Жител на Варна беше осъден заради насаждане на омраза във Фейсбук

Жител на Варна беше осъден заради насаждане на омраза във Фейсбук

© Анелия НиколоваВарненският окръжен съд (ВОС) наложи днес 10 месеца условно лишаване от свобода и обществено порицание на 23-годишния Слав Жечев за престъпление против равенството на гражданите.


По време на съдебното дело стана известно, че рано сутринта на 28-ми септември Слав се изнервил, след като видял, че всички страници и групи във "Фейсбук", създадени след събитията в Катуница са изтрити. Тогава той решил да създаде събитие, "за да се продължи дискусията по темата". Кръстил го "Клане на цигани". "Направих го без да се замислям. Определих срещата, за да се съберат на мирен протест", обясни пред съда той.


Поканата за "клането" била илюстрирана със снимки, които според съдебното решение са подбуждали към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност. На същата дата от личния си компютър Жечев е изпратил до приятелите си във "Фейсбук" покана за участие в "събитието" между 19 – 22 ч. "на оръжие". За сборен пункт е определена т.нар. "Козирка" на пл. "Митрополит Симеон" във Варна.


По време на съкратения съдебен процес срещу Жечев стана ясно също, че само за два часа в деня на публикуването му, събитието е било харесано от 76 души – негови приятели в мрежата. Част от тях дори постнали на стената му коментари, които също са съдържали призиви към насилие на етническа основа. "Разпространих го на няколко познати, сигурно те са го препредали", обясни подсъдимия и допълни, че самия той не е отишъл на срещата, защото бил нощна смяна.
Слав Жечев, който е на 23 г. до момента има чисто съдебно минало, съобщават от варненската полиция. Условното наказание, което му е било наложено бе обосновано от защитата с факта, че деянието е единичен акт, "от който не са последвали вредни последици". Самият подсъдим обясни от своя страна, че едва при идването на полицията, няколко часа след публикуването на поканата във "Фейсбук", осъзнал, че "можело да стане нещо по-сериозно в резултат на действията му".


"Никъде от съдържанието на поканата, публикувана във "Фейсбук не става ясно, че тя е пусната на шега, или че приканването е нереално, заяви прокурорът по делото Наско Манасиев. Подсъдимият е съзнавал това, което пуска, въздействието му и начина, по който то ще се отрази. Обстоятелството, че може би е налице лекомислие, не променя фактите". По думите на Манасиев особено опасно е, че призивите за саморазправа са били отправени в изключително критичен за обществото момент. Въпреки това той също поиска присъдата за Слав да бъде лишаване от свобода под предвидения минимум от 1 година, отложена с изпитателен срок.


Наказанието от 10 месеца лишаване от свобода бе отложено с изпитателен срок от 3 години, а наказанието обществено порицание следва да бъде изпълнено чрез обявяване на присъдата в кметството по местоживеене. В пледоарията си адвокатът на Слав няколко пъти подчерта, че е некомпетентен по темата за социалните мрежи и начина им на работа и по тази причина за него "Фейсбук" бил "просто една черна дъска, на която всеки може да пише".


"Къде бяха полицаите на 25-ти, на 26-ти и на 27-ми, когато протестиращите палеха къщи и обръщаха коли? Правеха им път да минават да мародерстват! Едно момче е решило да се прави на патриот и ще обере негативите за всичко", гневеше се адвокатът. По думите му няма и доказателства, че подсъдимият е целял събитие, "на което да отидат да колят и бесят". Според него Слав де е опитвал "да се покаже патриот, но е преминал границата между патриотизма и национализма". "Ако имаше умисъл не би си сложил името и адреса си в поканата, бяха аргументите на защитата.


В съдебната зала майката на Жечева Нина, описа сина си като "добронамерен човек, който не е склонен към агресия". В същото време обаче Слав на няколко пъти отправи закани за саморазправа с репортерите, които го снимаха. Едва минути преди да чуе присъдата си, той заяви, че съжалява за извършеното.


Личният компютър на подсъдимия, който е приет за веществено доказателство по делото е отнет в полза на държавата, а Жечев трябва да заплати и направените по делото разноски в размер на 50 лв. Младежът ще бъде обществено порицан, като информация за присъдата му ще бъде поставена на таблото в кметството по местоживеене.


Днес съдии от ВОС коментираха, че по чл. 162, ал.1 от НК, по която бе произнесена и присъдата на Жечев до момента у нас е осъждан единствино Волен Сидеров.

Ключови думи към статията:

Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Само така! Потребителите трябва да се научат, че виртуалната и реалната среда са едно и също нещо.

 2. 2 Профил на bot
  bot
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Но пък иначе Доган си плещи на турски и един господ знае към какво призовава. Това не било работа на прокуратурата. А фейсбук е. Велчев, и за теб трябва да има група във фейсбук. просто за начало....

 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Весело

  "...и допълни, че самия той не е отишъл на срещата, защото бил нощна смяна."

  Поборникът за правдини повел народа, назначил час за въстание, но самият той отишъл на работа.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 886 Неутрално

  По скалата Ковачки това е равно на укрити данъци в размер на 4.44 млн. лв.

 5. 5 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Да вървиш с тълпа, която върши престъпления не те освобождава от вина.

 6. 6 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Май много ви е страх господа, ама много. Все ще дойде един момент, когато всички ще поискат да знаят защо една част "гласоподаватели" не плаща сметки, данъци, живее на социални и така нататък. И колкото повече се отлага този момент, май сметката ще е по-голяма.

  I am mine
 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Мога само да си представя каква високоинтелектуална професия упражнява въпросният "младежки лидер", след като работи нощна смяна...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 8. 8 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  До коментар [#6] от "taz":

  Което не означава, че трябва да изколиш съответните хора....

 9. 9 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  А кога ще бъдат съдени лицата от репортажите с мечове, брадви и ножове, които заплашваха да колят и бесят наред ?!!!!

  Главният прокурор Велчев е комунистическо и безродно копеле!

  И после законът бил еднакъв за всички ...

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 10. 10 Профил на jivkonei
  jivkonei
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Много лошо. Продължава циганизацията на обществото.

 11. 11 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Пътят към тъмната страна:

  "Страхът води до гняв, гневът към омраза, омразата към страдание"

 12. 12 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#8] от "chevyvolt":

  Предполагам имаш предвид също призивите отправени пред камерите, нали? За тях дали ще има присъда за призив към насилие?

  Единственното, което искат хората е ред и закон. Само че в един момент това ще се изроди в нещо друго, тъй като не се получава. Причините всички ги знаем.

  I am mine
 13. 13 Профил на soulwax
  soulwax
  Рейтинг: 561 Неутрално

  На мен ми интересно по какъв сигнал са работили полицаите при задържането на този объркан младеж?

 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  абе да прекръстят територията на Мангалия или Цигания, поне за да е ясно за какво иде реч (думата държава е крайно неудачна); двойния стандарт пак е налице - на мангалите дето ги даваха по репортажите пак им се размина, пък това момче го отнася за назидание; за това хората гласуват с краката си и освобождават територията, нека циганите ви работят и плащат данъци! циганска територия

 15. 15 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Нашата съдебна система действа с учудваща бързина, когато става дума за младежи и за Фейсбук. Иначе когато става дума за мутри, за убийци, за СИК и за ВИС-2, нещата се точат с години и завършват с оправдателни присъди. Защо ли? Ами защото очевидно прокурори и съдии виждат в социалните мрежи заплаха за собствения си безметежен статут. Не се знае дали утре във Фейсбук някой няма да се сети да огранизира протест срещу самата съдебна система и отделни нейни членове за определени отсъждания. Затова всички те са се втрещили в социалните мрежи и удрят с пръчка веднага, когато има сиптоми за организираност. Самата присъда е сигнал към всички, които биха използвали социалните мрежи като средство за обединяване и поставяне на искания....

 16. 16 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#9] от "ironhorse":

  И аз това се питам?!?
  За покана във фейсбук - присъда; а за размахване на брадва пред камерите и закана за "изколване на гяурите" - няма присъда.
  Да ви пикая на правосъдието!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 17. 17 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 672 Любопитно

  Чакам кога ще бъдят осъдени циганите, които размахваха реални ножове и изказваха явни и открити заплахи за убийства на етническа основа!
  Някой да знае, дали е повдигнато обвинение срещу някои от тях? На мен не ми е известо.
  А дали е повдигното обвинение, срещу някой от тълпата цигани, пребили до смърт шофьора в с. Арчар само преди месец? Аз нищо не съм чул или прочел.
  Защо ли?

 18. 18 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  А кога ще се потърси сметка на циганите, не само призоваващи, но и извършващи насилие над тези, които работят, за да им се изплащат помощите за мързел, помощите за джебчийство и помощите за създаване на бъдещи крадци, проститутки или просто търтеи?

  Ето за тези става въпрос:

  http://djambazki.org/wp-content/430x320.jpg

  Снимката е на "Капитал", а призивът, който я съпровожда, е за избиване на българите.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 19. 19 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Език мой - враг мой...
  Не разбрах само едно - що са му "одържавили" компютъра като "веществено доказателство"? По тая, хм, логика направо да приберат и РС-тата на ония от 76-имата лайк-ъри, дето са му драскали в подкрепа по стената...

  П.П.
  ...и колко ентусиасти са отишли на "клането", впрочем?

 20. 20 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "10 смъртни цигански гряха"

  http://novinar.bg/news/10-smartni-tciganski-griaha_MzcwNDsxMQ==.html

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 21. 21 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#19] от "Twinston Myth":

  Да, прав си, по-скоро трябва да "одържавят" сървърите на ФБ, защото информацията де факто се съхранява там...

 22. 22 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  [quote#2:"bot"]Но пък иначе Доган си плещи на турски и един господ знае към какво призовава. [/quote]

  Разликата е, че на този не му е личало че се шегува, а Доган видимо се шегува, че чак и на гавра го докарва.

 23. 23 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Тази новина, нагледно показва, че циганите имат права, а ние задължения. Ние да сме кротки, да плащаме данъци, да внимаваме какво говори и къде го говорим. Циганите са освободени от всякакви задължения и са накичени с права- да са с поведение от родово общинния строй, да са прости, първични и неграмотни, педофили и да ползват блага, които да ги държат в някакъв жизнен баланс между оцеляване и задоволяване.

  Ползата те и ние да сме в това положение е на мутрите и олигарсите които са сложили лица като Борис Велчев на поста главен прокурор. А да, Бенатова най сетне е щастлива...

 24. 24 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Справедливост,а? А оня, мургавия, дето размахваше нож пред телевизионните камери, него кога ще осъдите?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 25. 25 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1090 Гневно

  "Днес съдии от ВОС коментираха, че по чл. 162, ал.1 от НК, по която бе произнесена и присъдата на Жечев до момента у нас е осъждан единствино Волен Сидеров. "

  А после нямали сме закони. Просто не се прилагат. Какъв е смисъла да се приема член, алинея, 2 изменения в такава крехка сфера на човешките взаимоотношения и те да се приложат само веднъж. А престъпленията по този член са ежечасни, ежеминутни.

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на wildwife
  wildwife
  Рейтинг: 672 Любопитно

  "Наказанието от 10 месеца лишаване от свобода бе отложено с изпитателен срок от 3 години"

  А?!?!

  "Вече видяно"
 28. 28
  forum_terrorist
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 29. 29 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 616 Разстроено

  [quote#8:"chevyvolt"]Което не означава, че трябва да изколиш съответните хора....[/quоte]

  разбира се, че не означава.
  означава единствено че въпросните хора имат право да те мачкат с микробуса. За пейсе лева. Може би, ако ти се случи на тебе и твой близък това в Катуница - едва тогава ще разбереш, макар че повечето тука сте емигрантоси дето от един океан разстояние ни учите на акъл. Щото е по-лесно, така нали?
  Значи да убиеш човек и да осакатиш за цял живот друг (Стависки), да си дуеш колата по бул. България и да смажеш двама души (ако тате е прокурор - може) е равносъщо на това да си излееш душата в интернет.

  Верно законите в България защитават уродите.
  Затова се превръщаме в държава на уродите. Интересно, как ще оцеляват въпросните уруди, когато всички в Бг са като тях (останалите или ще са изклани от мангали, или сгазени от прокурорски син...или ще са се махнали завинаги).

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 30. 30 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Интересна идея имат част от коментиращите за правово, гражданско общество. Значи щом някой не спазва закона, то всички останали, не само че имат право да не го спазват също, ами се броят и за патриоти? Така ли е? Той адвоката го е изкарал патриот.

  Е, дами и господа, аз пък искам както този, така и онези с брадвите осъдени, а не използвам брадварите като извинение на вдебилен хлапак, решил да се прави на герой приканвайки към клане. Едните и другите са един дол дренки.

  Много време ще чакаме докато народа в България осъзнае, че НЯМА извинения за криминални деяния, още по-малко е извинение, че някой друг бил направил нещо си. Ето това е огромната разлика между нашата държава и други, намиращи се малко по-назапад от нея. Ето затова и всичко е корумпирано, затова и никой не спазва закона: "Щом някой си не го спазва, аз пък защо?" Защото искаш да живееш в нормална държава, ето защо! Две лоши не правят едно добро.

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 31. 31 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1919 Любопитно

  Ако пусна във фейсбука покана за събитие "Колене на свине" как би се разтълкувало? Ммм?

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 32. 32
  forum_terrorist
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 33. 33 Профил на Пепо
  Пепо
  Рейтинг: 1004 Разстроено

  Има нещо гнило в България...

  http://peterblogs.de
 34. 34 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#31] от "Хриси":

  Ще имаш много и гладни последователи...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 35. 35 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  [quote#30:"pourquoi"]Много време ще чакаме докато народа в България осъзнае, че НЯМА извинения за криминални деяния, още по-малко е извинение, че някой друг бил направил нещо си. Ето това е огромната разлика между нашата държава и други, намиращи се малко по-назапад от нея[/quote]

  Така е! За повечето свободата е да си правят каквото искат, да заплашват, да призовават към насилие, но не и да носят гражданска отговорност! Балканите са си Балкани. И източните и западните.

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 36. 36 Профил на KOMEHTATOP
  KOMEHTATOP
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#30] от "pourquoi":
  Плюс за теб, позицията ни съвпада 100%.
  Жалко, че повечето ни съвременници нямат достатъчно интелект, за да го разберат.

 37. 37 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Рано или късно малцинствата ще получат всичко, което заслужават . В Европа дори и политиците признават онова, което се говори от обикновените хора 50 години - мултикултурализма се провали. Точка.
  Това не означава, че трябва да колим малцинствата.
  Означава, че във всяка държава има основен прайорити етнос. И и всички останали етноси - равнис по него. Точка.
  Евреите, арменците в БГ го могат, турците и те... Защо единствено мангалите ги търпим.

  Но сме си виновни сами. Няма селска, наведена нация от българите. Ганьо гледа през прозореца, гълта сополите и чака Крали МАрко да дойде, докато мангала отзаде изнасилва жена му. Ей тва е.
  И поради тази причина в БГ Държавата унищожава собственото си население: бюрокрация, корупция, двойни стандарти и т.н.

  Или ще останат само мангали тука (турците и те няма да издържат и те ще се махнат) или ще стане голяма патаклама и определени индивиди наистина ще бъдат изклани (което не е за предпочитане). Интересно е кво ще стане първо.

  А дотогава...най--искрено и от сърце желая на всички защитаващи мангалите: политици, НПО-та, прокурори и съдии да им се случи така, че най-близките им да пострадат от мангали.

  Не кълна, ама ви живота обикновено така става съм забелязвал.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 38. 38 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#32] от "forum_terrorist":

  Не би било коректно да се слагат на едно място само престъпленията, извършени от българи. Циганската престъпност е специфичен тип престъпност, затова групирането на тези престъпления е повече от нормално и логично.

  Българите, както и всички цивилизовани народи, извършват най-различни престъпления. Но кримиконтингента сред тези народи не надхвърля определен процент, който при всички случаи е под 10%.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 39. 39 Профил на petromaks
  petromaks
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В Лондон са пропищели от джебчийки от български произход. От снимките се вижда ,че това са мургави ромки.В чужбина са българки а тук роми. Къде е истината?

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#39:"petromaks"]В Лондон са пропищели от джебчийки от български произход.[/quote]

  слабо ме засяга. да си ги държат и възпитават.
  нали ние не сме можели да ги интегрираме.
  айде сега, понеже ние сме прости селяни, а те - английски аристократи, аре сега да си ги задържат и да покажат на простите селяни, как точно ще се интегрира тази ....
  /Думата започва с пап... и завършва на ...лач, ама в.Двеник само, чака повод да ми изтрие мнението, така че се сетете сами/.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 42. 42 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#39] от "petromaks":

  Къде е истината ли? Ще ти кажа истината. В Люксембург, докато бяхме няма и 200 човека българи, единият от нас бе хванат да краде кредитни карти на клиентите на пицарията, в която работеше. Стигна и до новините. Българин беше, от българите.. Ето това е истината. Така сме се разпасали, че българи, цигани, всички едно и също вършат и после другите са им виновни. Извинението обаче е като ****, всеки си има по едно.

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 43. 43 Профил на greebo
  greebo
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#39] от "petromaks":

  Е ти да си видял в паспорт или на друго място да пише Ром или Етнически българин? За дядо ти Джон няма разлика...

  Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
 44. 44 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#42:"pourquoi"]Ще ти кажа истината. В Люксембург, докато бяхме няма и 200 човека българи, единият от нас бе хванат да краде кредитни карти [/quote]

  Еми на 200 - един... прави 0.5% т.е. по-малко от процент.
  А сложи 200 мангала в пицарията с достъп до кредитните карти, да видим какво ще стане ?

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 45. 45 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Циганите са по тия земи още от 15-ти век, не са дошли преди 2 години. За каква интеграция се говори изобщо? Те не са се интегрирали за 5 века, сега ще се интегрират. Те интеграцията (не че знаят думата какво значи) си я представят точно като сега - държавата дава пари, те ѝ дават деца за отглеждане - отрано и по много.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#44] от "незнайния войн":

  Само че тук има циганско семейство, пак от онова време, докато бяхме съвсем малко, и хората си имат техен бизнес, работят си честно и почтено и не създават никому проблеми. Айде сметни сега процентите отново, а?

  Тея хипотетични истории за какво би направил някой, хич не ме интересуват, аз виждам какво става. А дали някой е циганин или българин, да си носи последиците от действията, а не да си намира извинения в циганите, разположението на луната и вселеснаката гадост. Иначе не е по-различен от тези, срещу които се пени.

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 48. 48 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#45] от "Dehumanizer":
  А правени ли са усилия за интеграцията им? Не ми казвай, че сидеров ще ни учи как да ги интегрираме!

 49. 49 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#4] от "Спеакер":

  А по скалата Стависки, това е 1/3 убит човек.

 50. 50 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#47:"pourquoi"]амо че тук има циганско семейство, пак от онова време,[/quote]

  аве я си гледай работата ве.
  аман от емигранти, дето отдалече повечер разбират проблемите ни, от нас самите. За кво си тука - щото ти пука за БГ или да ни набиеш канчето к'ви сме гадни, че бием мангалите?
  Какво ми ги даваш ти едностранни, изолирани примери...на всеки един твой пример, аз мога да ти дам 200 за това за зверства и престъпления. 80% от полицейските бюлетини се пълнят от мангали. Факт. Статистика.

  Аре бягай мий чиниите, да не вземе некоя друга кредитна карта да хвръкне.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 51. 51 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#38] от "Мустафанка":

  Кой колко е цивилизован и кво изобщо значи цивилизация са мнооого относителни понятия!! Да бачкаш като ненормален и да ти щипат % от това, което си изкарал, някви си, наричщи се управляващи, за мен поне не е цивилизация!! Обясних ти, че престъпността при циганите е голяма, защото за тях никой нищо не прави (не че за нас някой прави) и то не го прави умишлено - причините ги знаеш. Та, ако в подобно положение се озове цяла една "цивилизована" нация, престъпността там ще достигне % на тази при циганите за един миг!

  Това, което искам да кажа е, че проблемът е в управляващите и че той, проблемът няма се реши с смяна на едни с други, а с децентрализация на управлението!!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 52. 52 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Е и какво, държавата за пореден път си изтрива ръцете с някакъв мушморок. А мутри затворени да виждате? Или някакви "бизнесмени" които са забравили да си платят заплатите на служителите си. Ама това не е престъпление разбира се в скапаната ни държава. Съвсем скоро очаквам някой който напише нещо срещу властта да бъде посетен от едни маскирани и да бъде "респектиран". А истинските разбойници си карат скъпите коли ш.бат красиви жени и им на оная работа за всичко. Да ви е.а и българската демокрация. Всички към терминал 2!!!!

 53. 53 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 792 Неутрално

  [quote#50:"незнайния войн"]Какво ми ги даваш ти едностранни, изолирани примери...на всеки един твой пример, аз мога да ти дам 200 за това за зверства и престъпления. [/quote]

  Ау, каква култура. Какво ме интересуват твоите примери? Едностранчиво е мнението, на което отвърнах, ама злобата няма логика. Тук коментираме някакъв хлапак, който е нарушил закона в България и няколко човека му намират извинения.

  Айде решете се най-накрая, намиращите извинения, искате ли да се спазват законите или не? Ако искате, тогава ще се зарадвате, че се спазват и няма да му/им търсите извинение. Ако не, тогава не сте по-добре от циганите. Ти в кой нормален свят си видял някой да си намери извинение за криминално деяние? Какво ме интересува мен етноса на въпросната личност? Какъвто ще да е, има си закони.

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 54. 54 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1111 Весело

  До коментар [#45] от "Dehumanizer":не си разбрал, нас ще ни интегрират към циганите ,ББ и ЦЦ успяват все повече

  Тиква под наем.
 55. 55
  Interceptor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 56. 56 Профил на Константин
  Константин
  Рейтинг: 616 Неутрално

  А колко щяхме да сме напред ако енергията, която изразходваме за омраза отиваше да правим/градим нещо смислено...

 57. 57 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#55] от "nikolayssl":

  Държава и народ не е едно и също, но ти си нервен и едва ли ще се опиташ да го разбереш!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 58. 58 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#48] от "shumkar":


  [quote#48:"shumkar"]А правени ли са усилия за интеграцията им? Не ми казвай, че сидеров ще ни учи как да ги интегрираме![/quote]
  А за интеграцията на евреи, арменци, руснаци и т.н, т.н. правени ли са усилия...? И ако не са правени - защо?
  А самите цигани правят ли някакви усилия изобщо- от всякакъв сорт, вид и подвид?

 59. 59 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  При нас работят цигани, който се припознават като турци и мразят циганите, защото ги крадяли

  ум море, глава шамандура
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на Interceptor
  Interceptor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Дневник, моля ви оправете си системата за гласуване защото е скапана. Колко пъти да ви сигнализирам? Не може да гласуваш с един плюс и три минуса или обратно!

 62. 62 Профил на Interceptor
  Interceptor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#57] от "forum_terrorist":

  Ти да не си Бенатова и да ръсиш простотии във форума бе ? Това ли успя да измислиш на постанвените от мен по горе въпроси?

 63. 63 Профил на Ronny
  Ronny
  Рейтинг: 506 Любопитно


  Netiquette!

  Има си правила за контактите в мрежата.

  А обидата позори този който я отправя, не този който я получава казал го е Диоген.
  "L´enfer c´est les autres"Sartre-Huis Clos
 64. 64 Профил на KOMEHTATOP
  KOMEHTATOP
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#61] от "nikolayssl":

  Откъде си сигурен, че гласуваш само ти?
  Просто когато цъкнеш се опреснява информацията.

 65. 65 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#31] от "Хриси":
  Още е ранко да ни каниш на осмянка, но щом е за идеята - идваме- кой отказва на хубава осмянка Само , че не мога да гледам самата процедура, но пък с удоволствие ще си купим поне истинско месо за зимата!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 66. 66 Профил на Interceptor
  Interceptor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Като кликна на не гласували и се вижда!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на старихораовчари
  старихораовчари
  Рейтинг: 445 Весело

  Истинският страх в системата идва от вероятността в един момент някой изтрещял от живота човек да напише във фейсбука си да речем "***не на политици" и това да се хареса на доста повече от 76 човека.

 69. 69 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Да, не е лошо осъдят още няколко такива пишлемета, но това няма да реши проблемите в БГ.

  За съд, затвор и отнемане на имуществото в полза на държавата плачат Цар Киро, Ковачки, ТИМ, Румен Овчаров, Георги Първанов и други знайни и незнайни мутри от прехода...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на jiffylube
  jiffylube
  Рейтинг: 455 Неутрално

  OMG, върха на съдебната система.... Най-невероятното достижение на тази бриянтна институция, която работи в полза на нашето мултиетническо важдебно настроено общество... Ние не я заслужаваме...

  Извън сарказма: Тези самосезираха ли се, че са го арестували и съдили момчето... Няма смисъл да се изброява при какви случаи и с какви ли не жалби, съд и полиция не са правили абсолютно нищо... Въпросът е за кого работят: съда и полицията, със сигурност не за обществото...
  Друго нещо, което трябва да буди също обществени притеснения: как разбраха кво е писал и създавал във фейсбук и то веднага. Разбирам, че е създал публично събитие, ама все пак - те следят фейсбука ли... А непубличните следят ли ги, ако е частно...
  Май трябва да внимаваме кво говорим и кво коментираме и по форума, че знае ли се - ще вземат след малко да цъфнат на вратата от ГДБОП.. Не знам, ама аз на това не му викам демократичност, нито правова държава, нито държава даже...

 72. 72 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#48] от "shumkar":
  Извинявай, но ти ще искаш ли в условията на свободна стопанска инициативата от държавата България да ти осигури не правни условия за развиване на дребен и среден бизнес, а направо работно място с постоянен трудов договор? Защо самите цигани не пращат децата си на училище, въпреки, че са задължени по Конституция, а другите бг. граждани го правят? Как се интегрира човек, който не иска да се интегрира, защото интеграция означава приемане и спазване на наложените ти правила и приемане и изпълняване на наложените ти задължения?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 73. 73 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#69] от "Лилия Костова":
  Плачем ние, те са си добре

  Тиква под наем.
 74. 74 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#69:"Лилия Костова"]Да, не е лошо осъдят още няколко такива пишлемета, но това няма да реши проблемите в БГ.

  За съд, затвор и отнемане на имуществото в полза на държавата плачат Цар Киро, Ковачки, ТИМ, Румен Овчаров, Георги Първанов и други знайни и незнайни мутри от прехода... [/quote]

  Към този списък бих добавил и разни "правозащитни" организации, насаждащи расова, етническа и религиозна омраза, като Антибългарския ху*зелски комитет и останалите по веригата, щедро спонсорирани от дядо ти Сорос. Разбира се, не бива да бъдат пропускани и по-дребни рибки, като разни еко защитници, етнически партии, зелени партии и пр.

  Всички, които насъскват цигани и мюсюлмани срещу основното население на държавата, покровителстват циганската престъпност и ислямския екстремизъм, спасяват задниците на престъпниците с по-мургав естествен тен от съдебно преследване и поощряват извършването на престъпления на цели етнически групи, трябва да влязат в затвора.

  Ама да не стане така, Лиле, че и хубавата ви партийка от нежни души да тръгне в редичка към ареста.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 75. 75 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Гол'ем СТРАХ! К'во стана 'бе Другарки и Другари?! 'Що с лошо?! Жандармите Ви, толкова ли не са надеждни за свидетели, че тези които палиха, не можахте да ги осъдите - или те бяха от Вашите - та се наложи този изнемогващ от работа патриот, който издържа поне 5-има цигани на социални, да го порицаете и да му осакатите бъдещето?!
  'Що чак във Варна, расистките протести не бяха ли в Пловдив и в София?!
  Измекярска му работа - къде го чукат, къде се пука?!
  Ако един ден Ви провесят от някъде всичките крадливи комунисти на прехода, ще запея химна на Р.България от радост - това ще означава, че има надежда за държавата и че тя ще се оправи, а Вас и вашите семки, ще Ви оставим на историята - тя не прощава!!!
  Единна Велика България! Светло и свято бъдеще за децата ни!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 76. 76 Профил на petromaks
  petromaks
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Проблема не в многото цигани а в оставащите все по малко българи.Има населени места където са повече от 80 %. Там положението е трагично,защото се чувстват силни и вършат престъпления безнаказано.

 77. 77 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Няма наказание, няма разкаяние. Загубата на компютъра и сплашващата присъда може да направят услуга на момчето - родителите му очевидно са пропуснали това-онова във възпитанието му.

 78. 78 Профил на scorpion
  scorpion
  Рейтинг: 727 Неутрално

  А тези кога ще ги осъдят ? А приматите които крещяха смърт на българите ? Тях кога бе, корумпирани тюфлеци.

  http://www.youtube.com/watch?v=KSAaL3WDqR4

 79. 79 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Да поясня за дългоочаквания край на прехода:
  Ще свърши, когато се свърши с Вас Другарки и Другари, и Вашите АБСУРДИ, когато се появят духовно извисени личности, които има какво да предложат на държавата ни с безкористните си цели и огромния си опит и градивен потенциал!
  Дотогава се надяваме да няма втора Катуница, а да има ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВАС КОМУНИСТИ И ВАШИТЕ ДЕЦА - ТЕЗИ, КОИТО СЪСИПАХТЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 65 ГОДИНИ И НЯМАТЕ КАПЧИЦА СВЯН, ТЕЗИ ОТ ВАС, ЗА КОИТО НИКОЙ НЯМА ДА ЗАПЛАЧЕ, А ЩЕ КРЕЩИ ОТ РАДОСТ, ЧЕ СТЕ СИ ОТИШЛИ!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 80. 80
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 81. 81 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3203 Неутрално

  Според мен човека не е случил нито на съд нито на адвокат.
  А това ,че се трият страници във фейсбук по нищо не отличава Боко от Кадафи ...

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 82. 82 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  МАНГАЛ - КРАДЛИВИ ХОРА, БЕЗ МОРАЛ!!!
  Има Български МАНГАЛИ, Цигански Мангали, Турски Мангали, Ромски Мангали и от всякакви други етноси...
  Проумейте най-накрая, че виновни са не циганите, а АЛЧНИТЕ и БЕЗОЧЛИВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЕРОИ НА НЕСКОНЧЯЕМИЯ НИ ПРЕХОД, КОИТО ТАКА ВЪЗПИТАВАТ И ДЕЦАТА СИ, А ТЕ ВНУЦИТЕ ИМ - Така ще бъде и занапред, докато България съществува, ако народът не им покаже, че няма да ги бъде, ако продължават в същия дух - ще има още Катуници и други изкуствено ЗАДАДЕНИ конфликти, за да не може да се видят виновниците за ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, която ПРИБЛИЖАВА, след 22 години ДИРИЖИРАН ГЕНОЦИДЕН ПРЕХОД!
  СЛАВА НА ПАТРИОТИТЕ!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 83. 83 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#80] от "Лилия Костова":

  Няма "мой" и "твой" списък, Лиле. Аз призовах да бъдат преследани по съдебен път всички, които нарушават закона.
  Обаче ти явно смяташ, че някои от престъпниците имат право на имунитет, защото са с "подходящия" цвят на кожата, а и са потенциален електорат за световно неизвестната ви партия.

  Това, че предлагаш рушвет на модераторите, за да цензурират читатели на "Дневник", само защото на теб по някаква причина не ти харесва мнението им, го оставям без коментар.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 84. 84 Профил на К.Константинов
  К.Константинов
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Въпросът с етническата омраза е много, ама много неясен. Няма никакви данни има ли такъв проблем, и ако има колко е голям? Правено ли е социологическо проучване по въпроса? Ясно ли е колко процента от българите мразят турците, колко циганите, евреите, арменците и т.н. Съответно същите въпроси и към другите етноси. Ами ако, както и предполагам, се окаже, че тия проценти са малки помежду различните етноси и големи на всичките спрямо един само, то тогава ще се окаже, че проблемът е друг и трябва да му търсим друго име.

 85. 85 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Весело

  Ей мангал да си в България...караш си на държавни помощи...не плащаш ток...не плащаш вода...крадеш и убиваш на воля и полицията те пази... а вече и съда...още един куп организации ни обясняват че мангал да се наричаш първа радост е за тях...

  الرجل الكبير
 86. 86 Профил на KOMEHTATOP
  KOMEHTATOP
  Рейтинг: 506 Весело
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на greebo
  greebo
  Рейтинг: 699 Любопитно

  На мен ми е чудно как за такива казуси съдебната система работи експедитивно, а други не така тематични дела (имам предвид от същия калибър) се точат с години. Съвсем неотдавна ревяха как нямат достатъчно служители, как не им стигало времето и ала-бала. И хоп - като се случи да отчитаме дейност - можело... Че групата е била грозна - грозна е, но ако сме реалисти - това ли е приоритетното съдебно дело?!

  Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
 89. 89 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#84] от "К.К.":
  Ще се окажеш много прав, защото правилото е, че малките общности са тези, които се чувстват застрашени от по-големите общости, когато не изпитват уважение към изповядващите се ценности на мнозинството и удовлетворение от наложените им обществени норми - те са тези, които под страх, комплекси за малоценност или нежелание за приспособяване към статуквото, изпитват омраза към тези, които са по-големи и по-силни от тях, защото капсулирайки се, те автоматично губят равния старт и шанса си за равнопоставеност в обществото, което впоследствие води до социална омраза, която прераства до етническа - страхливците се отличават по факта, че действат само в големи добре обособени групи от себеподобни, като идеологията е това, което ги сплотява и им дава увереност, че са прави и различни, следователно не трябва да се интегрират, а да рушат пристягащата ги действителност с гордост!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 90. 90 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 809 Неутрално

  На тоя келеш щеше да му стигне и малко пробация и една бая солена глоба... Да плати 2-3 хилки, пък да видим друг път щеше ли да пише глупости по Фейсглуп.

  А сега - пе'есе ле'а разходи...
  За толкоз пари - толкоз правосъдие.
  Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

  Спомням си за един пловдивски съдебен борец с наркотрафика, който за пет джойнта изпраска къмто 15 г. на някакъв пубер. Сигурно и той е бил много горд с професионализма си.

 91. 91 Профил на KOMEHTATOP
  KOMEHTATOP
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Ами защо не протестрирате против неработещата правосъдна система, против калпавите политици, които сами сте избрали, против подкупната полиция, която благоденства благодарение на вашите рушвети?
  Защо подменяте приоритетите на страната - циганите ли са причината за несполуките ни като народ, или неграмотните, мързеливи и глупави българи?
  Крайно време е да разберете, че всеки е отговорен за положението, в което се намираме всички, със своите действия или бездействие.
  И че когато всеки започне да носи своята отговорност, тогава може да започне да я изисква и от другите.

 92. 92 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#85] от "bigman1":
  По-страшни са червените мангали с расово(аристократично) потекло - тези от ЦК на БКП, от ДС - 'сите крадливи комсомолски секретарки и секретари и всякакви партийни функционерчета, които само наместват едни пари през нескончаемия преход и от бездънната каца - лошата новина е, че дъното на кацата приближава, а те се намножават непропорционално и са все по-гладни и ящни, а работещите българи главоломно намаляват, цените на имотите падат, ако се задоволят да са само феодали, ще им се наложи след време да станат васали - лоша работа, а циганската работа е без коментар...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 93. 93 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#87] от "Лилия Костова":

  Ако тази сороска машина за репресии нарушава законите на България, да не й бъде потърсена отговорност, така ли, Лило? И що?

  Една НПО, с какъвто и мастит юридически екип да разполага, не е застрахована от стъпване накриво. Такива случаи има и ще има. И щом бъдат хванати в крачка, ще им бъде потърсена съдебна отговорност, нищо, че Лила някоя си има алтернативно виждане за законите.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 94. 94 Профил на т
  т
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Едно момче е решило да се прави на патриот.."
  Много му е криворазбран патриотизма.

  Не бил се замислил. Ами следващия път ще се замисли. дано и други се замислят.

 95. 95 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#88] от "greebo":

  Ми разбира се, че е приоритетно. Европа вижда само и единствено етническо напрежение.
  Но пък хал хабер си няма какъв е статута на циганите спрямо българите. Кво е дереджето вътре в страната по време на избори. Примерно Цвъцко днес се изтипосал първа кипра пред Барозу, макар да е в творчески отпуск като конферансие на Роската. Е да де, ма Барозу едва ли знае, че на Цецо приоритет не е Катуница или последвалите протести, а Весо Маринов.
  И утре гордо ше се изцепим пред Европа как се борим с расизма именно с това "дело".

 96. 96 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#91] от "KOMEHTATOP":
  Аз спрях да се надявам - ЕМИГРИРАХ - животът ми ще свърши, докато се намъдруват - след като цялата държава твърди, че проблемът в Катуница е етнически или криминален и народът кима одобрително, означава че съм си взел правилните решения - Вие му мислите, успех! - Светлината в тунела, ще се окаже привършваща свещ, дано свестните са избрали правилния тунел!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 97. 97 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 784 Неутрално

  омраза към циганите е невъзможно да се насажда, защото вече всички ги мразят. Повече няма накъде.
  Пълен идиотизъм е "правосъдието" у нас да губи време с писаници по разни сайтове, и в същото време цигани да правят стотици кражби дневно и никой да не си мръдва пръста. И "правосъдието" неохотно да се занимава с тях чак като убият някой.

 98. 98 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#87:"Лилия Костова"]А твоята е ясна - тя е на етнически и религиозен принцип[/quote]

  Защо да е ясна? Някоя врачка ли ти разясни позицията ми, докато ти гледа на кафе в паузата на турската сапунка? Аз никога не съм призовавал съдебна отговорност да се търси само за престъпленията на определени етноси, а същевременно да оневинявам престъпленията на други.

  Неведнъж съм казвал, че мястото на престъпниците е в затвора и дори смятам, че полицаите в ареста и надзирателите в затвора трябва да имат по-широко поле на действие, когато смазват оказването на съпротива от престъпниците, при изпълнение на служебните действия на тези, на които им плащаме заплатите да се грижат за сигурността ни.

  Най-добре уволни врачката и не й давай и стотинка повече. Повредена е.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 99. 99 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#53] от "pourquoi":

  проблемата тук е, че законите се прилагат много избирателно, еле па към хора от някой политически, финансови или етнически среди. нищо повече. това не трябва да е извинение за неспазване на закона. това да разбираш подбудите на някого за дадени действия не означава автоматищно да ги одобряваш .

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 100. 100 Профил на slon_balon
  slon_balon
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ебаси държавата, в която Маргините не можаха да ги осъдят. а осъдиха някакъв келеш за закани във фейсбук. Долни комунисти

  Съществуват хора, които са толкова бедни, че единственото, което притежават са пари
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK