Авиошоу показва миналото, настоящето и бъдещето на бойната ни авиация

Демонстрация с изтребител Ф-16 при едно от предишните издания на авиационния фестивал "Небе за всички"

© БТА

Демонстрация с изтребител Ф-16 при едно от предишните издания на авиационния фестивал "Небе за всички"Възможностите на най-модерните самолети на въоръжение в българската бойна авиация и демонстрации на пилоти от Европа, Русия и САЩ ще могат да се видят на авиационния фестивал "Небе за всички", предаде БТА. Той ще се проведе на 3 и 4 септември на летището край Пловдив.


На осмото издание на авиационния фестивал самолети от авиобазата "Граф Игнатиево" ще прехванат "нарушител", ще го ескортират и принудят да кацне. В ролята на врага ще влезе най-новата придобивка на родната авиация - транспортна машина - C-27J "Спартан".


Демонстрациите ще продължат с разузнавателен полет на учебният самолет "Пилатус" РС-9 М от авиобазата "Долна Митрополия" и "Су-25" от "Безмер", които ще извършат задачи по непосредствена авиационна поддръжка.

Транспортният самолет C-27J "Спартан" е най-новото попълнение в редиците на българската бойна авиация.

© Юлия Лазарова

Транспортният самолет C-27J "Спартан" е най-новото попълнение в редиците на българската бойна авиация.


C-27J  "Спартан" ще стовари въздушен десант от специалните сили. Вертолети от "Крумово" ще демонстрират авиомедицинска евакуация. От хеликоптери "Кугър" пък ще бъдат стоварени командоси по зрелищния способ "бързо въже".
Изтеглянето на командосите от района ще стане с вертолет "Ми-17" по способа "външен товар". Летци от "Граф Игнатиево" ще демонстрират висш пилотаж на "МиГ-29".


Авиационното шоу "Небе за всички" ще има три раздела. Първият е кръстен "Минало", като включва наземен ретропарад на първите самолети на България. Частта "Настояще" ще бъде открита от българските ВВС и в нея ще участват самолети на въоръжение в момента, както и швейцарска демонстрационна група със самолет "Пилатус", който се използва във ВВС.


В етапа "Бъдеще" представители на европейската, руската и американската авиационна школа ще демонстрират качествата на самолетите "Тайфун", "Грипен", "МиГ-29 М ОВТ" и "Ф-16".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK