Обещанията за София

Програмите на основните кандидати за кмет на столицата - познати мерки срещу вечните проблеми

Йорданка Фандъкова, ГЕРБ - "Градим София"

© Дневник

Йорданка Фандъкова, ГЕРБ - "Градим София"Трафик и паркиране


*Кметът в отпуска и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова има намерение да изведе транзитните потоци извън централната градска част и да намали времето за придвижване в града. Предизборната й програма обещава ускорено развитие на велосипедната инфраструктура и освобождаване на тротоарите от паркиралите коли, както и дългоочакваните обществени паркинги в центъра и буферни около централната част.


*Програмата на кандидата на "Синята коалиция" Прошко Прошков предвижда да се ограничи автомобилният трафик в центъра на София с "внимателно и постепенно намаляване на колите". Сред неговите обещания също е изграждане на буферни и подземни паркинги, както и стимулиране на придвижването пеша чрез развитие и модернизиране на градския транспорт и метрото.
*Кандидатът на БСП Георги Кадиев обещава да заложи на реорганизация на транспорта. "Зелените вълни" са добро начало и те трябва да се случат заедно с качествен градски транспорт, освобождаване на малките улици от паркирани автомобили и промени в инфраструктурата", пише в програмата на Кадиев.


Прошко Прошков, "Синя коалиция" - "В крак с времето"

© Дневник

Прошко Прошков, "Синя коалиция" - "В крак с времето"


Чистота и бездомни кучета


* За почистването и за депонирането на отпадъците програмата на Фандъкова предвижда дългоочакваната интегрирана система за оползотворяване на битовите отпадъци. Тя включва завод за боклука и депо към него. Предлага подобряване на системата за разделно събиране на отпадъците и инсталация за третиране на зелени и биоотпадъци. За решаване проблема с бездомните кучета обещава нови приюти за тях, по-активна кастрация и електронен регистър на кучетата.


*За отпадъците Прошко Прошков също предлага изграждане на завод за отпадъците, намаляване на количеството на депонирания боклук чрез по-добра система за разделното му събиране и домашното компостиране и оползотворяване на "зелените отпадъци". За проблема с бездомните животни той също залага на построяване на повече приюти чрез публично-частно партньорство, на масова кастрация, но и на евтаназия на доказано агресивни и много болни животни.


*Освен задължителния завод за боклука Кадиев обещава и по-справедлив начин за определяне на такса смет. "Без бездомни кучета по хуманен комплексен начин", е записано в програмата му. По-конкретно той е за вписване в домовата книга на всички кучета в един вход и подобряване качеството на работата на общинската фирма "Екоравновесие", която се бори с популацията на бездомните животни.


Георги Кадиев, БСП - "Променяме София"

© Дневник

Георги Кадиев, БСП - "Променяме София"


Нови и оригинални идеи


* Сред характерните само за кандидата на ГЕРБ идеи е интелигентна система за управление на трафика на 20 ключови светофара, както и довършване на проекта "Електронна община" и пускането му в действие. Фандъкова, която беше  зам.-кмет по образование и култура, заявява, че ще се бори за каузата София да стане Европейска столица на културата през 2019 г.


* Прошко Прошков посочва като свой приоритет изграждането на електронна община плюс въвеждане на автоматизирана система за проследяване на преписките и сигналите във всички структури на общината. Прошков, който е работил за германската железопътна компания "Дойче бан", предлага да се демонтират всички неизполлзваеми железопътни линии в София и на тяхна място да се построят паркове.


* Кадиев обещава местни референдуми по различни проблеми на София. Той ще работи за повече улично изкуство, развитие на сценичните изкуства и също като Фандъкова за това София да стане Европейска столица на културата. Финансистът обещава, че ако стане кмет, ще замрази и няма да увеличава за цели четири години местните данъци и такси. Това щяло да стане чрез преструктуриране на бюджета на общината.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Другарката Фандъкова съобщава на всички заинтересувани, че послучай изборите за кмет е наредила паяците да се приберат в гаражите и скоби на нарушителите да не се поставят.

  Проклета да е Русия!
 3. 3 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 601 Неутрално

  За Й.Ф. Обществените паркинги се предвиждат да са подземни. Не знае ли госпожата , че 50 % от автомобилите са на газ и защото няма инсталирани газ-сигнализатори в подземните, аавтомобилите на газ не се допускат в подземните паркинги???“
  Как се определиха маршрутите на велосипедните алей – гледайки в тавана, а чували ли сте за анкети или проучвания???ТАВАНСКО

  За П.П. Не го разбирам – “колите”. Каруцата и тя е кола. Това ли има предвид. Има автомобили, бе айнколоу. Как ще стимулираме придвижването пеша чрез развитие и модернизиране на градския транспорт и метрото – като ги премахнем - ХА-ХА

  За Г.К “освобождаване на малките улици от паркирани автомобили ” – а големите улици (Т.Александров) как ще ги освободим??, където нашият гениален архитект на въпроса защо едната лента е превърна в паркинг отговаря – за да отклоним трафика от центъра. ГЕНИАЛНО.

  За ГЕРБ “интелигентна система за управление на трафика на 20 ключови светофара” според общинските лаици е система от последователно наредени фуражки с палки, които с компютърните си мозъци оптимизират трафика. Виж примера Младост. ЕВТИНО

  За ПП “предлага да се демонтират всички неизполлзваеми железопътни линии в София и на тяхна място да се построят паркове.” Ти в парка ли ще живееш. Къде и как ще ходиш на работа и с какво или само ще се разхождащ. НЕ РАБОТЕЩ

 4. 4 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  А другаря Кадиев 'ще работи за повече улично изкуство' тоест все повече хора препитаващи се на улицата .
  Като гледам общото между кЛандидатите е ,че ни обещават масова кастрация...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 5. 5 Профил на Amico
  Amico
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Никой от тия не става за кмет. Тия псевдо демократи мислят само за плюскането. Никой не предлага пряка демокрация т.е. никой от тях не желае да се допитва до народа. Тия идиоти си живеят с мисълта че обществените ресурси са за приятелските кръгове и за лично облагодетелстване.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 6. 6 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dr_Doolittle":Докторе, намери ли колко са заплатите в Гърция ?

 7. 7 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  Г-жа Йордан Кафъндъкова няма ли да излезе в отпуска ? Щото така всеки ден се мотае по екраните по примера на патрона си Бойко - все нещо открива, закрива в качеството си на кмет , а другите кандидати трябва да плащат за да ги показват.

 8. 8 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Не чувам едно от най-важните обещания - да се влезе в кварталите и да се асфалтират малките вътрешни улички.
  Следващо - какво правим с Топлофикация-София? Дългове от над 500 млн. лева. Това е 40% от столичния бюджет. Кой ще ги плаща?
  Общинската банка - какво правим с нея? Ще я превърнем в приют за изгонени от други банки? Като Петя Димитрова(от Пощенска банка) и други люспи.
  Общинските дружества- какво правим с всяко едно от тях? Кой ще анализира тяхната ефективност и платежоспособност. Говори се за над 800 млн.лева задължения на тези дружества. Това е квази-дълг на общината. Какво правим ?
  Събираемостта на данъците - какво правим ? Разбирам че на фирми и лица са били отписвани данъци чрез изтриване на записите в компютърната система (която е абсолютно остаряла). И след това излиза справка за липса на задължения.
  Да вземат да ми отговорят тука във форума.

 9. 9 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  До коментар [#6] от "ahasver":

  Да, няма го твоя рейсаджия за 7000 евро на месец
  http://www.worldsalaries.org/greece.shtml

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 10. 10 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 860 Неутрално

  "Обещанията за София" са от кандидатите за кмет.
  „А ние какво правиме? Носиме с решето вода и мислим, че оплодотворяваме с това бащината си нива.... Ние не сме направили и стотна част от онова, което би могли да направим. Слава богу и дяволу, природата не ни е обидила, нито умствено, нито физически, защо следователно да седим на припек и да плачем, че петлите ни кълват носовете?.”/Христо Ботев/

 11. 11 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  До коментар [#9] от "Dr_Doolittle":Данните ти са от 2002 г. , а аз ги четох в Труд преди месец.

 12. 12 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Сред характерните само за кандидата на ГЕРБ идеи е интелигентна система за управление на трафика на 20 ключови светофара"
  Това точно, на ПП му го бях писал в един сайт като въпрос. Сигурно или го е имал като идея преди това или е имал feedback и от други хора. После го сложи в програмата си.
  Гледам че ГЕРБ много мазно копират.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 13. 13 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  яд ме е не за друго, а защото няма да го направят. защото са в комбина с батко и братко и знам ли още кой, а тея фирми губят от осъществяването на система която с 1% от техните разходи(може и по-малко) би постигнала по-голяма ефективност. Фандъвка, що чак сега се сети бе, другарко?

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 14. 14 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 466 Неутрално
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Прошко Прошков си качи програмата в интернет още миналата седмица. И всеки ден участва в дискусии с хората, за да обяснява какво конкретно мисли да прави ако стане кмет. Много се надявам неговите идеи изведнъж да не бъдат припознати от други хора, които са далеч по-добре медийно отразени, въпреки че избягват да участват в дебати заедно с други кандидати.

 17. 17 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#14] от "moon744":

  Слабо е представянето на кандидатите от "Дневник", на който ще им е по-добре и ще им отива повече, ако се прекръстят на "Дремник".
  Прошко Прошков представи идеите си за умно управление на столицата преди шест дни.
  http://news.ibox.bg/news/id_1961741529
  А тук нека си ги приказват за светофари, все едно, че бяха обещали пет естакади с финансирате по европейски програми за 120 млн. евро.

 18. 18 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#17] от "Роси Кирилова":

  Статията не е само за Прошко, госпожо, макар той да е най-неубедителният, аз му симпатизирам. Но благодарение на Вас започвам да се съмнявам в себе си.

 19. 19 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#17] от "Роси Кирилова":

  това за отпадъците, незнам колко ще сработи. бях гледал м/у другото някво предаване глупостите penn и teller(май така се казваха), нещо от рода на майкъл мур и т.н. Та там се твърдеше че разделното събиране и целия процес до повторното усвояване излиза по скъп отколкото изхвърлянето и ползването на нови суровини. Не съм търсил после нищо по темата.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 20. 20 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Аз пък предлагам, всяка година човек като си плаща данък сгради, заедно с документите по данъка да му се предоставя и един списък с примерно 10 проекта/сфери за развитието на града, м/у които той да си избере 1 в която да бъдат инвестирани 10% от данъка му. процеса може да се направи и електронен, като при всяко плащане просто се генерира уникален номер(one-time hash) и после с този си номер да си даде решението онлайн. Тух схемата не е точно и евтино описана, но не е проблем да се прецизира.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 21. 21 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Предното си предложение, го отпускам на Прошков като идея но не и на другите(със сигурност има prior-art, но ще считам, че щом досега не сме го чули значи не са го счели за важно или не са се сетили и значи копират от мен)

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 22. 22 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Какво влиза в списъка с опции и кой го прави не е ясно. нищо не пречи, да са предизборните обещания/проекти на кандидатите.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 23. 23 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Кметка-Марионетка.
  Освен това и Кукловодът й е полуграмотен ...

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 24. 24 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  За да е сигурно, че "възможността" на реално неискащите/неразбиращите няма да се използва с користни цели от някой вътре в системата. Това право на избор, да бъде допълнителен данък, примерно в размер на 1% който да отива пак там където си решил после, а разходите по процеса да се поемат от общината.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 25. 25 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  До коментар [#24] от "zrenaxby":Нищо ново. Едно време имаше едно "самооблагане ", допълнителен данък.

 26. 26 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Някой ми е турнал "-" горе, но да се запознае с проблемите при електронното гласуване, като цяло. Това че срещу всеки даден глас трябва някъде да фигурират пари в размер на 10% от сумата която определя този глас(т.е. 100% данък сгради, можеш да преразпределяш 10% от него, което ти струва 1% допълнително от него), ще попречи на разни корупционни схеми, плюс че ще го има и подписа ти някъде

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 27. 27 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#25] от "ahasver":

  я обясни, да видим за същото ли говориш? щото доколкото те познавам, леко ме съмняваш. допълнителния 1% е просто допълнителна спирачка, има и други но това е на първо четене.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 28. 28 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Е очевидно предложението на кадиев ми е повлияло подсъзнателно. Затова са лоши законите за интелектуална собственост

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 29. 29 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Всички ще махат колите, без алтернативни планове какво да компенсира намалената мобилност на софиянци.
  Може би с мотриси от 1962 година, с метро което се пръска по шевовете, трамваи които са морално и физически остарели, с икарусите? град без мобилност няма бъдеще

 30. 30 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1573 Гневно

  Обещания, обещания, обещания .......

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 31. 31 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Каквото и да обещава за София Фандъкова, е ясно, че няма да се случи. Заедно с тиквата имаха 6 г. да го реализират. Какво направиха за града за тези цели 6 г. Нищо. София си остана кочината на Европа. Това са жалки хора, визията на които се простира до идеята "властта като като средство за грабеж". Тиквата за десетте си години във властта показа как мутренските практики от 90-те се продължават и с други средства - с механизмите на властта.
  Бюджетът на общината надхвърли 1 300 000 000 лв. С 30% повече от огромния бюджет на МВР. Това са страшно много пари, които Фандъкова, по свирката на мутрата, излива в джобовете на "котараците" с безумия като "интелигентна система за управление на трафика на 20 ключови светофара" за кръглата сума 11 млн. лв. - няма и по 600 000 лв. на светофар.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 32. 32 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Лошото е, че какъвто и да е социализмът обещаван от всички кандидат- кметове, физически е невъзможно да се осигурят по четери безплатни парко-места на семейство т.е. градът е малък за броя на автомобилите и тогава трябва да отиваме към капитализъма. Никой нищо не обещава за гетата. А колкото до велоалейте идете в Младост няма един колоездач на тях.

 33. 33 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Не е било такъва оскъдица на свестни кандидати в София!...Все съм галсувал в синьо през годините...ама не ми е ясно Прошко какви точно ги е вършил като кмет на Лозенец. Мин.година обядвах в 'Под липите' на ул.Елин Пелин, на 20на м от р-нта се строеше мн готино блокче, тогава гледах апартаменти та влязох да разгледам. Цената беше 2000 евро/м2 (лошо няма, балък е който плаща, не който продава). Питам кога се чака Акт16, еди кога, коментирам че в кризата много строежи се бавят и т.н., отговарят 'нямаш грижи, този блок е на Прошков, кмета на Лозенец'. Последния етаж е мезонет с нещо като кула, за която колеги от ВИАС с които често минаваме оттам казаха че няма как да има законно разрешение...Долепен до този блок е друг и на един от звънците там пише Прошкови

  Дано всичко си има обяснение, че иначе за кого да гласуваш?...Данчето Ф е симпатична жена ама усещането при нея, че е кукла на конци е твърде натрапчиво

 34. 34 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2027 Весело

  До коментар [#33] от "Yomega":

  Може би посещението на някое заведение е нещо уникално за теб, след като толкова държиш да го споменеш под всяка статия свързана с Прошко Прошков.

 35. 35 Профил на kndmv
  kndmv
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#33] от "Yomega":

  Ако ти бяха казали, че е на Барак Обама, дали щеше да повярваш.

  /Не че не може да е вярно, но повече от строителите лъжат само съдиите/

 36. 36 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Какви са тези оксиморони, които се използват за агитация? Как го виждате ГЕРБ и интелигентно решение?

 37. 37 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 675 Весело

  Много обещавам да обещавам!
  Важното е да не говорим за пари...

 38. 38 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 456 Неутрално

  До №8- "какво правим с Общинска банка........"- Предвижда се не да се привличат професионалисти,а да си останат хората на научния сътрудник Ковачки за да може да се доизточни напълно и така да се заздрави банковата система в страна. Много сладури в този форум бре! Та не разбрах кой е изгонен от къде и кога?

 39. 39 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 631 Весело

  До коментар [#34] от "Роси Кирилова":

  http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/09/12/1154322_desnicata_shte_izburza_s_registraciiata_na_proshkov_za/?ref=id#comment-7

  Човека просто си "троли". Има си го записано и само го пейства

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3196 Неутрално

  Дневник добре е пуснал подборката, че хората да се позапознаят с "програмите". И то в сравнение.
  Това - добре!

  Иначе след прочетеното мога само да кажа едно Ха-ха-хааа!

  Същите лакърдии и кухи клишета тиражирани вече повече от 10 години!

  Ако питате мен - форумецът "zrenaxby" е за кмет!

  А това ме утепА!
  ...Сред характерните само за кандидата на ГЕРБ идеи е интелигентна система за управление на трафика на 20 ключови светофара, както и довършване на проекта "Електронна община" и пускането му в действие...
  Явно е копнато едно към едно от брошурката на Фандъковата. Съвсем политкоректно.
  Само че и другите кандидати имат тази "характерна само за герб" "електронна община"
  Да не говорим, че още от средата на 80-те години на миналия век в София се работеше, макар и по социалистически , за въпросното "интелигентно управление на ключови светофари".

 41. 41 Профил на Hristo Petkov Hristov
  Hristo Petkov Hristov
  Рейтинг: 529 Любопитно

  Кога най-накрая Фандъкова ще излезе на директен дебат с останалите кандидати?? Стига се е крила под голямата сянка на ББ?

 42. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2027 Разстроено

  До коментар [#41] от "diotalevi":

  Според пресцентъра на Герб, не било практика кандидатите им да участват в публични диспути. Остава ни възможността да си съставяме мнение за кандидатите от някой дочут разговор между работници по строежите и студентите във ВИАС.

 43. 43 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Прошко Прошков:
  "Програмата на кандидата на "Синята коалиция" Прошко Прошков предвижда да се ограничи автомобилният трафик в центъра на София с "внимателно и постепенно намаляване на колите"
  Като гледам в Лозенец как е започнал да се намалява трафикът...
  Улиците пък са като след бомбардировки, а тротоари свободни(без коли) просто няма...
  Така, че г-н Прошков позволете ми да изразя съмнение, че ще успеете да го направите - та и в цяла София даже...

  "Прошков, който е работил за германската железопътна компания "Дойче бан", предлага да се демонтират всички неизполлзваеми железопътни линии в София и на тяхна място да се построят паркове".
  Първо оправете съществуващите паркове, а после се хвърляйте на нови такива. Северният парк например не е пипнат сигурно от 20 години...
  Георги Кадиев:
  "По-конкретно той е за вписване в домовата книга на всички кучета в един вход и подобряване качеството на работата на общинската фирма "Екоравновесие", която се бори с популацията на бездомните животни".
  Това го има на повечето места, г-н Кадиев и се събиратсъответни такси за тези животни - така че не сте открил топлата вода. Ако искате обаче да се преборите с бездомните кучета - първо трябва да се отървете от Екоравновесие! Не разбирате ли, че тази фирма няма да интерес от решаването на проблема и затова и нищо съществено не е направено през годините. Няма да го направят и за в бъдеще...
  "Финансистът обещава, че ако стане кмет, ще замрази и няма да увеличава за цели четири години местните данъци и такси."
  Това ми звучи като изречено от някой, който или е недостатъчно финансово компетентен или е популист или комунист. Или и трите заедно...

  Йорданка Фандъкова:
  "Предлага подобряване на системата за разделно събиране на отпадъците и инсталация за третиране на зелени и биоотпадъци".
  Звучи добре, но едва ли е възможно да стане в рамките на един мандат. Българинът(софиянецът) в момента е на такова ниво от общественото си развитие, че една ли може да са очаква в рамките на толкова срок да се научи да събира разделно боклука си, а пък клошарите и кучетата да спрат да го разхвърлят...

  Все пак като краен извод - идеите на Фандъкова са най-близки до реалността, а и все пак нещо досега е свършила.
  Просто мнение...

 44. 44 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Сред характерните само за кандидата на ГЕРБ идеи е интелигентна система за управление на трафика на 20 ключови светофара, както и довършване на проекта "Електронна община" и пускането му в действие."

  Тези "идеи", са част от отдавна планирана и работеща схема, вече 10 години, за най-безочливо и нагло източване на Столична Община в този род дейности, започнала при Софиянски, продължена от Борисов и представяна ни сега от Фандъкова, като някаква изключителна новост. За сведение, "Автоматизирана система за управление на движението" (АСУ-Д) съществува в София от 80-те години. Изграждана през годините поетапно, от вече несъществуващата общинска фирма "Пътна сигнализация", обхващаше информационно кръстовищата в цяла София, а с реално управление на "зелени вълни", "гъвкави режими" и т.н., тези в "Централна градска част". Разбира се, сегашните милиони, които се изсипват в това благодатно "поле" за изява наречено "Трафик", са в резултат на многогодишни и целенасочени усилия системата да бъде окончателно разбита и трафика "задръстен", което е факт. Всичките тези "усилия", са само и единствено за обслужване на интересите на Васил Божков, защото това е една от дейностите с която се занимава фирмата му "Пътно строителна техника" ЕАД, на територията на София, след "спечелването" на Обществена поръчка, подарена му от Софиянски.
  Тази "Обществена поръчка" има 10 годишна история:

  http://zop.bg/uploads/dokumentacia/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%20%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0.pdf

 45. 45 Профил на Hristo Petkov Hristov
  Hristo Petkov Hristov
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси Кирилова":
  Хахах смешно, ...тъжно..но факт! Столичани да се събудят от хипнозата , крайно време е!..Да не кажа "Времето е наше"

 46. 46 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Голяма смешка е това с обещанията

 47. 47 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Ебати тъпаците! Всичко ще направят. Ама как ще стане?

 48. 48 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 524 Неутрално

  кой им вярва на тия бе?

  от 20 години кучета ,коне , боклук ,кал

 49. 49 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Това което предлагате, скъпи кандидати са едни замазващи очите козметични мерки. Докато не се реорганизира напълно градоустройствената политика на града и особено тази касаеща застрояването, всичко по отношение на трафика ще е с много ниско КПД. Изгарянето на онази гавра, наречена ОУП и публичното изгонване на Петър Диков (по възможност овъргалян в катран и пера) би било едно добро начало. После трябва да се направи един голям екип чужди специалисти, който след обстоен анализ на сегашното състояние и развитието на града следващите 50 години да направи нов ОУП и стратегия. Първата стъпка за облекчаване на трафика е да се спре оплътняването на центъра. Никакви зелени вълни, велоалеи, мостове и естакади могат да имат ефект, ако продължават да се строят хиляди офиси там. Никой не засяга и най-сериозния проблем на София - ужасяващо мръсния и опасен за здравето въздух.

 50. 50 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси Кирилова":

  Що така? Щото няма кво да кажат ли или щото не могат да отговорят на въпросите на опонентите си, а тва със сигурност е признак на неудобно минало и липса на интелект.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 51. 51 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Дето се вика, кви сте вие избирателите, та да ви даваме отчет(за Плевнелиев и Фандъкова става дума). Като при селянина от правец, ще ви казваме ама само квото ние искаме да чуете и ще ви го набиваме в простите тикви(щом сте ни избрали и ни търпите) до припадък.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 52. 52 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 524 Неутрално

  и безпрецедентна толерантност към каруци управлявани от малолетни и неграмотни граждани, толерантност към самонастаняването върху общинска и държавна собственост, безплатното ползване на ток, вода, пасища за животните,безплатно ползване на градския транспорт,

 53. 53 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#33] от "Yomega":
  [quote#33:"Yomega"]Питам кога се чака Акт16... че в кризата много строежи се бавят и т.н., отговарят 'нямаш грижи, този блок е на Прошков, кмета на Лозенец'. Последния етаж е мезонет... казаха че няма как да има законно разрешение...Долепен до този блок е друг и на един от звънците там пише Прошкови [/quote]
  Драги,този строеж започна поне 2год.преди Прошко да стане кмет на "Лозенец",а съседния бе ЗАВЪРШЕН около 2003.И в двата има име Прошков,но това е ЧИЧОТО на Прошко,а никой не е отговорен за бизнеспостиженията на роднините.Справка - ТЪЩАТА на Цв.Цв.Примерът не е верен и по хронология,и по собственост.

 54. 54 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#34] от "Роси Кирилова":

  май не четете до края, писал съм, че може би всичко си има обяснение, което ще премахне съмненията ми да гласувам за него, вече мина времето когато гласувахме сляпо само защото нашата партия го подкрепя, не бъде коне с капаци или заслепени, търсете отговорите и истината - целия 20+ годишен преход до сега е доказателство, че властта покварява.

 55. 55 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#53] от "Лелка":

  лошо няма; както писах, искам да се убедя, че свестен и не е успял да се 'окаля' докато е бил кмет на Лозенец. Досещаш се обаче, твоята информация за чичото веднага буди следващи въпроси...ама нейсе, да не дълбаем, че не се знае какво ще излезе...

  Най-важното е да се докаже в кампанията, за момента е далеч от убедителен

 56. 56 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси Кирилова":

  е как реши, че във ВИАС има само студенти, да не мислиш, че са на самообучение там; оставете кампанийните емоции на страна и нека като избираме да гледаме да е максимално информирано.

  Направо е смешно да им четеш обещанията на кандидатите и тъжно, че дефицита на добри кандидати е толкова голям.

  София е мръсна и неприветлива. Мръсна и неприветлива София с метро и околовръстно няма да е кой знае какво постижение.

 57. 57 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1262 Весело

  [quote#55:"Yomega"]Досещаш се обаче, твоята информация за чичото веднага буди следващи въпроси...ама нейсе, да не дълбаем, че не се знае какво ще излезе... [/quote]
  Е шпиономанията и разследване до 9-то коляно са стари милиционерски приоми,които обаче нямат нищо общо с "Програмата за управление".Ако се съпостяват 3-те,то Прошковата поне звучи най-съвременно и изпълнимо.

 58. 58 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#55] от "Yomega":

  Измисли нещо друго с което да спамиш. Известно е, че това са наследствени имоти на Прошкови, на които се строи с обезщетения. За да нямаш съмнение в личната ми субективност, политай работниците. Ако това не ти достатъчно, питай и някой шофьор на такси, за по голяма достоверност.

 59. 59 Профил на mishon
  mishon
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Изграждането на подземни паркинги и намаляване на трафика през центъра на града е вече крайно необходимо на София. За да се прекратят задръстванията е нужно реално и повсеместно въвеждане на "зелена вълна". Прошков е прав и за е-общината, защото обслужването на едно гише или ползване на услугите й направо от домашния компютър е белег на съвременната градска среда.

 60. 60 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#58] от "Роси Кирилова":

  Роси май и ти като Герберите си си гласувала отпуска до изборите и обзета от кампаниен плам пишеш, кликаш, постваш!... Повярвай ми наистина се опитвам да намеря свестен кандидат за който да гласувам и за което ще бия 8,ооо км път

 61. 61 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Ще гласувам за този кмет, който публично се ангажира да забрани и спре движението на всички видове транспорт с животинска тяга /по-известен като каруци/ в рамките на града. И то безусловно, без разни мрън-мрън на тема "нарушаване на нечии права"! Щото и аз искам да си отглеждам прасенце на терасата, за да има пресни мръвки през зимата, ама си давам сметка, че живея в ГРАДСКА СРЕДА!

 62. 62 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2027 Весело

  До коментар [#60] от "Yomega":

  Като гледам как наблягаш на изявите на работниците, за сметка на тези на кандидатите, не се съмнявам, че подходът ти към информиран избор е наистина сериозен и многопосочен.

 63. 63 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Голяма кампания срещу Прошко тече - един чул по строежите, друг - една жена в трамвая казала, трети се возил на такси и дочул минувачи, няма ли някой свише гласа на Дядото да му е казал нещо на Бузлуджа?
  Омаскаряването е стар комунистически прйом и гледам форумните комуноиди още го употребяват. Явно още не са извадили краката от контакта и си мислят че номерата им минават.
  Прошко е най-ясния, и доказал се кандидат за кмет.
  Каквото и да си говорите - факт е.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 64. 64 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Фандъкова ще спечели, само тя заслужава и всички го знаят. Всичките разбирачи тук, като е толкова просто и сте толкова добри, кандидатирайте се да ви видим какво ще постигнете, като цяла София е в ръцете на комунисти и мутри ! Голяма заслуга за това има нашият любим Софиянски - гласувайте за него !

 65. 65 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#49] от "arch_":

  Евалата, много точно мнение!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 66. 66 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 785 Неутрално

  диверсификацията на източниците на информация е ключов подход към вземането на информирани решения. Пресяването и даването на конкретно тегло на даден източник е вече субективно. Аз не искам да убедждавам теб или някой друг, искам мен да ме убеди кандидата, че знае какво да прави ако бъде избран.

  Апропо какъв ще е отговора според теб ако го питам Прошков "Строежът на чичо ви в Лозенец направен ли е без абсолютна никаква ваша намеса като кмет на Лозенец ?"

 67. 67 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#49] от "arch_":

  определено възраждането на града трябва да започне с линч за главния архитект!

 68. 68 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#65] от "Десен":

  На дявам се с акъла си,
  Въздухът над София не мн. замърсен след спиране на основният замърсител.За какви чужди инвеститори бленувате пак някой друг да я свърши.България ще сатне чиста когато ви спрат "задграничните командировки"т.е никаква чужбина/странство докато не си почистите.

 69. 69 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#68] от "xalikarans":

  Ти предполагам си и против влизането на България в Шенген.
  Е тогава наистина нямаме за какво да си кажем с теб.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 70. 70 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#69] от "Десен":И в Европа мисля че има заведения за бързо хранене,незнам не съм била

 71. 71 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ситуацията е: Никой не може да ти даде това, което АЗ мога да ти обещая!!!!

 72. 72 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Най-трудното и най-важното...
  Столицата на България да няма нищо общо с гр.София.
  След това всичко може да се оправи .

 73. 73 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#66] от "Yomega":

  Виж преди това, за да не излагаш с несъстоятелни въпроси, как работят архитектурните отдели към районните общини, какви са компетенциите им и кой има право да одобрява архитектурните проекти.

 74. 74 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#66] от "Yomega":
  [quote#66:"Yomega"]какъв ще е отговора според теб ако го питам Прошков "Строежът на чичо ви в Лозенец направен ли е без абсолютна никаква ваша намеса като кмет [/quote]
  Чети бе овчарче,ЧЕТИ:"Драги,този строеж започна поне 2год.преди Прошко да стане кмет на "Лозенец",а съседния бе ЗАВЪРШЕН около 2003."Мандадът на Прошко е от 2007.Елементарно Уотсън...

 75. 75 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#68] от "xalikarans":

  София е един от най-замърсените градове в Европа, даже ако не се лъжа за една година беше най-мръсния. Изобщо положението в България е трагично. Ето ти Евростат, ако не вярваш. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/graph.do?tab=graph&plugin=1&pcode=tsien110&language=de&toolbox=sort

 76. 76 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Прошко ще е новия кмет според мен.
  Не е възможно да не е останала капчица здрав разум в софиянците.

 77. 77 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Абе реално Данчето, особено след като позакрепна здравословно се справя добре /е осъзнавам, че колкото наближаваха изботите, толкова и се засилваше дейността/.

  Обаче мисля, че ще събере извънредно много контра вот, заради невиждания натиск на ГЕРБ в/у всчки прослойки на бизнеса в България!

  Не ми се ще честно казано, но съм сигурен че ще имаме нов кмет.

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 78. 78 Профил на na
  na
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не знам Прошков и Кадиев за къде са тръгнали, просто нямат шанс хората знаят и вярват само на един човек и това е Фандъкова, тя е най-подходяща.

 79. 79 Профил на alexandar442
  alexandar442
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Слаби са и Прошков и Кадиев! Пъки - само обещания!

 80. 80 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Обещаването , не е като даването!!!

 81. 81 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 810 Неутрално

  прошко е нашия човек.

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 82. 82 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  [quote#5:"ЗА Революция"]Никой от тия не става за кмет. [/quote]
  Наслушали сме се на празни обещания и глупави приказки от кандидат-кметовете. Всички досегашни кметове (без изключение) са основната причина София да става все по-грозен, все по-мръсен, и все по-неприятен за живеене град. Може би трябва вече да се мисли за друга столица - този град отдавна е загубил представителното си лице, за да се нарича "столичен"...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 83. 83 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#74] от "Лелка":

  може!

  и шоколада също може да го увива един бобър!


 84. 84 Профил на plami.petrova
  plami.petrova
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Какво да ви кажа! ОЧЕВАДНО Е!!! Фандъкова е с най-добрите идеи!

 85. 85 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#84:"plami.petrova"]Какво да ви кажа! ОЧЕВАДНО Е!!! Фандъкова е с най-добрите идеи! [/quote]

  Фандъкова е следващия нов/стар кмет. С нея софиянци ще имат повече детски градини, парковете ще си останат такива, метрото ще измести личните автомобили и т.н.

  Нека софиянци да имат предвид, че всеки друг кмет от друга партия няма да се радва на благоразположението на управляващата партия, а това значи по-малко мангизи от държавата.

  Един пример от Германия! Карлсруе си бяха избрали кмет социал-демократ, а тогава правителството в Щутгарт беше от ХДС/СДП. Почнаха да реват, ама си бяха зелбер шулд! В превод на български значи, че сами си бяха виновни.

  Софиянци, опичайте си акъла, много е важно за столицата!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 86. 86 Профил на katerinaangelova
  katerinaangelova
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Няма място за сравнение. Фандъкова е в пъти по- добра от Прошков и Кадиев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK