Цар Киро - дела и алкохол

Цар Киро - дела и алкохол

© ДневникИзвестният като Цар Киро Кирил Рашков е вече на 70 години. Още по времето на социализма получава присъди за общо 30 години затвор за различни престъпления, сред които притежание на злато и много пари. Скоро след демократичните промени регистрира фирма за производство на алкохол и я нарича "Цар Гого".


През 1993 г. е арестуван за производство на фалшив алкохол в големи размери, а и до днес името му е нарицателно за т.нар. ментета. Пет години по-късно Рашков основа партия "Свободна България", която успява да вкара общински съветници в Стара Загора и Пазарджик, но влиянието му сред ромите не е особено голямо. 


По същото време Цар Киро е обвинен за два бомбени атентата, единият от които пред редакцията на в. "Труд". По-късно е оправдан заради липсата на доказателства. Тогава бивши висши служители на МВР твърдяха, че Рашков е ценен информатор на полицията и заради това се ползва с чадър.
За обявилия се за цар (синът му се наричаше принц Ангел, а съпругата му - царица Костадинка) се чу отново през 2008 г., когато ВиК - Пловдив, съобщи, че Кирил Рашков от Катуница е най-големият битов длъжник на дружеството. Година по-късно полицията разби още един цех за нелегален алкохол в селото, като обяви, че той е собственост на Цар Киро.


Ето какво каза Рашков пред "Нова телевизия" в събота: "Ние нищо общо нямаме със случая, който стана с това убийство, защото тези хора идват към нас, постоянно идват, за да питат какво става с изборите. Те ги нападат и хората бягат. В паниката удрят някакво дете. Ние не знаем и къде става случаят, нямаме хабер от тая работа. И сега те свързват случая.


Нито са ни роднини тези хора, нито ги знаем, нито нищо. И всичко, което говорят по телевизията за нас, е лъжа." Той заяви, че смъртта на двамата младежи трябва да лежи на съвестта на районната прокуратурата в Асеновград, защото не обърнала внимание на жалбите. Рашков разказа, че от шест години семейството му се оплаква, че близки на убитото момче го тормозят. "Няма да се изселя. Ние също можем да ги принудим те да се изселят", заяви той.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ЦИГАНИТЕ И ЗАПАДНА ЕВРОПА.

  През XIV в. в централна Европа, а след това и в цяла западна Европа проникват цигански вълни. Те се превръщат в постоянна грижа и заплаха за установения обществен ред. От непрестанните набези на бездомните пришълци страдат не само феодалните владетели, но и крепостните селяни и градски еснафи. Спонтанно възникналите изстъпления станали повсеместни, като в тях се включила и католическата църква. През цялата си история циганите , проникнали в западната половина на Европа, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване.

  Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на обществото се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург, Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца.

  Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г.

  Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване.

  В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г.

  В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия.

  В резултат на гоненията и убийствата вършени съвсем"законно и официално",по-голямата част от оцелелите цигани се връщат на изток в граничните райони между християнските държави и Турската империя.

  В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.

  Депортирането на българските цигани в германските лагери на смъртта - наред с това на евреите, е предотвратено от мащабното противодействие на обществеността. Това днес е напълно пренебрегнато и не само неоценено, но използвано срещу българите.

  Европейският съюз поглежда встрани, когато различни страни от Европа провеждат масови експулсирания и въвеждат ново законодателство, насочено срещу циганите. Критики се появиха, след като Франция обяви, че ще задържи и депортира нелегалните цигани и ще унищожи стотици техни лагери. Градските власти на Копенхаген са потърсили помощ от датското правителство за депортирането на около 400 цигани, а шведската полиция е изгонила доста цигани в нарушение на законодателството на страната и това на ЕС.

  В Белгия 700 цигани бяха прогонени от Фландрия и принудени да се установят във френскоговорящата Валония. Италия, която през 2008 г. обяви извънредно положение заради циганите и изгони хиляди от тях, главно румънски и български цигани, продължава да прилага тази политика и до днес.

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 2. 2 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Журналистика като метла - минава отгоре, но боклукът си остава. Да вземем за пример изречението "Още по времето на социализма получава присъди за общо 30 години затвор за различни престъпления ...". Кои са тези престъпления, колко от 30-те години е излежал, защо не е излежал всичките, кой му е помогнал? Читателят да се оправя, журналистът не е имал време, че е бил твърде зает с нещо по-важно. Кое ли е по-важно за 1 журналист от това да задава въпроси и да намира отговори?

 3. 3 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Цар Киро - дела и алкохол
  и престъпен произвол!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 4. 4 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тогава бивши висши служители на МВР твърдяха, че Рашков е ценен информатор на полицията и заради това се ползва с чадър..

  Какво да коментираме.

 5. 5 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Как може един потомствен безскрупулен престъпник като циганина Киро Рашков да бъде оставян без никакви последствия да си прави каквото иска толкова дълго време. Комунистите поне са го затворили, а сега някои го величаят като "бизнесмен", че и "политик", на които били засегнати "правата". И освен това му създават и условия за да възпроизвежда себеподобни - "синове", "внуци -принцове" и т.н.

 6. 6 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 838 Гневно

  Айдееее, мангала да си заминава. Стига сме се занимавали с този миризлив циганин.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 7. 7 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Истината е, че въпросният Кирил Рашков е бил покровителстван през последните 20 години поради две причини, гласове за изборите и финансиране от нелегалне дейност.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 8. 8 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  От така представеното му досие става ясно, че и без да се полагат кой-знае какви усилия би могло да му бъдат повдигнати няколко обвинения.
  Защо това така и не е направено - пловдивската прокуратура и следствието сигурно биха могли да ни отговорят.

 9. 9 Профил на greenwich,ct
  greenwich,ct
  Рейтинг: 395 Любопитно

  "Няма да се изселя. Ние също можем да ги принудим те да се изселят", заяви той.
  Цар Киро дори продължава да заплашва ...
  циганите изселиха доста хора от България само сфакта че съществуват като граждани с повече превилегии...
  българина работи както винаги го е правил и им плаща издръжки и осигоровки... медц. помощ за него вече няма но за циганите винаги има..
  спрете това сега е момента утре ще е късно вярвайте ми!

 10. 10 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Жителите на Катуница днес бяха помолили медиите да не наричат лицето Кирил Рашков "цар", тъй като смятат това за обидно спрямо тях и всички граждани на страната. И съвсем резонно попитаха на какво и на кога е цар Кирил Рашков.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 11. 11 Профил на DonAngel
  DonAngel
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  " Нито са ни роднини тези хора, нито ги знаем, нито нищо. И всичко, което говорят по телевизията за нас, е лъжа."

  Лъже като циганин, както се казва. Тоя е толкова непоправим, че само "народната любов" може да го... оправи...!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  -- Дончо https://doncho.net
 12. 12 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Преди избори циганите стават особено важни. Това е демокрацията в действие.

  Yet another blue planet.
 13. 13 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#2] от "john_3volta":
  Още повече, че първите няколко изречения ги чета 1:1 в няколко сайта. Или сме свидетели на забележителен феномен или е преписвано от едно и също място.

 14. 14 Профил на bayern
  bayern
  Рейтинг: 450 Неутрално

  трябваше комунистите да го хвърлятна прасетата в белене

  Welthauptstadt Germania
 15. 15 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Любопитно

  " ...присъди за общо 30 години затвор за различни престъпления...години по-късно Рашков основа партия "Свободна България", която успява да вкара общински съветници в Стара Загора и Пазарджик..."
  Това сериозно ли е ??? Свободна България , ... от кого бе Киро ...
  П.С.Боже , моля те- слез и си вземи вересиите....

  Свободата Санчо, ....
 16. 16 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Циганите лесно могат да бъдат озаптени- спомнете си случая в Пловдив от преди 30тина години, когато мангал уби племенник на Чочоолу и нарани бременната му съпруга! Въпросът е в това, че ние българите знаем за виновността на ядящия зелника и за невинността на даващия зелника. Преди малко главната мутра на България каза по БНТ, че никога не се е срещал с този така наречен "цар" Киро- ето ви линк за достоверност на казаното от мутрата!?http://www.afera.bg/images/image/car%20kiro(1).jpg

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на 111
  111
  Рейтинг: 506 Любопитно

  С друго няма ли какво да ни пишете а ни занимавате с тия МИНГЯНИ (понеже е забранено да се казва Цигани),и как Милицията ги пази само !!! Ние плащаме данъци на полицията да ни пази от претъпници -А тя пази Престъпниците! Дали и тоя мингян не е от Секретните дарители на полициятата е толкова важен за тях?

 19. 19 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  Бил ценен информатор, затова се ползвал и с чадър... За информатор не знам, но че е дарител е повече от очевидно. От най-големите дарители на МВР.

 20. 21
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 21. 22 Профил на comodore
  comodore
  Рейтинг: 450 Любопитно

  "...защото тези хора идват към нас, постоянно идват, за да питат какво става с изборите..."


  Те това е разковничето! Те за това, никoй не смее да го пипне "царот"- нито преди, нито сега.

 22. 23 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  В нормална държава този отдавна щеше да си излежава присъдата, да му остават още 15 години на топло, така че да има малко време да "поцарува" като излезе от затвора на 85 години. Но в България...

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 23. 24 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 811 Неутрално

  [quote#23:"Dehumanizer"]така че да има малко време да "поцарува" като излезе от затвора на 85 години. [/quote]
  Доколкото знам, то и в затвора има "инфаркт" като диагноза или заболяване.

 24. 25 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1384 Неутрално
 25. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 27 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Никой софийски младеж не разбра, че в момента няма нито една останала баретка в София, всичките са в Пловдив!
  Какво чакате 'бе излезте по улиците и помогнете на събратята си в Пловдив(500 000 човека), излезте и отивайте пред Министерски съвет и Президентството - има достатъчно място за 10 000 българи!
  Покажете несъгласието си с абсурда, в който живеем, вече 66 години, изцяло дирижиран от боклучавите комунисти!!!
  Единна Велика България!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 27. 28 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1508 Неутрално
 28. 29 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Посланието е друго:Култа към огъня съществува с прочутата притча;изпитанието на влъхвите и Каласата,крепостта на поклониците на огъня....и като не разбрали значението на подаръка,получения камък, и го хвърлили в кладенец".
  Този кладенец се оказал петролен и се възпламенил.И до ден днешен се подържа и почита огънят от Петрол.

 29. 30 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 506 Гневно

  Погледнете това лице.Това е едно от лицата на българската мафия-нагло,арогантно,безназано,овластено от ножовете,бухалките,оръжията,връзките,чадъра на политиците.Няма да сложа определение "циганската" към мафия.Първо заради десетките цигани,които са работили при мен през годините, и от които не съм видял по-лошо,отколкото от българите.Второ-защото мафията няма цвят на кожата и цвят на знамето.Този би затрил всеки-циганин,българин,турн,патагонец заради пари и злато.Погледнете го и запомнете думите му.Това са думи на човек,зад когото стои реална власт-скрита,но реална. Този,както десетките други-маджовци,маргини,илици,павловци,кюлевци и други изроди са хората,които разграбиха България.Зад тях,около тях ,често пред тях като тарани стояха лукановци,беровци,догановци,костовци,овчаровци,петкои,божковци,боневци,велчевци,а сега стоят борисовци и цветковци.Но най-вече около тях е хранителната среда на уродливия капитализъм,който с нашето безразличие допуснахме да се създаде.
  Погледнете това лице-то е едно от всичките,заради които на запад ни смятат за втора ръка,за мафиоти и престъпници.НО НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ТО Е И НАШЕ ТВОРЕНИЕ. До вчера.Може би не всичко е загубено...

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 30. 31 Профил на gvt
  gvt
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това да се самообявиш за "цар" и жена ти за "царица" си е признак за някакви умствени смущения. Майтап, майтап, ама за да стигне този човек до член на партия ГЕРБ доста хора са го взели насериозно. Или тези, които са го приели в ГЕРБ имат същите или по-големи смущения в главата.

 31. 32 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#31] от "gvt":

  Не умствени, а психически смущения.

 32. 33 Профил на юноша бледен
  юноша бледен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Полицаи разпитвали отвлечения журналист в… тронната зала на “цар” Киро!
  August 21st, 2010 · Post your comment (6 Comments)


  Домът на алкохолния бос е нещо като местна прокуратура, твърди Емил Кацаров

  Репортерът Емо Кацаров, който беше нападнат от самопровъзгласилия се за ромски цар Кирил Рашков, публикува подробен разказ на премеждията си в пловдивското село Катуница. Той разкрива шокиращи факти за страхопочитанието, с което местните служители на МВР се отнасят към алкохолния бос.
  Припомняме, че цар Киро прибегна до саморазправа с Кацаров, защото журналистът си позволил да… заснеме имотите му. Предлагаме ви пълния разказа на потърпевшия в оригиналния му вид без редакторска намеса.

  ЗА ЦАР КИРО… ИЛИ КАК “ЖУРНАЛИСТИТЕ ГИ БЕСЯТ В ИРАН И ИРАК”

  Онзи ден бях “отвлечен” от Кирил Рашков. Или по-скоро бях настойчиво задържан в автомобила му, докато той се добере до касетата в моята видеокамера… Уви, тя беше празна. Но гузната съвест на ромския Дон Корлеоне изигра обичайния сценарий през последните 20 години: той реши да покаже „царския” си произход с евтин шантаж и креслива надменност. В крайна сметка, кой бях аз?! Един никому ненужен репортер, който може спокойно да бъде обесен на крайпътно дърво. Жалко, че не сме в Иран! Почти съм убеден, че Кирил Рашков не чете вестници. Но винаги има услужливи адвокати, които го осведомяват за публичния му имидж. Искам да им кажа, че аз не мразя техния клиент. Той е „цар”, колкото аз съм „император”. Г-н Кирил Рашков си позволи да отнеме свободната ми воля.


  Каза ми: „Ти няма да излезеш от този автомобил,

  извади касетата. Чуваш ли?!” Кресна ми в лицето, сякаш съм негов слуга, който е длъжен да му работи безплатно ангария всеки втори ден от седмицата. Някои приятели казват съчувствено: „Не е трябвало да се качваш в колата му”. Е, какво можех да направя, когато тъмната Ес-класа беше спряна диагонално на платното, а в далечината се виждаха бабаитите на „Царя”. А и все се надявах, че при цялата му арогантност, той няма да посмее да ме заплашва. Все пак сме 2010 година, а не 1995-а…

  Всъщност не мога да се сърдя на Кирил Рашков. Той си е такъв. Това е животът му, който, повярвайте ми, е по-лош от Дантевия ад. Но г-н Рашков знае, че колкото и журналисти да напсува, на него все ще му се разминава. В крайна сметка, за 20 години нито един прокурор не набра смелост да го попита откъде са парите му за грозните псевдобарокови палати и Ес-класите с кожена тапицерия.

  Ако ме питате как ще завърши всичко, мога да ви кажа: НИКАК.

  И затова са виновни двама униформени служители, на чиято съвест ще лежи поредният провал на г-н Цветанов /когото иначе много уважавам/. Да поясня… След като г-н Рашков взе „компрометиращата” касета, той великодушно ме пусна да изляза от автомобила му. И добави: „Сега ще дойдеш вкъщи да се разберем”. Точно в този момент се появи патрулка с двама полицаи. Те не се опитаха да разберат. Те знаеха. Нямаха нужда от моите обяснения. Просто ми казаха: „Ела сам до дома на цар Киро. Карай след нас”. Двамата униформени щяха да ме разпитат в тронната зала на цар Киро. Явно домът му изпълнява функцията на местен полицейски участък или прокуратура. Срам за шибаната ни държава, г-н Цветанов! Полицаите да водят репортер в дома на местен алкохолен бос, за да му се обясняват за неудобството, причинено му от журналиста… Затова не е никак чудно онова, което последва.

  Пред дома на г-н Рашков бях посрещнат с псувни, заплахи за изкормване и засилка с ритник

  /явно, дебелият младеж, който замахна към мен, беше гледал много каратистки филми/. Честно да ви кажа, тези 10 секунди, в които очаквах ритника на принц Георги, ми се сториха няколко часа. Можех спокойно да размишлявам: да спринтирам ли или да остана, за да ме спасят полицаите, които стояха на десетина метра от нас… Слава Богу, оказах се предвидлив! Редовно ходя на фитнес и съм добър в бягането. Скок надясно и спринт, в който имах чувството, че спасявам живота си. После добрите полицаи озаптиха разгневения „принц”: „Айде, да не правим панаири”. Рекох си: „Човекът се е объркал нещо. Афектиран е. На всеки се случва”.

  И влязох в тронната зала на царя.

  На метър от мен седна г-н Рашков, отдясно застанаха полицаите, отляво – царският кортеж: мургавите царици, принцеси и принцове. Делеше ни само една дървена масичка. Безкрайният царски монолог звучеше като нравоучително напътствие и абстрактна заплаха. Отново ми напомни, че такива като мен ги бесели с хиляди в Иран и Ирак. Полицаите гледаха с разбиране. Не направиха и най-малкия опит да апострофират Царя. Каква ти касета, какви 5 лева. Стой мирен и се радвай, че си жив.

  Иначе, г-н Рашков, като всеки циганин, си пада малко поет. Обясни ми търпеливо, че гората, която оградил с ограда, е на общината, но просто той я пази. Така ми каза: „Пазя я, но не е моя. Жал ме е за животинките в нея. Ако махна оградата, селяните ще ги избият”. Не се майтапя. Това бяха думите на Царя. Чудех се дали да се захиля или да заплача от умиление. Тъкмо да се сприятелим, и хоп, принц Георги седна срещу мен и започна да ме гледа в очите като хипнотизатор. Когато отместих поглед, той просто каза: „Запомних те добре.

  Ще те намеря в Пловдив и ще те изкормя. Ще ти откъсна главата…”

  и прочие дивотии. Тогава взе, че ми звънна телефона. Търсеше ме колежка от телевизията. Слава Богу, в суматохата на пътя бях вече предупредил началниците си в София, че съм влязъл в устата на цар Киро. И те предвидливо се обадили на когото трябва, за да дойде екип криминалисти от Асеновград. Но в този момент те все още бяха далеч. А цар Киро, подразнен от моя безжичен разговор, издърпа телефона и започна диалог с колежката от София: „… А знаеш ли, че такива като вас ги бесят по дърветата в Иран и Ирак?! Майка ти д…ба, ай сиктир!” Затвори телефона. Но не предполагаше, че разговорът вече е записан. Другото са вече маловажни подробности.

  Дойдоха истинските полицаи и ме освободиха.

  Не се наемам да споря дали съм бил в плен или просто на гости при цар Киро. Двамата униформени

 33. 34 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Хората в Катуница го обвиняват директно с връзки с бившата ДС и че са го използвали преди 10.11. 89г като муле за каптагон за Западна Европа. Че контролира канал за наркотици и в момента. Че много високопоставени политици са го посещавали. Че говори на малки имена на висши прокурори и висши полицаи..
  Политиците и бившата ДС създадоха и развиха това мангалско чудовище и чувството му за безнаказаност!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 34. 35 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 450 Неутрално


  До коментар [#33] от "юноша бледен":

  Това е проблемацията, която е мнооого по-голяма от циганския проблем - корумпираните българи-дупедавци!

  Любов и светлина!
 35. 36 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Изрод.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 36. 37 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#20] от "Гражданин":

  Размножете по всички форуми тази снимка като предизборна.
  С позволение на "Гражданин" още един път я припомням:http://www.afera.bg/images/image/car%20kiro%281%29.jpg

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 39 Профил на dduchev
  dduchev
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Моля най-учтиво редакторите да свалите названието "Цар Киро" и да го замените с истинското име на този човек. Недейте да бетонирате имагинерната позиция на този престъпник. Моля за редакция на заглавието и да се пише в кавички или да се изяснява че това е прозвище на човека Кирил Рашков.

 39. 40 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 672 Разстроено

  До коментар [#20] от "Гражданин":

  Извиявай, ала това ми се чини фотошопски монтаж, при това нескопосан...само вижте рязката разлика в осветеноста на лицето на мангала и мутрите на другите двама индивида.
  Както и да е...
  По-важното за мен е, че днес на протеста в София бяхме една шепа хора.
  А по форумите и сурат-бука бъка от силни и патетични приказки...
  И кво стана-НИщО!!!!
  Къде отиде ланския сняг?
  Мърди сме, и мангалите го знаят, освен, че и знаят как да си изтъргуват "правата", КОИТО НЕ ИМ СЕ ПОЛАГАТ!
  Искам да се въведе образователен ценз за гласуване-минимум завършено основно образование, платени данъци и такси за поне година назад в населеното място по местоживеене.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 40. 41 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Перфектен момент за исканият от ЕК закон Попова!

  Сега е най-добрият момент паритите да се обединят около исканият от ЕС закон Попова. Всеки който не може да докаже приходи над 50 000 лева и не е платил данъци без съд и присъда му се отнема в полза на държавата! С един замах ще се пресекат и сивата икономика тоест тези които вземат 300 лева официално а неофициално 700-800 и тия които през 90-те години направиха пачките като така нареченият Цар Киро! Щото дъртият 70 годишен пенсионер си натрупа парите точочно през 80-те и 90-те години откъдето има и дори през 80-те години 30годишна присъда. За сръвнение НАП има парвомощия да разследва само 5 години назад а не всичките доходи при това НАп трябва да докаже в съда че доходите са незаконни за да ти отнеме къща или кола!

  Така без разлика етнос и религия българи турци цигани всички ще са под ударите на закона и който не си е платил данъците за имането - пари къщи коли и т.н. директно ще му се тонема в полза на държавата!

  пс НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА ЕТНИЧОСКО НАПРЕЖЕНИЕ. ЕДНА ИСКРА И Б-Я МОЖЕ ДА ПЛАМНЕ. НИЕ СМЕ НА БАЛКАНИТЕ А НА БАЛКАНИТЕ ВСИЧКИ БЕЗ НАС СЕ КОЛИХА И БЕСИХА. МНОГО МАЛКО ТРЯБВА И НИЕ ДА СЕ ИЗКОЛИМ ТУКА.

 41. 42 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ. ЕДНА ИСКРА И Б-Я МОЖЕ ДА ПЛАМНЕ. НИЕ СМЕ НА БАЛКАНИТЕ А НА БАЛКАНИТЕ ВСИЧКИ БЕЗ НАС СЪСЕДНИ СТРАНИ СЕ КОЛИХА И БЕСИХА. МНОГО МАЛКО ТРЯБВА И НИЕ ДА СЕ ИЗКОЛИМ. ИГРАЕМ СИ С ОГЪНЯ И ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ЖЕЛЕВЯМЕ. СЪРБИТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ СЕ СЪЖАЛЯВАТ. ВРЪЩАНЕ ОТ ТОЯ ПЪТ НЯМА!

  Перфектен момент за исканият от ЕК закон Попова!

  Сега е най-добрият момент паритите да се обединят около исканият от ЕС закон Попова. Всеки който не може да докаже приходи над 50 000 лева и не е платил данъци без съд и присъда му се отнема в полза на държавата! Тъй като е без съд и присъда корумпиранат съдебна с-ма няма да може да спаси този път никой! С един замах ще се пресекат и сивата икономика тоест тези които вземат 300 лева официално а неофициално 700-800 и тия които през 90-те години направиха пачките като така нареченият Цар Киро! Щото дъртият 70 годишен пенсионер си натрупа парите точочно през 80-те и 90-те години откъдето има и дори през 80-те години 30годишна присъда. За сръвнение НАП има парвомощия да разследва само 5 години назад а не всичките доходи при това НАп трябва да докаже в съда че доходите са незаконни за да ти отнеме къща или кола!

  Така без разлика етнос и религия българи турци цигани всички ще са под ударите на закона и който не си е платил данъците за имането - пари къщи коли и т.н. директно ще му се отнема в полза на държавата!

 42. 43 Профил на jambo77
  jambo77
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не бива да имаме и такова МВР, което впоследствие да отчита някаква дейност със 127 ареста. (Бих се учудил, ако до 24 часа задържаните не бъдат освободени - подпиращите се жандармеристи няма как да докажат кой фен какво е вършил в Катуница.)
  Полицейската работа в Катуница замириса в мига, в който
  Калин Георгиев изкара от селото цялата фамилия Рашкови
  Ако са виновни, защо не ги задържаха в ареста? Ако са невинни и сами са искали закрила - защо не бяха защитени имотите им? Защо полицията позволи Катуница да заприлича на Белфаст.
  http://avtorski.pogled.info/article/23992/Golyama-politseiska-belya-stana-v-Katunitsa

 43. 44 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Дневник, моля не наричайте този индивид цар. Това е обида към всички български владетели.
  Случващото се е шокиращо, но не и неочаквано. То не е етнически и политически конфликт, а ответна реакция срещу произвола на един самозабравил се престъпник.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 44. 45 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1170 Любопитно

  Сещате ли се как Славито Трифонов беше го канил тоя мангал със сина му и си говориха като първи приятели ни лук яли ни лук мирисали. Приятелски тон. Няма фалшив алкохол, няма нищо!
  Ей Бога ми, всичко може да е, ама поне едно хубаво имаше през комунизма - такива мангали бяха по концлагерите, а останалите бачкаха! Щото иначе народната милиция наистина пазеше! Ама не само пазеше ами и яко биеше!

 45. 46 Профил на Асенчо
  Асенчо
  Рейтинг: 395 Неутрално

  През 1984 година Рашков е арестуван за притежание на злато и валута. От дома му са иззети над 2 милиона лева. Изпратен е в лагер на остров Белене.

  Преди 1989 година Цар Киро има 7 присъди, за които е осъден общо на 30 години затвор.

  1990 година Цар Киро е помилван от седерасите понеже бил политически затворник

  Казвам се Асен и съм от Сливен но не съм Костовист
 46. 47 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  и как хитровато подмята само: "Идват при мене за изборите" А сега а видим кой ще хвърли първи камък.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 47. 49 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#40] от "clutch":

  Поне от това дето видях,мисля,че това е от приемането му в Герб и не е фотошоп.Гледам пиксели ,размери не ми се вижда да е фото шоп или ако е от там трябва доста игра и не ми се вярва някой да седне да я прави.Все пак ентусиасти не липсват.
  А относно болестите му,има тежък диабет но е на таблетки не е на инсулин.Има дискова херния,ама не е за операция.Кървно високо и холестерол висок. Аз съм общувал с него и мога да ви кажа,че не е прост изобщо,а мисли по-бързо от полвината българи.От онези дето снощи са били там съвкупно с полицаите мисли по-добре.
  Относно Каптагона,Цар Киро е много ниска топка за да играе с него.С каптагон се занимаваха Фатиците под крилото на ДС и Кинтекс.Царо караше електронни часовници и дънки и злато.. ей такива нещица във времето на дефицита.Има си всичко под ръка и съдии и прокурори и политици,ама както сега е с политиците никога не е бил. На СДС даде 5 компютъра за това ,че го извадиха от затвора и на първите избори секциите в Столипиново даваха 100% синьо. В една имаше един червен ,ама мангалите викат : той се обърка човека и се извини.Може ли да я направите синя?

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 48. 50 Профил на tmintov
  tmintov
  Рейтинг: 5 Гневно

  Една емблематична снимка, която обяснява всичко:
  http://eltimir.ucoz.ru/_nw/23/12163906.jpg

 49. 51 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#20] от "Гражданин":

  И? Какво цели да покаже този явен монтаж?

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 50. 52 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#48] от "konstantinos":

  Браво веднага ме опроверга.Наистина е преработена снимката
  Е ентусиастите не липсват.Все пак да се очаква другата снимка по други вестници да се появи...Голям смях ще пада.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 51. 53 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#49] от "д-р Петроff":

  Само виж светлината, не била фотошоп... Ти наистина ли си толкоз неграмотен, или просто лъжеш по навик?

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 52. 54 Профил на konstantinos
  konstantinos
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Честно казано, абсурдно е да не се познават Бойко и Киро. Да бяхме с население като в САЩ пак щяха да се познават. Но пък снимката си е фалшификат.
  Друго си мисля: след като се разпространи тая снимка, бат Бойко като нищо ще каже: "Разпространяват един явен фалшификат, че уж сме седели да една маса с цар Киро. Ето я истинската снимка!"
  Иди после доказвай, че си правят взаимни услуги, като всички на това ниво в тая наша държава...

 53. 55 Профил на Анди
  Анди
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Тоя ако беше където м уе мястото - в затвора нямаше да се случи всичко това.

 54. 56 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 925 Неутрално

  "Известният като Цар Киро Кирил Рашков е вече на 70 години. Още по времето на социализма получава присъди за общо 30 години затвор за различни престъпления, сред които притежание на злато и много пари. Скоро след демократичните промени регистрира фирма за производство на алкохол и я нарича "Цар Гого"."

  Ами от цялата работа излиза, че към 1990, началото на демократичните промени, Цар Киро е бил около 50 годишен, от които тоталитарната комунистическа власт му е дала 30 години затвор, т.е. той не е прекарал в затвора само 3 от всичките 32 пълнолетни години. През време на демокрацията не е осъждан, но пък стана "цар" и милионер. После разправяйте, че българската демокрация и правосъдната и система е лошо нещо, а пък комунизма - хубаво....

 55. 57 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#46] от "Митьо Пищова":

  През 1990г. на власт беше БСП, Мин.-председател беше Луканов. Него ли имаш предвид като "седераст"?

 56. 58 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#48] от "konstantinos":

  Ясно, че е монтаж. Ако на власт беше примерно ДСБ, другарите щяха да сложат снимка на Киро с Иван Костов и Екатерина Михайлова например, и щяха да ни убеждават, че са го приели в ДСБ.

 57. 59 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  Как е възможно при наличието на толкова много престъпления тази личност все още да е на свобода! Та той демонстрира престъпните си наклонности перманентно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 60 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Всъщност Цар Киро получава амнистия ( заедно с много други криминални затворници) през декември 1990 чрез указ, подписан от тогавашния президент Жельо Желев. Даването на амнистия на затворници е част от прерогативите на държавния глава и преди приемането на новата конституция през 1991г.

 59. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 63 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#48] от "konstantinos":
  След като видях и тази снимка тази сутрин изпитвам срам от прибързаната си реакция от първата публикувана снимка-т.н. фалшификат. Не се наемам да казвам коя от двете снимки е вярната, независимо че имам известни познания от фотошоп. Единствено мога да направя извода, че моята прибързана реакция показва колко лесно може да се предизвика озлобление и мъст и колко е важно да има вярна и точна информация. Въпроса е къде са разследващите жулналисти ? Ако автора на снимката е обикновен гражданин, той явно не си е дал сметка, че колажа му може да има последствия извън желанието му за шега. Ако е обаче фалшификат от арсенала на ДС това е още по-показателно колко дълбоко в лайната искат да ни вкарат, само и само да ни объркват живота, а те да си продължат с далаверите. Още един път се извинявам на форумците, ако с прибързаната си реакция съм съдействувал за целенасоченото манипулиране с фотосите.

 62. 64 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 672 Любопитно

  Не се ли казваше "дела и документи"? По̀ си пасва на безглавието и безвремието, чиито плодове тепърва ще берем.

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 63. 65 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Това е циганският к/рай.
  Ако имат добри водачи циганите могат да използват края на Киро за начало на огражданяването си.
  Не вярвам да разберат .
  За съжаление

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 64. 66 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  [quote#41:"merkel"] С един замах ще се пресекат и сивата икономика тоест тези които вземат 300 лева официално а неофициално 700-800 и тия които през 90-те години направиха пачките като така нареченият Цар Киро![/quote]
  Ето в това е проблемът на закона Попова- почти всеки гражданин попада под ударите му, а престъпниците при 1000000 проверки със сигурност ще си останат безнаказани. Какво пречи сумата да е 500000 или 1000000? Често една от многото коли на политик или мутра струва над милион(Бентли, Кайен и т.н.). В сегашния си вид законът "Попова" е умишлено направено недоносче, което само би отчело приемането на някакви правила, но пък такива си имаме достатъчно, а спазване нямаме.

 65. 67 Профил на Асенчо
  Асенчо
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#57] от "aralambi":

  След Тодор Живков всичките са седерас-демократи

  Казвам се Асен и съм от Сливен но не съм Костовист
 66. 68 Профил на Асенчо
  Асенчо
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#63] от "paolo51":

  Ама ти нарочно си пуснал такава нескопосана фотошопска снимка хитрецо щото после като се появи истинската снимка да си викат хората мани тва е фотошоп

  Казвам се Асен и съм от Сливен но не съм Костовист
 67. 69 Профил на konstantinos
  konstantinos
  Рейтинг: 229 Неутрално

  paolo51,
  чест ти прави това изказване! Аз лично 100% бих се подвел. Попаднах на истинската снимка случайно.

 68. 70 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 229 Неутрално

  От така представеното му досие става ясно, че и без да се полагат кой-знае какви умствени усилия, можем да стигнем до извода, че Цар Киро може да прави каквото си поиска и когато си поиска. За парлама може да има некво разследване или дело. Крайния резултат - познайте - едно голямо нищо. И така до края на света. И за капак Данаилов кандидат за вице.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK