Общините даряват МВР "в името на доброто партньорство"


- Цветанов спря със заповед помощите от фирми и частни лица

Кметове не виждат нищо лошо общините да даряват МВР и те ще продължат тази практика. Така прави община Перник, която първо събира пари от фирми, а "след това ги преотстъпва на полицията", както обясни кметът на града Росица Янакиева. Парите отиват за гориво на патрулките и охрана на януарския фестивал на кукерите.


Нямаме избор и даряваме "в името на едно добро партньорство" и "по-активното им участие в опазването на реда", каза Росица Янакиева. С гориво и консумативи, купени с пари от оскъдния си бюджет, община Монтана дарява вътрешното ведомство, посочи кметът Златко Живков.
В Царево също подкрепят безвъзмездното подпомагане на полицията според кмета Петко Арнаудов и затова поели разходите за лятото на 7 полицаи от Бургас, които да пазят туристите в морското градче.


Общините, държавни органи, държавни предприятия, международни организации, чужди държави и ведомства могат и в бъдеще да даряват МВР. Със заповед от вчера на вътрешния министър Цветан Цветанов, коята влиза в сила от 1 септември, се забраняват даренията от фирми и частни лица.


Компаниите и хората, които искат да подпомогнат полицията, имат още две седмици да го сторят. За разлика от досегашните договори, в които дарителят може да пожелае да е анонимен, новите трябва да съдържат клауза, че дарителите са съгласни предметът и стойността на акта да бъдат вписани в публичния регистър на МВР. От ведомството обещаха той да действа от октомври.


Цветанов взе решението след тримесечен скандал за получени от МВР над 15.5 млн. лв. като дарения за първите шест месеца на годината. В тази сума министерството вписва и пари по европрограми. Въпреки оплакванията за недостиг на средства одит на Сметната палата показа, че за 2010 г. ведомството не е усвоило над 3.5 млн. лв. безвъзмездни средства.


"Заповедта отразява практиката общините да даряват МВР, за да има допълнителна грижа за селата с проблеми и по-често да обикалят", смята изпълнителният директор на сдружението на общините Гинка Чавдарова. По думите й сигурността на хората е най-важна, въпреки недофинасирането и на местните власти, и на МВР. Веднъж годишно МВР се отчитало пред общините какво е свършило с дарените им пари, гориво или консумативи, каза още Чавдарова


И Златко Живков посочи исканията на хората за по-голяма сигурност, "затова допълнително подпомагаме местните полицейски управления".  Какво да ги правим, не виждате ли с какво разполага персоналът на полицията, аргументира се Петко Арнаудов.

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Да, общините чийто кметове са на ГЕРБ като ботевградския червен кмет подмазвач.

 2. 2 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 868 Неутрално

  значи вместо директно да ги събира от фирмите , сега подкупите ще минават през общините , браво Цветанов много добре си го измислил .

 3. 3 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1441 Гневно

  По темата за даренията към МВР – Цветанов ги спира, но е много закъснял в това свое действие – след скандално разкритие, че фирми на хора със съмнителна репутация като Христо Ковачки, „Лукойл” и други са дарявали МВР, и след опит да замаже и отложи това спиране.
  Днес това също е половинчато – ще се приемат дарения от държавни и общински дружества и от общини.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 4. 4 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 687 Весело

  "Заповедта отразява практиката общините да даряват МВР, за да има допълнителна грижа за селата с проблеми и по-често да обикалят"

  Брей, не им стигат заплатите, трябва и малко ДМС за да си вършат работата ...

 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  Тогава бюджета на МВР не е 1 млрд. а като сложим и осигуровките и за пенсия и даренията тия милиционери стават с неограничен бюджет А по - същата логика на тъщата пак ли някой е дарил апартамент и тя го прехвърлила на зетя

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 6. 6 Профил на zaikobaiko
  zaikobaiko
  Рейтинг: 581 Весело

  Дарението от общината ще бъде съпроводено от списък на фирми и граждани дарили общината.

 7. 7 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Половинчато спиране на даренията. Някои общини ще даряват "за да бъдат охранявани" и дори наистина ако им увеличат охраната това ще е за сметка на други обекти, които не даряват "за охраняването си". За доказано корумпирани институции като съд и полиция даренията трябва да са недопустими!

 8. 8 Профил на zaikobaiko
  zaikobaiko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  По добре би било ако няколко хиляди милиционери напуснат системата на МВР и се пререгистрират като общинска полиция.

 9. 9 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Основните приходи на общините са от данък сгради и най-вече такса смет, искам Данчито да ми обясни смята ли, че София е чиста и дали има намерение да раздава парите, които събираме за да се чисти за дарения на сульо и пульо!?

 10. 10 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Престъпна симбиоза - едните крадат и даряват, другите рекетират и пазят престъпленията! Бойко и екипа му успяха да имплементират модела на борците от 90-те, част от който бяха и те, в " европейски" модел на управление на държавата! Под надслова "родната милиция ни пази".

 11. 11 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 794 Неутрално

  "по-активното им участие в опазването на реда"

  Браво на жената, призна пасивното участие на полицията в опазването на реда.

 12. 12 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 803 Весело

  Предмети приемат ли? Имам един хладилник "Мраз", може да се ползва като шкаф за оръжие.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 13. 13 Профил на RockyCoast
  RockyCoast
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Много добре измислено....фирмата на някой недобре облечен мутробизнесмен дарява сто хиляди лева на кмета ,а той решава да дари същата сума на местното МВР примерно....както и с чуждите организации....тъщата регистрира организация на Кайманите под името "Да помогнем на зетя за седмия апартамент" и почва да дарява....пари и помощи трябва да се получават единствено по официални програми от ЕС ,където се предполага че ще се използват по предназначение - за техника,автопарк и т.н.....

  .
 14. 14 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Доброто партньорство" между общините и МВР е заложено в Конституцията и законите на Република България.То е задължително,за да може да функционира нормално всяка съвременна държава.От кога в съвременна България взаимоотношенията между отделни държавни институции се изграждат на основата на даренията?Даряваш,уважават те!!!

 15. 15 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Появи ли се посредник в дадена операция просто цените стават по високи. Пример е парното. След като сложиха енергийните дружества да събират парите от хората и да плащат на топлофикация, просто пораснаха сметките.
  Така ще бъде и сега при МВР. Даряващите куките трябва да се примирят с по големи дарения. Нали се сещате как ще си избиват по големите сметки...

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4878 Гневно

  Омерзен съм! Наистина на маймуни ни направиха! Хора, мислете!

 17. 17 Профил на ghanima
  ghanima
  Рейтинг: 409 Неутрално

  а защо тези пари не отиват при пожарникарите, а? те, какво, не си ли вършат работата, не пазят ли и те хората.
  не разбирам защо да се правят дарения, при условие, че всичко това им влиза в задълженията.

 18. 18 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Тия са обърнали бюджетите на държавата и общините на селска сватба.Сигурно има и "тамада",да събира пари,ризи и пешкири.Като имат излишъци за "дарения",да не ходят да скимтят като бити кучки за пари от републиканския бюджет.
  И защо е тоя цирк с приемането на бюджети,които ще се пълнят с рекет-пардон,дарения.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 19. 19 Профил на sanela
  sanela
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Кой колко е дарил?Обществото това пита Цецундаре.Има запитване от медии и преса всеки ден,но от някои областни градове не смеят да покажат списъците.МВР се услушват и чакат кротко ако може хората да забравят.Много физически и юридически лица са под проклетия полицейски чадър.Когато някой ми заговори за големи връзки и върши едно след друго измами и престъпления ми иде да го набутам в на кучето а.....Затова го покажете тоя списък.Нали сте мъже и то ДЪРЖАВНИ.А,дали ще спреш авантата в МВР-едва ли!Все ще намерите начин за доене.

 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3982 Неутрално

  "Доброто партньорство"!? На това му се казва КОРУПЦИЯ! И друго име просто не трябва да дава! Как може да са толкова нагли и нахални герберите!
  Всеки, който се опитва да ги извини, става един долен егоист и саможивец!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1629 Разстроено

  Баси хипер наглите!!!!
  Здрава перачница са си направили управляващите и то под "държавен" контрол!
  Класика в жанра!

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 22. 22 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Дай на глупака власт и му гледай сеира.
  На дедо Симо юпитата изглеждат като истински професионалисти на фона на тия ткзс-ри.

 23. 23 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Сигурно по-добре би било фирмите даряващи общините просто да си плащат данъците за да може държавата да финансира полицията, а не общините да се нагърбват с това.

  Разбираемо е желанието на общините да имат добре финасирана полиция. Няма ли да е най-добре ако се създаде общинска полиция за да става това финансиране по прозрачен и легален път. Всяка община да си прави сама сметката какво иска повече, ниска престъпност или закърпени пътища.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 24. 24 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Докъде може да стигне слугинажа на една кметица!
  Защо със същия ентусиазъм не дарят болниците, децата и големите с увреждания, училищата!????
  Ще даряват малоумници, които получават най-големия бюджет на държавата!
  Нема такава държава!

 25. 25 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Нашата полиция ни пази - Рекет даден, Рекет приет. Баси цирка, тва си е трилър.

  Колкото повече, толкова повече!
 26. 26 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#25] от "Meчо Пух":

  Колкото повече, толкова повече!

  Мечо спазват Вашият девиз на наш г*з
  Колко ли пари от резерва на Здравната Каса които беше 1,4 млрд. са профукали тия мародери по тези схеми а за болни и деца няма пари ?
  ОСТАВКА !!!

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 27. 27 Профил на Meister Eckhart
  Meister Eckhart
  Рейтинг: 962 Разстроено
  За мен това си е чисто преразпределяне на бюджета.

  the devil is in the data
 28. 28 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 810 Весело

  Призовавам червено-синята мъгла като спечелят изборите, да забранят изобщо даренията за МВР...
  Е, не знам кога ще е, но въоръжете се господа, с търпение и все някога ще стане...
  След 20-30години може и пък да ви излезе късмета...
  Искрено ви го пожелавам, но по-по-по-понататък...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 29. 29 Профил на The Crack Fox
  The Crack Fox
  Рейтинг: 524 Весело

  "Нямаме избор и даряваме, каза Росица Янакиева."
  Нямам какво повече да добавя!

 30. 30 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 753 Любопитно

  [quote#13:"hristo75"]Много добре измислено....фирмата на някой недобре облечен мутробизнесмен дарява сто хиляди лева на кмета ,а той решава да дари същата сума на местното МВР [/quote]

  Да де, но защо така наречените опзиционни партии не настояват тези фирми да станат обществено достояние? Да се види коя фирма, какви обществени поръчки печели. Защо всички политици и агитатори на режима (политолози, социолози, анализатори, експрти...) мълчат?
  А, и да се каже ясно, откога е тази неототалитарна практика с даренията към МВР!

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 31. 31 Профил на 5
  5
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не мога да разбера, защо все става така, че темата се измества от същността и!? Какви общини!? Какви 5-т лева! Говорим за дарители мутри, физически лица, големи компании...в списъка изнесен от служителя от МВР имаше номера на физически лица, не на служебни коли от общината! Колкото и да замазва очите на всички Цецо, моите не може! Това е срамно и позорно за една държава, камо ми членка на ЕС!!!!

 32. 32 Профил на Raging
  Raging
  Рейтинг: 601 Неутрално

  България все повече заприличва на Анкх Морпорк. Там всеки плаща на гилдията на крадците, за да не го ограбят.

 33. 33 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  [quote#2:"palermo88"]значи вместо директно да ги събира от фирмите , сега подкупите ще минават през общините , браво Цветанов много добре си го измислил [/quote]

  Цветанов е виден специалист по такива премятания на пари - подкупи за полицията се легализират през общини, разни други пари се легализират през "консулатции" и през тъщата...

 34. 34 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Браво господин "Консултант"сега пък през общините,та малко ли дупки имат да запушват тия общини та на вас ще дарява
  ти за толкова умен ли се смяташ

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#23] от "emil_":

  Хайде стига сме създавали полиция? Имаме двойно повече полицаи като процент, спрямо средното за ЕС, смЕтам е достатъчно.
  И ако може да не им увеличаваме бюджета още, някак си ще трябва да се справят с това мизерно милиардче и подкупите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Copy-Paste. Мое мнение от друга статия...
  Не се притеснявайте, ще намерят поредната "вратичка" в закона да узаконят корупцията.
  Досега бяха "консултации", "дарения", утре могат да ги нарекат спомоществувателство, наследство "завещано" от "фенове" на МВР, "разкаял" се престъпник връща заграбеното заради убедителните "проповеди" на МВР, дечица от детските градини събират жълти стотинки за родната полиция тях да ги опази...

  Категорично! Не може сектор от националната сигурност на държавата да се заиграва с подобни допълнителни средства към бюджета! Без никакви изключения! Малко или много това означава зависимост! Бюджета на МВР е функция на държавата. Щом има недостиг на средства някой не си е свършил работата!
  А познайте кой?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 37. 37 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Гневно

  "Нямаме избор и даряваме "в името на едно добро партньорство" и "по-активното им участие в опазването на реда"...
  Кой няма избор? Общините ли?
  На някой още да не му е ясно?
  Явно без дарения има пасивно участие... След данайските дарове вече участието става активно.
  Няма ли кой да ги озапти тия милиционери, и да им напомни, че това което правят си е чиста корупция!
  "Какво да ги правим, не виждате ли с какво разполага персоналът на полицията..."
  Еми подкупвайте ги! Дарявайте! Толкова ли е сложна схемата?

  "Веднъж годишно МВР се отчитало пред общините какво е свършило с дарените им пари..." Смех, смех и само смех!
  Не клоуни, не смешници, просто нямам думи за тая простотия...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 38. 38 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 581 Неутрално

  МРЪСНИЦИ- знаем как си назначават кметове -посредници между мафиотските фирми и полицията !
  Утре ще даряват на съдиите пак през кметството !
  По - добре да щракат касовите апарати , и от данъците да гушат хрантутниците !!

 39. 39 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Институционализиран рекет! Плащаш - има охрана, не плащаш - няма охрана на реда! Сякаш охраната на обществения ред в селските райони е функция не касае полицията? По-лесно е в храстите около асфалтовия път, отколкото в драките на село.

 40. 40 Профил на ibryam_ali
  ibryam_ali
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Интересно,защо ли общинарите и шефовете на дръжавните предприятия си умрат да даряват саде МВР-то?
  Защо ли немат ищах да даряват,да речем, Министерството на културата или па тва на образованието?
  Ба си държавата...ба си и народо,де гласува за таквиз ИДИОТИ.
  НАРОДЕ ?!?!?!?

 41. 41 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И ква стана тя. Общините ще рекетират частните фирми и ще "даряват" полицията щото видите ли горките не им стигал бензина. Ами да яхнат велосипеди както има практика в някои държави по на запад от нас.

 42. 42 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 751 Гневно

  До коментар [#28] от "conas_62":

  Какви избори, какви 5лева, ти чете ли статията или се включваш от скука?
  Общината събира пари от фирми и ги дарява на полицията. Това и според закона си е злоупотреба с власт. Като се започне от кмета и свърши с оня велик титан на мисълта Цветанов.

 43. 43 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Това не са полицаи,а рекетьори

 44. 44 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Кметове не виждат нищо лошо общините да даряват МВР и те ще продължат тази практика. Така прави община Перник, която първо събира пари от фирми, а "след това ги преотстъпва на полицията", както обясни кметът на града Росица Янакиева. Парите отиват за гориво на патрулките и охрана на януарския фестивал на кукерите.

  МВР явно грешно се тълкува като абривеатура-вече да се чете "Министерство на Вземания за да Работи,РПУ - Районо Подкупно управление

  то се очакваше така да стане.после като има някой кмет или общинар уличен в корупция през задния вход на районото подкупно управление

 45. 45 Профил на neorientirana
  neorientirana
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Много се радвам-др.Цветанов ми чете коментарите.Той първо говореше,че не можело да се спре и трябвало да се правят нам си кви глупости-аз му писах,че трябва само да издаде една заповед и готово-о той я издаде.Доволна съм-значи ставам и за министър.

 46. 46 Профил на tatyana_0001
  tatyana_0001
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Министър Константинов,

  Господин Министър,
  Вземете пример от Цветанов, нали сте в един екип. Или направете реформа, като вашия колега или издайте заповед за дарения от общините, иначе след още някоя година няма да има кого да пази МВР и тогава ....., не знам как кметовете ще се оправдават. Да е жива и здрава г-жа Чавдарова - един ден плаче, че общините нямат пари и ще фалират и няма да има училища, болници и т.н., а на другия - ДАРЯВАМЕ МВР, С кави пари, бе госпожо? Не с ващите, както е ясно, а отново с парите от фирми, а те ги вземат пак от нас. Браво на министър Цветанов - изборно време е и трябват много пари, нали е и шеф на щаба на герб.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 49. 49 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 868 Весело

  още вчера казах, тия посрамиха и остап бендер!!!
  виден бизнесмен продава цистерна бензин на общината с намаление, общината дарява бензина на МВР- хем дарения хем с държавни пари, хем от държавна структура, хем дарителя и той намазал някой лев. всички довони. данъкоплатеца да му мисли....

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 50. 50 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "...Сметната палата показа, че за 2010 г. ведомството не е усвоило над 3.5 млн. лв. безвъзмездни средства"
  Ето къде е ключа от палатката - срещи тези, регламентирани помощи се изисква реформи! Познайте защо не се усвоени?

  Баси пъпеша нагъл!

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 51. 51 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 466 Весело

  Браво, нямам думи !!! Е такава наглост няма, не искат да пускат кокала и това си е. Продължаваме модерната система татко на батко на братко (фирма -> община -> МВР). Боже тези ни имат за големи балъци, пък ЕС изобщо няма да усетят схемата

 52. 52 Профил на Виктор Къдринов
  Виктор Къдринов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#48:"be_google"]Росе, ти може и да нямаш ИЗБОР, но ние, мнозинството български граждани на
  23 октомври 2011 ИМАМЕ ПОРЕДЕН ИЗБОР!!! [/quote]

  Не. Избор нямаме.

  Единствената възможност е да се бойкотират фарсовите "избори" на БКП/ДС.


  [quote#48:"be_google"]Мафията или другите кандидати, от по-скромните и не наглите[/quote]

  Айде кажи ми кои са по-скромни и ненагли?

  Да не би на мястото на комунистическия ГЕРБ да ни пробутваш също толкова комунистическата БСП?!?!

  А за поредните хитринки и източвания на управляващата БКП/ДС е казано вече достатъчно.

  P.S.:

  Поздрави на свестните форумци!

  В България съм!

  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
 53. 53 Профил на mimi_mimi
  mimi_mimi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С дарения или без, МВР си остава същия батак. Не може да имаш най-големия бюджет в държавата, а в РПУ-тата да нямат елементарни условия. Ами да, без мизерните "дарения" в някои РПУ-та ще спрат патрулките. Проблемът е, че пак ни замазаха очите за едрите дарители.

 54. 54 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  да ви кажа МВР трябва да уволни всичко до кокал и да се назначат нови хора който не са запознати с схемите и може би тогава ще имама МВР

 55. 55 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Едно време кмета на Доспат Веселин Черкезов подари на Костов цяла фабрика и няколко десетки декара на брега на язовира за да си направи Драгалевския хотел, а за благодарност същия го назначи за областен на обл. Смолян...
  Та така с даренията...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 56. 56 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Всичко това, което се твърди от герберските кметове, настоящи и бъдещи, под дирижирането на Цветанов, е пълен административен и управленски абсурд - да се плаща допълнително за работа, която е служебно задължение, и при това яко финансирана от нас, данъкоплатците! Не се ли плаща за всяко допълнително мероприятие един път от общините, че и допълнително да се даряват полицайте? Кой плаща на тия синковци заплатите веднъж, та да взимат и дарени заплати да пазят курортите? Кражбата на селскостопанска продукция друг вид кражба ли е, че да изисква от кметовете да дават още пари? Но пак ще повторя, какъвто и да е Цв. и каквито и глупости да прави и говори, докато е левия тестис на Б.Б., всичко ще му е позволено - дали явно или тайно - все тая!

 57. 57 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И аз ще повторя-омерзен съм!Всичко това е един абсурд.Само това да е,тази власт се е о....... до шия.Безобразие!Нищо няма в нея,нито почтеност,нито управленски умения.Нови хитри начини за осребряване на властта!

 58. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK