Данъкоплатците са "дарили" 281 млн. лв. за пенсии на полицаи и военни

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Хайде другари милиционери не се срамвайте хайде коментирайте Ех ако Костов го беше казал това как щехте да се плюнчите под статията денонощно
  В Дянков ми е надеждата

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 2. 2 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Отдавна това го предлагам и аз, но кой ме чува.
  Още през есента на 2009 год. Дянков предложи всички държавни хрантутници да си плащат сами (в съответната пропорция) осигурителните и здравни вноски. Но нещо не се прие .
  С какво тия юнаци са по-важни от всички останали ?

 3. 3 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  Никой ли не вдява, че че БСК предлага не просто тези случители да плащат сами осигуровките си , но и да се увеличат със същият % и заплатите им??? Сещате ли се до какво ще доведе това??? До автоматично увеличаване на пенсиите им!!! С други думи, вместо да им избодат очите, ще им изпишат веждите!!!
  По-високите им заплати ще им донесат автоматично по-голям% от съотношеноето облагаема месечна заплата на сужителя и средномесечна заплата определена от НСИ...За това преди да пишете по-темата неподготвени прочетете как се изчисляват пенсиите в България!!!
  Тези от БСК ви подхвърлят въдичарската кукичка с един голям мазен червей и вие кълвете като последните каракуди!!!

 4. 4 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  В тая шибана държава,
  Б. Б. де ме прощава...,
  нищо хубаво не става!!

  www.berbenkov.hit.bg
 5. 5 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  това е БГ

  Времето е наркотик, много от него убива.
 6. 6 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#3] от "kimba3":
  Напълно съгласен ама кой ти гледа това ? А като вдигнат заплатите нали са бюджетни кой ще ги плати ? Пак ние Затова само Румънския вариант и Пълна Лустрация !!!

  Румъния започва мащабна чистка и реформа на вътрешното си министерство. 10 000 полицаи ще бъдат уволнени заради липса на подготовка и професионализъм. Това съобщи вътрешният министър Траян Игас.

  Съкращенията ще бъдат извършени до началото на октомври. Според румънския министър на вътрешните работи през последните години 20 000 служители на министерството, главно полицаи, са били назначени с връзки. В същото време много от работещите в министерството нямат необходимото образование за постовете, които заемат

  http://bnt.bg/bg/news/view/57965/chistka_v_rumynskoto_mvr

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 7. 7 Профил на hristo1951
  hristo1951
  Рейтинг: 388 Неутрално

  по големи лента!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! няма от тях.

 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  За да не съм голословен , средномесечната заплата за пенсиониране определена от НОИ за месец юли 2011-та година е 581 лева.Средният доход на кадрите от съда ,армията и полицията посочен в статията е 973 лева. Ха сега умножете 973 по 12%,с колкото искат да увеличат заплатите на тези слижители, за да ги компенсират за данъците които вече ще удържатдиректно от тях!!!Брутните им заплати веднага скачат на 1090 лева!!!При заплата от 973 лева, коефициента им спрямо средномесечната заплата е 1,674 , докато при 1090 скача на 1,876 !!! Ха сега умножете всеки от тези два коефициента по средномесичната заплата и изчислете пенсията на служител с 30 години трудов стаж закръглям ги за по-лесно....30 първа категория се преобразуват в 50 години трета.по коефициент 1.1 стават 55. и сега фокус мокус препаратус 581 средномесечна по 1,674=972,52лева по 55 години стаж=534,92 пенсия. Сега по исканият от вас дето вече не само сте се хванали на въдицата , но и вече сте в кепчето начин да си плащат сами сметките /ама ще им вдигнем с 12% заплатите да не ги ощетим/.1,876 по 581лв=1089 лева по 55 години=600 лева пенсия!!! Разлика от 65 лева във ваша вреда, ШАРАНИ ,С ШАРАНИ!!! Защото 60% 0т пенсиите пак ще идват от държавният бюджет , а не от пенсионните фондове!!!
  Не случайно полицаите и военните още от времето на Жан Виденов , а по-късно и на Иван Костов и при царя , искаха сами да си плащат осигуровките именно по посочения от БСК начин!!! Те много добре знаеха , че по-високите им брутни заплати ще им гарантират и по-високи пенсии. Политиците обаче ги баламосваха с лафа:
  -Да заплатите ви са малки, но нали държавата ви плаща осигуровките!!!
  Така,че минатите сте не само вие. Прекарани са и те!!! Докато миньорите на Ковачки бяха прекарани с осигуровките от работодателя си , служителите бяха прекарани от държавата!!! С други думи и едните и другите сте от към наеб-ната страна...
  Добре са само "честните" бизнесмени" , мутрите и олигарсите!!! На тях пенсии не им трябват!!!
  Защо не видите на какви заплати се е осигурявал лично Ковачки??? Ще ви паднат ченетата от изненада,защото според тях излиза , че той е най- големият бедняк на България...
  За това първо четете , сетне пишете из форумите , за да не ставате смешни!!!

 9. 9 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 551 Гневно

  Господа от Дневник...
  Тази статия трябва да стои с месеци най-горе на сайта докато твърдоглавото милиционерско правителство му уврът тиквите,че този геноцид срещу данъкоплатците трябва да престане!

 10. 10 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 652 Любопитно

  [quote#6:"tanas"]Напълно съгласен ама кой ти гледа това ? А като вдигнат заплатите нали са бюджетни кой ще ги плати ?[/quote]
  А сега кой ги плаща? Какво по-точно ще се промени за по-лошо, отколкото е сега?

  Просто ще стане ясно, че един шапкар ни струва не 15 000 лв на година (1 млрд на 60к глави), а с поне 50% отгоре, като се вкарат 300-та милиона пенсии и незнайно още колко здравни.

  За да не ми излизат с номера колко са онеправдани и мизерстващи...

 11. 11 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 551 Гневно

  Да, браво на автора за статията, кратко точно и ясно. Крайно време е да се вземат крути мерки в тази посока. Ще ядат полицаите и всякаква държавно издържана прослойка средно аритметично толкова, колкото тези, които им изкарват белия самун с черна пот в частния сектор. Аман от всякакви хрантутници с всякакви привилегии от държавата. И какви са тези 20 заплати при пенсиониране на 45г. възраст - това го няма никъде. Тунеядци. Били им малки заплатите - ами да дойдат в частния сектор, да видят как се работи за 1000лв/месец, ама никой не се отказва от кокала на готово, а пищи, че някой бил прокопсал до филето.

 12. 12 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 920 Любопитно

  "...държавните служители, полицаите, военните и магистратите да плащат осигуровките си, както всички останали работещи, а не вноската им да се покрива от държавния бюджет..."
  Криза е, тежко ние, откъде накъде ще издържаме тези служители, както и да ги смятам на пръсти... военни, полицаи и администрация са поне 500 000, половин милион, еми то така не става...егати нахалството.... и това си е чиста робия!

 13. 13 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1203 Гневно

  ..."тези три категории се пенсионират много по-рано от останалите работещи и получават двойно по-големи пенсии двойно по-дълго"...Ами нали смисъла на ранното пенсиониране е, че то се полага на служители, които са работили много тежка работа??? Как така получават пенсии двойно по дълго от останалите, които се пенсонират на 60-63 години!?

 14. 14 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Аз не разчитам на пенсия. Не виждам и логика да се осигурявам върху по-голяма заплата. Държавата мисли да осигурява само репресивния си апарат - следователно това не е МОЯТА ДЪРЖАВА!

 15. 15 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  От сайта на БСК останах с впечатление,че се предлагат следните неща : Еднократно увеличаване на доходите,като компенсация затова,че сами ще си плащат вноските и съответно увеличен размер на осигурителната вноска според категорията труд.Като идея е чудесно,но при съществуващата бройка държавни тунеядци всичко това пак ще тегне върху редовия данъкоплатец.

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 16. 16 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До #10-pi314_ ..."Какво ще се промени по-точно към по-лошо ,отколкото е сега?"
  Язък ти за аватара!!! Ами вземай калкулатора и смятай!!! Само на прима виста виждам , че бюджетните разходи за заплатите им ще скочат поне със 106 милиона лева годишно!!!
  Вярно , че държавата ще ги прехвърли от единия си джоб в другия, но това ще доведе и до увеличаване на пенсиите им с по около 50 лева средно на всеки нов техен пенсионер!!! Тези пари вече държавата ще ги извади от моя и твоя джоб!!!

 17. 17 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Само в България е така.Браво на държавните служители,лежат на гърба на данъкоплатците.

 18. 18 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Това е доста наболяла тема... Огромна маса от нищоправещи силоваци, които са огромна тежест на пенсионния фонд! В крайна сметка ще излезе на яве истината, че силовите министерства струват на данъкоплатеца КОЛОСАЛНА сума! Напълно неоправдана и безмислена, тази сума тежи като камък на бюджета и ще натежава все повече!
  Предложението на БСК, макар и да не променя нищо по същество ще спомогне да излез наяве пълния обем на средствата, които се изразходват в безмислена огромна (макар, че я поорязаха) армия и още по безумно голяма армия от полицаи, които бих казал могат да се заменят поне половината с технологии! Да не говоря за най-подкупната професия катаджия, която е най-паразитното звено като цяло! Въобще полето за "рязане" в тези структури е наистина необятно!

 19. 19 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 768 Неутрално

  между другото тези280 милиона са горе долу толкова ,колкото държавата и здравната каса отделя за цялата доболнична помощ в страната ,тоест всички лекари джипита и специалисти в извън болничната помощ ,имат бюджет около 280 милиона и от този бюджет дават заплати на реално работещи хора при тях които са поне още 20000 души ,тоест 60000 пенсионера вземат колкото разходите за 20000 и още 13000лекари за заплати и осигуровки плюс всички други разходи на фирмите,които не са никак малко, това е реалната картина на нещата и затова за награда докторите са виновни за всичко в тая държава ,вестниците са пълни всекидневно със статии за лошите и неграмотни лекари ,щото това е приоритета на държавата,да се отвлича внимание от истинските проблеми.

 20. 20 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Много лесните решения, които раздавате тук с лека ръка - да орежем армия и полиция, се заплащат много скъпо по-късно. Просто режете основата на държавността. Всички тези хора са сключили договор със своята държава. Ако някои от тях не си изпълняват договора - добре трябва да бъдат изритани, порицани, сменени и т.н. Но не е редно така с лека ръка да се реже цялата система за сигурност. Просто ще попълните с още квалифицирани кадри престъпния фронт, който и без това вече се мери с държавата. И защо говорим само за свиване на разходи, а не мислим и не обсъждаме как тази държава да печели повече? Като начало да сменим правителството, което очевидно не върши работа в тази посока!

 21. 21 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Сбъркана държава. Какво трябва да стане за да спре най-после това източване на парите от нашите данъци? Паразитите у нас не намаляват, а се множат. Когато по-голямата част от държавните служители не си вършат работата както трябва, то поне да си плащат осигуровките.

 22. 22 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Весело

  До #17-nikoleta-"Само в България е така...държавните служители лежат на гърба на данъкоплатците."
  Този път наистина ме развесели!
  Би ли ми посочила една държава по света,в която държавните служители да не лежат на данъкоплатците???

 23. 23 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#20:"Стенли1"] Просто ще попълните с още квалифицирани кадри престъпния фронт, който и без това вече се мери с държавата. [/quote]

  Нема лошо повечето от тях са там и без това, поне вече няма да снасят инфо и пречат на свестните Полицаи а и до сега да си видял престъпна група в която да няма замесен я некоя барета , я некое редово ченге я некой '' секретен сътрудник ''

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 24. 24 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#23] от "tanas":
  За съжаление си прав, най-прогнилата система е на МВР. Но това не значи, че трябва да разрушиш системата на сигурността. Просто тази система трябва да се оздрави! Но за да стане това, условията при които ще работят хората в тези професии трябва да са не по-лоши! И да си припомним все пак откъде тръгват проблемите на държавата ни - съсипана икономика, ниски приходи в бюджета, проблеми във всички социални системи. Причина- слабо правителство, което е свикнало да се оправдава с обстоятелства - предишни правителства, световна криза, лошо време, празна спалня и т.н.

 25. 25 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 845 Любопитно

  "...Проблемът идва от това, че тези три категории се пенсионират много по-рано от останалите работещи и получават двойно по-големи пенсии двойно по-дълго..."

  Никакъв проблем не е това. Ако има някакъв проблем, той ще е за "простите" пенсионери. Но аз пак смятам, че проблем няма да има, защото "простите" пенсионери, освен че получават два пъти по-малко, но и мрат значително повече, защото се пенсионират на много по-напреднала възраст. А там болестите, недояждането, стресът, липсата на лекарства си казват думата и завличат скоропостижно пенсионера там, където, според властта, му е мястото. Така, че парички ще останат за нашите славни солдафони и тяхното обкръжение.

 26. 26 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#20] от "Стенли1":

  Теоретично си прав за държавността. Но в държава където лекар в Бърза Помощ получава средно 650 лева срещу полицай , който получава средно 973 лева , държавност и обществена сигурност просто отдавна няма , не знам на какво разчитат и гражданите в такава държава ...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 27. 27 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 442 Неутрално

  а някой категории работници като се осигуряват в допълнителни фондове вие за какво им ги КРАДЕТЕ
  какво ще кажете другари милиционери

 28. 28 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Никакво плащане тогава,и така я доживели до пенсия я не,ще минем и без вашата мизерна пенсия

 29. 29 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Някой kimba3 зададе въпрос на nicoleta : Позволявам си да отговоря без разрешение от дамата ,тъй като позицията му е на служител от МВР , но от тези който са по бюрата и зад компютрите а не от полицайте работещи наистина при трудни и опасни условия - В първите демократични общества (Древна Гърция) функцията на полицаите са изпълнявали роби.Никой свободен човек не е желаел да изпълнява подобна работа. В съвременните демократични държави държавните служители са слуги (служители ) на данъкоплатците а не паразити (каквато е неговата теза ).

 30. 30 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#20] от "Стенли1":
  Не пиши глупости! Да ти е.а логиката милиционерска, да ти плащам, за да не станеш на едно с бандитите!

 31. 31 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#24:"Стенли1"]Просто тази система трябва да се оздрави![/quote]
  Уточни, какво означава според теб "да се оздрави"!
  Правилно е да се каже: "да се реформира"! А те не искат, те са си едни туреядци, марди, мързели, или просто МИЛИЦИОНЕРИ, полувоенна организация, пазеща интересите на дадена политическа група, а не ПОЛИЦИЯ, осигуряваща реда, сигурността в града, полиса.
  Полицията у нас не е полиция, а милиця!

 32. 32 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#26] от "Dr_Doolittle":
  Ще те коригирам. "Спешна Помощ" се води. Ма се тая...

  До коментар [#9] от "бАрни":
  [quote#9:"бАрни"]Господа от Дневник...
  Тази статия трябва да стои с месеци най-горе на сайта докато твърдоглавото милиционерско правителство му уврът тиквите,че този геноцид срещу данъкоплатците трябва да престане! [/quote]

  Определено ДА!!!  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 33. 33 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Най-сетне доживях да прочета това, което с години си го мислех черно на бяло във вестника. Това е тъжната истина, другари! За 12 години стаж като преподавател, бях докарал до 475 лева чисти в "престижен" университет. В същото време, далеч по-неамбициозните ми (и с доста по-малко способности) съученици живееха с два-три пъти повече пари и вечерно време си пиеха ракията на хладно, вместо да четат дебелите книги по нощите. Учех говедата им (и тези на мутрите) на ум и разум, а те вътрешно се подсмиваха - гледайте го глупака-дървения философ, праИ се на Ного умен, ама няма пари да покани гаджето си на кафе. Обаче философа усети, че живота минава покрай него, плю на идеализма си и се качи на самолета, с два куфара (книги, не дрехи) и пак с много мечти - точно по същия начин по който започна и кариерата си в България....Е казват че щастлив емигрант няма (точно така е), но има доволен емигрант. А аз съм най доволен от това че с труда си не издържам мързеливи милиционерски прасета и шапкари-шопари (вижте им само обиколката на шкембетата, да ви стане ясно колко работят) и плащам пенсиите на мерзавци от Държавна Сигурност, дето цял живот са слухтели по кръчмите за някой виц срещу ТЖ. Е няма как да стане, НО ПАСАРАН!

  А най-вече ми е тъжно за вас - останалите българи, щото и много други направиха така като мен и децата ви останаха да ги учат или везрастни хора, дето дискомфорта от смяната ще е по-голям от евентуалната полза после, или ленивци - неуверени в собствените си сили, или (и най-вече) комунистически синчета - номенклатурчици, дето са донасяли цял живот и с дупелизане получили кой доцентска, кой професорска титла. Каквото имах да кажа - казах...Ще си налея още една чаша вино... Носталгията я борят само новини като тази-веднага ми се изпари мисълта да се връщам....

 34. 34 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#24:"Стенли1"]За съжаление си прав, най-прогнилата система е на МВР. Но това не значи, че трябва да разрушиш системата на сигурността.[/quote]

  Тогава Румънците как така са я почнали реформата в тяхното МВР а нашите дават заден ? Защо ? Защото вътре смърди на милиционерщина и ДС .

  [quote#24:"Стенли1"]И да си припомним все пак откъде тръгват проблемите на държавата ни - съсипана икономика, ниски приходи в бюджета, проблеми във всички социални системи. [/quote]

  А Вие сериозно ли мислите, че някой ще се осигурява на нещо по - различно от минимална заплата след като вижда, че Народната Милиция му изяжда всичко даже и бизнеса ?

  ЗАЩО НОИ НЕ КАЧИ В ИНТЕРНЕТ ПАРТИДИТЕ ЗА ВНЕСЕНИ ОСИГУРОВКИ КАКТО СА ГИ КАЧИЛИ ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННООСИГУРИЕЛНИ ДРУЖЕСТВА ?

  /П.С. Исках да кажа не Народната милиция а Нашата ама то все това. /

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 35. 35 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Всеизвестна истина е, че работещите 3 категория труд изкарват дългите и големи пенсии на 1 категория ,където държавата не си е мръднала пръстта най вероятно да им внесе повече пари за осигуряване. Не стига това ами и накрая им сипват и по 20 заплати. Докога ще продължава това безочие на всички управляващи. И после да не се чудят защо хората гледат да заобиколят данъчната система, както могат.

 36. 36 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#8:"kimba3"]Брутните им заплати веднага скачат на 1090 лева!!!При заплата от 973 лева, коефициента им спрямо средномесечната заплата е 1,674 , докато при 1090 скача на 1,876 !!![/quote]

  Прав си в разсъжденията си, но при такива сметки, за да се задържи бюджета, ще трябва или държавата да дава 12% повече пари на МВР или да съкрати 10ина % от щатовете, а и почва да се шуми публично за това как пенсиите на облагодетелстваните са за сметка на останалите. Пак е някаква стъпка нанякъде, а не пазене на статуквото.
  От близо 100000 щата в МВР едва ли не може да се съкратят или лишат от привилегии поне едно 10-20000 от тях- администрация, подръжка и т.н. Че и униформените реално са много, но не си вършат работата читаво и при огромен брой спрямо всяка друга страна в ЕС резултатите от работата на полицията са нищожни.

 37. 37 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#35:"silent step"]Всеизвестна истина е, че работещите 3 категория труд изкарват дългите и големи пенсии на 1 категория[/quote]

  Има работещи в І - ва и ІІ - ра категория които са осигурявани до 2000 год, в НОИ а след това в частните Пенсионно Осигурителни Дружества и за тия преди 2000 - та година Държавата си трае колко доходност има а за миньорите на Ковачки и Кремиковските металурзи дето не са осигурявани да не говорим. Поколението родено в началото до средата на 60 - те години отнесе '' тоягата ''/ казано по д-р Тренчовски / за втори път и на практика тези му вноски са изядени за пенсии на милиционерите зщото всичко е в един кюп.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 38. 38 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#13:"dobrich"]Как така получават пенсии двойно по дълго от останалите, които се пенсонират на 60-63 години!? [/quote]

  Ами, получават реално даже и 4-5 пъти повече. Средната продължителност на живота при мъжете ни е 68 години някъде според НСИ. Пенсионер от 45 до 68 получава пенсия 23 години, такъв от 63 до 68 получава 5. При тази хватка разликата е 4.5 пъти даже, а какво остава да включим и сметка при лична партида- колко е олихвяването на суми в 20-25 и колко- в 35-40... Не е работа с химия опасна тази на полицаите, нямат заболявания тежки, при които да умират на по 50-55. Ранната пенсия на I категория обикновено се оправдава с такива рискове от професията и невъзможност да се работи каквото и да е след възрастта за пенсиониране.
  А освен проблема с парите за пенсии кой ще попита за натиска на пазара на труда и свързаната с това безработица? В администрацията е пълно с пенсионирани ченгета, които заемат щатове, а в частния сектор има куп работещи такива за по 300лв, които са доволни, защото тези пари им правят дохода 1000лв, които млад човек за заплата в малък град не може и да мечтае да получава, а в тая криза и в София са голям доход... Защо няма забрана за работа на пенсионери в държавната администрация поне?

 39. 39 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#38:"атанас"]Пенсионр от 45 до 68 получава пенсия 23 години, такъв от 63 до 68 получава 5. При тази хватка разликата е 4.5 пъти даже, а какво остава да включим и сметка при лична партида- колко е олихвяването на суми в 20-25 и колко- в 35-40...[/quote]


  Точно така е. Нямам нищо против изискването им за стаж да е 25 години, но възрастта на която започват да получават пенсия - да стане 65, както и на всички останали! А през през останалото време да и изкарват хляба с честен труд. Къде го има това по света - нерез на 45 години - пенсионер! ХА ХА ХА!!! Болен здрав носи е казал народа!

 40. 40 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В България, от 65 години насам, не полицията/милицията служи на населението, както е по белия свят, а предназначението на населението е да издържа полицията/милицията. Не един милиард лева, два ще стане издръжката ѝ, ако още продължаваме да търпим тази ченгесарска вакханалия.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 41. 41 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 712 Разстроено

  Това хората отдавна си го знаят,но няма никаква реакция от държавата. Няма и да има за съжаление. Те с даренията не правят нищо,че скандала стана огромен та с песиите ще се захванат. Май е най-добре да вдига м куфара и семействот и навън. Да си останат тук тия 500000 лапачи и да си живуркат. Това не е държава.

 42. 42 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#38] от "атанас":До коментар [#39] от "Yankee": Разликата не е 4-5 пъти ,а 8-10.Едните получават пенсия около 23 години,а другите 5. Освен това тия които получават пенсия 23 години я получават върху средна заплата 900 лв,а тия ,които я получават 5- върху 450-500.Да не говорим,че средната възраст е е надживяват най вече тия ,които са работили на държавата 25 години ,а не тия ,които са работили на държавата и частника 37 години.
  Вижте само парите за пенсии на тия групи- 496 млн лева. Ако бяха написали и колко е общата сума за пенсии щеще де е ясно ,че пенсионираните фуражки ядат 1/5 от парите за пенсии. А като капак и милиционерското правителство и тях не внася в НОИ.Не внася и здравно -осигурителните им вноски ,а след това реве,че нямало пари във фондовете и затова трябвва да се вдигне или възрастта или вноските. Ако парите на фуражките обаче влизат в отделен фонд ,който да им плаща пенсиите,ще лъсне цялата кражба от всички останали.А най добре е здравноосигурителните и пенсионните внаски на ВСИЧКИ да отиват в лични здравни и пенсионни сметки ,щото правителсктаввата досега ,а най вече милиционерското ни крадат по-най различни начини .
 43. 43 Профил на zumm
  zumm
  Рейтинг: 660 Весело

  Ми аз лично миналия месец уволних всичката мелиционерска сган едновременно- спрях си осигуровките.

  Ай ся, да ви видя, тюмбели такива, откъде ще вземете пари за тлъстите си заплати и пенсии?

  А само да се опитат да промянат закони и тълкувания и да искат пари, ще направя следното:

  1. Ще им връча НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА декларация, че СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ОСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА. Да видим тогава на какво правно основание, ще ме задължат да плащам осигуровки!

  2. Такъв номер ще им спретна с фирмата ми, че ще им я тръсна да си я пряват каквото искат без да могат 1 стотинка от тук нататък да вземат от мене. Слава Богу имам повече ум от един или 100 милиционера .

  Тия шкембелии трябва да им стане ПРЕДЕЛНО ЯСНО, че повече няма дъбат търпяни и ще трябва доста да си посвият разгащените колани!

  Който е готов да отстъпи първородството за паница леща, не заслужава нито първородство, нито леща.
 44. 44 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#43] от "zumm":

  [quote#43:"zumm"]Слава Богу имам повече ум от един или 100 милиционера.[/quote] Но те са десетки хиляди!

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 45. 45 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 551 Гневно

  [quote#26:"Dr_Doolittle"]държава където лекар в Бърза Помощ получава средно 650 лева срещу полицай , който получава средно 973 лева[/quote]
  Да ама лекарите не са проблем. Като ги оставят на просешка тояга, те няма да попълнят престъпния свят от средите си, а просто ще се изнесат в чужбина.

  Трябва да обгрижваме полицията, те са заплахата, ако бъдат засегнати интересите им.

  [quote#20:"Стенли1"]Просто ще попълните с още квалифицирани кадри престъпния фронт, който и без това вече се мери с държавата[/quote]
  Не ние ще попълним, те ще попълнят. Сякаш не са кука-закачалка открай време.
  Каква наглост!

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 46. 46 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Съгласна с констатациите,но несъгласна с компенсациите от 12%.973 лева средна заплата е достатъчна за хора чиито коефициент на полезно действие е близък до нула.

 47. 47 Профил на zumm
  zumm
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#44] от "Dehumanizer":

  100 е примерно число. А иначе нали знаеш как е?
  1*0 =0;
  100*0 пак = 0 и
  няколко десетки хиляди *0 пак си е нула

  Който е готов да отстъпи първородството за паница леща, не заслужава нито първородство, нито леща.
 48. 48 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тези от БСК нещо голяма активност имат напоследък - дават акъл на кило! Но... твърде Збъркан!

  Така. Сега да изясним нещо. Бюджетът на НОИ е отделно от държавния бюджет и се пълни от вноските на всички - както от публичния, така и от реалния сектор. По отношение на вноските от публичния - те всички са платени от данъкоплатците от реалния сектор. Без значение, дали ще се вземат от заплатата на служителите или ще се направи трансфер директно от бюджета. Това нищо не променя, а искането социалните данъци да се записват във фиша на служителите (да им се взимат от заплатите) е чист популизъм.

  Проблемите са няколко:
  Най-важният е несъразмерната вноска за критичните длъжности, спрямо получаваната пенсия - и като размер, и като време на внасяне/ ползване. Разликата се плаща от парите на НОИ, не от Бюджета. Т.е. от всички нас се плаща втори, трети... пети път. И тук става дума не само за пенсии, но и за здравно и социално осигуряване. Защото на всички тях (държавните) от бюджета към НОИ се превежда стандартният процент соц.данъци, но после от НОИ се цоцат многократно повече средства - 20-те заплати, ранното пенсиониране, високата пенсия е ДОПЪЛНИТЕЛНА тежест върху реалния сектор, освен данъците към бюджета.

  Какво трябва да е решението? Осигуряваните с бюджетни средства трябва да имат отделни фондове за процентът, внасян от държавата. Тези фондове трябва да са под управление на самото ведомство до момента на пенсиониране на служителя. Ако служителят извърши определени със закон нарушения, да се отнема държавната му пенсия. Така е по света. Същото важи за здравната вноска. В такива случаи нарушителят ще може да получава пенсия САМО според вноските от собствената му заплата.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 49. 49 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Споко, ченгетата от БСК просто предупреждават управляващите, за проблемите които предстоят. Защото на трудовия пазар се разчита на младите, родени след 1993г., след големия срив в раждаемостта, преодолян едва след 2003г., когато се почустваха осезаемо резултатите от реформите рез 1998-2000г.
  20 пропуснати години, 20 години далавери! А и много от тези млади, на които се разчита вече са напуснали Б-ия, и не мислят да се връщат. Откъде ли НОИ ще си набавят парички, за да изплащат пенсии на тембелите от МВР и МО?

 50. 50 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  "Според бизнес организацията за част от служителите на МВР и МО правото на ранна пенсия трябва да отпадне."
  Както и свиване на щата за администрация. Излиза, че редовите полицаи са по-малко от обслужващият персонал, а на всичко отгоре последните също са първ категория и се пенсионират по-рано! Какво е основанието?

 51. 51 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 845 Любопитно

  [quote#36:"атанас"]От близо 100000 щата в МВР едва ли не може да се съкратят или лишат от привилегии поне едно 10-20000 от тях- администрация, подръжка и т.н.[/quote]

  Една смотана Грузия е намалила полицията си от 86000 на 26000. Като имаме предвид що за управление е там, значи може. У нас спокойно могат да бъдат намалени НАПОЛОВИНА и можем дори да очакваме по-добра и организирана работа.

 52. 52 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#32] от "drakar65":

  Прав си. Ама и това понятие май е изкилиферчено от руския език -
  спешная, спешит , тоест мааш забързано пеша ...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 53. 53 Профил на 4i4ita
  4i4ita
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Данните на НОИ, НСИ и други ведомства обаче показват, че възнагражденията в обществения сектор са чувствително по-високи, отколкото в частния."
  Б. Данев да работи в посока осветляване на реалните заплати в частния сектор. Говоря от личен опит. Защото са малко фирмите като нашата, които от известно време работят само с една каса, що се отнася до заплатите. Бизнесмените знаят за какво говоря. А мой близък работи в държавната администрация и мога да кажа, че заплатата му е по ниска от заплатите на шофьорите при нас, въпреки несъизмеримата по величина отговорност, която носи с всяко едно свое решение.

 54. 54 Профил на 4i4ita
  4i4ita
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#33] от "Yankee":

  Браво, уважаеми!
  Но я си помисли колко ти удържат от това, което изкарваш там, където си в момента и дали тумбаците на тамошните полицаи-прасета, както мило ги наричаш, не са съизмерими и дори по-големи от тези на българските?
  И що за гордост е това твоето? Взел си по-лесното решение. Избягал си.
  Защо не стоя тук да отстояваш идеите си? Като граматен и борбен човек. Да, знам, че имаш "стабилни" оправдания...

 55. 55 Профил на goda
  goda
  Рейтинг: 8 Гневно

  Нещастници противни, като знаете толкова що не станете полицаи бе! Идиоти с вас, как ще е 900 лв средната заплата на полицая! Военните вземат повече, следователите и данса вземат в пъти повече. Аз съм полицай от 16 години и съм на 43, след десетина години може и да взема пенсия и какво - колко мислите че ще я вземам, като още сега кръвното ми е 100 на 150. Може би само миньорите мрат повече от от полицаите няколко години след като се пенсионират. Ще ме издържате и още как! Защото се ровя във вашите л..на!

 56. 56 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Истината за държавната администрация е една: Вождовете са много, а индианците малко!!!

  1ва страна на монетата:
  Имам познат държавен служител с нетна заплата от 430 лв., представете си ако го накарат да си плаща осигуровките дали той ще остане на работа...
  2ра страна на монетата:
  Имам познат директор дирекция в изпълнителна агенция - нетна заплата 1090 лв., на него май не му пука много дали ще си плаща осигуровките...

  Та какъв е извода за държавната администрация:
  Адекватана реформа и адекватно заплащане!!!

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 57. 57 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Въпросите ,които поставя БСК са напълно основателни и справедливи.В една бедна държава, в която има преобладаващ брой бедни хора,голяма разлика между бедни и по-заможни за да се запази социалния мир най-важното е справедливостта.А такава явно няма,има превилиргировани професии,които абсолютно се възползвуват от обществените блага.Не може един работещ за 25олв.да дели от заплатата си за старини и да плаща осигуровките на хора,коитополучават над 1ОООлв.Преди всичко грижата за старини трябва да е индививуална грижа.Аз съм изумен от МВР,което като ламя поглъща милиони и пак не му достигат.Най-голям бюджет,милиони от "дарения",а сега и от държавни фирми и общини-.В същото време нарастваща битова престъпност и не защитеност на населението.Този Цветанов знае да осребри службата си в ГЕРБ.Добре е ,че отново се повдигна въпроса за пенсийте.Не разбирам какво се пънят синидикатите.Не виждат ли какво става в Гърция и не само там.Трябва ли да затънем и тогава да тръгнем да се спасяваме.Ще подкрепя партия,в чиято пограма радикално ще се решат тези и други подобни въпроси .Бойко ако е мъж,няма да кокетничи с електората и да се прави на много "народен",а въпреки протестите ще въдвори справедливост в изстрадалата ни страна.Тези теми не бива да слизат от медийте,вместо да се занимават с глупости.Трябва да се отворят очите на хората,къде се крият истинските несправедливостти и не само това, да се възпитава и обучава у хората представата за справедливост в едно демократично общество.

 58. 58 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 671 Неутрално

  наистина по голямата част от работещите в МО и МВР не заслужават да се пенсионират по рано ,просто защото нямат такива действия които да им увреждат здравето ,но вие ми кажете един полковник или подполковник с какво му се нарушава режима на живот или съня даже че да е първа категория по мое лично мнение около 60,70% от хората работещи там няма защо да излизат по рано в пенсия,или пример майчинство 1ва категория....но нещата няма да се променят хората от които зависи това са доста силни и има много лобита от бивши военни и полицаи които едва ли ще допуснат това а за пенсионерите които работят в МО и МВР....нямам думи просто шуробажданащината е в небивали висоти

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 59. 59 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 671 Неутрално

  и не трябва да се настройва едно съсловие на друго ,просто трябва да се преценят реално нещата кой какво върши и какви привилегии да ползва а реалноста е че много хора нямат реално защо да са 1ва категория

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 60. 60 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#57:"Чико"]Бойко ако е мъж,няма да кокетничи с електората и да се прави на много "народен",а въпреки протестите ще въдвори справедливост в изстрадалата ни страна[/quote]
  А според теб Бойко мъж ли е, или....?

 61. 61 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#55:"goda"]Защото се ровя във вашите л..на! [/quote]
  Защо не ги ядеш?

 62. 62 Профил на MechkaKlechka
  MechkaKlechka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#3:"kimba3"]че че БСК предлага не просто тези случители да плащат сами осигуровките си , но и да се увеличат със същият % и заплатите им??? [/quote]

  Бихте ли пуснали линк или цитат, който да подкрепи горното твърдение? Иначе изчисленията Ви са правилни, но в статията пише "Затова стопанската камара предлага освен служителите на МВР и Министерството на отбраната (МО) да си плащат сами осигуровките, вноските да бъдат увеличени с 12%. " Тук се говори за увеличаване на процента на вноските, не на заплатите. Това с увеличението на заплатите не го ли беше изцепил някой друг умник?

 63. 63 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 497 Разстроено

  Ние данъкоплатците май сме,като в онази приказка:"болен,здрав носи..."

  haokarapora
 64. 64 Профил на рИформата идва
  рИформата идва
  Рейтинг: 710 Неутрално

  "Според бизнес организацията за част от служителите на МВР и МО правото на ранна пенсия трябва да отпадне. Тя трябва да се определя в зависимост от риска на работното място. За полицаите, които са на улицата, такъв бонус трябва да има, но няма причина секретарката на шефа да се пенсионира по-рано, каза Данев."

  Прав е човекът.

  И в морето ми е до колене .....................
 65. 65 Профил на DeepBlue
  DeepBlue
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Защо в България няма смъртно наказание ?
  -Защото има НОИ и здравна каса.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 66. 66 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Абе то по добре да се разпусне съда и полицията.... То и без това нищо не вършат а само ги хрантутим. 80 000 000 на месец лапат тези нехранимайковци за да служат на престъпниците политици и техните олигарси. Тях пазят да не би да им се случи случка.....

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 67. 67 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 660 Разстроено

  До коментар [#55] от "goda":Я по-спокойно Г-н полицай,не се гневи и не обиждай хората..Аз съм медицинска сестра,бърша мърсотиите на такива като теб за 400 лева,работя докато пукна ,щото с пенсията,която бих получила не може да се живее ,си плащам като поп всички осигуровки.
 68. 68 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Изнесеното в статията е напълно справедливо,чиновниците не произвеждат но ядат яко ,досущ като хлебарки изяждат онова което е спестено.Истина е ,че няма общественна справедливост и ощетения е обикновенният човек и останалите ,но къде ли има справедливост в това блато на хишници.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 69. 69 Профил на Райна Петкова
  Райна Петкова
  Рейтинг: 8 Гневно

  Писна ми! Аз съм честен частник, никой не ме пита имам ли работа, имам ли пари, но всеки месец съм длъжна да се осигурявам на 2 минимални работни заплати. Може да не съм изкарала и един лев до сега, но съм длъжна да си внасям осигуровките. Мигът, в който успея да изкарам 1 лев над сумата, на която се осигурявам, трябва да внеса осигуровки и върху нея, иначе просто ми блокират банковата сметка. Интересно защо моята, а не тази на работодатели, които не внасят осигуровки на хиляди хора. А що се касае за ранното пенсиониране на държавни служители - това е истинско престъпление. Не стига, че не плащат и една стотинка осигуровки, но получават пенсия от 45 години нататък - докато не умрат - доста дълго време. Защо??? Нека да получават пенсия от 65 години нататък или колкото е в момента пенсионната възраст за нормалния човек. 99 % не са на работа, която да е инфарктна и да има нужда да ги пенсионират толкова рано. Добре, нека да ги пенсионират, но да си получат пенсията, когато навършат необходимите години. Защо аз , на 56 години, трябва да си скъсвам гъза от работа, за да мога да си платя осигуровките и ако доживея, да се пенсионирам с минимална пенсия, а някакви уроди да си живеят живота за моя сметка.
  И кой има право на ранна пенсия - тъпият милиционер (у нас полиция все още няма) или хирургът, който може да те оперира 8 часа и да ти спаси живота и за тази операция да вземе 2,50 лв. А тъпият полицай само да те спре на пътя , за добър ден ще ти вземе 20 лв.

 70. 70 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#55] от "goda":

  Що рекетирате тинейджърите по улиците, ровичкате им в джобовете и търсите или подхвърляте трева и прахове, бе???? Корупция ви ттресе отвсякъде, една кражба по домовете не може да разкриете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK