Данъчните ще предложат на търг над 200 имота на длъжници

Данъчните ще предложат на търг над 200 имота на длъжници

© Цветелина НиколаеваНационалната агенция по приходите (НАП) ще предложи на търг над 200 недвижими имота на длъжници, между които сгради, апартаменти и земя, съобщиха от ведомството, цитирани от БТА.


През септември агенцията ще организира наддавания за трактори, бетоновози, автомобили, машини, хотелско оборудване и имоти. От продажбите през следващия месец НАП очаква да събере най-малко 1,5 млн. лева. 


Обявени са процедури за продажбата на административна сграда в софийския квартал "Надежда" с площ 312 кв.м. с начална цена от 90 800 лв., шивашки цех с площ 512 кв.м. в Сандански за 164 800 лв., 3 декара земя в близост до голф игрището в землището на Разлог за 162 739 лв.
Продават се още газостанция в Козлодуй с начална цена 50 000 лв., малка бензиностанция в с. Хърлец, Врачанско, за 30 000 лв., фурна в кюстендилското село Трекляно за 9680 лв., свинарник в Копривщица, апартаменти в Бобов дол, мелница в село Челопеч и земя в различни райони на страната.


Към част от имотите са включени и прилежащи дворове, земи, както и вещи и съоръжения, които се намират в тях.


НАП - София, е събрала от длъжници над 14.5 млн. лв. от началото на годината, което е с 9 млн. лв. повече от същия период миналата година, съобщиха от ведомството. Средствата са дошли от продажбата на активи, конфискувани стоки и просрочени глоби.


През юни шефът на НАП Красимир Стефанов и финансовият министър Симеон Дянков определиха като проблемно състоянието на данъчното звено в София. Малко след назначаването през същия месец на новия директор на НАП - София, Бойко Атанасов постовете си загубиха зам.-директорът на НАП - София, с ресор "Контрол", шефът на дирекция "Контрол", нейният заместник, както и тримата началници на сектор "Ревизии".

Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Бюджетът е празен и данъчните стават изключително нагли в задържането на дължимия за възстановяване ДДС и при начисляването на данъци и осигуровки при ревизии. Очаквам вълна от съдебни дела, предизвикани от активността им.

 2. 2 Профил на para_bellum
  para_bellum
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ами съди ги - какво те бърка! Хонорари, инстанции, обжалвания ... и така две-три години. От друга страна това, че си спечелил дело срещу НАП по никакъв начин не ти гарантира връщане на задържани и неправомерно иззети суми, да не говорим за лихви и пропуснати ползи. Красота!

 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  Ето най-големите мутри,лихвари и ректьори са данъчните!!!
  А баш играчите си продадоха фирмите на цигани клошари и ще им вземат дедовия)

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Весело

  Сега е време за ефтинжос пазаруване...

  الرجل الكبير
 5. 5 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  Най-вероятно новите мутри ще вземат от старите мутри. Пояснявам - новото правителство си присвоява присвоеното от старото правителство. Ще го отнесат и малкото истински фирми.

 6. 6 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#2] от "para_bellum":Точно това и ще направя. Най-жалкото е, че става въпрос за парите на всички ни като спечеля, но те просто си го просят.

 7. 7 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#5] от "deaddark":Може и така да е, но тези са се активизирали доста и по отношение на физическите лица, а не само спрямо фирмите, а ревизират ли те като ФЛ не си мисли, че ще се отнасят с теб като със с-во Цветанови.

 8. 8 Профил на para_bellum
  para_bellum
  Рейтинг: 367 Разстроено

  До коментар [#5] от "deaddark":
  Ха, че те са си едни и същи: "новите" стари мутри
  Лошото е в реалната икономика, повечето устискали до сега са на ръба. Като имаме предвид и задаващата се зима ....

 9. 9 Профил на para_bellum
  para_bellum
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#6] от "angel_to":
  Аз вече една година и половина се возя на влака и края му се не види... Най-гадното е, че става въпрос за чисти сделки - всичко по банков път, ДДС платено, оспорват реалноста на доставките - а сега върви доказвай,че си жив..!

 10. 10 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#9] от "para_bellum":И моята ревизия като ФЛ е вече от 17 месеца и още си чакам ревизионния акт. Вътре има направо абсурдни доказателства и констатации. Шефът на ревизиращия ме екип ми каза "Е, ти нали ще обжалваш!".

 11. 11 Профил на para_bellum
  para_bellum
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#10] от "angel_to":
  Успех! И на мен в очите ми казаха: от горе е разпоредено и всеки трябва да си плати!? Защо никой не търси и рови там където са далаверите а като хиени са заръфали агонизиращите ни фирми!?
  Чист държавен рекет, то при турско не е било чак така - един десятък и толкоз. За това българите са били най-богати в цялата империя.

 12. 12 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#11] от "para_bellum":За съжаление си ужасно прав и точно същото го чувам, а и виждам от работата си и от познати с фирми. И после Б. Б. се чуди защо чуждите инвеститори заобикаляли страната ни! Това си е направо арогантност!

 13. 13 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 822 Неутрално

  НАП готвела дело срещу 52 семейства, които са си купили нови апартаменти преди 2 години. Сделките са сключени на стойността на данъчната оценка, собствениците имат нотариални актове, но две години след сделката строителната фирма фалира. Понеже фирмата имала неплатени данъци, които НАП не може да вземе, тя решава да развали сделките. Така фирмата ще си получи обратно апартаментите, с които ще се разплати към НАП, а хората няма да получат нищо, защото фирмата е фалирала.
  Основанието за развалянето на сделките била законова норма, че НАП има право да развали сделка, сключена на цена значително под пазарната. Възникват естествено няколко въпроса:
  1. Коя цена е пазарна?
  2. Колко точно е "значително", което е записано в закона.
  3. Колко време след сключване на сделка НАП може да я оспорва, защото в случая са минали 2 години и може ли това да става след 10, 20 или 50 години. В този случай какъвто и бизнес да имате не може да сте сигурен в никаква сключена сделка.
  4. По какъв точно критерий НАП определя кои сделки да оспорва и кои не, защото имотните сделки на Цветан Цветанов също са на данъчна оценка и след проверката същия този НАП заяви, че няма нищо нередно.
  5. Имали НАП един критерий за министри и друг критерий за граждани.
  Ако така НАП пълни хазната какъв бизнес ще има и каква сигурност за хората, когато правят каквато и да е покупка.

 14. 14 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 869 Неутрално

  До коментар [#13] от "teridan":

  +++++++++++++++++++

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 15. 15 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#13] от "teridan":

  Според мен точно до това води тази андрешковщина, тази игра на котка и мишка с държавата. В БЪлгария "вторият начин" винаги е бил "първи начин". Какви са тия семейства, дето купуват апартаменти на данъчна оценка??? И аз искам да си купя така апартамент. И какво питаш какво значи цена, "занюително под пазарната"? Данъчната оценка е знаюително под пазарната цена. 5000 лв са значително под пазарната цена. 10000 лв също. 50000 лв също. В България винаги е било въпрос на чест и достойнство да излъжеш държавата, което пък я кара да пипа грубо. Не че тя е идеална. Въобще както се казва, каъвто матряла, такава и държавата. А също се приема за нормално хора на високи държавни постове да ги "осребряват" по един или друг начин. Абе, няма оправия в България, признайте го пред самите себе си.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 16. 16 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#15:"555"]Абе, няма оправия в България, признайте го пред самите себе си.[/quote]
  Признали сме го. България е рай за тарикатлъци от всякакъв калибър. Тука тарикат да си, колкото по-нагъл толкова по-добре.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 17. 17 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 822 Неутрално

  [quote#15:"555"]Според мен точно до това води тази андрешковщина, тази игра на котка и мишка с държавата.[/quote]
  Това са семейства от Овча Купел, които са купили нови апартаменти на същата тази данъчна оценка, както го е направил Цветанов. Въпросът е защо НАП оспорва едните сделки, а не оспорва другите. И в една пазарна икономика, кой определя коя е пазарната цена. И след като държавата оценява че един имот струва определена цена, защо не признава собствената си оценка.

 18. 18 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1086 Весело

  [quote#4:"bigman1"]Сега е време за ефтинжос пазаруване...[/quote]
  Бе, погледнах " артикулите ", ма не ми трябва нито свинарник, нито фурна, нито мелница засега. Тъй че ще се въздържа от пазаруване в тоя " магазин ".

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 19. 19 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#1:"angel_to"]данъчните стават изключително нагли в задържането на дължимия за възстановяване ДДС[/quote]
  Най сигурния начин да удушиш кокошката снасяща златни яйца, да тормозиш малкия и средния бизнесПо нашенско връщат ДДС до към $3000 автоматично (ако иначе бизнеса ти изглежда наред и общо взето си плащал редовно ДДС). Над това, до към $7-8000 само трябва да покажеш фактурите и връщат ДДСто до 30 дена. НО ХВАНАТ ли те че лъжеш..."таковат ти онаковата).
  Та не че няма мошеници, но поне не тормозят всички наред, дават ти да работиш.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 20. 20 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#17] от "teridan":

  Ами ти много добре знаеш, че апартаментите не струват колкото данъчната си оценка, а доста повече. Ти, ако тръгнеш да продаваш твоя си апартамент, на каква цена ще го продадеш,а? Продай ми го на мене на данъчната му оценка. А каква е тази оценка - един господ знае. Върху нея се плаща данък сгради и такса смет. Но иначе за какво друго би могла да служи, нямам идея. А на теория законът би трябвало да важи за всички. Дали е така наистина в България - много ме съмнява. Да проверят Цецко какви ги е вършил. Но това не променя положението с въпросните семейства. Ако таи фирма си е била платила дължимото, надали нещата са щели да имат такъв развой, но.... Просто нещата са били очебийни. Фирма не се издължава, пък продава апартаменти по данъчна оценка. Това си плачело за проверка просто. А теоретично ако всеки си плаща коректно данъците, това би способствало те да са ниски за всички, а не малко хора да плащат високи данъци.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 21. 21 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#20] от "555":

  Въпросът е, че живеем в държава без правила. Ако законова норма тя трябва да е ясна. Трябва да посочва коя цена се смята за пазарна и кой я определя, дали НАП ще направи списък на пазарните цени (което ще е интересна практика за една пазарна икономика). Другият момент е, че няма срок, в който може да се оспорва една сделка. Ако например в закона запишат, че НАП може да оспорва сделка в 3-месечен срок или 6-месечен срок или колкото там запишат става, иначе всяка една сделка става атакуема. Ако ти намериш кола на добра цена и си я купиш, и след две години НАП реши, че продавачът му дължи нещо и ти развалят сделката, за да ти вземат колата, как ще реагираш. Когато в една държава има неясно законодателство всеки може да стане жертва един ден. Обикновено в други държави хората се солидаризират срещу произвола на държавата. А в България реакцията е реакция на сеирджия, гледат потърпевшия и злорадстват.

 22. 22 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#21] от "teridan":


  [quote#21:"teridan"]Въпросът е, че живеем в държава без правила.[/quote]

  Именно. И другият много важен елемент, който трябва да се спомене е, че в България и държавата, и отделно взетият човек смятат, че законите не важат за него. И всеки гледа да преметне другия. И оттам е тази игра на котка и мишка. Убеден съм, че разбираш за какво говоря. Примерът ти с колата не ми се струва много удачен. Не съм юрист, но мисля, че имаше положение, че ако ти си добросъвестен купувач и бъдеш въведен в заблуждение от недобросъвестен продавач (например продават ти кола, която е крадена, но ти не знаеш и няма как да узнаеш този момент), то тогава имаше начин да бъде наказан другия като се държи сметка да не се накърняват твоите интереси. Но в случая с апартаментите е различно. Тук самите купувачи са недобросъвестни. Те много добре знаят, че апартаментите не струват колкото данъчната им оценка. Както и продавачът (фирмата) дължи нещо на държавата. Ами в такъв случай държавата умишлено започва да пипа грубо. А това с давностния срок може да се променя както си решат. Ако днес е една година, утре само с едно формално гласуване в парламента става 3 години или 10, или 20 и т.н. И на всичко може да се придаде законосъобразна форма.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 23. 23 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#22] от "555":

  Важното за бизнес атмосферата е държавата да установи правила, ясни правила и самата тя да ги спазва. В пазарна икономика не може да определиш точна цена, защото един апартамент може да е по-нов или по-стар, може да е в добро състояние или да има течове отвсякъде, може да е в центъра на София или на майната си. Затова в почти всички държави данъчните правят оценки, както и в България. Данъчната оценка е начинът държавата да ти каже: "ти си сключвай сделката на каквато искаш цена, но ако цената е под моята данъчна оценка, ще си платиш данъка по сделката върху данъчната оценка". Има го по цял свят и за коли и за апартаменти и за куп други сделки. Българската държава може да си направи оценките адекватни, а не с куп неясни закончета да стои като като с тояга над главата и да те дебне да ти изиграе някой номер. Нашата държава с нищо не е по-добра от който и да е мошеник на пазара. Не мисли, че защитавам неплащането на данъци. Защитавам установяването на ясни правила: ако спазваш правилата, всичко е наред, ако не ги спазваш имаш проблем. Но когато държавата види, че правилата, които е установила в момента са в нейна вреда и да почне да търси други начини да те обере, това си е типично българска далавера. Законодателството ни е минирано с разни закончета, според които държавата може да направи с всеки каквото си поиска.

 24. 24 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#23] от "teridan":

  А законовата норма е, че при покупко-продажба на жилища трябва да се изповяда реалната цена, на която е сключена сделката (а тя винаги е по-висока от данъчната оценка) и върху тази цена да се платят дължимите такси към държавата. Убеден съм, че това не е направено, без да познавам случая в детайли. Масова практика е в документите да се отбелязва данъчната оценка като цена на сделката, което си е закононарушение. И хорати си казват: "Е**л съм ѝ майката на държавата. Нема па да ѝ плащам." А държавата това го знае много добре и взема ответни мерки. А среднопретеглена пазарна цена винаги може да се установи като се погледнат сключените сделки в един квартал, за един тип жилища. Повярвай, на бирниците това им е работата. Ти не мисли, че те са паднали от небето. И всеки път когато имотна сделка се изповядва на данъчната ѝ оценка при започва да мига една лампичка.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 25. 25 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#24] от "555":

  Напротив, хората са си платили данъците по сделката и държавата е каза ОК и са им издадени нотариални актове. Една сделка не може да се реализира преди да си платиш данъците. Фирмата продавач в момента на сделката е била изрядна, защото има друга норма, че ако в момента на сделката, някоя от страните е длъжник, сделката не може да се осъществи. И след две години, когато строителната фирма се оказва в затруднение НАП почва да търси всички възможни начини да изиграе някоя от страните, за да вземе някакви пари. 7 години живях извън България и трябва да ти кажа, че хората по света правят същото като българите, гледат да платят по-малко данъци. Но там държавата спазва собствените си правила. Виж какво става с имотните сделки в България. Утре, ако аз направя фалшив нотариален акт на твоя апартамент, и фалшифицирам личната ти карта, с едно фалшиво пълномощно и един недобросъвестен нотариус мога да продам апартамента ти и според българското законодателство сделката след като е минала през нотариус се признава и ти си губиш апартамента. Можеш да съдиш мен, нотариуса или други участници, но не можеш да си върнеш апартамента. Това може да стане само в България.

 26. 26 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 822 Неутрално

  [quote#24:"555"]Повярвай, на бирниците това им е работата. Ти не мисли, че те са паднали от небето. И всеки път когато имотна сделка се изповядва на данъчната ѝ оценка при започва да мига една лампичка.[/quote]
  А, един въпрос, на бирниците защо не им мигна лампичката за сделките на данъчна оценка на Цветанов.

 27. 27 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#25] от "teridan":

  Пак казвам - не съм юрист и не съм запознат в подробности с този случай. Мисля, че и този момент го имаше - да може да се оспорват сделки впоследствие, ако някоя от заинтересованите страни открие нарушение, което не е било известно в момента на сключване на сделката. А относно правилата (т.е. законите) те могат да се променят в движение, с едно формално гласуване в парламента. И това, което вчера е било нередно, днес вече е редно. Ти казваш, 7 години си живял извън България. Е, от какъв дявол си се върнал???? Очаквал си да видиш уредена държава ли? Забрави! То и аз самият не съм в България. От 4 години. За Коледа ще се върна за пръв път, но само толкова и само за Коледа. И да, и по света има начини човек да спести от данъци. Аз например си правя допълнително пенсионно осигуряване. Парите, които внасям, се изваждат от облагаемия ми доход, а и имам по-голям дивидент, отколкото банковия депозит. В случай на нужда мога да ги изтегля, но след това трябва да ги възстановя в срок от 15 години, иначе ще платя данъците, които съм спестил. Но искам да ти кажа, че това са законни начини да платиш по-малко данъци. Докато в България всичко е на едно махленско, кокошкарско равнище.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 28. 28 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#26] от "teridan":


  [quote#26:"teridan"]А, един въпрос, на бирниците защо не им мигна лампичката за сделките на данъчна оценка на Цветанов. [/quote]

  Този въпрос го задай на самите бирници. Макар, че знам, че те ще ти докажат, че нищо нередно не е имало. То ако не се лъжа, така и казаха. както сега, чета и за Владимира Янева. В нейният случай нямало конфликт на интереси, защото съответният закон бил влязъл в сила от 1 януари 2009 година, а делото, за което я упрекват е от 2002 г. Абе въобще въобще държавата винаги ще намери начин да ти докаже, че тя е правата. Нищо не става от България. Нали ти казвам - такъв матрял -> такажа държава. Игра на котка и мишка. Ето това е резултата.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#27] от "555":

  Ако има имотна далавера се случва това, което ти спомена в някой от коментарите за добросъвестния купувач. Ако твой имот се препродаде 2 - 3 пъти незаконно и обявят купувача за "добросъвестен купувач" прости се с имота си. Да не говорим, че сега искат да обявят всяко имущество над 30000 евро, за което не можеш да докажеш произхода за незаконно. Идеята е без съдебно решение имуществото да ти бъде отнето, а после ти да си търсиш по съдебен ред правата. Ами 30000 евро са една годишна заплата. Аз не си пазя фишовете за заплатите, ти пазиш ли твоите. Някой ще каже, ама това е мярка, която ще се прилага за престъпни доходи. Да, ама не. В България всичко може да се използва за разчистване на сметки.

 30. 30 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#29] от "teridan":

  Да, пазя си фишовете. Но това не е и задължително, защото в началото на всяка година фирмите издават документ на всеки работник и служител какво е изкарал и какви данъци е платил платил през годината. И този документ го подаваш заедно с данъчната ти декларация. Говоря за Канада. Тук абсолютно всеки е длъжен да подаде. Всички разходи за медицинско обслужване се приспадат, пенсионни вноски, разходи, направени в пряка връзка с работата ти (напр. да си купиш инструменти, с които да работиш и т.н.). И данъчните си правят техни калкулации и ако се установи, че си платил повече данъци, ти връщат разликата. Иначе доплащаш. Аз съм 4 години тук и досега винаги са ми връщали данъци. А в България всичко е наопаки. Аз поне не виждам оправия. Защото манатлитетът ни пречи. Все пак нали и управниците са продукт на същата нация?

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 31. 31 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 822 Неутрално

  За да усетиш атмосферата тук трябва да поживееш в България. От разстояние нещата изглеждат различни. Някак подсъзнателно поставяш знак на равенство между българската държава и държавата, в която живееш. А нещата са различни. Когато видиш как държавата се държи като най-обикновен бандит, започваш да се дразниш. Достатъчно е да отидеш веднъж в данъчното, където всичко е по стаи и гишета, има някаква електронна система с номерца, която не работи и сигурно никога не е работила, само са я монтирали за да усвоят пари. Когато попиташ нещо някой ти се сопва "нямаш ли очи всичко е написано на стената". Обръщаш се и цялата стена отгоре додолу е облепена с указания, извадки, извлечения, образци, наредби и какво ли не на машинописни листа А4. И като казвам цялата стена, не преувеличавам. Там трябва да изчетеш всичко и да намериш, което ти е необходимо. После чакаш на опашка цял ден. И след няколко такива изпитания, почваш да се питаш, какво всъщност правя в България.

 32. 32 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#31] от "teridan":

  Човече, всичко това го знам. Не съм го забравил. България не е правена за хората. В последните месеци, преди да си вдигна чукалата, направо не можех да я понасям повече. Но пак казвам, България е такъв възел от проблеми, че не може еднозначно да посочиш кривия и правия. Всеки хитрее на дребно. И нали чиновниците са от същия матрял? И ти се чудя наистина защо си се върнал. А тук наистина така са уредени нещата, че много от администратвивните неща се вършат по телефона и по Интернет. Не за всичко е нужно да ходиш лично до съответната служба. И каквото искаш от тях, го получаваш по пощата. И данъчните декларации се пращат вече само по интернет. От тази година. Преди можеше и по пощата.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 33. 33 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  До коментар [#8] от "para_bellum":

  Ми не е точно така !" Ковбои против пришельцев"
  Мутрите са нови и с якички старите гледат да ги пее*бат...и единствената причина е че са стари, много са се ояли и много знаят за това и стават опасни !
  Всеки бизнес който няма мутренска подкрепа или черен бизнес който да налива в пералнята е обречен на пълен фалит както са тръгнали нещата... тази зима наистина ще е студена!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK