Цветанов: Спираме даренията към МВР поетапно

Цветан Цветанов

© Георги Кожухаров

Цветан ЦветановДаренията към МВР ще бъдат ликвидирани поетапно", обяви в сутрешния блок на БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той обясни, че първо ще бъдат спрени тези, които се дават от физически лица, а най-вероятно дарители ще останат само общините, "защото те са основните, заедно с помощта от държавни институции".


В края на месец май стана известно, че МВР е събрало от частни дарители над 6.5 млн. лв. за три месеца. Оказа се, че сред дарителите са и разследвани лица, а в техническата част на оповестения миналата седмица доклад на Европейската комисия тази практика също беше критикувана.


Казаното от Цветанов се разминава с думи на премиера Бойко Борисов от преди седмица, че практиката МВР да получава дарения ще бъде прекратена и ведомството ще бъде компенсира от държавния бюджет.
Цветанов обясни, че това са се договорили с премиера и потвърди, че подготвят доклад до Брюксел с обяснения по темата. "Даренията са добавена стойност , а в момента държавата не е способна да извади ресурс", посочи той. По думите му според проверка на дарителите няма нито едно криминално проявено лице сред тях и публично нещата се представят спекулативно.


Проверка на "Дневник" също показа, че сред дарителите няма криминално проявени лица, но има много разследвани и обвиняеми.

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Стига, бре! Верно ли? Не може да бъде! Изключително съм впечатлен, Цветанов е започнал да мисли!

 2. 2 Профил на jrachev
  jrachev
  Рейтинг: 1326 Весело

  Абе.. това да не е АЕЦ, че да го спираш поетапно??? Какво.. първо ще спрат даренията от "незначителните" дарители, а останалите, които дават най-много, ще ги оставим за най-накрая. Нямам думи.

  Важното е как се позиционираш
 3. 3 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Дарения от общини и държавни фирми към МВР са си технически преотстъпване на държавна субсидия. Тоест бюджета на МВР е по-висок реално от този, който пряко се анонсира.

 4. 4 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 670 Весело

  67 000 еничери, майко Българию, ни газят ли, газят..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 5. 5 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Проверка на "Дневник" също показа, че сред дарителите няма криминално проявени лица, но има много разследвани и обвиняеми."
  --------------------
  преведено на цецовски това означава, че са престъпници.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 6. 6 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#2] от "jrachev":

  Важното е че ще се оправдаем с писмо пред Брюксел, където с кръвта на някой МВР служител, върху гърба на друг, Цветанов ще напише "медиите изопачават истината, защото са собственост на престъпници и адвокати и искат да умаловажат твърденията ми за успехите на ведомството"

 7. 7 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Весело

  Цветанов също така заяви по абсолютно различен повод нямащ нищо общо с даренията за МВР, че от днес вече има открита дарителска сметка "ДАРЕТЕМЕВЕРЕ" в СИбанк на името на неговата тъща.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3054 Весело

  "Даренията са добавена стойност , а в момента държавата не е способна да извади ресурс" - направо си е тема за ДИСЕРТАЦИЯ, а след като ББ май е д-р на някоя наука, Цв.Цв. защо да е по-назад!?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#7] от "NPaine":

  Яко "ДАРЕТЕ МЕ(вере)""

 10. 10 Профил на Hristo Gospodinov
  Hristo Gospodinov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Какви са тия поетапни спирания бе?! Това да не е доменна пещ или цех, че ще ги спирате поетапно.
  Или ги спирате или не, днес физически лица, па утре фирми ?!

 11. 11 Профил на Милен
  Милен
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  ПОЕТАПНО!!!!
  ЦВЕТАНОВ ТИ СИ ДИАРИЯ

  "Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит."
 12. 12 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#1] от "mik2":
  Все пак отнякъде трябва да се започне - поетапно!

  pastor
 13. 13 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#5] от "wreck":
  По цецовски едно и също нещо в различни ситуации има различно значение.

  pastor
 14. 14 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Цветанов: Спираме даренията към МВР поетапно, за да има време да ги пренасочим към тъща ми...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 15. 15 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Държавният бюджет е закон, там ясно е записано от народното събрание колко се полага на МВР. Заобикалянето на държавният бюджет чрез дарения от други държавни и общински институции е нарушение на закона.

  От друга страна общинските бюджети нямат перо "дарения за МВР". За да дарят общините на МВР те трябва да вземат тези пари от други пера което също е нарушение на закона.

  Колко институции трябва да нарушат закона за да угодят на Цветан Цветанов.

  Кирил Кирилов
 16. 16 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Цветанов: Спираме даренията към МВР поетапно? До 2014 г. или...ще бъдат ликвидирани поетапно както, обяви в сутрешния блок на БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов? Ликвидацията се управлява от т. нар. ликвидатор. Обектът е ликвидиран, а дарението е усвоено като дълготраен актив?

 17. 17 Профил на Борислав Георгиев
  Борислав Георгиев
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Последни ще спрат даренията на ръка, които се дават на куките по улицата.. Защото държавата няма пари, да плаща заплати и няма как..

 18. 18 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Народа не може да си позволи да издържа и 25 000 излишни паразити в МВР. Ти, мутрата и тези паразити ни струвате над 300 милиона годишно за нищо. Долнопробна ченгеджийница.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 19. 19 Профил на jamaisvu
  jamaisvu
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Поетапно трябва, да могат да свикнат, че то е много тежко положението на полиционерите.. Стига глупости- значи те могат да имат най-голям бюджет,а в същото време да получават дарения, че и да се оплакват?!? Да ги реформират, да уволнят половината, другата половина да им дават двойни заплати и те да работят. Полицай да става само човек, можещ да пише перфектно на български плюс още един западен език, да минават освен психотест и тест за интелигентност и тогава един ден, един светъл хубав ден, хората ще уважават полицията и всеки ще се гордее с тях. Дотогава нямат право да говорят

 20. 20 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#15] от "Кирил Кирилов":
  Държавният бюджет е закон, там ясно е записано от народното събрание колко се полага на МВР. Заобикалянето на държавният бюджет чрез дарения от други държавни и общински институции е нарушение на закона. За да дарят общините на МВР те трябва да вземат тези пари от други пера което също е нарушение на закона. Колко институции трябва да нарушат закона за да угодят на Цветан Цветанов...

  "Държавата – това съм аз" в епохата на Краля Слънце. Законът също не ни интересува, законът - това съм аз. По време на управлението на Краля Слънце е позната церемонията “lit de justice”. С личното си присъствие на заседанието на парламента кралят демонстрира своя върховен суверенитет и функцията си на върховен съдия в кралството. При lit de justice кралят със свето присъствие преустановява съдебните пълномощия на парламента и ги съсредоточава в ръцете си. Така lit de justice става синоним на личното упражняване на съдебната власт от краля.


 21. 21 Профил на dermanik
  dermanik
  Рейтинг: 466 Разстроено

  До коментар [#18] от "VIVA_BG":

  Излишните паразити са поне 50 000 , а напразно похарчените пари над 600 000 , включитгелно и тези 100 милиона за подслушване !

  ПОЕТАПНО да разкараме Цвъчко и Боко , че иначе в цялата държава ще остане само милиционерницата , а всичко останало пиши го загинало !!

 22. 22 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#15] от "Кирил Кирилов": Абослютно вярно! Не може да са му дали от държавната "баница" повече от милиард и той да се хвали с дарения от разни съмнителни елементи? Изобщо е недопустимо, според мен! И това е институция, която трябва много ясно да очертава границите между себе си и криминогенната инфраструктура, която сега "снася" пари, за да корумпира МВР! И този така наречен министър по едно време считаше за нормално да се хвали с тези бензини и не знам какво си още, дето му "дарявали"..срам..срам.. Цветанов - безплатна супа НЯМА, нали се сещаш за какво иде реч?

 23. 23 Профил на mashke
  mashke
  Рейтинг: 456 Любопитно

  какво означва това ,ще се спират поетапно!?????(((((( спират се всичките от раз и това е! не са криминално проявени дарителите ,но са разследвани....е,то попаднеш ли в тази графа си вече под лупа, като потенциален обвиняем!(((.....този изрича ката ден и вес ден толкова глупотевини с такава категоричност!(( завиждам му!)))

 24. 24 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Спиране на даренията поетапно, явно налагането на категорична забрана може да стресира някой от МВР. Значи ще зависи колко ще траят тези "етапи", сигурно ще бъдат в края на мандата най-рано

 25. 25 Профил на dermanik
  dermanik
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#21:"dermanik"]напразно похарчените пари над 600 000 [/quote]

  ... напразно похарчените пари са над 600 милиона ...

 26. 26 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Спираме поетапно даренията, за да ги прехвърлим плавно и без сътресения към подкупите !

 27. 27 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#25] от "dermanik":
  За планово несъбиране над 500 млн. лв. се открива веднага в други страни наказателно производство (НП) срещу плановика - директор на НАП Красимир Стефанов .
  Само НАП планира да не събере над 500 млн. лв.??? Нямам думи.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/07/21/1127150_nap_planira_da_ne_subere_nad_500_mln_lv_ot_planiranite/

 28. 28 Профил на hristogd
  hristogd
  Рейтинг: 409 Весело

  Я дайте списък от МВР за поетапно спиране на подкупите на катаджиите!Аз ще пътувам с колата към 15 август.Тогава колко е тарифата?Идиоти!

 29. 29 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "Даренията към МВР ще бъдат ликвидирани поетапно", обяви в сутрешния блок на БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. А относно ликвидиране собствеността върху придобитите шест имота (четири апартамента и два гаража) в София - с обща площ 358 кв. м. с които имотното състояние на вътрешния министър шокиращо се е подобрило?

 30. 30 Профил на potresena
  potresena
  Рейтинг: 581 Гневно

  До коментар [#26] от "elevation04":

  И не само. Геноцидът по пътищата продължава. Всеки ден загиват млади хора и деца, но на държавата не й пука. Явно няма воля, а най-вероятно и желание да задвижи механизмите си и да ограничи произвола по пътищата. Само че реда по пътищата трябва да се контролира от камери и незабавно заплащане на наложената санкция, а не с корумпирани куки и псевдо полицаи.

 31. 31 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#15] от "Кирил Кирилов":
  Училищата и болниците може и да ги затворят наесен, защото общините нямат пари за тях. Но за дарения на МВР имат пари?
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/09/1056275_obshtinski_smetki_na_pricel/

 32. 32 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Всичко се прави поетапно - 1 етап - изчакваме да мине бурята - 2 етап - чакаме да дойде времето на 3-ия етап - 3-ти етап - все не му идва времето

 33. 33 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Според мен част от даренията трябва да останат. Паричните дарения трябва да се спрат но...

  ... ако от BMW или друг производител, пожелаят да дарят на Магистрална полиция / КАТ - 10 високоскоростни автомобила (до голяма степен с цел реклама), така че МВР да може да гони мутрите, които имат луксозни автомобили, а със сегашните Опел-чета е нелепо това да стане, какво? да ги откажем ли?

  Или ако някой по-патриотично настроен българин, иска да дари 20-30 селектирани коня за създаване на конна полиция в друг голям град (сега има само в София и Стара Загора)?

 34. 34 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 795 Весело

  Поетапно означава: "Изчакайте ме малко, само още 2-3 апартамента да спретна, па тогава".

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 35. 35 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#15] от "Кирил Кирилов":
  Общински болници спряха да приемат пациенти, няма пари за онкоболните, парите не стигат и за трансплантации...парите не стигат, но - "... най-вероятно дарители ще останат само общините, "защото те са основните, заедно с помощта от държавни институции" обяви в БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов".


 36. 36 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ше приемаме само глоби на пътя от дваесе, пеесе и сто страници всяка !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 37. 37 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#2] от "jrachev":
  Да кажа честно, допреди две години не вярвах, че има по нагли управленци, но сега вече вярвам. Тези са пример за управленска наглост! Безконтролни, нагли и недосегаеми - ДОКОГА?

 38. 38 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Интересно, а общините за какво са "благодарни" на МВР? Щото даренията нали уж бяха от "благодарност"?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 39. 39 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 823 Неутрално

  значи ще спрем безобразието поетапно???
  А какво пречи веднага ? И кога ще приключи последния етап от поетапното - през 2020 може би?
  Тия дарения са около половин процент от и бездруго раздутия бюджет на МВР. С елементарна оптимизация на разходите могат да се спестят повече пари.

 40. 40 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#33] от "Finland":

  Или ако например криминално проявени за три месеца са "дарили" от "благодарност" над 6 милиона лева, тях кво, да ги откажем от благотворителността ли? Може би поетапно? А? Да ги откажем ли или не? Или да поискаме още дарения?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 41. 41 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#33] от "Finland":
  При такова дарение, надареният трябва да бъде държавата, а с решение на Министерския съвет да бъде определено и разпоредено за кое ведомство и за кого да се разпредели. И така е в демократичната правова държава. Правовата държава е способ за организиране на обществото ..."Finland".

 42. 42 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1441 Гневно

  това ми звучи не е точно бременна, а съвсем малко... представяте ли си, корупцията се е превърнала в начин за финансиране на правоохранителните органи. плащаш рекет на гробарите и никой не те закача.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 43. 43 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1443 Любопитно

  "...Даренията към МВР ще бъдат ликвидирани поетапно..."

  Не се забравя старият бизнес и това е! "Аз ще те пазя от други разбойници, ама ти ще ми даряваш мангизи всеки месец" - това е на практика това явление, в противоречие на закон и морал.
  Факт е, че няма будали да даряват средства в такива размери за другите "беззъби" ведомства.

 44. 44 Профил на Дони
  Дони
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Предлагам тези 6.5 милиона МВР да ги даде на държавата, а тя да ги разпредели за болниците и детските заведения.

 45. 45 Профил на glupcho
  glupcho
  Рейтинг: 8 Любопитно

  "Проверка на "Дневник" също показа, че сред дарителите няма криминално проявени лица, но има много разследвани и обвиняеми."

  Е така де !Само че ако си съвсем обикновен човечец и срещу тебе се води разследване,да речем затова,че си откраднал на комшията пет кила тикви,за милицията ти СИ следствен,и украсен с хубавата милиционерска дума УКЛОН към престъпления,което в очите на същатат тая милиция е равнозначно на престъпник,а тогава се опитай да извадиш,да речем,бележка необходиама за притежание на каквото и да е оръжие което ще ти трябва за да вардиш някой паркинг.Ще я получиш заедно с колелото на Пепи-друг път.Освен ако разбира се нямаш достатъчно пари за да станеш дарител,на МВР ли,на Цвъки или на някой МВР шеф,все тая,само че тогава за какво ти е да вардиш паркинг,щом имаш пари за дарения?!

  незнам що ги написах тези неща,ама ще се сетя
 46. 46 Профил на 1_citizen
  1_citizen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  е тука вече не мога да не се съглася с Н.Пр.Цвъч Великолепни- наистина ще е поетапно. Първи етап- изритване на местните и президентските избори. Втори етап- Големият Шут по гъзо- на парламентарните избори след няма и две години. Поетапно!!!

 47. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#33] от "Finland":
  В Конституцията ясно са разписани правомощията на МС. Много ясно пише какви компетенции има МС, и кои са в рамките на закона и в рамките на българската Конституция. Само да има кой да чете.

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  "Оказа се, че сред дарителите са и разследвани лица.."
  Пък после..."Ние ги хващаме, а те ги пускат". Така ли?
  И какво по дяволите значи "поетапно спиране на дарения"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Тъкмо с "Лукойл" си помислих, като заблудена овца, че върховенството на закона е възможно в мюлюцюниерската ни държавица и Цвъки веднага се обади, да разсее съмненията ми. Значи, даренията към едното силово министерство постъпват, щото така трябва... По целесъобразност, един вид.

 50. 50 Профил на juventino
  juventino
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Цветанов, кога и да пукнеш, 'се Ше е късно, мама ти (цензура), мръсна....

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Чиста проба демагогия от родната милиция...

 53. 53 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  Апартаментите на кой етап от "поетапнотот спиране" ги спират?)

 54. 54 Профил на 1_citizen
  1_citizen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "stenli1":

  апартаментите НЕ СЕ СПИРАТ! Лапанье до дупка!

 55. 55 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Нефтохим изведнъж, а МВР поетапно!?

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  До коментар [#50] от "juventino":
  Хе-хе! Трябвало е да го напишеш така: " (Цензура, цензура) мръсна"
  Така се прави.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  Добре е, че наш Цвъки си е тъп по рождание и не може да лъже толкова успешно като Тиквата)

 58. 58 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 992 Любопитно

  ...спират поетапно!? Ку ку....бисер след бисер

 59. 59 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#8] от "АБЪВ":

  Пак го е казал хем да е вярно, хем да звучи добре за пред хората.

  Даренията могат да увеличат добавена стойност на работата на МВР, но само в полза на дарителите. Останалите имат доверие на МВР само за подновяване на личната карта, но и там е фифти-фифти вече.

 60. 60 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  нали боко нареди да каже колко дарение получава МВР и да ги вкарат в бщюджета за 2012 ,незнам какво спира поетапно май е получил факс

 61. 61 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "Даренията към МВР ще бъдат ликвидирани поетапно", обяви в сутрешния блок на БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
  Само доверието в ГЕРБ, ще бъде ликвидирано поетапно от и с помощта на Цветан Цветанов. Доверието и управлението на ГЕРБ отива към пълен крах ...за съжаление както от 21 г. винаги става в България, всички, които идват на власт са неподготвени. Нещата отиват към пълен крах на този и тази партия в България.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#51] от "spoko":

  Нямало е нужда да спира.
  Просто е трябвало да го извади.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 64. 64 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 629 Любопитно

  Защо поетапно ... трябва да е от РАЗ ...

 65. 65 Профил на juventino
  juventino
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#56] от "Храбър":

  А може би трябваше да го напиша така:
  "(Цензура), кога и да пукнеш, 'се Ше е късно, мама ти (цензура), мръсна...."
  То без това това недоразумение е на път да направи името "Цветан" и фамилията "Цветанов" мръсни думи.

 66. 66 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Даренията към МВР ще бъдат ликвидирани поетапно, дарителите също! А общините направо да минат към вътрешното министерство, защото то ще си ги пази, дои и стриже, така и така си плащат на когото трябва. Затова : " Ако се почувствате застрашени или пък ви е зле - едно дарение към МВР - то ще ви дойде най - добре!" Ако няма рима, поне е вярно!

 67. 67 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Цецко
  В сравнение с Дянков издишаш моето момче. Може би това те изнервя. Ти в сравнение даже с Тотьо Младенов издишаш, а това значи много.
  Разчиташ, че сте аверчета с Бойко. На гол гъз, едно приятелство не върши работа момче.

  Ако не вярваш - питай Златев.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  На първо време премахваме даренията до 100 хиляди лева - за кого по-напред?!
  Дарения между 100 хиляди и милион да се отправят към политическото ръководство на министерството, а над милион - в личната сметка на министъра. (Който, както е известно, е доверчив човек, та така и не се е сетил да запита тъста си откъде е взимал я 50, я 100 хиляди, за да му прави подаръци за Коледа, рождения ден, Цветковден и пр. задушевни семейни събития.)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Така управлява ГЕРБ-с дарения. МВР приема дарения??? Къде ти е морала бе, Цветанов? Зад далаверите с шесте апартамента ли си го скрил тоя морал? Жалки нещастници сте от ГЕРБ! Цветанов щял поетапно да спира даренията в МВР. ОСТАВКА, Цветанов!

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 71. 71 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Цветанов си е глупак то се знае отдавна! Но има нещо по страшно Борисов и Цветанов превърнаха МВР в една откровено мутренска структура. Не че преди това те (МВР) вършеха някаква работа но сега си станаха направо поръчкова служба!
  Именно обикновения гражданин е жертвата на "едно такова пазене" (Родната полиция ме пази! - В Маринов - Химн на родната полиция) Именно гражданин не получава нищо в най- добрия случай в най- лошия си плаща за всяко провинение на ръка и то веднага!
  Именно за това никога няма да сме равнопоставени, или по точно сега сме по малко равнопоставени и от годините прекарани при Тодор Живков - тогава управляващите поне се грижеха за някакъв имидж и представа, имаха скрупули за пред масите.

  Сега теу2правнишците) са просто едни разпищовили се дерибеи!

  Хитростта пречи на мисълта!
 72. 72 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Остана Олигофрена да започне и да ни обяснява, какъв "сложен" процес е спирането на даренията!Кво му е сложното бе левак? Спираш да взимаш и толкова! Е няма такъв филм, още по-малко и такъв артист ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 73. 73 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#18] от "VIVA_BG":

  над 54 000 са, полиция бол и как ще я карат хорицата ако спрат даренията - три месеца 6,5 милиона /поточе/ за толкова се знае представете си каква река тече към служителите на МВР за която не се знае нищо

 74. 74 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Дарението е едностранен и по правило безвъзмезден акт. Интересно как може да бъде ликвидирано с нареждане на български министър, след като съществува вече повече от две хилядолетия. Никой атлет не е прескочил тази летва на правото.

 75. 75 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#67] от "незнайния войн": За какви сравнения намекваш колега? Цвъки с Дянков, Тотю? Той може единствено да се сравнява с Лъчко - вертуто )) Еднакво прости, и с маниакална зависимост към консултантска дейност )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 76. 76 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 743 Любопитно

  хм, нали Конституцията искат да пипнат... дали ще е възможно да се вкара нещо, забраняващо на хора със съмнителен интелект да заемат държавни постове??? Има апартаменти, ОК, съгласих се, хаирлия да е, ама с появявания по медии и обяснения, които могат да хванат дикиш само в бивши ТВУ-та - вече е прекалено. Това е Обида към интелекта на нацията! Разбирам, че всичко в ГЕРБ е "хляб и зрелища", по-скоро "магистрали и зрелища", ама поне Зрелищата да не са Вицепремиери и шефове на предизборни щабове, деба....
  Пфуууууу...

 77. 77 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Чух, че циганите от Столипиново вече научили новината и крадат пух да ушият и дарят за последно на МВР-шефа юрган, задето им позволява да крадат и да са на светло. За районния шеф ще дарят друго, сега се къпе.

 78. 78 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 743 Весело

  Не вярвах, че мога да нацъкам толкова плюсчета в която и да е тема.. А то какво стана - Цвък, Цвък...

 79. 79 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Нека НСИ да публикува данни колко и от кого са дарявани парични суми и други материални активи на министерства, съдилища и общини през последните двадесет години. Стига дарителите да се съгласят, разбира се.

 80. 80 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 409 Разстроено

  Извинявайте, но това ми прилича на някоя магистралка, която казва "От днес спирам да работя поетапно!" Какво означава това: или спираш , или продължаваш!

 81. 81 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Аз просто искам да Ви опиша, как днес изпитах на собствен гръб ефекта на "даренията" в МВР!
  Днес ми разби задницата микробус на фирма "Фортуна" защото бях спрял на пешеходна пътека на бел. "Славейков" първата пътека на ул.Княз Борис 1-ви и Булеварда. Същия този микробус се движеше без светлини в дъжда и не спазваше никаква дистанция! Но не му пукаше. Колко буса сте виждали да бъдат спрени!
  През министерство на булевапрда имаше спряна катаджииска кола и пратих жената да ги вика. И тезапочват ами трялва да се оладите на 112 и да извикате КАТ!
  -Ами ти какъв си бе?-питам го аз. - Ония мълчи!
  Ипак трябдада се обадите. Добре обадихме се и те започнаха, онзи виновния с микробуса вади книжка и поне пет шест акта заедно с нея!(Ако този човек беше в някоя нормална страна сигурно щеше да си тапицира апартамента с актове!)
  Вадя из документи, шофьор от над четвърт век без ните едно нарушение!
  Надухме за алкохол и го пуснаха!
  Без нищо!
  Няма фиш, глоба нищо!
  Абсолютно нищо!
  Понеже нямало жертви и колите били в движение и защото "Те имали и друга работа!"
  питам ги абе ако тоя вземе да блъска всеки ден по една кола кои ще гу спре? Къде ви е превенцията? Те нашичките (полицай) гледат умно!

  Ето това моето е реалния резултат от даренията на МВР!

  Една ПОЛИЦИЯ КОЯТО СЛУЖИ НА ДАРИТЕЛИТЕ!

  До това води глупостта (на управниците) и нашето собствено безхаберие!

  Хитростта пречи на мисълта!
 82. 82 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Сметната палата да огласи всички дарения на държавни и общински учреждения, ведомства и организации, както и дарения на фирми с над 50 на сто държавно имущество през последните двасет години!

 83. 83 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 810 Разстроено

  [quote#5:"wreck"]преведено на цецовски това означава, че са престъпници. [/quote]

  Не сте прав! Престъпници са само онези лица, за които Цецо лично е казал, че са такива. Това, че "Дневник" се опитва да манипулира фактите, не означава, че те са престъпници. Само тези, които "са известни на полицията" и са "криминално проявени", по думите на Цв.Цв., са престъпници. Един е Цецо и сам той си е пророк - други нямат право да се правят на такива.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 84. 84 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Да спре даренията в МВР или да ги ликвидира може само този, който ги е допуснал. Същото е и с престъпността.

 85. 85 Профил на Slarty
  Slarty
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  До коментар [#74] от "moon74": Не е вярно. Дарението не е едностранен акт, дарението е договор. То е едностранен договор, но това е съвсем различно нещо.... Важното е, че е ДОГОВОР- демек, двустранна сделка, а иначе - едностранен договор. Да не влизаме в дебрите на правото.
  Дарението има нужда от приемане. Никого не можете да дарите, ако той не желае да Ви приеме дарението. Тъй че, съвсем лесно се решава въпроса като се забрани ПРИЕМАНЕТО, а не ДАВАНЕТО!

  Без паника!
 86. 86 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 524 Неутрално

  най-вероятно дарители ще останат само общините, "защото те са основните, заедно с помощта от държавни институции

  Общините получават субсидии от републиканския бюджет, а същевременно даряват на МВР. В същото време повечето общини не преодставят качествени публични услуги на гражданите си, постоянно се оплакват че нямат пари за подобряване на инфраструктурата, ремонти на улици и др.

  Ако са им повече от необходимото парите - да не получават субсидии от републиканския бюджет, да се намали данъчната тежест (общинските данъци и такси). Изобщо да ги дават за нещо, което ще подобри условията за живот в съответната община.
  МВР трябва да си бъде на издръжка от републиканския бюджет, всички останали трансфери от общини, държвани предприятия дефакто са скрито финансиране с публични средства. Частните дарения са още по-абсурдни, с оглед на това че са с цел да се извлече облага (преференциално отношение от съответното РПУ)...

 87. 87 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Прав си. Но аз казах само, че дарението е едностранен акт, а не едностранен договор. Струва си да навлезем в дебрите на правото, както ги наричаш, защото управляващите живеят вън от тези "дебри". Хайде, нека Сметната палата да провери колко дарения МВР е отказало с писмен акт през последните 20 години.
  До коментар [#85] от "Slarty":

 88. 88 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Гневно

  а защо вместо даренията не спрем единия милиард бюджет на цецо поетапно?!

  и без това наордната милиция яде нашите пари, а пази тях - нека поне си я издържат!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 89. 89 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Има ли в поделенията на МВР инвентарни книги? Какво се записва там и на какво основание? И какво се изписва и на какво основание? Формират ли разходи за амортизация на дарените активи? И как ги зачисляват, ако няма договори за дарение? На каква стойност? Къде е Сметната палата?

 90. 90 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 810 Любопитно

  Интересно - да не би поетапно да сте ги получавали? Първо са ви плащали фирмите, затова те сега ще се откачат последни? Или първо са ви плащали онези, които не са могли да откажат на намека, че е "хубаво да си платят"?

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 91. 91 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#85] от "Slarty":
  Дарението като правна сделка е уредено нормативно в чл. 225-227 от Закона за задълженията и договорите. То е договор, по силата на който дарителят преотстъпва веднага и безвъзмездно имуществено право на надарения, а той го приема. Дарението е едностранен договор, като същинско задължение възниква само за дарителя – да прехвърли свое имуществено право. Съществено при дарението е, че то е безвъзмезден договор. Отсъствието на насрещен еквивалент е характерна особеност, която отличава този способ от търговската сделка.

 92. 92 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#87] от "moon74":
  Дарението е двустранна сделка, защото в чл.225 е казано "...отстъпва нещо на дарения, който го приема. Но няма спор в правната доктрина, че ДАРЕНИЕТО е едностранен договор. Същият е безвъзмезден досежно надарения и в тази връзка за него НЕ СЕ ПОРАЖДА задължение, което да произтича от самата същност на договора.


 93. 93 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Ученик.
  Бравоу!
  До коментар [#92] от "latcho59":

 94. 94 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  [quote#5:"wreck"]Проверка на "Дневник" също показа, че сред дарителите няма криминално проявени лица, но има много разследвани и обвиняеми." [/quote]
  Разбира се, че няма да има криминално проявени! Нали за това са дали дарения хората!
  Цецо е заложил даренията в бюджета, това иска да каже може би с добавената стойност? Как точно даренията генерират добавена стойност?
  А защо общините "даряват" пари на МВР? В бюджета им сигурно е заложено перо дарения? Или рекет?

  Ще сведа въпросите до най важния- кога най -сетне Цецо ще подаде оставка?

 95. 95 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  поредното изказване в стил ЦЦ, лошото е че той дори не подозира че всяко негово отваряне на устата е бедствие

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 96. 96 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Кога Община става дарител - когато кмета или председателя на съвета е за разследване.
  Въпрос за разсъждаващите: какъв е председателя на съвета като служебни задължения и защо получава заплата с размер на кметската?

 97. 97 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  До коментар [#21] от "dermanik":

  http://www.mvr.bg/Guide/budget.htm

  Заплати и възнаграждения за персонал, нает по трудови и служебни правоотношения- 600,400,000.
  Други възнаграждения и плащания на персонала- 64,257,000
  Осигурителни вноски- 192,720,000

  Общо разходи за работна сила 857,377,000. 98. 98 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3892 Весело

  До коментар [#8] от "АБЪВ":
  Припомням темата, с която Цветанов ще защитава докторантура "Оптимизиране управлението на спортните имоти в София"... бла-бла. Завършил педагогически профил в НСА, за кратко пребиваващ в МВР ... Но пък човекът се е доказал като брилянтен финансист, закупувайки куп имоти; да беше описал пътя на банковите преводи и размерите им, докато постъпят в някоя от 13-те му сметки - това си е наръчник на изпиране на пари... Полезно четиво!

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 99. 99 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3054 Разстроено

  До коментар [#98] от "domakinq":
  Ами, на нас ни е весело уж, ама Цв. Цв. наистина куп "Дарения като добавена стойност" натрупва, въпреки че "в момента държавата не е способна да извади ресурс", както САМ си го казва, де! А НИЕ невежите как да го разберем?!? Гадничко ни прекарва, много гадно...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 100. 100 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Поетапно? Тоя майтапи ли се? Все едно рекетьорите да спират рекета поетапно. Поетапно може да означава и 100 години.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK