Правителството e обсъждало, че за да се плати за водното огледало на Кърджали, трябва актуализация на бюджета (обновена)

Липсата на пари за разплащане със строителя на водното огледало в Кърджали накара премиерът Бойко Борисов да поиска актуализация на бюджета, а финансовият министър Симеон Дянков подкрепи идеята.<br />

© Красимир Юскеселиев

Липсата на пари за разплащане със строителя на водното огледало в Кърджали накара премиерът Бойко Борисов да поиска актуализация на бюджета, а финансовият министър Симеон Дянков подкрепи идеята.Актуализация на бюджета, с която да се увеличат държавните разходи с 25 млн. лв., е обсъдило правителството на своето заседание в сряда. Идеята е на премиера Бойко Борисов, тъй като нямало друг начин да се намерят средства за плащането на 25 млн. лв. по проекта за изграждане на водно огледало в Кърджали. Финансовият министър Симеон Дянков заявява, че наистина без актуализация не би могло да мине.  Това става ясно от стенограмата на заседанието. (Дискусията по темата е надолу и в прикачения файл в текста).


Часове след публикуването на стенограмата и първите съобщения в медиите по темата Министерството на финансите разпространи съобщение, че актуализация на  Закона за държавния бюджет 2011 г. няма да има. 


За "Дневник" финансовият министър Симеон Дянков потвърди, че "актуализация на бюджет 2011 няма да има", а въпросът ще се реши със следващия бюджет. (повече тук)
Обсъждането на заседанието


От текста на стенограмата става ясно, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заявява, че не може повече да отлага плащането, а в същото време ведомството му няма 25 млн. лв., с които да уреди задължението си към фирмата изпълнител, която чака за парите си 2 години.


Регионалният министър повдига темата, предлагайки тя да се обсъди на оперативно заседание, от което стенограмите не се публикуват: "Бих искал да ви запозная, може би на оперативно заседание, с този проект, където към момента държавата не е разплатила една сериозна сума по този договор към строителя и текат последни преговори и спорове между държавата и строителя на тази тема. Дължимата сума е 25 милиона лева, така че е много сериозен проблем, трябва да намерим решение".След това министър Плевнелиев посочва, че прокурорските проверки по процедурата за проекта се отнасят до действията на възложителите, но фирмата изпълнител има пълното право да си иска възнаграждението, тъй като е свършила своята работа.


"Това е една строителна фирма, на която предишните са възложили определен вид работа и която от две години преговаря с правителството, за да получи възнаграждението си", казва още той.


След като премиерът Бойко Борисов пита защо проектът не е платен от бюджетния излишък за 2008 година, Росен Плевнелиев отвръща, че от просрочените задължения към частния сектор, заварени в неговото министерство, вече са изплатени всички суми, с изключение на въпросните 25 млн. лв.


Росен Плевнелиев също упреква старото правителство, че не е мислило за финансовото обезпечаване на проекта и припомня, че обществената поръчка е за около 52 милиона, но впоследствие стойността й се увеличава до 75 млн. лв.


Премиерът предлага този казус да се вкара в парламента и обяснява мотивите си: "Да, но ние трябва отнякъде да ги извадим, за да ги дадем. Сега трябва да ги отрежа от някое министерство, за да може Дянков да ги плати на откритието на Станишев в това Водно огледало. Защото те са толкова нахални, че излизат и говорят в интервютата си, слушах го и Калфин, слушах и Корнелия Нинова, че те ни оставили работещи договори и ние сме едва ли не съсипали бизнеса. То излиза, че ние като не плащаме сега на тази фирма, ние я съсипваме, но всъщност като отиваш да откриваш, където му е Акт 16 и къде му е платежното за това, че го е приключил? И то, хайде разбирам да са 200 хиляди, да са два милиона, а това са 25 милиона лева. Това е една трета от бюджета на Министерството на културата, а годишният бюджет на Министерството на физическото възпитание и спорта е 35 милиона. Ние говорим почти колкото е годишният бюджет на спорта да им дадем.Това не са малко пари. Така че по този казус, а още повече прокуратурата и съдът имат определено становище. И ние в един момент може да се окаже, че даваме тези 25 милиона лева, а предписанието е да бъде съборено". Росен Плевнелиев успокоява, че такава опасност по-скоро няма.


Министър-председателят още веднъж потвърждава, че иска темата за тези 25 млн. лв. да бъде обсъдена в парламента: "Добре, по тази тема понеже ме занима няколко пъти, моето мнение е, че е хубаво тази тема да я вкараме за актуализация на бюджета по тази тема в Парламента. 25 милиона лева са много пари. Там в Парламента и да гласува Парламентът тази сума и тогава вече да мислим ще я взимаме ли тази сума от култура, от спорта, от МВР, от регионално, откъде ще я взимаме, за да се знае".


На тази реплика финансовият министър Симеон Дянков отговаря: "Мисля, че това е добра идея, наистина трябва да се мине през актуализация. Иначе няма откъде да ги извадим".


Накрая премиерът Бойко Борисов приключва разговора като изтъква още един аргумент в подкрепа на актуализацията. Той казва, че проектът за магистрала "Люлин" е минал без дебат в парламента, но след като се е оскъпил във времето опозицията го е разкритикувала пред медиите.

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2860 Любопитно

  "...средства за плащането 25 млн. лв. по проекта за изграждане на водно огледало в Кърджали..." - а, ОТГОВОРНОСТ за прахосничеството на тези пари? Докога ще се оглеждат - за протекции, за комисиони, за сделка ли?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на Николай
  Николай
  Рейтинг: 515 Неутрално

  " ... като се е ускъпил във времето опизицията"
  Да не са ви забранили използването на повече от две "о" в едно изречение.

 3. 3 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Оооо, да не бързат да актуализират само с 25 млн... Сега ще хвърлят прах в очите на хората че е заради кърджалииското огледало. Дупката в бюджета е много по голяма от това огледало и е заради некомпетентноста и корупцията на правителството. Няма да могат да се скрият зад огледалото а Костов им предрече актуализацията на бюджета още през зимата... Некадърници...

 4. 4 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Май скоро прочетох, че ДПС няма да подкрепи насточщия кмет за нов мандат. Това означава ли, че отпуснатите пари за огледалото (по което тече съдебен процес срещу кмета) е жест и по(д)кана към същия кмет да се припознае за кандидат на ГЕРБ!

 5. 5 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 909 Весело

  Да, но ние трябва отнякъде да ги извадим, за да ги дадем.
  Ееее, все ще извадите отнякъде някое дарение. Като начало можете да се обадите на главния хидроинженер на републиката.То и без това огледалото си е негово.

 6. 6 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело

  То сега се почва актуализацията на бюджета ама неизпълнението на приходите не е с 25 милиона . Цирка започва много рано няма да утраят и до изборите .

 7. 7 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1137 Весело

  Огледалце,Огледалце,кой е по-красив и хубав-АЗ ,или Сокола?!

 8. 8 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Колко ПУЦ- а ще са нужни на Дянков, за да направи читав бюджет...

 9. 9 Профил на gfn_666
  gfn_666
  Рейтинг: 402 Весело

  Щом са само едни 25 милиона.....с къде къде повече пари са ни прекарвали политиците....

 10. 10 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Дааа... Нещата очевидно се забатачват с бюджета. Онзи ден очилаткото рече, че пари няма, а нещата са зле. Днес ще плащат Водното огледало с актуализация на бюджет 2011, въпреки че през 2009 имаха на разположение 8.2 милиарда..
  Иначе, за голфигрището трябва летище. Там 30 милиона може и трябва. През софийския аеропорт...
  Мошеници. Най-банални крадци...

  Ecrasez l’infâme
 11. 11 Профил на marteniza_de
  marteniza_de
  Рейтинг: 402 Неутрално

  преизборно огледало...

 12. 12 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#10] от "Graf":

  Не, графе. Просто приятели...

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 13. 13 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 599 Неутрално

  бойко да се маха ! друго си беше по времето на царя - 500 млн лева за малки демонстративни обекти - чешмички, шадравани, пейки ! и при станишката си беше по добре - изпука 3 млрд излишък за 20 дена по коледа !

 14. 14 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  На ръгащите минуси гербери, ще поясня, че фирмичката дето рИве за 25 милиона е същата, която ще строи завода за боклук в София. Ако от ЕК се съгласят да лумбурнат едни 208 милиона лева.
  "Станилов" се казва фирмичката...

  Ecrasez l’infâme
 15. 15 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#14] от "Graf":

  Не всеки, който е несъгласен с теб и ръга минуси е гербер.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 16. 16 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 892 Любопитно

  [quote#11:"marteniza_de"]

  преизборно огледало... [/quote

  Или "Разплата в огледалото"/Дневник,26.08.2011г./?

 17. 17 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  баси огледалото за 75 милиона
  Първо трябва да се направи оценка на реалните разходи, защото те едва ли са повече от 1/4 от тая сума. Да се види какво е плащано за материали, техника и пр. и да се сравни със средните цени. Разликата вероятно ще е в пъти, и ако е така не само не трябва да се плаща нищо, но и изпълнителя да върне пари.

 18. 18 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 796 Неутрално

  А тройната коалиция сигурно не са им платили, за да могат да се хвалят с резерва?

 19. 19 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Весело

  Въпроси на Б.Б. към водното огледало:
  "Огледалце, огледалце, аз умен ли съм?
  Огледалце, огледалце, Дянков мъжествен ли е?
  Огледалце, огледалце, Цецо богат ли е ?
  Огледалце, огледалце, Фидоска красива ли е?"

 20. 20 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#15] от "Distributed":

  Аз пояснявам на герберите. Тия дето се несъгласни, да отронят стон поне. Да разбера за какво и защо..
  Да припомним все пак думите на изцъкления: ""Отсега казвам, повече пари през септември и октомври няма да има. Ако трябва дори ще си взема отпуска тогава"
  Сега разбираме, че ще дава и хоро ще игра, защото така е рекъл най-умния сред стадото...
  Вярно, ще правят актуализация, което значи увеличение на дефицита заложен в бюджета...
  Дай-да видим каква ще е, като вкарат темата в парламента, а?

  Ecrasez l’infâme
 21. 21 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Дааа, наближават избори и ортаците ББ и Доган пак почнаха да манипулират електоралния матер'ял.
  Позната история - да си спомним изказването на Доган преди две години, което подтикна неориентираните за кого трябва да гласуват.
  Иначе - богата държава, кво са 25 млн за Бате ви Боце. Ами той ехеее ... кво знаете вие.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 22. 22 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#10] от "Graf":


  До коментар [#14] от "Graf":

  Аха значи фирмичкат е вече от нашти Боковите фирмички за това трябва да и платим и бюджета ще ръчнем а ..

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#22] от "bokko":

  Тя е от боковите още от времето на НДСВ. Хранена е от Лечков покрай проваления воден цикъл за Сливен, а Цветанов замете злоупотребите в Кърджали в момента в който взеха властта.
  Да припомним: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157202

  Ecrasez l’infâme
 25. 25 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#20:"Graf"]Тия дето се несъгласни, да отронят стон поне[/quote]

  Не съм съгласен, че ГЕРБ са по-катастрофални от Гнойната Коалиция, Царя или Костоф.

  Да не навлизаме в подробности.

  Че са зле, зле са, но не мисля, че са ПО–ЗЛЕ от Сергейзер, Симеончо или Костоф.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 26. 26 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 796 Неутрално

  а бе тия селтаци, бивши милиционери и комсомолци докъде ще стигнат в демагогията??? утрепаха милиярди, искат да хасфалтират от банкя до луната и назад и сега ни занимават с някакви пикливи 25 милиона, издиха ревизираният бюджет 4 месеца предсрочно - абсолютни чораджии от деведесетте, дори и мадридският шемекер от който мутрата се учеше не беше толкова прозрачен...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 27. 27 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Гневно

  И ние в един момент може да се окаже, че даваме тези 25 милиона лева, а предписанието е да бъде съборено". Росен Плевнелиев успокоява, че такава опасност по-скоро няма.


  И Росенчо не изпълнява предписанието а щял да става президент значи за едни предписанието важи а за дуги и Плевнята не важи.

 28. 28 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 796 Неутрално

  за гербери, разделете 25 милона на 70 милиарда и умножете по сто, за гербери с трудова характеристика "квартален" или по-висока - разделете 25 на 100 и ги умножете по 100 - ъхъ гордата зала Арена - Армеец....

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 29. 29 Профил на AMIGO
  AMIGO
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Що ревете, бе? Нали искахте демокрация? Нали "Държавата била лош стопанин" и "Невидимата ръка на пазара" щяла да НИ оправи?!

  Е, сега вече е демокрация и Бате Бабун (а и другите преди него) играят изцяло по правилата на "пазарната икономика". И пак сте недоволни! Какво искате- да се върнем в добрите стари соцалистически времена? Ми оти ги ручахме тогава жабетата...

  Живот без маска и без грим, озъбено, свирепо куче...
 30. 30 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1217 Любопитно

  До коментар [#20] от "Graf":

  Все пак за тях това си е в реда на нещата ! Откакто са на власт правят актуализация на бюджета всяка година !!! Чудно ми е само едно нещо - доколко законно е това ??? Все пак не помня друго правителство да е актуализирало бюджет , камо ли всяка година

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 31. 31 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#29] от "AMIGO":
  не сте прав, вчера слушах един гербер мевереец, та той си каза в прав текст, че си иска народната милиция отново да е дясната ръка на партията...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 32. 32 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#24] от "Graf":

  Знаеш ли колко бързо се присламчват фирмичките с някой милион даден на управляващите като дарение .Ако бяха го спечелили чесно няма как да го дадат но нали са свикнали да гепят дават и на този който им разрешава да гепят

 33. 33 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Абе много интересна стана тя - 2009-та фирмите не си получиха парите, а ги пробутаха срещу 7% комисионна (за тяхна сметка, разбира се) към ББР, а сега изведнъж за някакъв "скандален проект" (думите са на тиквата), за който "щеше да се разследва до дупка" - изведнъж "а, тя фирмата трябва да си получи парите...."

  Ето на това му викам последователна и независима политика! И винаги в интерес на строителните фирми - да сте видяли някоя преебана до сега?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 34. 34 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ооо, баба Меца бърка у медеца, да пусне некоя кинта към изборите, а и да ритне Доганя баш в Кърджали.

 35. 35 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#10] от "Graf":


  [quote#10:"Graf"]Мошеници. Най-банални крадци...[/quote]

  Маки ти и баща ти ако знаат колко лъжеш по форумите, ще се откажат от тебе с "Държавен вестник".

  Мошениците и крадците в тази статия са прозрачно ясни! И колкото и да замиташ на осраното си личи.

  Станишев + инженер номер 1 = приятеле!

 36. 36 Профил на nikodim821
  nikodim821
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Водното огледало е хидротехническо съоражение, което повишава ефективността на атомната централа.Просто съвпадение е че долният язовир е в Кърджали и дава възможност да изпълнява и други функции.Предвид продължителността на процесът в капиталното строителство при сключване на договора финансирането не е окончателно и съществуват в договора клаузи за корекции при окончателното разплащане, който се доказват от строителя. Това ще се наложи и на това правителство защото вече имаме инфлация и ако държавата не ги изплати на строителя той ще фалира, което не е в интерес на държавата.
  На обекта съществува заповедна книга и ако има непредвидени но неотложни работи там инвеститора и проектанта ги предписват и носят отговорност за това.Така че ако съществува някаква вина то работа на прокоратурата е да докаже чия е.Но интересно защо вече две години не се разплащат с фирмата извършила определената работа и защо не е включена сумата в бюджета. Не беше ли същият начин на разплащане към всички фирми след идването на власт на това правителство, което принуди много фирми да прекратят своята дейност и да внесат оборотният си капитал на депозит в банките, за което премиера преди време се похвали, че българският народ живее много добре след като е внесъл на депозит в банките 5 милиарда лева.
  Вместо както правят в другите страни по време на икономическа криза държавата тегли заеми и пуска държавни облигации за спасява бизнеса и банките ние направихме обратното за да се похвалим с малък държавен дълг унищожихме бизнеса и сега се чудим че не можем да изпълним бюджета, който сами сме изготвили.

 37. 37 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#20:"Graf"]Вярно, ще правят актуализация, което значи увеличение на дефицита заложен в бюджета... [/quote]

  Така е, но заложения в бюджета дефицит няма никакво значение, важно е какъв е реалния дефицит на края на годината. А по този показател за сега се движим по-добре от заложеното (не дай си боже да ни връхлети нова световна криза). Апропо тези 25 милиона няма да се отразят на дефицита ни по европейската методика, защото те са дефицит от 2008 или 2009. Сега само се плащат.
  Но честно казано не виждам защо ще правят актуализация на бюджета за такава дребна сума (известно неизпълнение на бюджета също не е болка за умиране). Това ми мирише само на предизборен цирк за да акцентуират общественото внимание отново на безобразията на тройната...

 38. 38
  andimo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 39. 39 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Какво става... Актуализираме бюджета за да изкараме изборите...
  След това ноември и декември спираме плащанията към фирми и фирмички, прехвърляме стари задължения към бюджета за 2012 та и .... старата песен на нов глас. Тоя филм го гледаме от есента на 2009 та. Тоя народ толкова прост матрял ли е или на мен така ми се струва...

 40. 40 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#30:"crime_pays"]актуализция на бюджета всяка година !!! Чудно ми е само едно нещо - доколко законно е това ??? [/quote]

  И кое не е законното? Става въпрос за закона за бюджета който е обикновен закон и с друг такъв се изменя от НС. Вярно е че предишните правителства не актуализираха бюджетите а просто не ги изпълняваха (да, голямо преизпълнение също е неизпълнение). Но не виждам защо някои тука правят такъв цирк от това, в нормалните държави постоянно актуализират бюджетите си при всяка промяна на макрорамката или при някаква непредвидена нужда. В Германия само 2009 си актуализираха бюджета ако не се лъжа 4 пъти, първият път още през февруари...

 41. 41 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Весело

  Бойко Борисов поиска актуализация на бюджета заради водното огледало на Кърджали?
  И аз искам актуализация на бюджета заради огледалото ми вкъщи?

 42. 42 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#38] от "andimo":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 43. 43 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#35] от "Wornoxmaniak":

  Уорни, на мен ми е през пурата и Станишев и Михайлевски, но нямам намерение да оставя едни дебили да ме правят на идиот.
  Язовирът в Кърджали(защото "воното огледало" е язовир) струва там толкова. Около 60 милиона. Причината за изграждането му е външна. Арда редовно залива и Турция и Гърция, а ние плащаме обезщетенията. Оставям настрани разливите в самия град.
  Иначе, приказките на павианите са лъжа до лъжа. По огледалото има само един обвинен и това е кмета на Кърджали.
  Само дето прокуратурата пак не е доуточнила нещо.
  http://money.bg/news/id_500082367

  Ecrasez l’infâme
 44. 44 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#40] от "antikommunist":
  Някога да си чел ЗАКОН за устройството на държавния бюджет
  и че с този закон се уреждат съставянето, приемането, изпълнението и отчитането на държавния бюджет на Република България? А за ЗАКОН за общинските бюджети, и че с този закон се уреждат съставянето, приемането, изпълнението, приключването и отчитането на общинските бюджети, бюджетните взаимоотношения между общините и централния бюджет и режимът на извънбюджетните средства на общините. Или си чел само антикомунистически тъпотии, "antikommunist"? И ли нищо не си чел? Най-вероятно.
  Размерът на средствата за осигуряване на финансовото подпомагане на общините, формата на предоставянето им и редът за преотстъпване на държавни приходи се определят с годишния закон за държавния бюджет.

 45. 45 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Любопитно

  До коментар [#43] от "Graf":

  Възхищавам се на таланта ти да пишеш. И ако е верно това което го казваш, кога ще доживея да прочета нещо положително за ГЕРБ и това правителство. Една трошичка поне?

 46. 46 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#45] от "Wornoxmaniak":
  Що бе, вече съм хвалил и самия Дянков. Верваш ли?

  Ecrasez l’infâme
 47. 47 Профил на truth
  truth
  Рейтинг: 515 Неутрално

  В разгара на кризата се прави някакво никому ненужно водно огледало, резултат от хрумването на някой фес, сключват се договори с някаква фирма за 75 милиона, които не се плащат, а се оставят на следващото правителство. Сега вместо да се накажат виновните за това малоумие, се прави актуализация на бюджета и пак ние ще плащаме за простотиите на управляващите ни некадърници. Пак стигаме до въпроса има ли правосъдна система в България?

 48. 48 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1078 Весело

  Не става ясно тези 25 млн, Боко ли ще ги извади, Цветелина ли ще ги даде, на Дянков леля му ли ще ги преведе или пак изгърбения български данакоплатец ще опъва каиша.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 49. 49 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#45] от "Wornoxmaniak":
  Възхищавам се на таланта ти да пишеш. И ако е верно това което го казваш, кога ще доживея да прочета нещо положително за ГЕРБ и това правителство. Една трошичка поне?
  Никога, защото Grafа е просветител като мен, работи и пише на полза роду. Не е платен драскач като теб увехнал гербер,
  но ти това не можеш да го разбереш, "Wornoxmaniak".

 50. 50 Профил на bylgarche
  bylgarche
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Това правителство си беше предвидило в бюджета около 1.2млрд л.в. за непредвидени обстоятелства. На който не му е ясно, с тези пари може да борави само МС . Какво стана с тези пари, че трябва да се актуализира съвършенният бюджет на министър Дянков??

 51. 51 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1677 Гневно

  [quote#10:"Graf"]Мошеници. Най-банални крадци... [/quote]

  Графе, не си прав! Не са банални. Става дума за поредните институционализирани крадци.
  Не крадат нито коко6ка, нито кон, нито Голф, нито някоя друга фирмичка. Става дума за няколко порядъка отгоре - било то магистрала, зала, голф-игри6та, лети6та...
  Но знаят едно да си повтарят - наследството на 3-ната; международното; Костов - понеже им е сляб сценариста.

  А театрото се играе в МС... матрЯлът лапа мухи...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 52. 52 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#49] от "latcho59":

  Леката кавалерия - у лево!

 53. 53 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#51] от "B52":Става дума за няколко порядъка отгоре - било то магистрала, зала, голф-игри6та, лети6та...

  За избирателя "B52" остава само да пусне правилната бюлетина...Става дума за това.

 54. 54 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело

  До коментар [#46] от "Graf":

  Тц. Опитваш се лъскаш имиджу на Станишев и неговите приятеле. Ама Георги Първанов ще го довърши. Ти пък тогава ще тръгнеш след него.

  Ако не съм прав ела после ма плювни у мундзата.

 55. 55 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1677 Любопитно

  [quote#53:"latcho59"]За избирателя "B52" остава само да пусне правилната бюлетина...Става дума за това[/quote]

  Кое е правилното?
  Кой го изправя?

  Да разбера де

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 738 Весело

  До коментар [#48] от "Nafar Forimgo Namaduratoro":

  А на бас, че "печели" данъкоплатеца.

 58. 58 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  И к'ъв е извода? Че, като се сключва договор, първо самото министерство да направи предварителна сметка колко ще струва. И второ искаме числа, щото да видим дали един кубик бетон не струва 1000 лв. или има тлъсти консултантски услуги... Плевнелиев в това отношение или е много слаб, или му е забранено..........

 59. 59 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 892 Неутрално

  [quote#49:"latcho59"]защото Grafа е просветител като мен, работи и пише на полза роду. Не е платен драскач като теб [/quote]
  „Три пътя има човек към познанието: път на размисъла – той е най-благородният; път на подражанието – той е най-лесният; път на личния опит – най-тежкият път.”/Конфуций/
  „Всеки има собствена килия за инквизиции – в главата си.”/Ерих Мария Ремарк/
  „Гласът на истината дразни слуха.”/Лао Дзъ/
  „Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта.”/ Аристотел/
  „Не трябва прекомерно да обременяваш умовете на хората,които желаеш да учиш.” .”/Карл Маркс/
  „Невъзможно е да се помогне на хора,ако самите те не искат да си помогнат поне малко.”/Фридрих Енгелс/

 60. 60 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2437 Весело

  "Правителството e обсъждало, че за да се плати за водното огледало на Кърджали, трябва актуализация на бюджета (обновена)"

  Хе-хе. Това вече е предизборен трик. Бойко иска преди изборите още един път да обсъждат в парламента Водното огледало и Цанков камък (няма как и за него да не се спомене). Ама БСП какво да правят ще пият горчивата чаша докрай. Костов да се учи от Бойко как се печелят избори.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 61. 61 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Графе,оказва се че си "графче".При това непочтенно.
  Ако няма актуализация на бюджета,ще си направиш ли харакири.
  Да ти подскажа че така правят хората с чест.

 62. 62 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ДО 3
  ква актуализация кви 5 лева,стига сте си въобразявали Дянков нали
  ако тръгне да актуализира бюджета ще го хване самолета за сащ

 63. 63 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ГРАФЕ
  много раздвоен ми се струваш нещо

 64. 64 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 907 Гневно

  Сега ще платят 25-те милиона и ще си останем с големите приказки на бат'Бойко за кражби и без никакви наказани за тях!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 65. 65 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#59] от "benkovski11":
  Платон различава три вида знание в зависимост от степента на тяхната достоверност -
  1. Напълно достоверно знание, без никакви примеси на лъжи и заблуждения-знанието на идеите, постигнато по пътя на анамнезиса, чрез дейността на разума, чрез диалектиката,
  2. Близко до достоверното знание-основано на числата, математиката и науките, свързани с тях, служещи като пропедевтика към диалектиката и знанието на идеите, постигнато с помощта на разсъдъка,
  3. Мнимо, лъжливо знание-смес от истина и заблуждение, знание за нещата, опиращо се на сетивните възприятия, на чиято основа се формират човешките "мнения".

 66. 66 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#59] от "benkovski11":
  Огромна част от коментарите са от третия вид.

 67. 67 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 738 Весело

  До коментар [#62] от "bta":

  Да почакаме да свърши понеделника, че всички знаем к'во стана с "Лукойл" . Не си е казал Боце тежката дума по телевизията. А Дянков за две години толкова пъти ни вади от кризата, че и той не помни колко са.

 68. 68 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  До коментар [#29] от "AMIGO":Жабетата ги ручахме заради бананите и дънките. И многопартийната система. Ама май няма разлика мчежду 400 партии и една партия. Все тарикатите управляват. Другите се карат по форумите. Това водно огледало стана като пропагандна дъвка за властта . Като няма за какво друго да се ядат , вадят огледалото. Въобще, откакто почнаха да публикуват стенограмите от заседанията на министерския съвет , ги обърнаха на партийни събрания и работа не вършат , а въртят пропаганда за пред публиката.

 69. 69 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  До коментар [#61] от "4i4ok":А ако направят актуализация и на края на годината пак не им излезе сметката , ти какво ще си направиш. Предлагам само да си отрежеш топките. От мен да мине.

 70. 70 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  До коментар [#65] от "latcho59":Забравяш четвъртия тип - пълна имитация на знания. Най-характерно .

 71. 71 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#70] от "ahasver":
  Най-характерно за повехналите гербери.

 72. 72 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Решението е много просто! Такса на олигарсите, както правят в САЩ, Франция, Англия и другаде. Ще изкарат не 20, а 200 милиона!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 74. 74 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Плевнелие казал,че не може повече да отлага плашането , тъй ато е забавено две години, Той също твърди ,че от неговото мнистерсто с изключение на тези 25 милиона всичко е разплатено на строителите. Министър прдседателя пък призна че ЛЮЛИН е оскъпена.Поставям въпроса по следния начин.Договорте са за туй да се изпълняват или казано тези пари трябва да се разплатят на фирмата след ,като е свършила обекта. Мисля ,че е излишно да споменавам факта ,че фирмата е посочена лично от ДОГАН да изпълни обекта от ,която няма начин да не си е плучил своето ,защото той и Джевдет Чакъров направиха мнго пари от строителните поръчки по време на разбойническия им мандат. Въпросът е защо герб са се загрижили за ДОГАН точно сега след ,като икномическото дете чудо Дянков вече повече от две години не се разплаща на средния и малкия бизнес извършил строителни поръчки на общините и министерството му дължи около 400 милиона ,като по този начин умишлено ,което пък е престъпление довежда до фалит и отчеяние множество предприемчиви българи разчитащи единствено на себе си. Имаше навремето един филм с Джан Мария Влонте и Лу Кастел и се казваше . КОЙ ЗНАЕ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK