Прокуратурата отказа да разследва случая с подкупа, поискан на Плевнелиев

Цветан Цветанов съобщи за 500 000 евро подкуп, поискан на Плевнелиев, но дори не е бил потърсен от прокуратурата

© Надежда Чипева

Цветан Цветанов съобщи за 500 000 евро подкуп, поискан на Плевнелиев, но дори не е бил потърсен от прокуратуратаСофийската градска прокуратура отказа да започне разследване за това дали Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов са извършили престъпление, след като през 2007 г. не са съобщили за подкуп, поискан на настоящия кандидат за президент на ГЕРБ, а тогава бизнесмен, от трима общински съветници. Това съобщи bivol.bg.


Държавното обвинение беше сезирано от членовете на Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" Петър Пенчев и Атанас Чобанов. След сигнала им обаче започна само т.нар. предварителна проверка, която да установи дали по случая трябва да се води същинско разследване.


Проверката беше възложена на Румяна Арнаудова от градската прокуратура. Тя е стигнала до извода, че по случая няма нужда да се провежда разследване. Причината - според Арнаудова няма данни, че на Плевнелиев е искан подкуп.
Прокурорът стига до това заключение само въз основа на писмени обяснения от Плевнелиев и от депутата от левицата Петър Курумбашев. Последният през 2007 г. беше общински съветник в София и твърди, че Плевнелиев му се оплакал за забавяне на замени на земи, необходими за завършването на проекта "Бизнес парк София".


Прокурор Арнаудова не е търсила нито Цветанов, нито общинските съветници Орлин Иванов, Радослав Тошев и Данаил Кирилов, които съветникът от БСП Георги Кадиев посочи като хората, поискали подкупа от Плевнелиев.


В обясненията си пред прокуратурата Курумбашев коментира, че смята за необосновани медийните изяви на Кадиев на пресконференция в парламента, на която общинският съветник от БСП съобщи имената на Иванов, Тошев и Кирилов. Аргументът му е, че Кадиев не е присъствал на срещите и разговорите между Плевнелиев и Курумбашев.


Обясненията на Росен Плевнелиев пред прокуратурата са, че нито той лично, нито негови пълномощници са се срещали с хора, които да са му искали пари или да са го изнудвали, за да не пречат на приключването на сделката за "Бизнес парк София". Коментира отношенията си с тримата общински съветници така: Тошев не познавал, Иванов винаги му съдействал и бил доброжелателен, а Кирилов виждал само на сесиите на общинския съвет.


Пред прокуратурата Плевнелиев твърди, че изявлението на Кадиев е провокирано от неправилните интерпретации в медиите на Цветанов.


На пресконференция на 9 септември (виж видеото) пред десетки журналисти Цветанов разказа как през 2007 г. трима общински съветници са се срещнали с Плевнелиев и "за да му бъдат решени проблемите на Росен Плевнелиев, тогава тези хора са му поискали 500 000 евро". "Това, което разговарях с него, ако е възможно, да даде показания, ако е възможно, да бъде образувано досъдебно производство. Той каза, че не желае да се занимава, но в никакъв случай няма да участва в подобен корупционен механизъм", бяха думите на Цветанов пред медиите, от които за първи път този случай стана публично известен.


Подалите сигнала до прокуратурата граждани Чобанов и Пенчев не са доволни от отказа на прокуратурата да започне разследване по случая. Затова те вече са обжалвали постановлението на Арнаудова пред апелативната прокуратура.


"Изводите в постановлението са направени при неизяснени обстоятелства, тъй като не са снети писмени обяснения от главния източник за нашия сигнал – вицепремиера Цветан Цветанов, оповестил публично на своя пресконференция, отразена в много централни медии и не отречени след това от него самия, факти по случая. Не са снети писмени обяснения и от други лица, посочени в допълнение към сигнала ни – Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова и Георги Кадиев, заявили също публично знанието на същите отговорни лица за съществуващата практика в Столичния общински съвет – лобиране чрез искане на подкупи", пишат двамата в жалбата си.


Постановлението на прокуратурата обаче изважда наяве интересни специфики на българския наказателен закон. От една страна, Наказателно-процесуалният кодекс (НПК) задължава гражданите да "уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган, когато узнаят за извършено престъпление". От друга страна, няма никаква санкция, ако не го направят.


Интересен факт е, че за престъпление се приема само премълчаването на случай на печатане и прокарване в обращение на фалшиви пари. Така излиза, че законодателят е преценил, че е престъпно да замълчиш, ако видиш как някой печата фалшиви евро например, но няма никакъв проблем, ако станеш свидетел на корупция, убийство или изнасилване, и не съобщиш в полицията.


От друга страна, в Наказателния кодекс съществува престъплението лично укривателство – чл. 294. "Който спомогне на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказано, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление, се наказва за лично укривателство с лишаване от свобода до 5 години, но не с по-тежко наказание от предвиденото за укривания." Именно за него Чобанов и Пенчев поискаха прокуратурата да потърси отговорност на хората, които са знаели, че на Плевнелиев е поискан подкуп, а не са съобщили за това полицията или в прокуратурата.


Според новата съдебната практика обаче за осуетяването на наказателно преследване се изискват активни действия за прикриване на самото престъпление или извършителя му – унищожаване на доказателства, заличаване на следи. Преди юристите приемаха, че и бездействие като несъобщаването на властите за престъплението може да се приеме за достатъчно, за да се потърси отговорност на премълчалите.

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xx00xx
  xx00xx
  Рейтинг: 466 Весело

  Цветанов така накисна с Плевнелиев с този подкуп, че нямам думи просто....да се чудиш Цветанов за ГЕРБ или за опозицията работи...

 2. 2 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1210 Весело

  Верно ли? Виж ти, много сме учудени)))) Не може да бъде! Да живее мафията и Роско да и носи кугарите!!

 3. 3 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  фффф, оти нема опция "редактиране, бре

 4. 4 Профил на JO TA KE THE BEST!!!
  JO TA KE THE BEST!!!
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Откакто по платените телевизии и шоупрограми спряха да се подиграват на големите ни политици стана ясно, колко сме свободни.
  Така е, Цецо е красив, можещ и образован, а Росен Президента не е зависим.

  Цецо си е можещ (цензурирано)

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Чудо щеше да е, ако беше започнала разследване.

 6. 6 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 524 Неутрално

  е то ако прокуратурата в БГ се интересуваше от корупцията все някой щеше да е чувал

 7. 7 Профил на flint.
  flint.
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Прокуратурата някога нещо разследва ли? За нещо от особен обществен интерес данни ясно че няма, но все пак няма ли да разследва?
  Наистина щеше да е учудващо , ако се беше самосезирала и/или познала да разследва.

 8. 8 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Весело

  Цецо Издънката кога ли ще си ходи?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 9. 9 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Това е положението - и прокуратурата вече я е страх да влиза в челен сблъсък със силовите структури на ГЕРБ... И това е в пряка връзка с казаното днес по-рано от Костов, за повсеместния и тотален страх на всички от властта. Страх да се казва истината, да се разследват престъпления на хора от властта, или с други думи - довиждане на демократизацията на обществото!

 10. 10 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1204 Весело

  До коментар [#3] от "mik2":

  Може би грешката е вярна хах

 11. 11 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#8] от "ПАВЛА":
  За жалост никой от хората, от които зависи отговорът на твоя въпрос, не си го и помисля!

 12. 12 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Доказа се за пореден път, че за висшестоящите никакви закони не важат. И данъчни, и правораздавателните органи доказаха, че са адвокати на миропомазаните по всякакви очевадни нарушения на законите на тази страна. Повече няма какво да коментирам.

 13. 13 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 688 Разстроено

  Това официален отказ на прокуратурата ли е или си чешат медийно езиците?

  Всички сме изненадани!! (иронията нали се усеща без да я споменавам)..

  И сега какво следва?! Може би ЦвЦв да започне да съди Р.Пл. и П.Кур. за обида и клевета..

  Най добрия изход от кризата в България си остава терминал едно на Сф летище, преди да го затворят (Варненското вече го затвориха)..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 14. 14 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 466 Неутрално

  прокуратурата- не чул
  МВР - не видял
  съда - не разбрал
  това са българските правораздавателни органи в момента.

 15. 15 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 524 Весело

  А голямата новина днес е, че Боко не е дал да се вдига акциза!

  Голям цирк!

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 16. 16 Профил на gerrnanik
  gerrnanik
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#8] от "ПАВЛА":
  Нека си стои - нали той е най-ценния източник за укрити престъпления !

  Целта е чрез истината да се дразнят ГЕРБеристанците и техните подлоги ,цензурите !
 17. 17 Профил на Saint
  Saint
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#1] от "xx00xx":

  Защо да го е "накиснал"? Този път Цецо Лъжецо си каза истината.
  Няколко години на "великият мениджър" Роско Ментата, в столична община не му се отваря парашута. Никой не взема и не дава. Изведнъж идва на власт новото "некорумпирано" ръководство начело с Б. Борисов - кмет и Ц.Цветанов - зам.кмет и изненадващо проблема на Роско се решава. Срещу какво? Или по-правилно срещу колко? На това отгоре Роската става министър и прима мажоретка на Боко. Сега и кандидат президент?! Е, как да повярваме, че косъмът на сервилното, вазелиново човече е чист? А колко е независим тук се вижда:
  http://picbg.net/u/337/39928/578895.jpg
  "Не съм дал , не съм ги видял , не са ми искали лично , нямаше да дам, някакви ми намекват."

 18. 18 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1326 Весело

  Абе хора, човекът ще става президент, а вие искате да го тътрите из съдебните зали! Кога ще му остане време за народните дела???

 19. 19 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 638 Разстроено

  Прокуратурата отказала ...
  Ама ние друго не сме и очаквали!

  Странни неща има в българското законодателство когато човек се сблъска пряко с него. Ако средностатистически гражданин открие нарушение на закона, например фактическо присвояване на язовир, не може да заведе в съда иск срещу неправомерното завземане. Понеже, забележете, не е ЗАИНТЕРЕСОВАНА страна!
  Какво трябва да направи?
  Да сезира прокуратурата. Което в БГ условията означава, да чака от умрял писмо.
  Понеже в една Районна прокуратура, намираща се на 40 км от София, като постъпят сигнали и жалби, прокурорите ги делят на две купчини. По-голямата са тези, които няма да се гледат и ще получат автоматично отказ за образуване на производство поради "законоугодни" причини. Другата, по-малката, все пак ще се водят производства, които след време отиват на отлежаване я в МВР, я при някои прокурор.
  И така до края на света.

 20. 20 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Финансовият министър да откаже да им подпише бюджета за догодина! Те и без друго са го ударили на печалбарство, хотелиерство и прочие.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 21. 21 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "xx00xx":Независимо от отрицателното ми отношение към Цветанов обективността изисква да кажа,че в конкретния случай той не е работел нито за ГЕРБ,нито за опозицията.С изявлението си той в случая работеше само и единствено за ИСТИНАТА.

 22. 22 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#19] от "chara":

  Амин!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 23. 23 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#8] от "ПАВЛА":

  Когато си отиде Плевнелииев тогава и Цецо май и двамата нещо не казват а се пишат за честни ..

 24. 24 Профил на Moisey
  Moisey
  Рейтинг: 459 Гневно

  Кажи си Цвъки , кажи си Роска , че да ти олекне ...!

 25. 25 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Гневно

  Прокуратурата ни да сезакрие незабавно!!! Само яде парите на данъкоплатците!!! Да се докарат прокурори от Германия и Франция!!! На нашите нещастници , да им се забрани да практикуват право!!!

 26. 26 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Весело

  "Прокуратурата отказа да разследва случая с подкупа, поискан на Плевнелиев"

  Абе "Дневник", и смятате, че това е новина!?
  Нали знаете принципа кой кого е ухапал и кое е новина?
  Айде да не ви обяснявам...
  Достатъчно сте знаещи и можещи!

  П.С. За това го пиша като "весело"

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 27. 27 Профил на flint.
  flint.
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ехидната физиономия на Цецо горе на снимката в общи линии показва какво ни мисли!!

 28. 28 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  И прокуратурата ли е ангажирана изцяло с изборите, като полицията?

 29. 29 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#27] от "flint.":

  "Ехидната физиономия на Цецо горе" е просто избор на журналистите от Дневник , за да ти внушат какво да мислиш - нищо повече!

 30. 30 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#11] от "Deepdish":


  До коментар [#16] от "gerrnanik":


  До коментар [#23] от "bokko":

  Коментара ми е пожелателна мечта. Некадърните трябва да си ходят, за да не пречат на хората, които се опитват поне да вършат работа, а не само да дуят перки по медийни изяви!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 31. 31 Профил на flint.
  flint.
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#29] от "partakesh":

  Снимката на този образ Цецо не може да ми внуши кой знае какво, освен някаква хронична антипатия

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  До коментар [#1] от "xx00xx":

  Наистина ли мислиш, че Цветанов излъга, че Плевналиев му е казал за подкупа!?

 34. 34 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Управляващата формация, която прости всички грехове на тройната коалиция е като подкупен отбор, на който целта му е да загуби и да получи своя дял от задигнатото от всички партии властвали в последните десет години съвпадащи

  с последните два мандата на представителната власт. ГЕРБ загубиха още когато го обявиха за кандидат. Бяха принудени да дебнат рейтинга за да се съхранят колкото е нужно. Но негова победа ще бъде много

  тежка загуба и за другите партии начело с многоконгресниците. Предстои вот срещу точно тези последни десет години, вот срещу възхода на един главен секретар и вот срещу един отиващ си държавен глава.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 35. 35 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Колко й е лесна работата на нашата прокуратура. Постъпва сигнал за престъпление. Прокуратурата пита в писмо обвинения - "ти виновен ли си?". Той пише писмо - "Не в никакъв случай не съм!". И въпросът е решен. Прокурорът прекратява всякакви дейности, преброява случаят за свършен и си взима тринайстата заплата.

 36. 36 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 581 Гневно

  До коментар [#32] от "No Class":

  как да си кажат бе човек то казването не е като рязането на ленти казването значи отговорност а не празни приказки

 37. 37 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  "Честната" и 'смела' българска прокуратура НЕ МОЖЕ да си позволи ЛУКСА - да извика Боко , Цв. или някой друг "фактор" български , ДОРИ и като СВИДЕТЕЛ , за ..нещо.:))))
  .Ей, така , да ги попита нещо .:).Това е строго забранено в страната на Боко..Може пък и да получат ортикария, разстройство -стомашно или умствено , да припаднат или получат страхова невроза !!! Алергийте също са допустими- доста вифаджии и пожарникари страдат от тях ..)
  Така че ,не се препоръчва разпит , дори и като свидетели на определена висша номеклатура, независимо какво иска или не иска , "българската прокуратура".. Традициите на другаря Тодор Живков са живи и днес, и иииии...трябва да се спазват :))

  BIG AL
 38. 38 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Чудна кочинка са си сковали прасурсите в БГ...
  Разиграват театро за пред матрЯла в стил "ни чул ни видял"...
  И докато Луи дьо Ф*нес бе забавен, то отказа от правосъдни процеруди не е хич весел...

  Трагедия и смрад! Мафията си има държава, какъв 6енген, какви 5 лева?
  Но достатъчно много хора намират това за "нормално", така че селското им номерче минава!
  Потъването продължава!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 39. 39 Профил на xx00xx
  xx00xx
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#33] от "svoboden":

  Не е излъгал естествено, убеден съм, че е имало и опит за подкуп. Но защо това нещо се казва във възможно най неподходящия момент, а не преди 1 или 2 години да речем? И защо никой не е потърсил отговорност на тези който са искали подкупа ?

 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Хахахаха, ми типично - както всяко едно дело досега прокуратурата го затваря с - няма данни. Тогава винаги прокуратурата е лоша според герберите. Да видим днес, добра ли е в този случай?

  Жалка, жалка история, този случай показва защо Герб упорито отказват да променят модела, по който работи съдебната ни система в момента - хем си продължават престъпленията, хем си имат извинение.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  А интересно БСП какви ги играят на ГЕРБ. Според единия има, според другия няма - и те се нещо недоразбрали. 2-та робота станаха 4-ри - 2 от БСП и 2 от ГЕРБ. Иди се оправяй ...
  Затова - Витков.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 42. 42 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не съм и очаквал друго. Тия от ГЕРБ и техните подлоги съдийте са мноооого честни хора. Плевнята и той бил ама мнооого "честен бизнесмен". И изобщо тези клети хорица(гербаджийчетата), за какви велики демократи ми се представят като 2/3 от тях са били върли партийци като се почне от Боко и се свърши с "честния бизнесмен" комсомолеца Плевнелиев. Айде стига толкова демагогия. Нашата съдба си е в нашите ръце.

 43. 43 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 925 Весело

  По бързо да даваме още права на Брюксел,че Люксембург да почне като 4-та инстанция и по наказателни дела.

  Просто сме в недостиг на време за качествени реформи в правораздаването. Това изисква качество на юридическото образование и съответните културни предпоставки за правоприлагане на закона.

  и най-умният си е малко прост....
 44. 44 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1210 Любопитно

  До коментар [#9] от "Deepdish": Не ти ли прави впечатление, че колчем се спомене името Костово, веднага платеният хор на подмазвачите започва: "Костов е циганин, най-много бил откраднал и ред други грехове, подобни на оная приказка: "Абе, ти може да нямаш сестра, ама и прати поздрави"

 45. 45 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#39] от "xx00xx": Пратих въпрос към Цецко, ама секретарката каза, че бил във "Ваканция"

 46. 46 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1210 Любопитно

  До коментар [#10] от "ju.li": Брех, сега видях, че наистина имате право! Кугар или кугър може да е хеликоптер, а може и гърла, търсеща забавление из висшите кръгове, примерно - министерски съвет или президентство

 47. 47 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 753 Неутрално

  България е едно абсолютно блато.Тук няма истина няма справедливост няма закон.Достатъчно е да се облечеш в власт и да си правиш каквото си искаш.Всеки краде мами отгоре надолу.Това е една държава на мафията на корупцията на абсолюто беззаконие..всичко си имаме и парламент и президент и съд но са само привидно.Трябва да си тарикаткрадец и мошеник определящ себе си като бизнесмен за да се гушиш като банатска гъска.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 48. 48 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Предизборни лакардии!Какво да се разследва на нещо,което не е нито започвано,нито извършено?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 49. 49 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 995 Неутрално

  проверете в наказателния кодекс няма такова престъпление-има такова задължение,но то не е престъпление.Два дни се рових и даже питах и юристи-Курумбаше да си играя с първата част на името си.

 50. 50 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 581 Гневно

  Перав е Плевнята институциите да си свършат работата и те си я вършат няма виновни че доходите на тъщата са 10 000 лева от пенсии гласувайте за ГЕРБ и и не вярвайте на институциите финансирани от ГЕРБ

 51. 51 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 412 Гневно

  Преди няколко месеца,сезирах МВР и Прокуратурата.Започна досъдебно производство.След разследването становището на разследващия полицай,беше да се раздели на две досъдебни производства,очакваш ,че работата ще продължи.Да,ама Не!Прокуратурата го прекрати-поради липса на доказателства.Обжалвах в РС и знаете ли какъв беше отговора на съда ,че аз нямам право да подавам сигнал!!!При положение,че това са престъпления от глава 9 от НК!С две думи когато дадено лице реши да подаде сигнал,и носи наказателна отговорност за думите си и може най-малкото да го съдят за клевета,никой не иска да го чуе!Това е голата истина!

 52. 52 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1340 Любопитно

  "...На пресконференция на 9 септември (виж видеото) пред десетки журналисти Цветанов разказа как през 2007 г. трима общински съветници са се срещнали с Плевнелиев и "за да му бъдат решени проблемите на Росен Плевнелиев, тогава тези хора са му поискали 500 000 евро"..."

  Ами да подгонят тогава Язовеца, че ги дрънка врели-некипели. Някой от тия другарчета все пак трябва да стане клиент на прокуратурата. Ама ако бяхме африканска страна.
  А ние не сме... Ние сме много, много по-зле.

 53. 53 Профил на myth
  myth
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дали някой е очаквал обратното? Прокуратурата също участва в политическите игри. А че Плевнелиев е взимал и давал подкупи - в това няма никакво съмнение като се има предвид реалността в България. Да построиш цял бизнес парк в София с чисти средства и почтено поведение е невъзможно. Така че - на изборите ние ще трябва да поемем функциите на прокуратурата и да попречим корумпирани и корумпиращи играчи като Плевнелиев и патрона му Борисов да станат или останат част он управлението ни!

 54. 54 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#53] от "myth":

  Zabiite im go i na prokuraturata i na vsi4ki mo6ennici na 23 ..

 55. 55 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Странно, когато се вадят мръсни ризи на власт имащите, то било лакардии.
  Нема такава държава! Всъщност има.

 56. 56 Профил на Sara
  Sara
  Рейтинг: 459 Неутрално

  ГЕРБ са ни спечелили доверието и то с право ..

 57. 57 Профил на winnie__
  winnie__
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Няма нужда да се разследва, защото това беше една от многото провокации.

 58. 58 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Още в началото на скандала предвидих, че като зная морала на Крумбашев, Кадиев с наивния си идеализъм ще го отнесе. За съжаление май познах. А съжалявам защото от комунягите Кадиев ми е донякъде симпатичен, за разлика от оня кукувец.

 59. 59 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1506 Весело

  До коментар [#56] от "Sara":

  Сара, имаш прекрасно чувство за хумор... &Ю

  Ecrasez l’infâme
 60. 60 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  234567890--
  [quote#9:"Deepdish"]Това е положението - и прокуратурата вече я е страх да влиза в челен сблъсък със силовите структури на ГЕРБ... И това е в пряка връзка с казаното днес по-рано от Костов, за повсеместния и тотален страх на всички от властта. Страх да се казва истината, да се разследват престъпления на хора от властта, или с други думи - довиждане на демократизацията на обществото! [/quote]

  +++

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 61. 61 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Гласувайте за Плевнелиев защото другите са протежета.Плевнелиев поне има смелост да си държи на думата и се е доказал, че не е някой от улицата като останалите кандидати!

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Лекета анонимни и зобмирани бол. Пример по-горе. А ние с Петър обжалвахме вече. Няма да се измъкнат толкова лесно.

  Красьо, обади им се!
 64. 64 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#61:"Admiral"]Гласувайте за Плевнелиев защото другите са протежета.Плевнелиев поне има смелост да си държи на думата и се е доказал[/quote]

  г-н Плевнелиев многократно доказа, че твърденията ти са неверни и трябва да се гласува срещу него и останалите лъжци от ГЕРБ

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 65. 65 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  и се е доказал, че не е някой от улицата като останалите кандидати....:))))))))))))))))
  До коментар [#61] от "Admiral":

  Не е, не е ...от улицата ..Момчето за всичко от ксерокса на ГУМ-а на Благоевград е ...))))))
  Другари прокурори, вземете мерки и незабавно освободете цар Киро- да помага на Боко , защото на лошо отиват процентите за боко и сие ...)))

  BIG AL
 66. 66 Профил на potresena
  potresena
  Рейтинг: 581 Гневно

  До коментар [#56] от "Sara":

  Аман от платени драскачи - що не вземеш да се скриеш, ма како?

 67. 67 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Ние другарите от СИК , ТИМ, ВИС , Аполо и Билкан , 777- заявяваме , че ще подкрепим "най- чистите кандидати" - по техните думи - тези на ГЕРБ ..!!!:)))
  Останалите да внимават !!! :))))))

  BIG AL
 68. 68 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#62] от "Раз печки, раз кюнци":
  Би ли уточнил, какво точно е нарушил Чобанов. Устава на ГЕРБ?

 69. 69 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Цветанов вони, Плевнелиев вони, прокурорката вони. Дано апелативната прокуратура пръсне малко дезодорант, че иначе вонята може да се разнесе по целия Европейски съюз и да овони Барозу и Бузек.

 70. 70 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 1087 Весело

  [quote#66:"potresena"]Аман от платени драскачи - що не вземеш да се скриеш, ма како? [/quote]

  Това не е тя, а той. Женската мисъл е сложна и объркана, с жени се работи трудно, а този е обикновен праволинеен фуражен имбецил...

  Същото важи за другото му аз -- winnie

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 71. 71 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  http://www.bivol.bg/images/stories/gerb-miting.jpg

  и статията тук:
  http://www.bivol.bg/gerb-miting.html

  Дневник, поискайте материала от Канала 3 в суровия му вид(с минимална компресия)...
  (да го пейстна и тук че е по- по темата)

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 72. 72 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Весело

  .... купуването и продаването на овце не е престъпление!

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 73. 73 Профил на helleborn
  helleborn
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#48] от "lz2":
  [quote#48:"lz2"]Предизборни лакардии!Какво да се разследва на нещо,което не е нито започвано,нито извършено? [/quote]

  Това го кажи на Цецо той повдигна въпроса.
  Верно, че беше предизборна лакърдия-искаше да обясни на цялата вселена , че по-големи антикорупционери от тях двамата не е имало, нема и няма да има, а се получи едно големо предизборно насиране със сеизмични пропорции.

 74. 74 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1441 Весело

  Хахаха, никаква изненада в блатото, малко бълбукане на тинята, и всичко пак си е по старому...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 75. 75 Профил на helleborn
  helleborn
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#59] от "Graf":


  [quote#59:"Graf"]Сара, имаш прекрасно чувство за хумор... &Ю
  [/quote]

  А, бе какво чувство за хумор!?!

  Трябва да се яде!!!

 76. 76 Профил на denessie
  denessie
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Заставам твърдо зад тази позиция, както г-жа Арнаудова застава зад думите си!

 77. 77 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Плевналийката не само знае за рушвета, ами лично го е платил.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 78. 78 Профил на gagata
  gagata
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Росен Плевнелиев ще бъде новият президент на България!

 79. 79 Профил на gagata
  gagata
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Плевнелиев е по-добър от другите и се е доказал! И заслужава да спечели!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK