Новият строителен министър Лиляна Павлова - от отбора на експертите

Новият строителен министър Лиляна Павлова - от отбора на експертите

© Георги Кожухаров
Бойко Борисов, премиер:
- Маргарита Попова не е подала оставка, защото има да довърши няколко ангажимента, и във ВСС включително.


- Забавлявах се с това, което четох по вестниците - за това кой какво влияние има в кабинета. Надали бих допуснал някой да ми се намеси при избора на министър.

Лиляна Павлова е "много добре подготвена, с необходимите качества, естествено се вдига на следващо стъпало". Така премиерът Бойко Борисов представи новия ключов министър в кабинета Лиляна Павлова.


Досегашният зам.-министър на регионалното развитие пое поста на Росен Плевнелиев, който подаде оставка, за да се посвети изцяло на кампанията си като кандидат за президент на ГЕРБ.
Павлова поема министерството, което отговаря за големия приоритет на управляващите - инфраструктурните проекти и най-вече магистралите.


Вероятно затова и единственото й изказване при представянето вчера беше посветено на сроковете за подаване на документите за магистрала "Струма": "Сроковете са в наши ръце, колкото по-бързо ги подадем, толкова по-бързо европейските пари ще са на наше разположение и няма да има необходимост да ползваме пари от бюджета."


Изборът на Павлова за министерския пост беше очакван и въпреки това оспорван до последно. Тя беше сочена за фаворит още преди около два месеца, когато започнаха коментарите, че строителният министър е най-вероятната номинация на управляващата партия за държавен глава.


Премиерът Борисов дори се появи с нея в телевизионно студио в края на юли, за да разкажат за приоритетните проекти от пътната инфраструктура. Досега Павлова отговаряше за оперативните програми в министерството, които са сред успешните в усвояването на евросредства.


Финално изборът обаче е бил между нея и министъра на еврофондовете Томислав Дончев, а решението се вземаше до последния момент от премиера, казаха за "Дневник" източници от Министерския съвет.


След като подаде оставката си от министерския пост, Росен Плевнелиев съобщи, че е предложил своя номинация за наследник, но не е останал да участва в дискусията. Решението се взима от премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков, поясни той на излизане от сградата на Министерския съвет.


На въпрос дали тъкмо Павлова е била изборът на досегашния министър, премиерът отговори така: "Забавлявах се с това, което четох по вестниците - за това кой какво влияние има в кабинета. Надали бих допуснал някой да ми се намеси при избора на министър."


Борисов анонсира още в неделя, че рокадите в правителството ще бъдат направени веднага, за да не прекъсва работата на министерствата. По-късно правосъдният министър Маргарита Попова, номинирана за вицепрезидент, съобщи, че тя няма да подава оставка и излиза в отпуск.


Днес, сряда, премиерът уточни, че Плевнелиев е трябвало да подаде оставка веднага, защото е получено съобщение от Европейската инвестиционна банка, че веднага трябва да се подават апликационните форми за лотовете на магистрала "Струма".


"С една дума – това министерство нито за минута не трябва да забуксува, а веднага трябва да има титуляр, докато в правосъдното министерство този проблем го няма", каза премиерът. По думите му Маргарита Попова пък не е подала оставка, защото има да довърши няколко ангажимента, и във ВСС включително.


Ако бъде избрана за вицепрезидент, на нейно място в Министерството на правосъдието ще бъде избран някой от нейните заместници.


Премиерът показа задоволство от факта, че Плевнелиев е подал оставка: "Режеш моста зад себе си, за да си сигурен, че трябва да вървиш само напред. В противен случай винаги се колебаеш дали напред, дали назад", коментира той. На последното си правителствено заседание вчера Плевнелиев докладва точка, свързана с отчуждаването на имоти за строителството на част от магистрала "Струма".


"Дойдох да благодаря на всички колеги за тези две години, в които работихме много. Постигнахме много по националните приоритети, гордея се с това, което направихме", каза той преди заседанието на кабинета. Добави, че тръгва с "високо вдигната глава" и поема "нова, още по-голяма мисия". ДневникБойко Борисов, премиер:
- Маргарита Попова не е подала оставка, защото има да довърши няколко ангажимента, и във ВСС включително.


- Забавлявах се с това, което четох по вестниците - за това кой какво влияние има в кабинета. Надали бих допуснал някой да ми се намеси при избора на министър.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 442 Весело

  Маргарита Попова отказа да поде оставка не заради това, което ни разказва Борисов. Тя много добре познава манталитета на ресорния си вицепремиер Цветанов, с когото открито се ненавиждат, и клопката в която би се набутала с такъв един акт.

 2. 2 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  Ами новата Калинка. Кой тати, дядо?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 3. 3 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Премиерът показа задоволство от факта, че Плевнелиев е подал оставка: "Режеш моста зад себе си, за да си сигурен, че трябва да вървиш само напред. В противен случай винаги се колебаеш дали напред, дали назад"
  -------------------
  Боко, виж сега, мостовете се изгарят, а не се режат.
  Това да не ти е лента да я режеш, или примерно клон.

  А "метафора" на гръчки означава "транспорт". Така че полека с рязането на транспортни съоръжения и дърварските метафори.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 4. 4 Профил на babayaga
  babayaga
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Комунистка трето поколение.Внучка на видни деятели на БКП,дъщеря на проф д-р Павел Павлов - зам ректор на Варненския свободен университет.Завършила "татковото школо" и веднага насочена към подходящите длъжности..Калинки,Калинки...

 5. 5 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тази пухкава женичка на снимката изглежда стресната, не особено интелигентна, много далеч от политиката, и напълно не на място в това министерство.

  Очевидно кадровия проблем в държавата става посевместен, щом случайно попаднали лица започват да бъдат издигани на важни постове, без да притежават съответното образование, компетентност и тясно специализирана професионална квалификация.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 6. 6 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#5] от "Майстор Балкански":

  Това е поколението на новите комунисти - всичко ценно в тях идва от бивша принадлежност към БКП и разни нейни организации МВР, ЦК, ДКМС и т.н. Целта им - да се превърнат в новата управляваща капиталистическа класа.

 7. 7 Профил на Jordan
  Jordan
  Рейтинг: 1373 Разстроено

  Ясна раОтата ... Калинки-Малинки навсякъде!
  Тази наистина гледа малоумно точно като комсомолски секретар.

  А Плевнелиев направо са го отрязали, дори не са се вслушали в мнението му. Класически прийом - като не можеш да си позволиш да отстраниш някого го 'повишаваш'.

 8. 8 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#6] от "petrakieva":
  [quote#6:"petrakieva"]Това е поколението на новите комунисти...
  Целта им - да се превърнат в новата управляваща капиталистическа класа. [/quote] Ами те веча го постигнаха, честито! Тази мърла произхожда от комунистическо семейство, както и всички подобни на нея посредствени женички, назначени без да притежават никакви други качества, (освен работническо-селски произход). Паразитиращи на всякакви безбройни висши, средни и нисши ръководни постове в държавата.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 9. 9 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Поздравления, получихте шанс за изява, г-жо Павлова.

  Всъщност се надявам първата Ви инициатива да е промяна на името на МРРБ, защото това НЕ Е и никога не е било министерство на регионалното развитие, а министерство на строителния контрол и строежите на пътища и магистрали.

  И дано убедите ШЕФА, че магистралите сами по себе си, или дори заедно с ниски данъци "не водят инвеститори", а по-скоро трафик, катастрофи, замърсяване на въздуха, ... е и "труженички-магистралки" тук таме.

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 10. 10 Профил на nemo
  nemo
  Рейтинг: 232 Неутрално
 11. 11 Профил на 5
  5
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Росен Плевнелиев говореше неуверено, несигурно. Той говори с клишета и общи приказки. Това показва, че той няма и грам понятие за какво става дума в президенвтската институция.

 12. 12 Профил на kableshkov
  kableshkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Само ТИМ му влияе на Бойко, никой друг, точно като Румяна Желева.

 13. 13 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Тази мома е строителен експерт колкото аз съм експерт по аеронавтика.
  НО ОЧЕВИДНО Е ЕКСПЕРТ ПО ХАРЧЕНЕ НА ЧУЖДИ (НАШИТЕ) ПАРИ.
  И ПО ДАВАНЕ НА КОЛКОТО ТРЯБВА НА КОГОТО ТРЯБВА.

 14. 14 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#9] от "йотата":

  По-голяма глупост надали можеш да измислиш

 15. 15 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Този експерт хем е роден 1977 година, хем е станала мениджър на 20 години. Сигурно наистина е голяма специалистка
  В нормални държави хората първо се доказват в живота какво могат и след това опитват политиката, при нас е точно наобратно. Да влезем в политиката пък после ако е дал господ и бизнесмени ще станем.
  От четенето на житейския опит на тази булка се вижда че тя освен от обикаляне от канцелария на канцелария в друго опит няма. Лабава работа, поредния нищоправещ висш чиновник.

 16. 16 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#5] от "Майстор Балкански":

  Според мен коментарът Ви е класическо "съчинение по картинка". След 7 години началник-отдел в МФ и две като заместник-министър, за Вас тя явно е случайно лице. Пък Вие явно сте и медиум, щом по една снимка сте в състояние да определите дали е интелигентна или не.
  А колкото до комунистическия ѝ произход, ако се замислим за миг, че през 1989 г. БКП имаше повече от 1 милион партийни члена, можем уверено да предположим, че много от нас имат родител(и) членове на БКП. Това не прави априори комунисти, нали?

 17. 17 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 605 Любопитно

  "Лиляна Павлова е много добре подготвена, с необходимите качества."
  ..............
  Търкулнало се гърнето, намерило си похлупака. Явно на Герб му върви на формални назначения - формален кмет, сега формален министър на регионалното развитие. Учило е момичето, е че не е попаднало там за каквото е учило - много важно. Все пак икономист, не млад огнеборец

 18. 18 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#16] от "quebecer":

  Прочетох отново всички коментари дотук, и не намерих нито един положителен за тази явно притеснена на снимките женичка, тип червена "рубенсонова мадона". И в другата тема за нея преобладават съмнения в професионалните ѝ качества. Както и предположения, че със сигурност е получила назначенията си благодарение на своя комунистически произход.

  Разбира се, тези две неща са свързани - работническо-селската "класа", към която принадлежаха тези 1 млн. членове на БКП никога не се е отличавала с особена интелигентност, (по-скоро обратното). Най-будното там беше някой и друг син на селски учител, провъзгласен за "интелигент" и набеден за "професор", (както бащата на въпросното девойче). Тя естествено е завършила "образованието" си в "неговия" "университет".

  И не съм определил "от една нейна снимка" дали е "интелигентна", а разгледах внимателно няколкото публикувани в медиите, и на тях (без изключение) тя изглежда глуповата, смутена, объркана, и не на място. Не е необходимо да си "медиум", за да го видиш.

  Това, че била "началник-отдел" и "заместник-министър", само по себе си не говори нищо добро за нея. Защото тези постове обикновено са били заемани, заемат се в момента, и ще бъдат заемани от посредствени "връзкари", "парашутисти" или просто некадърни синчета и дъщерички на новата червена "капиталистическа" буржоазия. Напълно сте прав обаче, че "много" имат подобен неблагонадежден "произход" - "родител(и) членове на БКП", само че не от "нас", а от от "вас"...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 19. 19 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Нищо не е написано за биографията ѝ, освен, че е влязла в управлението през 2002-ра, когато ГЕРБ се казваше НДСВ. Няма образование, образователна или научна степен, кратка биография, дори година на раждане. Ако бяхме 1989-та, то можехме да разчитаме на хора без или с кратка професионална биография, но днес е абсурдно постът министър да се заема от чиновник с кратка трудова биография и нищо повече.
  Струва ми се, че еуфорията от излъчването на кандидата за президент на ГЕРБ бързо ще се обърне в тежък негатив, породен от кадровата криза в ГЕРБ, дължаща се на некомпетентността на бай Боко. Чудесата не се състоят и рано или късно ще лъсне несъстоятелността на това управление, крепящо се единствено на свръхестествените способности на един прост човек. Експертите са експерти, но няма кой да провежда цялостна политика. Пък и работата на тези експерти се оценява от човек, експерт единствено в охранителната дейност, пожарната безопасност и далаверите. Същият назначава тези експерти и в най-добрия случай се надяваме, че управлява държавата както е управлявал охранителната си фирма и я строи както е строил къщата си (но не знам дали е строил къща). Все пак, знаем, че поне картофи е садил, значи трябва да сме спокойни за българското земеделие.

 20. 20 Профил на leonsio
  leonsio
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Аз пак нещо не разбрах- това е новият министър или координатор?

 21. 21 Профил на kndmv
  kndmv
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Плевнелиев се отърва, а?

  Отдавна се носят слухове, че едва издържа. Сега му се отвори възможност елегантно да хване пътя....

 22. 22 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#19:"b_d_s"]Няма образование, образователна или научна степен [/quote]
  "Завършва бакалавърска степен „Международни икономически отношения" в УНСС и получава степен магистър по „Публична администрация и европейска интеграция" от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър". Доктор е по икономика.".......което не значи, че има необходимата подготовка, разбира се
  http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=771914

 23. 23 Профил на donnasofia
  donnasofia
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Как е възможно такова гигантско мега-министерство да се повери на чиновник като детето Лили Павлова?????????

  Вижда се ясно,че трудовия си стаж започва на 20 г. с програма ФАР - т.е. е свързана с държавната администрация още през 1997г. - годината на Валутния борд,Костов, годината на политическа и финансова криза,годината на хиперинфлация,годината на фалита на държавни банки и какво прави момичевцето експертка попова - има си топло местенце в държавните кабинети???? !!!! Тогава е служебното правителство на Ст.Софиянски и назначаването на предсрочни парламентарни избори....какви експертни времена наистина и какво е достойното участие на Калинка Павлова бъдещата министърка в кабинета на ГЕРБ?

  на 25г. е била
  2002 – 2009 г. Началник отдел в дирекция "Национален фонд", Министерство на финансите (Финансово управление, контрол и сертификация на средствата от ЕС) (била е на 25г. !!! )

  на 25г. е била
  2002 г. Експерт в дирекция "Национален фонд", Министерство на финансите (била е на 25г. !!! )

  на 22г. е била
  1999 – 2002 г. Експерт в Координационно звено по ИСПА, Министерство на регионалното развитие и благоустройството (била е на 22г. !!! )

  на 22г. е била
  1999 г. Експерт по международни проекти, Институт за следдипломна квалификация към УНСС (била е на 22г. !!! )

  на 21г. е била

  1998 – 1999 г. Офис мениджър, програма ФАР, Темпус проект "СМЕ-03051-97 Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари" (била е на 21г. !!! )

  на 20г. !!!!!!!!!!!! е била

  1997 – 1999 г. Финансов мениджър, програма ФАР BG 9315 "Програма за обучение на мениджъри" (била е на 20г. !!! )

  Когато фактите говорят и боговете като ББ мълчат !

 24. 24 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Лилянчето Павлова е дъщеря на проф. Павел Павлов - зам. ректора на ВСУ "Черноризец Храбър"! В правителството на Виденов е бил главен съветник и зам. н-к отдел в Министерски съвет, като и в ресора на тогавашния вицепрезидент и министър на строителството и благоустройството Дончо Конакчиев, който в момента е професор във ВСУ към факултета по "Администрация и управление"! Естествено е любимата щерката на проф. Павлов да завърши бакалавърска степен по МИО в УНСС при тати, после магистърска степен във ВСУ - пак при тати... След магистратурата си по "Публична администрация и евроинтеграция" в катедрата на баща си, тя става хонорован асистент и записа докторантура по икономика , но май в УНСС или пак при тати?! Майка и е дългогодишен работник в Българска национална телевизия с отлични контакти ! Шеметната кариера на новата министърка е плод на "усилията" и връзките на мама, тати и на влиятелните им приятели. Освен това „скромното“ Лилянче притежава апартамент от 163 квадратни метра в центъра на София и над 100 хиляди в банка, както и два луксозни автомобила!!! След като е работила само като държавен служител, по моя груба сметка Павлова е трябвало да пести не само от закуски, но и да не близва обяд и вечеря поне 10години. А като я гледам, как върви по пътя на Фидеошо, малко се съмнявам.

 25. 25 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#3] от "wreck":Тцъ ! Боко е пожарникар и не гори , а реже с едни мнооого големи ножици. Както е свикнал напоследък с лентите.

 26. 26 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#7] от "Jordan":Класически пример на Закона на Паркинсон - латерален пас , отстраняване. Следва приложението на Питър - издигане до нивото на некомпетентност. Като че ли за България са ги писали.

 27. 27 Профил на Спас Мотиков
  Спас Мотиков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дали прави разлика между плътна тухла и куха тухла....???

 28. 28 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#11] от "5":Ще го пукнат на диспутите с който и да било. Извън магистралите не може да говори за нищо. Само дето е усвоил арогантния език на Бойко и скланността му да прави скандали и да обвинява другите. Иначе виси - и за здравеопазване, социална политика,международна дейност, финансии , земеделие, промишленост, за всичко е гола ,силно газирана вода.

 29. 29 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#17] от "vperfanov":Виж сега. Това е стил. Имаше един формален лидер на една партия, която после дойде на власт. Това показва , че за ВОЖДА и законите са формалност. Врата у поле. Не е проблем да ги заобиколиш. Затова е по -правилно да се казва не формален, а ФИКТИВЕН. Щото негово величество изпълва целия спектър на човешката дейност. Другите само му носят шапката.

 30. 30 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Много комунета са си иСказали мнението!

  Другари, изчакайте поне 100 дни и тогава атакувайте министърката, ако има за какво де!

  Това , че е жена не значи, че не е експерт. Спрете с балканския манталитет, покажете нещо европейско!! Но със сигурност ще е по-добра от всички министри на Тройната коалиция, взети заедно при това!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 31. 31 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Е сега, какво?
  Пак ли ще гласуваме по симпатии и харизма на мачо с мозък птеродактил и с обноски на горила.
  За него една такава биография е върха на образоваността, опита и интелигентността.
  Допълнителната тежест от родословното дърво на момата, заедно с полученото образование на бащата, свързано с енергийното лоби и на майката от телевизията на Батето са достатъчна гаранция за изключителните качества на настоящия министър.
  Все пак това е политическо лице, простено им е. До изборите и предсрочните такива.
  Политическите решения могат да загробят много повече от експертните!

  apoloniy
 32. 32 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#10] от "nemo":

  Не знам дали е бозичка, но е преписвано 100% или е преписвано дословно от някъде, или направо татенцето й го е написал, защото стилистиката е поне тип 70-те/80-те и на някой над 40-те. Тази ако дори може да произнесе думата "научнообоснован" от _първото изречение_ би било постижение, древната лексика от дисертацията си показва какъв е произхода на текста

  и бас държа, че нито татенцето й нито тя знаят какво значи

  "научнообоснован инструментариум" (вм. "научен инструментариум",

  ако въобще значи нещо

  колкото тя е доктор, точно толкова и татенцето й е професор if you know what I mean си засукват някакви думи от началото на 20 век с неособено актуално и ясно значение и звучене

  тотален административно-безмислен комунистически чаршаф, с цел запълване на текстуално място с "шум"

  днешните Калинки са просто отражение на болшинството ни професори

 33. 33 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Весело

  До коментар [#32] от "bette":

  Е поне е с диплома! На Калинка и фалшивата изчезна!

  apoloniy
 34. 34 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#33] от "Apolon ot Tiana":

  Искаш да кажеш, че тая диплома не е фалшива? ок ... "научнообоснован инструментариум"

  нях-нях-нях

 35. 35 Профил на gagata
  gagata
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Браво на госпожа Павлова, че се издига в иерархията, Герб отново направиха добър избор! Пожелавам и успех и дано се справя с трудностите на страната ни!

 36. 36 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Искам да кажа, че оная фалшивата я няма, няма и обект на престъпление и въобще нищо няма. Просто случаят е приключен, забравете! ( да забравим).
  И това го казвам съсвсем сериозно и не ми е весело!
  Другото го коментирах вчера:quote#109:"Apolon ot Tiana"]До коментар [#23] от "Hristo Hristov":

  И до другите: Магистратурата във ВСУ е по програмата на николай Василев за ограмотяване на чиновниците, т.е. без приемен изпит, а по право за държавния служител.
  Какво ви говори това?
  Изводите да симнаправи всеки сам.
  Как се става магистър в Германия, Холандия, Франция, ОК, Дания, Швеция и т.н. и как във ВСУ.И защо един квалифициран възпитаник от тези страни да се връща в България[/quote]

  apoloniy
 37. 37 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#36] от "Apolon ot Tiana":

  е, как се става министър в Германия? Нали и там хванаха политици с преписвани дипломи. Ама ако татенцето ти напише дипломата, то е друго

 38. 38 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  * дипломи, резултат от преписвани дисертации

 39. 39 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  До коментар [#24] от "utopist":
  Ето каква била работата... Още вчера я заподозрях, когато съфорумец пусна имотната й декларация. Няма как иначе да е наследила апартамент 163 квадрата срещу резиденция "Лозенец".

 40. 40 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#37:"bette"]е, как се става министър в Германия? Нали и там хванаха политици с преписвани дипломи. Ама ако татенцето ти напише дипломата, то е друго
  [/quote]

  Излизаш извън темата. Само да те поправя, че в Германия един министър си отиде, ама беше за преписана докторска дисертация!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 41. 41 Профил на leonsio
  leonsio
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тя била такава, тя била онакава. Тоя говори за ния, оня говори за ния! Тя да няма абцес, поне нещо да измъца!

 42. 42 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#40] от "Курт Деликуртев":

  тоест? демек същото

 43. 43 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Госпожа министъра - експерт Павлова, дали може да различи тухлата от павето освен по цвета разбира се?

 44. 44 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Експерт? Какви експерти в това правителство, освен тия, дето са по омазването. И бившата, вече забравена комсомолска външна министърка, беше "експерт".

 45. 45 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#44] от "woland":

  Тя беше доктор, от университет който не може да дава такива степени, защото е Хох Шуле.
  Ама Боко Т. каза, че е професор и край. Той титлите без ВАК ги дава.

  apoloniy
 46. 46 Профил на winnie__
  winnie__
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Със сигурност много хора искат да са на мястото на Лиляна Попова, но вече всичко е решено и мисля, че тя има нужните качества и знания за този пост,а опитът ще дойде с времето.

 47. 47 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Най-важното е, че г-жа или г-жица Попова достига до министерското място по естествения път, а не както в предишни правителства се раздаваха министерства на хора събрани от кол и въже...

 48. 48 Профил на Sara
  Sara
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Добре ще се справи ,все оак е била под крилито на Плевнелиев дълго и се е учила от него

 49. 49 Профил на 5
  5
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#28] от "ahasver":
  Коментар на място!

 50. 50 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  От отбора на експертите ли, ....дето капитан му е комцомолския секретар ли, ....не я познавам, но вече май ми е ясна.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 51. 51 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Досега Павлова отговаряше за оперативните програми в министерството, които са сред успешните в усвояването на евросредства."
  ...
  Страшно успешни, ...цели 14% усвояемост, ....направо успение инфраструктурно, ....както и Барозу го рече преди няколко месеца на помпиерството, ...ма те отрязаха лентата на две-три пешеходни пътеки и са треснаха в гърдите.
  пп: В кьоравото царство на червените гърбушковци еднооките са много успешни.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 52. 52 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#48] от "Sara":
  "Добре ще се справи ,все оак е била под крилито на Плевнелиев дълго и се е учила от него"
  ...
  Ъхъ, ...Сарче, ...сигурно се е научила да води протокол на комцомолско събрание.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 53. 53 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#27] от "spas3":
  "Дали прави разлика между плътна тухла и куха тухла....???"
  ...
  Амиии ....би трябвало. Очевидно основната й етажна височина е с плътни тухли и, ....ако действително е от отбора на "експертите", мансардата й трябва да е от много кухи тухли. Всичко друго би ме учудило.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 54. 54 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#30] от "Курт Деликуртев":
  "Но със сигурност ще е по-добра от всички министри на Тройната коалиция, взети заедно при това!!"
  ...
  Щуце, ...па си и сигурен вее, ...и немаш никви съмнения!?
  пп: Я кажи най-калпавия министър на презряната коалиция "Трой" и най-успешния на любимата котерия "Лой". .... Да фанем да ги сравним, а!?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 55. 55 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#31:"Apolon ot Tiana"]Пак ли ще гласуваме по симпатии и харизма на мачо с мозък птеродактил и с обноски на горила.
  За него една такава биография е върха на образоваността, опита и интелигентността. [/quote]
  +++++.
  Е, пък вие сега. Девойчето е проверен кадър, "усвоява" успешно. А вие- опит, образование, компетентност. Какви са тези чужди думички? Няма ги във "Винету".

 56. 56 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "С една дума – това министерство нито за минута не трябва да забуксува, а веднага трябва да има титуляр, докато в правосъдното министерство този проблем го няма", каза премиерът.
  ...
  Е те тази помпиерска мисла трябва да се изпише с тикви по склоновете на Витоша, ...ние да си стрОим ленторезките, пък правосъдието да си върти гуми, ...от Европата немат никакви възражения по него.
  пп: Госпожо Попова, ...Вие може да си останете засега министър и да буксува правосъдието, ...това рече Помпиера.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 57. 57 Профил на т
  т
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#5:"Майстор Балкански"]Тази пухкава женичка на снимката изглежда стресната, не особено интелигентна, много далеч от политиката, и напълно не на място в това министерство. [/quote]


  "изглежда"? Типичен пример за предразсък. Твоята работа, майсторе, като на всички други граждани на България, е да следиш работата на политиците и да си правиш обективни заключения базирани на тяхната работа. И в съответствие с тези заключения да гласуваш на изборите и да изразяваш гражданската си позиция по други начини между изборите. С такива коментарчета, субективни оценки и елементарна дискриминация до никъде няма да я докараме.

 58. 58 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#3] от "wreck":
  "Боко, виж сега, мостовете се изгарят, а не се режат."
  ...
  Виж ся, ...Помпиера е тулумбаджия, ...печка да Му дадеш да запали, първо ша ливне две кофпомпи вода в нея и ша отреже кюнците, ...да не става неква тяга случайно.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 59. 59 Профил на fantomat
  fantomat
  Рейтинг: 8 Весело

  Евала на Боко тръгнал да назначава лапета, а не старчоци

 60. 60 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#35] от "gagata":Ти на кило ли ги мериш ? Щото Фидоска е още по-добра.

 61. 61 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#45] от "Apolon ot Tiana": Че те ВАК нали затова го разтуриха ? За да може Юлиан Вучков, Евгени Дайнов, Божидар Димитров, Стоян Кушлев и други юнаци да се пишат професори.

 62. 62 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#46] от "winnie__":Циганите -копанари казват :" Една бука- за наука, от втората - вретено " България стана учебна тиква на която чираците се учат да бръснат.

 63. 63 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Като е толкова "добре подготвена, и с необходимите качества" що не и дадохте и Финансовото министерство, а "следващото стъпало" е да яхне Бойко на конче и да щъкат неуморно из България в романтично рязане на лентички.

 64. 64 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 605 Гневно

  [quote#7:"Jordan"]А Плевнелиев направо са го отрязали, дори не са се вслушали в мнението му. Класически прийом - като не можеш да си позволиш да отстраниш някого го 'повишаваш'.[/quote]
  Т.Ж. когато искаше да разкара някой опасен съперник - изпращаше го посланик.Така решаваше своите властови проблеми. А ББ го кандидатира за президент! Подигравка с държавата...

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 65. 65 Профил на galin56
  galin56
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Ей само плюете по жената. То вярно, че от автобиографията и по нищо не личи да има някакви умения и постигнати резултати но нали я избра Бойко. А Бойко го избирахте вие (по-точно точно 50% от вас). Вие като се изкарвате такива умници а другите все са прости и връзкари как избрахте Бойко като сте умници. По опит ли, по качества ли по честност ли, че не е комунист а демократ ли (щото като чета излиза че комунист=лош), че е показал че е добър управленец и на последно място(на последно защото наистина образованието не е гаранция а и няма училище за управление на държава) че е завършил икономист а не пожарникарче примерно ли?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Нека да видим скорошно интервю с нея в Дневник. Ето някои от въпросите !

  ВЪПРОСИТЕ КЪМ Лиляна Павлова,които не получиха отговор от предшественика и Плевнелиев и сега тя е задължена по тях:

  1. Какво ще прави министърът с незаконните според него остъклени балкони,които са в списъка за разрушаване на ДНСК и са качени в техните сайтове? Кога работната група по проблема ще излезе със становище? Срокът поставен от Плевнелиев беше 1.1.2011г. кой е отговорен за неспазването на този срок и каква ще санкцията на тези държавни служители?

  2. Какво ще прави министърът с обявения на последна инстанция на съда Незакон път на Хаинбоаз? Кога ще започне доброволното разрушаване от страна на държавата и ако държавата не го разруши доброволно коя институция ще го разруши според ЗУТ? Кой ще плати от софрата на държавните чиновници,които започват застрашително да нарастват!

  3. Какво ще прави министърът с незаконната сграда на министерски съвет в чашката на язовир Искър, а с тази на Руското посолство пак там?

  4. Какво ще прави министърът с 500 км незаконни пътища в Цяла България?

  5. Кога ще видим публичният регистър на всички незаконни и без акт 16 държавни и общински обекти?

  Кога Павлова ще направи първа копка в ЗУТ и в написването на новите правила за усвояване на един балкон от 5 кв.м. законно ?

  Всеки ден в страната се усвояват поне по 100 балкона НЕЗАКОННО благодарение на ЗУТ, Плевнелиев (Павлова) и МРРБ !

  Единствената приемственост която виждам между Плевнелиев и Павлова е само в първата буква на фамилиите им "П"

 68. 68 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Проблемът според мен е:

  Какво беше по-полезно за Бойко и България?
  А. Силен министър на МРРБ
  Б. Силен президент

  Президентът в Парпламентарна република е фигурант, а министърът може активно да влияе на политики,на управление на кабинета, на промяна в законите,при взимането на решение на заседания на МС...

  Сега като виждаме ,че Лиленцето на 33 г., която е руска възпитаничка със стаж 13 г. в държавната администрация и кожените кабинети да заменя инж. росен Плевнелиев, немски възпитаник и доказан предприемач и с опит в управлението на големи проекти и работа с чужди инвеститори! Какво да мислим има ли стратегия Бойко и имали бъдеще регионалното развитие в БГ, Какво излиза,че на нас не ни е необходим силен министър на МРРБ, защо ли е така?

 69. 69 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Прави ли ви впечатление ,че в автобиографията и липсват две основни неща:

  1. Къде е родена - град,село,държава? Може би е родена в Москва и се срамуват от това

  2. Кой е съпругът и Николов ? Може би е мутра и затова не е удобно да се разкрие?


  Къде сте бе журналисти аз ли да ви задавам основни въпроси при представянето на един човек - роден експерт

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK