Борисов иска "оценката за Тодор Живков да си я даде неговата партия"

Борисов иска "оценката за Тодор Живков да си я даде неговата партия"

© Надежда Чипева, КапиталТодор Живков е заел трайно място в историята. Като всеки един човек има своите слабости, има и своите успехи. Като се върнем назад в годините, когато е била Желязната завеса, можем доста да говорим, но оценката за Тодор Живков трябва да си я даде неговата партия." Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод 100-годишнината на Тодор Живков.


Премиерът, който е бил охрана на Живков, обясни през ноември миналата година, че не може да бъде сравняван с бившия тоталитарен лидер и допълни, че "една стотна от това, което е построил за България той и което е направено за тези години, да направим, би било огромен успех за всяко правителство".


Според Борисов българските социалисти досега не са дали оценка за управлението на Тодор Живков. "Сто и колко години партия отчитат, а за тридесет и няколко години управление на нейния лидер, тогава Тодор Живков, все още не знам дали са се произнесли еднозначно какъв е и какво прави", заяви Борисов.
Чествания и протести


В Правец инициативен комитет усилено подготвя честванията по повод 100-годишнината на Живков. Срещу тях се обявиха пет граждански организации, според които  това "дискредитира целия демократичен процес в страната ни и я злепоставя като член на ЕС".


Сред протестиращите са Съюза на репресираните в България, съюз "Истина", Съюз на репресираните от комунистическия терор в  България и други. Те напомнят, че Живков е бил ръководител на един репресивен комунистически режим, обявен за престъпен със закон от парламента през 2000 г.


Като част от честванията днес в Правец се откри музейна експозиция  "Тодор Живков и светът - отминало настояще", включваща и нови експонати от колекцията подаръци, получавани в качеството му на държавен глава на България от официални гости от страните от цял свят. След 18 ч. ще бъде открит и бюст-паметник на Живков в двора на родната му къща, изграден по решение на общинския съвет в Правец. Освен това в 16.30 ч. започва тържество в парка пред паметника, който беше поставен през 2001 г. по повод 90-годишнината.  След официалната част Представителният ансамбъл на Българската армия ще изнесе богата концертна програма, съобщават от Инициативния комитет.


"Всяка година има поднасяне на цветя, заради 100-годишнината този път има повече организирани неща ", обясни пред "Дневник" директорът на музея в Правец Таня Борисова. Казва, че е много ангажирана и не може да говори, защото "има пълно стълпотворение от хора - граждани от цялата държава". Според нея изложбата показва "културните, икономически, дипломатически отношения на България с останалия свят". Борисова не може да коментира протеста на гражданските организации, като според нея всеки "има гледна точка" и в изложбата няма нищо политическо. "Тодор Живков е част от българската история. Не можем да го изтрием, трябва обективна оценка, но за нея трябва време", смята още Борисова.

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Поредния смислен коментар от Борисов. Ха плюйте сега.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 2. 2 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А га ядяхте и пиехте у Златеви в Правец, с бае ти Тодар, ти от коя партия беше?

  http://img31.imageshack.us/img31/6287/82513484.jpg

  http://img837.imageshack.us/img837/3779/zlatevi.jpg

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 3. 3 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Айде да не се занимаваме с глупости. Човека си има роднини, те ще празнуват както си решат. Обаче нас просто не ни занимавайте с глупости. Хубавото е, че не се налага тържествено честване въпреки опитите на някои хора. Но проблема си е техен. Със спомени от преди 20 и повече години напред не се върви. Уважаеми експонати в град Правец.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 4. 4 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "donchoquihote":

  "една стотна от това, което е построил за България той и което е направено за тези години, да направим, би било огромен успех за всяко правителство".

  Яко смислено!

 5. 5 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Липсата на каквото и да е правосъдие и възмездие за "лагерите на смъртта" е достатъчно като оценка. От там нататък - всякакви строежи и комични изпълнения са били в сянката на просъветската пропаганда, а не толкова за благото на нацията - както е видно от мастодонти като "Кремиковци", завода край Радомир, външно-търговските сделки, където е имало немалко присвоени парички и т.н.

  Фактът, че 22 години след смяната на режима продължава да се говори за лустрация, е достатъчно красноречив.

 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Я да видим кой откри паметника на правешкия кравар

  http://e-vestnik.bg/imgs/portreti_politici_bg/Pravets,_Todor_Zhivkov1.jpg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Б. Б. нали веднъж я дади.
  От тия приказки
  вече ми се гади!

  www.berbenkov.hit.bg
 8. 8 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  "една стотна от това, което е построил за България той и което е направено за тези години, да направим, би било огромен успех за всяко правителство".

  и винаги се пропуска по-важното:
  - и една стотна от това, което беше построил за България, ако го беше построил като хората, сега щеше да продължава да работи ефективно
  - и една стотна от това, което беше пропуснал да построи за България, ако го беше построил, сега щяхме да сме много по-близо до страните от Западна Европа

  но тошката е едно комунистическо селянче, което краде, маза, фалира държавата и предприятия и никой не му потърси сметка на тоя правешки селтак!

  РЕФОРМИ !
 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело  Сред протестиращите са Съюза на репресираните в България, Съюз "Истина", Съюз на репресираните от комунистическия терор в България и други. Те напомнят, че Живков е бил ръководител на един репресивен комунистически режим, обявен за престъпен със закон от парламента през 2000 г.
  ===============================

  Наш Боце защо се срамува нали за това напусна МВР за да не се деполитизира и да не напусне БКП ?
  Ето отдолу закона какви ценности е защитавал баш пожарникаря на Републиката та даже се писа и репресиран
  Пълен гьонсуратлък дето казва електората на Доган ефенди

  Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

  (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.  Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

  1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;

  2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;

  3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";

  4. моралния и икономическия упадък на държавата;

  5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;

  6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;

  7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;

  8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;

  9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;

  10. безогледното унищожаване на природата.

  (2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:

  1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;

  2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;

  3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;

  4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:

  а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;

  б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;

  в) лишаване от право на собственост;

  г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;

  д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;

  е) лишаване от гражданство;

  5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;

  6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.  Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

  (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.  Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.

  -------------------------

  Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 10. 10 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#2] от "Dehumanizer":

  Като гледам, бил е от партията на неумитите!

 11. 11 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#4] от "gsb":

  Говоря за този коментар "оценката да я даде БСП, а не да си траят като пръднал турчин в джамия". А че ти коментираш друго негово изказване, вмъкнато в статията за да има по какво да плюят "правоверните" е друг въпрос.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#11] от "donchoquihote":

  Да, вмъкнато, все едно някой друг го е казал, а? Нещо да коментираш снимката от откриването на паметника на тато няма ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тони!":

  Ми сигурно е бил охрана . Или като охранител на Т.Живков е бил на мнение, че трябва да почете събитието. Виж сега, далеч съм от мисълта, че Бойко е светец. За мен е важно котката да лови мишки, а не какъв цвят е.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 14. 14 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#13] от "donchoquihote":

  Според Тони само тъмносините котки ловят мишки!

 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Борисов иска "оценката за Тодор Живков да си я даде неговата партия"...:)))))))))
  --- Вижте сега , аз съм малограмотна мутра..Не мога да давам оценки..За това трябва , все пак, някакъв Ентелект ..А аз го нямам ..Първосигнален съм ..Вярно , живял съм 30 години по 'бай тошово' и не моа а се оплача..Бях готов още 30 години , лично на него да му служа , но..не ме приеха в специалност 'държавна сигурност" в Симеоново и затова станах яростен 'десноцентрист"- в ядрото на антикомунизЪма-пожарникаркия отдел ..Още оттогава бях привърженик на империализЪма- на НАТО и ЕС , де ..И сега едни баламурковци гласуват за мен-държавника- защото си мислят, че съм нещо различно от ..Тошо..) Ами да ми гласуват ..ТУК сме се сбрали все демократи- десноцентристи: аз, златев, тимаджийте ,цецка и един куп -МВР и ДС-фуражки ..И като елит на България , ще управляваме, щом ни ..гласуват..Толкова плужеци , помощници имам в ГЕРБ, че , няма проблем ..))

  BIG AL
 16. 16 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Хахахахха, охрана на кого бе?
  За котката си прав. В случая обаче е котарак и далеч не лови мишките, а играе заедно с тях.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 17. 17 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Борисов много е научил от Тато, например как да прехвърля мръсната работа на Цветанов и после да го защитава отгоре-отгоре. Така ако Цветанов все пак изгори (въпреки защитата на Първия), той може да се направи на неразбрал:
  ""Мирчо е много дисциплиниран човек. Този случай го е съкрушил. Той е златен човек, много предан, но бе малко стихиен. Да му запишем партийно наказание”"
  Цитатът е от тук: http://www.mediapool.bg/пагубно-е-безразличието-към-близкото-ни-минало-news183730.html

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 18. 18 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 918 Весело

  И Златев, и Златев, и той да даде оценка, все пак и той е бил на софрата тогава

 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#14] от "partakesh":

  Виж са..Разгледай снимката от пост 6. Знам, че там някъде ще видиш и Костов, просто ми кажи къде е, че аз не го виждам, но това е от сините ми очила.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#17] от "mapto":

  Намерил си кой парцал да четеш!

 21. 21 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#20] от "partakesh":

  Медияпул е парцал? То всъщност за редовия гербер всичко освен медиите на Кръстева е парцал. Кофти ли е да ближеш задника на доган, а? Свиквайте..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 22 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Обидно е премиерът да _демонстрира_ такава неграмотност, предвид, че е бил много навътре в кухнята на диктатурата на Тодор Живков и е знаел за личният му ангажимент както в издевателствата в лагерите, така и във финансовият крах на държавата:
  "За това Живков си е имал своята преторианска гвардия – Управление за безопасност и охрана или познатото още като УБО (Пето управление на ДС). УБО охранява Живков и семейството му, грижи се за задоволяването на ловната страст на Първия. УБО отговаря и за ловните стопанства, приватизирани след промените все от т. нар. олигарси, които ще видим в суетнята около честването на 100-годишнината му."
  http://www.mediapool.bg/пагубно-е-безразличието-към-близкото-ни-минало-news183730.html

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 23. 23 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1078 Весело

  Тиквооо, Тиквооо, я кажи кой му масажираше ушите? Ти не беше ли член на БКП? Преди години ти не му ли даде оценка?

 24. 24 Профил на Елена Беркова
  Елена Беркова
  Рейтинг: 459 Весело

  Тодор Живков и ДНЕС, в новите икономически и геополитически условия, щеше да се справи по-добре от днешните НАРОДНИ артисти! Сегашните политици дори не разбират, че са влезнали в капан… Просто мишки се ловят не само с котки…

 25. 25 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  "Премиерът, който е бил охрана на Живков..."


  "Дневник" не е бил охрана бе, а ученик по държавно строителство. И при цару също.

  Ученик - отличник.

 26. 26 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  [quote#20:"partakesh"]Намерил си кой парцал да четеш! [/quote]

  Статията не е от Медияпул, а от Христо Христов, изследовател на архивите на ДС и създател на този сайт: http://desebg.com/
  Става дума за автентични документи, собственоръчно писани от "заклети комунисти".

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 27. 27 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  21.01.1958 г. - среща на ръководството на БКП - докладчик Тодор Живков. Идеята за лагерите остава в жива като превенция на хулиганските прояви.

 28. 28 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#19] от "Тони!":

  Костов е снимал и е подвиквал отвреме навреме: Дугарю Пълванов може ли малко наляво, че закливате господаля Болисов!

 29. 29 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Оценката я знаем, ВСИЧКИ СТЕ В ДАЛАВЕРАТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО.

 30. 30 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#21] от "Тони!":

  Медиапул е партийния парцал на ДСБ! Нищо , че жената на Стонишев работи там!

 31. 31 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#26] от "mapto":

  Дааа чували сме го този Христов! Още ли се кълне , че Живков е ял малки деца пълнени с ориз?

 32. 32 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 990 Весело

  До коментар [#2] от "Dehumanizer":

  На първата снимка е същински компир!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#31] от "partakesh":

  Не ги е ял. Но е избивал всякакви хора, независимо от възраст и пол. Стига да са били неудобни за партийния строй.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "една стотна от това, което е построил за България той и което е направено за тези години, да направим, би било огромен успех за всяко правителство".
  Лелеее и тоя смята да откара къде 30 години на власт Борисич, кога ще започнеш да правиш разлика, между "първа копка" и реалното строителство! Ролята на ръководителя е от особена важност, но "каиша" опъват други! Да не говорим, че едно безхаберно решение на същия този ръководител, може да провали на халос труда на хиляди, положен в продължение на години! Веднага давам и примерче - Радомир

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 35. 35 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Весело

  Тодор Живков е заел трайно място в главата и душата на всеки гербер ! Е да е ви е честит празника другари !!!

 36. 36 Профил на leonsio
  leonsio
  Рейтинг: 466 Неутрално

  То какво излиза- че като се правиш на човек от народа и говориш като човек от народа всеки един от народа може да е президент или министър- председател! Мили Боже- то ако е така- всяко куче щеше да е касапин!

 37. 37 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  [quote#31:"partakesh"]Дааа чували сме го този Христов! Още ли се кълне , че Живков е ял малки деца пълнени с ориз? [/quote]

  Ааа, ма ти Татов фен ли се оказа? Ох, миличкото то, а те, лошите, искат в зоологическата да те излагат, че вече толкова заблудените пооредяхте доста.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 38. 38 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тони!":

  Прав си избивал ги е, дори за виц или песен, която осмива режима! Това е вярно! Живков не е бил светец, но е смешно да му се приписват само негативи! Просто нищо не е само бяло или само черно! Представяш ли си по негово време да имаше форуми като този! Ми ние всички щяхме да чукаме камъни в Белене!

 39. 39 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#37] от "mapto":

  Защо да съм фен на Тато! Защото не се съгласявам с крайните оценки на бивши пионерчета ли? Много си първосигнален!

 40. 40 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#37] от "mapto": Не е! Той е фен на тези, на които е фен Слънцето. Елементарни отношения в някои среди(сещай се кои) - приятеля на шефа задължително е и мой приятел ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 41. 41 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#40] от "ь":

  Историята ще се произнесе за Тато след 100 години, когато ще сме умрели всички негови съвременници! До тогава всеки ще си определя мнението според собствения живот или медийните манипулации!

 42. 42 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#19] от "Тони!":

  Снимката е удобно изеязана, вероятно Костов затова не се вижда.

 43. 43 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  [quote#38:"partakesh"]Прав си избивал ги е, дори за виц или песен, която осмива режима! Това е вярно! Живков не е бил светец, но е смешно да му се приписват само негативи! Просто нищо не е само бяло или само черно! Представяш ли си по негово време да имаше форуми като този! Ми ние всички щяхме да чукаме камъни в Белене! [/quote]

  Бялото му е, че е фалирал държавата, а черното, че е избил интелигенцията - така ли?

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 44. 44 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#39] от "partakesh": Ама ти и пионерче ли не си бил? Ко праиш тука тогава? Марш и бегай да почиваш, че и без това, бая си омалял от кесането пред ЦИК ))))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 45. 45 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  [quote#39:"partakesh"]крайните оценки на бивши пионерчета ли[/quote]

  Май не се разбрахме, че говорим за архивни данни? Посочи ми едно място, където Христов е направил "крайна оценка", която не е директно базирана на документ.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#38] от "partakesh":

  Аз за нищо бяло не мога да се сетя, нито при тато, нито при жалкия му режим. Паметника му трябва да бъде съборен, вместо да се празнува. Дано се случи тая нощ.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  [quote#42:"kaka_ginka"]Снимката е удобно изеязана, вероятно Костов затова не се вижда.[/quote]

  Айде, айде. Помним тогава Костов как им обясни да не се излагат с тоя паметник. Ама те акъл не щат. После Бойко трябваше да "тълкува" собствените си излеяния, за да ги замаже.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 48. 48 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#44] от "ь":

  Поне си забавен! С такива хора ми се комуникира, а не сухари като mapto!

 49. 49 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Аз съм селски хитрец, мутра печена от Банкя..Аз категорични оценки не моа да давам..Как да ги дам ?/ А ми ще ми отидат изборите , и 3/4 от партията ми - ще ме напусне ..Как да дам , като в Парламента е пълно с другари ДС-служители , доносници , фуражки,..Областните от ДС са и във Варна , и в Русе , и Хасково и т.н..Толкова пенсионирани МВР фуражки членуватъ вГЕРБ !!Как да говоря ПРОТИВ тези слуги на Тошо ?/
  Ами , аз- и против себе си ли да говоря ?? Верен кадър, член на БКП - съзнателно строящ комунизЪма ..Не мога , не мога ..
  Печеля избори, с лъжи , популизъм , тайни ДС фуражки , дребни глупави душици, доскорошни членове на БКП - са ми елитът !! Виден "десноцентрист" съм- и все още в ЕС и ЕНП не са ме "разконспирирали и разкрили"" :))
  Минавам за техен човек..Дано още дълго да ги будалкам , че нещо Цветито изчезна с мангизите и ...бъдещето ми не е светло :)))

  BIG AL
 50. 50 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#43] от "mapto":

  тези тънки капанчета пред оределия електорат!

 51. 51 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  [quote#41:"partakesh"]Историята ще се произнесе за Тато след 100 години, когато ще сме умрели всички негови съвременници! До тогава всеки ще си определя мнението според собствения живот или медийните манипулации![/quote]

  Абе човек, не е въпрос на време, а на документи. Малко ли време е минало от въпросните 1959-1962, че още някои "лидери" ги гризе съвестта?

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 52. 52 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#45] от "mapto":

  Аз не казвам, че той е изфабрикувал тези документи, а че се е фиксирал само върху негативите от управлението! Какво оценка е тръгнал да прави!?

 53. 53 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#46] от "Тони!":

  Ти си зомбиран от оня със сините венци, ясен си! Дано не падне паметника тази нощ, защото тебе първи ще питат сигурно за това!

 54. 54 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "partakesh": Не ме интересува, какво ще пише в историята след време! Боли ме, че едни елементарни поуки не можем да си извлечем, от близкото си минало! При Борисич, нещата са тревожни. Съчетанието от "нисък" интелект и тщеславие е опасно за обществото ни!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 55. 55 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#51] от "mapto":

  Питай който искаш историк и ще ти каже, че съвременници не могат да дават обективна оценка!

 56. 56 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#54] от "ь":

  Българите имаме голям проблем! Открит е още от Ботев: силно любим и мразим!

 57. 57 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Оценката за Тодор Живков ще я даде "Евророма", след...50 години. Като управляваща партия.

 58. 58 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 467 Неутрално

  "оценката за Тодор Живков трябва да си я даде неговата партия."

  Бочко пак наедро ги мята, щото партията на Тато беше БКП - демек същата дето Боката не щеше да се раздели с нея и по-скоро напусна деполитизиращите се силови структури. Демек все още са си от една партия двамцата с Тата ... що да не даде оценка?!

 59. 59 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#2] от "Dehumanizer":

  Пиша ти бавно. Знам че трудно вдеваш, затова.

  Имам приятел. Художник. Дедо Кирчо се казва. Осен картините, пише много красиво с калиграфски шрифт. Направо рисува. С това си изкарва хляба. Фирми му носят покани да ги надписва на ръка. За различни поводи и тържества.
  Викам му: Къде се научи на тоя занаят? А той отговаря: Това не се учи, а се краде.
  Я гледам опулено. Кокола са. С една дума - невервам.
  Белобрадия ми обясни. Некоги почнал стаж. Като чирак в киното у Враца. Към всеко кино имало художник. Не било като сега с постере. За всеки филм са рисувал плакат. Началника на дедо Кирчо бил също такъв майстор - калиграф. И всеки път когато моя човек му се молел да го научи как се рисуват буквите. Какъв е стилът. Къде е клчючето към красотата. Оня отказвал да си даде занаята.
  Дедо Кирчо обаче не бил некакъв зальохан. Издебил дрътия майстор кога хвърля скиците в коша за боклук. Прибирал ги. И вечер се упражнявал. Многократно. Така откраднал занаята.
  Тая история е некъде от началото на 80-те.

  Приликите ги търси сам от коя партия е бил "рапоня".

 60. 60 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#36] от "leonsio":

  За голямо съжаление все още прекалено много народ кълве на тази стръв. Както и на приказки от сорта "колко скромно живяхме и започнахме от 0" казвани от внуците на живков. Някъде дори с голям патос бяха писали, че Тодор Славков ядел филиии с лютеница. И това го правеше според журналистите от "вестника" много порядъчен човек.....

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 61. 61 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#56] от "partakesh": И тебе ли да убеждавам, че не мразя никого, особено заради инакомислие

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 62. 62 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 925 Гневно

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/09/07/1151331_edno_ubiistvo_na_33_ili_godishninata_ot_pokushenieto/

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 63. 63 Профил на dudo
  dudo
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#38] от "partakesh":

  Кът не познаваш Стояна Георгиева, защо пишеш въобще? Аз я познавам от една ръка разстояние - не е лъжица за твоята уста - ура, ура, ура!

  Дудо ви обича!
 64. 64 Профил на Interceptor
  Interceptor
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Историята вече е дала своята оценка! България е най-бедната и изостанала във всяко отношение страна в ЕС и на едно от последните места в Европа, благодарение на това, че на практика у нас нищо не се промени и режима още си стои и управлява, но под други имена! Реалността е достатъчно смазваща за да даде обективността си!

 65. 65 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Отчайващо си прав, Борисов.
  БСП, която уж се води приемник на БКП доста странно се оказва, че не помни дългогодишното управление на другаря си - известния в близкото минало наш секретарин и партизанин Тодор Живков.
  Не коментираме дали е било хубаво или лошо(въпреки, че по принцип комунистическото управление няма как да е хубаво), но поне от кумова срама отбележете събитието - стига само с тая Бузлуджа и разни му там чинии.
  А Правец е и по-близо даже...

 66. 66 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 524 Гневно

  Крушата не пада по-далече от дървото си - така и Борисов неможе да падне по-далече от партията майка.
  Да се сравняваш с един диктатор, който бил построил инфраструктура за 45 години?!
  Каква инфраструктура и на каква цена?
  Диктатор и шайката около него които са били толкова безумни, че са успяли да фалират държавата 3 пъти, доката са строяли въпросната инфраструктура.Толкова много са строили, че има инфраструктура за няколко милярда, която въобще не влязла в действие и е нямало никакъв смислъ от нея.
  Отделен въпрос, е сме ползвали само съветски технологии и технологично въобще не сме напреднали.
  Отделен въпрос е най-големият демократ както сам се оценява премиера, да се сравнява с един диктатор - нито един истински демократ не би го направил.

 67. 67 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  [quote#52:"partakesh"]Аз не казвам, че той е изфабрикувал тези документи, а че се е фиксирал само върху негативите от управлението! Какво оценка е тръгнал да прави!?[/quote]

  Нещо като ви питат за каквото и да е положително, ставате много абстрактни.

  Или позитивите са билетче по 6ст, работа за всички в Кремиковци, български фалшификати на Apple и други такива? Такива позитиви аз директно ги свързвам с негативите от 3 държавни фалита по Татово време.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 68. 68 Профил на leonsio
  leonsio
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Премиерът: "една стотна от това, което е построил за България той и което е направено за тези години, да направим, би било огромен успех за всяко правителство". Като ви гледам темповете е една хилядна няма да построите!

 69. 69 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Ей , селски хитрец , ей компир, ами Тошо го ИЗКЛЮЧИХА от БКП - пролетта на 1990 година , а ТОЧНО тогава , ТИ си напуснал пожарната - за да НЕ се деполитизираш и си си ЗАПАЗИЛ членството в БКП ...))
  Та, коя партия , казваш да даде оценка ..Тази , на която ТИ си бил член , когато Тошо вече не е бил член !!!????...))
  Коя е неговата и коя -твоята партия :)))
  Ами вие сте си били съпартийци , Боко, даже и след него си бил в 'правилната' партия ...ха,ха,ха,хаааааааааа


  BIG AL
 70. 70 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Който иска да направи нещо все пак:
  http://www.facebook.com/event.php?eid=160975893985509
  "На 7 септември, 2011 г., в 18.30 ч., да се съберем пред ПСА, всички, които НЕ сме съгласни с честванията на 100 г. на Тодор Живков, да оставим по един камък пред паметника на болката и на нашата НЕсвобода и да сведем в мълчание глави в памет на Георги Марков. Очакваме всеки, който иска да изрази недоволството си с това нечувано и невиждано брутално погазване на човешките права в България, както и да бъдем заедно и в този преломно труден момент за бъдещето на демокрацията в България.
  Тези от вас, които поради различни причини не могат да дойдат в 18.30 ч., биха могли да минат и да оставят камък по всяко друго време. Дано така постепенно да издигнем грамадата на нашето недоволство. И нека тази инициатива да не остава само в София. Всички други градове, утре, а и през останалите дни, могат да се присъединят към тази инициатива, оставяйки камъни пред паметниците на комунистическата диктатура."

 71. 71 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Гербери, прочетете статията за Георги Марков - истинстото събитие, което трябва непрекъснато да се припомня и отбелязва ПРЕДИ рожденния ден на правешкия хитрец!!!

  Ето и една кратка, но болезнено вярна характеристика на "ятака Янко":

  "Той нито веднъж, нито за момент не си е правил илюзии, че може да отиде против волята на ръководителите на Кремъл. Дори при най-силни и, предполагам, доста искрени патриотични изригвания, той никога не е забравял, че първо идва Съветският съюз, а след това – България...

  Той беше най-силният, най-солидният, най-съобразителният и над всичко най-верният. Може да се каже, че той служеше на Съветския съюз по-ревностно, отколкото самите съветски ръководители."


  Същият е и кухата тиква!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 72. 72 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#70:"katiya"]Очакваме всеки, който иска да изрази недоволството си с това нечувано и невиждано брутално погазване на човешките права в България, [/quote]

  Това е погазване на ЗАКОНИТЕ, не само на човешките права в България (територия)!!! В по-ранните постове е цитиран закона, който обявява целия комунистически режим за незаконен!

  Все едно Агела Меркел да участва в честване на годишнина на Хитлер!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 73. 73 Профил на ozi
  ozi
  Рейтинг: 409 Неутрално

  В думите на Борисов има голяма доза истина.

 74. 74 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално
 75. 75 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#24] от "Important&Censored":
  Евала! Представям си как 1997 г. Живков сваля Виденов на вътрешен пленум и провежда приватизация! И как вкарва страната в НАТО и ЕС! Със сигурност щеше да го направи , даа...

 76. 76 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Борисов,дали "тази партия" е само негова?Питам защото ми се струва,че ти си сред групата на "разкаялите се грешници",а в светото писание още те са прокълнати и са определени като най-отвратителната проява на човешката природа.

 77. 77 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#72] от "Музар":
  Из Резолюция 1481(2006) на ПАСЕ за осъждане на престъпленията на комунистическите режими:
  "2. Тоталитарните комунистически режими, които управляваха в Централна и Източна Европа през последното столетие, и които все още са на власт в няколко страни по света, са се характеризирали, без изключение, с тежки нарушения на човешките права. Нарушенията са варирали в зависимост от културата, страната и историческия период и са включвали индивидуални и колективни убийства и екзекуции....
  5. Падането на тоталитарните комунистически режими в Централна и Източна Европа не е било последвано във всички случаи от международно разследване на извършените от тях престъпления. Освен това извършителите на тези престъпления не са били дадени под съд от международната общност, какъвто беше случаят с ужасните престъпления, извършени от националсоциализма (нацизма). ..
  6. Вследствие на това познанието на обществото за престъпленията, извършени от тоталитарните комунистически режими, е много слабо. Комунистическите партии са легални и активни в някои страни, дори в някои случаи не са се дистанцирали от престъпленията, извършени от тоталитарните комунистически режими в миналото"

 78. 78 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Кратка хроника на приемането на Резолюция 1481 (2006):
  http://www.point-of-view.org/?p=253
  Интересно докога ли ЕНП ще търпи ГЕРБ?

 79. 79 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Отнася се за Рапона и цялата му пасмина от блюдолизци!

  [quote#77:"katiya"]6. Вследствие на това познанието на обществото за престъпленията, извършени от тоталитарните комунистически режими, е много слабо. Комунистическите партии са легални и активни в някои страни, дори в някои случаи не са се дистанцирали от престъпленията, извършени от тоталитарните комунистически режими в миналото" [/quote]

  Из Резолюция 1481(2006) на ПАСЕ за осъждане на престъпленията на комунистическите режими

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 80. 80 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Абе не че да се заяждам с дневник но Жан-Клод Юнкер да е в България и това да не е новина №1 по все пак предполага се пазарен и икономически вестни ки сайт си е скандално.

 81. 81 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Очевидно се правят опити да бъде реабилитиран един мръсен тип , болшевишки агент и примитив , ‘управлявал ‘ България..Реабилитацията е нужна днес И на много мутри, червени фамилии, потомствени сатрапи, получили властчица от него и ограбили България, по-късно ..Представя ни се ‘благият“ му вид- в късните години.Наричат го бай Тошо и т.н. ЕДИН убиец, след 9-ти, без съд и присъда, ей така , за удоволстие са убивали..Младият и надежден кадър на руската окупационна армия ..Един поддържник – с десетилетия на лагерите – където е унищожен целият елит на България ..Един смрадлив свинар, превърнал България в планетата на маймуните.С помощта на съветската окупационна армия – за три години , се избива почти всичко интелигентно , умно и надарено в България ..Стадото, по сталинов образец ,може да има САМО един господар.Парламентаризъм, свобода, преса, политическа борба,ГРАЖДАНСКИ права- всичко е смачкано и унищожено ..Робите , крепостните и днес го ‘благославят“..ЕДна мутра, извадила България от Европа-за да може той да е верният слуга-губернатор..България загуби 45 години от своето нормално развитие, с този тип…
  Нямаш право да мислиш , да пътуваш,да имаш собствено мнение, да ИЗБИРАШ, да предприемаш сам -нещо , да критикуваш,да пишеш , да учиш зад граница ,да си купиш веднага кола, апартамент или да си ползуваш сам – земята….Целият ти живот преминава под НАДЗОРА на мутрите от ДС или милицията..Не ми се пише за това уродливо племе, прослойка- руските агенти у нас..Тези ‘заслуги“ са само малка част, от ‘постиженията“ на този селски дебил ..
  Най- долната част от българския народ-измет – това са ръководителите на БКП и техните „съзнателно “ действали“ слуги..

 82. 82 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  "... оценката за Тодор Живков трябва да си я даде неговата партия".

  Не беше ли Б. Борисов лидер на "дясна" партия? Какво го притеснява да даде оценката си като "десен" политик?
  Е'гати "десния" политик, който се страхува да каже в прав текст, че комунизмът е престъпен режим.

 83. 83 Профил на Елена Беркова
  Елена Беркова
  Рейтинг: 459 Весело

  До коментар [#75] от "Дамян":

  Живков е действал АДЕКВАТНО за тогава и в условията на КОМУНИЗЪМ и ГОСПОДСТВАЯЩО ПОЛОЖЕНИЕ НА ПАЗАРА от страна на СССР, и се е справял ДОБРЕ! Тогава рускините и полякините масово оценяваха безспорната привлекателност , красота и чар на българският мъж… и идваха да живеят в България…
  Днешните политици са жалки опашкари и се борят да не изпаднат в „Б“ група, България е на последно място от 27 отбора…

 84. 84 Профил на mrrockchurch
  mrrockchurch
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Прав е Тошобоѝко-старият хитрец умееше да се възползва от лигавите целувки на Льонята Брежнев!Вече 22 години не могат да доразграбят това,което се построи по негово време!

 85. 85 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Другари,червени гербаджии,сложете си ръчичките на сърцето и кажете,комунисти ли сте или Да

 86. 86 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#83] от "Important&Censored":
  Тоно така е

 87. 87 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#82] от "inn":
  Борисов е червена комунистическа отрепка и пази партииния си билет по добре от очите си

 88. 88 Профил на Елена Беркова
  Елена Беркова
  Рейтинг: 459 Весело

  [quote#83:"Important&Censored"]беспорната привлекателност , красота и чар на българският мъж[/quote]

  100% истина

 89. 89 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  За да не бъдем изненадани от следващите простаци във властта, добре е отсега да познаваме шофьорите и охранителите на червения милиционер Борисов. Какъв ли ще ни е късметът от три възможни варианта: мутра-милиционер-партиен секретар?

 90. 90 Профил на winnie__
  winnie__
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Много правилно изказване от страна на Б. Борисосв.

 91. 91 Профил на Предраг Джукич
  Предраг Джукич
  Рейтинг: 631 Неутрално

  как искам да се върне онова време да няма тъпи седеруги депесари и други кръвопийци където изкрадеха всичко

  тенкю пийпъл! Да живей масонската ложа
 92. 92 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  До коментар [#91] от "germany":

  Не забравяй, че онова време си вървеше и с ГДР-то.

 93. 93 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Бойко го е казал ясно и просто.

 94. 94 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Борисов иска "оценката за Тодор Живков да си я даде неговата партия"..:))))
  ..............После , по- късно след като не си дадох членската БКП-книжка, "десноцентристите" , демократите, се събрахме в СИК ,ВИС и ИПОН..Имахме тежката задача - да вкараме България в НАТО и ЕС !! С нас бяха и другарите Златев , тимаджийте , герговци , ДС-мислещи другари , Цветито , малко контрабандисти на цигари и алкохол по време на войната в бивша Югославия и други свестни момчета ..Идеолог ни беше др.Гоцев- от 1-во на ДС..
  После някои се изпозастреляха, поръчваха се едни други ,Цветито незнайно как забогате-и аз покрай нея ,,..
  А щях да забравя- по едно време захвърлих с отвращение чл.книжка на БКП и минах към десноцентризЪма ..)) Но никога не измених на ЛУК и др.Златев-виден антикомунист от Правец !!Охранявах и ЛУК, и него ,и -после ми се отплатиха за верната служба ..Малко ли е? Лапнишараните гласуваха и сега съм министър председател на цяла една държава..
  Изобщо, нямам нищо общо с БКП и БСП.. А животът ми и преди , и сега беше , и е тежък ..:)))) От пъдар - станах господар!!!!

  BIG AL
 95. 95 Профил на еuroГаньо
  еuroГаньо
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Много, много издиша демократизЪма! Жалко за изгубените мечти, жалко изгубените години в преход, жалко за всичко! Не сме узрели и може би няма да узреем скоро! Каква е мислехме, каква стана, а каква ли ще стане?

 96. 96 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Губят ГЕРБ изборите 23.10.2011г. ако не приемат декларацията на ЕС.
  Декомунизация
  http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta06/Eres1481.htm
  Ако ГЕРБ + АТАКА, като преобладаващо мнозинство във парламента не приемат международното осъждане на престъпленията на тоталитарните комунистически режими - Резолюция 1481 (2006) губят изборите на 23 октомври 2011 г.
  Това ще е официален знак, че са продължение на комунистическото общество 1944-1989 г. и работят за възстановяването му.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 97. 97 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#94] от "BIG AL":
  Точно така си е

 98. 98 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#96] от "Gouverneur général":
  какво може да се очаква от партия,на която депутатите в парламента,до един са червени комуняги,начело с комунистическата партиина секретарка Цецка цачева и двамата доносници на ДС,агент Буда,наричан още премиер на Бг и комунистическия милиционер цецо шлифера.Да не говорим,че Валентин Златев е вечния премиер в Сянка,който мачка като гъба боко тиквата и министрите му а в същото време е в испълнителното бюро на БСП

 99. 99 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Великия правешки слуга Бойко Борисов,сякаш забрави,че заедно със своя сиамски близнак,Гоце,бяха рамо до рамо при откриването на паметника на живков

 100. 100 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#83] от "Important&Censored": Може и да си прав Изнасяхме за СИВ електрокари, комп, пардон, Правец, крадяхме софтуер и го транслирахме на руснаците... изобщо захлебвахме. Но причината днес да сме зле не е точно в "днешните" а във вчерашните. Казваш Полша, полякините... но Полша не се уплаши от шоковата терапия - бързата смяна на собствеността и преминаване към пазарна икономика - а ние я свършихме тази работа последни... Полша, Чехия, Унгария не преживяха криза насред нищото - хиперинфлацията през 1996-97-ма и ограбването на банките. Полша, Чехия и Унгария успяха още в края на 90-те да привлекат големи европейски инвеститори, а ние и до днес се тюхкаме, защо никой не идва да прави автомобили (примерно) у нас. Това, че Живков се е оправял дибре в СИВ хич не ни грее, защото точно тази ни "тясна специализация" не издържа на прехода. Може би точно затава на нас ни беше по-трудно. Лека му пъст на другаря ти Живков, но да му носим китки днес ми се вижда налудничаво Човекът, който най-добре се справи в НОВИТЕ времена е Костов, но него ще го оплюваме дорде е жив. Ако не беше Костов (и правителството на ОДС) днес България щеше да е на нивото на Беларус - в ОНД и кооперирана с руския пазар. Мда...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK