Съдебният инспекторат иска уволнение на съдията, вкарал Христо Грозев в управлението на "Труд" и "24 часа"

Съдебният инспекторат иска уволнение на съдията, вкарал Христо Грозев в управлението на "Труд" и "24 часа"

© Юлия ЛазароваСъдебният инспекторат предложи за уволнение съдия Мария Георгиева от Софийски градски съд, съобщиха от институцията. С решение на Георгиева от вчера фирмата на Христо Грозев - "БГ Приватинвест ГмбХ" влезе в управлението на "24 часа" и "Труд" под формата на особен представител.


Георгиева е била проверена въз основа на 10 отделни сигнала, заведени в инспектората за периода от 2010 до август 2011 г., както и медийни публикации. Констатирани са нарушения по образуването, движението и приключването на гражданските дела и обезпечителните производства за 2011 г.


Актът за извършената проверка и констатираните нарушения е връчен на председателя на СГС и на съдия Мария Георгиева на 29 септември и след изтичане на срока за възражения, а такива не са постъпили, съобщиха по-късно от инспектората.
Оттам поясняват, че сред многото нарушения са неспазване на сроковете, закъснение от 15 – 18 месеца по изписване на решения, нарушаване на принципа на случайното разпределение на делата.
Разпоредила е действия на съдия-изпълнител по решение на съда, което не е годно изпълнително основание, тъй като липсва осъдителен диспозитив – запориране на акциите на Столична община в Централни хали.Христо Грозев все още не е вписан като управител на "Медийна група България - холдинг" ООД. Заявлението му е със статус "обработва се". От агенцията по вписванията, коментираха за "Дневник", че длъжностното лице по регистрацията, което трябва да прецени дали да впише Грозев като трети управител, единствено знае кога ще направи това и никой не може да се меси в работата му.

Уволнението е най-тежкото наказание, което  може да се наложи на магистрат. Ако прецени Висшият съдебен съвет ще започне дисциплинарно дело срещу Георгиева, по време на което ще трябва да я изслуша и да събере всички факти по сигналите срещу нея. Едва след края на това своеобразно дело, членовете на съвета, ще трябва да гласуват дали да накажат съдията и каква да е санкцията.


Огнян Донев и Любомир Павлов са подали жалба в Софийския градски съд срещу запорите и възбраните на имуществото на пресгрупата "Медийна група България - холдинг" ООД - и обявяването на Христо Грозев за особен представител. Това съобщиха за "Дневник" от съда. Оттам уточниха, че първата жалба е пристигнала още вчера, а след това са внесени две допълнения. По процедура жалбите трябва да бъдат изпратени на Грозев и той има седем дни, за да върне писмен отговор по тях. Едва след получаването на този отговор, делото ще бъде изпратено на втората инстанция - Софийският апелативен съд.

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 526 Неутрално

  В съда е най-голямата мафия и контра за развитието на България. Червени функционери са се омешали с обикновени корумпета и некадърници, а най-често е три в едно.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 2. 2 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Интересно - То не беше черничкия Красьо, то не беше Странджа вече не ерезерват, но не беше Доган е консултант за 1 млн. лв, то не беше съдийката оправдала убийците на Борилски повишена, то не беше опити да се спре регистрацията на СК по време на парламентарните избори, то не беше съдебни решения в полза на неадекватни решения пак срещу кандидат-кметове на СК, то не беше Лукойл срещу държавата, в което съдиите играят за Лукойл и вече месеци дружеството ни внася данъци, ни слага уредите и още хилядите знайни и незнайни абсурдни съдийски решения, които си плачеха за най-тежки дисциплинарни наказания и, които ако бяха приложени поне 50%, то съдилищата щяха да имат сериозен кадрови проблем...

  Само за интересите на олигарси работи правосъдието ни. И само заради тях се задейства.

  Преди години, когато СИК и ВИС бяха ан мода видях катастрофа на две луксозни коли. Едната с лепенка на ВИС, а другата на СИК. Викам си: Ей сега ще се изядат взаимно

 3. 3 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Много мътна и гнусна история. Трудно е някой да се ориентира добре кой е прав и кой е крив и къде е цялата истина и изобщо има ли такава. Доколкото познавам методите и морала на Любомир Павлов и противоречивостта на Оги Донев съм склонен да вярвам на Грозев, но него не го познавам. Нищо чудно просто да си мешат капите, а корумпираният ни съд да се е разделил на две.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 4. 4 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 507 Весело
 5. 5 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 531 Любопитно

  След Сашо Диков сега искат да праснат и пресата , До кога правителството ..... и СЪДА КОЙТО Е КОРУМПИРАН ще търпи ..... мафията във България , И западната преса го знае и писаха във Уикилйикс и Бивол и Разкрития и още и още ....

 6. 6 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Предложението за уволнение на колежката няма нищо общо с вчерашното й решение. Съдебният инспекторат просто изпълнява политическата поръчка на Боко.

  http://www.pari.bg/Print.aspx?PublicationId=fe92a362-bc44-47c0-b7c7-cc88bea03c4c

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 7. 7 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ХА ха ха (независимия бългаски съд)

 8. 8 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Просто този Грозев е дал повече от Пъпката. В България съдиите и прокурорите са търгаши, а адвокатите - брокери. Изобщо разликата между правосъдие и българско правосъдие е като между стол и електрически стол.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 9. 9 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Нищо странно - къде така си позволява да се пречка на главен спонсор на герб като огнян донев??? Та и при предните избори, и сега служителите на софарма са събирани на фирмен митинг и инструктирани да гласуват за герб. Сега даже и фандъкова ги посети, а определени служители бяха инструктирани да задават удобни въпроси...
  Като сметнеш и кой е председателят на сгс и всичко е от ясно по-ясно...

 10. 10 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Очакваме Висшия съдебен съвет да не замита случая под килима, а да отговори на обществените очаквания за борба срещу корупцията по подобаващ начин.
  Което значи и съответното наказание - стига да се потвърдят нещата, за които обаче ние, за съжаление, така и не знаем подробностите...
  Ако пък нещата се окажат различни - тогава значи някой друг ни е спестил истината...

  А вчерашното вписване на Грозев явно не е сред цитираните по-горе 10 сигнала, каквото впечатление остава прочитането на заглавието на статията...

 11. 11 Профил на rayan
  rayan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Грозев няма и една стотинка, Пъпката дал пари, мръсни пари. И двама са за затвора!

 12. 12 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#11] от "rayan":

  Точно затова е по-добре Грозев да осъди Пъпката. Все пак, Грозев има образование и опит в журналистиката, а другите двама са подведени да купят нещо, което няма стойност. Хитрост срещу алчност. Да видим.

 13. 13 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  При шефката на СГС Янева, където е очеваден конфликта на интереси наказание няма, но виж в случая с Мария Георгиева трябва да се прилага цялата сила на закона... Доста странен критерий, мирише на милиционерска партенка от арсенала на Цецо!

 14. 14 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 479 Неутрално

  хора мислете , гласувайте против ГЕРБ , в противен случай ни чакат тежки дни - вчера една съдийка отсъди против закона в интерес на ГЕРБ (Аврен) , днеска искат уволнение на друга произнесла се против хората на ГЕРБ , цвъковото протеже Янева дала над 400 разрешения за подслушване и нито един отказ , сега прокуратурата е едно цяло с милиционерите , утре ще изгонят всички читави съдии и ще докарат послушковците от милицонерското училище и ще настъпи сеч , мислете и не се подавайте на емоциите , сега не е време да се делим , първо да изгоним мутро-милиционерите , пък после - след 2-3 месеца на парламентарните избори ще избираме спокойно и нормално , сега не е време за емоции , а време за запазване на държавността и демокрацията

 15. 15 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Нали "ТРуд" посред нощ са си върнали целия тираж и са подменили главното заглавие да стане в услуга на герб...
  Как си е позволила тази съдийка да решава против бога-слънце.
  Я колко бързо можели да решават от инспектората....

 16. 16 Профил на mishon
  mishon
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Не ме учудва, че точно предложена за уволнение съдийка с решението си предизвиква хаос в държавата. В предизборно време по нейно "обективно" мнение полицията окупира независими медии в центъра на София. Това е удар и срещу съда, защото има доста свестни съдии!

 17. 17 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 542 Неутрално

  и на какво основание? несъобразвяне с партиините интереси на ГЕРБ?

  един път някой да реши да приложи закона трябва веднага да се санкционира. Иначе какво ще стане, ще решат хората че законите са по важни от партията...

 18. 18 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 850 Весело

  [quote#14:"liolio"]хора мислете , гласувайте против ГЕРБ , в противен случай ни чакат тежки дни - [/quote] за кого предлагаш да гласуваме за станишко, деди, лостов, виденката?
  Тези преди тях си ги прибра Бог!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 19. 19 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#2] от "agata_kristi":
  +++++++++++++++++++++ !
  Я как си размърдаха задниците като опря до интересите на олигарсите и лостовете за промиване на мозъци!
  Всичко може, и контрол над съдебната система може, но трябва желание, това е истината. Няма да се учудя, ако тая съдийка, срещу която скачат, се окаже по-читава от масата корумпета в системата и точно затова системата я изхвърля.

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 20. 20 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#11] от "rayan":
  Я да обясниш защо и двамата са за затвора , че не разбирам нещо ако имаш пари "мръсни " си за затвора , ако нямаш пак си за затвора . Тогава реалният живот ще бъде в затвора , а отвън ще е наказание . (

  Все по-хубаво става :)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK