Протести от сутрин до вечер (видео)

Камера и монтаж: Георги Марчев

Подписка против "циганската престъпност" на ВМРО от сутринта, митинг на "Атака" на обед, следобедно шествие на БНД-Гвардия и вечерен протест от НДК през парламента до паметника на незнайния воин бяха събитията в събота в София, провокирани от случая "Катуница". Лицата на протестиращите си приличаха, поведението им също. Не липсваше и политическо възсядане на недоволството.


Полически привкус
От 10:30 часа ВМРО започна да събира подписи срещу "циганската престъпност" пред парламента. Полицията беше обградила площада с цел хората да не се присъединят към по-късно организираните митинг и шествие.


ВМРО, която издигна лидера си Красимир Каракачанов за кандидат-президент, не раздаваше агитационни материали. Шатрата, където недоволстващите се подписваха, обаче беше означена като партийна.


Там беше и зам.-председателят Ангел Джамбазки, който обясни пред "Дневник", че няма как случаят "Катуница" да не бъде политизиран. "Чух министър-председателят да казва, че проблемът след изборите ще изчезне. Имам лоша новина за него – нито ще изчезне, нито ще престане, нито ще се забрави", заяви още той.


Въпреки че Джамбазки отрече връзката между недоволството и изборите, събралите се носеха плакати най-вече с политически послания: "Милиард за МВР, а сигурност. Няма защо", "Оставка за Цветанов" и "Бойко не се крий".


Имаше и други транспаранти: "Да направим Цар Киро цар Плъх" и "Не на циганската престъпност".


"Цар Киро от Катуница даде повод хората да излязат и да протестират срещу тормоза, който се получава от страна на циганите към българите, който не е нормален в една държава като България", смята един от подписалите се - Юлиян Ангелов. По думите му да оставиш българите, а да не наказваш някого, защото е от малцинството, не е нормално. Всички хора трябва да са равни пред закона, допълни той.


Волен Сидеров изнася пламенна реч

© Георги Кожухаров

Волен Сидеров изнася пламенна реч


Половин час по-късно започна митингът на "Атака" между сградите на БНБ и президенството под името "Циганската престъпност - опасност за държавата".


Освен композиции на Вагнер и български революционни песни от паркираните бусове за агитация на партията се чуваха речи и интервюта на лидера на формацията Волен Сидеров, който е и кандидат за президент .


От "Атака" раздаваха агитационни брошури с мотото на Сидеров за изборите - "И врагът ми знае, че съм прав", както и дипляна с откъси от журналистически материали, свързани с престъпления на роми. Корицата на книжката е със снимка на фотожурналиста на "Дневник" Георги Кожухаров, използвана без уредени авторски права. От партията раздаваха и тениски с надпис на гърба "Не искам да живея в циганска държава", а отпред с лика на Сидеров и номера му в бюлетината за вота на 23 октомври.


В началото се бяха събрали около 50 души, а по-късно се присъединиха още 200-250 симпатизанти на партията от страната. Повечето от тях бяха възрастни, почти нямаше младежи. "Нашите деди извоюваха с кръв, огън и меч тази земя. Покръстиха половин Европа и спряха похода на Анадолците към Европа! Какво направи ти като техен потомък" и "Време е за сеч да въстане робът, че щастлив е оня, който дигне пръв народното знаме и пролее кръв... " бяха част от транспарантите.


Около 12:30 Волен Сидеров се появи. "Събрали сме тук пред сградата, където Гоце е президент", започна пламенна реч той. В словото си той обвини политиците за нехайството си към "циганските проблеми и престъпност" и обяви, че страната е пред "пълна исмямизация". Медиите, които приличали на Би Ти Ви, пък били виновни за ниското доверие към партията му, която при друга ситуация щяла да събере най-малко 25-30% електорална подкрепа, което да я издигне до управляваща.


И в момента управляващите от ГЕРБ, които имат 117 депутати (за мнозинство са нужни най-малко 121), намират подкрепа в Народното събрание от "Атака". Според Сидеров обаче партията му нямала министри в правителството и така не била част от властта.


В словото си Сидеров избягваше да казва ГЕРБ, а изговоряше цялото име "Граждани за европейско развитие на България". Кандидат-президентът на "Атака" каза още, че претендентът за държавен глава на ГЕРБ Росен Плевнелиев "никой не знаел как изглежда" в местата, които Сидеров посетил предизборно.


В края на 30-минутната си реч лидерът на "Атака" реши проблема с "циганската престъпност" с подаване на бюлетина за него от всички, които са българи, и не искат "циганизация на страната".


"Ако полицаите се държат любезно... "


Между 14 ч. и 20.30 ч. улиците бяха огласяни от едни и същи реплики: "Българи юнаци", "България, събуди се", "Протестът е за вас, елате с нас", "Всеки ден ще е така до победата". Протестиращите бяха охранявани от значителен брой полицаи, като до инциденти не се стигна, но все пак има 26 души, които са задържани в различни полицейски управления в София.


Над 1000 души тръгнаха на протестно шествие от НДК до парламента и обратно в 14 часа днес. Проявата е обявена като мирна, като организаторите от Български народен съюз (БНС) призоваха събралите се да не използват расистки лозунги и се обърнаха към полицаите с призив да бъдат любезни.


Протести от сутрин до вечер (видео)

© Георги Кожухаров


"Ако полицаите се държат грубо, ще приемем това като провокация", обясни Пламен Димитров от БНС. Той добави, че протестът е срещу криминалните престъпници от цигански произход като Цар Киро. "Не искаме да слагаме общ знаменател за всички цигани", обясни Димитров.


Събралите се, предимно младежи, носеха плакати с надпис: "Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна" и скандират "Българи, юнаци", "Елате с нас, протестът е за вас". "България - свобода или смърт".


В началото на шествието от тълпата се чуха призиви: "България за българите" и "Циганите вън", но организаторите помолиха тези скандирания да спрат. Шествието, което върви по бул. Витоша", се охранява от значителен брой полицаи и охрана, излъчена от организаторите.


Някои от протестиращите носят дрехи с надпис "Не искам да живея в циганска държава" (привърженици на "Атака"). Според Пламен Димитров това не е расистки лозунг.


Една такава тениска носи и Ани, която е на 15 години. Изглежда на толкова, но е убедена защо е на протеста: "Тук съм защото според мен циганите не са хубаво нещо за България. Имала съм проблеми с тях - гонили са ме, трима мъже на по 30 години, искаха са да ме бият. Мислят се за нещо голямо като хора, защото всеки циганин е циганин."


Шествието стигна до парламента, където не спря, и се върна до НДК. Протестиращите не спираха да скандират, а при преминаване на турското посолство на бул. "Васил Левски" те мощно започнаха да освиркват. Футболните агитки, които се бяха включили в шествието, бяха агресивни към журналистите и не искаха да говорят.


"Неутрална съм - не трябва да се стига до сблъсъци, но щом изселването на ромите ще бъде решение след толкова години …". Така коментира преминаващото пред нея шествие Деница на 22 години. Тя наблюдава хората и изчаква да преминат, няма да се присъедини към тях. Според нея държавата трябва да помогне по някакъв начин, но как точно тя не успя да каже.


Пред НДК малко след 16.30 ч. Пламен Димитров прочете основните искания на шествието:
"Най-важното, което искаме, е равни права и задължения на всички български граждани на практика, а не на хартия. Видно е за хората, че има диференциация и ако властта не го вижда, това е неин проблем. Ако властта не вижда реалността, тя ще се стовари един ден върху нея" – смята още Димитров. 


С мотори  до паметника на незнайния воин


Малко след 19.30 ч. от НДК потегли друго шествие, също с над 1000 участници. То беше предвождано от близо 20 мотоциклета и е организирано от три мотоклуба. Председателят на един от тях  - Black legion, Марин Петров заяви, че целта на шествието е: "Писна ни от двойни режим при прилагането на закона. Той трябва да е еднакъв както за циганите, така и за депутатите."


Протестът, който мина през бул. "Васил Левски", беше огласян от същите скандирания като по-рано следобед - "Българи юнаци", "Всеки ден ще е така, до победата", "Протестът е за вас, елате с нас".
Участниците в шествието носят и плакат, който беше издигнат в сряда на третия протест в подкрепа на жителите на Катуница. Той гласи: "Равни права и задължения за всички граждани!!! Не на дискриминацията!!!"


Протести от сутрин до вечер (видео)

© Георги Кожухаров


Деница е едно от момичетата, които държи плаката. Учи финанси, работи като продавачка. "Аз съм срещу циганизацията на цялата държава, не само срещу ромите. Циганизират се всички - това е чалгата, мутрите. Искам да си отглеждам трите деца, за които мечтая, в България... трябва да има повече български деца." Деница казва, че иска да има повече интелигентни хора, признава, че познава и роми, които са такива. Според нея обаче виновна е държавата, а не ромите: "Няма как да ги изгоним, но за да се справим с тях, трябва да ги образоваме. Масата това обаче не го разбира", смята Деница, която, докато говори, много често се усмихва.


Както и при шествието на БНС, отново не се чуват антиромски възгласи. При пристигането на протестиращите пред парламента хората започнаха да скандират "Оставка", "Всеки ден ще е така, до победата" "Искате ли Цветанов да ни управлява?", "Искате ли Бойко Борисов да се махне?". На последните два въпроса множеството отговори с "Не" и "Да".


След това протестиращите се отправиха към паметника на незнайния воин, където шествието беше закрито. С уговорката, че утре отново ще се съберат в 16.30 ч.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на юноша бледен
  юноша бледен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Нощна драма у нас - цигани бият цигани

  Класов сблъсък между бедни и богати е поредната драма, разиграваща се и в момента у нас. Свидетели на случващото се предадоха до БЛИЦ, че една от циганските махали в Ихтиман будува в готовност да нападне хората на местния дерибей Владимир Генчев.
  Причината за напрежението се крие в съботен побой, претърпян от бедна циганка в центъра на града. Очевидци твърдят, че приближени на Владимир Генчев са премазали показно момичето, което по-късно било настанено в болница с две счупени ребра, спукана трахея и кръвоизлив в белия дроб.

  "Генчев ни плаши, че си е напазарувал полицията и заедно с неговите хора могат да правят каквото си искат", оплака се пред БЛИЦ човек от малката циганска махала в Ихтиман. Той разказа как от съботния побой насам т.нар. богати цигани нахлували в квартала на бедните, безчинствали колко искат и изчезвали.

  При подобно врязване тази нощ обаче те срещнали сериозна съпротива. Стигнало се до масов бой, при който обаче били задържаните цигани били до един от бедните. "Не смеят да ги пипнат, а всъщност те нападат. Арестувани са 5-6 човека, сред които има и жена", разказа пред БЛИЦ източник от мястото на събитието.

  Сред бедните цигани от махалата в центъра на Ихтиман върви слух, че след осъществяването на ареста лично главен сержант Момчилов - единственият ром в РПУ-то, превъзпитава по народно му задържаните. Човек на БЛИЦ опита да провери информацията, но повече от час телефоните на участъка са недостъпни за входящи обаждания. В същото време от махалата се заканват: "Да правят каквото искат, но да не ги бият. Иначе ще въстание!"

  Петко Траянчев, БЛИЦ

 2. 2 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Я, какво става! Браво на циганите, възстанали срещу дерибея!

  Те страдат дори повече от нас от техните си дерибеи! Най-малкото защото такива проблеми като описания от "Юноша бледен" винаги се маркират като "родова разпра" и ние не научаваме за какво точно става дума.

  Наистина гетата трябва да се премахнат. Там просто държавата напълно отсъства!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 3. 3 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Егати протестите....София е 1 500 000, а са се събрали 1000 човека, в ПЛовдив 500, а във Варна 200....това са незапомнени протести...само онези от '97 -ма могат да им съперничат...

 4. 4 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#1] от "юноша бледен":

  Май с тази история, ако се разплете и разчуе, ще се затъкне устата на Амнести Интернешънъл, БХК и подобни "борци" за права на етноси.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#2] от "Музар":

  ..."гетата трябва да се премахнат"...С какво ще ги заменим? Къде ще пратим циганора?

 6. 6 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 672 Неутрално

  аз държа да отбележа че ние бием по цивилизованост и адекватност западните демокрации. почти никакви инциденти, никой не граби магазини. медиите не ни заливат с политически коректни глупости. расистките скандирания много бързо преминаха. никой не отрича че има проблем с циганите.доста позитивни неща в най бедната най- корумпирана страна в ЕС. Извода е че повечето от нас са си европейци, освен политиците и остатъка от комунистическия Франкещайн

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#5] от "dobrich":

  Виж, за последните 22 години, нека да е за последните 11 откакто сме в ЕС, толкова пари са "усвоени" покрай тяхното "интегриране", че можеше да се им се построят безплатни жилища!

  Първо парите са усвоени, но не за решаване на циганските проблеми.

  Второ - докато са в гета, те са (по думите на форумец под съседна статия) в компактен блок за купуване на гласове. Местните цигански дерибеи са брокерите. Както и проводниците на мръсните практики на властващите. Включвам и умишленото целенасочено поддържане на дребната и битовата циганска престъпност с цел тормоз на населението. Защото наплашени и изтормозени хора по-лесно се управляват.

  И трето, но най-важно! Всъщност малцинствата, чрез купения вот, ПРЕизбират измамниците във властта! Това е голямата измама на бг-изборите.

  Между другото: от предишните избори са "изчезнали" незнайно къде и как 11400 урни. Това са половината от урните! Справка - статия в Капитал. Казвам го за информация на всички, които твърдят, че "сами сме си виновни, като избираме такива политици". Да вденат, че не ние ги избираме, а те сами си се избират чрез фалшификации, купуване на гласове и не знам още какви измами!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#7] от "cba1957":

  Човече, не си прав! Има цигани, които са под по зъл тормоз от собствените си продажни "царе", "донове" (Дон Цеци го амнистира Ангел Марин - вицето на агент Гоце). Те нямат никаква, ама никаква възможност нито да се защитят, нито да избягат от този тормоз.

  Виждал ли си дете на 2 години, което непрекъснато е в упоено състояние, за да го разнасят по улиците и да просят? Какъв шанс има това дете за що-годе нормален живот? Никакъв!

  Не се плашете от циганската раждаемост. При условията на живот, те не доживяват и до 50 години. Познавам цигански семейства, които преди поне 1 поколение са се измъкнали от циганията и те не са с много деца. Е, три деца имат, но това е почти нормално.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 11. 11 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2911 Неутрално

  "провокирани от случая "Катуница"."

  Те са провокирани от изчезващото си присъствие на политическата сцена, а не от събитията в Катуница! Плюй и отмини!

 12. 12 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2911 Неутрално

  До коментар [#6] от "jackdaniels":
  "Извода е че повечето от нас са си европейци, освен политиците и остатъка от комунистическия Франкещайн"

  Съгласен съм, и толкова по-голяма е нашата отговорност да не допуснем един или друг "Наполеон", който едва вчера е свалил потурите, да ни умножи на нула!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Подписка против "циганската престъпност" на ВМРО от сутринта, митинг на "Атака" на обяд, следобедно шествие на БНД-Гвардия и вечерен протест от НДК през парламента до Паметника на незнайния войн ...
  ===============
  Няма да устискан на такова темпо. Освен ако не плащат на протестиращите за присъствието като за работновреме + осигуровките.

  Yet another blue planet.
 15. 15 Профил на Щирлиц
  Щирлиц
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Една такава тениска носи и Ани, която е на 15 години. Изглежда на толкова, но е убедена, защо е на протеста: "Тук съм защото според мен циганите не са хубаво нещо за България. Имала съм проблеми с тях - гонили са ме, трима мъже на по 30 години, искаха са да ме бият."

  Трима циганина на по 30 години искат да бият 15-годишно момиче и от Амнести Интернешънъл твърдят, че те се ползват с права на хомосапиенс?!!! Срочно трябва да се извършат задълбочени антропологични изследвания върху циганската раса за окончателно решение на циганския въпрос!

 16. 16 Профил на mladen_
  mladen_
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Не на дискриминацията! Тези протести са безмислени!

  -------------------------------

  Най-добрите автори на "Дневник" в една статия!!! Лора Филева и Георги Марчев!!!

 17. 17 Профил на yane_
  yane_
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Авторите са спестили най-острите и най-пикантните лозунги, които се скандираха днес от протестите пред НДК и техните шествия. Те бяха насочени към сексуалната ориентация на Бойко Борисов и го оприличаваха на лека жена или на мъж от другия бряг. Това трябваше да изрази недоволството на протестиращите от управлението на държавата. Има ли някой, който е присъствал на тези протести и шествия да потвърди или отрече?

  Няма Ред, няма Законност, затова няма и Справедливост!
 18. 18 Профил на Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Böse plumpschi/ w ban do 06.01
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Случайно открих през FB оригиналния репортаж и манипулирания на БТВ. Добре са поработили момчетата с ножицата...

  http://xn----7sbbabciww4ajtgiu5b2o.blogspot.com/

 19. 19 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#17] от "yane_":

  Това не е много чудно. Крилете на народната любов, настанила Бате Бойко в премиерското кресло, бързо се скършват.
  Интересно обаче какво ще се случи сега. Един харизматичен лидер е нужен... Харизматичен и честен обаче, а не поредният ДС-фабрикат... Че ни приседнаха тези

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 20. 20 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#1] от "юноша бледен":

  Да въстават - нека и те покажат, че са съпричастни към останалите протести в страната!

  Veritas odium parit obsequim amicos
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#19] от "Лилия Костова":

  Има го този лидер - харизматичен, честен, позитивен, весел, и пее хубаво

 23. 23 Профил на Лоялен Гражданин в Рамките на Закона
  Лоялен Гражданин в Рамките на Закона
  Рейтинг: 506 Гневно

  [quote#1:"юноша бледен"]Очевидци твърдят, че приближени на Владимир Генчев са премазали показно момичето,[/quote]
  Ех къде е главният прокурор на републиката да го прибере този местен феодал! Къде е или ще се скрие като ЦЕНЗУРА. Нали уж щеше да се защитава реда, бла бла глупости. Егати гадовете набили едно бедно момиче ... къде са полиция жандармерия или пазят гъЦЕНЗУРА, на власт имащите. Ако това е вярно предлагам този случай да се включи също в протестните скандирания.

 24. 24 Профил на Лоялен Гражданин в Рамките на Закона
  Лоялен Гражданин в Рамките на Закона
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#2:"Музар"]Браво на циганите[/quote] ++++++++++++++++++

 25. 26 Профил на Лоялен Гражданин в Рамките на Закона
  Лоялен Гражданин в Рамките на Закона
  Рейтинг: 506 Весело

  "но все пак има 26 души, които са задържани"
  Аха значи не е завършил 0 на 0.

 26. 27 Профил на comment12
  comment12
  Рейтинг: 395 Разстроено

  с анти-етнически и расистки настроения и изяви нищо добро не ни очаква. това хвърля само дърва в огъня. ако искаме да сме еврoпейци, не трябва да допускаме такива изблици.

 27. 28 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 800 Неутрално

  "Оставка", "Всеки ден ще е така, до победата" "Искате ли Цветанов да ни управлява?", "Искате ли Бойко Борисов да се махне?". На последните два въпроса множеството отговори с "Не" и "Да".

  apoloniy
 28. 29 Профил на 100jan
  100jan
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Пише си воИн, уважаема редакция.

  Война, но воин, воини (съществителни), воински, воинска, воинско (прилагателни).

  "Дневник", имате нужда не от модератори, а от редактори.
 29. 30 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Кога Велчев ще изпълни заповедта си и ще поиска имунитета на тези, които са с имунитет и ще арестува тези без имунитет!?
  Абсурди и парадокси на съвременната българска анти-държава!!!

  apoloniy
 30. 32 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  Аиде , аиде колко са читавите цигани? 1% ? 10% ?
  Мангалите сами си изработиха имиджа и никой не им е виновен!
  Колко качествена им е работата ? За метене има ли нужда от висше ? Колко от нас са виждали мангали от чистотата да се подпират ако няма кой да ги контролира ? Бачкали в строителството (също не трябва висше) ама ако имам избор изобщо не ща мангали да ми бачкат ! Хубава работа ама сиганска!!! Май има зрънце истина в генетиката !!!

 31. 33 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#32:"SS"]Аиде , аиде колко са читавите цигани? 1% ? 10% ?
  Мангалите сами си изработиха имиджа и никой не им е виновен! [/quote]

  Ти съгласен ли си циганска мутра да пребива други цигани? Прочети как са смазали едно момиче-циганче в новината на №1.

  Колкото до "имиджа им" - това е дело на държавата, на мутрите, които притежават държавата ни. Съвсем умишлено съответните органи - полиция, прокуратура и съд са най-отгоре, но и контрольорите по транспорта имат инструкция да не ги глобяват. Целта е да няма ред, да има еждневен, ежечасен страх у хората. Хората да не могат да вдигнат глава от проблеми, да са смачкани и безволеви. Допълнително в гетата държавен орган не стъпва! Там цари пълен хаос. Държавата подкрепя циганските мутри, които от своя страна държат циганите в зависимост със страх и побоища. После продават гласовете им при избори. Крайният резулат е, че НЕ НИЕ избираме властващите, а те си купуват (чрез платения вот) позиции във властта и цикълът се затваря! Нито ние, етническите българи, нито те - етническите малцинства, избираме властващите. Мутри от всякакъв етнос са се съюзили срещу българския народ. И те ще ми говорят за "етническа толерантност"! Тези, които натикаха циганите в гета (още по татово време, че може би и по-рано), които ги оставиха на произвола на циганските мутри, които поддържат същите тези мутри с всички репресивни органи на държавата. Как могат да охраняват и разпръскват (!) митинги със стотици протестиращи, а не могат да се преборят с една банда цигани с тояги и брадви? Като гледам защитното облекло и оборудване на полицаите - ами те в Авганистан могат да влезнат и да са "добре защитени". Защо не го правят у нас когато имат безспорни основания? Ами, не, не го правят - стоят отстрани и наблюдават една групичка от 10-20 мангала да вилнеят. И това са само нещата на повърхността, а разравянето ще смърди, много ще смърди! И там не цигани са движещата сила на циганията, а българи.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 32. 34 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3166 Весело

  До коментар [#33] от "Музар":

  Ставаш за евангелист! Сега остава (мен ако питаш ) да си продадеш имота,да си купиш скромна постройка в махалата(неуточнено коя ) и да се мъчиш да изкараш доброто от ромската душевност на повърхността ! България определено ще стане по добро място за живеене ( и аз ще обикна мургавите ни братя с цялото си сърце)!!!

 33. 35 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  С какви очи държавниците да преследват циганската престъпност, като крадат повече от тях.

 34. 36 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Циганите убиха момче, а здравния министър ежедневно убива десетки.
  Протестите са политически, на етническа основа, със социална мотивировка. Също като Априлското въстание.
  Долу Отобанчанската империя на простотията и арогантността.
  Боко в затвора! И там може да стри магистрали.

 35. 37 Профил на cheta
  cheta
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Професия протестиращ" се появява на извън-трудовия пазар, май!

 36. 38 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#3] от "VellEll":

  Направо си е драматично и срамно. На онези, които надничат безучастно през прозорците и на онези, в чийто град има протест и не излизат, мога да ги сметна за цигани или турци....продажници...засрамте се.

  Да живее България и българският народ.
 37. 39 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#37] от "cheta":
  Ама точно в десетката. Взе ми думите.

  А ако вземат и родителите на тези деца(доста такива нидях в това видео) да се поинтересуват къде са били...
  Защото не е добре 13-14 годишни деца да бъдат облъчвани със такива лозунги, определено не е ...
  Та те са все още деца и нямат напълно изградени собствени възгледи, камо ли политически...

 38. 40 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Смяна на статуквото,лустрация,декомунизация,върховенство на закона......................

 39. 41 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Лицата на протестиращите си приличаха, поведението им също.

  Интересен и малоумен извод. Вие можете ли да правите репортаж без да манипулирате, г-н Милчев и г-жа Филева?

  Истината е висша ценност
 40. 42 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#3] от "VellEll":

  Тогава бяха 300 000 в цялата страна, а всеки ден се събираха по над 40 000 в София

  Истината е висша ценност
 41. 43 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#39] от "theanalyser":

  Бунтарството е за младите. Тук, в България, студенти вече събориха едно правителство.
  Друг е въпроса, че в момента правителство няма. Само някаква шайка крадливи страхливци, които много бързо изгладиха противоречията помежду си пред новата опасност - НАРОДЪТ.

 42. 44 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#17] от "yane_":

  Вярно е. Имаше две вариации на тези скандирания, които са своеобразна оценка за премиера, който иска да затвори страницата с Катуница и цялата дължава да притихне и феодалите да продължат постарому.

 43. 45 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#42] от "raylight":

  Отбележи, че 97-ма имаше хиперинфлация и тя изкара хората на улицата. Ставаше въпрос за оцеляване.

  Сега пък за седмица полицията задържа близо 350 протестиращи в цялата страна. Такова чудо скоро не е било. Голяма сила има тази полиция по време на протести.

 44. 46 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2911 Неутрално

  "ВМРО, която издигна лидера си Красимир Каракачанов за кандидат-президент"

  Искат да кажат: "ВМРО, която издигна лидера си Красимир Каракачанов за ДС-кандидат-президент"

  Сега им е паднало да си поиграят на политика, след изборите ще станат отново безгласни букви! Кой обръща внимание на едно кресливо нищо?

 45. 47 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#43] от "yavooor":
  Младите не значи деца, нали...
  А протести, които нямат ясни цели водят до... някой и друг глас повече - примерно за Атака или ВМРО...
  Тези проблеми няма как да се решат за един ден - с едно обещание, с един лозунг, с една присъда...
  Има държава и достатъчно на брой и със сила институции, които могат да направят така, че да живеем всичко заедно и то без да си пречим.
  Толерантността между етносите е по-важна от всички други ценности на демокрацията. Дори е може би най-важната. Защото без нея всичките и други плюсове просто няма как да се проявят.
  Затова трябва да я пазим - на всяка цена.
  Защото аз преди години съм бил дори много по зомбиран от тези, които сега са на улиците на тема български национализъм, още повече - отслужил съм точно по времето на смяната на имената на българските турци и с очите си видях, че всичко това беше една огромна грешка. Хората просто не заслужаваха тази гавра. Точно затова и не искам да се преминават определени граници. После става доста опасно... просто се губи контролът...

 46. 48 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2248 Любопитно

  Интересно кога ще се стигне до факелните шествия?

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 47. 49 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 641 Разстроено

  Срам ме е, че съм българин.

 48. 50 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#47] от "theanalyser":
  Какво лошо има някой друг, освен ГЕРБ да спечели гласове?
  Ботев и Левски ако бяха чакали ГЕРБ, че да се запишат, да станат членове на ЕНП, Борисов да одобри протестните действия, Цветанов да уреди контролирането им и т.н.
  Щом хората са недоволни не може, а трябва да протестират, независимо от пол, раса и възраст.

 49. 51 Профил на realist22
  realist22
  Рейтинг: 395 Неутрално

  15-годишната...-която била гонена от 30-годишни цигани да я бият и не я хванали(явно са били бавноподвижни).миналото лято се сбих с група англичани-просто те бяха виновни.чудя се дали да не протестирам срещу английската престъпност???защото англичаните не само ме гонеха-а ме и хванаха и отнесох няколко тупаника.познавам сума ти българи търтеи-които само къркат и се чудят какво да откраднат-не им се работи.от големите мутри-измрели и още дерибействащи има само една известна,като циганин-Киро японеца.интересно агитките защо не протестират срещу мутрите?????

 50. 52 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#50] от "yavooor":
  Мен специално Герб не ме интересува чак толкова много във този момент.
  Всеки е свободен да гласува за когото реши и за целта има насрочени избори след 20 дни.
  Останалото прочете ли...

 51. 53 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  [quote#51:"realist22"]интересно агитките защо не протестират срещу мутрите????? [/quote]
  Точно срещу тях е протеста, и по-точно срещу главната мутра. Познайте коя е тя?

 52. 54 Профил на бай Георги
  бай Георги
  Рейтинг: 561 Гневно

  Комунистическа работа

  ‎"Това, което ние сме го построили- вие не може да го боядисате" Тодор Живков
 53. 55 Профил на realist22
  realist22
  Рейтинг: 395 Неутрално

  мутрите не обират 1,4 или 20 череши,в кюстендил.те обират всичките череши-като ги изкупуват на смешни цени-со кротце и с кьотекл.колко ли народ е изтрепал шефа на ТИМ,Ковачки или Люси Стойков????а Трактора?никой не смее да протестира,там,ааа???с циганите на сапун е по-лесно.и по-безопасно

 54. 56 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#54] от "Aмериканофил":

  Тъй, тъй... Те щото Щатите цъфнали, та вързали. Движението, което е факт от няколко дни там, тепърва ще се разраства.

 55. 57 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2911 Любопитно

  "Не искаме да слагаме общ знаменател за всички цигани", обясни Димитров.

  Не е ясно слагат ли под общ знаменател всички престъпници? Освен това, как ще квалифицират клоунската цигания, която струи от поведението на Волен Сидеров? Защото, колкото и да се прави на Хитлер (дори е уредил Вагнер да му подсвирква), проявите му са това, което народът отдавна нарича "цигания", без оглед кой се занимава с това. Какво ще правят с нея в своята "нециганска държава"?

 56. 58 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#47:"theanalyser"]Има държава и достатъчно на брой и със сила институции, които могат да направят така, че да живеем всичко заедно и то без да си пречим. [/quote]

  И къде видя тази държава? Къде видя тези институции ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТА???

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 57. 59 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#58] от "Музар":

  Има на хартия. А де факто - задкулисни договорки, които леко потреперват при обществени протести като тези. Къде му са на Борисов реда и правосъдието, той знае ли, че много англичани са си продали имотите си, заради кошмарната престъпност по села и паланки? Сега щял да засилва присъствието на полиция по селата. Щял да привлича инвестиции, да връща българи - та как по-точно?

 58. 60 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#55] от "realist22":

  И за едното, и за другото трябва да се протестира. И едното, и другото е беззаконие. Просто в случая искрата беше свързана с безчинствата на някои роми. И се радвам, че протестите не се ограничават с тях, а се търси първопричината. Умен човек сте, не може да не го разбирате.

 59. 61 Профил на Лоялен Гражданин в Рамките на Закона
  Лоялен Гражданин в Рамките на Закона
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#33:"Музар"]Ти съгласен ли си циганска мутра да пребива други цигани? Прочети как са смазали едно момиче-циганче в новината на №1. [/quote] +++++++++++++++++++++++++++++
  И да добавя дори не фигурира в официозните новини ...

 60. 62 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Циганите трябва да се образоват, българите трябва да раждат повече деца и най-вече: законът трябва да е за всички - рационалното зърно в протеста.
  Жалко само, че болните мозъци, дето го яхат в момента, пак ще влязат във властта. Колко им е удобно, че се случи Катуница! Те обаче освен да етнизират политическите проблеми друго не могат. А "нормалната" ни политическа класа е съставена главно от боклук.

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 61. 63 Профил на yane_
  yane_
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Киро (Мангала) Рашков тероризира хората от Катуница преди всичко като мутра, а не като циганин. И убийството беше резултат от мутренско действие. Така, че основният проблем са мутрите, а не циганите. Мутрите, които са корумпирали цялата държавна машина и даже вече я притежават. Тези които употребяват думичките "цигански", "етнически" и подобни, работят само за една кауза - да се отклони вниманието на навалицата (да не кажа народ) от истинските проблеми на обществото ни. Защото веднага става ясно кои са виновните - управляващите естествено, които или са мутри, или работят за мутрите.

  Няма Ред, няма Законност, затова няма и Справедливост!
 62. 64 Профил на yane_
  yane_
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Ето прясно видео от днес 02 окт 2011 г:
  Стотици скандираха "Цецо, вън!" пред МВР. http://video.bgnes.com/view/26210

  Няма Ред, няма Законност, затова няма и Справедливост!
 63. 65 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Много голяма част от циганското население са номади и пътуват непрекъснато из евро съюза,светкавичните им престъпления са съизмерими с тези на "Ал-кайда".

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 64. 66 Профил на осмоъ
  осмоъ
  Рейтинг: 424 Неутрално

  жалки необразовани националистически отрепки, да се гордеете с националната си принадлежност имате право едва когато сте постигнали нещо като индивиди, ще бъда фен на фенове и агитки които протестират срещу съдии и офицери от мвр, не срещу такива "герои" дето на умряло куче нож вадят...

 65. 67 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 450 Гневно

  Мас-ООН-СКОТО ГНЕЗДО ПРЕДИ ДА СЕ МЕШИ В РАБОТРИТЕ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, НЕКА ИЗГОНИ И НАКАЖЕ ЕВРО-КОЛОНИАЛИСТА Но#1 АНГЛИЯ ОТКРАДНАЛА ДО ДЕН ДНЕШЕН РОДИНАТРА НА НАРОДА ЧАГОС!
  (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger)
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Доган: ДПС е ТРОИЧНО ПОЛЯРИЗИРАН път към народно разединение и етническа НЕНАВИСТ!

  Румен Христов: Ако бъда избран за президент по баджанак-шурейски, ще работя за изпълнението на четири ВИРТУАЛНИ неща, НО НЕ И РЕАЛНИ!
  НЕ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА НАЦИЯТА КОЯТРО Е ТРОИЧНО ПОЛЯРИЗИРАНА НА ПОЛИТ ЕДЕОЛОГИИ, КУЛТ-РЕЛИГИИ И ЕТНИЧЕСКИ РАЗЕДИНЕНА!

  Борисов: Ние сме напълно ОТРЕЧЕНИ ЕВРО МАРИОНЕТКИ ОТ РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ!

  Изпращаме 11-а рота НАТО-МАРИОНЕТ ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНИ ПИС КИЛЪРИ в Афганистан, ейтака БЕЗВЪЗМЕЗДНО!
  УРА НА ДЕМЕК-оКРАЦИЯТА ЕВРО-КОЛОНИАЛНА!!!

  За да има ДЕМОКРАЦИЯ и да покажем НИЕ БЪЛГАРИТЕ, а не друг на света, какво е ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ни трябва да запазим конституционно и "краските си и "помадата" си и идеите си и вярата си, и чрез една НОВА КОНСТИТУЦИОННА реформа приела закона на ПРЕИЕМСТВЕНОСТТА, да покажем какво значии истинска Демокрация а и даже да ПРОМЕНИМ СВЕТА.
  Да Ние БЪЛГАРИТЕ да променим света, защото ПЪРВИ осъзнахме какво е ИСТИНСКА Демокрация, какво изисква тя и какво ни ЗАДЪЛЖАВА!
  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

  А В КАКВО ОТЕЧЕСТВО НИЕ Балканците ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НЕ НАША НО РОДИНА НА ВЕЛИКИТЕ ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ?
  ТЕ СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА "Чиста и свята РЕПУБЛИКА"!!
  А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА ИМ В НАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ВЪОРЪЖЕНА ДО, ЗЪБИ ПИС-КИЛЪРКА, ПРОСЕК!
  ШЛЯЙНАЛА СЕ ИЗ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ С ОРЪЖИЕ НЕ СЕ ЗНАЙ-ЗАЩО, БРЪЩОЛЕВНАЛА неразбрано, думата МИР И ДЕМОКРАЦИЯ, ВЪОРЪЖЕНА ДО ЗЪБИ!

  КЪДЕ СА ОТЧЕТИТЕ ЗА ФИНАНСОВИТЕ ПРИХОДИ ОТ ТАЗИ НАТО-МАРИОНЕТ АВАНТЮРА И РИСК ЗА ЖИВОТА НА МЛАДИ БЪЛГАРИ, ЖЕРТВУВАЙКИ СЕ КОВБОЙСКИ НЕ СЕ ЗНАЙ ЗАЩО?

  До кога ще свикваме с това, което ни заобикаля и ще мълчим...??
  Мислейки Глобално а не локално,
  Съвременното ни общество е поставено в капана на BANK-МАНИПУЛИРАНИТЕ МАСОН-съпоставки;
  В капана на приоритета-НАЙ без съдържание,
  В капана на бранд-пошлости,
  В капана на банк-БОРСОВИЯТ ГЯМБЛИНГ,
  В капана на индиго-подозрените,
  В капана на МАСОН-Нанси Ан Тапе, РАСИСТКИ, пеленаче-ОТРЕЧЕНИТЕ
  В капана на етническата,
  В капана на идейно-политическа и,
  В капана на религиозната ненавист!
  Те именно МАСОНИТ€ бяха инициаторите на всички до сега войни на планетата!
  Те именно МАСОНИТ€ спланираха и извършиха Втората Световна Война!
  Те именно МАСОНИТ€ си самовзривиха търговският център в NY / 2001 с цел кражба на петрола под претекст “ислямски тероризъм”!
  Те именно МАСОНИТ€ спланираха и €ВРО-КОНГЛОМЕРAТA.
  Те именно МАСОНИТ€ създават разните €пидемии.
  Те именно МАСОНИТ€ се стремят да ни завладеят глобално под претекст "демокрация",
  С €ДНО МАСОН-Световно ПРАВИТ€ЛСТВО,
  С €ДНА МАСОН-ПАРИЧНА €ДИНИЦА,
  С €ДНА ЗАКОНОДАТ€ЛНА МАСОН-СИСТ€МА!!
  А къде е тази демокрация?

  Защо е всичко това?
  ЗАЩОТО МАСОНЦИТЕ КОИТО СЪЗДАДОХА ВСИЧКИТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ И КАТАКЛИЗМИ, разбраха че света неможе да бъде победен и поробен чрез оръжие.
  Виждайки че чрез войни вече с оръжие немогат нищо, A И ДАЖЕ E ОПАСНО И ЗА ТЯХ, сега мислят как чрез съпоставки на човек срещу ЧОВЕКА, нелоял срещу ТАЛАНТА, на груп срещу ГРУПА, религия СРЕЩУ РЕЛИГИЯ, етнос срещу ЕТНОС, ОЗВЕРЕНИ, да се самоунищожим ЕПИДЕМИЙНО, ГЛОБАЛ-КРИЗИСНО, Парламент-ДИСКРИМИНИРАНО, и Мажоритетно!

  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА ПАЛЕСТИНЦИ,
  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА ОСЕТИНЦИ,
  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА братята МАКЕДОНЦИ,
  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА СРЪБСКИТЕ КОСОВЦИ
  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА ЧАГОСЧАНИ и прочее,
  Признахме Либио-АНАРХИЯТА В ДЪРЖАВА БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО И БЕЗ ИСТИНСКА ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ.

  ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ,
  МАСОН €ВРО-КОНГЛОМЕРAТСКАТА, КОЛОНИАЛНА СИСТ€МА, ЗАСТАВЯЙКИ Я ДА €КСТРАДИРА ОТ ЧЛ€НСТВО КОЛОНИАЛИСТИТ€-членове (в случаят колониалист-кралство АНГЛИЯ), и след КОНСТИТУЦИОННО, ПРИЕЛИ ВСИЧКИ ЗАКОНА ЗА ПРИЕМСТВЕНОСТТА, НАПРАВИМ ИСТРИНСКА ДЕМОКРАТИЧНА ПРОМЯНА И СТАНЕМ ЕВРО-СЪЮЗ.

  ИНАЧЕ ТАЗИ МАСОН-€С-совска СБИРЩИНА ОТ кралства, царства, републики, даже и КОЛОНИАЛИСТИ В ЧЛ€НСТВО, БАНКОВО МАНИПУЛИРАНО И НАТО-МАРИОНЕТНО, НИ ВЛАЧИ п€трол-г€ноцидно с потдаяния от КРАДЦИ, И НИ СЕ КАЧИ ШЕНГЕНСКИ, ДАЖЕ НА ГЛАВАТА!
  НАСТЪПИЛ е вече момента на ПРИЕМСТВЕННОСТТА В ОТНОШЕНИЯТА НИ.
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ИДЕОЛОГИИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ ВЪВ ВЕРИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД!
  НАСТЪПИЛ е вече момента на конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-ОГлУПИРАЛИ фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ), в Държавният сектор!!
  Забрана на намесата им като ОГлУПИРАЛ Частeн-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума и за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK