент Гоце.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 14. 13 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 784 Весело

  GotzeLeaks:
  from: [email protected] to [email protected]
  28 Июля Время: Московское
  ---------------------------------------------------------------
  Другарю Гоцьонок! Поздравления за постъпката. Так держать!
  Дай подкрепа на Аликперов и на Лукйол като цяло.
  Другарски привет: Владимир

  Миша
 15. 14 Профил на Коста
  Коста
  Рейтинг: 434 Гневно

  Какво беше там-"С чест и гордост да заслужим званието Фелиал на КГБ"! Нещо такова бяха си поставили за цел и сега го напомнят на широката общественост! Те за толкова тъпи ли ни мислят?!

 16. 15 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Подлеец! На есен с песен. А агентите ще ги ритнем след това.

 17. 16 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  Очертава се весел и интересен дебат. Ся ша видим кой как ще гласува.

  ''Нас червеното знаме родиииии,
  нас не ще ни уплаши смърта,
  ние сме на всеки километър......и такаааааа до края на Света......ПаААаада другаря в смъртен бой......пада за теб свободааааа ............. за да живееееееее и стане той, малка ЧЕРВЕНА ЗВЕЗДААААА !!!!!!!!!!!!!!''

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 18. 17 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#11] от "Анна Тодорова":

  Смешна си, излизам да се посмея Всички комунета лъснахте тук обаче, ако ще да се правите на десни, ако ще на безпартийни. СЪрце обаче не трае и я при новина за Станишев, я за Калфин, Я за Гоце се издавате. Довиждане комунета, бяхте много вредни, никой няма да съжалява за вас .

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 19. 18 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  Тоя па.. интересно, какви са официалните му мотиви, кво ли е изсмукал от пръстите?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 19 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#10] от "be_google":
  До коментар [#11] от "Анна Тодорова":

  Слаби и безсилни сте! Агент Гоце даже в историята няма да влезне! Там ще пише "10 години ДС управлява президентството и спъваше демократичното развитие на България"

 21. 20 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 594 Весело

  На ИЗТОЧНИЯ фронт - нищо ново!

 22. 21 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  Поредната досадна новина. Бавно и мъчително реакционерите отстъпват хапейки.

  Още един ден на Народното събрание ще бъде погубен.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 23. 22 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Първанов наложи вето на закона срещу дипломатите-агенти
  .............
  На първанов, абв и останалите агенти от дс ще бъде наложено вето от народа при следващите парламентарни избори.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 24. 23 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#11] от "Анна Тодорова":

  СЪРКАСТИЧНО

  Особено втория му беше адски успешен. Застреля архар. Хвана ''весела'' болест...... сдоби се с мезонетче .... и пр. А за олигарсите около него беше и по-успешен. От средата на класациите за най-богати българи, агентчето ги изстреля малко под върха . Абе успешен си беша мандатът му. Спор няма . А като си помисля, как не спираха да го канят по цял Свят на официални посещения....... направо с гордост и умиление проливам по някоя сълза . Направо да го изберем за 3 мандат. Достоен е !

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 25. 24 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Весело

  А Н К Е Т А
  =============


  ' ' ' . . . Първанов наложи вето на закона срещу дипломатите-агенти. . . " "" "
  =================================
  =================================

  Ако има някой изненадан , да кликне -

  Ако няма изненадан , да кликне +

  В Е С Е Л О

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 26. 25 Профил на pleven
  pleven
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Гоце-е-е-е....

  https://www.pleven.pro
 27. 26 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 594 Весело

  [quote#12:"donchoquihote"]Кратко и ясно... агент Гоце[/quote]

  Още по-кратко
  Гоцэ!?

 28. 27 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Докато не изметем тази паплач от доносници и номенклатурчици (и синовете и внуците им) от управлението и ключовите постове, България няма да се оправи. Ако ще и хора като Хелмут Кол, Маргарет Тачър или Роналд Рейгън да са начело, тези потомци на овластени селяни ще продължават да правят всичко възможно, за да остане България незряла, за да могат да живеят охолно и спокойно.

 29. 28 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Е ся ?
  кой е по по най ченге?

 30. 29 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Петата колона се активизира пак, но както народът е казал: "Колкото повече шаваш, толкова по-навътре ти влиза" .... Големият Шлем

  Шавайте другари, шавайте!

 31. 30 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  устрация до гроб трябва за всички доносници от ДС.

  Без право на работа заплащана от държавния, общинския или съдебния бюджет.

  Осигурителния им стаж за времето от когато са вербувани до когато са разкрити да не се признава за пенсия.

  Всичките държавни отличия и награди - парични и символични да бъдат незабавно върнати на държавата.

  Лустрация трябва, инак не става.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 32. 31 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Агент Гоце козирува и изпълнява!

 33. 32 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#11] от "Анна Тодорова":

  До Анка Партизанка <

  Никога не съм си позволявал да плювам по
  когото и да било просто от уважение към
  поста който заема !
  Но не съм съгласен с теб , че и двата мандата са успешни след като те коренно се различават :
  ПЪРВИЯ - може да се каже , че е успешен , защото се държеше като обединител и ме излъга и мен ,
  та отидох да гласувам за пръв път след соца !
  И то гласувах за НЕГО , да повтори мандата !

  Но излезе , че в първия се е държал така за да
  ни подлъже да гласуваме за него !
  Втория му мандат е повече от неуспешен !
  Само виж външната реакция каква е -=-
  да си спомняш да е бил поканен на
  посещение в някоя авторитетна държава по света ?
  Аз не си спомням !
  А и на вътрешния фронт се изложи със защитата
  си на агентите и безпринципни критики и
  мълчание към други !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 34. 33 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#30] от "Десен":

  А защо не го направихте това когато управлявахте ? Защо едва сега се отварям масово досиетата, едва сега се отзовават дипломати, едва сега се удари по руснаците и Лик Ойл на които именно вие им продадохте нефто завода....списъка е дълъг....

 35. 34 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Весело

  Ами прав е др Първанов , защо президент -агент може за дипломатите да не може Няма да е честно

 36. 35 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  лустрация - пълна и поголовна, обхващаща всичко свързано с ДС, това е истината, която трябва да направим реалност! Останалото е гърчове и пунтове.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 37. 36 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#30] от "Десен":

  Що не я направихте като имахте парламент, министър председател и президент, а сега се палите!?!?!?!?!?!

 38. 37 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 971 Неутрално

  до Анна Тодорова:2 успешни мандата-като руски резидент и агент-да,ама като български президент-надали!Бяха 2 успешни мадата за Русия,това е безспорно!!

 39. 38 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 778 Неутрално

  ДОЛУ БКП!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 40. 39 Профил на f.w.nietzsche
  f.w.nietzsche
  Рейтинг: 381 Неутрално

  гоце незнам кво да ти кажа даже не заслужаваш да те коментирам

 41. 40 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 767 Неутрално

  ми то това не е никаква новина. Първо (п)Резидента, сам той гнусен доносник, е нормално да защити колегите. И второ, ветото е само проформа, закона трябва просто да се гласува още веднъж. Т.е. трябва да изслушаме още веднъж аргументите на БеКаПе-то колко са ценни доносниците.

  Тоя закон трябва да обхване ВСИЧКИ длъжности над определено ниво, на които плаща държавата. По силата на каква логика един дипломат-доносник е вреден, а примерно депутат-доносник - безвреден?? Всички доносници са еднакви, работили са за антихуманен и антидържавен репресивен апарат, разсипвали са живота на нищо неподозиращи хора, и много често са действали в интерес на чужда държава. Мнозинството от тях и в момента са зависими от криминални интереси, а налагащият вето е най-добрия пример в подкрепа на това твърдение.

 42. 41 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 787 Весело

  [quote#10:"be_google"]посланник се става със СЪГЛАСИЕТО на органите на държавата, която приема посланника!!! [/quote]

  Освен това,указът на президентът се подписва след решение на МС,по предложение на министъра на МВнР.И поне част от въпросните лица са посланици по предложение на тези,които сега искат да ги връщат.

  -Тука,някои си мислят че президентът,който и да е той,взима един плик,затваря в него един българин,запечатва плика и като го надпише го изпраща по пощата,за да го приемат за посланик в чуждата държава.

 43. 42 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Другарят президент държи лично да заколи закона,
  иначе щеше да го остави на КС.
  их, малка червена звезда ни е той, бойна

 44. 43 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1505 Весело

  Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, агент Гоце !
  Супер гьонсуратлък ! Тоя трябва да го съдят за държавна измяна!

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 45. 44 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#43] от "batkoti":Мръсникът си е мръсник дори и когато целият е осран!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 46. 45 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До ежко /27/
  Губят, губят вече спокойствието, защото усещат че ще им отнемат "доволствието"
  За това са толкова злобни и мразещи всичко и всички.

 47. 46 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 456 Разстроено

  Това говедо е срам за нацията, народа и държавата.

 48. 47 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Истинските мотиви са,че ако отзове посланиците ,които са работили за ДС,трябва да отзове и себе си по същите причини.
  За това се гърчи влечугото!

 49. 48 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 962 Весело

  От три дена все ме гложде една мисъл- що така млъкна гоцето?
  Ни вотове го провокират , ни номинации на кандидат президенти.
  Пък той писал мотиви за връщането на закона , дето разклати креслата и рахатлъка на неговите другари по служба.

  Наложи вето , демек сложи си пръста между спиците на колелото.

  Не само ,че закона ще мине, ами и друг ще дойде - този за лустрацията.

  И така ще си останеш в историята - гоце от ДС.

 50. 49 Профил на bulgarbulgar
  bulgarbulgar
  Рейтинг: 434 Весело

  Браво на Президента! Умен човек - умно говори! Като каже нещо - казва го на място. За мен това е истинският социален Човек, социален Президент, социален Гоце!

  Мисля че е крайно време да основем новата българска династия - Първанови, която да ни управлява мъдро следващите хилядолетия. Само така ще има социални придобивки за изстрадалия ни народ. Господ, БКП и Гоце да поживят България! Амин!

 51. 50 Профил на TTS
  TTS
  Рейтинг: 582 Неутрално

  basi Gotse kak drazni ne e istina prosto.....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  TTS
 52. 51 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 982 Неутрално

  "Най-сериозно внимание държавният глава е отделил на критиките към приетата разпоредба сътрудници на бившите тайни служби да не представляват България зад граница, а тези дипломати, които вече са на такива позиции, да бъдат отзовани и назначени на други постове в министерството."

  Ами наистина не е честно! Сътрудници не може да представляват България зад граница, а сътрудник ГОЦЕ да представлява страната въобще. С какво тези хора са по-лощи от ГОЦЕ?! С какво са ни посрамили повече от ГОЦЕ?!

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 53. 52 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  А Гоце - педераст.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 54. 53 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Вие какво о4аквате от един доносник цоциалист-глист?

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 55. 54 Профил на PHARE
  PHARE
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Добре, че няма как да сложи вето върху отнемането на лиценза на Лукой от Митниците.....

 56. 55 Профил на mlmirow
  mlmirow
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Агентите на държавна сигурност притежават 99.9% от българската икономика. Всички ние по един или друг начин работим за тях...и дипломатите за съжаление са ни последния проблем...

 57. 56 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Всеки си пази себеподобните

 58. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  До коментар [#55] от "mlmirow":
  Не съм съгласен.Това е един от проблемите и те трябва да бъдат решавани.Иначе все ще има мрънкане,ама защо туй,защо сега и накрая като Буридановото магаре(в това положение сме доста време).

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  Този гад няма срама от нищо. Само чугун като Гоце може да не мисли за бъдещето родната си страна и да се слага така на своите началници от КГБ и ДС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 59 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Някой да е очаквал нещо друго?

 61. 60 Профил на detonator9
  detonator9
  Рейтинг: 541 Весело

  Гоце си защитава "колегите" до последно,нищо ново под слънцето.

 62. 61 Профил на владимир бояджиев
  владимир бояджиев
  Рейтинг: 434 Гневно

  Без да чета статията само ще кажа:
  ГОЦЕЕЕЕЕЕЕ, ХОДИ ВЪВ ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТАААА!!!
  Какво по-добро да пожелаеш на един отявлен ловец и радетел за отстрела на всичкото защитен от законите дивеч.

 63. 62 Профил на skatelite
  skatelite
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Комунетата имат ново лице гледам - #10 - Бухалчето. действително посланик се става със съгласието на съответната държава, но той не се самопредлага, а се посочва от изпращащата държава. Когато в България се възприеме, че доносника - мръсник не може да бъде лицето на България значи не може. И стига с тези тъпотии "те били компетентни и доказали се". Те и всички офицери на Хитлер са били компетентни и доказали се, но никой не ги е изпратил посланици след войната. А аргумента, че такива са били времената са още по-смешни.

 64. 63 Профил на dermanik
  dermanik
  Рейтинг: 434 Весело

  К"во казва Гоце , Моце и ли Боце не ме интересува !
  Имам си собствен мозък ...

  Ама много ми хареса едно иззказване на Герджиков :

  Войнстващото невежество е най-страшното нещо. Чул-недочул, разбрал-недоразбрал... Ако знаете студентите ми как се кефят на моите лекции, защото едни такива хубави им ги разправям... Заливат се от смях за сметка на Народното ни събрание. Срамота! Всъщност аз правя за смях парламента пред студентите, вместо да ги възпитавам в уважение към институциите. Но как да го правя?
  ……
  Винаги се възмущавам, когато става дума за липса на професионализъм. Безкомпромисен съм. Не мога да търпя некомпетентност, облечена във власт, независимо за кого става въпрос
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=464850:)

  Много интенесно описание на селската кръчма , представляваща НЕнародното ни събрание в момента ! ...
  Жалко за сградата - да я обърнат на свинарник за самодоволни банкянски свине е просто трагично ...

  Прав е , "за съжаление" и Корнезов !
  Това " законче " ще падне, защото противоречи на конституцията по няколко пункта :
  - нарушава се равенството между гражданите .

  Защо бивши от ДС да са народни представители, министър-председатели, министри , областни управители, а не и дипломати ?

  - нарушава правомощията на президента.

  ТОЙ е този, който назначава и освобождава от длъжност ръководителите на дипломатическите представителства и постоянните представители на Република България при международни организации и НЕ МОЖЕ със "законче", да се предастяват тези права на ДС мекерето и отрочето Николайчо .

  Значи агент Буда може да стане всичко , Цвъчко може да стане министър, а някой друг не може да стане един ...чиновник ! ...

  АМА ДЕ у " капацитетите " от ГЕРБ толкова акъл , ЧЕ ДА ЗНАЯТ ЩО Е ТОВА КОНСТИТУЦИЯ И ИМА ЛИ ПОЧВА ТЯ в Простакистан ! ...

 65. 64 Профил на Ivan Geshev
  Ivan Geshev
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Било противоконституционно да не се допускат кръг лица то тази служба. Ми че да си направим всички затворници престъпници подсъдими и пр дипломати тогава че е противоконституционно иначе...

  Няма, няма да в вървя с наведена глава! Ще намеря смисъл да остана! Нали съм тук не съм избягал.
 66. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 66 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1189 Гневно

  Нагла комунистическа гнида!

  Време е да оставите най-сетне страната на мира, не се ли наядохте толкова години!?

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 68. 67 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 881 Весело

  гоцэээээээ!!ззззбогом,ззззогом!

 69. 68 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3549 Весело

  Десар за десара е повече от брат!
  А както каза и Лилипутин - бивши такива няма!

  Ама кой да слуша!
  Мат'рялът със сигурност - не!

 70. 69 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ако не изметем вси4ки доносници , комуняги от ЦК на БКП , сте се вла4им по корем дълго време....

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 71. 70 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Лустрацията трябва да вклü4ва и кадрите на БКП!!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 72. 71 Профил на pravets82
  pravets82
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Явно по стара комунистическа традиция се кани да се пенсионира на някое посланическо местенце...

  Когато гей жирафите заменят Снежанка е време да си стегнем куфарите!
 73. 72 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  До коментар [#33] от "VellEll":

  А кой създаде комисията бе, отворко?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 74. 73 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3549 Неутрално

  [quote#63:"dermanik"]ащо бивши от ДС да са народни представители, министър-председатели, министри , областни управители, а не и дипломати ?
  ........
  Значи агент Буда може да стане всичко , Цвъчко може да стане министър, а някой друг не може да стане един ...чиновник ! ...[/quote]

  По принцип си прав.
  Ама защо Гоце се метна на амбразурата с вето, а не изчака КС?

  Аз съм на мнение, че в голяма степен заради посоченото от теб.
  Тогава мат'рялът би (по-скоро "може би" ) разбрал, че работата е гнила в устоите си, че системата е прогнила, а не само отделни личности "съ борът" "за" и "против".

  Така че излиза, че Гоце "приема огъня върху себе си" не само защото му иде отвътре, като на брат-агент, а и тъй като и така си е "осветен" да създава димна завеса за истинския проблем...

 75. 74 Профил на erasmus_student
  erasmus_student
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Ще гласувам в Холандия. Но не за БСП. Не познавам един студент от България, който ще гласува за БСП.

 76. 75 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#36] от "partakesh":
  Наистина, тогава трябваше да избесят всички бивши и настоящи комунета. Начело с Гоце.

 77. 76 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Нагло ченге!

  Ако беше приет закона за лустрацията навреме, щеше да видиш политическа кариера през крив макарон. Да не говорим за това да си позволяваш да налагаш вето и то точно за такъв тип закон!

 78. 77 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3549 Весело

  [quote#63:"dermanik"]Защо бивши от ДС да са народни представители, министър-председатели, министри , областни управители, а не и дипломати ? [/quote]

  Опссс....

  Пропуснал си, че не само може, но и стават ... Президенти.
  Дор до два мандата ги преизбират

 79. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 79 Профил на sn0wflake
  sn0wflake
  Рейтинг: 488 Гневно
 81. 80 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#64:"Стефан А."]Било противоконституционно да не се допускат кръг лица то тази служба.[/quote]
  ----------------
  Не е БИЛО, а Е противоконституционно.
  Независимо от чувствата ни, всяка норма нарушаваща основния закон следва да падне.

  Тази също няма да мине, както не минаха още 12 гебаджийски недоправетини.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 82. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 82 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1079 Весело

  Най-вероятно,баба Зорка му е наложила ВЕТО завинаги и зализания Гоце иска да покаже,че този номер и той го владее!

 84. 83 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Класически пример за всяване на институционален хаос и рушене на демокрацията и парламентаризма.

  И към всичко това прибавяме и факта, че каквото и да става черната дупка ДПС все решава кой да е държавен глава.

  Rеферендума за формата на управление е възможност да се избере и формата на свободата, а не на тиранията.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 85. 84 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  [quote#70:"Руслана"]Лустраията трябва [/quote]

  Първо -лубрикация,после кастрация,следва лустрация и накрая трапанация!Това иска нашата уж демокрация!

 86. 85 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тоя комуноид изобщо не можах да му прочета аргументите! То бива гьонсуратлък, ама па с хиляда думи нищо да не кажеш, това само патрона на пернишката академия го умее. Другия е Александър Лилов!

 87. 86 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Запалила се циганска колиба. Циганката плачи вика, ИЗГОРЯ ДЕТЕТО”!
  Първанов, който е лидер на физическата и духовна съдба на България и в БРОЕНИ ДНИ, преди финалната линия, където на щик е и съдбата му, явно е загрижен за „Партийното Наследство”, което той жертва след себе си. И това не е претенция! Това показва, че ВСИЧКО от ВЛАСТТА до МАСОВОТО ПОДСЛУШВАНЕ, е свързано като МИКРО КОСЪМ в МИКРО КОСЪМ. И също така показва, че семето на комунизма НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА НАПУЩА!!!!!!!!!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 88. 87 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1030 Весело

  Селянчето си отива!

  Машини прости, народ неук.
 89. 88 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1363 Весело

  "...След повече от двадесет години от началото на демократичните реформи у нас обществото ни следва да е превъзмогнало примитивните противопоставяния и е недопустимо законодателният орган да създава нови законови предпоставки, водещи до разделение..."

  Единни под знамето на КДС-КГБ напред към сияйна мутрокрация в Абсурдистан! Начело с Гоцэ, Моцэ, Буда, Груда и т.н. За тия, които не им харесва това, ще им намерим място на строежа на АЭЦ Белене, а и на острова не е лошо местенце.

 90. 89 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1030 Весело

  [quote#19:"partakesh"]Слаби и безсилни сте! Агент Гоце даже в историята няма да влезне! Там ще пише "10 години ДС управлява президентството и спъваше демократичното развитие на България" [/quote]

  По-точно от това не може!
  1000+

  Машини прости, народ неук.
 91. 90 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#72] от "Тони!":

  Е то вас в това само ви бива - да говорите глупости и да хвърляте прах в очите, ама вече и този номер се изтърка и това ви е последния парламент И като сте създали някаква комисия какво разкрихте бе затворко ? Нали ви видяхме че сте в един отбор със същия този Гоце и Ахмед Доган и Яне Янев и Станишев....плямпате глупоси по адрес на руснаците, на олигарха В.Златев, ама им продадохте Нефтохим. И точно тука е разликата м/у ГЕРБ и всички до сега - при ГЕРБ се работи и резултата се вижда, а вие сте силни в приказките....

 92. 91 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 701 Любопитно

  [quote#32:"Чардо"]ПЪРВИЯ - може да се каже , че е успешен , защото се държеше като обединител и ме излъга и мен ,
  та отидох да гласувам за пръв път след соца !
  И то гласувах за НЕГО , да повтори мандата ! [/quote]

  Настроение: Учудено ???????????????????????????????
  И си получил толкова много +'ве за коментара???

  Намирам за най-смислени коментарите на mlmirow # 55 и dermanik #63  [quote#57:"Николай Колев"]Не съм съгласен.Това е един от проблемите и те трябва да бъдат решавани.[/quote]

  Да, но това не е решение, а пропаганден трик. Не съм съм сигурен, дали наистина не ги разбираш нещата или и ти самият участваш в тази ппропаганда?

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 93. 92 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 646 Любопитно

  ПРОСТО гоце...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 94. 93 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Нищо друго не може да се очаква от това лице ,което ни е държаваен глава не знам защо.
  Ами ще защитава агентите на ДС защото той самият е такъв,а агентитите на ДС между съветниците му са с повече от квалифицирано мнозинство да не кажа всичките.
  Но колко ли от плюещите сега по него милиционеро-демократи с гласа си са помогнали на Гоце да е държавен глава?
  Защото през 2006 г точно 2699875 позиналци са дали гласа си за Гоце и другото недоразумение Сидеров.От които за Гоце 2050488.
  По същия начин голяма част от същите тези хора плюха по Мадридския айдук ,ама преди това го докараха на власт.
  По същия начин голяма част ще плюват и по Незалязващото Слънце от Банкя след само още няколко години.
  Кофти е ,че всички страдаме .

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 95. 94 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До "wreck" /80/
  Не е противоконституционно,защто никой не им отнема правото на труд.Просто те не отговарят на необходимите
  условия за да заемат тази позиция.

 96. 95 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Тоя Гоце само като го погледна и ми се повдига...

 97. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  До коментар [#90] от "VellEll":

  Аз не видях нищо такова. Досега виждам, че държавните пари са в банката на ДПС. Иначе по телевизията могат и да си се плюят. Дай ми и ти на мен 20 милиарда да си джиткам в банката, пък можеш да ме плюеш колкото искам. Все ще се намеряш шепа идиоти, които да се вържат.

  Иначе, въпросната комисия и закона за лустрация, написан от СДС са единствените мярки за борба с ченгетата в целия ни преход. Герб все още няма такива. Но пък има ченгета в редиците си, иначе се бори с тях

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 98. 97 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  я, десетина агента са минали и са нацъкали минусчета на коментиращите.
  имайки предвид, че не може да има само 10 аганта тука,
  останалите сигурно само си водят бележки

  Birds of a feather flock together.
 99. 98 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Дали по това време догодина гоце може да бъде на подсъдимата скамейка за национално предателство?

 100. 99 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 434 Неутрално

  не съм му фен на Гоце но честно казано като се замисля какви бяха другите преди него и като гледам кой сега командва държавата май каквото сме заслужили това и получаваме

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK