Катуница - 72 часа по-късно

Най-голямата къща на Кирил Рашков беше разбита от протестиращите в събота. Самият той е на неизвестно място, но дава телефонни интервюта и твърди, че никога няма да се изсели от Катуница

© Георги Кожухаров

Най-голямата къща на Кирил Рашков беше разбита от протестиращите в събота. Самият той е на неизвестно място, но дава телефонни интервюта и твърди, че никога няма да се изсели от КатуницаЗа името на Катуница има виц, че преди много години един французин много харесал селото и възкликнал: "Кату Ница е!". Според местните обаче името означава "разпръснато селище". Наречено е така заради големите дворове.


В понеделник обаче, когато питате за пътя към Катуница, ви поглеждат от горе до долу и отговарят с въпрос: "Знаете ли какво се случва там?", и не разказват вицове, защото е ден на траур - четири дни след смъртта на 19-годишния Ангел и три, след като сърцето на 16-годишния му приятел Павел не издържа.


В селото, в което живеят около 3 хил. души, хората се движат на големи групи, оглеждат се, говорят тихо. Изглеждат като в постоянна готовност. Те имат цел: "Царят трябва да бъде изгонен и това е единственото решение". "Царят" - Кирил Рашков, по официална информация не е тук.
Въпреки това около 30 полицаи стоят денонощно пред изгорелите му имоти. Те също изглеждат в готовност. Преди три дни те стояха по същия начин, докато около 300 души вилняха, палеха и чупеха къщите на Кирил Рашев след убийството на 19-годишния Ангел Петров.


В Катуница имат въпроси - защо полицията е бездействала и продължава да го прави, и едно често повтаряно твърдение: "Това не е етнически конфликт, а междуличностен!". Проблемът е "цар" Киро, който е нежелан там. Хората не искат случаят да се политизира.


"Борисов реже лентички, Цветанов пее..."


"Тук има много цигани, но никога не сме имали проблем с тях. Обаче няма човек, който да не е обиден от "царя". Страхуваме се за децата си. Внуците му ги малтретират и заплашват, защото се чувстват безнаказани.


Те раздават тяхно си правосъдие", разказва Лиляна Павлова от Катуница. Тя е на около 30 години, очите й са зачервени. Казва, че убитият Ангел е дете на всички. Притеснена е и ядосана едновременно.


"Защо бездейства полицията? Защото той си плаща. Защо полицията изпрати жандармерия пред неговите имоти, а не пред къщата на Ангел? Три дни преди убийството имаше жалба до полицията за отправена заплаха", пита друга жена.

Катуница - 72 часа по-късно

© Георги Кожухаров


"Кой да ни защити? Бойко Борисов ли, дето само реже лентички, или пък Цветан Цветанов, дето пя с Веселин Маринов, докато ние тука се избивахме. Заловени са убийците и това е. Добре, а поръчителите заловени ли са? Ние живеем в това село, ние ги търпим всеки божи ден", провиква се друга жена.


Лицето на 67-годишния Георги Янев е изгоряло от работата на полето. Трепери, докато говори: "Не трябва да се политизира проблемът, само Киро Циганина не трябва да е тук. Ще победим със сила, както той предлага. Имал съм лични проблеми с него преди 15 години – стигнахме до саморазправа, но той си изпусна пистолета и избяга", твърди Георги. Казва, че и синът му е бил заплашван със смърт. Подали жалба в прокуратурата, а оттам иронично им пожелали "успех".


"Това си е отмъщение на лична основа – селянинът срещу циганина, който уби детето. Трябва подкрепа от полиция, прокуратура, не трябва конфликтът да излиза извън селото", предлага жена, която не иска да си казва името с мотива, че има две деца.


Полицията - адски заета


Стоян Тютюнаджията е от Катуница. Той е много възрастен и докато говори, се усмихва широко. Седи в местно заведение и пие кафе със сладолед. Разказва за Трендафил Кашев, местния полицай, когото никой не е виждал отдавна.


"Какво прави по цял ден? Идва тук, оглежда се, яде салам", казва през смях Стоян. Никой от полицаите, които охраняват имотите на "цар" Киро, не иска да говори. Кашев също не е в селото. От областната дирекция на МВР не успяха да намерят служител, който да говори за обстановката в селото. Освен това всички били адски заети заради неочакваното посещение на президента и премиера.


От районната прокуратура в Асеновград казаха, че не знаят точно колко жалби са подадени, но повечето били от фамилията на Кирил Рашков срещу съселяните им. По думите на районния прокурор по всяка преписка било работено и всички били приключили в срок. Докато той още обясняваше, че няма точна информация, от окръжната прокуратура в Пловдив публикуваха справка (виж карето по-долу).


Страх махалата пази


Напрежението от Катуница бързо се пренася в Хаджи Хасан махала, която е в центъра на Пловдив. В неделя привечер там нахлула група мъже, местните ги определят като рокери, които размахвали брадви и пръчки, заплашвали. Полицаите ги спрели. В махалата цари страх.


Страхуват се да пуснат децата на училище, не са отишли на работа в понеделник, за да пазят къщите си. Гетото е известно като "квартала на заможните цигани", но хората там заявяват, че всъщност са турци, дори не знаят кой е "цар" Киро и живеят мирно с всички. Твърдят, че имат доверие на полицията, защото "на кой друг да вярваме".


Хората са застанали пред домовете си, оглеждат всеки непознат. В махалата няма улици, но къщите са спретнати, всяка със сателитна чиния. В един глас заявяват, че ако се наложи, ще се бият. Разграничават се яростно от Кирил Рашков.


В това време момченце на около 5 години се  усмихва палаво, изведнъж се обръща с гръб, вдига блузата си, а отдолу се вижда огромен за ръста му нож. Майка му го вижда от другия край на улицата, втурва се и му забива шамар, защото показва оръжието.


Надежда?


"Надеждата я има, че нещата най-накрая ще се оправят. Защото хората вече няма какво да губят. Трудно се укротява човек, който има пари, а още по-трудно, ако няма. Нещата назряват", клати глава бившият учител Васил от Катуница, докато чете вестник "Втора младост".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Нека всички да живеем в мир, а престъпниците да са в затвора.

 2. 2 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  "Кой да ни защити? Бойко Борисов ли, дето само реже лентички, или пък Цветан Цветанов, дето пя с Веселин Маринов, докато ние тука се избивахме."

  Коментарите май са излишни. За съжаление хората изгубиха доверие в политиците и държавността.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 3. 3 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 950 Неутрално

  А аз едва сега разбрах, че Кирил Рашков е от ГЕРБ.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 4. 4 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 1907 Неутрално

  Въоръжават си децата! Браво бе! И най-откачените или гневни българи не биха посегнали на дете. Ами ако това дете с ножа под блузката падне и се наниже на него или ако нарани с него дете от квартала? Прости хора.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 5. 5 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 377 Гневно

  Гадно...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 6. 6 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Казва, че и синът му е бил заплашван със смърт. Подали жалба в прокуратурата, а оттам иронично им пожелали "успех"

  Ето, това е България в наши дни - казан пълен с топла, къкреща кал, в която киснат и се плацикат доволни политици, съдии, прокурори, ченгета, престъпници, "хидролози", цигански "царе"... И цялото това щастливо свинско войнство играе срещу населението. Ако не вземем нещата в свои ръце, лошо ни се пише.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 7. 7 Профил на ICO 77
  ICO 77
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Проблемът е ПОЛИТИЧЕСКИ защото цар Киро плаща на политици да му пазят чадър. Искам да попитам ББ как ще обясни тази снимка.

  http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/293470_1962010780932_1562708830_31582617_1479114025_n.jpg

  Момчета, казва се стиропор, стерео-пор е животно пеещо на два гласa...
 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Въпреки това около 30 полицаи стоят денонощно пред изгорелите му имоти..." Г-жа Филева, гражданинът рашков не е представил документи за собственост, от които става безспорно ясно, че той е законният собственик на опожарените имоти. Моля, ако не знаете дали кирил рашков има нотариални актове , с които може законосъобразно да удостовери правото си на собственост върху опожарените имоти, не наричайте незаконните постройки "изгорелите МУ имоти" - не е коректно спрямо читателите Ви.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Кой да ни защити? Бойко Борисов ли, дето само реже лентички, или пък Цветан Цветанов, дето пя с Веселин Маринов, докато ние тука се избивахме."

  Бойко Конгратюлейшънса чуваш ли обикновените хора какво казват?

  Готов съм да се озваложа, че следващия път като отидеш да режеш лентички и кажеш на хората как ти си им построил път едва ли не собственоръчно и им го даваш лично от себе си, може и шамари да изядеш.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 10. 10 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Чудно дали Мутрата от ДС ще успее да влезе в Парламента на следващите избори?

  In debt we trust
 11. 11 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  [quote#7:"ICO 77"]Искам да попитам ББ как ще обясни тази снимка. [/quote]


  Трябвало е да сгазят Мутрата, а физкултурникът да получи сърдечен удар.

  In debt we trust
 12. 12 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Със една дума Циганска държава сме , със престъпни цигански Босове и олигарси мафиоти ......... и никакъв СЪД ...

 13. 13 Профил на Тошо Корп.
  Тошо Корп.
  Рейтинг: 590 Любопитно

  До коментар [#7] от "ICO 77":

  Тази снимка е яко Photoshop. Не ме разбирайте погрешно, че защитавам Бойко или "царя" ... хм ни най-малко! Но понеже се занимавам с photoshop и си личи лицето как е взето от друга снимка. И за да няма спор ето доказателството -

  http://www.besove.com/news/2011/07/03/130968192279803.jpg

  краен идеалист
 14. 14 Профил на NewRe
  NewRe
  Рейтинг: 471 Неутрално

  ДА, ЦАРЯТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН!
  И всички царедворци, от цялата страна, извън държавата,
  в чужбина - там може да ги харесат за еспонати в музей на алчността

 15. 15 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Интересен въпрос- защо изпратиха жандармерия пред дома на Рашков, а не на Ангел?!!!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 16. 16 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  [quote#7:"ICO 77"]Искам да попитам ББ как ще обясни тази снимка. [/quote]

  До коментар [#7] от "ICO 77":

  Добрият, лошият и тъпото копеле. Добрият е останал извън кадар

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 17. 17 Профил на NewRe
  NewRe
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#2] от "DrAvalanche":

  Хората не само изгубиха доверие в политиците, а искат да ги линчуват.
  Нали затова си затвориха очите и гласуваха за откровено простия бойко .... уж един от тях, за да отмъщава

 18. 18 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#13] от "Tosho Corporation":

  Умееш ли добре да тифецваш? )))...

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 19. 19 Профил на NewRe
  NewRe
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Шефът на НАП Красимир Стефанов съобщи, че миналата година от дирекцията на приходната агенция в Пловдив е била назначена проверка на имотното състояние на Рашкови, което очевидно надхвърля прага от 500 хил. лв. Проверката обаче била прекратена, защото се оказало, че имуществото на фамилията било придобито преди повече от пет години, тоест била изтекла петгодишната данъчна давност.
  .
  ТОЗИ БЕЗУМЕН ЗАКОН СИ ГО ИЗМИСЛИХА ПОЛИТИЦИТЕ ЗА СЕБЕ СИ.

 20. 20 Профил на Violet
  Violet
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#8] от "dqdomart":

  Обективната журналистика щеше да попита за конкретни факти Красьо Стефанов /НАП/, МВР шефът Цецо Цветанов, Министъра на правосъдието Маргарита Попова (нищо, че са се спасили удобно сега) по закона за достъп до обществената информация /ЗДОИ/, защото все още тлее подтиснато напрежение в гражданите на отделни населени места. Поръчителят и източник на това напрежение няма повдигнато обвинение, сякаш е неизвестен. Тази поддържана неизвестност от държавните овластени органи може да възбуди други подобни конфликти на саморазправа на битова основа и застраши поредни животи на невиини жертви. Чия собственост охраняват в Катуница МВР сега? Колко са подадените жалби от населението на с. Катуница срещу Рашков? Входящи номера? Имена на полицаите, които са били длъжни да ги заведат в регистъра? Имена на прокурора, който не е повдигнал обвинение при заплаха за живота? Какви наказания, уволнения, съд за тях предстоят? И т.н.


  Извадка от ЗДОИ:

  ...Чл. 14. (1) Органите информират за своята дейност чрез публикуване или съобщаване в друга форма.

  (2) Органите са длъжни да съобщават информация, събрана или станала им известна при осъществяване на тяхната дейност, когато тази информация:

  1. може да предотврати заплаха за живота, здравето и безопасността на гражданите или на тяхното имущество;

  2. опровергава разпространена недостоверна информация, засягаща значими обществени интереси;

  3. представлява или би представлявала обществен интерес;

  4. следва да бъде изготвена или предоставена по силата на закон...


  Време е да дойдат новите "Горяни": http://www.youtube.com/watch?v=sw5FbEOGFJ4
 21. 21 Профил на crimson
  crimson
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#7] от "ICO 77":

  хаха.... много лесно се манипулира народа ей .....тц мтц тц

 22. 22 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 590 Гневно

  Киро е плащал на всички,които сега са в опозиция..Просто цялата работа е режисирана и целта е връщане на "старите муцуни" от политическият елит на „софрата“ за „глозгане кокалите“ на народа!!!Не се подвеждайте БЪЛГАРИ !

 23. 23 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Защо никой не коментира или сравнява мангала Киро с не по-малко отвратителните братя Галеви! Единият тормози едно село, а братята - среден за БГ град! Ами нима ТИМ не заплаши граждани на Варна с убийства заради това, че задигнаха с помощта на собствения им кмет и съветници цялата морска градина! Я вижте истинското лице на проблема, той изобщо не е само цигански!

 24. 24 Профил на wonder
  wonder
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#9] от "NPaine":

  За нещастие т. нар. ни премиер е доста по-нахален и циничен и такива неща не го плашат. Все пак той има мисия да "дава на народа". И така малко по-рано днес...

  "...агенция "Фокус" съобщи, че Бойко Борисов е открил участъка от магистрала "Хемус" – Софийски околовръстен път – пътен възел "Яна", а още час след това - че е пристигнал в сградата на Областната дирекция на МВР-Пловдив, заради напрежението в Катуница."

  Резнал е още една лентичка, че му е била почти на път пък и да не става зян, нещастникът...

 25. 25 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Ако имаше журналисти в България как щеше да изглежда всичко?
  Заглавие: Член на ГЕРБ гази 19 годишен. Борисов и бтв го защитават.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 590 Весело

  До ICO 77 : И с просто око се вижда,че снимката е обработена с фотошопа и затова е дадена с малка резолюция.Правете си изводи....за опозицията!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на zg
  zg
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#23] от "richardnixon":

  И защо мислиш, че никой не го вижда? Виждат го хората, не се коси. Или и ти си мислиш, че е много важно какво ще изгугука някоя кифла по телевизията? Или че сиамските близнаци Гоце и Боко запяха в хор за етническо напрежение? Това последното между впрочем споменатите боклуци като нищо биха го провокирали нарочно. Не мисля че ще мине.

 30. 30 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#27] от "pifi":
  Монтажа го остави.
  Виж снимката която аз качих и кажи за коя опозиция говориш!

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До kirsner : Защо смяташ,че всички,които не мислят като теб са милиционери и т.н. ? Това показва какъв е начина ти на мислене,нивото на интелекта и дълбочината на разсъжденията...Жалко!

 33. 33 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До greg1 : Приемам снимката ти...За съжаление политическата сцена е една и актьорите са на нея,а ние лапаме мухите!

 34. 34 Профил на crimson
  crimson
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#23:"richardnixon"]Защо никой не коментира или сравнява мангала Киро с не по-малко отвратителните братя Галеви! Единият тормози едно село, а братята - среден за БГ град! Ами нима ТИМ не заплаши граждани на Варна с убийства заради това, че задигнаха с помощта на собствения им кмет и съветници цялата морска градина! Я вижте истинското лице на проблема, той изобщо не е само цигански! [/quote]
  подкрепям с 2 ръце това изказване.... за да се случват всичките тези неща корените на проблема всъщност са много много по-дълбоки и вината в крайна сметка трябва да се носи от всички нас защото болшинството от народа ни е дребнав и алчен, иска да забогатява бързо и с вякакви средства...краде (не по цигански ами тихомълком без нокой да го забележи), дава рушвети винаги когато може само и само да се уреди нещо по втория начин или да избегне наказание за някое нечисто дело....е как да няма корупция моля ви се...то не е луд тоя който яде баницата а тоя който му я дава
  такива са ни и политиците...като народа
  не случайно има поговорка че всеки народ си заслужава управниците
  затова и седим и си ги траем, защото ако ние бяхме на тяхно място най-вероятно щяхме да сме същите като тях...факт
  защото сме стаден народ, кога сме се вдигали да си отстояваме правата? всичко е ден до пладне и от утре отново ще си кютаме и само ще си приказваме по форумите

 35. 35 Профил на Тошо Корп.
  Тошо Корп.
  Рейтинг: 590 Любопитно

  До коментар [#33] от "pifi":

  pifi, използвай "Отговор" под потребителското име - така лесно мога да отида на коментара, който си коментирал, а не да търся кой и къде е писал kirsner ...

  Извинявам се за офтопика.

  Иначе снимката я оставям без коментар ...

  краен идеалист
 36. 36 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#29] от "zg":май изобщо не включваш, за какво пиша и затова пишеш и такива коментари. Ами я иди на пътя с твоята малка количка и виж колко мутри с яки лъскави джипове ще тръгнат да те засичат и да ти отнемат предимство! Проблемът Киро е проблемът с всички барони и феодали в Бг с пари и купени чиновници и няма какво да се чудим, че Катуница пламна, след като не се учудихме, че поне десетилетие Дупница беше бита, изнасилвана, рекетирана и прочие от две криминални барети и никой не посмя да направи митинг в защита на дупничани, както сега се прави това за Катуница - свали си циганските очила и виж цялото блато българско!

 37. 37 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#31] от "yavooor":

  Не беше предупреждение, чадо, кажи си молитвата!

  Бойко наш

  Бойко наш, Който си на БарЕкадата!
  Свети се Твоето име,
  дойде Твоето царство,
  случи се Твоята воля,
  както в парламента, тъй и в мешерето.
  Бюджетен дефицит дай ни днес
  и не прости „тям” греховете,
  както не прощаваме и ние,
  но въведи ни в отмъщение
  и във всяко гонителско щение,
  защото Твое е царството,
  и ДАНС, и куките засега!
  Да се светят чедата на ГЕРБ!
  ГЕРБ.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 38. 38
  077888888888
  Рейтинг: 583 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 39. 39 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#35] от "Tosho Corporation":

  Благодаря за забележката!

 40. 40 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Нали се сещате колко вода наля този "справедлив гняв" в мелницата на ДПСто и как резултатите им на предстоящите избори пак ще спукат тавана?! Това е всичко което постигна "справедливият гняв" и истерия!!! После що и как имало цигански царе - ми ей така - от първосигналността на мнозинството!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 41. 41 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Чух по БНТ, че император Киро не бил плащал данъци 10 (десет) години. Предлагам да бъдат арестувани и съдени за корупция шефовете на данъчното управление в Пловдив за този период.

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 42. 42 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#23] от "richardnixon":

  И аз това се чудя. Ама то е ясно де...
  Тъжно е.

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Цяла България е една Катуница, един разграден катун, в който прокурори строят хотели по морето, митничари вдигат сватби на децата си по за милион евро, наркопласьори финансират изборни кампании, цигански велможи определят изхода от всички избори от 20 години насам, и всички държавни мъже знаят това, но си траят като шити госпожици, понеже и те имат нужда от циганските гласове.

  Трябва тоя народ да се вдигне, но не само срещу цар Киро, а срещу цялата тази свинска сган на Галевци, Ковачки, Герговци, Златевци, Диневци, Баневци, Вазелин-Мариновци, Цветан-Цветановци, Тикви, Трактори, Дилян-Пеевци, агент-Савовци, Кеворси, Борове, Брези и пр., и да ги изтреби и издави в язовирите, под балконите на митничарските вили.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1152 Гневно

  Политиците докараха беззаконието и анархията в България! Именно за това случаят е политически!!! Политиците направиха така че всесилен да не е закона, а парите!!! За това въпросът е политически!!! Политиците направиха така , че престъпниците, да подтискат честните и работливи хора! За това случаят е политически!!! Политиците направиха така , че работливите българи , да се превърнат в роби на неграмотните,неработещи и ползващи се безвъзмездно от труда им крадливи цигани! За това случаят е политически!!!Политиците позволиха на българските цигани да крадат, мародерстват,изнасилват и убиват безнаказано! Именно поради това случаят е политически!!! Политиците наредиха на полицията да пази убийците на 19 годишният български младеж в Катуница!!! Полицаите ги пуснаха да избягат , дори след като прегазилите младежа прегазиха и трима от тях!!! Именно, поради това , случаят е политически!!!

 45. 45 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Пенка Георгиева
  "Народния гняв е напълно заслужен, но неправилно насочен единствено и само към "цар" Киро! Виновни са всички онези, които са му съучастници, които са приемали подкупи от него, за да се прикриват неговите далавери и трупането на богатството му по незаконен начин. Виновни са всички, които толерират един етнос, който е необходим единствено по време на избори. Виновни сме и ние, че позволяваме да ни се случват такива неща чрез апатията си и неглижирането и незабелязването на малките неща, довели до надигане на напрежението. Няма как да се интегрира една маса от хора, които нито могат, нито искат да бъдат интегрирани. Не може да няма напрежение, когато този етнос получава куп привилегии, от които бедните българи са лишени. Не може да няма гняв, когато съществува несправедливост. Но е важно да си дадем сметка за причините, които са ги довели. Защото и да убием с камъни въпросният "цар", това няма да промени нещата, а ще ги задълбочи, докато не се осъзнаем, че начинът за всичко е да се създаде ред за ВСИЧКИ. Както в Австралия се обърнаха към мюсюлманите, недоволни от законите в тази страна, че както имат право да останат, така имат право и да напуснат страната, нека и ние да го кажем на всички-и на мюсюлмани, и на цигани-ако не ви харесва България и законите на тази страна, имате право да я напуснете!"

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 46. 46 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 583 Разстроено

  Боко реже, Цецо пее - хе хе хе!!
  Режем лентички за престиж, а може би пеем, за да изкараме за поредният апартамент!
  А не беше ли на спявката и Жени - така някога прецакаха едно недоразумение на министър.
  Е сегашното недоразумение няма кой да прецака, защото журналята "пеят" по свирката му.

  ура и да живей!!!
 47. 47 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1152 Гневно

  Нито един български глас за ГРОБ-арят на българите Бойко Борисов!!! Да си го избира членът на ГЕРБ ''цар'' Киро ,с купените с престъпни пари,цигански гласове!!!
  Долу ГЕРБ!!!
  Долу ГРОБ-арите на България и българите!!!
  Оставка за кастриралият българските полицаи министър на МВР Цветанов!!!

 48. 48 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#47] от "kimba3":

  И кво, всички гласове за калфата на Първанов?

  ГЕРБ няма алтернатива!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 49. 49 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#44] от "kimba3":

  До коментар [#43] от "dodge_ram":

  Тук сте прави , всички партии са виновни, ама най-старата, онази Столетницата най-много!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 50. 50 Профил на chernomorski
  chernomorski
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Държавните ни власти имат един единствен ход с две действия:
  Първо, незабавен преглед на всички стари и по-нови дела и преписки на Рашковци, спешно правораздаване и наказание за всички, които до сега са потулвали техните престъпления.
  Второ, тези и всички последващи действия да бъдат ясен сигнал, че закона ще се прилага безкомпромисно за всички и наистина да се приложи по отношение на "висящите" или умишлено прекратени преписки.
  Така само ще се успокоят хората и няма да има недоволни "тълпи", както обичат да говорят медиите. Иначе като ги засегнеш, особено телевизиите, доста са докачливи. Според мен много обективно отразяваха Канал І и Нова!

 51. 51 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 236 Неутрално

  До коментар [#7] от "ICO 77":

  Не знам какво целиш, но тази снимка е колаж.

 52. 52 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#50] от "chernomorski":

  Без да линчуваме няколко съдии и много прокурори нищо няма да стане!! Те са инсталирани от комунягите и ги защитават при много процеси.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 53. 53 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1659 Гневно

  Българинът е много търпелив човек и трудно губи самоконтрол, но когато му причернее, става непредвидим. Спомнете си Жан-виденовата зима през 1997г. как бяха пометени комунистите. Нароното напрежение и гнав дълго се натрупваше и най-после циреят се пукна. Сега фитилът го запали ЕДИН МАНГАЛ. Той беше поводът, а ГЕРБ ще го отнесе, защото мутризацията, мангализацията и безнаказаността добиха чудовищни размери - ТЕ СТАНАХА УПРАВЛЯВАЩИ В БЪЛГАРИЯ!!! Народът е без работа, без пари и без надежда, а газта и парното поскъпват, а идва зима. Какво може да загуби робът? Животът или оковите си! Човешки животи бяха принесени курбан в Катуница. Следователно остава да се скъсат оковите - и ТОВА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СТАНЕ - без значение и съгласието на т.н. ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ - мир на праха му!!!!!

 54. 54 Профил на dejo
  dejo
  Рейтинг: 217 Неутрално
 55. 55 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Във всяка страна от ЕС има 10% от населението които са крайни националисти и радикалисти анархисти или както там искате ги наричайте! Те гласуват именно за подобни хора като Волен - офшорката, Боян Расате, Каракачанов ДС-то и всекви подобни дето се опитват да им използват ниските страсти! В Б-я дори тези 10% повечето са с интелект и мозък! Самият факт че за тях на избори гласуват общо 200-300 хиляди души а реално палежи пакости и трошете и рушете плюс фашистките поздрави и виждания имаг едва 2-3 хиляди души от големите грасове и няколко стотин в малките говори че дори Б-я е н много по-добро състояние от другите страни от ЕС!

  Проблем с мюсюлманите нямаме. Имаме проблем с диктатора-манипулатор Ахмед Доган който се възползва именно от радикалните националисти и от такива моменти! Както го каза и американския посланик те са като скачени съдове зареждат се едни-други!

  Проблем с ромите има и трябва да се признае! Но няма циганска престъпност. Както няма и българска престъпност! Има такива дето са престъпници и такива дето не са престъпници! За съжаление процента на необразованост повишава и порцента на престъпност сред циганите! Но все пак трябва да се отбележи че много по-богати страни от Б-я имат същия проблем - Франция Италия Белгия и т.н. А Б-я е мвого по-бедна страна! Проблема е трудно решим и ще трябват десетилетия и то за целият ЕС! Какво е решението? За в бъдеще образованието! А за да сме всички еднакви пред закона исканият от ЕС закон за конфискацията т.н. закон Попова!

  Прокуратурата и данъчните нищо няма да направят. НАП по закон може да връща само 5 години назад!

  Решението е едно КОНФИСКАЦИЯ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЗА ВСЕКИ КОЙТО НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ДАНЪЦИТЕ И НЕ МОЖЕ ДА СИ ДОКАЖЕ ПРИХОДИТЕ!!! Тоест точно това което искат и ЕК и ЕС! Така нареченият закон Попова който беше бламиран веднъж!

  Така без значение българи цигани и турци всички ще сме еднакви пред закона! Който не си е плащал данъците и крил доходите си сега ще си плати тарикатлъка! Всичко му се отнема в полза на държавата. Щото за 20 години аман от тарикати които да се водят социално слаби като циганите но имат палати или пък от български тарикати дето официално вземат минимална заплата а реално 1000лева както някои дори са още по-нагли! Футболистите примерно по 10-12 хиляди лева заплати а бяха на официални 300 лева обаче с БМВ-та и мерцедеси. ТОВА Е РЕШЕНИЕТО! Както каза шефа на НАП 20 години укриването на данъци и доходи беше национален спорт в България. Време е всеки да си плати сметката

 56. 56 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Във всяка страна от ЕС има 10% от населението които са крайни националисти, радикалисти, анархисти или фашисти! Тоест ТЕ СА МАЛЦИНСТВОТО! Останалите 90% СА НОРМАЛНИТЕ ХОРА! Да пробелма е че тия 10% са по-шумните, нагли, агресивни, чупещи, трошащи и т.н. Но пак отбелязвам ТЕ СА МАЛЦИНСТВОТО! Мнозинството са нормалните мислещи хора! И това ясно се вижда на избори! Те гласуват именно за подобни хора като Волен - офшорката, Боян Расате, Каракачанов ДС-то и всекви подобни дето се опитват да им използват ниските страсти, омразата и социалното неравенство в пазарната икономика! Тоест едва 300 000 души! А в Б-я какво имаме в изобилие??? ОМРАЗА И РАСИЗЪМ! Плюс липсата на върховенство на закона и ето ти го резултата. И все пак каква е добрата новина? В Б-я дори тези 10% повечето са с интелект и мозък! Самият факт че за тези организации на избори гласуват общо 200-300 хиляди души а реално палежи пакости и трошене и рушене плюс фашистките поздрави и виждания имат едва 2-3 хиляди души от големите градове и няколко стотин в малките говори че дори Б-я е н много по-добро състояние от другите страни от ЕС! Скандалното е че по телевизиите свободно се показват фашистки поздрави включително от Катуница ясно се виждаха и насаждане на етническо напрежение с откири ти злобни обиди а СЕМ липсва? По закон това е тежко наказуемо!

  Проблем с мюсюлманите нямаме. Имаме проблем с диктатора-манипулатор Ахмед Доган който се възползва именно от радикалните националисти и от такива моменти! Както го каза и американския посланик те са като скачени съдове зареждат се едни-други!

  Проблем с ромите има и трябва да се признае! Но няма циганска престъпност. Както няма и българска престъпност! Има такива дето са престъпници и такива дето не са престъпници! За съжаление процента на необразованост повишава и порцента на престъпност сред циганите! Но все пак трябва да се отбележи че много по-богати страни от Б-я имат същия проблем - Франция Италия Белгия и т.н. А Б-я е мвого по-бедна страна! Проблема е трудно решим и ще трябват десетилетия и то за целият ЕС! За неплащане на тока е абсурдно да се говори! ЕРП-тата вече са частни и всеки който не си плаща тока му се спира на секундата щото на частника не му пука циганин ли си турчин ли си българин ли си! За кражбите на ток трябва да се работи повече най-вече законово. За водата и топлофикацията е истинският проблем! Но там повечето които не плащат са БЪЛГАРИ! Например в София 50% плащат 50% не плащат което е пълен абсурд! Отново липсва върховенство на закона! Там е и по-сложно тъй като не може да спреш водата на един човек или топлото трябва на целия блок но явно трябва да се премине към тая крайна мярка! Какво е решението за другите проблеми? За в бъдеще- образованието! А за да сме всички еднакви пред закона исканият от ЕС закон за конфискацията т.н. закон Попова!

  Прокуратурата и данъчните нищо няма да направят. НАП по закон може да връща само 5 години назад!

  Решението е едно КОНФИСКАЦИЯ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЗА ВСЕКИ КОЙТО НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ДАНЪЦИТЕ И НЕ МОЖЕ ДА СИ ДОКАЖЕ ПРИХОДИТЕ!!! Тоест точно това което искат и ЕК и ЕС! Така нареченият закон Попова който беше бламиран веднъж!

  Така без значение българи цигани и турци всички ще сме еднакви пред закона! Който не си е плащал данъците и крил доходите си сега ще си плати тарикатлъка! Всичко му се отнема в полза на държавата. Щото за 20 години аман от тарикати които да се водят социално слаби като циганите но имат палати или пък от български тарикати дето официално вземат минимална заплата а реално 1000лева както някои дори са още по-нагли! Футболистите примерно по 10-12 хиляди лева заплати а бяха на официални 300 лева обаче с БМВ-та и мерцедеси. ТОВА Е РЕШЕНИЕТО! Както каза шефа на НАП 20 години укриването на данъци и доходи беше национален спорт в България. Време е всеки да си плати сметката.

 57. 57 Профил на emil 121 ПРЕВРАТАДЖИИ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА
  emil 121 ПРЕВРАТАДЖИИ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМА
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Спирам да вземам отношение по всичко друго освен по безобразията с така наречените протести на футболните запалянковци. Считам че Дневник даде една широка трибуна на призиви за насилие и расизъм. Така България не се гради, така се гради нещо подобно на арабски халифат, но с обратния религиозен знак.

  Колкото полицията успя да се справи в Катуница толкова и Дневник се опита да се справи с призивите за насилие във форума. Ако се направи една извадка през тези ден-два сигурно имаше поне 3000 поста които е трябвало да бъдат изтрити. Като не можете да овладеете нещата просто затворете форума. Така прявят Yahoo когато съобщават за събития от чувствителен характер.

  Не че опростелият до под критичната точка форум стига до някаква "широка аудитория", но самонадъхването на лумпените във форума внася допълнителен принос към напрежението.

  Дневник поемете своята отговорност! Бездейстието ви е безобразно.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ. И АЗ МОГА ДА БЪДА ТАМ КОЛКОТО И ТЕ
 58. 58 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Рапонът не само реже лентички, но и ОБЯВИ НАЙ-ГАДНОТО УБИЙСТВО ЗА ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ!

  САМО ЗАРАДИ ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИНУДЕН ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО ЗАСТАВА НА СТРАНАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.

  КОЕТО ТРЯБВА ДА ПРЕЛЕЕ ЧАШАТА НА ТЪРПЕНИЕТО НИ!

 59. 59 Профил на Vasil Georgiev
  Vasil Georgiev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: "Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията - Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили "българските" евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: "Купуването на гласове било европейско явление." И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат ши*ани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза "Свобода, равенство, братство." но явно някой го бъркат със "Слободия, права, помощи.", само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани - такива хора нямат място в Европейският съюз."

 60. 60 Профил на chiko
  chiko
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#59] от "lisav":

  Такова изявление не е правил Саркози. Това е една измислица. Ето източника:


  http://neverojatno.wordpress.com/2010/08/20/sarkozi/

 61. 61 Профил на chernomorski
  chernomorski
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Агресия?! Да, започна да се проявява такава по един конкретен повод, но не е ли тя последица от бездействието на държавата? И не е ли това бездействие до сега от държавните органи и служители АГРЕСИЯ срещу правилата за защита на обществения интерес?! Корупция и безнаказаност - това e агресията на държавата, за която ТЯ самата създава условията и допусна тази аномалия да се превърне в норма на мислене и поведение? Държава, която на чисто социална и гражданска основа допуска етническа нетърпимост(от незаконно забогатели като Рашковци и обратно срещу тях), допуска гражданско недоволство и робска търпимост спрямо недосегаеми престъпни босове, каква държава е това, освен престъпно агресивна към правата и свободите на гражданите си?!

 62. 62 Профил на Life-Giving
  Life-Giving
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#13] от "Tosho Corporation":

  Good Job!
  До коментар [#7] от "ICO 77":

  Каун, от къде взе тази простотия? Дано не си я направил ти щото говори зле за тебе...иначе не ми пука за този или за онзи политик или мутра,един дол дренки са!

  Не членувам и не съм симпатизант на партия,просто искам Българите да живеят добре !!!
 63. 63 Профил на Life-Giving
  Life-Giving
  Рейтинг: 576 Неутрално

  "За името на Катуница има виц, че преди много години един французин много харесал селото и възкликнал: "Кату Ница е!"

  Аааахахахахаха, е тва е велико

  Не членувам и не съм симпатизант на партия,просто искам Българите да живеят добре !!!
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  А какво ще кажете, в трудни моменти като тези, да застанем на страната на държавата си? Да забравим кой от кои е, да подкрепим и дадем самочувствие на полицията и управляващите, пък дори и на кредит? А не на лумпените, които - пияни и дрогирани, тръгнаха да раздават правосъдие над невиинни, само защото физически им приличали на "ония". Нали си давате сметка, че тази необуздана тълпа днес ще пребие, или убие невинни в циганската махала, но утре "те" ще излязат с брадвите и ще посекат жена ви и детето ви? Или не ис давате сметка за това? Тези хора, циганите, нямат много какно да губят: работа нямат, и държавата нехае, българите не биха взели циганин да им свърши нещо, особено в този момент. Живеят в тарабите... И като нямат работа и дом, нищо не ги плаши... И какво ще спечелим от това, че полуголите, напушени, озверели, оглупели от усещането си за сила в тълпата младежи ще раздадат "правосъдие" . Пак казвам, не те, а обществото и държавата имат нужда от подкрепа. И аз им я давам, както и повечето образовани и нормални хора в нашата обезумяла държава.
  Това не значи, че министърът не е за смяна. Тъкмо напротив! Къде е той вече четвърти ден? Не президентът и премиерът, той трябва да е на горещите места. И в чужбина да е бил, имаше време да се прибере и да поеме ролята си. Така че, Цветанов не може повече да разчита на разбиране, а ние не можем да разчитаме на него.

 66. 66 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#65] от "petarpountchev":

  Държавността и управляващите достигнаха кредит лимита, майна, затова ти ако се имаш за един от образованите и нормални хора в БГ, язък ти за образованието, доколкото мястото където си се "образовал" може да се брои за учебно заведение... Много не-цигани са в същото положение - без работа, без перспектива, държавата нехае, но те ако закъснеят с плащането на ток/вода и идва съдия-изпълнител да им отнема имущество. И въпреки това не са тръгнали да крадат каквото сварят...

  По темата, нали били незаконни къщите, и като не е плащал данъци 10г с какво са построени? Защо ги пазят милиционерите а не го приберат светкавично Киро в зандана след публични заплахи за саморазправа от негова страна по медиите?!?

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 67. 67 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 701 Гневно

  Понеже много говоря глупости, сега ще говоря с музика:

  http://youtu.be/MMDJ5ON2CY0

  http://youtu.be/TQEXGld3vHA

  Когато няма справедливост, на власт идват аргументите на силата! RESPECT!
  И се радвайте, че на младите все още им пука, защото спре ли да мипука - Терминал 1 или 2 и се оправяйте...

  За едни благата, за други ла*ната
 68. 68 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 701 Гневно

  До коментар [#65] от "petarpountchev":

  лумпените, които - пияни и дрогирани, тръгнаха да раздават правосъдие над невиинни, само защото физически им приличали на "ония" са ВАШИТЕ ДЕЦА

  а даже дрогата и антисоциалното поведение са следствие на бездействието на вас - родители, учители, политици и медийни псевдозвезди и все друг ви е виновен.

  Когато няма справедливост идва съдията Линч, справка Карл Май...

  За едни благата, за други ла*ната
 69. 69 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 989 Весело

  До коментар [#7] от "ICO 77": това си е ачик монтаж върху една известна снимка (на мястото на Цв.Цв. сте цвъкнали цар Киро) е и?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 70. 70 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До 66. Това, което съм написал, не противоречи на последния ви пасаж. А именно...."По темата, нали били незаконни къщите, и като не е плащал данъци 10г с какво са построени? Защо ги пазят милиционерите а не го приберат светкавично Киро в зандана след публични заплахи за саморазправа от негова страна по медиите?!?" Напълно съгласен съм, че така трябва да се постъпи. По първата част - не мога да се съглася. Знам, че всичко в тая страна е мнооого прогнило и, като мениджър мога да оцена това, като с вълшебна пръчица за една година това не може да се промени. Много пречи и манталитетът на народа. Затова да се обвиняват само политиците е дълбоко погрешно и контрапродуктивно. Колкото до това, което съм завършил, то е световно признато висше учелно заведение, влиза в десетката най-добри в света.
  До 69. Слава Богу, това не са моите деца. Те изглеждат доста по-различно. Но това не означава, че не ме боли. Провалът в образованието и абсолютната липса на домашно възпитание са въплътени в тези лумпенизирани групи. Самият аз съм бил през 1970-те години в една от двете най-големи агитки и знам, колко трудно е да не се водиш от стадната еуфория. Опитвах се и го правех. Това е въпрос на лична воля и житейски цености. Вярвам, че затова именно моите деца не са като тези. Но пак казвам, от това не ми става много по-леко. 71. 71 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#70] от "petarpountchev":

  Point taken. Като правиш нещо 22г (даваш кредит на доверие) и получаваш един резултат, който се вижда в БГ в момента, не знам с какъв акъл очакваш че като дадеш още кредит на доверие ще стане нещо друго. Наивно е, някак си. Да, манталитета пречи най-много, но има ли еднакви закони за всички, нещата ще си дойдат на мястото, а това е което искат протестиращите. Управляващите доказаха че не са привърженици на законността, дойдоха на власт с обещания че ще настъпи ред и престъпниците ще си понесат последствията, но се вижда точно обратното. Примери много - Доган, новата шефка на СГС, Мишо Бирата, etc. etc. etc. Кредит лимита е надвишен и на изборите дано да се види. Аз съм за Светльо за президент.

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 72. 72 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 752 Неутрално

  От в-к " Пари":Петте мита около случая в Катуница
  27.09.2011, 07:36

  За няколко дни и политици и анализатори изрекоха редица неистини, а медиите ги подхванаха, развиха, организираха дневния си ред около тях и дори започнаха да диктуват събитията

  1. Случаят в Катуница говори за етнически проблем
  Не, но може да прерасне в етнически конфликт
  По тази тема

  Полицията действа некомпетентно в Катуница
  Конфликтът в Катуница е социален, но може да прерасне в етнически

  Кирил Рашков, самонарекъл се "Цар Киро", има общо седем присъди преди 1989 г. Популярен е като собственик на най-масовото нелегално производство на фалшив алкохол през 90-те години. Извън това името му се свързва с търговия на изборни гласове, имущество, добито по необясним начин, и други незаконни дейности, свързани с имоти, строежи, терени. Обвиняван е и за два бомбени атентата.
  Когато човек има такъв бекграунд, последното което има значение, е неговият етнос. Случката в Катуница не е резултат от това, че "българите мразят ромите". Тя е резултат от това, че повече от двадесет години нито една институция не е предприела мерки срещу един самозабравил се местен велможа, който смята, че е извън закона. Нещо повече - подозренията са, че държавата го е закриляла.
  Разбира се, фактът, че е ром, в момента помага за засилване на негативните настроения от страна на маргинални групи, които просто си търсят повод да мразят. А политически формации като "Атака" и ВМРО много умело използват подобни събития в своя полза.

  2. МВР действа адекватно и предотврати най-лошото
  МВР действа неадекватно и допусна конфликтът да ескалира

  "Тактиката на МВР беше за контролирано насилие, с което бяха предотвратени по-сериозни последствия." Така Калин Георгиев, главен секретар на МВР, оправда действията на полицията, която позволи на тълпа хулигани да трошат имущество и да палят имоти на Кирил Рашков, а неговият началник Цветан Цветанов го подкрепи. Премиерът обаче се усъмни в тази "тактика" и заяви, че полицията е изтървала ситуацията. Меко казано. "Контролирано насилие" като термин в сигурността не съществува. "Контролирано насилие" е, когато полицията е безпомощна и наблюдава вандализма, без да може да противодейства. Това е некомпетентност", заяви за в. "Пари" бившият секретар на МВР и преподавател по въпросите на сигурността доц. Николай Радулов. Той не можа да си обясни защо органите на реда са действали толкова непрофесионално и са позволили струпване на хулигани в подобна ситуация. Още повече че часове преди това са знаели, че тълпи са се насочили съм селото. "Няма да ограничаваме свободното придвижване на хората", защити се Георгиев, с което изказване постави огромни въпросителни пред обществото. Защото МВР има всички правомощия да ограничава "свободното придвижване на хората", когато е наложително. В случая беше. МВР обаче обича да използва това си право, когато не е толкова наложително. Например - да блокира половин град за политическо събитие.

  3. Съдът е виновен за ситуацията в Катуница
  Съдът е най-малко виновен

  Премиерът Борисов в свой коментар по темата постави и съда в кюпа на виновните за ситуацията. Тезата впоследствие беше доразвита от симпатизанти на властта и дори от политолози. Факт е, че за повече от двадесет години "Цар Киро" няма нито една присъда. Факт е обаче, че няма и дела, заведени срещу него. В течение на конфликта стана ясно, че в последните 5-6 години в полицията са били подадени над 20 сигнала както от фамилията Рашкови срещу жители на селото, така и от жителите на селото срещу Рашкови. Нищо. В деня на конфликта от прокуратурата заявиха, че трябвало да проверят на какъв етап са преписките. Ако такива въобще има. "Практика е огромна част от сигналите да се блокират, потулват и да не се работи по тях. Това става, когато няма ясен извършител или пък някой не иска да се намери такъв", обясни Николай Радулов. А съдът не може да правораздава, без прокуратурата да повдигне обвинение. И без полицията да посочи виновник и да докаже вината му.

  4. Да се изсели или да не се изсели?
  Няма такава тема

  Жителите на село Катуница настояха фамилията на "Цар Киро" да бъде изселена от селото заради системен терор, саморазправа, разпространение на наркотици и убийства. В отговор на това самият Кирил Рашков заяви, че той няма да се изсели, но би могъл да направи така, че други да се изселят. Ако поиска. Но не искал.
  Медиите подхванаха лайтмотива охотно, но малко от тях си зададоха въпроса дали подобно действие в XXI век въобще е възможно и още по-малко - дали е редно. А отговорите са - не и не. Наложи се главният секретар на МВР Калин Георгиев и други длъжностни лица да обясняват, че понятието "изселване" не съществува в правния мир и не е възможно да се обсъжда дори принудително изселване.

  5. Медиите само отразяват събитията
  Медиите участват в събитията

  В страни като Англия и САЩ медиите често са били и критикувани за това, че си позволяват да стават преки участници в дадени събития, дори да ги предизвикват и да ги разпалват. Целта е ясна - да се произведе новина. Скандална, шокираща, приковаваща вниманието. В България не сме свикнали да гледаме на медиите по този начин, а по-скоро като на кротки докладчици.
  В случая "Катуница" обаче някои медии бяха повече от това. Те сами "произвеждаха" новини, насочваха действия, инициираха и организираха срещи, като особено активен беше Николай Бареков, който сам дирижираше новинарския екшън и дори влезе в тежки пререкания с Рашков. Но и bTV в лицето на Миролюба Бенатова успя да стане част от събитията. В неделя пред телевизията имаше разгневена тълпа, търсеща обяснение за "пристрастния" репортаж на журналистката. Според нея, Бенатова си е позволила да нарече протестиращите пред дома на Рашков "пияни и дрогирани", а смъртта на 19-годишния Ангел Петров - "битов инцидент".
  Ани Коджаиванова

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах