Върховният съд окончателно поправи тежка съдебна грешка

Върховният съд окончателно поправи тежка съдебна грешка

© ДневникМладият компютърен специалист Максим Савов, който през януари 2010 г. беше набеден, че е обрал квартален магазин в Пловдив, окончателно беше оправдан. Върховният касационен съд (ВКС) потвърди невинността му и сложи край на битката на Савов и семейството му.


Месеци наред, докато той беше в ареста, жената, с която живее и има дете – Ксения Кузманова, пишеше до всички инстанции и медии, за да потърси защита за правата му. Днес на страницата във "Фейсбук", която тя създаде и спечели 9930 души за каузата си - "Свобода за Макс! НЕ на абсурдната несправедливост в България!" стои съобщението: "Приятели! Върховният касационен съд реши: в името на народа – Макс е невинен! Честита ни победа и благодарим на всички ви, че сте с нас! Година и десет месеца след началото на всички събития – ние най-после видяхме истината в пълната й сила и прелест!".


От тези 22 месеца Савов прекара 5 месеца в ареста. Беше осъден от първата инстанция – районният съд в Пловдив, а втората - окръжният съд в града, го оправда. Окръжните съдии разбиха нелогичните и противоречиви мотиви, с които Савов получи осъдителна присъда.
Днес Савов и Кузманова научиха, че върховният съд е потвърдил, че той е невинен. В мотивите пише, че "подсъдимият правилно е бил оправдан" и решението не подлежи на обжалване.


Историята на Савов започва на 13 януари 2010 г., когато е посочен от продавачка в магазин в Пловдив за мъжа, който я обрал 8 дни по-рано. Тогава човек с качулка и шапка с козирка нахлул, заплашил продавачката Магдалина Димитрова с нож и поискал парите от касата. Жената се борила, но била блъсната от нападателя, последвала заплаха за убийство. Мъжът успял да избяга с оборота от 484 лв.


При обиск в дома му същия ден са намерени обувки, тениска и нож, които Димитрова твърди, че са на грабителя. Едва втората съдебна инстанция ги сравнява с тези, които е носил извършителят на обира, който е заснет от охранителни камери. Установено е, че те не са като на престъпника.


Шестима свидетели твърдят, че са били със Савов по време на обира. Адвокатите му обясняват, че мъжът има над 2000 лв. доходи, работи и няма мотив за престъплението. Това не пречи на районния съд да постанови, че Савов е виновен, и да го осъди условно на 3 години затвор.


Савов вече е завел дело в Европейския съд за правата на човека.

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 846 Неутрално

  "Савов вече е завел дело в Европейския съд за правата на човека."


  Ето това е истината!!! Съд до дупка за всички малоумници, които си позволяват да си играят с живота на хората!

 2. 2 Профил на malkiat_muk
  malkiat_muk
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Отговорност за дейност на правозащитните органи


  Чл. 2. (1) (Предишен текст на чл. 2, изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) Държавата отговаря за вредите, причинени на граждани от органите на дознанието, следствието, прокуратурата и съда от незаконно:

  1. задържане под стража, включително и като мярка за неотклонение, когато то е отменено поради липса на законно основание;

  2. обвинение в извършване на престъпление, ако лицето бъде оправдано или ако образуваното наказателно производство бъде прекратено поради това, че деянието не е извършено от лицето или че извършеното деяние не е престъпление, или поради това, че наказателното производство е образувано, след като наказателното преследване е погасено по давност или деянието е амнистирано;

  3. осъждане на наказание по Наказателния кодекс или налагане на административно наказание, когато лицето бъде оправдано или административното наказание отменено;

 3. 3 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 664 Весело

  Начи на тия гениални милиционери г-н Борисов иска да повери властта да отнемат без съд и присъда имущество.

  Без мотив и с железно алиби, с шестима свидетели и без грам доказателства ... 99.9% ще спечели делото в Страсбург, ама пак ние ще плащаме щетите ...

 4. 4 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Съда е направил грешка? Не може да бъде. И искрено се надявам, че щом са го оправдали, човека е невинен, жалко,че е изтърпял подобен тормоз. Иначе довода на адвокатите, че щом работи и взема 2000 лева не може да извърши обир си е типична адвокатска лакърдия, може да направи къде по-страшни неща. Надявам се, че не е бил той и че ще може да продължи живота си без омраза, да работи и да си гледа жената и детето.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 5. 5 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#3] от "pi314_":

  Пак неадекватен коментар. Нещо да не те е страх от конфискация? Съда ли е осъдил човека или гениалните милиционерите на ЦвЦв?

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 6. 6 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 743 Неутрално

  [quote#5:"donchoquihote"]Съда ли е осъдил човека или гениалните милиционерите на ЦвЦв? [/quote]

  Ситуацията е вземи едните и удари другите...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 7. 7 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  [quote#1:"$"]Съд до дупка за всички малоумници, които си позволяват да си играят с живота на хората! [/quote]
  е и кво им пука на малоумниците ше платят обезщетение с твоите и моите пари и ще си карат все така

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 8. 8 Профил на lima
  lima
  Рейтинг: 571 Гневно

  СЛава богу,че тази абсурдна история приключи! Едно голямо браво на самоотвержената му съпруга, която не се отказа и при най-огромните трудности През цялото време се чудих на упоритите твърдения на продавачката. Или е луда, или е изверг или някой я е накарал да твърди, че престъпникът е той. Другият извод, който си напрвих е, че всеки един от нас може да бъде набеден за каквото и да е престъпление, и въпреки че би представил непоклатимо алиби, би могъл да си изгние в затвора.

  Как за един такъв Макс свидетелските показания на 1 човек са достатъчни, за да го съсипят и как при разни "други дела" показанията на 3-4 души не са достатъчни?

 9. 9 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Весело

  Аз пък се сещам за един бг програмист, дето беше отвлякъл рейс

 10. 10 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 796 Разстроено

  [quote#1:"$"]Съд до дупка за всички малоумници,[/quote]
  Съгласен на 100 %, но за съжаление ЕСПЧ ще осъди не малоумниците, а страната България. Ако тези осъдителни присъди можеха да се завеждат с регресен иск към съдиите, постановили неправилните решения, а особено към прокурорите, обвинили несправедливо човека, както и тъпите полицаи, изпълняващи безропотно указанията на прокурорите - ето, тогава щеше да е супер!

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 11. 11 Профил на Борислав Георгиев
  Борислав Георгиев
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#1] от "$":

  Лошото е, че тези дела в Страсбург се печелят в огромен процент от случаите и за разходи и обезщетения плащаме ние - гражданите. Съдът в Страбург е решение на глобално ниво, ако държавата си взима поука - дори това му е функцията.. Ако само цакаме и нищо не правим, файда няма.. Иначе ебаси абсурда е този казус!!

 12. 12 Профил на dancheto_57
  dancheto_57
  Рейтинг: 0 Гневно

  Докато съдиите си получават хилядярките като заплата и при НЕАДЕКВАТНИ присъди и решения - така ще се получава !
  Време е цитираните текстове от колегите от форума да се променят , като отговорността е на ВИНОВНИЯ за неправилната присъда или решение , а не на държавата т.е. на данъкоплатеца !!!
  Ние нито сме назначили тези полуграмотни " магистрати", нито сме постановили присъдата, за да носим отговорност за ЛОШО СВЪРШЕНАТА РАБОТА от тях !

  Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
 13. 13 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 796 Гневно

  А кой ще обезщети Максим за това, че е загубил работата си, че са му причинили значителен тормоз, морални и материални щети? Ех, ако политиците бяха наистина държавници, щяха да приемат възможността полицаи, прокурори и съдии да носят отговорност за постановъчните и измислени дела...

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 14. 14 Профил на shristov
  shristov
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#3:"pi314_"]Начи на тия гениални милиционери г-н Борисов иска да повери властта да отнемат без съд и присъда имущество. [/quote]

  Именно на тези, и то - не случайно.

  Насаждайки страх в народа, за да не вдига много главица, че току-виж!!

  Което позволява на Боко да дрънка до безкрай малоумия по продажните медии, без да му се налага да се ядосва на нагли въпроси от публиката и да подписва на инат.

 15. 15 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 589 Неутрално

  А защо е завел дело в Европейския съд за правата на човека ? Какво ще търси там ? - нали вече е оправдан ?

 16. 16 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Полицаите открили в тях тениска, обувки и нож и чак на втора инстанция са ги сравнили с видеозаписа.... хахахахахахахаха
  Извинявайте но това е фарс, не съдебна система. Всички магистрати заслужават титлата магарета и идиоти без изключение поради това че прекалено много гафове се събраха на сметката на някои техни колеги.
  По логиката на първоинстационния съд, аз съм обрал продавачката, т.к. ми се намират и обувки, и тениска, че даже и кухненски нож.
  Идиоти, Идиоти, Идиоти. Заслужават си го.

 17. 17 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#15] от "coffee.bean":

  Обезщетение за вредите, как какво?
  Или едно "сори, сбъркАхме, извинявай" мислиш, че е достатъчно?

  И ако в Мин.Прав. имат малко акъл, трябва веднага да му предложат споразумение, за да си спестим ние (като държава) резила, а Максим - годините чакане по каналния страсбургски ред.

 18. 18 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  "От тези 22 месеца Савов прекара 5 месеца в ареста."
  По колко време прекарват в ареста обвинените за по-тежки престъпления от тези 484лв?

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 19. 19 Профил на Todor Dobrev
  Todor Dobrev
  Рейтинг: 237 Гневно

  ей този съдия да полежи поне толкова колкото е лежал човека и лично да плати обещетение за причинените му вреди. иначе няма да се оправим с некадърници, чието наказание е мъмрене или порицание

 20. 20 Профил на zapoznat
  zapoznat
  Рейтинг: 451 Гневно

  А циганчето, заради което пребиха трима българи в "Модерно предградие" в София вчера, колко ще лежи?

 21. 21 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Масова безотоговорност по всички нива.
  Сега тая която е лъжесвидетелствала практически няма да получи никаква присъда. Тия които са издали присъда без да се допитали до фактите - няма да получат никакво наказание.
  Наказни сме всички ние които ще трябва да платим справедливия иск на господина Савов срещу една дерибейска страна която позволява да се осъди човек без да се вземат под внимание доказателствата. Богат народ, богата нация сме явно.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 22. 22 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Някой по-горе беше посочил чл. 2 от Закона за отговорността на държавата. Защо му е да ходи в Страсбург, а не мине по този ред?

  Най-малкото пътя за Европейския съд по правата на човека е открит единствено след като са изчерпани всички вътрешно правни средства. Не използването на подобно средство (още повече след като ВКС го е оправдал) със сигурност ще бъде използвано срещу него. Разбира се важно е да се види и за нарушение на кое точно право се позовава Савов.

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 23. 23 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#1] от "$":

  Това не е съд за малуомниците в съда, а за България. Като я осъдят, ще плащаме ние, данъкоплатците.

 24. 24 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#23] от "Hierophant":

  да ама ние сме назначили там тези съдии и прокурори, така че...

 25. 25 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 626 Разстроено

  В много сбъркана държава живеем. В този случай ярко личи държавната машина, която не се церемони с обикновените хора и действа твърдо, направо смазващо. Защо не действаше така и срещу който трябва? Тук няма закони - има закона на джунглата...

 26. 26 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 951 Неутрално

  До коментар [#24] от "lol":

  Е, те се грижат повече за такива като Кирил Рашков.
  ..................
  (Един бургаски прокурор (Г.К.)е опънал чадър над мошеник (С.Р))
  Нищо ново!

  Да разлая троловете!!
 27. 27 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#7] от "stg":

  Е за да не става така, за съдебната грешка трябва да плаща не държавата, а персонално малоумните съдии, от джоба си. Да видим тогава дали ще присъждат с лека ръка и безотговорно.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 28. 28 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#24] от "lol":

  Аз лично нямам спомен да съм назначавал някого там....

 29. 29 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Савов вече е завел дело в Европейския съд за правата на човека."

  Най-доброто - на края, за десерт. Лошото в цялата работа е, че Европейския съд ще осъди Република България, със все гражданите й, дето са и данъкоплатци, а Държавата няма как да потърси отговорност от всички служебни лица, дето са си направили съдебен кодош с човека.

 30. 30 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ами този случай ясно показва, че 20 години след края на комунизма разделението на властите у нас все още е пожелание. И разследващият полицай Тодорова, и прокурорът Светослава Пенчева, и съдията Сотир Цацаров са действали повече от "колегиално": http://mediapool.etaligent.net/show/?storyid=164376&srcpos=8

 31. 31 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#21:"Десен"]Богат народ, богата нация сме явно. [/quote]

  Дянков: Ще заведем 2 вагона в графа "неброени" и ще му платим щетите на човека.

 32. 32 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#5] от "donchoquihote":
  Я смъкни малко каската, за да ти вземе главата малко кислород.
  За малоумщината на някои плащаме всички, включително и ти.
  Това, че е малоумщина го е казал ВКС.
  О-па! Вие признавате само съда на Цецо.
  То както се казва с такива к**ви-такъв публичен дом.

  pastor
 33. 33 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#15] от "coffee.bean":
  На такива като тебе им пожелавам да изпитат несгодите на този човек и след това да коментират!

  pastor
 34. 34 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 651 Разстроено

  До коментар [#20] от "zapoznat":
  Боко каза да се забрави темата "Катуница" и вече ни вопъл ни стон от медиите. Очаквах Бенатова да направи "репортаж" и да покаже истината такава каквато е, но уви!

  pastor
 35. 35 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#12:"dancheto_57"]Докато съдиите си получават хилядярките като заплата и при НЕАДЕКВАТНИ присъди и решения - така ще се получава ! [/quote]

  Тук проблема е полицията и прокуратурата!!!
  Вярно, статията в дневник е доста кратка и не описва случая в детайли, но все пак преди да раздаваш обвинения, постарай се повече с анализа.


  "фрапантен случай на отказ от страна на прокуратурата да събира и оневиняващи доказателства, каквото задължение изрично й е вменено в Наказателно-процесуалния кодекс."


  "Не се впечатляват и от показанията на общо шестима колеги на Савов, които твърдят, че е бил с тях по време на престъплението."  Разликата между комунистическата икономическа система на Източна Европа и западните системи е не разлика в същността, а разлика в степента. (Ф.Х.)
 36. 36 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#22] от "Автор":

  Защото, познавайки практиката на същите тези български съдилища по дела за обезщетяване на граждани по посочения закон, ЕСПЧ отдавна е признал, че той не представлява ефективно средство за защита.
  И с право.

  А и обезщетението, което ще му присъди нашия съд, със сигурност ще е по-малко от това в Страсбург.

 37. 37 Профил на zapoznat
  zapoznat
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#34] от "pastor":

  Ще види той какво ще забравим на изборите!

  Аз за Бенатова нищо няма да кажа, но останах като гръмнат от декларацията на БтВ в нейна защита...че следвали СВЕТОВНОУТВЪРДЕНИ практики....това се твърди от телевизията на Мърдок, същия този Мърдок, собственик на "Нюз оф дъ уърлд", чийто главен редактор и не знам колко още служители бяха арестувани и пуснати под гаранция във Великобритания точно заради тези СВЕТОВНОУТВЪРДЕНИ практики...

  А по-горе не си зададох въпроса правилно - не питам за циганчето, а за побойниците!

 38. 38 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#37:"zapoznat"]това се твърди от телевизията на Мърдок[/quote]

  Искаш да кажеш, телевизията на Гергов.
  Кой Гергов ли ? Онзи от депутат в парламента ...

  Разликата между комунистическата икономическа система на Източна Европа и западните системи е не разлика в същността, а разлика в степента. (Ф.Х.)
 39. 39 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Би требвало да има начин такъв член он Нак. кодекс, като този за вината на държавата да има и за вината на съдебния състав, издал фамозната присъда.

  Тогава да си се оправя съдията. Аз, примерно не бих искал друго обезщетение, а оставяне на съдията в затвора за времето, което аз съм прекарал там по негова вина.

  Но, доколкото знам не е съдия, съдийка е... с една гънка за равновесие. Като приятелката на Цв.Цв.

  Проклета да е Русия!
 40. 40 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#37] от "zapoznat":
  След като видях репортажа и след това орязаното копие съпроводено с оневиняващи интервюта, БТВ загуби голяма част от моя рейтинг. Съвсем ми паднаха в очите след като включиха и Слави по никое време, а след това дори му "гостува".
  Има една приказка "Аз на х** си ли да вярвам или ........."

  pastor
 41. 41 Профил на hristogd
  hristogd
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Голям поклон за съпругата му,че се е борила за него!Знам ще кажете ,че" така би постъпила всяка",но обикновено веднага се развеждат.

 42. 42 Профил на alexpp
  alexpp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  След всичките неадекватни действия на съд и прокуратура е редно вече и тях някой да реорганизира. А уж са институциите, които трябва най-много да респектират.

 43. 43 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#36] от "forza":

  Първо, признал го е като неефективно средство за защита с случаите, при които няма оправдателна присъда - т.е. имаме осъдителна присъда, но човека се жали че тя е дошла твърде бавно; в резултат претендира, че е нарушено правото му на процес в "разумен срок"; тук очевидно е безсмислено да минаваш през Закона за отговорност на държавата, защото чл. 2 т.2 визира само ситуацията, при която обвиняемия е бил оправдан, като основание за иск срещу държавата (признавам, примерът ми е от пилотното решение от Май тази година).

  Второ, далеч не съм сигурен че ще получи ЗНАЧИТЕЛНО по голямо обещетение (но признавам, че вероятно доказването на вредите ще му е по-лесно в Страсбург)

  Трето, Страсбург, колкото и да гони националните съдилища за разумност на срока, съвсем не се отличава с особенна бързина; гледам в момента излизат молбите заведени 2004 - 2006. Т.е. в най-добрия случай Савов може да се надява на решение към 2016, а като едното нищо 2018 + още поне 6 месеца след решението за да си получи парите.

  Така че далеч не съм сигурен, че идеята за Страсбург, в конкретния случай е удачна.

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 44. 44 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#43] от "Автор":

  Дали е удачна или не - въпрос на лична преценка, предполагам, че са го предупредили за продължителността.
  За нея (продължителността) съм изцяло съгласен, напоследък удря "шестицата", че и повече сигурно...

  Въпросът беше, че има право да се обърне към Страсбург.
  Последното не му пречи междувременно да се пробва и по ЗОДОВ, пък каквото сабя покаже.
  Рестриктивните решения и тълкувания на съда по закона, вкл. като тълкувателни решения на ВКС обаче не способстват за укрепването на доверието в местната система.

  Ще се въздържа да коментирам нататък, тъй като изисква проверки, за които няма да отделя време, признавам си - с което явно признавам, че и преди предходния си коментар не съм ги направил

 45. 45 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 741 Любопитно

  Чудесна новина! Страхувах се, че делото ще попадне в ръцете на някой послушен съдия, баджанак или семеен приятел на Цецо Ушите, и тогава момчето щеше да бъде осъдено дори и без доказателства.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 46. 46 Профил на Огнян Стоянов
  Огнян Стоянов
  Рейтинг: 684 Весело

  По какво се познава, че четеш български вестници или новинарски сайтове?!?
  По статии като тази - о, чудо - невинен оправдан...
  По какво се познава, че живееш в България?!?
  По това, че докато четеш подобни статии, виждаш персони, които би трябвало да имат присъди да се разхождат спокойно, да дават интервюта и дори да се кандидатират за държавни постове... Нека се кандидатират, има още невинни и достатъчно инстанции на които да обжалва народа...

  http://benkenogy-bg.blogspot.com/
 47. 47 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 664 Любопитно

  [quote#5:"donchoquihote"]Пак неадекватен коментар. Нещо да не те е страх от конфискация? Съда ли е осъдил човека или гениалните милиционерите на ЦвЦв?[/quote]
  Много ясно, че ме е страх от конфискация, да не съм тъп! То МВР друго освен да се заяжда с дребни граждани не прави, да си чул нещо за прокурорския син, дето прегази няколко души на нощна гонка?

  Ама паси си весело като си доволен, свинете ги колят на Коледа.

 48. 48 Профил на истинският.груйчо
  истинският.груйчо
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Добра новина! Поздравления на борилите са за победата!

  www.zaednovchas.bg
 49. 49 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 909 Весело

  [quote#25:"noxs"]В този случай ярко личи държавната машина, която не се церемони с обикновените хора и действа твърдо, направо смазващо. Защо не действаше така и срещу който трябва?[/quote] щото според конституцията на Гиньо Ганев от 1991, съдебният процес е състезателен и решението на съда зависи от това как ще се "представят" страните по делото обвинение-защита... явно защитата на момчето на първа инстанция е била по слаба и небрежна от обвинението .....
  После явно са се стегнали..........

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 50 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Само така!
  Съд срещу кочината България!
  И после престъпният състав, осъдил този човек - който явно няма как да е престъпник, да плаща от джоба си!

 51. 51 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Затова е и премахването на смъртното наказание - заради съдебните грешки.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 54. 54 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 613 Неутрално

  До коментар [#52] от "be_google":

  По логиката на съда, черния чорапогащник на жена ти най вероятно може да се окаже че е за предлагане на платени услуги.... Абе идиотия.
  Бяха ми разбили апартамента веднъж. За щастие пари нямам
  Звъня в полицията, уж пратиха екип, чаках ги 5 часа, оправих си накрая вратата и тръгнах на работа. След още 2 часа ми звънят и ме викат обратно. Искаха да ми пишат акт защото съм възпрепятствал разследването, като съм си оправил вратата
  На баба ми 3 месеца водиха разледване за една открадната мисирка и я уведомиха официално на 3тия месец че мисирката на стойност 15 лева не е намерена

  Какво да ви кажа....някак си Цветанов ми е адски симпатичен в приказките си колко работа вършат. Също като клоуна в цирка.

 55. 55 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 853 Гневно

  Сега трябва да подведат под отговорност продавачката за лъжесвидетелство по чл. 313 от Наказателния кодекс. Ама там наказанието е затвор до три години или глоба от 100 до 300 лева!!!!!! тя ще се отърве със 100 лв сигурно.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 56. 56 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Пловдивската прокуратура и районния съд/те са едно цяло/са най-лошите в страната.Прокуратурата рапортува като пионерче,че съдът е уважил 98 процента от исканията за задържане и е дал 97 процента осъдителни присъди.Казано по простичко там оправдателни присъди просто НЯМА.Това не е правосъдие.Истината е,че когото прокуратурата реши да осъди го осъжда без съдът да разсъждава.Те са давани за пример по всички събрания на магистрати като отличници,а истината е че цари пълна некомпетентност и страх от оправдателни присъди.Едва на ниво апелативен съд и върховен съд понякога съдиите проверяват и това което е казал подсъдимия.И тогава лъсват гафовете.Във ВКС още като се каже присъда на Пловдивски съд и започват да се усмихват.Те най-добре знаят нивото на съдиите и как се пишат и мотивират присъди.

 57. 57 Профил на monacensis
  monacensis
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Винаги се е знаело, че произволът на властите в България е безкраен, но че наглостта им стига до такива висини... те просто надминаха себе си...унищожиха живота и кариерата на още един млад човек...

  Ама като се изнесат всички свестни, кой ще ги храни тези уроди?

  Но целият народ си задава въпроса, защо онези хубостници дето са откраднали по 487 милиона лева си хойкат с майбасите и въртолетите, а не са получили по три милиона години присъди?

  Щом са толкоз ербап пловдивските прокурори и съдии... що не вземат да обявят, колко дела срещу милионери и милиардери са водили?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK