"Биволъ": Имането на ромската "царска фамилия"

Кирил Рашков, известен като Цар Киро

© Георги Кожухаров

Кирил Рашков, известен като Цар КироКирил Рашков има само една фирма и тя е в ликвидация от 1993 г. Това показва справка в публичните регистри за собствеността на Рашков, известен като Цар Киро, и неговото семейство. Информацията публикува журналистът Атанас Чобанов от сайта "Биволъ":


Няколко дни след като обяви, че млъква за времето на предизборната кампания, главният прокурор Борис Велчев все пак проговори, че прокуратурата започва проверка на имотното състояние на Кирил Рашков, известен още като ромския "Цар Киро". Не е ясно колко време ще продължи задълбочената проверка, която би трябвало да включва банкови сметки и данъчна история на семейството. Достъпните за журналистите данни от публичните регистри позволяват да се установи за няколко часа следното:


Повечето от имотните сделки на "самодържеца" Кирил Рашков в Катуница са трудни за проследяване в имотния регистър. В 9 сделки от 10 не е отбелязано кой на кого и колко квадратни метра земя е продал. Знае се само, че през 2004 г. три декара от собствеността на старите Рашкови се прехвърлят на дъщерята Събка Рашкова. Няма данни и за сделките на Рашков в Пловдив, където той е купил имоти през 1992 и 1994 г., а през 2001 г. се е сдобил и с гараж.
Най-големият имот, владян от Рашков и съпругата му, е телеугоително стопанство в с. Тертер, община Кубрат, с площ от 98 декара. Вероятно стопанството е придобито в ранните години на демокрацията, защото в имотния регистър, който пази данни от 1992 г. до днес, няма данни за такава покупка.


През 2007 г. Костадинка и Кирил Рашкови продават стопанството заедно с нива от 12 декара на фирма "Лудогорие инвест" ООД, свързана със заместник областния председател на ДПС в Разград Хамза Чакър. Чакър е разследван за злоупотреби по САПАРД. Според разследващите той мамел Брюксел по схемата "Николов-Стойков", при която стари машини се декларират като нови.


Семейството на ромския цар е имало и къща в Хасково, построена на парцел от 270 кв/м. Имотът е придобит през 2001 г. и е продаден през 2005 г.


Кирил Рашков не е успешен бизнесмен според търговския регистър. Името му се свързва само с едноименното ЕООД, което от 1993 г. е обявено в ликвидация. Благоверната му съпруга Костадинка никога не е имала фирми на свое име.


Кирил и Костадинка, които са на пенсионна възраст, имат редовен здравноосигурителен статус въпреки няколко месеца неплатени вноски на Кирил Рашков от 2007 г.


Наследството на "Принцовете"


Покойният "принц" Иван Рашков е развивал бизнес като съсобственик във фирмата "Биоконс", регистрирана в Катуница. Нейната дейност включва "покупка на спирт и неговата преработка в безалкохолни и алкохолни напитки и тяхната продажба в бутилиран вид". През 2006 г. фирмата е осигурявала цели 11 работници, а през 2008 г. те спадат до 1. Последният публичен счетоводен баланс показва стриктно равновесие между активи и пасиви. При над 400 000 лева оборот за 2008 и 2009 г. фирмата успява да излезе счетоводно на нула.


Имотната история на Иван сочи, че той се е специализирал в раздаване на кредити срещу ипотеки. Кредитополучатели от Пловдивско, Карловско и Бургаско залагали имотите си срещу взетите от Иван Рашков заеми. За един от тях има данни, че не е успял да си върне дълга навреме и през 2003 г. имотът му на морето, в град Черноморец, е станал собственост на "принца".


Другият "принц", Ангел Рашков, роден през 67 г., върти бизнес чрез пловдивската фирма "Евро стандарт". Също като "Биоконс" тя се специализира в производството на спирт и не отчита приходи. В стария фирмен регистър Ангел е вписан и като управител на фирмата "Цар Гого", за която се твърди, че през 90-те години е замесена в производство на фалшив алкохол.


През ноември 2009 г. Агенция "Митници" прави инспекция на фирмата "Евро стандарт" и установява наличието на уреди и съоръжения за производство на алкохол. Следните редове не са анекдот, а са цитати от протоколи № 1657/01.11.2009 г. и № 523/01.11.2009 г. на Агенция "Митници". Хората на Танов са описали доста точно с какво се занимава фирмата на "принц" Ангел, който не присъства на огледа и е представляван от самия "Цар Киро":


1. В четири помещения, част от цеха, били намерени общо 35 необозначени съда с меласа, за които Кирил Рашков заявил, че са с вместимост между 8 и 17 куб. м.


2. В двора на цеха били намерени общо 26 необозначени съда с меласа, за които Рашков заявил, че са с вместимост между 4 и 17 куб. м.


3. В двора на цеха бил намерен и басейн с размери 9 м на 25 м и дълбочина 1 метър, също пълен с меласа.


4. В едно от помещенията на цеха била намерена дестилационна колона, която в момента на проверката работела и уредите на контролното табло отчитали различни показания – подробно описани в съставения протокол за извършени контролни действия № 523 от 01.11.2009 г.


5. В друго помещение на обекта била намерена метална цистерна с вместимост 8 тона, на дъното на която имало течност с ниво от 25 см, измерена от дъното на съда. След извършено замерване с денситометър е установено, че течността е с 93 алкохолни градуса.


Установено било още, че дестилационната колона е била свързана посредством маркуч с един от металните съдове, намиращи се в близост до нея, и чрез него към съда се вливала течност с мирис на спирт. При измерване с денситометър се установило, че течността има 93 алкохолни градуса.


До дестилационната колона били намерени и други съдове, от които излизал друг маркуч, чийто край бил насочен към шахтата за отпадните води. От този маркуч също изтичала течност с мирис на спирт. При извършеното замерване било установено, че течността е с 93 алкохолни градуса. С оглед така установеното митническите органи приели, че по този начин се прави опит за прикриване на незаконно производство на етилов алкохол.


В близост до колоната проверяващите намерили и работна тетрадка. Същата съдържала данни за работата на дестилационната колона, както и данни за произведен етилов алкохол – количество, съдове, дати на производство.


В дадените при проверката обяснения Кирил А. Рашков посочил, че дестилационната колона се подгрява, за да не се спукат тръбите, като не знаел какъв е спиртът, който изтича от нея. Относно намереното количество спирт той заявил, че е закупен. Относно намерените количества меласа заявил, че е под наем.


Не е анекдот и даденото от Ангел Рашков писмено обяснение, в което той твърди, че "на всяко първо число на месеца е разпоредил да се загрява парният котел и инсталацията с профилактична цел за седемдесет и два часови изпитания, като течът от колоната се явява остатък от материала, който е заложен за изпитванията".


За тези своеволия фирмата на Рашков отнася глоба от 2000 лв., колкото струва нов фар за луксозния му мерцедес. Конфискувана е и инсталацията за дестилиране на алкохол. "Изпитванията на първо число на месеца" очевидно са били доходоносни за Ангел Рашков, който е инвестирал в имоти в Катуница и в Пловдив. Най-забележителните придобивки на Ангел са през 2003 г.: мезонет от 154 кв.м в идеалния център на Пловдив и апартамент от 151 кв.м пак в центъра на града. През 2006 г. Ангел и Гергина Рашкови продават мезонета. В село Катуница Ангел Рашков се води земевладелец, като сделките му с ниви са основно от 1997 г. преди деноминацията на лева. Информацията за размера на имотите и предишните собственици обаче не е директно достъпна, освен за закупената през 2008 г. нива от 4 декара.


Въпреки доброто си имотно състояние Ангел Рашков изобщо не си е плащал здравните вноски от март 2000 до май 2007 г. и в първата половина на 2011 г., поради което в момента е с прекъснати здравноосигурителни права.


Ангел и покойният му брат Иван са съоснователи на партията "Свободна България", регистрирана през 1999 г.


И ромският "инфант"


Внукът на Иван Рашков - Ангел, роден през 91 г., е наследил бизнеса на баща си Иван във фирмата "Биоконс", а вероятно и имотите му. Няма данни за участието му в други фирми.


Младият Рашков е придобил през 2009 г. парцел от 345 кв.м на централен булевард в Пловдив, заедно с постройките, обозначени като хангар, депо, гараж и обитаем тавански етаж от 132 кв.м.


"Инфантът" не плаща здравни осигуровки от навършването на пълнолетието си до юли тази година и е с прекъснати здравноосигурителни права.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Ами значи има несъответствие между доходи и имущество. Какво по просто нещо - конфискация!

  malart.blog.bg
 2. 2 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 922 Неутрално

  На вниманието на Прокуратурата!
  ----------------------------------
  Колко са като тоя? Ако има други като него - прави ли се нещо?
  Ало, Правни органи!
  Да сте чували понятието "Катализатор на обществено-политически събития"? Да не стане така, че това събитие да катализира промените в нещо по-сериозно! Стегнете се и не подтичвайте след събитията.

  Да разлая троловете!!
 3. 3 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 840 Неутрално

  #1, не забравяй, че Цар Киро вероятно е имал тъща, и тя може да му е прехвърлила имоти и пари. Тя, тъщата, сигурно вече не е жива, но и да беше, НАП нямаше да открият нищо нередно при проверката.

 4. 4 Профил на A.K
  A.K
  Рейтинг: 675 Неутрално
 5. 5 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 778 Весело

  Меласа под наем ))))) Дъртата кратуна това ли е успяла да измисли само. Как да не го глобиш 2к лева.

 6. 6 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  Какво ще отговорят длъжностните леца за този протокол - Вариянти:
  1. Не съм виждал протокола.
  2. Загубили сме протокола.
  3 Ама то това ли пишеше в протокола.
  4. Не си спомням.
  5. Този въпрос застрашава моите граждански права.
  6. Вие толкова ли сте изправен та питате.
  7. Изпратил съм протокола на ....
  8. Не съм получил протокола
  ....
  ....
  ....

  подпис
 7. 7 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1304 Гневно

  Ето какъв смешник доведе до смъртта на две български момчета! Вместо да търка наровете в пандиза при себеподобните си, той умишлено разпорежда убийството на млад Българин... И е много вероятно да му се размине, имайки предвид меките ни управници!

 8. 8 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мда, разбрахме, че всички институции просто са имитирали дейност, когато се е отнасяло до проверки на дейността на "величеството" през всичките тези 20 ина години...
  Иначе той, "бедничкият" си е вършел пак същото, каквото и преди 1989 г.
  Всъщност разликата е, че тогава е получавал присъди, а сега има-няма 2 х. лв. глоба...
  Иначе - фирмите му не вървят, а пък той въпреки всичко е доста заможен...
  Хайде сега да видим дали държавата може да прилага законите и когато става въпрос за богатите!
  Механизми има достатъчно!

 9. 9 Профил на sevda_atina
  sevda_atina
  Рейтинг: 418 Гневно

  " В 9 сделки от 10 не е отбелязано кой на кого и колко квадратни метра земя е продал. " Много интересни сделки - без имена и цифри?! И това , ако не е за разследване и съд?
  И още нещо интересно:" Вероятно стопанството е придобито в ранните години на демокрацията, защото в имотния регистър, който пази данни от 1992 г. до днес няма данни за такава покупка" Как тогава е придобито??
  Явно този самозван цар е бил под крилото на много партийни и държавни служители ( и не само) . През годините, както се разбира от статията, съдебната система е работила за него с пълна сила ... , сигурно е бил добър спонсор...

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Поредния абсолютен пример, че НЯМАМЕ ДЪРЖАВА. Институциите, върху, които се гради държава, ПОЛИЦИЯ, СЪД, ПРОКУРАТУРА / АРМИЯ/ са тотално рухнали. Нямаше да се стигне до тук, ако гореспоменатите институции не бяха абдикирали от задълженията си и си бяха свършили работата о,време.

 11. 11 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Знае се, че Цар Киро е получил амнистия и е пуснат предсрочно от затвора през 1990. Колко години е имал да излежава още Кирил Рашков? Нека разследващата журналистика установи с указ на кой държавен глава става това! Държавен глава на България до 5 юли 1990 е Петър Младенов, а от 1 август насетне това е Жельо Желев. Какви са били мотивите на държавния ни глава по това време да освобождава предсрочно криминални затворници, излежали само малка част от присъдата?!

 12. 12 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "malart":

  да и като социално слаб да му дадат апартамент в централния софииски затвор в коита да съжителства с няколко скинари

 13. 13 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 367 Весело

  Според мен тоя палат на тоя мангал в Катуница, трябва да стане веднага една хубава детска градина или дом за деца. Колите му да се боядисат от черно в бяло за негова сметка и да станат линейки, след което да се дарят на ропските села чрез жребий в БТВ новините като Бенатова тегли печелившите. Децата на мангала трябва да бъдат задържани за 48ч под стража и да им се метне един бой като от бай тошово време, а Киро мангала да се съблече гол и да му се напише "новите дрехи на царя" на гъза.

 14. 14 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1072 Гневно

  "покупка на спирт и неговата преработка в безалкохолни и алкохолни напитки"

  Ама то тия са си го вписали във фирмения регистър - всякакви видове лъжи със спирт! Включително и безалкохолни!

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 15. 15 Профил на Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Рейтинг: 624 Гневно

  Ако само пет реда от статията са верни и не стигат да ги осъдят, тогава не знам какво още им трябва!!!!

  А най-много ми хареса:
  "покупка на спирт и неговата преработка в безалкохолни и алкохолни напитки"

  Абе я кажете като как се преработва спирт в безалкохолна напитка или аз не чета нещо добре?!

 16. 16 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Могат да му конфискуват всичко на циганина ,само,че тогава ще каже колко, кога и на кого е давал през годините за да му върви бизнеса .

 17. 17 Профил на mikola
  mikola
  Рейтинг: 418 Неутрално

  както може да има кафе без кофеин така може да има и безалкохолна ракия

 18. 18 Профил на godzyla66
  godzyla66
  Рейтинг: 367 Разстроено

  До коментар [#11] от "kirsner":

  Указа е на Желю ЖЕЛЕВ !...

  Той е " пожалил " Кирил РАШКОВ , но при какви " условия " не е ясно !

  http://bosia.blog.bg/politika/2011/09/26/sreshtite-mi-s-kiro-rashkov.826051

  " ... Той директно започна, че идвал, за да освободя баща му от затвора. Научил, че съм изкарал много затворници и дошъл при мен да освободя и баща му. Отвори чантата и заизважда пачки с банкноти. Побеснях. Хванах парите и ги изхвърлих на стълбището, изхвърлих и него. Той ме изгледа и каза, че щом аз не ги искам-друг ще ги вземе.След три месеца Киро излезе от затвора.Указът беше подписан от Желю Желев.... "
  ДЕМОКРАЦИЯ на ПАЧКИТЕ ?

  Цензурите да си таковат майката! Мразя Боко Глупака и ще го казвам в прав текст!
 19. 19 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  До коментар [#3] от "kirsner":

  Той е мангал бе! И знаеш ли какво означава това?! Че има поне 13-сет тъщи! Смятай!!! Цецо ряпа да яде...

 20. 20 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Не вярвам на българската прокуратура! Не вярвам на българската държава! Случаят ще бъде бързо потушен, защото е показателен за корупцията, пропила изцяло държавата.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 21. 21 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  „Гео Милев”. Вече повече от 10 години царевичният завод снабдява Цар Киро със спирт и макар това от години да е публична тайна, далаверата все още не е пресечена. Заводът се управлява от тъста на футболиста Емил Кременлиев и всяка седмица добива като вторичен елемент от смилането на царевичната меласа и нишестето 93-градусов спирт и глутен."
  ..........................
  Точка 5 от статията по горе: "След извършено замерване с денситометър е установено, че течността е с 93 алкохолни градуса."
  Кременлиев -тъст, цар киро - син, ей дей ги бизнес партньорите, ей дей ги чадърчитата...

  http://pravda.bg/%D1%86%D0%B0%D1%80-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0/

  nemo malus felix, minime corruptor.
 22. 22 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#1:"malart"]

  Ами значи има несъответствие между доходи и имущество. Какво по просто нещо - конфискация[/quote]
  Защо само конфискация? В нормални държави се седи в пандиза, и мнооооого години, за укриване на доходи и неплащане на данъци. В щатите така озаптиха Ал Капоне докато умря в затвора - за неплатени данъци, не за рекет, убиства и други неща.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 23. 23 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  Колко бърже се разбра положението с фамилията Рашкови, а според премиера прокуратура и НАП са започнали проверка едва от 10-на дни, ако е вярно въобще.

 24. 24 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#9] от "sevda_atina":

  Дааааа е как така са вписани тези сделки, искаме имената на тези НОТАРИУС -и изповядвали тези сделки и изготвили тези нотариални актове. Менте,менте , ментета, менте алкохол менте цар прави в менте държава. Ужассссс!!!

 25. 25 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Четейки коментарите, стигнах до извода, че колкото и да се джавкал с повечето хора, пишещи тук, за важните неща сме на едно мнение. Нека не пренебрегваме това обединение, да не го изпускаме..Изпуснем ли момента за промяна, още 22 години ще им бъдем слуги..

 26. 26 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 585 Гневно

  Цар Киро стана "козел отпущения" защото е циганин.

  Ами другите "царкировци" като министърът със 6-те апартамента, ами политикът който взе 1.5 милиона за 'консултации' и др. и др знайни и незнайни ?

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 27. 27 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#4] от "A.K":Какво й е на циганската работа? Идва държавния орган ,вади си го и си го завира го в калта и си го прибира. Резултатът от тая проверка защо е глоба 2000 лв? за това ,че не е чукнала продавачката касов бон за 0,08 лв глобата за продавачката и фирмата бе 300 лв- 100 за продавачката и 200 лв за фирмата и няколко дни разправии. А тук кубометри спирт ,работеща дестилационна колона и 2000 лв? Какви тук партии- само продажници на държавни постове. И не от 2 дена.

 28. 28 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Де да беше катунския циганин проблема на държавата и общуването ни, одма да сме го решили.
  Вальо Топлото с 14 годишна ефективна присъда чука тенис в Борисовата и последната инстанция чака изборите и давността да се произнесе.
  Вие си се надайте, че като подпалите опашката на някъв си циганин и ще цъфнете и вържете.
  Че Киро ако си отвори устата да загазят най-много дребни риби от следствие, съд и прокуратура във Филибето.
  Топлото, обаче ако види вратата на панделата от другата страна голям чорап ще разплете.

 29. 29 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  До коментар [#28] от "k_":

  Топлото прилича на делото "Софийски имоти". Епопея. Да не говорим за присъди.

 30. 30 Профил на aardvark
  aardvark
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Последният публичен счетоводен баланс показва стриктно равновесие между активи и пасиви. При над 400 000 лева оборот за 2008 и 2009 г. фирмата успява да излезе счетоводно на нула."

  Дневник, това, което сте написали, от счетоводна гледна точка е безмислица. В счетоводния баланс ВИНАГИ има равновесие между активи и пасиви, всеки студент по икономика, бизнес, счетоводство или финанси ще ви го каже. Вие говорите за приходи и разходи.

 31. 31 Профил на Atanas Daskalov
  Atanas Daskalov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Лъсна дупето на Пловдив и България .Шенген ли Никога....

  Daskalov53
 32. 32 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Нали става дума все за Киро циганина? Когато започнем да назоваваме нещата с истинските им имена и във вестници като Дневник, ще имаме по-голям шанс да разрешим някои от проблемите с крадливите, неработещи и неинтегриращи се цигани. А и с техните "водачи" като Киро циганина

 33. 33 Профил на shagg
  shagg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Бих попитал и къде е била разследващата журналистика.

 34. 34 Профил на taypan
  taypan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  ДАЛИ ЖЕРТВИТЕ В КАТУНИЦА СА САМО ДВЕ?
  Тази сутрин една световна медия съобщи в новинарския си блок,че жертвите в Катуница са най-малко три.
  Дали това е истина и ако е така,защо тази информация се крие от българското общество?

 35. 35 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ако се опъне нишката "цар киро" кой знае докъде може да се стигне след разплитане на чорапа.

  Yet another blue planet.
 36. 36 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  В публикацията мимоходом се споменава за някакъв си "главен прокурор" - не знаех че има такъв, винаги съм си мислел че длъжноста е вече от 20 години вакантна...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 37. 37 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Гневно

  [quote#6:"Иван К"]Какво ще отговорят длъжностните леца за този протокол[/quote]

  Че то вече е казано:
  "Не е анекдот и даденото от Ангел Рашков писмено обяснение, в което той твърди, че "на всяко първо число на месеца е разпоредил да се загрява парният котел и инсталацията с профилактична цел за седемдесет и два часови изпитания, като течът от колоната се явява остатък от материала, който е заложен за изпитванията"."

  Ето - всичко е от ТЕСТОВЕ. Повтарям - ТЕСТОВЕ. Изобщо той е поредния доказано невинен престъпник.....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 38. 38 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#23:"Читател"]а според премиера прокуратура и НАП са започнали проверка едва от 10-на дни, ако е вярно въобще.[/quote]

  Според мен са ги започнали вчера, но просто не са можели да изготвят заповедта за проверката с по-задна дата.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 39. 39 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 814 Неутрално

  За протокола - в счетоводните баланси активите и пасивите винаги трябва да бъдат "стриктно равновесни" !
  За останалото над тях, трябва прокуратурата и съдът да се произнесат безпристрастно справедливо!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK