За първия учебен ден МВР ще "изчиства" криминалния контингент около училищата

За първия учебен ден МВР ще "изчиства" криминалния контингент около училищата

© Красимир ЮскеселиевОбследвания на рисковите места около училища, детски градини и детски площадки и изчистване на криминалния контингент, който може да се събира по тези рискови места"- това са част от мерките, които МВР ще предприеме във връзка с първия учебен ден, обявени днес от главния секретар на ведомството Калин Георгиев.


"Концентрирали сме се върху първия учебен ден. Под мотото "Децата тръгват на училище" са предприети мерки, към които са ангажирани всички служители на МВР", обясни Георгиев, цитиран от агенция "Фокус". Проверяват се места, където се продават цигари и алкохол около училищата и изобщо всички опасни зони са обект на нашето внимание, подчерта той.


"Концентрирали сме се върху призива – на 15 септември шофьорите да карат с включени светлини, за да отдадем почит на децата, които няма да имат първи учебен ден и да напомним на тези, които управляват МПС, че всички сме смъртни. Винаги сме били и ще бъдем безкомпромисни към тези, които нарушават Закона за движение по пътищата и правилника за неговото приложение", каза още главният секретар.


Георгиев коментира предложението на КАТ да се отнема шофьорската книжка за неспазено  предимство на пешеходна пътека така: "Трябва да се обсъдят предложенията за по-строги санкции за шофьорите, които не оказват предимство на пешеходна пътека. Не бива да правим хаотични промени, а всяка една промяна трябва да бъде добре обоснована и мотивирана, защото и най-добрият текст в закона, ако не бъде приложен така, както трябва, той не е ефективен. Затова трябва да има баланс".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK