Новият президент иска указите за отзоваване на посланиците с досиета да са първите, които ще подпише

Новият президент иска указите за отзоваване на посланиците с досиета да са първите, които ще подпише

© Анелия НиколоваВ първия ден от моето президентстване аз ще искам да подпиша указите за отзоваване на посланиците, които са част от бившата Държавна сигурност, каза днес избраният за президент на България Росен Плевнелиев. На официална церемония в парламента той получи решението на ЦИК за избора му за президент с вицепрезидент Маргарита Попова.


Плевнелиев не уточни какво би било действието му в това отношение ако междувременно Конституционният съд излезе с положително решение по внесената от БСП жалба срещу лустрационните поправки в закона за дипломатическата служба. Жалбата беше допусната за разглеждане и е възможно конституционните съдии да се произнесат преди встъпването в длъжност на Плевнелиев като президент, което ще стане на 22 януари."Независимо от острите стрели, които имаше по време на изборната кампания чухме ясно, че екипът на г-н Плевнелиев ще надгражда това, което са направили предишните президенти", посочи Първанов на церемонията. Той добави, че има какво да се взима като опит както от него, така и от предишните двама президенти Желю Желев и Петър Стоянов. Попитан за неговите бъдещи планове, каза: "Това е много дълга тема и не бих могъл "на крак" да ви отговоря.В отговор на въпрос Плевнелиев заяви, че категорично подкрепя референдумите, но когато въпросите в тях са ясно формулирани. Според него актуални въпроси за всенародни допитвания са темите за енергетиката, националният план за развитие "България 2020" и неговите приоритети.


Плевнелиев повтори тезата си, че в президентството трябва да има надграждане над вече свършеното от институцията и ще работи заедно с Първанов през следващите месеци. Той добави, че ще търси съвети и от предишните президенти, както и лидерите на всички партии. "Изборите са показали, че България неизменно ще надгражда постигнатото. Това е нашата заявка - искаме да разширим и ускорим развитието на България като регионален лидер", посочи новоизбраният президент.


"В следващите три месеца аз на парче няма да работя. За мен е важна цялата институция, нейните приоритети, как ще я структурираме. Давам заявка за активно президентство, за нови теми", обобщи Плевнелиев.


"Ще работим за успеха на българските граждани, където и да се намират", каза още бъдещият държавен глава. Той добави, че президентството ще предлага идеи за реформи в тежки времена на криза, а България има нужда от смели решения.


"Ще работим България да има своята икономическа и социална стратегия до 2020 г. Ще работим за това социално-икономическото развитие на България да бъде обвързано с културното, с духовното. Една от най-важните реформи е тази в системата на правораздаването", каза още Росен Плевнелиев.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  "В първия ден от моето президентстване, аз ще искам да подпиша указите за отзоваване на посланиците, които са част от бившата Държавна сигурност, каза днес избраният за президент на България Росен Плевнелиев."

  И ние така искаме!!!

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Хайде да е хаирлия! Лузърите, почват да ви мачкат. Бягайте бързо в Анадолата (или в Москва), та да запазите поне спомен за "добрите времена" (когато окрадохте България).

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 3. 3 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Айде... новина за всички дето реваха срещу Плевнелиев и разправяха, че Калфун е за предпочитане.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 4. 4 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Браво, ето само заради това ре6ение не ми е оти6ъл напразно гласът!!!

 5. 5 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 796 Весело

  "Ще работим за успеха на българските граждани, където и да се намират".
  Дано, но едва ли държавата е тази, която може да работи за успеха ни, "където и да се намираме". Държавата трябва да работи за осигуряване на човешките права, свободи, сигурността и спокойствието на гражданите на територията на Републиката, а за успеха си ние можем и трябва да работим сами.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 6. 6 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Той добави, че ще търси съвети и от предишните президенти..."
  -------------------------
  Ами назначИ си Гоце, той така ще ти надгради президентството, че направо ще зяпнеш.

  "...В отговор на въпрос Плевнелиев заяви, че категорично подкрепя референдумите, но когато въпросите в тях са ясно формулирани..."
  -------------------------------------
  Защо винаги трябва да има едно "ама", "ако", "в случай, че" и всякакви условности в мнението му!

 7. 7 Профил на Huku
  Huku
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Реверанс към десните явно прави.

 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Хубаво, ама дали някой въобще ще си дойде ???

 9. 9 Профил на Некъф Човечец
  Некъф Човечец
  Рейтинг: 502 Весело

  Прав беше новият Президент - той е независим - от него нищо не зависи!
  Каквото му каже Бойко - това ще е!

  А какво да правим с другарите ти от ГЕРБ с картончета, начело с премиера, Цецо Блока и Ваньо Ясната мисъл?

  Животът е летална болест предвана по полов път! www.atgt.blog.bg
 10. 10 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1240 Весело
 11. 11 Профил на Pux4o
  Pux4o
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Новият президент иска указите за отзоваване на посланиците агенти да са първите, който ще подпише"

  @Дневник: Научете го това съгласуване по число. Не е трудно.

  Всичко се решава с чука и майката!
 12. 12 Профил на JO TA KE THE BEST!!!
  JO TA KE THE BEST!!!
  Рейтинг: 458 Весело

  Аз съм малко като старите хора, които познават какво ще бъде времето по облаците на небето.
  Майка ми има невероятна дарба да харесва тъпаци, а за политиците НИКОГА не бърка.
  Майка ми харесва много Плевнелиев.
  За мен вече всичко е ясно.

 13. 13 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Гневно

  Сщото трябва да е всила и за ректорите на държавните ВУЗ-ове и за Директорите на Институтите на БАН, защото там са се окопали едни комунета и ДС-та, не ти е работа!!!!

 14. 14 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Четвъртък, 3 Ноември 2011, 12:20:02Ню Йорк Таймс - Комунистите в България отново спечелиха избори с измама. Променила името си, "милиционерската" част от бившата БКП, днес наричаща се ГЕРБ спечели президентските и местните избори в най-бедната страна, млен на ЕС. Българите отново повярваха на мечтите си някой да промени вместо тях страната им и подобри жизненият им стандарт. Макар и добре известна с компрометирани и некомпетентни министри и активисти, партията ГЕРБ спечели избори с много проблеми от техническо и правно естество. Въпреки многобройоните протести едва ли някой очаква намесата на правосъдието в България, за чийто представители се знае, че в преобладаващата си част са поне толкова компрометирани, колкото и представителите на т. нар. "мутри". Дори някои изследователи приемат топли връзки между правосъдни функционери, представители на полицията и "мутри"те.

 15. 15 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 751 Гневно

  След като СА указИ, защо е КОЙТО???
  Еба си неграмотниците!

 16. 16 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Скоро ще има смяна на конституционни съдии. Добре е Плевнелиев да направи същата лустрация и там.

 17. 17 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Новият президент иска указите за отзоваване на посланиците агенти да са първите, който ще подпише...:))))
  ..........................
  Комедиант, затова ли Фандъковата увеличи темпа на назначаване на СИНЧЕТАТА им в Столична ?? Синът на ДС-генерала по подслушванията ..:)))
  Нима някой все още си мисли , че ТОВА е случчайно ?? Кметъте на ТИМ -Варна ?? ДС_мутрата в Русе ?? Закръглената питка - министърката-завършила на татко института във Варна ??
  Върви смяната на ДС- поколенията, синчетата и дъщерите сменят татковците от ДС ..)) И ТОВА , мутрата - рапон , ще ви го представи, като "БОРБА" , някаква, срещу БКП- мутрите:)) След тях - следват децата на ЦВ> , или тимаджийте , или децата на шушумигата , или децата на Р.Овч. , или наследниците на Позитано 20 , или тези на фандъкова или гоце , или гоцетата, на доган , на андрейивановци или златевци и ...."борбата" на мутрата, срещу дс- копелетата- и за "Демокрация и десноцентризъм"" , продължавала :))
  И зомбитата , да са готови за изборите пре 2012 година ..)
  Майната им на нормалните в тази страна - имаме си почтено наследство- отрочетата на ДС-БКП ..))

  BIG AL
 18. 18 Профил на kableshkov
  kableshkov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Когато робите ликуват пред своя господар, това е краят им.

 19. 19 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Росене, може да си говориш каквото си искаш и колкото си искаш (без нищо да кажеш - на това си майстор), но не забравяй, че ОТ ЧЕТИРИМА БЪЛГАРИ САМО ЕДИН Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТЕБЕ (т.е. за твоя НАЧАЛНИК и неговата банда).
  Останалите не са.

 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Исторически погледнато, лъжата , двуличието, измамата, манипулирането , подвеждането , достигна нови върхове при Компира..Нивото е "по- високо", и от това по времето на комунизЪма-на онези НЕ им трябваше ТАКОВА "ниво" , защото имаха властта-несменяема-силова и жестока , вечна - и НЕ обръщаха много внимание на този "бранш"-лъжата и измамата.)) Не им пукаше - с две думи ..На този мутант- обаче му ПУКА- защото има ИЗБОРИ- относително свободни ..

  BIG AL
 21. 21 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 740 Весело

  ... иначе казано - дойде време да наместим наши хора на тяхно място.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 22. 22 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Тема за референдум:
  За или против легализация на проституцията!

  Това е важна тема в борбата с престъпността и попълването на бюджета с данъци.

 23. 23 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 710 Неутрално

  "Ще работим за успеха на българските граждани, където и да се намират".

  Браво г-н Плевнелиев!
  Работете за:
  - защита на българските емигранти и студенти в ЕС
  - енергийна независимост
  - привличане на чистия световен бизнес в България

 24. 24 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Хайде разкарайте ги тези вече тези агенти на ДС!
  Сега оттук, а по нататък и от други места...
  22 години стигат!

 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Най- развитото "чувство" при селските хитреци и слабо грамотните мутри-за да ОЦЕЛЕЯТ в "борбата" - беше двуличието, лъжата..Селският им мозък стигна , в това отношение - до невиждани 'висоти"..Пиеха кафе заедно , след това - се стреляха и убиваха -като в истинската МАФИЯ ..)
  Така се оцеляваше - там ..)
  СЕГА, това двуличие и измама, в съчетание с беден набор от думи и прост словоред , се ПРИЕМА за честност , откритост, "истина, "загриженост за народа, за страната""..))) Даже ,те са достатъчни, за да вземеш властта, в страната на абсурдите..
  Абсурдното е , че тези аборигени , 'въоръжени" само с мафиотската хитрост- от времето на бандите и строежа на комунизЪма, съчетани с елементарен популизъм, си правят сметката да управляват доста години ..) И защо не , след като толкова им се хващат , верват, на пинизите и номерата..
  Важното е друго : Червените мутри -посаждат , заменят , себе си - със своето поколение, генетично сгрешеното , като тяхното ..И бъдещето на България - пак да зависи, от крадците на мандри , съветските агенти , комуно полуфабрикатите , другарите селяндури от ДС-бкп ..)
  По делата им ще ги познаете..По назначенията на селската даскалица-кмет на София , например или по ДС- кметовете им , шефовете им , скритите им господари- златевци и сие ..)
  Измет, второ поколение , се готви да ви "управлява"..А свестните деца - ежегодно напускат България ..Десетки хиляди - всяка година ...А децата на мутрите- ще ви управляват...Тук и сега и даже ще гласувате за тях ...:)

  BIG AL
 26. 26 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 747 Любопитно

  А преводачката на Бай Тошо "Хубавата " Елена ще си я привикат ли от Щатите ,или няма? Ако тя не е в списъка,значи обещанията са празна работа.А ако върнат някого,то няма да е заради ДС-миналото,а заради други по-свои хора.

 27. 27 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 645 Весело

  Не вярвам нито дума на Тиквата и Плевнята- затова и не се помръднах до изборната секция.

  Всичко е бля-бля.

  Погледнал се Илия......

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 28. 28 Профил на monacensis
  monacensis
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Добре, ако наистина го направи, тогава ще кажа: "Да, това е моят президент!" Дори и Петър Стоянов не се осмели да пипне свещената крава на номенклатурата: посланиците-агенти! Това е много важна стъпка към демократизацията на България. Вътре в страната това може и да не се вижда, но тези гниди и прокълнатото им потомство така са се окопали в посолствата, че е страшно. И да, те вредят там на България повече отколкото комунетата на местно ниво... тези гадове успяват вече десетилетия да ни изолират от Запада и да пречат на българите да установят трайни и здрави контакти със западните държави! Всякакви инициативи за българо-чуждестранни контакти биват блокирани от тях, ако не са в интерес на партията-родоотстъпница!
  Ако господин Плевнелиев беше поставил този акцент преди изборите, то би спечелил още на първи тур...но, нищо, важното е, че сега го поставя... това ще е началото на края на комунистическата власт в България!

 29. 29 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Едва ли посланиците от ДС са най-големия проблем. Защото има хора от ДС, които са в непосредственото управление на страната. Другото е вдигане на пушилка.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 30. 30 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 855 Неутрално

  От "Дневник" мълчат за едно интересно изказване на Плевнелиев: "Б-ия ще е врата (или троянски кон) на Русия за Европа!
  До седмица ОВОС ще дава съгласия за Б.-А., а до Коледа май и за Белене?
  Десен, ляв - всички ни водят към Москва!

 31. 31 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 855 Неутрално

  [quote#28:"monacensis"]Всякакви инициативи за българо-чуждестранни контакти биват блокирани от тях, ако не са в интерес на партията-родоотстъпница! [/quote]
  Не се пени, нищо няма да се промени. Освен руски фирми, други тук няма и да стъпят.

 32. 32 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 796 Неутрално

  БРАВООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!

 33. 33 Профил на dalilan
  dalilan
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#30] от "shumkar":
  Така е:
  Искам България да бъде врата на Русия към Европа и врата на Европа към Русия. В рамките на общоевропейската политика, ще работим заедно с нашите руски партньори.
  За АЕЦ „Белене” и другите енергийни проекти, Плевнелиев заяви: „Работя преди всичко за националния интерес – това означава ускоряване на европейското развитие на България”
  Агенция „Фокус”.

  Интересен народ е българският - добитъка брои на глави, а правителството - на членове.
 34. 34 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#8] от "442":

  Всеки е свободен да живее където си поиска на СОБСТВЕНА издръжка!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 35. 35 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1262 Весело
 36. 36 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1469 Гневно

  До коментар [#30] от "shumkar":
  До коментар [#33] от "dalilan":

  ЦЕНЗУРА, ДРУГАРИ, ЦЕНЗУРА!!!!!

  Имаше я тая новина отдавна + 500 коментара под нея. Ама е по-готино да врещиш и да лъжеш хората.

 37. 37 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 958 Любопитно

  "Една от най-важните реформи е тази в системата на правораздаването", каза още Росен Плевнелиев."
  АЙДЕ, от кога чакаме ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 38. 38 Профил на monacensis
  monacensis
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#32] от "the_sceptic":

  Може и да не се промени, не знам, но ако Плевнелиев си удържи на думата, може и все пак да се задвижат нещата. То и Горбачов не е искал да унищова системата, а само да я реформира, но тя взе че се срина... та и в България може някакви дребни на пръв поглед и замислени като козметични промени да доведат до срив на статуквото и край на властта на русо-комунистите... не се знае, изпод кой храст ще изскочи заекът...

 39. 39 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#1] от "Beyond":

  Това е най важния въпрос а мизерията в България по време на управлението на ГРОБ никой не говори . Яжте асвалта на недостроените локви на ГРОБ . Пенсия 120 лева издръжка на 1 човек на месец 580 лева гарантирано от ГЕРБ

 40. 40 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#14] от "liolio":

  пусни линк стига само си копирал

 41. 41 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  чакам с трепет. наистина. ако го направи може да стане и моя президент. за момента.

 42. 42 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  До коментар [#39] от "bokko":

  Аз съм за премахване на пенсиите въобще!

  Да се раздаде събраното и всеки да си се пенсионира,както иска.Не искам да издържам хора,които доведоха страната до това дередже,като крадоха он 1944 година до сега и правеха безсмислена икономика!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 43. 43 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 507 Неутрално

  ВСЕКИ ПРАВИ НЯКАКВИ КВАЛИФИКАЦИИ.АКО ПЪРВОТО РЕШЕНИЕ Е ДА ОТЗОВЕ АГЕНТИТЕ ДИПЛОМАТИ ТО ТОГАВА 1:0 за ПРЕЗИДЕНТА.САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВИ ЛОКУМИ ЩЕШЕ ДА БЪРБОРИ КАЛФАТА. ДОБРЕ,ЧЕ НЕ СЕ ОСРАХМЕ НА ИЗБОРИТЕ . И ВСЕ ПАК 1.5 МЛН. ОЛИГОФРЕНА СА МНОГО ЗА ЕДНА МАЛКА ДЪРЖАВА КАТО БЪЛГАРИЯ. КАТО МАХНЕМ 300 000 ДПС-АРИ С КВАДРАТНИ ГЛАВИ ПАК МНОГО НЕКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ.

 44. 44 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Мдааа, този комсомолец продължава да ги плещи едни по комсомолски и в предизборен тон.
  А изборите минаха и хоп- няма пречки пред Бургас -Александруполис:http://www.mediapool.bg/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%81-news185894.html
  Следва, в най-близките дни, хоп -подписваме за руската АЕЦ на територията на България, т.е.на ЕС.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 45. 45 Профил на comment12
  comment12
  Рейтинг: 446 Любопитно

  "Ще работим за успеха на българските граждани, където и да се намират".
  добре казано, но би трябвао да се отнася за всички дипомати, на висока ддлъжност, които ни представят навън. за огромно съжаление, действителността е доста по различна.. все още има дипломати, уредени още от калфиновото време, подвизаващи се на отговорни длъжности в чужбина, които не само, че не правят добро, а дори се опитват да дискредитират сънародниците си в чужбина. такъв е случаят с отговорен дипломат от мисия вашингтон. просто срам. сякаш на такива хора им се плаща за да ни излагат навън. такива хора сякаш забравят , че в чужбина представяват не само себе си, а преди всичко страната ни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK