Днес излизат резултатите от второто класиранe в Софийския университет

 

© Цветелина Белутова, Капитал

 Всички кандидат-студенти в Софийския университет, които не са успели в първия етап на класирането или са били приети в специалност, която не отговаря на интересите им, днес ще могат да проверят своето представяне във второто класиране в сайта на СУ или в списъците при Химическия факултет. Това съобщиха от висшето училище, цитирани от БТА.


Във втория етап на класирането участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, посочена в състезателния картон, както и всички некласирани на първия етап.
Приетите на второ класиране кандидат-студенти трябва от 10 до 12 август да се запишат или да потвърдят участието си в окончателното трето класиране.


Непотвърдилите кандидати губят своето място и правото за участие в третото класиране. Лауреатите на национални и международни олимпиади се класират извън утвърдените места за прием, посочват от СУ.
Класираните кандидат-студенти имат право да се запишат в специалността, която са приети, без да участват в следващи класирания. Те трябва да депозират оригиналната си диплома за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващо класиране и така да запазят мястото, на което са приети на този етап.


Класираните кандидати по първата желана от тях специалност трябва да се запишат в посочения срок или ще загубят мястото си. Те нямат право да участват в следващото класиране, тъй като то се извършва във възходящ ред.


Некласиралите се кандидати в СУ от този етап участват автоматично в следващото класиране, без да е необходимо да попълват никакви документи.


Третото класиране в Софийския университет ще бъде обявено на 16 август. Срокът за записване на приетите кандидати от третия етап на класирането е от 17 до 19 август. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK