Случаят със "Синята зона" във Варна стана криминален

Случаят със "Синята зона" във Варна стана криминален

© Юлия ЛазароваКомандитно дружество "Транспортен център за мобилност" АД, в което съдружници са варненската общинска фирма "Паркинги и гаражи" ЕАД и частното "Център за мобилност" АД, е регистрирано в нарушение на Търговския закон, установи "Дневник". Новината бе потвърдена лично от председателя на Общинския съвет в града Николай Апостолов. "Няма решение за създаването на смесено предприятие! Това е конкретният отговор на конкретния ви въпрос", каза той.


Както вече стана известно, публично частното дружество е било регистрирано на 15 юли т.г., за да управлява т.нар. "Синя зона" във Варна. Съдружници в него са общинската фирма "Паркинги и гаражи" е частното "Център за мобилност" АД. В него оловината от дяловете са собственост на Бойко Георгиев, а останалите са поделени от Валентин Василев и Марио Шиваров. За изпълнителен директор на центъра е назначен Валентин Василев.


Хиляди информационни брошури, раздадени по улиците на Варна в понеделник, насрочиха влизането в сила на новите правила за паркиране по улиците на града за 24 октомври. Според текста им "Синята зона" трябваше да е част от проекта на общинската администрация за модернизация на транспортната схема" във Варна. Появата на листовките обаче стана повод за предизборен скандал. В него се оказаха намесени, досегашния кмет на града Кирил Йорданов, който е кандидат за четвърти мандат, номиниран този път от ГЕРБ, хора от актива на партията в града, както и един от кандидатите за общински съветници от листата й.
Вчера временно изпълняващият длъжността кмет на Варна Коста Базитов свика специална пресконференция, на която обяви, че листовките са "груба фалшификация", с която общинската администрация и Общинския съвет във Варна нямат нищо общо. "Ще сезираме полицията!", закани се дори Базитов. Разследване на Дневник обаче показа, че едно от главните действащи лица в скандала с регистрацията на незаконното смесено дружество "Транспортен център за мобилност" АД е активистът на ГЕРБ и консултант на общинската администрация Марио Шиваров. Той е смятан и за дясна ръка на местния лидер на партията Павел Димитров.


Консултантът


През лятото на тази година около Шиваров гръмна скандал, след като стана известно, че е сключил договор като консултант на Община Варна по управлението на общинските дружества. Подпис под този договор е сложил лично кметът на града Кирил Йорданов. Сега именно Шиваров се оказа в центъра на скандала с незаконната регистрация на "Транспортен център за мобилност". Той е собственик и на транспортната фирма "Мако", която поддържа система от маршрутни таксита, официално дублиращи линии от градския транспорт във Варна. Независимо от това обаче, по силата на договора си с Общината, той консултира и дружеството й "Градски транспорт".


"Решение на ОбС за създаването на "Синя зона" във Варна има, твърдеше вчера Марио Шиваров. В "Транспортен център за мобилност" аз съм консултант". "Няма решение на ОбС за учредяването на "Синя зона" във Варна", опроверга го днес лично председателя на съвета Николай Апостолов.


Според текста на брошурата, разпространена в понеделник, пълната информация за това, как ще действа "Синята зона" можеше да бъде намерена на два новорегистрирани сайта в Интернет ( www.parkingiigaraji.bg и www.mobipark.bg). Първият от тях бе активиран от дружеството "Транспортен център за мобилнаст" АД, а вторият от Орхан Мехмедов, собственик на компанията "Мобилно паркиране" ЕАД за обработка на плащанията от "Синята зона". Данните от Търговския регистър сочат, че в съдружие с други лица той притежава строителната фирма "Берхел", а еднолично още две фирми - "ОР-ИНТ" и "ИНТОР". В предмета на дейност на първата е вписано "предоставяне на телекомуникационни услуги на физически и юридически лица, дейност в областта на телекомуникациите" и др. Втората компания със сходно име работи в сферата на издателската, консултантската, рекламната и маркетингова дейност. Неин управител е роденият през 1989г. Христо Георгиев, едноличен собственик на още щест дружества с разнородна дейност.


Няма достъп!


Късно снощи достъпът до двата сайта, които трябваше да обслужват "Синята зона" във Варна, беше блокиран, а управителят на "Транспортен център за мобилност" Валентин Василев и прокуристът на общинското "Паркинги и гаражи " ЕАД Александра Илиева вече втори ден не отговарят на мобилните си телефони. Недостъпен днес беше телефонът и на Марио Шиваров. Не по-различен бе и резултатът от опитите за връзка със собственикът на сайта за разпращания в "Синята зона" Орхан Мехмедов. На телефона му отговаряше мъж, който категорично отказа да се представи, а на въпроса, каква е причината за блокирането на сайта www.mobipark.bg отговори, че няма представа за какво става дума.


Информацията, публикувана в блокираните сайтове, маркираните като "сини" централни зони на Варна ще функционират по 12 часа на ден, а цената на час паркиране в тях ще е 1,20 лв. с ДДС. Сметката показва, че при това положение само за месец приходите, реализирани от незаконния "Транспортен център за градска мобилност", са щели да бъдат не по-малко от 6.5 млн. млв. без ДДС, при 70% заетост на паркоместата, предвидени за таксуване в "Синята зона" на Варна. По-сериозният проблем обаче е, че в платените зони за паркиране не са предвидени никакви облекчения за гражданите, регистрирани там по постоянно местожителство. Това означава, че всеки от жителите на централните градски райони ще трябва да плаща, за да паркира автомобила пред дома си. "В края на краищата, живеещите в централната част на Варна ще трябва да плащат за тази привилегия", каза преди време при едно от обсъжданията на идеята кметът на града Кирил Йорданов.


Активи и пасиви


В хода на разследването около незаконната регистрация на дружество с общинско участие днес стана известен и друг любопитен факт. На 14 декември т.г. фирмата на Орхан Мехмедов "Мобилно паркиране" ЕАД е придобила част от подземните трасета и комуникационната мрежа на един от най-големите телекомуникационни оператори във Варна "Интербилд" ООД. Негови собственици са Анжело Георгиев и Бойко Ангелов. Според текста на договора Мехмедов става собственик на над 15 км. кабелна мрежа и подземни тръби срещу цената от 65 хил. лв., които трябва да бъдат изплатени в срок от пет години. Заедно с обособената част от "Интербилд" Мехмедов поема и пасиви на стойнос 135 хил. лв., които в договора са описани като 76 хил. лв. "задължения" към Бойко Ангелов и 59 хил. лв. към Анжело Георгиев, показа справка в регистъра на Агенцията по вписванията. Нито един от двамата днес не бе открит за коментар.

Коментари (52)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на ЗаНиЗа
    ЗаНиЗа
    Рейтинг: 2485 Любопитно

    "В него се оказаха намесени, досегашния кмет на града Кирил Йорданов, който е кандидат за четвърти мандат, номиниран този път от ГЕРБ, хора от актива на партията в града..." – ех, кмете, кмете под „прикритие” ли?!?

    Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
  2. 2 Профил на BIG AL
    BIG AL
    Рейтинг: 1441 Весело

    Случаят със "Синята зона" във Варна стана криминален..))
    .............. Случаят с ЦЯЛА ВАРНА е , уви , криминален...Криминални я управляваха , кримита искат пак да продължат , да я 'управляват'..
    ТИМ +ГЕРБ- ако на някой още не му е ясно =МАФИЯ ...)))

    BIG AL
  3. 3 Профил на Соколов
    Соколов
    Рейтинг: 524 Неутрално

    Евала на холдинга, евала бе митница!

    Свински черва да бяха, да се бяха разплели, тези са велики.

    Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
  4. 4 Профил на The Core
    The Core
    Рейтинг: 810 Гневно

    Паразитиииииии...
    Крайно време е цялата тази крадлива пияндурска клика да бъде ИЗМЕТЕНА от община Варна.
    Гласувайте за Костадин Костадинов.

    Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
  5. 5 Профил на Deepdish
    Deepdish
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    Баси схемата, тия милионите за нищо ги нямат! И никой да не си и помисля, че това предприятие се е пръкнало без знанието и покровителството на Кирил Кмета и Цветанов! Пет милиона на месец си е екстра в сметките на новата власт! Как да не подкрепят "най-достойния" кандидат за Варна! Пък ако и баламите го изберат - беркет версин...

  6. 6 Профил на КДС
    КДС
    Рейтинг: 688 Неутрално

    Паркирайте в София!

    Другарката Фъндъкова е наредила на паяците да се приберат в гаражите.

    И скоби не поставят.

    Да не си помисли некой, че е заради изборите...

    Проклета да е Русия!
  7. 7 Профил на кинти
    кинти
    Рейтинг: 1319 Неутрално

    Варна,
    Кирчо чака за нов мандат .. умната.

    http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
  8. 8 Профил на StiffUpperLip
    StiffUpperLip
    Рейтинг: 574 Неутрално

    Варна си е мафиотска от време оно. Вижте Бургас, вижте Варна, разлика от небето до земята.

    "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
  9. 9 Профил на Ще върнем България в Европа
    Ще върнем България в Европа
    Рейтинг: 1801 Весело

    Правете нелегален алкохол и след това си паркирайте където поискате.
    http://www.youtube.com/watch?v=IuHJKL95s3s&feature=grec_index

  10. 10 Профил на varnenez
    varnenez
    Рейтинг: 237 Неутрално

    От прочетеното в статията не разбрах кое е незаконното.Какво точно е нарушено.Наредбата за синята зона си виси на сайта на Общината, и доколкото разбирам тази синя зона не струва на Общината -т.е. на варненци -нито лев!!! Ами ако трябваше да ги извадят от нашите пари и да ги похарчат за "консултанти", маркировка, знаци, табели и пак да си плащаме за паркирането?Така повече ли ще ни хареса "синята зона"?
    Не виждам какво общо има с това Кирил Йорданов-не той гласува наредбите в общинския съвет-той само ги изпълнява.

  11. 11 Профил на dearblue
    dearblue
    Рейтинг: 574 Неутрално

    премиера е избран противоконституционно
    трябва да се сезира контитуционниа сьд

  12. 12 Профил на балкандо
    балкандо
    Рейтинг: 581 Весело

    Нов сериал - Варненци в повече !

    Насила хубост и наужким лудост няма !
  13. 13 Профил на Спас Спасов
    Спас Спасов
    Рейтинг: 1441 Любопитно

    До коментар [#10] от "varnenez":

    1. В статията пише, че общинското ЕАД "Паркинги и гаражи" е влязло в съдружие с частното "Център за мобилност" АД без за това да има решение на ОбС в града. Подобно действие е извършено в противоречие с Търговския закон.

    2. В статията пише също, че собственик на акции от частното "Център за мобилност" АД е лице, което има консултантски договор с Община Варна за същата дейност.

    3. Пише също, че според председателя на ОбС Николай Апостолов, Съветът не е разглеждал въпроса с учредяването на "Синя зона" във Варна. Без гласуването на такова решение, тя няма как да бъде възможна.

    Така по-ясно ли става, кое е незаконно и какво точно е нарушено?

  14. 14 Профил на Хи-хи
    Хи-хи
    Рейтинг: 1625 Неутрално

    Разюздана паплач. Варна ще плаща на шепа простаци вместо парите да остават за общината. Ами да ги обсадят както в Катуница и толкоз.......

  15. 15 Профил на zumm
    zumm
    Рейтинг: 696 Весело

    До коментар [#13] от "Спас Спасов":

    Ши ме уморите с това учредяване . А бе какво решение иска още Апостолов да гласуват? Нали с тяхно решение е приета тая наредба, в която са изредили улиците на половин Варна?! С тяхно решение са определени и таксите. Какво още ще учредява? С какъв акт?

    Закон за движението по пътищата:
    "Чл. 99. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) В населените места собственикът или администрацията, управляваща пътя може да определи райони, пътища или части от пътища за зони за платено и безплатно паркиране в определени часове на денонощието.
    (2) Местата за паркиране по ал. 1 се обозначават с пътни знаци, пътна маркировка и надписи, чрез които на водача се указват условията за паркиране.
    (3) Съответният общински съвет може да определя такса за паркиране при условията по ал. 1."

    Определени ли са зоните с наредбата? Определени са.
    Има ли решение на съвета за таксите за паркиране? Има.

    Какво учредяване? Какви пет лева? Ква милиция?

    Баламосват ви герберите да успят матряла преди изборите и вие ходите да заблуждавате, че нямало синя зона, щот не била учредена. То да не ти е търговско дружество, че ще го учредяваш? Еееееее! Ептен за канарчета ни взеха вече!

    Който е готов да отстъпи първородството за паница леща, не заслужава нито първородство, нито леща.
  16. 16 Профил на stenli1
    stenli1
    Рейтинг: 1071 Неутрално

    Случаят със "Синята зона" във Варна стана криминален

    ==========

    Щом ГЕРБ е замесена, няма как случая да не криминален

  17. 17 Профил на marquis
    marquis
    Рейтинг: 1154 Неутрално

    да се надяваме, че и сделката с терена на стадион Черноморец в Бургас, от която общината и гражданите изгубиха имот за над 40 000 000 лева, също ще влезе някой ден в криминалните анали...

    2008 г.
    "Архитект Петко Йовчев представи уникалния проект за новия спортен комплекс, който ще носи името "Черноморец арена Бургас" с 30 хиляди покрити места. Той трябва да бъде изграден до края на 2012 година и ще погълне приблизително около половин милиард евро. Съоръжението ще бъде сред най-модерните в Европа и света, многофункционално с няколко зали за различни видове спорт.
    Новият изпълнителен директор на клуба Добромир Горбанов също бе представен официално на аудиторията, а от своя страна подари на специално поканените на срещата ветерани на клуба фланелка с клубните цветове, както и випкарта за новия сезон. Беше обявен и победителят в конкурса за ново лого на клубната им емблема.
    Това е Янчо Василев, чието предложение - котва с увита около нея акула и футболна топка, събра най-много гласове. Подгласници останаха Петър Петров и Венелин Велчев.
    Управителният съвет разисква и други организационни въпроси преди предстоящия нов сезон. Митко Събев заяви, че ще помогне финансово за полагане на новото изкуствено покритие на стадион "Лазур". "

    2010 г.
    Строежът на спортния мегакомплекс "Черноморец Арена” тръгва в най-скоро време, увери председателят на съвета на директорите на клуба Митко Събев.

    От 1 месец имало раздвижване по проекта, който бе огласен преди 3 години, но по различни причини бе в застой.

    От "Черноморец-Бургас" предстои да изучават модела на холандския гранд "Аякс". На 16 и 17 ноември делегация на "акулите" начело със Събев ще е на работно посещение в Амстердам. Там бургаската група ще има срещи за усвояване на опита, който имат в "Аякс" при построяването на техния спортен комплекс "Амстердам Арена". Той е с капацитет 51 600 седящи места.

    До края на годината предстои гостуване на Събев и компания и в Бразилия. То е по покана на местни инвеститори и изпълнители, които са спечелили проекти за строеж на 4 стадиона за световното първенство през 2014 година. Бразилците ще бъдат полезни предимно със своето ноу-хау.

    Според Събев дълго продължилото протакане на издигането на "Черноморец Арена" по различни причини е към своя край. Проектът беше показан официално на церемония преди 3 години и възбуди духовете в Бургас със своя размах. За изпълнението му тогава бе огласена сума от около 1 милиард лева.

    "Има голямо развитие по въпроса с нашия проект. Очаквам през новата 2011 година да стартираме, но първо трябва да изпипаме прецизно всички детайли. Изобщо не съжалявам, че досега не стана, защото кризата можеше да ни удари с пълна сила и да не успеем да завършим замисленото. А то е нещо уникално и ще остане за Бургас като място, с което градът ще се гордее", заяви Митко Събев.

    "Черноморец Арена" ще се строи на мястото на сегашния стадион в бургаския квартал Акациите, който ще бъде бутнат до основи.

    Теренът е собственост на общината, която го апортира във футболния клуб през 2007 година. В него разпределението на акциите с "Петрол Холдинг" е поравно - 50 на 50 процента. Наскоро общинското ръководство в Бургас отдели спортния комплекс в самостоятелно дружество, за да не е зависимо от ПСФК"Черноморец-Бургас" при финансирането на отбора.

    Спортното съоръжение "Черноморец Арена" ще разполага с 30 000 седящи места, всичките под козирка, и ще отговаря на изискванията на ФИФА и УЕФА за международни мачове.

    Ще има зали за различни видове спорт, административна и хотелска част, кино, огромен паркинг, а инфраструктурата ще бъде построена по европейски образец.

    2011 г.


    Кошмарна криза застигна футболния бос на Черноморец Бургас Митко Събев. Дългогодишният партньор на Денис Ершов в „Петрол Холдинг" няма финансовата възможност да реализира дългоочаквания и рекламиран в редица медии проект за ултрамодерен стадион „Арина", който трябваше да изникне на мястото на стария спортен комплекс на Черноморец в географския градски център. Информацията дойде от самия Събев, който представи на последната общинска сесия мултимедия с идеите за реализирането на прословутия комплекс. "Черноморец Арина" е внушителен проект, който по думите на създателя му арх. Йовчев ще измести настоя­щия център на Бургас. Предвижда се на стадиона да се провеждат състезания

    по всички дисциплини

    от спортната карта. Би трябвало да се изгради търговски център с магазини, хотел, кино и кафене. Стадионът ще бъде с 30 000 места. Всички с покритие и добра видимост съгласно европейските стандарти. Той ще струва около 400 милиона евро - инвестиция, вече непосилна за петролния бос. В момента спортното съоръжение прилича на гробище. Наложи се дори в последните три кръга „акулите" да тренират като на полеви лагер, без вода и ток. В безсилието си да построи обещаното преди четири години ексмилиардерът е изявил готовност да ипотекира стадиона и да изтегли банков кредит, твърдят запознати. Ако тръгне по този път сам, едва ли ще му бъдат отпуснати

    повече от 30 милиона

    лева, което си е криминално само за разчетите на земята, а какво остава за съоръженията вътре и сградния фонд. По-добрият вариант е, ако общинарите се навият да „играят" заедно, защото при тези обстоятелства стойността на ипотеката ще е четири пъти по-голяма, тъй като гарант ще е самата община.

    В черноморския град усилено се лансира тезата, че 50-процентовия си дял в смесеното дружество с община Бургас Събев ще продаде на строителните предприемачи

    братя Диневи

    Двамата са най-богатите българи след Васил Божков и Цоло Вутов. Точно те трябва да имат ясна идея как и какво е необходимо за успешното реализиране на проекта. Спряганата сума за покупко-продажба е приблизително 50 милиона лева, колкото са и загубите, натрупани в клуба до този момент. Източници на „Торнадо" споделиха, че първоначалните преговори са минали успешно. Това е най-оптималният вариант за Събев, който не успя да навие други мастити инвеститори за „Арината". Преди време се заговори, че китайски предприемачи имат интерес към съоръжението. Според тогавашната договорка те били готови да предоставят колосалните 300 милиона евро. Впоследствие е щяло да бъде създадено ново дружество, в което акционери щели да са поравно Община Бугас, „Петрол Холдинг" и китайският консорциум. След построяването на спортната база печалбите в продължение на 12 години трябвало да отиват само в хазната на азиатците.

    Според последните информации, идващи от кулоарите на стадион „Лазур", загубите на клуба вече са достигнали умопомрачителна цифра. След бруталните харчове, направени по време на ерата „Балъков", сега

    акулите реално са пред фалит,

    а финалното класиране във вътрешното първенство се приема за катастрофа. Одитът в клуба за миналата година още не е представен официално, но се лансира тезата, че загубите са за приблизително 45 милиона евро.

    Отборът има и неизплатени наеми, услуги и доставки на стойност 8 милиона лева. След проверка на „Торнадо" и самите играчи от морския град се оплакаха с аргумента, че заплатите им се бавят вече четвърти месец. Ролята на „лошото ченге", което коли и беси персонала, играе

    прокуристът Пламен Киряков,

    един от последните ръководители на кръвния враг на Черноморец - Нафтекс. По времето на Краси Балъков средната заплата на играчите беше 14 хиляди лева месечно. В момента тя се е стопила наполовина. Финансовата криза се е превърнала в игрова, а след драстичното увеличение на цените на билетите стадионът тотално опустя.

    http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
  18. 18 Профил на Вели
    Вели
    Рейтинг: 1133 Весело

    То във Варна кое вече не е криминално????

  19. 19 Профил на moon744
    moon744
    Рейтинг: 516 Неутрално

    Докато няма съд, в България всичко е нелегално. Включително прокуратурата.

  20. 20 Профил на richardnixon
    richardnixon
    Рейтинг: 696 Неутрално

    Какво във Варна не е престъпно, че да е законна синята им зона? Половината общински съвет барабар с шефа му се оказа мрежи за проститутки и наркотици и измами с обществени поръчки. Още по-скандален е кметът-чадър за ТИМ и наглата сделка за присвояване на Морската градина! От опита в София спокойно мога да кажа, че мутренските пари от паркиращи автомобили ще избият в убийство - сещате ли се, че шефът на Паркинги и гаражи в София беше убит по показен начин с едновременен взрив в колата му и палеж в апартамента, където този тип загина? Това са гнусни мръсни пари, те ще унищожат и варненските им притежатели...

  21. 21 Профил на Jalal al-Din
    Jalal al-Din
    Рейтинг: 8 Весело

    Големи аматьори са варненските полит. мафиоти. Една машинация не могат да направят като хората. Веднага им лъснаха л****та от алчност и простотия. Назад са от световните практики

    Дори и тук в Сицилия местните не правят така. Нали съм от Варна, тъкмо се бях засилил да гласувам за 5-тият мандат, ей отказаха ме.

    После оня португалец Барозу, който прилича на дявол без рога, нека идва в България заедно с аверите си от народната партия да дава рамена на мутрата да не загуби изборите...

  22. 22 Профил на moon744
    moon744
    Рейтинг: 516 Неутрално

    Във Варна се получи прекалено лесно откримаемо разкритие между ТИМ и ГЕРБ.

  23. 23 Профил на sandman
    sandman
    Рейтинг: 1132 Гневно

    До коментар [#13] от "Спас Спасов":

    Не си мисли,че не му е било ясно.Ясно му е,но му се иска,правейки се на идиот,да видиоти и нас.Крайно време е на такива като него и на всички изтипосани в статията и подобните им в цяла БГ,"ръчно" да им обясним къде не са прави.Инак оправия няма!

    You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
  24. 24 Профил на Станишко
    Станишко
    Рейтинг: 466 Неутрално

    То.... всичко свързано с управлението на Варна е криминално.

  25. 25 Профил на moon744
    moon744
    Рейтинг: 516 Неутрално

    Варненският Цар Киро не работи. Той или подработва, или изработва, или се сработва.

  26. 26 Профил на Ангелин
    Ангелин
    Рейтинг: 696 Разстроено

    Ако другите държави си имат мафии,то нашата мафия си има държава

    "Истината се нуждае от хора, които не се боят да я казват и да се борят за нея." Пенчо П. Славейков
  27. 27 Профил на tralala2010
    tralala2010
    Рейтинг: 581 Неутрално

    [quote#6:"КДС"]Другарката Фъндъкова е наредила на паяците да се приберат в гаражите.
    И скоби не поставят.
    Да не си помисли некой, че е заради изборите... [/quote]
    Просто са в отпуск по примера на Парламента. С нови сили ще налазят града на 24 октомври сутринта, е може и на 31 октомври.

  28. 28 Профил на ticha
    ticha
    Рейтинг: 810 Неутрално

    До коментар [#10] от "varnenez":

    А ако живееш там и имаш кола пак ли ще напишеш този коментар или ще попиташ шефа си да ти плаща (опрости плащането) по 12 лева на ден?

  29. 29 Профил на kardinalat
    kardinalat
    Рейтинг: 925 Весело

    То цялото управление на тази щпартиящ, пардон - шайка е незаконна Но от партийци и милиционери - толкова

    и най-умният си е малко прост....
  30. 30 Профил на Реконструктор
    Реконструктор
    Рейтинг: 753 Неутрално

    Симптоматично за цялата държава - не са изградили и ред тухли, но умират да бодат знаци и да печелят частно милиони от изграденото от бащите и дядовците ни и собственост на ВСИЧКИ. А отстрани висят разни малоумни вдетинени селянчета и злорадстват как щяло да им е зле на автоталибаните.

    И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
  31. 31 Профил на antikomunist
    antikomunist
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#10] от "varnenez":

    или се правиш на луда или никога не си била във Варна

  32. 32 Профил на antikomunist
    antikomunist
    Рейтинг: 8 Гневно

    е ако и сега варненци гласуват за киро дупката или за весо аптеката да се сърдят на себе си

  33. 33 Профил на ПАВЛА
    ПАВЛА
    Рейтинг: 1441 Гневно

    До коментар [#6] от "КДС":

    Направо ме развесели! В София няма място за ходене, за паркиране да не говорим...

    При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
  34. 34 Профил на vn
    vn
    Рейтинг: 466 Любопитно

    за да не ви ЛЪЖАТ останалите кандидат кметове гласувайте с #32 за арх. Калина Павлова, единствения кандидат кмет опълчил се на ТИМ и нефинансиран от групировка !!!

    Единствения кандидат кмет натопен с монтирани секс клипове - на кого ли пречи

  35. 35 Профил на B52
    B52
    Рейтинг: 1616 Весело

    Леле, каква изненада.... Тамън след полувремето се убедихме че гьонсурати за африканско развитие са с един нов морал в политиката и "честни", а то спонсорите с 3 букви се оказаха огладняли....
    Не са хубави тези работи, демократични избори идат, нашата милиция пази, а и вече кебапчетата започваха да месят...

    He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
  36. 36 Профил на Курт Деликуртев  662 галерии плюс X
    Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
    Рейтинг: 1441 Любопитно

    [quote#34:"vn"]Единствения кандидат кмет натопен с монтирани секс клипове - на кого ли пречи
    [/quote]

    Пусни ги да видим как са монтирани!

    http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
  37. 37 Профил на naturisten
    naturisten
    Рейтинг: 638 Весело

    "В края на краищата, живеещите в централната част на Варна ще трябва да плащат за тази привилегия", каза преди време при едно от обсъжданията на идеята кметът на града Кирил Йорданов.

    Тоя що не лежи при "Наглите"?

    Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
  38. 38 Профил на varnenez
    varnenez
    Рейтинг: 237 Неутрално

    До коментар [#14] от "Хи-хи":

    Тука има грешка.Общината ще получава пари от синята зона.Без да е вложила нито лев.Дори за учредяването на въпросното командитно дружество.Колкото до живущите-поне тези сгради, които са строени след 2004 г. имат собствени подземни гаражи и паркоместа.За останалите трябва да се намери приемливо решение.Аз живея от 17 г.; в идеалния център и съм потърпевш от цялата дандания с паркирането и мръсотията от всякакви нашественици.

  39. 39 Профил на Курт Деликуртев  662 галерии плюс X
    Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    [quote#38:"varnenez"]Общината ще получава пари от синята зона.Без да е вложила нито лев.Дори за учредяването на въпросното командитно дружество[/quote]

    Нарича се публично-частно партньорство! И е практика дори в Германия! Ама как да го обясниш на политически заслепени?

    http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
  40. 40 Профил на varnenez
    varnenez
    Рейтинг: 237 Неутрално

    До коментар [#39] от "Курт Деликуртев":

    Благодаря за разбирането, който е пътувал е видял ползите от контрола върху паркирането в големите градове и няма нужда да се убеждава....

  41. 41 Профил на vn
    vn
    Рейтинг: 466 Любопитно

    До коментар [#36] от "Курт Деликуртев":

    http://pravda.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0/

    само тука го има вече но е с развалено качество. В оригиналния ясно си личи, а дори и в този след 22секунда как лицето което се навежда да прави френска любов е облечено с друг вид червена фанела различна от първата - сгафили в монтажа с сивата шарка която е на ромбове и цвета.

    Всичко се вижда още по ясно на бавен кадър или в първия клип както беше качен.

  42. 42 Профил на lancelot
    lancelot
    Рейтинг: 466 Неутрално

    Като си плащаш интернета в "Интербилд", на касовия бон пише Ор-инт или Интор. Не знам дали и като паркираш няма да плащаш пак на лицата :)

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  43. 43 Профил на Майндърбайндър
    Майндърбайндър
    Рейтинг: 875 Неутрално

    В клуб "Зелени чорапки" няма самоволно спазване на законите.Там има разпореждане,козируване и рапортуване.

    СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
  44. 44 Профил на vn
    vn
    Рейтинг: 466 Любопитно

    До коментар [#36] от "Курт Деликуртев":

    От тука става ясно кои и защо я цака, а и по снимките долу си личи разликата в дрехата.
    http://www.eurochicago.com/2011/09/kandidatat-za-kmet/

    http://www.razkritia.com/116529/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0/

  45. 45 Профил на vn
    vn
    Рейтинг: 466 Гневно

    Вижте пореден скандал за ГЕРБ и по точно за не крумпирания Р.Плевнелиев
    интересно е след 1:40

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UDFABGV73k0#!

  46. 46 Профил на aussie
    aussie
    Рейтинг: 543 Весело

    До коментар [#38] от "varnenez":

    Ти глупав ли си или се правиш на такъв? Статията няма нищо общо с това дали трябва да се събират пари от хората или не. Става въпрос за поредната нахална сделка от сегашния кмет която за пореден път ще ощети гражданите на Варна. Но пък като гледам как вървят с изборите те може и да са си го заслужили.

  47. 47 Профил на 4i4e
    4i4e
    Рейтинг: 524 Неутрално

    тиквата зема властта за да си прави далавери и да си крадне.за никого не е тайна че криминали развиват тази дейност в цялата страна,зорко охранявани от държавни служители с бели фуражки.най гадното е че тия последните упражняват много тънък рекет над заведенията.ако не си платиш такса спокойствие,спайдърите ти фалират заведенийцето за около месец, дигат колите набогато,сле две три седмици никой не смее да припари до тая кръчма .най гадното е че има заведения покрай които тия камиончета с кранчетата изобщо не минават,.

  48. 48 Профил на Josif Stanislavski
    Josif Stanislavski
    Рейтинг: 858 Неутрално

    [quote#2:"BIG AL"]ТИМ +ГЕРБ- ако на някой още не му е ясно =МАФИЯ ...[/quote]

    ей червен шматарок ,а защо не крещиш ТИМ+БСП и ДПС = най -крадливата мафия на света... ТИМ съществуват от 20 години , а не от 2.

    червен михлюзин...

    обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
  49. 49 Профил на WC1
    WC1
    Рейтинг: 537 Неутрално

    "Както вече стана известно, публично частното дружество е било регистрирано на 15 юли т.г., за да управлява т.нар. "Синя зона" във Варна. Половината от дяловете във фирмата са собственост на Бойко Георгиев, а останалите са поделени от Валентин Василев и Марио Шиваров. За изпълнителен директор на центъра е назначен Валентин Василев."
    Като собственици виждам само физически лица. Къде е общината?
    или нещо не съм разбрал от статията.

    ATX
  50. 50 Профил на varnenez
    varnenez
    Рейтинг: 237 Неутрално

    До коментар [#49] от "MB":

    Ясно е, че "Дневник" не разполага с цялата информация.Смесеното дружество с Община Варна е 50/50.Тя го получава без да си мръдне пръста и да извади един лев от нашите пари за създаването на синя зона-така излиза.Колкото до Мафията ТИМ и т.н , се сещам, че и летището във Варна е на ТИМ, ама не вярвам някой да е слязъл от самолета заради това....

  51. 51 Профил на Carmina BULGARANA
    Carmina BULGARANA
    Рейтинг: 638 Неутрално

    ЧАСТНА КООПЕРАТИВНА ПРЕДБЛОКОВА ПЛОЩ НА УЛИЦА "ИВАН ДРАСОВ" 20-24 Е ЕКСПРОПРИИРАНА ОТ ОБЩИНАТА И ПРЕВЪРНАТА В ПАРКИНГ-ЗОНА - БЕЗ НИКАКВО СЕЗИРАНЕ НА МНЕНИЯТА НА ЖИВУЩИТЕ В ДВАТА БЛОКА. ТРОТОАРЪТ Е ПРЕМАХНАТ И ПРИ АФИШИРАНЕ НА РАВНОПОСТАВЕНОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ В ЕО - ТАМ! - МАЙКИ С ДЕТСКИ КОЛИЧКИ, ХОРА НА КОЛИЧКА И СЛЕПЦИ, А ЧЕСТО И ОБИКНОВЕНИ МИНУВАЧИ - НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИДВИЖВАТ. В ТАЗИ СИЛНО КРИМИНИЛИЗИРАНА ЗОНА - КЪДЕТО РАЗБИВАНЕ НА АПАРТАМЕНТИ И ВЗРИВОТВЕ НА КОЛИ НА СПЕКУЛАНТИ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА ГРАЖДАНИ СА ОБИЧАЙНО ЯВЛЕНИЕ, БЕЗГРИЖИЕТО И НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА НА УПРАВЛЯЮЩИТЕ РЕЗУЛТИРА В ГРАЖДАНСКИ МИНИБЕДСТВИЯ.

    ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
  52. 52 Профил на varnenez
    varnenez
    Рейтинг: 237 Неутрално

    До коментар [#51] от "Carmina BULGARANA":

    Така е.Ако оставят тротоарите на майките, децата и възрастните хора, могат да направят малките улици еднопосочни, за да се паркира по тях.Платено или не-за това си имаме управници, които избираме.Важното е да се създаде ред и сигурност, а там където Общината няма средства-да си търси частни партньори.Доказва го и строежа на няколко кметства и спортни съоръжения.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK