Тунелът през Кресненското дефиле можело да е готов най-рано през 2019 г.

Тунелът през Кресненското дефиле можело да е готов най-рано през 2019 г.

© Надежда Чипева, КапиталТунелът през Кресненското дефиле от магистрала "Струма" може да е готов най-рано през 2019 г. За това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в предаването "Неделя 150 на БНР. Тя повтори, че проектирането и строителството ще се забавят, тъй като цената само на тунела е около 1 млрд. евро и затова се отлага за следващия период на еврофинансиране – 2014 – 2020 г.


Преди дни Тон ван Лиероп, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хаан обяви, че евросредствата няма да стигнат за всички заявени магистрали и посочи като пример магистралите "Струма" и "Тракия".


Според Павлова говорителят е сгрешил, като е посочил и "Тракия", тъй като за там средствата са осигурени.  Същото каза преди дни и министърът по еврофондовете Томислав Дончев.  Министър Павлова допълни, че утре в София пристига еврокомисарят Йоханес Хаан и тя се надява, че ще му покажат грешката на неговия говорител.

Коментари (215)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1441 Весело

  Влизането в светлото пожарникарско бъдеще се отлага с една петилетка... А може би с две, в зависимист от атмосферното налягане и нивото на река Дунав, в сантиметри.

  Има ли учудени!??

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 2. 2 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#1] от "B52":

  Ъхъ... пък ако не беше ГЕРБ на власт тунела щяха да го отложат за след 2050 г.някъде. В още по-светлото бъдеще и учудени въобще нямаше да има.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 3. 3 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#1:"B52"] в светлото пожарникарско бъдеще[/quote]

  Отлага се влизането в еврокомунизъма, не само светлото пожарникарско бъдеще. Гледай по-широко на нещата и току виж и от Искъро по-длибока река си намерил.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 4. 4 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Сакън, европейци! Аман, европейци! Не пипайте магистралите, че те са единственият шанс за светло бъдеще. А и премиеринът ще умре на мъка! Трейс също.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 5. 5 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 688 Неутрално

  А колко би струвал тунелът под Шипка? Не е ли по-добре да свържем южна със северна България, отколкото западна България с Гърция? При това преминаването през Кресненското дефиле не е толкова проблемно, колкото преминаването на централна Стара планина.

 6. 6 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  И само между другото, един коментар от човек с малко повече акъл по темата за това кое е по-важно за растежа -- инфраструктурата или качественото образование.

  С изненадващи изводи

  http://www.ted.com/talks/yasheng_huang.html

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 7. 7 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Да върнем Плевнелиев във строителното министерство. Да не му губим времето с глупости.

 8. 8 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Е ми каква 2019 година?? Та ние вече не му ли отрязахме лентата?

 9. 9 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  Ще трябва сега лиляна да се опитва да обяснява, ама като баш шефа и като казва "Хоп!" и тогава скача!

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 10. 10 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Инфраструктурата ни не е Пожарникарска мечта,моля моля

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  Абе той да пререже лентата на първата копка сега, пък тунела кога стане. Може и през 2222г. на кого му пука . Лентата, важна е лентата .......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 13. 13 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Да видим дали Бойко ще има ли Кураж
  да отдаде заслуженото 'Бест Мениджър за годината

 14. 14 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#5] от "b_d_s":

  Това е коментара.
  Всички други коментари си адски плоски и еднообразни, писани от хора, които се опитват да бъдат остроумни, но никак не им се отдава. Просто омръзва да четеш едно и също от едни и същи хора. Зад клавиатурата всеки е силен в думите си.

  Поздравя те за коментара.

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 15. 15 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#5:"b_d_s"]А колко би струвал тунелът под Шипка? Не е ли по-добре да свържем южна със северна България, отколкото западна България с Гърция? При това преминаването през Кресненското дефиле не е толкова проблемно, колкото преминаването на централна Стара планина.[/quote]

  Това е точния коментар и от мен ++++++

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 16. 16 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#5] от "b_d_s":

  Края на 2011 г.
  Най–после е избран изпълнител за прокопаване на тунел под прохода Шипка. Месец по-късно челната копаеща машина се разтърсва от мощен удар и спира.

  Екипът от специалисти и работници се събира мястото, а после следва буря от възклицания, вариращи от „О, май год!” до „Бах мааму!”. Скоро идва полиция, после официални лица, районът е отцепен. Всички следят новините и сменят канала точно преди спорта, което срива тотално рекламния пазар. За всеки случай проектът е променен и се почва копаене на съвсем друго място, но и там се повтаря същото – удар и т.н.

  Извиканите на място геолози (впрочем, доста идват по собствено желание) само констатират неумолимата истина – тунел няма да има. Понеже цялата основа за планината е един огромен слитък самородно злато, с тегло около десет милиарда тона.

  Когато научава новината, министър- председателят, който в момента одобрява стратегия за доказване, че всъщност сега народът живее много по-добре от преди две години, се сепва, отказва да отиде да открие линията на метрото „Люлин – Перник” и звъни на президента. Тъй като това е почти прецедент в последно време, държавният глава оставя за миг плана, предназначен да убеди всички, че никога не са живели по- зле и вдига слушалката на специалния телефон.

  „Гошо, разбра ли?” – пита възбудено министър- председателят – „Я зарязвай всичко и ела да се напием!”

  Когато чува новината, президентът само успява да попита: „Ама на всеки километър и така – до края?” Чул потвърдение, нарежда приготвят кортежа, а пилотната кола е пратена да купи домати – от розовите, които са най-скъпи. Така де, толкова злато не се намира всеки ден.

  Световните борси се сриват, неподготвени за подобен удар. Тъй като обаче твърде малко са страните, досетили се да държат резерви в калай или синьо сирене, нищо не може да се направи. Освен да се завижда, разбира се.

  Редица основни играчи в в родното публично пространство получават микроинфаркт – да е тон-два, да го откраднеш, но цяла планина реже ли се с ножовки? Това да не ти е подводница? А и всичко е блокирано от армията, стреля се без предупреждение.

  Но все пак скоро кирките достигат цената на телевизорите и дори се превръщат в уместен сватбен подарък – да направиш първата копка, така да се каже. А оксижен се разменя срещу джип, но пак е трудно да се намери.  2012 г.

  България отдавна е изплатила всички свои дългове и сега кредитира съседите си. Сериозно се обсъжда идеята левът да стане общоевропейска валута, но БНБ се колебае – все пак, да ни висят на гърба толкова икономики.... Никой вече не работи, заплатите се получават по сметка от държавата, голяма част от банките фалират, понеже никой не иска парите им.

  Всички български емигранти се връщат у дома, въпреки настоятелните молби на местните власти да останат и да харчат там парите си. Митниците и Министерството на труда и социалните грижи са премахнати като абсолютно излишни.

  „Ролс-Ройс” открива завод в Ловеч само за нуждите на местния пазар.  2013 г.

  Партиите са премахнати, понеже вече никой не го е еня за тях. Някой се сеща, че тя всъщност и Стара планина някога била подарена от народа на баща му, но този път го отсвирват. Обиден, той предлага да го направят поне цар.

  България става президентска република. За държавен глава е избран бившият министър-председател, понеже в кампанията си успява да докаже, че именно той е бил инициаторът да се прокара тунела, в резултат на което... Печели всички гласове на трите процента българи, направили си труда да отидат до урните. Впрочем, според новоприетата конституция това е не е проблем – нейният член първи гласи: „Гледай си живота и не се прави на интересен”.

  Сменен е и химна – сега той се нарича „Селската баня”, като при особено официални случаи на места се пее „на-на-на”.

  Най–големите световни банки заемат мястото на фалиралите местни. На мястото на „Кремиковци” започва строежа на „Българияленд”, увеличено копие на „Дисниленд”.

  Македония, Турция и Гърция започват да излъчват новини на български език.  2014 г.

  Цар Киро купува „Манчестър Юнайтед” и назначава за президент Александър Томов. В резултат на това Бербатов прекратява договора си, връща се у нас и спори за титулярно място в „Спортист” – Своге с Кристияно Роналдо.

  Променена е изцяло учебната програма в средния курс – например, по математика се изучават само броене до сто и теория на вероятностите (основно приложението й при игра на рулетка). Останалите предмети почти всички отпадат, понеже на богат човек образование не му трябва. В часовете по физическо възпитание се играе само голф.

  България излиза от НАТО и го наема като частна фирма за охрана на границите да спира увеличаващите се вълни от имигранти.

  Провежда се преатестиране на хотелите в страната и всички, получили по-малко от шест звезди са съборени и построени отново.

  Потомците на Балдуин Фландърски (и цялата им рода до десето коляно, както и съседите) претендират да получат българско гражданство.  2015 г.

  Вестник „Капитал” купува "Файненшъл таймс", добавя там форум и забранява писането на латиница в него. Впрочем, това е проблем само за по – възрастното поколение – младите вече три години учат български като основен чужд език и общо-взето се оправят.

  Страната е залята от испански, френски и немски емигранти, работещи основно в туризма и строителството.

  Главният офис на „Майкрософт” е преместен в Правец, а Бил Гейтс обича да отдъхва на пейката до паметника на Тодор Живков. На пазара се появява новият ”Windows Bay Ganyo””, който работи само с гласови команди на български. Например, за рестарт се използва: „Abe az shto ne ti…”

  В знак на добра воля и желание за бъдещо сътрудничество от всички европейски затвори са освободени лежащите там българи, въпреки че никой не е молил за това.. Цялата тази пасмина пристига на летище София и директно е изпратена в Белене – по това време вече известен курорт. Осъдените денем прекарват времето си на спа-процедури, а вечер в казиното. „Амнистия” се смята за неприлична дума и никой не я използва.  2016 г.

  „ЦСКА” и „Левски” за пореден път отказват поканата за участие в Шампионската лига – пари не им трябват, а и ги мързи да тичат. БФС тегли жребий кой да преставя страната (никой не иска), пада се на „Калиакра” и те проклинат лошия си късмет. След месец спортните медии по света се възхищават на подвига на „Реал” – Мадрид, който въпреки скромния си бюджет успява да завърши наравно на свой терен със звездната селекция на българския клуб.

  Откупената обратно от държавата БТК на свой ред купува Дойче Телеком и още няколко големи оператори. В знак на уважение към славното минало целият чуждестранен мениджмънт е задължен да ползва само стационарни телефони.

  Започват снимките на „Батман-5” – „СуперЛюбо”. На границата са заловени първите американски и японски емигранти.  2017 г.

  Като първа световна икономическа сила България осъзнава своя дълг пред човечеството и почва да се меси във всички регионални конфликти. Понеже – нали помните – отдавна няма армия, просто изпраща свои представители да декларират, че ако вие не...., ще спрем инвестициите у вас. Обикновено след подобно изявление враждуващите страни почват да се прегръщат и отварят бутилка с гроздова.

  Тъй като страната разполага с огромен фонд за исторически изследвания и спонсорира кого ли не, скоро всеки ученик в Европа е твърдо убеден, че България е спечелила сама Втората световна война срещу съюза на Германия, СССР, САЩ , Япония и останалите, въпреки че подло са били бомбардирани с атомно оръжие малките сливенски селца Хирошимово и Нагазаково. Все още се спори обаче дали Наполеон е бил роден Плевен, или само коренът му е български.

  Водени от носталгията, известни наши финансисти – като Жоро Сороса например – си играят с икономиките на Великобритания или Италия и понеже им е в кръвта, почти ги докарват до фалит. Но когато местните започнат да палят парламентите, ние поемаме разходите и всички са доволни.

  България извежда двадесети пореден сателит в космоса, за да могат и членовете на експедицията ни в Антактида да гледат мача „ЦСКА” – „Левски”.  11.09.2018 г.

  Два самолета, отвлечени съответно от американски и японски терористи, се насочват към двата най-големи мола в София.... А още не сме изхарчили и половината от златото.

  11.09.2018 г.

  Водачът на терористите пази инструкциите си в лаптоп, а той естествено, работи под новия „Windows Bay Ganyo”. Човекът е напрегнат, казва няколко команди едновременно и системата забива. Паникьосан, лидерът произнася сакралната фаза за рестарт: „Abe az shto ne ti…” Тогава един седящ наблизо пътник – бабанка и половина - отваря очи, обръща се към баш-терориста и с думите - „ти ли бе, келеш?”, му забива такъв шамар, че го вкарва под най-близката седалка.

  Шумът събужда и останалите пътници и когато те разбират, че ги отвличат, просто пребиват всички терористи с празни бутилки от уиски.

  Мадона, препасана с престилка и с лопатка в ръка, заобиколена от екипа си, сади нова трева на националния стадион – поставено е изрично условие, че това е единствения начин да й бъде разрешено отново да пее у нас, а за такова нещо...  2019 г.

  Това е основно година на зрелищата, понеже хляб има в изобилие – Миланската скала гастролира във Видин, Лом и Свищов, Емир Костурица снима „Добруджа Дриймс”, известен политик от миналото се жени за пети път, но вместо от Ибрям Папазов събитието на стадиона е озвучено от Елтън Джон, който за целта добавя в репертоара си „Шакадъм” и т.н.

  С референдум се взема решение сградата на Народното събрания да бъде съборена, а на нейно място да се построи арена за корида – хората искат зрелища, които отдавна вече липсват. Самите депутати са отвикнали да спорят помежду си и общуват от своите домове по Скайп – с конферентна връзка. Това най-после решава и някогашния проблем за гласуването с чужди карти.

  Поредния кръг на Формула 1, провеждан както винаги в последните години по околовръстното в София, отново се печели от пилотите на „Приста ойл”.  2020 г.

  В България възниква крайноляво екстремистко движение, наречено „Митко Бомбата”. Членовете му се определят като антикапиталисти, антиглобалисти и антифилателисти (последното вероятно е техническа грешка, но така е записано в програмата им). Те веднага прибягват към насилие – жестоките терористични актове варират от повреждане на уредбите в няколко столични дискотеки до раздаване по улиците на балони в гадно-лилав цвят. Това стресира малките българчета и те вечер не искат да заспят, а родителите им призовават за възмездие.

  Но чашата прелива, когато терористите успяват да изсипят в главната цистерна на пивоварна „Каменица” десет чувала с ментови бонбони и бирата на половината страна добива отвратителен дъх - вярно, ние българите сме цивилизован и търпим народ, но всичко си има граници.

  Президентът излиза с реч, предавана в паузата на най-гледания турски сериал и заявява, че българският начин на живот е застрашен – на карта са поставени националните интереси. Веднага са извикани американски и руски командоси и терористите са заловени на тротоара, докато раздават поредната партида балони.

  Съдът е строг, но справедлив. Членовете на екстремисткото движение са обвинени в нарушаване на член първи на конституцията – ако помните, той сега гласи – „Гледай си живота и не се прави на интересен”. Наистина, защитата успява да докаже, че подсъдимите са изпитвали искрено удоволствие от действията си, но обвинението контрира – а защо се правят на интересни тогава? Срещу това не се намират аргументи и екстремистите са осъдени.

  Присъдата е жестока – да изкарат една седмица при условията, за които се борят. За целата им конфискуват пурите и финладската водка (атрибути на всеки истински революционер в съвремена България) и ги изпращат в специално съхранен за целта завод отпреди десет години, който иначе е музей. Там, под зоркия поглед на един пенсиониран мениджър, те са принудени при нечовешки условия да работят по осем часа на ден, струговайки никому ненужни детайли. На третия ден основната маса пише молба за помилване до президента, мотивирайки се, че е била дълбоко заблудена.

  Остават да работят само фанатизираните им лидери, които дори успяват да изпълнят по половин някогашна норма. Вярата им е толкова силна, че дори издевателствата на мениджъра („стига сте ходили през пет минути до тоалетната”, „ще говорите по мобилните телефони само в почивките”, „на работното място не се четат вестници”) не успяват да ги сломят.

  Но човешките възможности са ограничени – когато в събота ги пращат на т.нар. „бригада в помощ на селското стопанство” и ги заставят цял ден да берат домати, те, презирайки себе си, също се отричат от идеологията.

  Президентът подписва заповедта за помилване, но като превантивна мярка всички членове на движението са заставени да изгледат целия сериал „На всеки километър” и накрая да напишат съчинение по него. Двама успяват да избягат в чужбина, останалите променят възгледите си и до края на живота си остават с крайнодесни убеждения.  2021 г.

  С левите е приключено, но оня бивш лидер, на когото пя Елтън Джон, отново се кани да се развежда и от нямане какво друго да прави, решава да се върне към началото на политическата си кариера. За целта той събира на любимия си стадион хора от някогашно етническо малцинство - с доста труд, понеже от една страна, никой вече не се интересува от религия (за какво да молиш бог, както и да се нарича той, когато имаш всичко?), а от друга – всички се гордеят, че са граждани на България и се представят именно като такива по света. Да се определяш по произход звучи като самообида и никой не го прави.

  А и сега хората уместно си задават въпроса – защо да се налага да мразиш съседа си, ако и двамата живеете добре и няма за какво да му завиждаш?

  Та - публиката изяжда курбана, гледа борбите и се разотива, като преди това съветва организатора да си гледа булката и да не ги занимава с глупости.

  В цялата страна се провеждат всенародни тържества, посветени на десетгодишнината от намирането на златото. Има много концерти, по площадите хората играят хора и ръченици, полагат се венци пред Паметника на геройски уволнените в борбата за победата на капитализма... Кулминацията е огромна дискотека на открито на връх Бузлуджа, а на пулта като диджеи се редуват бившите министър-председатели, които в рап-стил разказват какво са направили по свое време за Родината, за трудностите, които си преодоляли, за да се стигне до тук...А хората танцуват под музиката на откровенията им.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 17. 17 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#1] от "B52": И тогава ше е "сон шонж мо"

 18. 18 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Eвросредствата няма да стигнат за всички заявени магистрали"
  .................................
  Стана вече пределно ясно, че Европа разделя приоритетите си на две - централно и западноевропейски и периферни, където попадат Балканите. Покрай сухото ще гори и мокрото. БГ ще плати скъпо за своята регионална близост с Гърция и Румъния. Оттам и липсата на светлина в тунела не само през Кресненското дефиле, ами и за всички гордо развявани инфраструктурни проекти.

 19. 19 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1331 Весело

  Министър Павлова допълни, че утре в София пристига еврокомисарят Йоханес Хаан и тя се надява, че ще му покажат грешката на неговия говорител.
  ............
  Давай, ние сме с теб. Ако се наложи, покажи му и нещо друго...
  по така, разбийш .

  nemo malus felix, minime corruptor.
 20. 20 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Не си даваме магистралите, не си даваме лентите!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 21. 21 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  А бе, че не е жив Сталин щеше да видите дали щяхте да се мотате до 2019. Бойкоооо, забравил си по-добре мъртъв в боя отколкото жив на разбора. Стягай ги тия, никаква 2019. До средата на 2015 да са готови.

 22. 22 Профил на Saint
  Saint
  Рейтинг: 426 Любопитно

  http://www.vlastta.com/nivo1.php?id1=&id2=&;id3=8445&table=analizi&sluchai=1
  Това е коренен обрат в досегашната позиция на прима мажоретката на Тиквата, Плевнелиев. През декември 2010 г. пред студенти той заяви: "И докато другите правителства бягаха от пътя през Креснеското дефиле и той удобно беше изваден заради птички, гущерчета и змии, ние сега поемаме този риск и ще строим цялата магистрала "Струма"".
  ___________________________________________

  Някой беше казал за това вазелиново човече, което твърди, че е немски възпитаник: "Много шпрехен, малко арбайт"!

 23. 23 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  Не разбирам. 1 милиард за тунел, който ще се ползва само за връзка с градчета като Сандански и Петрич и към Гърция. По-добре да няма тунел а обикновена магистрала. Хем по-бързо, хем по-евтино.
  С този я милиард можем да построим 400км. обикновена магистрала в равнината. Е колкото и да е важен тоя път през Кресна не е по-важен от това. Тъй че ако ще и 2050-та да стане, слабо ме интересува!

 24. 24 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Доста празна е магистралата ...Това е показателно за икономиката. Ето, така изглежда един аутобан, когато нещата вървят добре.
  http://blog.emap.com/boris/files/2010/01/autobahn.jpg

  nemo malus felix, minime corruptor.
 25. 25 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Направо ми призля от тазаи информация! Главният строител на Републиката ни беше обещал да ни направи и тази магистрала! Ако трябва да го търпим до и след 2019 г. просто незнам. Дали да не вземем за нашето благо да вземем кирките и да си изкопаем тунелчето?!

 26. 26 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Стига ривахте, имате пречиствателни станции, някои от тях вече са откривани по 3 пъти, все от Боко.

 27. 27 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#25] от "paolo51":

  Всички на бригада! Трудов щурм в името на Герб и Премиерът-слънце!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2261 Неутрално

  Може и със закъснение,ама ще стане!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  тунела под Шипка е по важен и е стратегически за икономиката ни и за развитието на севера. Кресненското дефиле е доста дълго и тунела според мен е нерентабилен, но могат ли да се вземат пари е редно да се заяви. много ревете срещу бойко, но за него новите обекти са действително страст- детска ли е, наивна и глупава, ама е факт, че иска да има нови обекти. защо никой не рева при градинките и чешмичките на величеството- те бяха политичеста хранилка с излишък от над милиард, без строителни книжа и маловажни за хората

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Zhivko Stoykov
  Zhivko Stoykov
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Абе преди като никой нищо не правеше, някои плюеха. Сега започва да се прави нещо, плюещите са в пъти повече. Долно племе сме и това е...

 32. 32 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#30] от "Активист":

  Пич, ами той резервът е затова - да се използва при нужда..........неслучайно се нарича "резерв". Ако имаш по-добра идея за какво да се използва е друг въпрос, но просто да се сърдиш, че се използва е несериозно.

 33. 33 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#25] от "paolo51":

  Да, със сигурност е по-добре да търпим тези, които вместо магистрали строиха чешмички.........или тези, десните, които и това не направиха - те само рушаха (справка: мавзолея)

 34. 34 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#23] от "Варненски":

  Няма как да се избегне тунелът, защото има екоизисквания. Кресненското дефиле няма как да бъде заобиколено, така че остава само да бъде построена магистрала на мостове през него, което означава да се унищожи.

 35. 35 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1718 Разстроено

  Дано само ГРЕШКАТА да не се окаже ВЯРНА.....

 36. 36 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  И кво стана с големите обещания на Мутрата, Плевнята и Невдянков ?

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 37. 37 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1056 Любопитно

  Всички сте безкрайно иронични, но според мен иронията е, че 20 години нищо не се построи и на никого не му правеше впечатление.
  Да, премиерът се увлича малко с цялата показност, но по-добре така, отколкото той и цялото правителство кротко да си крадат и да не строят нищо - както беше преди.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 38. 38 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#23] от "Варненски":

  Нуждата и от "обикновени" магистрали също не е ясна. Повече от двулентов път в посока, изведен от населените места, не ни трябва. Нито имаме населението, нито парите за да натоварим магистрала. Който не вярва да провери София-Пловдив. И то при отвратителното и състояние. Което поставя другия въпрос. С какви пари ще се поддържат новите, като не можем да поддържаме старите?

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 39. 39 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#5] от "b_d_s":

  А защо "или", не е ли по-добре "и"? И двете връзки са важни. Не забравяйте, че Гърция е един от най-големите, да не кажа най-големият търговски партньор на България. От друга страна това би бил най-прекия път до Европа и на гърците. Не на последно място - тунелът под Шипка не е част от нито един еврокоридор и по тази причина не се финансира от ЕС. Т.е. няма как да използваме парите за Кресна, за да го построим.

 40. 40 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1718 Весело

  За балъците във форума - един виц, който става актуален (съкратен вариянт): "След като Господ привкал Боко на кафе вчера следобяд и му се оплакал, че светът се изродил и затова 2012 год ще го унищожи, Боко се върнал в България и ревнал по всички телевизии - бях при Господ на кафе - аз, не тройната коалиция- и имам да ви кажа две хубави вести- Господ има и аз ще ви управлявам до края на света!!!!!"
  Та дали нарочно ще завършат тунела през Кресненското дефили през 2019 година, за да ни управлява Боко дотогава ( ма нали обеща през управлението си да завърши всички магистрали????)

 41. 41
  Цецо
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 42. 42 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1718 Разстроено

  Тон ван Лиероп- холандец, нали?? След балтията за Шенген сега балтия и за магистралите ни!!!!

 43. 43 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#39] от "mladenvladimirov":

  Първо най-пряката връзка на гърците е през Италия, а след това през македония. Второ тунела под Шипка е част от еврокоридора свързващ Турция с Румъния, Словакия, Полша и т.н.
  Трето и най-важно наистина тунел под Стара планина е много по-важен за нашата икономика.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 44. 44 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1230 Любопитно

  Срокът е нормален. Нека критикуваме по същество - сегашното управление си има достатъчно кусури.

  Трасето в Кресненското няма проект, ОВОС, построяването на 13 км тунел е скъпо и бавно начинание. Нормално е самото построяване да отнеме поне 4-5 години, та ако се почне 2014, може и да свършат 2019 г. По-рано не може да се почне, защото няма нито проект, нито ОВОС, а финансирането може да стане едва през следващия програмен период. Факт е, че сега реално почва да се прави нещо.

  Относно приоретизирането на тунел под Шипка - има индикации, че той ще почне да се строи по-рано. Там май има проекти, а и тунелът ще е по-къс.

 45. 45 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#16] от "ARRI":

  Арри, ти си гений!

 46. 46 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  И защо ние трябва да платим връзката на Гърция с Евразия? И най-вече подръжката на една магистрала Видин-Кулата, чията цена вероятно ще отиде на 6-7 млрд. евро, а годишната поддръжка на 500-600 млн.?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1230 Любопитно

  [quote#43:"Цецо"]Първо най-пряката връзка на гърците е през Италия, а след това през македония.[/quote]

  С ферито от Игуменица ли имаш предвид? Не съм сигурен, че ще по-бързо и по-евтино (ферито е скъпо).

  През Македония и Сърбия им е по-бързо и по-пряко. Е79 биха предпочели, ако сме в Шенген - т.е. липсват граници, които да ги бавят, и има постоени магистрали или скоростни пътища в България и Румъния + Дунав мост 2. И ние, и румънците имаме да строим бая такива, а и гърците нямат изцяло постоена магистрала Солун-Промахон.

 49. 49 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 590 Весело

  Ей хора,ама много сме силни в планирането...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 50. 50 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 889 Любопитно

  Това ли е тоя тунел ,за който еколозите пищяха ,че пречи на нашта мечка да се среща с гръцката мечка???

 51. 51 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#41] от "Цецо":

  Не разбирам въпроса, би ли пояснил? Апропо, не съм фен на Борисов, просто очаквам да прочета смислена критика.

 52. 52 Профил на monk007
  monk007
  Рейтинг: 1189 Любопитно

  А колко би струвал тунелът под Петрохан?

 53. 53 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#43] от "Цецо":

  Гогич вече отговори вместо мен, а и забележи - аз не съм против тунелът под Шипка. Еврокоридорът, свързващ Турция с Унгария, Словакия и Полша е през Пловдив, София, Видин (Дунав мост 2), Румъния - Арад и директно влизаш в Унгария. През Русе е еврокоридорът за Украйна и Русия, но той е оставен за след 2020 от ЕС. Просто връзките в ЕС и асоциираните държави са по-важни от тези с околните.

 54. 54 Профил на Dimitar A.
  Dimitar A.
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Нищо не направиха.Толкова набиваха в главите какъв ще е ефекта, кафета щяха да пият едните градове в другите, глупости.Започнаха най-ненужните лотове.
  Сандански - Кулата почти няма да се усеща разликата с преди.
  Долна Диканя - Дупница също.
  Остават си най-бавните отсечки.
  Самото дефиле, Кресна и Струмяни.
  На самата Дупница има 9 км ограничения, след това има 3 села и 2 стопа по пътя до Благоевград с ограничения.
  Дупница - Струмяни е тежкия и бавен участък от цялото трасе и то не е пипнато и няма да го пипнат скоро.
  Изобщо от цялото говорене до сега за Струма, аз пътувайки от Благоевград до София след като бъде завършен лота - Дупница - Долна Диканя - ще пътувам с около и максимум 5 мин по-бързо.

 55. 55 Профил на yankulov
  yankulov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#36] от "Forbidden Evil":

  [quote#36:"Forbidden Evil"]И кво стана с големите обещания на Мутрата, Плевнята и Невдянков ? [/quote]

  АМ "Тракия" - Цялата е започната! До 10-12 месеца ще е готова!
  АМ "Марица" - Цялата е започната!
  АМ "Люлин" - Готова (в срок), въпреки огромите проблеми и спряното финансиране!
  АМ "Струма" - От двата обещани лота единият стартира този месец, другият ще стартира до месец!
  АМ "Хемус" (Връзка с СОП) - Стартира този месец!

  Всички тези участъци са с удобрено и осигурено финансиране по ОП Транспорт. По ОП Регионално развитие бяха стартирани всички проекти (общо над 60 лота), с перфектни процедури. От тях бяха спесени средства за да се продължи Софийския околовръстен път (СОП).

  До тук, не виждам нещо да не е спазено. Дори се работи и по ключови проекти като въпросния тунел през Дефилето, както и тунела под Шипка.

  Не е зле!

 56. 56 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#46] от "др. Иванов":

  Магистралата ще бъде Кулата - София - Ботевград, оттам - двулентов скоростен път през Враца - Монтана - Видин. Информирай се преди да говориш. Преди няма и два месеца го договори Плевнелиев. "...защо ние да изплащаме връаките на гърците?..." Толкова несериозно и елементарно мислене не мислех, че ще прочета в този форум....
  1. Тези пътища са за България и чак тогава за другите.
  2. Дори не ги изплащаме ние - парите идват по ОП Транспорт.
  3. Гърците ще си плащат, за да минават, има винетки ако не знаеш.
  4. Писна ми от мислене тип: Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле.

 57. 57 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1331 Весело

  До коментар [#45] от "zeer_streng":
  Арри, ти си гений!
  .......................
  Арри е пропуснал да отбележи, че не той е авторът на статията. Просто я е копи-пейснал. Ти не знаеше ли?
  От 12 . 09. 2010г. , не е нещо ново дори, но подхожда към темата много добре.
  http://zlatil.com/2010/09/balgariya-v-blizite-godini-gospodar-na-sveta/

  nemo malus felix, minime corruptor.
 58. 58 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#51] от "mladenvladimirov":

  Отбелязах, че резерв се трупа за черни дни. А беше прахосан целия за дребни текущи разходи. Без ефект. Или поне аз не съм разбрал какъв е.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#48] от "Гогич":

  Точно така - около 150 евро ми беше последния път и то за лека кола и 3 човека до Бари, който е най-близката дестинация, но е на 700 км от Верона и на 800 км от Милано. Та представи си колко би струвал до Триест о то за камион 22 тона?

 61. 61 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  сега се строи с парите от резерва и ако ЕС се заяде със големината на сметките които ще им представим и не възстанови сумата която е договорена,жална ни майка

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 62. 62 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#53] от "mladenvladimirov":

  През Русе е връзка както с Украйна, така и с Полша и прибалтика. Само отбелязвам, че тунел за 1 млрд евро там е с доста спорна ефективност. При Шипка е в пъти по-къс и евтин и поне за мен е доста по-необходим. 3 тунела под Стара планина биха имали много по-голям ефект за страната отколкото София-Солун. Обявена за приоритетна за да се кефят некои другари като ходят на пазар там.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 63. 63 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 986 Весело

  Това 1 милиард за тунела в дефилето е несериозна сметка!
  Да кажем, че са два тунела по 13 000 метра плюс спомагателни шахти и евентуални странични галерии за аварийни изходи - 27 000 метра галерии.
  27 000 метра по 10 000 лв на линеен метър (всъшност цената е около 7 000 лв!!!), та стана 270 милиона + 5 милиона рушвети = 275 милиона!
  Остават пари и за 2 тунела през Стара планина!
  Аман от айдуци!

  Машини прости, народ неук.
 64. 64 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  За съжаление ни отсвириха с 4 години.
  Аз обаче, че не вярвам в правителството да не са били наясно с такъв сценарий.
  Ето това не харесвам - ясно е, че нещата не зависят само от нас, но нещата трябва да се казват право в очите.
  Защото доста пъти сме били заблуждавани и лъгани през последните 2 десетилетия.
  Ако пък нещата са се променили в последните 2-3 седмици - да излезе премиерът или Лиляна Попова и да обясни как и защо.
  Иначе ще приемем отлагането - всъщност имаме ли избор?
  Въпросът е да се гарантира, че този проект ще се довърши(Кресненското дефиле), а и също така да се знае в какъв срок ще стане това.
  А до 2019 г. да се довърши Тракия и другите по-малки проекти. Второкласните и третокласните пътища също да не ги забравяме - на много места са в окаяно състояние.

 65. 65 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#55] от "yankulov":

  Между другото въпросното финансиране май още го няма. Та нека дойде поне един транш пък тогава.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 66. 66 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Да бе...
  Тъй е.
  Юруш на баницата на мекото и на работата на лекото, през Тракийската низина, а приоритетната Струма шъ чака. 2019 година. Дето викат хората, я камилата, я камиларя. Тракия се хакнала у мочурища. Влажно било, канали имало, та било тежко. През най-равния участък и на най-благата отсечка. Същевременно от резерва се изпариха 5 милиарда лева. Таман два пъти и половина "Струма", с тунелите и естакадите, а местните гербери ни обясняват, как без ГЕРБ нещата били зле, та зле.
  Ае стига бе. Ние да не сме от Лехчево, или от Горно Камарци, та да ни продавате зоб за брашно...
  Нищо де. Накрая ще се окаже, че говорителят е думал правилно, а министЕрката е слушала криво, ама няма да ние за пръв път. Да питат Гагаузов, Кабил и сие за евфемизмите на чиновниците от брюксел...

  Ecrasez l’infâme
 67. 67 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#58] от "Цецо":

  За инфраструктура съм твърдо за, ако са харчили и за нещо друго си прав, не знам. По принцип при криза единствената възможност на държавата в пазарна икономика е или да сваля лихвите, но ние не можем заради борда, да свали данъците, което направихме или да инвестира в големи проекти, за да държи икономиката жива.

 68. 68 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1342 Весело

  До коментар [#55] от "yankulov":

  Лично за теб, покрай другите екстри започвам да строя космодрум. Та да гледаш строителството отгоре, и от високо.
  Нъл' ми вярваш, че ще го завърша заедно с пусковите установки и ракетката преди изброеното горе?
  Ако не ми вярваш, правиш кръгом и обратно към текстчето си горе, и почваш да си се надсмиваш сам.

  Ecrasez l’infâme
 69. 69 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 995 Неутрално

  [quote#66:"Graf"]През най-равния участък и на най-благата отсечка. Същевременно от резерва се изпариха 5 милиарда лева. Таман два пъти и половина "Струма", с тунелите и естакадите, а местните гербери ни обясняват, как без ГЕРБ нещата били зле, та зле. [/quote]

  +++

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 70. 70 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#56] от "mladenvladimirov":

  Не, парите не идват от там, парите ги даваме ние, а което дават те си го прибират, то е надценката. Питай някой който работи с фондове как са нещата. Няма значение дали ще е магистрала или скоростен път, аз коментирам цената, която до София ще е над 3 млрд, от които 2 дава ЕС, а от София надолу още толкова! само дето ЕС не дава парите за поддръжка, нея я плащаме само ние от винетки и тол-такси, но големите транспортни фирми практически са освободени от тези таксир защото са с нови камиони, за разлика от нашите 8-10 годишни.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 71. 71 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  и защо аджеба плевнята реши сега да става президент/Бог да пази България/ след като толкова работи,работи,работи по тези пътни проекти ,нещо на дезертьорство отиват нещата

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 72. 72 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#62] от "Цецо":

  Има такава възможност, да. Но аз ти казвам как ги е възприел ЕС и как разпределя парите. По принцип Шипка - Велико Търново - Русе отива до Букурещ и оттам има две възможности - или наляво или надясно, защото на север са Карпатите. На изток отива в коридора през Бургас - Варна - Констанца по брега на Черно море, на запад се влива в коридора през Видин.За самите румънци е приоритетна магистралата Констанца - Букурещ - Будапеща, като алтернатива на нашите коридори Варна - Видин - Будапеща и Бургас - София - Белград - Будапеща или Загреб - Любляна - Австрия и Италия. Така много по-развитото пристанище на Констанца ще остане конкурентно на Варна и Бургас, въпреки по-лошото стратегическо положение.

 73. 73 Профил на yankulov
  yankulov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#68] от "Graf":

  Ти си умникът в този форум! ХА-ХА-ХА, засмях се на собствения си коментар!

 74. 74 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Тва не беше ли бъдешият най-дълъг автомобилен тунел в Европа, с който Боко се фукаше преди 3 месеца? Още тогава написах, че нема да го бъде :О

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 75. 75 Профил на e_mc2
  e_mc2
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#29] от "grayeagle":

  Много вярно.

 76. 76 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  До коментар [#5] от "b_d_s":

  Абсолютно си прав!Проблема обаче е,че през "Красненското дефиле" минава коридор номер 4,който свързва Централна и Северна Европа със Солун(Атина),а през Стара планина минава коридор номер 9.Първия е с приоритет за ЕС и точно за това го финансира.Остава да се надяваме,че по-нататък ще имаме и тунел под Шипка.И аз като теб съм на мнение,че тунела под Шипка е по-важен.

 77. 77 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#73] от "yankulov":

  Сега ще ти дам още малко смях. http://umispublic.minfin.bg/iBeneficientProjects.aspx?org=beneficient&benef=5726&op=3

  Абе, тия не могат да се измъкнат от проектите на Станишев. Дето са с начало 10 месец 2009 година и срок 24 месеца, а са на 1/3 от изпълнението...
  Викаш, че е смешно?
  Смешно е, ама си е за мощен шут в каските на павианите. Дето си мислят, че не знаем да четем.

  Ecrasez l’infâme
 78. 78 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#70] от "др. Иванов":

  Така е да, безплатен обяд няма.критериите са такива, че поръчките да отиват в големи фирми от ЕС, но това не намалява ползата за България, дори и да плащаме 20-25% от цената това е нищо, защото ББ може и да е парадьор и фукльо, но за едно е прав: без инфраструктура няма държава. иди в Гърция и виж за какви пътища иде реч, построени от ЕС. Магистралата Солун - Игуменица, по която пътувах ме остави с отворена уста: 350 км мостове и тунели, цена - няколко милиарда. Пътувал съм и по тази през Алпите между Мюнхен и Верона, но такова нещо не съм видял. Кога гърците щяха да я направят без ЕС? Никога! Сега може и да са платили около милиард, но ползата за държавата е за десетилетия напред, защото тази част от Гърция беше откъсната. Те може и да са в криза, но рано или късно тя ще отмине, а подобни магистрали само може да ускорят този процес.

 79. 79 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#1:"B52"]Влизането в светлото пожарникарско бъдеще се отлага с една петилетка... А може би с две, в зависимист от атмосферното налягане и нивото на река Дунав, в сантиметри. [/quote]

  Може да се отложат, все пак Борисов ще има поне още 2 мандата, ще построи всички магистрали и тунели, споко!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 80. 80 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#78:"mladenvladimirov"]безплтен обяд няма[/quote]
  Няма, ама е нормално който го плати да хапне поне малко! А ние ще го платим, ще изчистим софрата, ще измием посудата, а обеда ще хапнат транспортните фирми от ЕС и Гърция.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 81. 81 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1342 Любопитно

  До коментар [#79] от "Курт Деликуртев":

  http://www.youtube.com/watch?v=XLelZu7KC0Y&feature=related

  Още два мандата?
  Хм...

  Ecrasez l’infâme
 82. 82 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Министър Павлова допълни, че утре в София пристига еврокомисарят Йоханес Хаан и тя се надява, че ще му покажат грешката на неговия говорител."
  ...
  Лиле, ...покажи му и къф убав пепелак сте турили за земно тяло, ...ноо ша са зарадва еврокомисарят.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 83. 83 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#16] от "ARRI":

  Баце, направо ме утепа
  Не съм се смял така от не помна кога, ман

 84. 84 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Преди дни Тон ван Лиероп, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хаан обяви, че евросредствата няма да стигнат за всички заявени магистрали и посочи като пример магистралите "Струма" и "Тракия".

  Най-вероятно е имал предвид Струма и Хемус. Каквото и да е искал да каже надявам се да не се окаже вярно, че няма да има праи за тези магистрали. Ако се случи обаче това ще бъде още една голяма катастрофа за нас и още един голям шамар за Тройната коалиция.

 85. 85 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#79] от "Курт Деликуртев":
  "Може да се отложат, все пак Борисов ще има поне още 2 мандата, ще построи всички магистрали и тунели, споко!"
  ...
  Щуце, пише "най-рано през 2019 г.". Дали да не дръпнем срока по-нататък!? ...Некои хора може да не са излежали ....заслугите си до тогава, ...кой ша реже лентата!?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#79] от "Курт Деликуртев":
  "Борисов ще има поне още 2 мандата"
  ...
  Да бе, да, ....засега леб нема, ...гърбавата гемия потъва, ....ако спрат и европарите нема да има и за пАра у свирката, ...два мандата ....съм заклала, ...хих!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 88. 88 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#81:"Graf"]Още два мандата?
  Хм... [/quote]

  Показал си какво трябва да направим с комунета като теб?

  Ние сме демократи, ще ви накажем да гледате как Борисов ще построи всички магистрали. Ако трябва ще стои 16 години като премиер на България!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 89. 89 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#79] от "Курт Деликуртев":
  Два мандата, ...мандалото хлопна за Боце, ...ко откраднат набързо гърбаляците и към пречиствателната станция.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 90. 90 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#88] от "Курт Деликуртев":
  "Ние сме демократи"
  ...
  Думократи сте гърбаляците, ...само лапацалите!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 91. 91 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#86] от "yankulov":
  Доктор Янкулов, ...аз как ви са струвам, ....здрав ли съм?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 92. 92 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1342 Весело

  До коментар [#86] от "yankulov":

  Нима?
  Филмчето ли те разстрои, или идеята, че вождът от Банкя може да сподели съдбата на Чаушеско, чрез "любовта" на едни озверели от глад съплеменици, които са докарани до пълна цигания в рамките на строителството на светлото бъдеще?
  Пак да спомена числата. Минус пет милиарда лева за две години, замразени доходи на равнището от юли 2009 г., увеличена двойно безработица, спад в раждаемостта с 5000 деца само за година време, ръст на лошите кредити три пъти...
  И на този фон, ти ми размахваш пропаганда за бъдещо строителство?
  Кръ-гом.. И бегом марш до РПУ-то за инструкции..
  Това с болестта ми не мина.

  Ecrasez l’infâme
 93. 93 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#88] от "Курт Деликуртев":
  Щуце, ...тунелът може да е готов и след 2039-та година, .... ма да сключите бързо един железен договор с ....Минстройхолдинг примерно, ....със свирепи неустойки от джоба на данъкоплатеца.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 94. 94 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#92] от "Graf":
  Графе, ...да ти имам търпението!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 95. 95 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#86] от "yankulov":
  Сержант, ...ма на ноо болнав народ случи Боце, ...карък мутре излезе.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 96. 96 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1342 Весело

  До коментар [#94] от "Мани":

  Като китайска капка...
  Лошото е, че звукът е като върху празен варел от сметището в Суходол, дето е предвиден за Завода за БоКо..лук.. Който също "се строи", ама ще стане след 2019 година, защото...
  Защото се строи от БоКо...


  Ecrasez l’infâme
 97. 97 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  [quote#92:"Graf"]Пак да спомена числата. Минус пет милиарда лева за две години, замразени доходи на равнището от юли 2009 г., увеличена двойно безработица, спад в раждаемостта с 5000 деца само за година време, ръст на лошите кредити три пъти... [/quote]


  А не ти ли е идвало на ум,че света е в криза?Нашата компания минава от утре на 7 часов работен ден.Ами няма поръчки и това е(95% от продукцията е за износ)Лошо е,но какво може да се направи?!Антикризисна програма трябваше да се прави още в началото на 2008,при положение,че вече бе започнала(поне по света)Вместо то ни обясняваха,че кризата щяла да ни подмине и профукаха големия излишък,един Господ знае за какво!


  Винаги се чудя на такива като теб - мозък имате ли да мислите?

 98. 98 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#97] от "popovski31":
  А Боце що не напраи веднага една антикризисна, ...нали разправяше, че Му е в джобчето /тогава там не са търкаляха разни резани гайтани/, ....ами чак през 2010 за 1 -ви април излезнаха с едни първоаприлски смешки!?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 99. 99 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#92:"Graf"]спад в раждаемостта с 5000 деца само за година време[/quote]

  И за това ли е виновен Борисов?

  Пич, няма как да смогне да заплоди 5000 булки за 1 годинa!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 100. 100 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#97] от "popovski31":
  Нищо антикризисно не са направили гърбаляците, ...напротив, всичко е прокризисно, ...ма може да е стратегия, ....да докарат и кризата до криза.

  Свобода за СЛАВЕНА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK