Депутатите се скараха за почитането на загиналите покрай 9 септември 1944 г.

Депутатите се скараха за почитането на загиналите покрай 9 септември 1944 г.

© Юлия ЛазароваДепутатите се скараха по въпроса дали да почетат с  едноминутно мълчание загиналите покрай събитията на 9 септември 1944 г., когато след края на Втората световна война в България пада царския режим и се установява 45-годишен комунисти режим. В крайна сметка не беше удовлетворено искането на левицата за такова почитане.


В началото на днешното заседание Янаки Стоилов от левицата поиска отбелязване на годишнината от 9 септември 1944 г. Това е един необикновен ден в българската история, дата, която е следствие от участието на България във Втората световна война,дата, в която много хора са вложили своите амбиции за промяна не само в политическия, но и в социалния строй на страната, заяви Стоилов. По думите му датите, които са били разделителни, трябва да носят мъдрост.


Павел Шопов от "Атака" възрази срещу идеята и посочи, че не може да се удовлетворява всяко искане за почитане на едно или друго събитие, още повече когато става въпрос за не безспорни въпроси.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се съгласи и заяви, че българските парламентаристи трябва да се търсят обединителни дати, а не разединителни. Докато датата 9 септември не е безспорна  и затова не смята че трябва да има едноминутно мълчание, допълни тя.


Веселин Методиев от ДСБ пък посочи, че Народното събрание има оценка за тази дата, тя е направена с декларация от 39-ия парламент и тя е негативна. В декларацията оттогава се казва, че депутатите осъждат комунистическия режим, установен на 9 септември и отдават почит на жертвите му. Парламентът е изразил вече политическата оценка за събитията около 9 септември 1944г., датата е оценена като военен преврат, като дата, на която България е напуснала своя европейски път, допълни Методиев.  Нямате основания да дразните цялата зала с такива искания, поставяте колегите от ГЕРБ в неудобната ситуация да се чудят как да отговорят на едно нахалство, защото това правите вие, правите провокации, обърна се той към левицата.


Георги Пирински и Сергей Станишев от БСП отбелязаха, че става дума за почитане на жертвите от всички страни – не само за т. нар. борци срещу фашизма. "9 септември бележи крахът на фашизма и загиналите около тази дата са хора, които са се борили да изтръгнат България от това да е сателит на хитлеристка Германия", каза Пирински.


Предложението е за отдаване на почит на всички, отдали живота си покрай тази дата, независимо какви са им били убежденията, те са били от двете страни на барикадата,  посочи лидерът на БСП Сергей Станишев. И допълни, че 9 септември слага край на участието на България във Втората световна война на страна на нацистка Германия, което участие поставя България на ръба.


След споровете не се стигна до исканото едноминутно мълчание.

Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на krass
  krass
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Популистки ход за сплотяване на червените бабички преди изборите...

 2. 2 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Да сложат две софри и кой на която иска да се весели! Нали за това е празник!?!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 3. 3 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Според мен, 9.09. трябва да бъде обявен за ден на траур. България за пореден път пада под чуждо робство.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 4. 4 Профил на VaKY
  VaKY
  Рейтинг: 672 Весело

  А в Северна Корея войниците откриха огън и ... го подариха на хората...

  Pro bono publicum with a bit more gusto
 5. 5 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Гневно

  9 септември - просто преврат,
  превърнал живота ни в ад!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 6. 6 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1218 Весело

  Нашето сърце бие в Брюксел, а на червените джуджета в Москва!

 7. 7 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ...загиналите около тази дата са хора, които са се борили да изтръгнат България от това да е сателит на хитлеристка Германия...

  ...и да стане сателит на сталинска Русия! Кажи му Пирински и не го обиждай повече!

 8. 8 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 661 Неутрално

  наистина поставят колегите от ГЕРБ в неудобна ситуация - на тях им се иска - агенти на ДС, или прости членове на БКП

 9. 9 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Как да се почита датата, довела до началото на упадъка на Българската нация и държава! Мрачна епоха довела до убиването на частната инициатива и прогрес на отделния човек и превръщането на народа в скотска маса, където всички трябваше да са равни, но другарите бяха по-равни! Епоха убила изкуството и културата и въвела на сталински порядки във всички сфери на живота! Време, изкарало на преден план междуличностната омраза и доносничеството сред хората.
  Не, мерси! Аз тази дата я отминавам с погуса...

 10. 10 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#3] от "ARRI":

  Според един анекдот, когато показали на Бай Тошо герба на НРБ с "681" и "1944" върху него, първата му реакция била: "Това да не е некролог...?"

 11. 11 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Уффф... кога най-накрая ще забранят БСП? Датата 9 септември е най-черната за цялата българска история. Тогава се сложи началото на края на България. Пирински и Станишев = дрънкане глупости без край.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#2] от "др. Иванов":

  От кога погребенията се считат за празник,бе комунист смотан?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  България като васал на Германия, по зле ли е била от България като сателит на СССР?

  Да не забравяме, чр България може и да бъде наричана сателит на нацистка Германия, но отказва да депортира близо 50000 евреи.

  Колко пъти се е случвало България да откаже нещо на СССР?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 14. 14 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  След широкото медийно отразяване на 100-годишнината от рождението на диктатора Живков, сега и това. Наглостта на БСП няма край. Парламентът трябва да почете жертвите на комунизма - режим на терора - хилядите избити и изпратени по лагери, без съд и присъда, захвърлени в масови, безимени гробове.

  Тази настойчивост и колебливостта в оценките - датата не била еднозначна - говорят, че събитията може да се повторят. Още повече и предвид историческата амнезия сред подрастващите.

 15. 15 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  "...да изтръгнат България от това да е сателит на хитлеристка Германия", каза Пирински."

  Сигурно тях ако ги е нямало то руснаците нямаше да я "изтръгна" и без тях. Е изтръгнали са я, ама от трън та на глог стана тя.

  Прав е Методиев, след като е приета декларация повече нама какво да се обсъжда и спори. Целта е да се подгрява червения електорат с кьорфишеци. Нали им оставиха Братската могила - какво се жалват че няма къде да отбележат датата.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 16. 16 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Какво погребение, бе? Хората се карат как да празнуват 9 септември, затова най-добре да си направят две или три софри за да не се сбият като се напият!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 17. 17 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  Бе, интересно, тука органът на режима изпраска цяла галерия за годишнината на правешкия диктатор, а сега се правят на свенливи. Ми светла дата бе, таварисчи, бива ли да я премълчавате като гербераст камуняшко минало.

 18. 18 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#9] от "deepdish":

  Прави като мен . АЗ цялата 2011 година празнувам 1330 годишнината на официалното създаване на България . Казвам официално, защото Български държави е имало хиляди години преди лето Господне 681-дилом(змия) по Българския календар. Факт. Празнувайте 1330 години Българска държава, и бъдете БЪЛГАРИ !

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 19. 19 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#13:"NPaine"]Колко пъти се е случвало България да откаже нещо на СССР? [/quote]
  Какво да му отказваме, те на нас отказваха, макар и рядко - всеки ден искахме нещо - храна, пари, петрол, оръжие, машини.

 20. 20 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1520 Гневно

  ...България пада царския режим и се установява 45-годишен комунисти режим...??

  Ало, Авторката, бихте ли споделили как така си позволявате подобни вербални подхлъзваниа??
  За какъв РЕЖИМ може да говорим при демократично избраните правителства на Кимон Георгиев, Георги Кьосеиванов, Никола Му6анов, Богдан Филов???
  Как те попадат в една категория с предателите и русопатите, които "управляват" БГ след 9.9.44???

  Или сте добили "знаята" си в АОНСУ???

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 21. 21 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#20:"B52"]За какъв РЕЖИМ може да говорим при демократично избраните правителства на Кимон Георгиев, Георги Кьосеиванов, Никола Му6анов, Богдан Филов??? [/quote]
  Колаега, приочети малки история. Какво ни даваш за пример нацисткия лакей Филов , бил "демократично" избран. Ами Кимон Георгиев, за 20 години 3 преврата . И той ли е демократ ?

 22. 22 Профил на cba1957
  cba1957
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Поклон пред падналите за свободата и спасението от фа6иско мракобесие-ПОКЛОН

 23. 23 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#2] от "др. Иванов":

  Какъв празник !?

 24. 24 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#22] от "cba1957":

  А съветското мракобесие?

 25. 25 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#20] от "B52":

  Глупчо, всички тези правителства са при субсидирана Конституция иса незаконни (противоконституционни), а след свъртта на Борис ІІІ хептен всичко се оцапва, защото е назначен незаконен регетски съвет.
  Между другото единствените, които по това време настояват за възстановяване на Търновската конституция са комунистите, заради което последователно са изваждани(касирани) от всички народни събрания, затова са смешни твърденията, че изборите били свободни. Свободни избори означават като те изберат на тях да си в парламента, а не след изборите някоя от партиите да определи кои други ще бъдат извадени от парламента.

  Аз отивам да се подготвям за празника, а вие си пишете глупости, докато веселбата тече!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 26. 26 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1520 Гневно

  [quote#2:"др. Иванов"]Да сложат две софри и кой на която иска да се весели! Нали за това е празник!?! [/quote]

  Типичен комуноид - да пл*скаме, да мляскаме, да се "веселим" безпаметно, да "забравяме" удобно десетките ХИЛЯДИ които са избити метжу 9.9 и 20.9.44.

  Колкото и да ви е мъчно на червените фуражки няма да забравим зверствата на един човеконенавистен режим, нито руските подлоги, които му съдействаха активно - като се започне от Г. Димитров, съветски гражданин, родоотстъпник известен о6те като Го6о Тарабата!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 27. 27 Профил на cba1957
  cba1957
  Рейтинг: 395 Неутрално

  ДО 24--СИГОРНО СИ НА 20 ГОДИНИ

 28. 28 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  АКО ХИТЛЕР БЕ СПЕчЕЛИЛ СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ ГЕРМАНЦИ
  или поне германски българи. А сега сме български руснаци и се колебаем и съжаляваме защо Живков не е успял да ни присъедини към Русия.
  Но няма защо. Каквото Живков не успя, ще го направи ГЕРБ с въвеждането на АЕЦ Белене.

 29. 29 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#23] от "4i_ta_tel":

  Нали е празник, повод за веселба! Какво те интересува какъв е? Какъв ще да е! Ако Тодор Велики и Марков не бяха в един ден, щях да празнувам и Марков, ама да се беше подил на 8 септември, а не на седми!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 30. 30 Профил на imposter
  imposter
  Рейтинг: 561 Разстроено

  [quote#9:"deepdish"]Как да се почита датата, довела до началото на упадъка на Българската нация и държава![/quote]

  Не че се почита самата дата, а се почитат хората загинали тогава - има разлика. Нека бъдем хора, мисля, че 1 минута мълчание не е много, като "изгубено" време. Те пък го превърнали вече в принципнен въпрос, бе станете и помълчете малко, това ще е от полза на всички!

 31. 31 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Тетка Цачева, най-добре показва отношението на ГЕРБ към датата 9 Семтември:"...Докато датата 9 септември не е безспорна и затова не смята че трябва да има едноминутно мълчание...".
  Това е истината - празнува им се, ама не върви някак.

  PHILIP
 32. 32 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1520 Любопитно

  До коментар [#21] от "petrakieva":

  Тов. Петракиева, знаем че бият негрите.

  Кажете моля за демократите Г.Димитров, В. Коларов, В. Червенков, А. Югов, Т. Живков, С. Георгиев и....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 33. 33 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Най голямата национална катасроф за България е свЪрзана с тази дата...вместо да празнуват другарите,трябва на всеки 09.09. да бъде ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР...

  الرجل الكبير
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#25] от "др. Иванов":
  Конституцията се суспендира, а не се субсидира...

  PHILIP
 36. 36 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  До коментар [#10] от "Twinston Myth":Стария герб приличаше на надгробен венец с дата на раждане и дата на смърт.....всичките гербове на съветските сателити бяха подобни... http://commons.wikimedia.org/wiki/User_talk:Scroch ето го и герба на комунистите..

 37. 37 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#22:"cba1957"]Поклон пред падналите за свободата и спасението от фа6иско мракобесие-ПОКЛОН[/quote]
  -------------------
  Пише се "фашисТко" , но и написаното е постижение за такива като тебе.Червената идеология намира поддръжници само между по-глупавите.Не мислещите вярват.

 38. 38 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#29] от "др. Иванов":
  Какво точно искаш да кажеш за Марков, че не ти схванах тънката мисъл?

 39. 39 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Ми, като гледам - то празно. Предлагам да се вземе средно аритметично, колко депутати са били в зала за един мандат и това да е броят депутати за следващото народно събрание.

 40. 40 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 962 Неутрално

  9-ти септември е една от най-мрачните дати в българската история. Едноминутно мълчание - да, но за жертвите на комунизма и за подмяната на пътя на България, за унищожаването на интелигенцията, на българското село и на българската природа. Както каза някой по-горе - за новото ни робство.
  Искам да поправя думите на онзи нагъл комунист Заеков (дето баща му се преименувал на Пирински и се писал македонец). Тогава борбата не е била да се изтръгне България от това да е сателит на Германия, а е била да се изтръгне България от цивилизована Европа и да стане сателит на СССР, държавата в която мракобесието не е било много по-различно от това в нацистка Германия.

 41. 41 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#27:"cba1957"]ДО 24--СИГОРНО СИ НА 20 ГОДИНИ[/quote]
  -------------
  Пише се "сигУрно"

 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  До коментар [#14] от "Читател":
  Преди няколко дни писах, че е в ход мащабна акция за възстановяване авторитета на диктатурата на БКП по времето на Т.Живков. Най-интересното е, че от БСП(БКП) първо си избърсаха ръцете с него, а сега искат да го възстановят. Тази партия никога не показвала последователност. Дори само непрекъснатата смяна на името е показателно за изменчивоста на идеите и.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  [quote#35:"Philip"]Конституцита се суспендира, а не се субсидира... [/quote]

  Фуражките толкова знаят!
  Да рецитират заучени фрази без мисъл и съдържание.

  Не случайно страната ни е на това дередже... все пак такива "управляват" 17 от последните 22 години & 45 преди това...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 44. 44 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#29:"др. Иванов"]Нали е празник, повод за веселба! Какво те интересува какъв е? Какъв ще да е! Ако Тодор Велики и Марков не бяха в един ден, щях да празнувам и Марков, ама да се беше подил на 8 септември, а не на седми![/quote]
  ---------
  Като имаш празник-празнувай си го.Въпрос на ценностна система.

 45. 45 Профил на onia_s_konja
  onia_s_konja
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Юлияна - недопустимо е да използвате фрази от речника на комунистите като "царския режим" - може да се говори за фашистки режим и за монархия, но моля не ги смесвайте ако държите на професионализма си.

  Първо преди, след това - после.
 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  До коментар [#13] от "NPaine":Само според комунистите,България е била "васал" на Германия.Не забравяй,че България отказва,именно ОТКАЗВА ,да прати българска армия на източния фронт(където има унгарски и румънски войни) ,и да се бие срещу СССР,и отказва да предаде българските евреи,на газовите камери...Това нека се сравни със сервилното участие на българска армия в потушаването на чехословашките събития,и върха на националното предателство-живковото предложение ,България да стане 16-та република на СССР!!!.да не говорим,че като "Германски сателит" българия беше обединена и българския флаг се вееше от Дунав до Бяло море и от Охридското езеро до Черно море,а като съветски сателит ни измислиха "македонски народ",а националния предател Георги Димитров "изнасили" Пиринско и принуди 800000 българи да се запишат "македонци" .

 47. 47 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  Станишка, жертвите от Втората световна война се почитат на друга дата. Недейде да шикалкавите и да се опитвате да реабилитирате 9 септември и управлението на БКП. Крайно време е БСП да се разграничи от Живков. Ама май от неговите наследници не може да се разграничите.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 48. 48 Профил на Елена Беркова
  Елена Беркова
  Рейтинг: 443 Весело

  Цецка Цачева – сДСарката – ем красива, ем умна, ем заплатата и малка!
  Една необикновена българка, или просто "Гоце в пола"!
  Повече такива обединители на нацията са нужни сега на Отечеството!

 49. 49 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#3] от "ARRI":
  Тук си много прав !

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  До коментар [#19] от "petrakieva":
  Я дай пример кога сме искали храна от тях. Аз си спомням точно обратното. Следващия път като лъжеш влагай повече мисъл.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#19] от "petrakieva":

  Молили сме се за огризки от трапезата...комунистите обожават тази поза - на послушното куче чакащо господаря да подхвърли, я кокалче, я танкер нафта.

  И Станишко по наследствен навик беше заел същата позиция спрямо ЕС и фондовете, ама не му излязоха сметките и така и не му отпушиха парите, колкото и да ближеше еврозадници.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 52. 52 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Така е. 95% от парламента са комунисти и доносници на ДС

 53. 53 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1437 Гневно

  Айде Пирински не, ама тоя Станишев нали беше учил история та все едно не знае, че 9-ти май трябва да празнува, а не 9-ти септември.
  Какво се е случило на 9-ти септември 44-та? За какъв фашизъм говори тоя? Какви фашисти е имало в царска България тогава???

  Да, трябва да се почете не с едноминутно мълчание , а направо да замълчат завинаги всички наследствени номенклатурчици, заради паметта на всички избити българи след тази проклета дата.

  Жената е покана за щастие
 54. 54 Профил на _az_
  _az_
  Рейтинг: 449 Неутрално

  "Георги Пирински и Сергей Станишев от БСП отбелязаха, че става дума за почитане на жертвите от всички страни – не само за т. нар. борци срещу фашизма. "9 септември бележи крахът на фашизма и загиналите около тази дата са хора, които са се борили да изтръгнат България от това да е сателит на хитлеристка Германия", каза Пирински."

  Такава дата може да е 9-ти Май, но не и 9-ти Септември. Айде да не се правят на ощипани бабички комунистите. 9-ти е просто дата на един нескопосан преврат, който довежда на власт комунистите, които за 45 години правят от държавата ни едно безпомощно руско отроче.

 55. 55 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#42] от "Храбър":

  Както писах преди ден-два, победителите пишат историята.

  За съжаление комунистите и техните деца победиха в играта на преход - някогашните "народни" активи, фабирики и предприятия сега се държат от номенклатурчици, медиите почти без изключение са в "наши" хора, средната класа е почти унищожена или изселена от страната, стигнахме дотам синът на Димитрии Станишев и внукът на Борис Велчев да заемат най-важните постове в държавата.

  Да, за голямо съжаление, те победиха и то почти безапелационно.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 56. 56 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Безгранична наглост!

  "Партията разпоредила преди Народния съд да се поизчистят колкото се може повече врагове, че после с присъдите ставало бавно. Така всяка нощ пред разпределителя - Дирекцията на полицията на “Лъвов мост”, пристигали каруци с хора от града и селата, камиони “Опел блиц” от провинцията, използвали и влакове. Той пращал арестантите първо в мазето, там ги описвали (след 10 ноември мевереджиите добре се потрудиха да изгорят тези архиви - б.а), след което ги качвали на камионите. Откарвали ги към Радомирско - местността Червена могила, селата Върба, Темелково, Батановци. Там на нивята ги чакали местни момчета, на които били дали много патрони - опушквали хората и набързо ги заривали. Около сто нощи пращахме по пет камиона, по двайсет на камион, това ще е някъде десет хиляди, пресметна Спасов. (По-късно чух от изследователи, че убитите са били 20, 30, че и 38 хиляди, очевидно в София са идвали осъдени от цялата страна)."
  Интервю с ген. Мирчо Спасов
  http://www.epochtimes-bg.com/2008-01/2008-04-11_09.html

 57. 57 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#19] от "petrakieva":

  Искали сме храна от тези, които внасяха храни, иначе щяха да умират гладни, така както е ставало в Поволжието през 1921-1922 г и по време на Голодомора през 1932-1933 г. ?????
  Петракиева, червените ви господари тотално са занемарили
  агитацията и обучението на измекярите като тебе

  Един от популярните вицове по време на Хрушчов е бил следният :
  Колхозник попитал съветския лидер :
  -Никита Сергеевич, в САЩ и Канада ще дойде ли социализмът ? - Ще дойде, разбира се - отвърнал Хрушчов.
  Селянинът се натъжил :
  - Жалко, а от кого тогава ще купуваме жито ?

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 58. 58 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 561 Гневно

  Нагли, по-нагли, най-нагли, отвратително най-нагли-комунисти!

 59. 59 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 229 Неутрално

  А ето и разумният отговор на комунишката провокация:

  - "Веселин Методиев от ДСБ пък посочи, че Народното събрание има оценка за тази дата, тя е направена с декларация от 39-ия парламент и тя е негативна. В декларацията оттогава се казва, че депутатите осъждат комунистическия режим, установен на 9 септември и отдават почит на жертвите му. Парламентът е изразил вече политическата оценка за събитията около 9 септември 1944г., датата е оценена като военен преврат, като дата, на която България е напуснала своя европейски път, допълни Методиев. Нямате основания да дразните цялата зала с такива искания, поставяте колегите от ГЕРБ в неудобната ситуация да се чудят как да отговорят на едно нахалство, защото това правите вие, правите провокации, обърна се той към левицата."

  pump it!
 60. 60 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  До коментар [#46] от "yanne":

  От начало до край е истина, но не тя е нужна на чугунените глави! На тях им е нужен образ на Партия, която е права, когато съгреши дори, за да се гордеят, че са нейни наследници! Без илюзията за злостен сателит на Германия, няма как да оправдаят десетките хиляди избити в първите месеци след 9 септември, когато е унищожен цветът на нацията, донесъл просперитет и стабилност на България непосредствено преди войната. Това си е операция "Стани да седна", извършена по безскрупулен, комунистически начин!

 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Една от най- злокобните и мръсни дати в българската история .Пълчищата на Сталин,нахлуват в една европейска страна .Страна , която по почти ВСИЧКИ показатели е на първо място на Балканите ..Държава, която има изградени институции,дребни и средни собственици, земеделие, интелигенция,чужди фирми и търговия и т.н..Държава, която ИЗЛИЗА почти НЕПОКЪТНАТА от най - големия световен пожар-войната..Тя не е СРИНАТА, като цяла Европа , по това време ..Достатъчен щеше да ни бъде планът 'Маршъл" и щяхме ПАК да сме първата страна на Балканите..Вместо това -получихме 'власт" на най-големия човешки отпадък в България- агентите на сталин -най-долното простолюдие и измет в България-червените отрепки ..Още не можем да се овободим от последствията на тези типове ..

  BIG AL
 62. 62 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 616 Разстроено

  Мда, ерата на реставрацията (на комунизма) устойчиво набира скорост.
  Комунягите в парламента нямаше да имат смелост да предлагат такива мероприятия, чествания, дкларации и подобни, ако нямаха негласната (и гласна) подкрепа на ГЕРБ и вожда им.

 63. 63 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 822 Весело

  Цачева:"...българските парламентаристи трябва да се търсят обединителни дати, а не разединителни."

  -Например,като 1 януари-Нова година.

 64. 64 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#42] от "Храбър":

  Просто търсят гласоподаватели, преди изборите, между тия които си спомнят с носталгия за режима на Живков

 65. 65 Профил на suzi1946
  suzi1946
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Мога да прибавя - в Бг. никога не е имало фашистки режим. А колкото до това кои са победили в нашата страна - няма победители. БКП/БСП/ никога на никого не е отстъпвала стола. Сега управляват техните внуци/вече сме на трето поколение управници/. И както се казва във Великата книга 40 г. ги е водил през пустинята . Първите да умрат, последните да влязат чисти в Обетованата земя. Значи има още много време.

 66. 66
  liolio
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 67. 67 Профил на Елена Беркова
  Елена Беркова
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#53] от "bgpainter":


  Гешев комунист ли беше?

  И, ако е имало фашизъм, какво? Ето няколко фашистки страни – Германия, Италия, Испания, Хърватия, Словения, цялото Скандинавие …
  И всичките са ни „западни партньори“ …

 68. 68 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#42] от "Храбър":

  Тъжното е, че и ГЕРБ - в лицето на премиера Борисов, който питае вътрешно чувство на благодарност към бившия първи - не заема еднозначна и категорична позиция, а прехвърля отговорността към БСП. Хем дядо му бил убит от комунистите, хем едва ли ще стигнем мащабите на строителство от онзи период, свързан с огромно разхищение (неслучайно повечето големи предприятия от този период се оказаха неефективни в пазарна икономика). Тази вътрешна дилема според мен е доста опасна.

 69. 69 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1979 Любопитно

  До коментар [#30] от "imposter":

  "Не че се почита самата дата, а се почитат хората загинали тогава - има разлика."

  Ти знаеш ли колко хора са загинали на самия 9 септември? Колкото и на 25 октомври 1917 г. в Петроград! И едното и другото събития са били бутафорни (щурмът на Зимния дворец, наречен Велика Октомврийска Социалистическа Революция, е бил срещу женски батальон) и са взели символични жертви, някои от тях чисто случайни.

 70. 70 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Е така е фашагите рестипутчета, още ви държи влажно от 9-ти 1944, както казват по нашият край "Да бяха мирно седяли (01.03., 02.05, 13.12.1941), не биха чудо" видяли след 9-ти .......
  Определено 9-ти 09 1944 си е дата на която съюзниците на Хитлер, фашагите и техните помощници бяха окончателно изцибани от властта, заедно с гешефтарчетата .... не че много цъфнахме след това, но факта си е факт...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 71. 71 Профил на манол
  манол
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#57] от "БЕЗПАРТИЕН":


  1985-та година, петък вечерта (демек - по Първа програма има руска телевизия). Дете пита баща си - тате, а при турското робство, в петък турска телевизия ли е имало?

  manol
 72. 72 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Айде напишете, че Корнелия става вице на Калфин де , това ще е гвоздеят днес. От сега си знам, че с удоволствие ще чета коментарите под тая новина, защото всички форумци ще си упражняват остроумието връз Корнелка

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 73. 73 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 822 Неутрално

  [quote#59:"pump it!"]- "Веселин Методиев от ДСБ пък посочи, че Народното събрание има оценка за тази дата, тя е направена с декларация от 39-ия парламент и тя е негативна.[/quote]

  -Повечето от онези,които приеха тази декларация вече отдавна са извън Парламента и дори извън политиката.-Да се готвят за същата участ останалите,все още няколко броя,измежду тях.И преди,и след 9 септември,както и преди,и след 10 ноември има много параламенти.-Всеки от тях е взимал различни,често противоположни решения,а дори и закони.Следователно,цитирането на решение на отминал в историята парламент е смешно.-Винаги може,в предишен парламент,да се намери и обратно по смисъл решение.ВМ,като "синкав" представител и колегите му,вместо да водят борба за миналото,да се погрижат за бъдещето си.

 74. 74 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  До коментар [#55] от "NPaine":

  Факт.


  До коментар [#56] от "katiya":

  Заради тези престъпления срещу човечеството, комунисти не би трябвало да припарват до демократична България. Лошото е, че и всякакви алтернативни леви проекти са провалиха, имало е такива и навремето, ала тесните социалисти и комунистите са ги туширали. В крайна сметка, нито морален катарзис се случи, нито възмездие за жертвите. Все едно не е било, така си живучкат кадрите на онзи режим и техните наследници днес. А възрастните хора си битуват с носталгия по младините и подхранват с гласовете си тази върхушка, която на свой ред им отне достойните старини чрез престъпния преход.

 75. 75 Профил на imposter
  imposter
  Рейтинг: 561 Разстроено

  [quote#69:"Дон Кихот"]Ти знаеш ли колко хора са загинали на самия 9 септември?[/quote]

  Сталин е казал: "Смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони е статистика". Ти по същия начин ли мислиш?

  Защо не можем да бъдем хора и да почетем паметта на колкото и да са загинали, за това се казва, че се почита паметта на загиналите (не се уточнява колко). Съвсем ли сме изгубили човечността си ?

 76. 76 Профил на craigy
  craigy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Срам ме е, че урода Пирински ми е съгражданин!
  Дано скоро всички комунистически подлоги празнуват заедно в ада!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 77. 77 Профил на 4i_ta_tel
  4i_ta_tel
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#66] от "liolio":
  Льольо, тук е място за коментари и хората си коментират.А онова време,когато коментарите бяха забранени и вярата в партията и комунизма бяха задължителни,няма да се върне колкото и да ти се иска.Хайде, поплачи си за изгубените привилегии,че да се поуспокоиш.

 78. 78 Профил на kodjauzun
  kodjauzun
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Недейте умува, манифестацията ще свърши, докато се чепкате.
  Аз оттам се връщам, видях др. Иванов да носи гипсовия бюст на др. Димитров и да крачи в челните редици. Манифестацията е по главната улица на Сл. Бряг, водят я видни хотелджии.
  В св. Влас също има манифестация. Там на трибуната стоят братя Диневи и Златев от Лукоил.
  А Бойко се оглежда къде се дяна мавзолея, да се възкачи на него и да приветства трудещите се.

 79. 79 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#25] от "др. Иванов":

  [quote#25:"др. Иванов"]Глупчо, всички тези правителства са при субсидирана Конституция[/quote]
  Вие сте блестящ пример за малоумието и неграмотността на комунистическите превратаджии от 9 септември 1944 и техните привърженици. Преди да наричате някого глупак, редно е да се информирате каква е разликата между „субсидиране” и „суспендиране”. ИДИОТ

 80. 80 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 450 Неутрално

  За нас 9.09 е най-трагичната дата в историята ни, защото тогава колониалните империи Великобритания, Франция и Русия окончателно отцепват Македония от България и с това слагат край на 72-годишните борби за национално обединение които нашите деди водят след освобождението !
  Всеки опит за реабилитиране на тази дата е кощунство и потпкване паметта , идеалите и идигнатите паметници.
  Всичко това ще стане много ясно при честването на 100 годинината от Балканската война догодина.

 81. 81 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#20] от "B52":

  Демокрация по време на война... Дядо ми е депортиран само за четене на някакви книги.
  Наясно съм с комунистическия режим, но военните преврати в България преди 1944 са точно два. Определено не сме образец на демокрация.

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 82. 82 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1223 Гневно

  [quote#25:"др. Иванов"]Глупчо, всички тези правителства са при субсидирана Конституция иса незаконни (противоконституционни), а след свъртта на Борис ІІІ [/quote]
  Да те свъртат и субсидарат руските ти господари нагъл неграмотнико,аз суспендирам цялата комунистическа гнъс,довела до смъртта на цивилизованото развитие на България.

 83. 83 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Поклон пред паметта на всички жертви на деветосептемврийския преврат и на последвалата 45-годишна съветска окупация - както на 30-те хиляди избити, така и на милионите, чийто живот бе съсипан!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Неутрално

  До коментар [#73] от "benkovski11":

  Аха, значи при всеки парламент се започва наново - нови закони, нови решения....По-голяма глупост не бях чел скоро. Решението за осъждане на болшевишкия преврат е взето от 39-то народно събрание и никой след това не го е отменял. Следователнно е валидно, колкото и да не ти се иска.

 85. 85
  liolio
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 86. 86 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 616 Неутрално

  И тази година депутатите "почетоха" 9 .09 с махленска свада, този път предизборно. Червените имат за какво да се кланят на тази дата, тя им даде възожност да наложат 45 годишно, безметежно политическо господство и да подготвят своя гладък и безболезен преход към капитализЪма. И така, в страната в която лустрацията на бивши ДС деятели продължава да е неосъществена надежда за народа, бившите комунисти имат наглостта да налагат на народното събрание да се почита техния партиен празник. От време на време другарите шизофренно забравят за отменения чл.1 от конституцията.

 87. 87 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1025 Разстроено

  "..........почетат с едноминутно мълчание загиналите покрай събитията на 9 септември 1944 г., когато след края на Втората световна война в България пада царския режим и се установява 45-годишен комунисти режим. В крайна сметка не беше удовлетворено искането на левицата за такова почитане.""

  А левица /левашката партия / има ли статистика,какви хора са загинали покрай тази дата?
  Повече комунисти или повече царисти и свободно мислещи хора.
  Или те /комунистите / като коне с капаци гледат само в техния си коловоз.

  Едно магаре по-лесно може да се вразуми ,отколкото те да разберат ,че 09.09. - никога не може да бъде празник!

 88. 88 Профил на ziog
  ziog
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Знам, че сега ще ме почнете с минусите, но опитайте се да игнорирате БСП от тази историяи помислете. Хората са се борили срещу фашизма, Вапцаров например. Те са умрели за това България да свободна и независима страна. Сам по себеси като първо идея комунизма е рамвенство между хората, но това не може да стане до и в природата го няма като пример. Неприятното е, че отново някой се опитва дивиденти да извади от историята. Помните ли мавзолея, това добро решение на СДС и Бакарджиев ли беше? Сега какво има там -градинка, а не синя зона! Вместо музей на нещо...

 89. 89 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#73] от "benkovski11":

  И ти , и "каблешков" да оставите намира -IV - тия революционен окръг , че да не задуха някои "Айрин " над главите ви.

  Ти случайно да знаеш ,че освен декларации и закони има също така НАЦИОНАЛЕН дух ,гордост ,памет и непримиримост към тиранията ?

 90. 90 Профил на id
  id
  Рейтинг: 498 Весело

  До коментар [#88] от "ziog":

  Нали комунистите станахте капиталисти?
  Защо сега се почитате комунистите – те са били врагове фашизма и капитализма.

 91. 91 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  От авмона на НС, ДСБ пропели към левите"

  "И не ведите герберами в изкушение-е-е-е-е-е!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 92. 92 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#69] от "Дон Кихот":

  За разлика от ПСВ,която все още отнемала хиляди животи,ВОСР е триумф на на дисциплината и организацията.Тя е най-безкръвната революция в света.-Подпомогнати от войници и матроси червеногвардейците за часове/още докато трамваите се движели и в ресторантите имало клиенти/ всяка сграда със стратегическо значение е била превзета.Оправдало се твърдението на Ленин,че успехът на революцията не е в масовото въстание,а в,подкрепени от народното недоволство, бързи действия на добре обучен елит.
  Освен съхранените по такъв начин "човешки ресурси",съхранени са,така, и материалните ценности.
  Американецът Джон Рид,като очевидец на щурма на Зимния дворец, свидетелства;"Метежът бе в началото си,когато някой извика:Другари!Не вземайте нищо.Всичко е собственост на народа!". Жертви- около един милион души са дадени от двете страни в последвалата гражданска война до нейния край през декември 1920 г.Има и още няколко милиона жертви след това,по време на колективизацията на земята,както и от глад,и нищета в размирните години.
  Добре че в България,след по подобен начин безкръвно извършеният преврат на 9 септември е нямало гражданска война.Причините,може да се търсят в силната подкрепа на преврата от мнозинството от населението на страната,мобилизацията за участие на БГ във ВСВ,както и в наличието на чуждестранни наблюдатели през следващите години.За разлика от тогава,сега обаче има гражданска "война",макар и без кръвополития.И тя ще продължи докато има разделение в част от обществото на жертвите от миналото на "свои" и на "чужди". Отдавна се е забравило кой първи е "посегнал и налетял на бой" ,кои са виновни за първите "кръвопускания" и как насилието е родило себеподобното си насилие.А докато част от нацията води борба с друга част за миналото,няма да има и ясен поглед за бъдещето-то ще е мрачно пред всички нас.

 93. 93 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  До коментар [#60] от "Дон Кихот":Ами комунистите имат пари и медии,но никога не могат да купят или унищожат свободния дух и мисъл!Никога,повтарям-НИКОА-не бива да се уморяваме и да казваме истината за 9-ти септември!Нашите потомци трябва да знаят истината, и да израснат свободни и просветени хора,а не чугуни тип "др.Иванов" или "petrakieva".Отвратителнит комунисти ни се пишеха за борци против" фашизъм и капитализъм" ,докато техните деца харчеха народните пари в "загниващите" капиталистически държави.И днес децата на Р.Овч. са в САЩ,А Румен Петков газ пикаеше,когато му отнеха американската виза,а самия Пирински е роден в САЩ.

 94. 94 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  До коментар [#75] от "imposter":
  "Съвсем ли сме изгубили човечността си ?"

  Човечността не може да бъде сляпа! Не можем да искаме от нея да уравновеси везни, от едната страна на които тежат десетки хиляди невинно избити, хора важни и полезни за България по онова време на следвоенна разруха! Особено сега, когато към този товар някои искат с измислени доводи да присъвъкупят благодарност и почит към предизвикалите тази касапница, позовавайки се на някаква виртуална вина на избитите.

 95. 95 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#85:"liolio"]

  едните преди 9 септември избивали другите , после нещата са се обърнали и тия им го върнали[/quote]

  Само дето, преди девети жертвите са били около 4 000 (по данни на самите комунисти), повечето от които - с доказано антибългарски деяния, а след девети избихте 30 000 от интелектуалния, стопански и политически елит на нацията. Много лъжат тия комунистически льольовци, бе!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 96. 96 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#88:"ziog"]Хората са се борили срещу фашизма, Вапцаров например[/quote]

  Да беше отишъл в държава, където наистина е имало фашизъм, защото в България не е имало. А не да става платен агент на чужда страна (СССР).

  [quote#88:"ziog"]Те са умрели за това България да свободна и независима страна[/quote]

  По-скоро, за да стане поробена от СССР страна и по-късно - негова 16-та република.

  [quote#88:"ziog"]Сам по себеси като първо идея комунизма е рамвенство между хората[/quote]

  Както е казал Аристотел, "Най-голямата несправедливост е да се опитваш да изравниш неравните неща".

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  До коментар [#60] от "Дон Кихот":А за избитата интелигенция-цветът на българската нация,за "лагерите на смъртта" не искам да започвам.Дори един Димитър Талев,създателя на "Железния светилник" е пратен на лагер,защото не е искал да се пренационализира на "македонец".За Леа Иванова,която е пратена в лагер да пиша ли?!На мястото на тези хора дойдоха полуграмотни или алитерати с "висше-незавършено" с имена от типа на Дако,Тако,Пеко,които се настаниха в домовете на интелигенцията,след като ги бяха избили и дали на прасетата.Най-голямата манипулация на комунистическите сатрапи е,че българите сме се предали лесно.Ако не беше Червената армия,която окупира Царство България,никога тези мандраджии и шумкари не биха дошли на власт!5-6 години след 9-ти септември продължава борбата на българите срещу комунистите-тук трябва да се спомене борбата на Никола Петков например или горяните....Така,че борбата с издънките на комунизма не бива да спират-ако искаме България поне малко да заприлича на нормална държава,каквато е била преди преврата на 9-ти септемвери.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на id
  id
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#92:"benkovski11"]А докато част от нацията води борба с друга част за миналото,няма да има и ясен поглед за бъдещето-то ще е мрачно пред всички нас. [/quote]

  В Магистраландия политиката е „Бъдеще в миналото“ т.е. връщане към „Светлото бъдеще“ на тоталитаризма. Нищо ново.

 100. 100 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1391 Гневно

  9 септември 1944г.промени живота на много хора.Неграмотните комунисти избиха грамотните интелктуалци и индустриалци.Дата е черна и за много селяни загубили имот,инвертар,и вяра в новосъдадените ТКЗС-та.Избиването на хора без съд и присъда,лагерите на смърта в Ловеч и Беляне всичко това ни донесе светлата дата 9 септември.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK