И ВАС потвърди зависимостта на икономиката от "Лукойл"

Очаквано съдът позволи на рафинерията да работи поне до края на годинатаВърховният административен съд (ВАС) разреши на "Лукойл Нефтохим" да работи, докато приключат споровете му с Агенция "Митници". Очаква се делата да се проточат поне края на годината.


Мотивите на съда отново потвърдиха господстващото положение на бургаската рафинерия и зависимостта на българската икономика както от нея, така и от основния й търговски партньор "Лукойл България" (двете са собственост на едно и също дружество - бел.ред.).


В мотивите си как може да бъде застрашен въздушният и железопътният транспорт магистратите разсъждават дори за липсата на други доставчици на авиационно гориво. 
Стана ясно за първи път и какви претенции би имала "Лукойл България" към "Лукойл Нефтохим" за пропуснати ползи и загуби, ако рафинерията не работеше. Фирмата ги и е изчислила на 70 400 000 лв. месечно.


Рискът руската компания да съди държавата за щети и нереализирани продажби заради отнетите лицензи натежа и преди седмица, когато митниците решиха, че "Нефтохим" може да продължи да работи до произнасянето на ВАС.


Национално представително проучване на "Алфа Рисърч", проведено между 1 и 7 август, показа, че всеки втори българин (53%) определя решението за отнемане на лицензите като правилно, тъй като "всички трябва да са равни пред закона". То се е отразило пряко и позитивно и на рейтингите на премиера Бойко Борисов (4% нагоре) и на финансовия министър Симеон Дянков (8%).


От митниците заявиха, че приемат с разочарование двете определения на ВАС. "Те не променят по никакъв начин категоричното намерение на митническата администрация да контролира в рамките на правомощията си спазването на закона и равнопоставеността пред него на всички икономически субекти", беше коментарът на агенцията.


Върховният съд всъщност потвърди становището на Софийския административен съд от 1 август, че незабавното действие на решението за отнемане на лицензите на "Лукойл" и на рафинерия "Росенец" ще доведе до значителна или трудно поправима вреда за компанията.


ВАС коментира контрадоводите на митниците, че "Лукойл авиейшън България" ЕООД не е единственият доставчик на авиационно гориво и има още поне 10 лицензирани складодържателя.


Според съда този аргумент се оборва от факта, че именно запасите от авиационно гориво на "Лукойл" бяха разблокирани от държавния резерв с решение на Министерския съвет от 30 юли. "Това не би се налагало, ако има други реални доставчици на тази суровина", твърдят съдиите. Те дори определят съществуването на алтернативни доставчици като хипотетична възможност.


Магистратите отхвърлят твърденията на митниците, че за "Лукойл Нефтохим" няма да настъпят вреди, заради неизпълнение на договори за доставки на горива за БДЖ и транспорта в София, тъй като те са сключени с  "Лукойл България".


В определенията се коментира, че рафинерията и доставчика имат договори помежду си и рафинерията ще дължи на "Лукойл България" обезщетение за причинени вреди, ако не му предостави горива, които пък дистрибуторът дължи на столичния транспорт, БДЖ и държавната администрация.


След това ВАС продължава с разсъжденията за "Лукойл" и българската икономика. "Установено е, че предварителното изпълнение би се отразило на стратегически отрасли на икономиката като железопътния, въздушния и столичния градски транспорт поради значението на оспорващия митническия акт за икономиката на страната", пише в определенията.


А след това съдът заявява, че самите митници са признали "това" след като са дали гратисен период на "Лукойл" да приведе дейноста си в съответствие с новите изисквания, въведени още през март 2010 г.


Делото по същество дали лицензите са отнети правомерно ще се гледа на 31 август, а целият съдебен процес може да продължи дълго. Докато той приключи обаче, "Лукойл" вече ще е монтирала липсващите измервателни уреди. Според премиерът Бойко Борисов  президента на компанията Вагит Алекперов му е казал в разговор преди седмица, че до началото на декември ще са готови.Обществената подкрепа за решението на митниците


Въпреки преобладаващата обществена подкрепа за отнемането на лиценза на "Лукойл" проучването на "Алфа рисърч" установи, че 26% от българите виждат в него предизборен ход без реални последствия за компанията, а 21 на сто от анкетираните дори са заявили, че не го одобряват заради опасността от поскъпването на горивата. Най-много привърженици на хода на митниците има сред работещите, частните собственици, младите и средни възрастови групи от големите областни градове. Мнението, че този акт е предизборен е най-силно разпространено сред симпатизантите на РЗС (54%) и БСП (43%). Медийният отзвук и дискусиите около това решение не водят до промяна в отношението към правителството, което се запазва на нивата от юни. И в средата на лятото икономиката и доходите продължават да са сред най-силните страхове на българите, но като все по-важен фактор за оценката на управлението и на възможните алтернативи започва да се очертава финансовата стабилност на страната, показва проучването на "Алфа рисърч".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (146)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 624 Разстроено

  Троянския кон, спомняте ли си го.....ееее, това е то! Просто всички сме прекалено алчни, мързеливи и продажни....и другите се възползват от това. Визирам Москва...

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 2. 2 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 529 Гневно

  Писах го и под предната статия.
  Аз НЕ зареждам горива в лукойл или техни дистрибутори от 1 година. Отказвам да съм статист и зрител, който си плаща прескъпо за този театър. БОЙКОТ! Хора, пълнете в алтернативни бензиностанции и така накажете тези изедници и този съд! Поне за пред себе си!

 3. 3 Профил на 1000
  1000
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И аз не зареждам в лукойл. Трябва човек да има принципна позиция и в консуматорското си поведение.

  So wenig eine Hyäne vom Aase läßt, so wenig ein Marxist vom Vaterlandsverrat!
 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Съдът: Лукойл е монополист!
  Народът: Лукойл злоупотребява с монопола си!
  Аз: НЯМА ДА ЗАРЕЖДАМ ОТ ЛУКОЙЛ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на 1000
  1000
  Рейтинг: 470 Неутрално


  До коментар [#2] от "acarid":

  Проблемът с бойкота е само ако живееш в Бургаско

  So wenig eine Hyäne vom Aase läßt, so wenig ein Marxist vom Vaterlandsverrat!
 6. 6 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Това да не им дава да нарушават закона?!!!!!

 7. 7 Профил на murphy
  murphy
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Мили мои 53% братя българи..
  днес препрочетох "Елегия" на Ботев.
  Ако ви остане малко време..
  препрочетете го и вие.

  Този потребител е деактивирал своя акаунт
 8. 8 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1326 Неутрално


  "Стана ясно за първи път и какви претенции би имала "Лукойл България" към "Лукойл Нефтохим" за пропуснати ползи и загуби, ако рафинерията не работеше. Фирмата ги и е изчислила на 70 400 000 лв. месечно."

  Е тези пари не са ли незаконни???

  До коментар [#4] от "lz2":


  "Аз: НЯМА ДА ЗАРЕЖДАМ ОТ ЛУКОЙЛ! "


  И аз няма да го правя!!!Това е подигравка с народа!

 9. 9 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#2] от "acarid":

  Доколкото знам OMV и Еко внасят.Други кои са?

 10. 10 Профил на Асенчо
  Асенчо
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#8] от "popovski31":

  Аз пък зареждам двойно, даже спечилих пълен напред

  Казвам се Асен и съм от Сливен но не съм Костовист
 11. 11 Профил на zaikobaiko
  zaikobaiko
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Аз от 20 години съм обявил бойкот не само на лукойл,а на всичко руско,защото не че е руско,а защото всичко руско е фалшиво и негодно!

 12. 12 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мотивите на съда отново потвърдиха господстващото положение на бургаската рафинерия и зависимостта на българската икономика както от нея, така и от основния й търговски партньор "Лукойл България"
  ----------------------------------
  Нямам думи за мотивите на съда.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 13. 13 Профил на Асенчо
  Асенчо
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#11] от "zaikobaiko":

  Тя каруцата бензин не иска

  Казвам се Асен и съм от Сливен но не съм Костовист
 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Вижте ми подписа, нямам какво повече да добавя...

  Или имам... без гьостерица българския съд няма да се оправи. Ще доживея ли след някое подобно безумно решение да видя тълпа разгневени граждани пред "независимия" съд?

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Весело

  Очаква се делата да се проточат поне края на годината.
  ...............
  Хайде, хайде, ние не сме от вчера.
  Делата ще се проточат толкова, колкото кажат от любимата ви масква.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 16. 16 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#14] от "daniel_defoe":

  Ще доживея ли след някое подобно безумно решение да видя тълпа разгневени граждани пред "независимия" съд?
  ..................
  Ако си в Лондон - да.
  У нас - не.
  Поне да бяха научили нещо от младежите в кралството, ама то като знам че повечето бг студенти в Британия са деца на червени номенклатури, нищо добро не можем да очакваме от тях.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 17. 17 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#12] от "rodos":


  "Мотивите на съда отново потвърдиха господстващото положение на бургаската рафинерия и зависимостта на българската икономика както от нея, така и от основния й търговски партньор "Лукойл България""

  Прочети отново мотивите на съда! И кажи кои мотиви те разстройват.

  нели ангелова
 18. 18 Профил на zaikobaiko
  zaikobaiko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#13] от "Митьо Пищова":

  Разликата между монголската и руската простотия е че руската чрез "лукойл" се е разпростряла чак до България.

 19. 19 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 223 Гневно

  и това ли е причина съдилищата да узаконяват нарушаването на закона

 20. 20 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#19] от "elfromsof":

  Нищо такова няма в решението на съда.

  нели ангелова
 21. 21 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 418 Весело

  Лукойл вън от България изгони руската мафия и олигарсия спаси родината

 22. 22 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Продажните български правителства дадоха на "ЛУКОЙЛ"правото да диктува икономиката на България .А сега някой да ми каже че България не зависи от Москва.

 23. 23 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#19] от "elfromsof":

  И кой точно закон нарушават "съдилищата "?

  Yet another blue planet.
 24. 24 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Не зареждам в Лукойл, просто не ми харесват бензиностанциите им, вътрешната подредба, обслужването и не се учудвам, типично руска маймунска организация. Проблемът е че не само ние, но май и половин Европа е зависима от доставките, въпреки уж търговските отношения. За съжаление икономиката на САЩ се издъни и не виждам алтернативи, т.е. коригиращ фактор.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 25. 25 Профил на kamenvasilev
  kamenvasilev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Лукойл България и Лукойл Нефтохим се разбират нещо, което само те си знаят и което си е тяхна работа, пък и са свързани дружества. БДЖ, транспорта в София, летищата ... противно на всякаква логика имат само един доставчик на ключов консуматив и нямат резервен вариант ако нещо се случи с този доставчик. Къде са сега държавните чиновници по бордовете да отговарят за неадекватното управление на надзираваните от тях предприятия и защо това трябва да става повод за погазване на закона?

 26. 26 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  Някой ще понесе ли отговорност за това, че структороопределящи държ. фирми, висшата ни администрация са сключвали договори за доставка на гориво единствено с "Лукойл" и то с ощетяващи държавата клаузи? При обявен конкурс цените биха се редуцирали, пък и от гледна точка на диверсификация на доставките нямаше да се позволи руска фирма да се гаври с държавата ни.
  Между другото, "Ипон" още ли е актуалната фирма-охранител на рафинерията?

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 27. 27 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#22:"nicoleta"]А сега някой да ми каже че България не зависи от Москва.[/quote]
  Аз ти казвам: България не зависи от Москва.
  Или казано по-конкретно: Вътрешната и външната политика на България не зависят от политиките на Русия.

  Yet another blue planet.
 28. 28 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Балканска цигания.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 29. 29 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1210 Весело

  ГЕОРГИ КОЛЕВ

  ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД

  Роден: 23.10.1966 г.
  Образование: Висш институт на МВР - 1991 година.
  2009 - 2010 г. Председател на Софийския градски съд
  от 2010 г. Председател на Върховния административен съд

  гарантирано от ГЕРБ
  подпечатано от ЦвЦв и ББ

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 30. 30 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Личният ми бюджет е малък и ако си плащам данъците това ще ми причини големи и трудно поправими вреди. Означава ли това, че мога да спра да плащам данъци. Не трябва ли съда да се произнесе дали е спазен закона. Ако не е спазен закона означава ли евентуалните щети освобождават някого от спазването му. Не разбирам защо магистратите трябва да разсъждават върху това кой какво ще спечели и ще загуби при прилагане на някакво решение. Единственият критерий при едно съдебно дело би трябвало да е закона. Съда трябва да се произнесе само по една алтернатива "законът е спазен - законът не е спазен".

 31. 31 Профил на alexander_1
  alexander_1
  Рейтинг: 8 Весело

  Поредното доказателство за добре познатата руско-феодална наглост, както и за тоталната липса на държава в България.

  Вечната българска поза в стил "изуй гащи". Липса на всякакъв контрол, чувство за независимост, за държавност, за свобода, за спазване на закони, посипани обилно с робска закваска...

 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2284 Гневно

  Една държава в която има хора които притежават съда и съдът е институция която препятстава, а не спомага спазването на закона е или бардак или полицейска държава.

  Нас не ни устройва нито едното нито другото. Време е този съд да бъде изметен. Ясно е че е последна крепост на 20 годишното беззаконие.

  Законът за досиетата да бъде сменен така че и ченгетата в съдебната власт да излязат наяве. НЕ МОЖЕ ДА ИМА НЕДОСЕГАЕМИ.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Хм, лошо, много лошо. Лошото е тук:
  http://ivo.bg/2011/08/10/лукойл-се-покя-в-русия-вече-може-и-у-на/

  Г-н Инджев отново е прав, прекалено хубаво бе за да е истина. Вижте ми подписа. Но какво означава това за Беля-НЕ?

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1326 Весело

  До коментар [#10] от "Митьо Пищова":

  Да бе!Преди време бялата ти Тойота все на OMV -то в Търново стоеше(в посока Варна)

 37. 37 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Какви пропусанти ползи?
  Нали компанията работи на загуба?

  Предварителното изпълнение просто ще намали размера на на загубата.

  Или нещо данъчните декларации на Лукоил Нефтохим са с невярно съдържание?

  Тия съдии съвсем за балами ни мислят.

  От 6 месеца зареждам предимно от Еко. Избягвам дори ОМВ, че купуват и те от Лукойл Нефтохим.

 38. 38 Профил на Асенчо
  Асенчо
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#36] от "popovski31":

  Там само кафенца мафенца и барманки марбанки иначе некачествено гориво от там не

  Казвам се Асен и съм от Сливен но не съм Костовист
 39. 39 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 418 Гневно

  И после нямало монопол !!! Ох няма такав държава, няма такъв съд, няма такъв народ !!!

 40. 40 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 808 Весело

  Аз много обичам и лук ,много обичам и ойл.Но комбинацията в едно име и произведената от него история е Гадна.
  А пък, като се смеси и с теаралите от българксото "пра"вителство и прало-съдието се произведе противно кисела отвара.
  Трудно намирам хора сред българите а Диоген не ги намери сред гърците и май няма много в тези ширини. НО ,не сме погледнали при управляващите дали там няма някой..ххахах.Но моля изненадайте ни,моля ръководители. Просто хей така за шега.

 41. 41 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#35] от "Митьо Пищова":

  Хахахаха, всички са маскари? Има ли бивш комунист? Бил ли е Инджев комунист? Превръща се във втори по антипопулярност след костов сред червения електорат.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 42. 42 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Преди около 3 месеца за пръв път заредих бензин в бензиностанция "Лукойл" и след 1-2 км. компютърът на колата ми показа среден разход на 100 км.(градско) с 1,3 литра по-висок от преди.Това беше първото и последното ми зареждане в "Лукойл".
  Ако някой има достоверна информация кои вериги бензиностанции зареждат от "Лукойл" нека да я сподели,за да не пълним гушата на "Лукойл" и да не си даваме парите за нискокачественния им бензин и дизел.
  Благодаря предварително !

 43. 43 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Нали батко ви Ваньо Костов - великият демократ и борец срещу "руските интереси в България" продаде Нефтохим именно на руснаците.
  За безгръбначен тип като него това няма особено значение, палатът в Драгалевци иска финансиране.

 44. 44 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 572 Любопитно

  До коментар [#2] от "acarid":...Смях в залата , а от къде зареждаш от Гърция или Румъния , защото и съда ти го потвърждава ,че Лукойл държат 90% от пазара ..Все едно да кажеш "Аз не използвам ток от НЕК.."

 45. 45 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Алоо, Лукойл, закона е над всички и над всичко!!! Борисов , Дянков, Трайков и машата Танов, в ролята на пазители на закона . Алоо, циркаджии, ние не сме всичко и всеки - ние сме Лукойл!!! ЕТ В Златев , потенциален нарушител на закона . Решение на съда -Лукойл да си работи , и да не се стряска от некомпетентни държавници , които не могат да управляват дори и каруца , камо ли държава . Мнение на електората - Браво, Бойко!!! Позор, Тикво!! Фифти -фифти . Засега .

 46. 46 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 572 Любопитно

  До коментар [#42] от "4i_ta_tel":..Може би само веригата на Румпетрол ..

 47. 47 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  В "Актуално" са публикували интересна статия за отношението на ББ към кризата, озаглавена: "Бойко счупи глупомера с изказвания за кризата"
  http://viewpoint.actualno.com/news_356664.html
  Заслужава си да се прочете.

 48. 48 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 572 Гневно

  До коментар [#45] от "papyre":..Какво бръщолевиш ..нали съда е независим .Само преди няколко дни рева ,че ЦЦ казвал на съда какви присъди да произнася , сега си точно на обратната позиция..

 49. 49 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#46] от "vlad76":
  Рафинерията в Румъния не е ли на "Лукойл" ? А "Еко" ?
  Да не се окаже,че за да се отърва от "Хайдукойл" е нужно да сменя колата си с кон или магаре ?

 50. 50 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  До коментар [#46] от "vlad76":

  Аз си мисля,че и OMV не купуват от Лукойл?!

 51. 51 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Горчиво! Горчиво!

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 52. 52 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#50] от "popovski31":..Всички слагат само добавки за да вдигнат октановото число ..Няма ОМВ , няма ЕКО....

 53. 53 Профил на db++
  db++
  Рейтинг: 932 Неутрално

  И ВАС потвърди зависимостта на икономиката от "Лукойл"

  Естествено, че икономиката ще зависи от "Лукойл". Вий какво, искате да зависи от форумастите на Дневник, а? Я стига с момински мечти и обратно на работа.

 54. 54 Профил на Dreadlord
  Dreadlord
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#37] от "subsonic":

  Хахахахаха, бре, тоя лош съд верно ги е прецакал да натрупат още загуби!!!

  Who is General Failure and why is he reading my disk?
 55. 55 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#44] от "vlad76"
  Чрез отговори задаваш въпроси... Може-би така се чувстваш по-пълноценен. Надявам се искрено да си имал нормално детство

 56. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#48] от "vlad76":

  Даа, има бръщолевене . Я да установим , кой бръщолеви . Вчера , онзи ден , по - онзи и т н , никога , АМА НИКОГА ДОСЕГА не съм упреквал съда в некомпетентности корупция . Това е факт . Да по Цветанов съм плюл по повод тъпите му изцепки по отношение на съдебната система ,по- специално към съда . И в написаното по- горе отново заставам на страната на съда. Защото това е СЪД, байно! И трябва да се уважава като ИНСТИТУЦИЯ! Независимо , че НЯКОИ /само някои/ от решенията на отделни съдии, злепоставят институцията . Но се знае, че стадо без мърша не може . Та това за бръщолевенето .

 57. 57 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 572 Разстроено

  До коментар [#55] от "acarid":..Не от пропиляното поколение съм , играехме си на партизани и фашисти и от скука пушехме , благодаря за психоанализа..

 58. 58 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#56] от "papyre":
  Много искренна позиция за съда човече. Поздравления. Но като се замисля ми напомня Левски, за "чистата и свята република". И дано никога нямаш работа с български съд!

 59. 59 Профил на konstantin80
  konstantin80
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Reuters 20.00 h. Urgent : Върховния съд на САЩ, позовавайки се на прецедента създаден днес от българските си колеги от ВАС, прие молбата на BP да не изплаща никакви обезщетения заради разлива в Мексиканския залив за основателна, тъй като това би донесло непоправими загуби за компанията.
  С оглед на това решение се очаква преразглеждане на делото за отнемането на имущество на Бърнард Мадоф......заради непоправими загуби..........
  Очаква се телекомите да не съобразят с решението на ЕК за намаляване цените на мобилните разговори и интернет,......непоправими загуби.....

  абе тия българи ни е... майката точка

 60. 60 Профил на sacred
  sacred
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Само ще Ви кажа, че Валентин Златев е назначил съдиите от ВАС, както и почти всички висши държавни служители, директори на полиция. Има голямо лоби, което го прави недосегаем! Не е тайна, че е обвързан и с Борисов, както и с Станишев. Изобщо спасение няма. Нямали да купуват от Лукойл Лукойл ги боли дедовия за БГ пазара, тука 5 млн население остана, голям пазар. Те ЛУК си изнасят и продават горива по целия свят. Колко мислите, че печелят в БГ? Само си чешите езиците, като "В механата" на Ботев. Пийте още една ракия / студена вода/.....

 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#58] от "acarid":

  Благодаря. Тази ми позиция е изградена тъкмо защото съм имал стълкновения със съда и преди и след 89 год . Печелил съм и съм губил дела, но никога не съм плюл по съдиите които са присъждали в моя вреда, макар че и днес смятам ,чесъм бил прав.Въпрос на мироглед .

 62. 62 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Предизборният цирк на Боко Тиквата и олигарха Златев лъсна.
  Двамата са тандем,макар че Златев уж все лъжел на карти.Май излъгани и манипулирани са избирателите,най вече тези дето гласуваха за Герб

 63. 63 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#61] от "papyre":
  И защо е това?
  Защо трябва да им се кланяме на тези.
  Защо трябва да ги смятаме за честни и безпристрастни, като цялата действителност показва обратното.
  Сакън да не ги обидим... И за 15-тата заплата по Коледа нищочко вече да не споменем

 64. 64 Профил на kratuncho
  kratuncho
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Абе хора, не разбрахте ли, че и ВАС и АС се произнасят само по казуса дали отнемането на лиценза на Лукоил да стане с предварително изпълнение, т.е. преди да се гледа искането по същество. Това ще рече, че административните съдилища не решават дали лиценза е отнет законосъобразно, а дали предварителното изпълнение на едно такова решение ще има негативни последици за обществото. Е точно тука нещо се пропуква за пореден път в правната култура на власт имащите и начина, по който уж си вършат работата и спазват законите. Ми като са неграмотни, хак да им е ... за съжаление и на нас да ни е хак ... е как да не пцува човек!!!

 65. 65 Профил на Ах, морето
  Ах, морето
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#2] от "acarid":
  Това, че аз, ти, той и тя няма да зареждаме там -бълха ги ухапала. Става дума за железници и самолети, за големи предприятия и за договори. Става дума и за отношения между Борисов и Златев, които няма нужда пак да се обясняваме какви са...

 66. 66 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 827 Неутрално

  С две думи, Боко си направи ПР за изборите. Изпотрошиха се камара държавни пари, Лукойл пак е без измервателни уреди, съдът е от лош по-лош, фактите за обвързаността на Боко с Валентин Златев са забравени като противеречащи на настоящия скандал. Дори и Костов получи негатив, че видите ли по негово време е приватизирана рафинерията и той носи вечно отговорност задействията на собствениците и мениджърите ѝ. Типичен стил Бойко Борисов - много пара, но нищичко не е свършено.
  Истиснският държавник се справя! Той не заема позицята на народа да лае срещу съда или срещу монополиста. Той действа така, че съдът да не му попречи, а монополиста се бута. Ако трябва и с изгонване от България. Както стана с Чорни.

 67. 67 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 983 Гневно

  До коментар [#64] от "kratuncho":
  Абе, какви предварителни изпълнения, какви пет лева, последните решения и на КС, и на смехотворния ВКС, и на ВАС са откровено ПОЛИТИЧЕСКИ мотивирани и обслужват нечистоплътни криминални политически и корпоративни интереси единствено и само в ущърб на българските граждани и унищожават последните остатъци на доверие към магистратурата /ако има още такива/.
  Радикалната реформа на съдебната система вече е въпрос на оцеляване на държавността, срещу която голяма част от съдиите съзнателно воюват, само за да запазят личните си привилегии и безнаказаността си при незаконното си обогатяване

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 68. 68 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#64] от "kratuncho":

  Прав си. В началото и аз се заблудих, че съда се е произнесъл относно законността на отнемането на лиценза. Проблемът е, че в информацията от медиите се публикуват частично мотивите и информацията става доста мъглява. Съдът засега само решава, че до решаването на спора за законността на отнемането на лиценза фирмата може да продължи да работи.

 69. 69 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#61] от "papyre":
  Стига си писал глупости - законът е изричен - производство на акцизни стоки се извършва само в данъчен склад за производство и складиране.
  /виж чл. 59 и чл. 60/ http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135512728
  След като им е отнет лиценза за данъчен склад Нефтохим не може да продължи да работи.
  и недейте бърка режима на отложено плащане на акциз с лиценз за данъчен склад. може да имаш лиценз за данъчен склад, но АМ да не ти разрешат да се ползваш от режим на отложено плащане на акциз.

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 70. 70 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Гоце Гоце, на кого оставяш заддунайската губерния, Гоцеееее....

  Обичам да грухтя и плюскам.
 71. 71 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 778 Неутрално

  С това държавата призна , че не е напълно независима , че суверинитета й е само на хартия , и че е пряко зависима от олигарси и икономически кръгове .

 72. 72 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#69] от "appen13":

  Глупостите ги пишеш ти! Че на кой му е отнет лиценза? Решението на Танов не е в сила! И не бъркаме "лицензиран складодържател" с "данъчен склад". Лицензираният складодържател е търговец по смисъла на Търговския закон, който е получил лиценз да произвежда, складира, получава и изпраща акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз, а "Данъчен склад" е място, където се произвеждат, складират, получават и изпращат акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз от лицензиран складодържател в съответствие с разпоредбите на ЗАДС. Лицензираният складодържател ползва отложено плащане на акциз по силата на лиценза, т.е. не е необходима последваща санкция от АМ за да ползва този режим. Съвсем си оплел конците!

 73. 73 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ей плиткоумници, какво сте ревнали срещу съда, като в случая защитава вашите интереси. Я сега да огледаме ситуацията безпристрастно: 1. Съдът не е казал, че Лукойл са прави и могат да не изпълняват закона и не е отменил решението за отнемане на лиценза. Този въпрос ще се реши когато делото се гледа по същество. За сега само е спрял предварителното изпълнение на решението на Танов и това е в интерес не само на народонаселението, а и на кабинета. Не ги слушайте какво ви говорят от телевизора, това са бля-бля. Съдът имаше възможност да констатира, че Лукойл е монополист и държи пазарът на горива в България. Това не е тайна за никого и най-вече за кабинета. Това какво означава - означава, че спирането на Лукойл ще предизвика криза. Освен липсата на алтернатива за доставка на керосин, Лукойл държи близо от 80% от пазара на дизел и бензин в страната. Освен това половината Бургас работи в предприятието и освен енергийна криза, кабинета ще трябва да се справя и със социална. На фона на новата икономическа криза, рецесия или направо депресия, само това ни липсва. 2. На този етап не може да се каже дали решението за отнемане на лиценза е законосъобразно и няма да бъде отменено. Което ще рече, че ако се отмени, вредите настъпили в следствие спирането на предприятието, а те няма да са малки - преки от спиране на производството и непреки от неустойки по неизпълнените договори, ще трябва да се платят от държавата, т.е. от нас. Твърдението, че някой е нарушил закона трябва да се докаже по предвидения ред, адм.акт с който е установено и нарушителят е санкциониран трябва да е перфектен от гл.т. на закона и ако в крайна сметка решението бъде потвърдено и жалбота отхвърлена, едва тогава може да се коментира дали някой позволява да се нарушава закона и да дерибейства. Искам сега да си помислите и да си признаете - колко от вас са нарушили най-нагло ЗДвП, издадено е било срещу тях НП и то е било отменено от съда, ма не щото някой от вас киртаци е платил на съда, а щото съдът е констатирал груби процесуални нарушения при издаване на постановлението. Та щом при едно толкова елементарно прои4зводство се допускат малоумни нарушения, мислите ли че е невъзможно в една тежка административна процедура по отнемане на лиценз да се допуснат такива? Да не говорим, че администрацията не е най-върлия привърженик на законността и е много вероятно процедурата умишлено да е опорочена. Показател за това е реакцията на част от кабинета - визирам Цв.Цв., който като майка орлица се втурна да защитава рафинерията. Били имали договор за доставка на гориво! Като имаме предвид и кой е турен за шеф на ВАС, нищо чудно това решение на Танов да падне. Тогава естествено ще ревнат, че съда не прилага закона еднакво и вие пак ще им се вържете на глупостите. Пък и не знаем какъв ангажимент е поел Борисов - още не е излязла флашката, а както знаем той не е Първанов и като е обещал ... Та не си мъчете кратуните с дела, които не разбирате. Това решение на ВАС е правилно, щото на този етап съдът преценява не дали е извършено нарушение, а дали предварителното изпълнение на решението, което не е в сила ще доведе до значими вреди. Сега Лукойл трескаво монтира водомери, че докато дойде ред съда да им разгледа жалбата да са перфектни. И това именно е интересът на държавата - Лукойл да работи, да плаща данъци, заплати и осигуровки и дейността му да е под контрола на държавата. Докато Лукойл е единствената рафинерия в държавата, за което най-малко е виновен съда, никой, ама и най-малоумните от вас, нема интерес това предприятие да спре. Трайков ли некой друг ли се беше изцепил - по-добре сива икономика отколкото никаква. Това е положението. Може да крадат, но са най-големият данъкоплатец в страната и в крайна сметка спирането им ще се отрази пагубно на бюджета. Може и да не е пагубно, но минус 800 мил.лева, колкото приблизително внесоха миналата година данъци и осигуровки не са за пренебрегване. Сетете се сами колко данъци са внесени от Плама-Плевен, Кремиковци и другите динозаври и пак кажете, че съдът защитавал руснаците.

 74. 74 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#73] от "potrebitel1":
  От гневните ти графоманските ти тиради, разбрахме следното
  ВАС се е превърнал в адвокатска кантора на Лукойл и според тебе това е върховен израз на законност по български.А в действителност, все по-малко от хора у нас искат точно такъв псевдо-съд и такива псевдо- магистрати да защитават нашите обществени интереси и времето им вече изтича, факт който те изкарва от кожата. А комичните ти заплахи за някакъв срив си ги постави в графата"виц на месеца", както и кретенските ти алабализми за "данъчен склад" и ""лицензиран складодържател" и недей си мъчи повече празната и объркана тиквичка с неща от които има доста смътна книжна представа.
  Чао смешнико....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 75. 75 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 474 Неутрално

  От трън та на глок. По идея замисълът на правителството да покаже някакви мускули пред Лукоил като руска компания и да игра двойна игра беше под предлог да се спази закона да се вкарат нови участници на пазара, най вече някоя американска компания, това е като обща проНАТО политика. Това обаче е само на общо идейно ново.

  Как се организира конкуренция на световни компании на малък пазар като България тепърва предстой да видим, до сега това се правеше само с личен ПР и ПР за ГЕРБ, очаква се в същия дух
  на АЗ, АЗ, АЗ да се наговорят куп глупости предизборно за това колко е лоша била тройната коалиция и за това как ако някой реши да гласува случайно за ГЕРБ как нещата ще се оправят.

  Както винаги Дянков си мълчи и чака някой да отнесе тоягата вместо него, в случая се подразбира реда е на Трайчо за това, че не си е изтраял този път до край.

  А на съда му е ясно като бял ден, че без да работи рафинерията в България ние просто потъваме като икономика тотално и затова под предлог на "временен спор" разреши на рафинерията да работи и без лиценз. Това е "голямото разочарование" за ГЕРБ.

  А борбата на ББ с "чуждите интереси" на монополиите ще продължава само до изборите.

 76. 76 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 712 Любопитно

  До коментар [#70] от "Свинчуга":

  Георги Колев май Цецо Шлифера го направи шеф на ВАС. Дянков си призна, че Цецо бил против да се отнема лиценза( но мнението му нямало значение). Пълен цирк и тотално падение! Дори и да е имало некой по веригата с действотелно намерение да отнеме лиценза (вероятно Дянков), Цветанов го блокира с протежетата си в съдебната система. Ето ви го Октопода

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 77. 77 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Икономиката ни е зависима от Лукойл.
  А ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА - ОТ ЧЕРВЕНАТА ХИДРА.
  КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА В МОМЕНТА С ЕДНА ОТ ГЛАВИТЕ СИ - ГЕРБ.

 78. 78 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Обществената подкрепа за решението на митниците ". Дай на тълпата сеир и й гледай сеира - как двама бабаити си мерят онези работи! И тъй като по-голямата част от нея не умее да чете съдебни опредления, слуша какво й внушават политиците чрез медиите. Законност - да, но когато и законът е писан от Искрето и Дянков и когато изпълнението му е в ръцета на дървото Танов, много лесно приложението му може да се превърне в политическо шоу! В случая за създаване и на антируски настроения, насаждани системно у нас от другата страна на Океана, както и за предизботно вдигане на рейтинги! Резултатът дъвка за медиите и рейтинг+ за политици или общо взето - пушилка! Сега пак ще има: ние ги хващаме, те ги пускат - доказано работеща формула.

 79. 79 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 572 Весело

  Момичета и момчета, пишещи тук,
  не преувеличавайте броя на работещите в ЛУКойл - Нефтохим.
  Според Годишния финансов отчет на рафинерията, заверен от одитор и представен пред НАП, там работят ... едва 2174 човека, средносписъчен състав за 2010 г! Така че твърдението за "половината Бургас" е силно завишено.

  В другата компания Лукойл България, която държи бензиностанциите, може и да са много повече. Колко точно, няма как да знаем, т.к. това инфо не е публично достъпно.

 80. 80 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#56] от "papyre": Подкрепям те напълно! Имам съм вземане - даване със съда и служебно и лично и знам, че в крайна сметка съдията решава в полза на този, който по-добре аргументира тезата си с позоваване на закон, нормативни документи и съдебна практика! Останалото са ченгеджийските изцепки - ние ги хващаме, те ги пускат!
  До коментар [#8] от "popovski31":

 81. 81 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Смешно театро!
  Путьовци гербери, путьовци съдии!
  Законът не търпи коментар, а се прилага! Иначе ето нагледен пример -обикновената фирма (човек) се смазва от закона, а за голямата руска, или червена (или мутрата), законът може и да не се приложи!
  Да е.а Булгаристана!

 82. 82 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Заглавието на този материал можеше да бъде и друго : „Гошо милиционерчето обслужи Вальо”. Защото шеф на ВАС е бившият възпитаник на Висшата милиционерска школа – Симеоново Георги Колев , който с допълнителни 5-6 изпити стана от милиционер „юрист”! Само че милиционерът си остава винаги такъв и сега, виждайки че босът на БГ е в затруднена позиция, притиснат от митниците, изкозирува , чукна здраво токовете на ботушите и нареди гръмогласно: „Да му се помогне на шефа!” Е, помогнаха му, съдиите му със съдии !!

 83. 83 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 514 Неутрално

  и все пак - цялата бутафория нямаше нищо общо с лукойл, а с големия мерак на боцо и дянкоглу да разблокират няколко хиляди тона петрол и да го продадат на позавишени цени..

 84. 84 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Променете заглавието на "БЪЛГАРИЯ КЛЕКНА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ"

  Fail with honour then succeed by fraud
 85. 85 Профил на балкандо
  балкандо
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Значи една проверка в Комисията за Защита на Конкуренцията има готово решение на ВАС ! Дали ще се случи, или комисията е за защита ОТ конкуренцията

  Насила хубост и наужким лудост няма !
 86. 86 Профил на Midves
  Midves
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Привет на всички..!

  За пореден път ще напиша, че България е държавата на абсурдите, където всичко е възможно, но - аз лично се съмнявам, че имаме "държава"..! Навярно някои съфорумци си спомнят, че още в началото на този цирк с отнемането на лиценза на Лукойл бях написал, че всичко това е демонстрация пред българските граждани - този акт, е първият сериозен опит за предизборен ход без реални последствия за компанията..!

  Midves
 87. 87 Профил на Infomar
  Infomar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Аз: НЯМА ДА ЗАРЕЖДАМ ОТ ЛУКОЙЛ! "

  Предлагам това да стане всенароден призив!!! Да се правят всякакви групи където може и както може.

  Infomar
 88. 88 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#74] от "appen13":

  Ооо да, съдът ти е виновен! Същият този съд, щеше да е много по-виновен , ако беше затворил Лукойл. Не ми се мисли каква щеше да е ситуацията днес - парализиран транспорт и тъй като сме цъфнали и вързали, само това ни липсваше. Веднага им се наложи да правят щабове за решаване на кризата, отвориха държавния резерв, положението за часове почна да излиза извън контрол и точно съдът извади горещия картоф като приложи закона, а той е длъжен да го приложи, защото не може да си върти гъза като Трайков и Борисов. Хайде помисли бе, съдът ли прави монополите или управниците ги създават. И като създадеш един такъв монополист, каква е отговорността ти като управляващ!? Да създаваш кризи, да блокираш държавата? Само за един гол политически пиар. Като маймуни повтаряте законът, та законът! Нима съдът е отхвърлил законът? Има ли такива мотиви в съдебното решение - ние отхвърляме спазването на закона, защото действаме в защита на Лукойл. Няма! Друг е въпросът, че всяка наредба може на правителството може да бъде атакувана в административния съд и само той има право да прецени законосъобразна ли е издадената наредба. Танов, Трайков, Дянков са толкова зле, че не знам какво щеше да стане ако бяха спрели рафинерията. Вместо две години да работят против монополното положение, те тръгнали да показват безмозъчност. Ще се пъчим на Лукойл, ама имаме да му плащаме половин милиард за гориво, ама се зареждат от него и държавните администрации и целият ни транспорт, ама девет месеца спаххе и се съгласяваха да чакат. И в крайна сметка ББ сам наруши написания от неговото правителство закон като в един телефонен разговор с Алекперов даде отсрочка на Лукойл до декември. Дали това е законово решение? Не стои ли Борисов над закона? Не е ли той най-големия закононарушител? Или видя, че Путин подгони в Русия Лукойл и реши да последва примера му. Само че Русия си има и други рафинерии. Правителството е вързало всичко държавно с Лукойл, създало е монопол в доставките, а твърди, че Лукойл не е монополист, а вие твърдите че е монополист, абе българска работа!

  нели ангелова
 89. 89 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#84] от "issunboshi":
  Точно !

 90. 90 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#84] от "issunboshi":

  Или НАДУПИ

 91. 91 Профил на madrov
  madrov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Единствената полза от тази ситуация е, че комисията за защита на конкуренцията има официален, готов материал за да се произнесе срещу монополиста ЛукОил.
  И АЗ НЕ ЗАРЕЖДАМ ОТ ЛукОил!!!!!

 92. 92 Профил на parche
  parche
  Рейтинг: 385 Неутрално

  при Т. Живков политически а при И. Костов икономически зависими от Русия. въобще големи дупедавци сме.

 93. 93 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#88] от "vera56":
  Както съда,така и борисов,са слуги на валентин златев,респективно на русия.Ти смяташ ли,че подобна ситуация е възможна,например в Полша.

 94. 94 Профил на Михал Мишкоед
  Михал Мишкоед
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Ако в БГ беше прието и утвърдено т.н."прецедентно" право, както е при менторите ни в САЩ / напр." случаят ххх срещу щата Алабама / и всеки следващ спор не стига до съд, а се ползва решението по вече отсъденият и съобразен със закона проблем, то помислете си колко фирми биха се опрели на делото " НАП/Митници срещу Нефтохим" . Тия ненормални съдии просто рушат и малкото, което е останало. Та по аналогия, която явно хич не им изнася, решавайки адекватно заплетен случай биха се лишили от парите на куп други подобни. Но какво да каже малкият, дребен и среден бизнес, когато НАП/Митници му отнемат разрешителното - нима аргументът, че ще претърпи значителни вреди и загуби е резонно да е в сила само за Лукойл? С това си противозаконно решение съдиите налагат тотално разделение на работата - за едни законът е такъв, но за другите .... Каква вяра да ти остане? Щом една фирма може да се наложи /купи/ закона на държавата, то за каква държава говорим? Не харесвам никак САЩ, но си спомням делото за ЕНРОЙ преди около десетина години - една от най-могъщите компании си подви опашката. Като епилог ще попитам: защо Батман мълчи по казуса, защо НАП мълчи, защо Монката е сляп и глух, за бате ти Ваньо да не говорим? Бах'ти петролната компания; други ще дойдат, но законът трябва да се спазва!

  Истината е някъде там ...
 95. 95 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#93] от "kitaec__":

  Не знам дали е възможна в Полша. Казвам, че не съдът, а управляващите създават монополно положение и не съдът, а Борисов даде отсрочка на Лукойл до декември. Много лесно е да прехвърлиш топката в полето на съда. Удобно е! И вече 22 години не политиците, а съдът е виновен. Защо държавата, жп транспортът, въздушният транспорт се зареждат само и единствено от Лукойл? Като създадеш един такъв монополист, ще ощетиш държавата, но ще имаш лични облаги. Ако политиците в Полша не са като нашите, няма да се случи такова неща, ако са - и там ще има такава ситуация, но не знам дали поляците ще обвинят съда или управляващите.

  нели ангелова
 96. 96 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#88] от "vera56":
  За съжаление има много истина в това което си казал, но и за съжаление малко хора ще те разберат. Гледай сега какво става с минусите

 97. 97 Профил на neorientirana
  neorientirana
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да не сте забравили кого изпратиха да ръководи ВАС-съдията завършил в Симеоново.Затова съдиите от ВАС решават по целесъобразност-дали било монополно или не ,а не по законосъобразност-отговарт ли на закона или не.Затова бягат хората-когато законът не важи даже за един ,след него идват неговите приятели,после неговите познати и накрая не важи за никой.Поредното навеждане на кадрите на ДС пред кадрите на КГБ/ФСБ-поразровете се за ръководството на лукоил.

 98. 98 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#93] от "kitaec__":

  И друго - аз не смятам, че в нормална държава премиерът ще играе карти с олигарх и ще ни хвърля прах в очите, че нямал приятели и бил сам като куче в Банкя. Ама що неговият цирк ни е удобен, а съдът виновен,тва не разбирам. Той си спи в хотела на Златев, играе карти с него, позволява отсрочки на Алекперов, пък съдът най-виновен! Ей тоя цирк не го разбирам!

  нели ангелова
 99. 99 Профил на madrov
  madrov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#95] от "vera56":
  Правилно, съдът работи за благото на БЪЛГАРИЯ, защото най -накрая някой да каже официално и открито, че има монопол в тази държава и да постови началото в борбата с тези монополи.


 100. 100 Профил на mvv
  mvv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  В случая българският съд е в ролята на адвокат- нещо недопустимо : "налагало теглене на кредит заради заплащането на акциза" - ми да теглят, ако искат да работят. Никой не им пречи да работят на крадците от Лукойл-Нефтохим, ама не им изнася при пазарни и конкурентни условия. Гнусен политическо-мутренско-руски вилает под закрилата на съда - това е България в момента

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK