Цветанов забрани даренията с изключения и от 1 септември

Цветанов забрани даренията с изключения и от 1 септември

© Красимир ЮскеселиевВътрешният министър Цветан Цветанов издаде заповед, с която забранява даренията за МВР, но не веднага, а от 1 септември, и не напълно, а с няколко големи изключения. Те позволяват безвъзмездно пари и вещи на МВР да дават общините, държавни органи, държавни предприятия, международни организации, чужди държави и ведомства, както и такива на ЕС.


Така забраната да дават пари, техника и гориво е само за частни лица и фирми.


Според заповедта договорите (разрешените по изключение) трябва да съдържат клауза, че дарителите са съгласни предметът и стойността на договорите да бъдат вписани в публичния регистър на МВР. В него ще се посочват страните на дарението, получателят му, кога е направено. Това ще става при спазване на Закона за защита на личните данни и на Законa за защита на класифицираната информация, пише в заповедта.


От издадения днес от Цветанов документ става ясно, че всъщност той променя правила за даренията, които е приел само преди два месеца - на 16 юни тази година.


В заповедта има и разпоредба, от която следва, че макар забраната на даренията да се въвежда от 1 септември, едва от 1 октомври ще има публичен регистър, в който ще всеки ще може да се информира кои общини, ведомства, държавни фирми и международни организации са давали на МВР. В него ще бъдат въведени и всички дарения, направени след 1 януари 2011 г.


Най-големият дарител на МВР е собственото му дружество "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ). Едно от даренията му е към Гранична полиция, която е получила мобилна система за радиозасичане в клетъчни мрежи за 1 235 376 лв. БМВ подпомага почти всички дирекции.


Даренията намаляват печалбата, но постъпват пак в бюджета на МВР. Ако фирмата е на плюс, част от печалбата й се връща като дивидент при собственика й, в случая държавата чрез МВР, и така парите отиват в държавния бюджет. Когато има дарения, средствата от него отиват направо в бюджета на ведомството на Цветан Цветанов.


Общини и съдилища пък са сред редовните дарители на МВР. Ведомството се подпомага и от чужди служби като Сикрет сървиз, както и от държавни органи на други държави като германската провинция Бавария, която е осигурила лаптопи, проектори и дъски за 17.5 хил. лв. за "Криминална полиция". Департаментът по енергетика на САЩ е подпомагал Гранична полиция.


Отговорник да следи за спазването на заповедта на Цветанов е заместникът му Димитър Георгиев, а указанията на МВР шефа са изпратени до всички структури на министерството.

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Браво.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 2. 2 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  В заповедта има и разпоредба, от която следва, че макар забраната на даренията да се въвежда от 1 септември, едва от 1 октомври ще има публичен регистър, в който ще всеки ще може да се информира, които общини, ведомства, държавни фирми и международни организации са давали на МВР.

  Нали идват избори,дай докато можем да цицаме ,а пак после каквото ще да става.Ех мафия ,мафия ,пердон полиция, полиция.

 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Те са три и позволяват безвъзмездно пари и вещи на МВР да дават общините, държавни органи, държавни предприятия, международни организации, чужди държави и ведомства, както и такива на ЕС."

  Ясна е работата, сега изведнъж ще се увеличат рязко даренията от "международни организации", например, - нещо доста неясно формулирано в наредбата. Да не говорим, че, особено в малките населени места, даваш "дарението" на кмета, а той го подава на шефа на районното, който пие вече трета ракия на същата маса, на която седят с кмета и "дарителя". После се оформя документално в общината.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1291 Весело

  Е на карък се почна тази седмица!
  Тъкмо бях подготвил две кокошчици, чувал картофи и една тенекия мед , а то глей к'во стана - МВР-то не искат да взимат вече.
  Ще трябва да го мина през международната организация на баджанака или през общината...тююх

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 5. 5 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 822 Весело

  А, ако гражданин/фирма все пак настоява да дари цистерна с гориво например?

 6. 6 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 726 Неутрално

  да се разреши даряването на презервативи за да не се размножават милиционерите

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 7. 7 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 829 Любопитно

  Значи от тези може: "международни организации, чужди държави и ведомства" - това включва ли разни фондации, корпорации, чужди интернационални фирми?!

  Другото интригуващо е: "Общини и съдилища пък са сред редовните дарители на МВР" Стига бе?!

  А освен "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ)", да не би и другото БМВ да дава нещо, че не спирате безумните гонки на притежателите на такива возила?

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 8. 8 Профил на Капитан Падна-ли-ми
  Капитан Падна-ли-ми
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ето така се спират порочни практики. Кратко, точно и ясно. Евала!!!

 9. 9 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#1] от "donchoquihote":

  Браво, когато ги забрани безапелационно!

  Засега ни казва, че е поел вече ангажименти към престъпниците, които трябва да изпълни.

  Моралът не е порок!
 10. 10 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 892 Неутрално

  [quote#3:"Dehumanizer"]Ясна е работата, сега изведнъж ще се увеличат рязко даренията от "международни организации",[/quote]

  Ами направете си труда и прочетете нещо?!
  Те и сега са над 15 милиона лева, докато даренията дето Цецо ги забранява са 247 хил.лв.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 11. 11 Профил на verin
  verin
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Защо от 1 септември, а не от днес? Пак шашми Цецкови.

 12. 12 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Аз ако съм редовен "спонсор", как това ще ми попречи да си регистрирам организация и да продължа спонсорството? Или да използвам вече готова, повечето нямат особени скрупули щом става дума за хонорари.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 13. 13 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Цветанов голям симпатяга!! Кой министр досега има смелост да забрани даренията? Въпреки, 4е винаги ги е имало!!!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 14. 14 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#3:"Dehumanizer"]Да не говорим, че, особено в малките населени места, даваш "дарението" на кмета, а той го подава на шефа на районното, който пие вече трета ракия на същата маса, на която седят с кмета и "дарителя". После се оформя документално в общината.[/quote]

  Ха,ха,ха чак сега схванах защо искат всеки кмет да е милиционер задължително със стратегия за общинска полиция и даренията пак ще са си при тях а и ще цицат от два бюджета от този на МВР и от общинският Браво бе вари го печи го милиционера си е милиционер

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/08/08/1135404_fidosova_obeshtava_na_lom_universitetski_filial_ako/

  Наскоро Искра Фидосова обяви, че всеки кандидат-кмет от ГЕРБ задължително ще има в управленската си програма стратегия за създаване на общинска полиция.
  ===============================
  Депутатката от района Искра Фидосова се срещна с граждани и обяви още, че силна местна власт е възможна само с издигнатия от управляващите Иво Иванов - бивш началник на районното полицейско управление.
  ===============================

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 15. 15 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  жалко сега няма как и за това да ги хокат вече

 16. 16 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#11] от "verin":

  Щото апартаменти № 3, 4 и 6 плачат за ремонт, а тъщата, проклетницата, не пуска повече сухо, след тия тежки ревизии провеждани лично от заместник-градския прокурор на София - Роман Василев. Същият, който беше награден с лично оръжие - пистолет, от Цецо, вече не помня по какъв повод.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 17. 17 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  интересно ми е сега някой да провери тея фирми дали ще продължат да даряват и на кого

 18. 18 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#8] от "Капитан Падна-ли-ми":

  Не се спират, само се променят.
  Няма да "даряваш" директно, а чрез "разрешени" общински фирми.
  А кога ще видим списъка с дарителите ???

  Разликата между комунистическата икономическа система на Източна Европа и западните системи е не разлика в същността, а разлика в степента. (Ф.Х.)
 19. 19 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Разстроено
 20. 20 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Чудно ми е, след като Сикрет сървиз даряват, не може ли ЦРУ или ФСБ(КГБ) също да даряват, например срещу защита на техните хора в България от страна на МВР?

 21. 21 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Някой може ли да обясни как със заповед се отменя закон (закон за държавния бюджет)? Щото в изключенията влизат "общините, държавни органи, държавни предприятия", които също както и МВР, се издтржат от бюджета. За очевидната предпоставка за коръпция няма да говорим за момента. Просто да се обясни как със заповед се отменя закон, в който изрично е указано кой колко получава от бюджета. Или просто бюджетът е изцяло касичка на МВР, от която то може да си черпи, колкото иска? На съответните ръководители на учреждения, предприятия, общински ръкодства и пр. може "любезно" да им бъде намекнато да "даряват" държавни пари.За да ги пазят по-добре??? За кого не е видно, че рекетът на МВР става държавна политика?

 22. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1528 Весело

  Почти ми дожаля за ЦвъкЦвък...
  Иска му се на човечеца, мераклия е... На принципа "оная работа до края, пък ду6ата /да се чете ЕС/ е в рая"....

  Ама не става другари, не става... дилемата е стара като света, едва ли една физкултурно-пожарна команда 6те намери ре6ение, след като векове други са се препъвали...

  Но дерзайте и се опитвайте. Като чета за подобен абсурден напън се се6там единствено за една руска поговорка:
  " Что хуже дурака?
  Дурак с инициативой!"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 23 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Относно списъка с дарителите !!
  Да не стане като помилваните престъпници от Първанов???
  Да получим само бройката !!!

  Разликата между комунистическата икономическа система на Източна Европа и западните системи е не разлика в същността, а разлика в степента. (Ф.Х.)
 24. 24 Профил на Добрин Василев
  Добрин Василев
  Рейтинг: 418 Весело

  Че качи ли това ще спре притока на "сиви" пари в "белата" икономика . Още предизборщина ... чакаме я ! Ние сме си "верващи" ....То МВР е зейнало кат пукнат бент мисисипи . Кат затворят една пролука друга ще се отвори с все сила ...

 25. 25 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#14] от "tanas":

  Опа! Тоя момент го забравих, хубаво, че ме присети. С общинската полиция и кметовете-милиционери. Да, нещата вече съвсем се изясняват. Полиция и община стават едно, никакви проблеми, въпрос на попълване на документи само; Ленчето - оная, русата, разведената, счетоводителката в кметството, дето цяло село я знае какви ги върши по вечерно време, ще ги оправи...

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 26. 26 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 726 Разстроено

  Тази нагла подигравка с гражданите се дължи само на едно: на липсата на достатъчен брой граждани, които организирани в общество, биха могли да отидат пред МВР не на мълчаливо бдение, а на шумен протест. Ако подобно нещо се случи в същата тази Англия, за която четем напоследък, ще има протести до момента, в който министърът си подаде оставката. И, разбира се, ако случайно тамошният министър изкукурига до такава степен, че да се подпише под подобен подигравателен текст, премиерът - който и да е той: Камерън, Блеър, Браун, да не говорим за Тачър... - ще го уволни още преди да се стигне до протестите...

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 27. 27 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 726 Весело

  "Дневник", вчера ви писах да не бързате с новината, а днес се оказах, за съжаление, прав. При това Цветанов е по-нагъл, отколкото аз съм предполагал. Вчера си мислех, че ще издаде втора, необявена в медиите, заповед, с която ще каже "действайте по старому", а той си го е направил още в тази, публичната.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/08/14/1138792_ponedelnik_e_deniat_h_za_dareniiata_na_mvr/?ref=id#comment-5

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 28. 28 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Гневно

  Някой да е очаквал нещо друго?! Говорим за МВР или СИСТЕМАТА, както всички бивши и настоящи служители, "галено" наричат това министерство. Безспорно в годините на развитото социалистическо общество, МВР се превърна в държава в държавата, а нейните служители - в една отделна, по-висша каста, която живееше на гърба на останалите трудещи се. За съжаление, тази практика продължава и в наши дни - не само даренията, за които иде реч сега, но и куп други, "невидими" жестове, на компании от различни сектори, облагодетелстват МВР служителите - по-добри оферти от мобилните оператори, специални оферти от банките за различни видове кредити, безплатно возене в маршрутките в София, безплатно возене в градския транспорт и т.н.
  Но най-неприятното е, че държавата, дефакто, ги признава за една, наистина привилигирована, група граждани, спрямо останалото общество - МВР (а и всички държавни служители!!!) не плащат осигуровки, не спазват ЗДП (Закон за Движение по Пътищата) независимо дали са със служебни или частни автомобили (всеки е виждал автомобили, в които на задното стъкло има стоп-палка и/или фуражка, имат залепени стикери, че са служители на МВР - всякакви такива стикери са забранени от Закона и т.н.). Този списък е дълъг и не си струва да го продължавам.
  Искам да задам два фундаментални въпроса:
  1. Служителите на МВР по-горна категория граждани ли са от всички останали?
  2. Съгласен съм, че обществото се нуждае от органи за сигурност, но дали обществото получава тази сигурност, за която плаща немалка цена? Защото, ако не я получава (какъвто е нашия случай) е малко нагло МВР да е в привилигирована позиция.
  Така би трябвало да е в едно гражданско общество, от 21 век, в държава - член на ЕС.
  Всичко останало е Социлализъм и диктатура на Народната Милиция...

  PHILIP
 29. 29 Профил на bborisov
  bborisov
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Пак половинчато!
  Никакви дарения! Могат да изкарват достатъчно ако се напънат да поработят, а не да се скатават.
  Вижте колко са неправилно спрелите и каращите нарушавайки закона.
  Няма воля, а май и разбиране.

 30. 30 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#19] от "Wornoxmaniak":

  Няма и да има. То не се търси угодия, ами под вола теле, за да може винаги и по всякакъв повод да се плюе.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 31. 31 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#16] от "Dehumanizer":

  Ма комунягите от разли4на окраска сте много наивни! Костов краде като 4емпиън , дедо Симо тоже, Тройната не остана по-назад.

  А вие сте се хванали за 2-та апартамента на Цветанов като удавници за сламка!!!!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 32. 32 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#23:"martin007"]Относно списъка с дарителите !!
  Да не стане като помилваните престъпници от Първанов???
  Да получим само бройката !!! [/quote]

  Точно така ще стане! Как позна?

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 33. 33 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#21] от "zg":

  Мдааа, едва ли ЦЦ ще обясни. Най-много да подмине темата с "вещо" мълчание. Но, от друга страна, отменянето на Закон със Заповед не е проблем за управляващите. Те одавна погазват смело всички закони, които не им изнасят. Действат по целесъобразност, а за законност - кой ти гледа...

  PHILIP
 34. 34 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 572 Разстроено

  Борисов и Плевнелиев строят здраво, а вие пак недоволни!

  Нехуманен, ми да бяха строили вси4ки ОФ правителства преди това на ГЕРБ,бе?!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 35. 35 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#5] от "Спеакер":

  Ще я дари на министерството на еди-какво си, а то от своя страна на МВР.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 36. 36 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Хаха, да, ясно - даренията вече стават централизирано през БМВ - както и всичко останало в МВР вече.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 37 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Весело

  Под фуражка акъл не вирее...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 38. 38 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#28:"Philip"]2. Съгласен съм, че обществото се нуждае от органи за сигурност, но дали обществото получава тази сигурност, за която плаща немалка цена? Защото, ако не я получава (какъвто е нашия случай) е малко нагло МВР да е в привилигирована позиция. [/quote]

  Не знам кой каква сигурност получава от МВР но всяка фирма плаща един път за жива охрана, втори път за сотове, паник бутони и т.н. и трети път за застраховки. Не споменавам рекета към държавата и общините, за който кой знае защо се използва понятието "данък" или "такса". Ако МВР, следствието, съдът и прокуратурата си вършеха съвестно работата едва ли щеше да е така. То най-големият бизнес е бизнесът в сферата на сигурността и охраната. Лошо няма, но все пак ...

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 39. 39 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#30] от "donchoquihote":

  Така е! И най-гръмогласни са сините, който между другото изтъкват колко са били умни.
  Ако човек е разумен, той би търси начини да се се включи в управлението на страната с идеи и решения. За жалост, те сами се обричат на вечна опозиция, като по нищо не се различават от БСП и ДПС.
  Сини комунисти.

 40. 40 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2500 Любопитно

  Досега, като ми разбият магазина на село, трябваше да плащам(опа... да правя дарение) на МВР за да дойде да си свърши работата. Не става дума за разследване и евентуално залавяне на крадците, нито за мерки да не се случва друг път и на други хора. Да регистрират кражба и евентуално да напишат протокол.
  Сега процеса ще е улеснен, защото затова ще плащам (дарявам) кметството.
  Нещо като смяна на спалното бельо в концлагер. 1-ва стая дава на 2-ра, 2 -ра на 3-та, 3-та на 1 -ва. В крайна сметка бельото все е изцапано

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 41. 41 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 418 Неутрално

  то от дарения се видя докъде я докарахме-от разградското село ясеновец са недосегаеми за телефонни измамии и изнудвания на чужденци по скайп .забрана за дарения да се чете отбрана за даренията щото те са законни и ги отбраняват-не хвърчат министерски глави и премиерски,безочието няма край.ГЕРБ вън

 42. 42 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#19:"Wornoxmaniak"]Нема угодия![/quote]

  Уорни я питай уке ти Цветко като са току бедни милиционерете та ги даруват под път и над път оти получават таквия големи заплати и пенЦии ?
  А я те питам тебе оти твойо земляк Тотюууу зема та ми дигна годините и тамън да ги стигнем они пак рипнат и не мога да се пенсионирам въпреки, че са ми внасяни осигуровки и за І - ва и за ІІ - ра категория . Дека са тия пари ?

  По данни на НОИ към 30 юни 2010 г. са се осигурявали 83 180 полицаи, военнослужещи и кадри от съдебната власт. Средният им доход е бил 973 лв. (при 570 лв. среден доход за заетите в реалния сектор).

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/08/15/1139090_bsk_pensionnite_vnoski_za_policai_i_voenni_da_se/?ref=chromeext

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 43. 43 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  [quote#39:"Wornoxmaniak"]Ако човек е разумен, той би търси начини да се се включи в управлението на страната с идеи и решения. [/quote]

  ти би ли седнал на обяд с канибали ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 44. 44 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 599 Любопитно

  Ми хубаво,дано да има някакъв ефект - в смисъл да се повиши доверието в МВР...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 45. 45 Профил на kuhar
  kuhar
  Рейтинг: 367 Весело

  Сетила се Мара да се побара...

 46. 46 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  До коментар [#42] от "tanas":

  Ибре Танасе виде ли как цел живот треба да копаш за едните данъци ?А копоите хем нищо не правят хем са осигурени хем високи пенсии взимат ...а и и им дават и по сумай ти заплати преди да ги пенсионират !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 47. 47 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#42] от "tanas":

  Като гледам колко енергия кипи в теб изобщо не си за пенсия човек!

  Това ли е заветната ти мечта? Смяташ ли, че ще си по полезен като пенционер?

  Средната продължителност на живота като цяло в света се увеличава, Европа е в челото на тази класация. Бъди полезен. Дай нещо на страната. Не гледай леснията щото във форума ще те намразят къде се опитваш да ни са увесиш и ти на гушата.
  Я се погледни. Юнак!

 48. 48 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#31] от "Руслана":
  приятелю,дойдоха с идеята за нов морал- нали виждаш че това не се случва?

 49. 49 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Весело

  "Цветанов забрани даренията с изключения и от 1 септември"

  Ех парице, всесилна царице!

 50. 50 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#19] от "Wornoxmaniak":

  Има угодия. МВР минава само на дарения, без пари от държавата и готово. Те и без това са рекетьор #1 на РБ.

 51. 51 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 892 Неутрално

  А всъщност на вас какъв точно ви е проблемът, че не схващам.
  Цецко си има бюджет - за приходите и отделно за разходите.
  До юни е разходвал 48% от бюджета си,, а е изпълнил приходите на 64%.
  Да не си мислите, че Дянков ще му разреши да превиши бюджета си за разходите, защото е реализирал повече приходи?!
  Тези пари влизат в хазната, а не в джоба на Цецко?! Пак сте ревнали за нероден Петко!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 52. 52 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 673 Неутрално

  "В него ще бъдат въведени и всички дарения, направени след 1 януари 2011 г.."

  Аз се чудя какви са аргументите в регистъра да бъдат въведени даренията само от тази година.

  Да не би, защото крупни дарения от съмнителни дарители олигарси-престъпници са давани през 2009г. и 2010г.

  И друго като обвиняват Тройната коалиция, че и тя се е възползвала от тези дарения защо ги прикриват по този начин. Нека да видим даренията за МВР и по това време.

  Отговорът е че не може да покажеш за всички останали години, а да не покажеш за 2009 и 2010г.

  Това Цецо не го разбра - за това активните граждани никога няма да са доволни от което и да е положително решение, което ще вземе - защото всичко е половинчато, под натиск, след хиляди оправдания и все е опит за замиване на следи и оставяне на вратички.

 53. 53 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#44:"scorpi_4404"]Ми хубаво,дано да има някакъв ефект[/quote]

  Щеше да е хубаво ако :
  1) ЦвъЦвъ беше ясно казал : не е редно, а не да отрича.
  2) Да не преследва огласилия информацията полицай,а създателите на списъка
  3) Да се проведе публично разследване.
  4) Да се огласи бързо списъка с дарителите
  5) Да се уволнят поне няколко началници на регионални дирекции.
  ...
  Ееех, мечти.
  - да се отвори системата за граждански контрол
  - да се промени отчетността, не арестите а влезлите в затвора да се броят.
  - на базата на влезлите в затвора лица, да се повишава
  - на базата на броя оправдателни присъди на се уволнява или понижават кадрите ...

  ... ееех,мечтии.

  Разликата между комунистическата икономическа система на Източна Европа и западните системи е не разлика в същността, а разлика в степента. (Ф.Х.)
 54. 54 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#43] от "stg":

  Бавно ни залива морето
  от сиви тягостни дни,
  умът не слуша сърцето,
  а вечно смята и бди.
  Падаме в калта затъваме до шия в нея,
  виновни търсим за да успеем
  невинни в калта да заспим.

  Политиката се гради на диалог и компромиси. И народа много добре усеща когато някой иска да постигне нещо за добруването на страната.
  Така се получи и с вас: Вместо да изпишете вежди, избодохте очи като гласувахте заедно с БСП и ДПС.

  По какво се различавате сега от тях?
  Те искат това правителство да падне. И вие ли искате същото? Имате ли потенциал да управлявате? И защо народа не ви даде това право на последните избори?

  Вижте се отстрани: Повтаряте едно и също за някакви апартаменти, купени преди Цветанов да е бил министър. Това ли е проблемът на МВР. Това ли е диалогът дето трябва да водим? Вие ли посочихте даренията като проблем пред обществото?

  Вие ли?

  Или някой друг? Коя грешка ни посочихте? И как помагате да я отстраним?

 55. 55 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Цецо е некадърен административен мениджър. Каквото хвана, всичко о...ра! Новите документи за самоличност, шенгенското говорене, доказателствата за съда, движението по пътищата и нощните гонки - всички тези "приоритети" са на ниво от преди 50г. Остана му един приоритет - даренията, като форма на квалитетни рушвети. Сега частни организации ще започнат да даряват посочени държавни структури, които от своя страна ще даряват МВР-то.

 56. 56 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#55] от "kalin_m":

  А като си помисля, че скоро след спечелването на изборите от ГЕРБ беше основното спрягано име за техен кандидат-президент. Гледай къде се приземява сега. И още не си е научил урока.

 57. 57 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#47:"Wornoxmaniak"]Среднат продължителност на живота като цяло в света се увеличава, Европа е в челото на тази класация. Бъди полезен. Дай нещо на страната. Не гледай леснията щото във форума ще те намразят къде се опитваш да ни са увесиш и ти на гушата[/quote]

  На никой на врато нещем да се овесим ама искам както казваш самия ти както в Европа като направят дадените години в дадена тежка/ рискова професия и даже им е забранено да я практикуват повече и взимат Професионална пенсия и до навършване на действителните години работят но друго с опция по всяко време да получи пенсия предсрочно в зависимост от това как се чувства здравословно човека а не като тука умишлено да се шиканира процедурата та колкото по малко толкова по - добре. Ще ми обясниш ли каква е логиката на Тотюууу при нормално пенсиониране да не се изискват точки а при категориините да се изискват ? На това аз му викам гьонсуратлък та и даже може малко да го псувнем де ама само малко та да види, че имам благ характер и си падам малко патриот но не и идиот

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 58. 58 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Весело

  Един евреин разказва следната история:

  Бедният Моше купил кокошка за съботната вечер, когато е позволено да се яде месно, но не и млечно. Нещеш ли, жена му докато сменяла напълнения памперс на кърмачето, бутнала кокошката и тя паднала вътре. Моше пооплакнал кокошката и видял, че покрай прозореца му минава равина. Изтичал Моше да го извика и му казал така и така рави, сега кокошката КАШЕР (чиста) ли е?
  Равинът му казал: Според свещеното писание е КАШЕР (чиста), но много вони бе, Моше!!!

  Та и Цецовата работа е същата - според закона е, но много вони, бе Цецо!!!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#54] от "Wornoxmaniak":

  Цецо, ти ли си? Брееей, пък си и обиден...

  PHILIP
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 418 Неутрално

  да, а има ли забрана сега мутрите да даравят на общини или държавни фирми? Щото те така просто ще препредават парите и бензина.
  Ще видите, че накрая общата сума на даренията ще остане същата. Просто мутрите няма да "даряват" пряко.

 63. 63 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#60] от "Philip":

  Да съм обиден? От какво? Че водите недалновидна политика.
  Вотът на недовериерие показа 3% растеж за ГЕРБ. А със сигурност спрените дарения ще натупат още положителни точки в очите на избирателите.

  Опитвам се да ви уча на разум, но не ми се отдава. Калта, е заседнала доста дълбоко в душите ви. Продължавайте да правите това което умеете най-добре. На есен ще се броим.

 64. 64 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Цветанов да седне на една маса със синдикатите в МВР - полиция пожарна гражданска закита и да представят на финансовият миинстър исканията си!

  Сега чакаме с интерес данкъоплатеца и финансовият министър да подсигурят НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ТРУД И ЗАПЛАТИ ЗА ПОЛИЦАИ ПОЖАРНИКАРИ ивсички сотанали в структурата на МВР! Момментална подмяна на всичките пожарни тъй като са ОПАСНИ не само стари. В противен случай пожарникарите да ОТКАЖАТ да изпълняват задачите и работата си тъй като не са САМОУБИЙЦИ! Инетресно ми е вие бихте ли се качали в пожарникарска кола ако знаете каква е и каква трагедия може да стане?

  Увеличаване на заплатите от 2012 година плюс необходимите дрехи обувки и ГОРИВО! Ако няма гориво да бъде обясенно на гражданите и селяните че полицаите ще пристигат на местопрестъплението тогава когато успеят да стигнат с градски транспорт или пеша! Компютри и канцеларски материали за да не си носят своите и купуват с личин средства и още и още и още!

 65. 65 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#63] от "Wornoxmaniak":

  Уорни, къв разстеж за Герб бе човек? С някой тук се хващах на бас, ма да ти преложа и на теб - бас - левче на човек разлика в гласувалите за президент и гласувалите на парламентарните избори за Герб, кво ше кажеш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 66. 66 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#54] от "Wornoxmaniak":

  достатъчно е да чуеш само едно интервю на Цветанов, без да го познаваш изобщо, за да проумееш, че на тоя човек не може никога и нищо да бъде обяснено , това са обективни неща, личности като Цветанов винаги е имало и ще има и проблема не е в тях а в факта че някой ги е сложил на длъжност, драстично несъвместими с интелекта и образованието им

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Значи...каквото взели...взели! Егати йезуитите! Едно време използвах този епитет за да опиша действията и престъпленията на тройната коалиция. Не виждам никаква разлика в действията на ГЕРБ сега.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  До коментар [#65] от "Тони!":
  Може и да загубиш. Като гледам колко хора си купуват "Дума", "ТЕЛЕграф", "24 лафа", "Труп" и други подобни стигам до заключението, че простотията българска край няма.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#68] от "Храбър":

  Може, разбира се. Все пак е бас.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  До коментар [#69] от "Тони!":
  Пука ми за баса и за печалбата! За обикновените хора, за умните и способните, за тези дето изживяха и преболедуваха голямата и най-егоцентрична метаморфоза на БКП-БСП ме боли. Тези...ГЛИСТИ..не пожелаха дори за момент да помислят за България и българското. И при това развявайки байряка на патриотизма. Те на бързо се справиха с истински-българските корени, подчиниха ги на руските интереси сега продължават да забиват България и нейното славно историческо минало в името на техните дебели рускоплатени задници.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Днес минавах по "Васил Левски" и видях такъв проблем. Накакъв загубеняк беше ПАРКИРАЛ по средата на спирката за тролеи и автобуси!!!!!
  Горките шофьори! Чудеха се как да изсучат превозното средство за да продължат!
  Това е живо ПОказателство за това как се правят и решават проблемите в нашето мило отечество!
  ПРАВИ МУ СМЕТКАТА КАКВИ "слуги на народа" са господа избираемите!!!!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на stolichanin
  stolichanin
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Мисля, че Цветанов официално сложи край на всички спекулации около тези толкова коментирани дарения. Направи това, което се изискваше от ЕС и според мен темата вече е приключена!

 73. 73 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#54] от "Wornoxmaniak":

  Стихотворението от тоалетната на селската автогара ли го преписа или го написа сам с пръсти там ?

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  [quote#72:"stolichanin"]според мен темата вече е приключена! [/quote]
  На твое място не бих бил чак толкова сигурен! Като си помисля колко чревца ще се изсучат от тази....новинка!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#63] от "Wornoxmaniak":
  Спрените дарения? Че какво е това спиране на дарения, като при 1 млрд. бюджет ще цоцат от държавните пари на общините, държавните предприятия и т.н. Това не са ли нашите данъци, които сега вместо да отиват за оправяне на проблемите на дадената община, ще отиват във ведомството с най-голям бюджет под формата на дарения! Плюс това парите на общините идват с приемането на държавния бюджет, ако тези пари се прехвърлят на МВР това не е ли "прекрояване на бюджета", което се приема само с решение на НС или може би общината е много богата, че чак дарява? Или общините ще приемат тези дарения от съмнителни лица и фирми и ще ги прехвърлят оттам нататък по веригата?

 76. 76 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#73] от "SeoKungFu":

  Не е стихотворение, а песен и то прекрасна. Едно от малкото умни и красиви неща, които уорни е писал. Цел плюс има от мене за тая работа.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 77. 77 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#72] от "stolichanin":

  Разбира се, че се сложи край на спекулациите! Сега вече е ясно, че дарения ще се приемат централизирано, през БМВ - ясно и точно. Точно тях няокй едва ли ще посмее да ги заобиколи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Все повече се убеждавам за необходимостта от това да се пише...пише! Колкото повече се...излеете...толкова повече ще бъдете разбраби и...приети!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на cobourga
  cobourga
  Рейтинг: 423 Неутрално

  МВР уж забранява даренията.......
  НО: от министерства и общини – може !!!!! Този ЦвЦв трик е повече от ясен : например община Бургас дарява бензин !!!! А тя откъде го взема ??? – От ребятата от ЛУКОЙЛ !!!!! И всичко си е по старому….. Мутрата си е отново мутра….

 80. 80 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#61] от "merkel":
  До коментар [#64] от "merkel":

  Нима сега желаете да призовете 'дарителите' да пренасочат 'даренията си' към Пожарната?
  Че тя също е в системата на МВР.
  А дали да купуват нови пожарни коли,обувки,компютри, консумативи и так далее е въпрос към ГЕРБ, а не към нас данъкоплатците. Имат бюджет от над един милиард!
  Те определят приоритетите: подслушване/100 милиона/,магистрали,спортн зали,музеи,излъчване на футболни мачове и т.н. и ето че парите са изхарчени. Даже и фискалният резерв доведен до санитарният минимум.А се задава продължение на оповестената от ГЕРБ вече колко пъти 'преодоляна криза', а вече няма и резерв.
  А защо не реформират МВР, не съкратят писарушките и синекурните длъжности, с което ще има пари и за пожарни коли,заплати и за всичко останало?
  Не са нужни неясни 'дарения' от съмнителни особи и фирми.
  Нужни са реформи!
  Говорителят на ЕК, Марк Грийн го каза ясно и категорично,че към МВР не могат да се правят никакви дарения.
  Защо пак с 'малки,но удобни изключения' се шикалкави?
  Когато ГЕРБ сама си причинява такива пожари, даже и препоръчаните от Вас нови пожарни не могат да ги загасят!

 81. 81 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Министър Цветанов също заяви, че предпочита даренията да са в недвижими имоти, апартаменти по възможност

 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Вдигате врява, заради това, което са ви казали във вестника. На никой не му прави обаче впечатление един фрапиращ факт!
  В бюджета на МВР пише, че през 2011 г., те ще изкарат 75 милиона от отдаване на собственост под наеми и едва 25 милиона от глоби, държавни такси и други такива!
  Толкова ли не си задавате въпроса " - Какво по дявлите отдават тези под наем?" И с какво изобщо се занимават?!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83 Профил на winnie__
  winnie__
  Рейтинг: 367 Неутрално

  МВР изпълниха обещанието да спрат даренията, това е похвално, защото това показва, че са честни и изпълнителни.

 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#83] от "winnie__":

  Точно така! Да живей!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  До коментар [#82] от "tribiri":

  Аз задавам въпрос каква всъщност е процедурата за отдаване на МВР-имоти под наем ? И всичко на реални цени ли е?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 86. 86 Профил на Мер Ака Ри
  Мер Ака Ри
  Рейтинг: 459 Весело
 87. 87 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  "Цветанов забрани даренията с изключения и от 1 септември"

  Дарявай, дарителю, сега му е времето!

  Ако трябва да перефразирам един известен стих.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 88. 88 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  [quote#20:"_dan_"]не може ли ЦРУ или ФСБ(КГБ) също да даряват, например срещу защита на техните хора в България от страна на МВР?
  [/quote]
  Няма нужда,защото техните хора ги охранява НСО.

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  [quote#63:"Wornoxmaniak"]Вотът на недовериерие показа 3% растеж за ГЕРБ...[/quote]
  Случайно да си чел днешните новини!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 470 Весело

  Тъщата, тъщата! Тя да е жива!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 91. 91 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 558 Неутрално

  По темата. Сетила се Мара да се побара. Късно е либе за китка.
  Не по темата.
  http://www.blitz.bg/news/article/115839

 92. 92 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Весело

  тия са велики !!!
  т.е. вместо сега един сульо да подари цистерна бензин на МВР, сега ще продаде цистерна бензин на общината, а обшината, като държавна служба, ще дари бензина на цвъ-цвъ....
  хем МВР на далавера, хем дарителя и той получил некоя кинта.
  остап бендер ряпа да яде пред тия, ей !!!!

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 93. 93 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Браво. Най-накрая още една дългогодишна корупционна практика беше прекратена от това правителство.

  :-)
 94. 94 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#92] от "beatles":..А представяш ли си Р. Петков и Станишев да бяха забранили тези дарения и този" мохабет" да го бях ме отхвърлили преди 3-4 г. Пениш се не пениш всичко хубаво започва да се СЛУЧВА при ББ и ГЕРБ..Това е тъжната констатация за всички Лилави мастурбатори..

 95. 95 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#65] от "Тони!":

  Тълкувай си го както щеш. Сериозните анализатори казаха, че вотът е донесъл повече позитиви отколкото негативи на управляващите.

 96. 96 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#66] от "stg":

  Това, че ти не го харесваш не пречи МВР да работи по добре от преди. Замисли се какъв беше дебата по времето на Петков И Миков и виж какъв е сега.

 97. 97 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#75] от "danakoplatec":

  Така представени нещата изглеждат едностранни. Кой кмет ще си хвърли парите за дарения на вятъра, ако избирателите му нямат изгода от това?
  Пример: Ако общината подава Интернет на МВР за да може пресцентърът им да информира обществото, нали също е дарение?

 98. 98 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1291 Весело

  офшорки от сейшелските острови ще даруват мнооого здраво мвр

  Времето е наркотик, много от него убива.
 99. 99 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#94] от "vlad76":

  да бе верно, прав си..... герб е на власт и ми върнаха миналата седмица 2200€ от данъците за миналата година, когато пак герб бяха на власт.... да не те притеснява факта, че ми се случва това в германия, неоспоримо е, че е заради герб.
  самият факт, че има нужда от закон за регулиране на даренията, който се променя 2 пъти за 6 месеца е повече от показателен...

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 100. 100 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#94] от "vlad76":

  Знаеш ли - идея си нямам кога тази практика се е почнала, но за пръв път тя присъства в евродоклада. Та колкото и да са ми противни комунистите, няма как да са виновни на сегашните идиоти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK