Симеон Дянков: От случая с "Лукойл" всички са печеливши

Симеон Дянков<br />

© Анелия Николова

Симеон ДянковОт случая с "Лукойл" всички са печелещи - държавата, защото показа, че трябва да се изпълняват законите, печели и целият бранш, след като стана ясно, че и най-големите фирми вече ще си плащат данъците, тъй като законът е за всички". Това е казал вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, цитиран от БТА, при първата копка от ремонта на пътя Ямбол - Елхово, където е заедно с регионалния министър Росен Плевнелиев.


На въпрос за по-ниската стойност на ДДС, поискана от банките за плащания по банков път, Дянков е посочил, че това е все още идея, от която вероятно ще се възползват много фирми, а държавата ще събира повече данъци. "Тя може да се осъществи още през следващата бюджетна година", е казал Симеон Дянков, цитиран от агенцията.


Досега от Министерство на финансите винаги са се противопоставяли на диференцираните ДДС ставки по вид стоки или услуги и до момента единствено ДДС върху туристическите услуги е 9%, докато за всички останали стоки и услуги ставката е 20%.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK