От КТ "Подкрепа" подозират опит да се прикрият злоупотреби с Държавния резерв

Димитър Манолов

© Георги Кожухаров

Димитър МаноловВицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов разтълкува искането на финансовия министър Симеон Дянков за закриване на Държавния резерв като опит резервът да бъде разпродаден и да бъдат прикрити злоупотреби, съобщи БНР.


Вчера вицепремиерът обяви, че още следващата седмица ще внесе за обсъждане на заседанието на Министерски съвет проект за закриване на Държавния резерв, тъй като това е "една структура с доказана неефективност и закриването й ще спести 80-90 млн. лв. годишно на държавата".


"Последните години излязоха наяве прекалено много факти и данни за това, че там в резерва е крадено по невероятни начини. Eдно закриване на Държавния резерв със сигурност ще доведе до замитане на следите на тези, които са крали. Такава е най-често българската практика", коментира днес вицепрезидента на КТ "Подкрепа".
Според синдикалиста очевидно идеята e това, което се пази в резерва, да бъде разпродадено и то "Господ знае на какви цени". Моето сериозно допускане е, че тези неща ще бъдат продадени на когото трябва и на цени, каквито няма никъде по света, каза Димитър Манолов. 


Пламен Димитров

© Красимир Юскеселиев

Пламен Димитров


Лидерът  на другия основен синдикат в България - КНСБ, Пламен Димитров пък подчерта, че закриването на Държавния резерв не е заложено в проектобюджета за 2012 г. и не е обсъждано със синдикатите и работодателите.


"Това още го няма в бюджета. Няма го като намерение за преструктуриране, няма го като намерение, обсъждано в Националния съвет за тристранно сътрудничество, появи се от нищото. Единственото, което виждам е, че понеже бюджета наистина няма философия, финансовият министър се опитва да закърпва положението. Отнякъде са излезли сигурно нови нужди, някой е поискал пари пак и сега търсим откъде да ги отрежем", коментира Пламен Димитров, цитиран също от държавното радио.

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Не се подозира,
  а се визира!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 2. 2 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3802 Неутрално

  Тези двамата "синдикалисти" са абсолютно неадекватни на икономическата реалност. Подкрепям проекта на Дянков за закриване на държ. резерв и разпределянето на суровини и материали за съхранение към разл. държ. ведомства. Никъде не е записано, че резервът ще се разпродава, както коментира Д. Манолов. Препоръчвам на Дянков да разгледа и всички активи, дадени за ползване на синдикатите, от които печелят единствено лидерите им.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 3. 3 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 645 Любопитно

  Глупости на търкалета!!! И как по-точно може да се изкарат злоупотребите наяве освен като се ревизира всичко? И как може да сме на 100% сигурни че ревизията е точна, освен като се продадат нещата в него и се осчетоводят парите, получени от това?

  Дянков може да е слаб министър, ама тоя г-н от подкрепа съвсем за балъци ни взима.

 4. 4 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1391 Гневно

  гробарите опукаха всичко и колко нагло изчакаха изборите, за да подметнат, че са обрали цяла българия. най-виновни за този грабеж са медиите, защото знаят всичко, но за 30 сребърника продават душата си...........

  Времето е наркотик, много от него убива.
 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Тия се мъчат да спасят Държавния резерв,по най-тъпия начин!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на rosen
  rosen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тез пък от профсьюзите са толкова отчаяни мошеници, че направо почва понякога да ми се повдига. Те са готови да простестират срещу всяка далавера ,в която са пропуснати.
  Нямат никаква легитимност, правят си някакви тайни конгреси, избирани уж от някакви работещи....И 20 години вече знаят само едно-да изнудват властта, която и да е тя. Да я рекетират за собествена изгода, на мръснишки използвайки маската на грижещи се за работещите. Срещнах веднъж един от тях в Дубай, в хотел в който нощувката беше 600 евро и то с отстъпките...Атлантис ...на брега на Палмата. Под балконите плува 15 метрова китова акула с малкото си....а отгоре профсъюзен лидер замечтано подръпва пура...,която е на стойност една трета от пенсията на някоя баба от Люлин...те това е....

  Свободата е на върха на копието...
 7. 7 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  ....."Последните години излязоха наяве прекалено много факти и данни за това, че там в резерва е крадено по невероятни начини......
  -------------------
  Нали затова Дянков ще го закрива?
  А последните две години излязоха фактите за краденето в последните 20...

 8. 8 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Точно обратното: като се закрие Държавния резер и функциите му се поемат от ресорните министерства, ще се направи ревизия и ще цъфнат големи злоупотреби.
  В Държавния резерв се краде яко от всички на всички нива по веригата и от сума ти време внедряват информационна система и доникъде не са стигнали, познайте защо

 9. 9 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 725 Весело

  И като няма държавен резерв ще се решат ли проблемите с кражбите?
  Дянков доказа,че не става за нищо. Не знам къде се е дипломирал,но аз съм по-добър икономист от него(имам само средно-специално образование).

 10. 10 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Синдикалистите само преливат от пусто в празно !
  Говорят врели - некипели , само за да изцицат най-вече гте самите държавата .
  А и това ли са функциите на синдикатите ?
  Кога разпродадоха профсъю'зните почивни станции за пробити стотинки къде бяха ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 11. 11 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1412 Весело

  Кой каквото и да каже, всичко отново ще потъне в пухкава омая

 12. 12 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#6] от "rosen":

  ейй, взе ми думите от устата! Тъкмо щях да пиша, че от тази новина разбираме единствено, че Подкрепа са пропуснати в тази далавера...
  За съжаление в България всичко ни е такова, и вестниците и синдикатите и всякакви други уж граждански сдружения...
  Гражданските им позиции се свеждат до тава да плюят и разкриват престъпления само ако са пропуснати в облагите...

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 13. 13 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Така е г-н Манолов - за съжаление сте прав!
  Радвам се, че и Вие повдигате темата, все пак и Вие се движите в тези богати среди и знаете новобогаташите на БГ, по-добре от всички Нас, а при тях честно забогатяли, с предприемачески дух - май няма!
  Надявам се, че все още сте в редиците на зидаромазачите, както и проф.Григори Вазов и Вашите "вегетариански" новобогаташи, защото иначе информацията Ви ще става все по-оскъдна, а Вие все по-беден и отбягван...
  Надявам се да сте бяла врана, защото другите около Вас, определено ми приличат на гарвани, а "Гарван гарвану. око не вади", а народът си тъне в неведение, комплекси и битов алкохолизъм от мъка и несретие...
  П.С. ...имах интересни коментари, вчера - май не съм единственият...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 14. 14 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Ясно, ГЕРБ са крали като а световно

 15. 15 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  ...някой може ли да помести процедурите за инвентаризация на Държавния резерв, както и кои са материално-отговорните лица в тази институция, както и кой, конкретно, за какво отговаря, както и списваните на протоколи след преминали вече ревизии - не ми трябват самите наличности за да разбера концепцията на "облажилите се"!
  Питам за длъжностните характеристики на държавните служители, защото когато се направи съпоставка между тях и процедурата за инвентаризация и всичките протоколи след направената инвентаризация, веднага си проличава, дали лицата, които са пряко отговорни могат да бъдат подведени под отговорност или не!
  Не забравяйте, че горенаписаното е за дребните риби, ако има пропуски и са кривнали, но големите рибки не обичат да си играят на "цаца" - при тях всичко тръгва на ниво държавна поръчка и когато се представят пет оферти на различни подставени фирми по 10 над цената, които да осигурят доставките към резерва и се яви шестата фирма, която дава цена по 8 - става интересно - тогава някой надебелява!
  ...може да се окаже, че дори не са си направили труда, да са допуснали да участват реално три реални фирми, а просто да са подправяли документи - ангро и офертите на единствената знаеща за участието си фирма да са най-изгодни!
  ...незабравяйте и за "несъществуващите" фирми и незабравяйте за "несъществуващите" синове, дъщери и брад'чеди на големите началници от резерва, защото там не се иска много умствен багаж - изисква се политически чадър и послушни личности, които партията-любима никога не е предавала, за да не са поколебани при изпълняване на дъмпващите директиви на БКП - верни до гроб, дори и в лежането си по чужди плажове - райето ги изпълва с презрение...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 16. 16 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Не забравяйте, че е много важно да има и ясен регламент какво точно е небходимо за закупуване и кога, както и на кого и на какви цени ще се продаде закупеното, когато напуска резерва и при какви обстоятелства се освобождава наличността по резерва за да бъде подменена с по-нова!
  Също така е важно:... и има ли го това, което се твърди, че се държи от разни компании, защото е много вероятно да се вписва, че е там на всяка инвентаризация, но всъщност да са му поникнали крака и отдавна да е хванало гората - последният който трябва да покаже наличността наяве, обикновенно загива в нещастен случай, а с него и наследството му от предишните рибки, но понякога, когато е много верен: просто остава на сухо в райе....
  Регламенти, регламенти, регламентирани и неудобни, а дали наистина има неудобни в цялата тази история?!
  Чакаме г-н Дянков за разяснения!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 17. 17 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 506 Любопитно

  КНСБ и Подкрепа така ли пазят интересите на работниците - вживяват се в прокурори?

 18. 18 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  А дали една държава има нужда от държавен резерв? Как е в "белите" западни държави?Възможният хаос в отчетността там не би трябвало да бъде основание за закриването на тази държавна институция.Спестяването на 80-90 мил. лв. е елементарна сметка на счетоводител от най-нисък ранг,а не на министър в една държава.Стоките от резерва щели да бъдат предадени за управление на други държавни институции.А какви организатори сме ние,българите,бог да ни опази!Едно по-сериозно наводнение,засегнало не едно или две села,а регион,не дай си боже едно земетресение/за война не говоря/,и елате да видите как се координират държавни служби?Подозираме кражби.Ами дали закриването е най-добрия начин да се провери какво е ставало или става все още там?Цивилизованата държава познава инвентаризацията,ревизият на стоково-материалните ценностти.А счетоводителя Дянков закрива.Пожарникарски подход.

 19. 19 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#18] от "molesan2":
  Казват, че ще спестяват по 50млн. лв на година Пожарникарите?!
  Интересно?! А някой замислял ли се е колко точно, като пари трябва да е реално Държавният резерв от началото на Прехода?!
  Представяте ли си реално да се търсят някакви си много милиардни левове, които всъщност вече да не са много милиарди, а максимум милиардче, което обаче след като разтоварят по различните ведомства - всъщност ще донесе печалба на проЗтия народ от някакви си 50млн.лв на година(10 години - 500млн.лв), заради порязани административни разходи?!
  Дянков, Ти си е*ати ШОУТО и бездомните кучетата от резерва вече ти ръкпляскат - подшушнали са им, че ще остане и за тях!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 20. 20 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Сега се сетих за нещо...Нали държавния резерв от всякакъв сорт тунджа го държат в Нефтохима?
  Ако дянчето закрие резерва, кой ще има грижата за тунджата?

  Лукойл ли?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 21. 21 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 782 Неутрално

  значи всички моооооого се налапаха от резерва, врътката 97-ма се осъществи и чрез резерва - сега гейберастката кочина иска да вземе лъвският пай и естествено да замаже далаверите на предишните - за гейберастите казвам, че последните 9 години ДР се управляваше от дпс - като ДР включваше и от ДВФ....
  сега д-факто приключват сделката от изборите - ще покрията далаверата на дпс - и ще откраднат кавото е останало - Ран-Ът + Брейди в действие - тъпо племе...
  П.С. най ме кефи как мразят роми и турци и същевременно си въртят свлечените задници по чалга заведения и ми се разхождат в тюркоазено и розово - ориент ли?? - не - кенеф!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 22. 22 Профил на Вождът Бял Полуовес
  Вождът Бял Полуовес
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#6] от "rosen":
  Абсолютно на същото мнение!
  И съм имал подобни „срещи“ ...на господа „синдикалистите“ с едновремешните „борци-юнаци“,ама баш най-големите хайдуци....Пиеха си питиетата и се наслаждаваха на един нов силиконов бюст в изключително луксозна обстановка!
  Ама лицемерие...
  Не бяха ли синдикатите,дето предадоха учителската стачка?!

 23. 23 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4377 Неутрално

  Нищо чудно да е така!От години наред Държаният Резерв е място за грандиозни злоупотреби на нашенските олигарси!

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4616 Неутрално

  До коментар [#9] от "Коста Атанасов":

  "Дянков доказа,че не става за нищо. Не знам къде се е дипломирал,но аз съм по-добър икономист от него(имам само средно-специално образование)."

  Е последното обяснява всичко! Със средно образование, моля да не коментирате Дянков!

 25. 25 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  дьржавниа резерв се закрива и се прехвьрля на министерства на сьсловиата в бьлгариа и при настояща и продьлжаваща криза ще има само за работещите в сьсловните организции
  безработните не могат да разчтат на социални помощи от резерва защото са излишни хора
  които не работи не трябва да яде

 26. 26 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Да ги пусне те да направят ревизията

 27. 27 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Разстроено

  "От КТ "Подкрепа" подозират опит да се прикрият злоупотреби с Държавния резерв"

  Така беше и когато се закриваше Главно Управление на Строителни Войски, мир на праха им!!!

 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Държавният резерв го окрадоха бейовете от ДПС!Те преди години се усетиха,че Резервът е вън от полезрението на другите крадци,и се насочиха на там,като поставиха свои хора да го управляват,вземаха горива,и материали,на "консигнация",и опразниха резерва!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на AZ
  AZ
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Тия синдикати нямат ли си друга работа?? От кога почнаха и мнения за държавния резерв да дават?? Въобще нашите синдикати са си за забрана със закон. В България тия готованковци освен да извиват ръцете на правителството и държавните компании, друго не съм видял да правят. Не съм чул да си защитят работниците от лоши условия на труд. Не съм ги видял да работят за изсветляване на доходите на работещите. В частния сектор поради кризата съкратиха стотици хиляди работни места, не съм чул синдикатите да са се противопоставили някъде на това. Когато, обаче стане въпрос за съкращения, орязване на привилегии и други разходи в бюджетната сфера или държавни компании (БДЖ например) са първи знаменосци на "стачки" и "протести".

 30. 30 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Боко сега трябва да връща вересиите на Доган заради изборите.Първо даваш след това получаваш.Кой управляваше резерва в последните 10 години?

 31. 31 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  На държ. резерв, ако се инвентаризира, ще му липсват не 1000, а 2000 вагона, образно казано. И разхвърли ли се по министерствата ще стане още по-страшно - ще се "набира" нов персонал, със сигурност ще се "обявят" нови търгове за материалите, а старите ще се разпродадат на безценица, някои ще поискат и нови сгради и помещения и т.н.....
  Манолов е много прав за замитането на следите, но жалко е, че го казва в момент на война с правителството заради БДЖ...

 32. 32 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Че ще е метене на следи, ще е метене. Така навремето ометоха далаверата с външнотърговските дружества. Дето ги създаде ДС. На изпълнителите, водещите наредиха да заметат Министерството на външноикономическите връзки и това стана. Пак след предупреждения от Подкрепа, че се крие и краде, и пак под погледа на тук виещата сган, която и сега е толкова умна, колкото преди двадесет години.
  Днес обаче ще се метат следите на гробари и депесари.
  А туземците пак вият и пак някакви синдикати им виновни, че са тъп продукт на соца и на живковизмите...
  Нема страшно измет. Ще ви ломбуркат с дървета, палки и железа до безконечност. Заради собствената ви безмозъчност и неграмотност.

  Ecrasez l’infâme
 33. 33 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#24] от "vassilun":

  Коментирам ефекта от всичките му решения върху мен и хората като мен. Не е нужно да си получил диплома за счетоводител, мениджър(много популярни напоследък) и други такива за да усетиш кое е добро и кое не.
  Геният Дянков до сега сътвори само глупости И понеже се издържа от моите данъци ще го коментирам когато,както и колкото поискам.

 34. 34 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#18] от "molesan2": Извинете, от най-високо ниво е "доказано", че събития от рода на бедствия, аварии, глад, чума, войни, и прочие компрометиращи властта деяния са "изключени"/направо забеанени/ през следващите десетилетия на възход!

 35. 35 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Моята зъболекарка се подхилкваше, че една от Резерва изисквала от нея фактура с текст "С. услуги" /разбирай "Стоматологични услуги"/ и я предвала на Резерва с тълкуване "Стопански услуги".
  Обсребрявали й всичко на 100% орицата.

  Само си представете, че това минава в Резерва и си направете извода за какво става въпрос.

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 36. 36 Профил на Belmondo
  Belmondo
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Браво на Дянков! Не знам дали идеята е негова, но е страхотна! Навремето държавния резерв може би е имал някакъв смисъл, но сега е само източник на злоупотреби! При една ревизия на нито един склад няма да излязат наличностите, а за тях държавата е отделяла средства. И това става всяка година с цел подновяване на запасите. Каквото и да се случи, сега сме отворена икономика и ако се почувства недостиг от нещо винаги би могъл да бъде запълнен от международните пазари.....и пак ще ни излезе по-евтино! Да не говорим и за фирмите от хранителната промишленост, на които е платено да държат определени количества налични храни под формата на държавен резерв. Едва ли има някоя от тях която наистина да си изпълнява съвестно задълженията към държавата. В определени моменти складовете им с готова продукция се "омитат". Проверките им също са съвсем фиктивни, защото проверяващите предварително предупреждават за датата на проверката и всичко се върши съвсем формално. Така, че! Още веднъж поздравявам Дянков, екипа му и цялото управление, тъй като завинаги ще прекратят едно много сериозно ограбване на и без това опосканата ни държавица. От това ще загубят едиствено и само мошенниците, които толкова години крадяха на едро от държавата!

 37. 37 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  Абе какво стана с министерството на бедствията и авариите (или нещо подобно беше)?

 38. 38 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#37] от "xmm":

  цецо го погълна.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 39. 39 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 894 Разстроено

  Тези пак искат да са фактор в политическият живот. Пожизненият водач Пури и лукс.... скрий се в дупката си Тренчев.Изтървал си момента.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 40. 40 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тези двамата са големи глупаци.

 41. 41 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Eдно закриване на Държавния резерв със сигурност ще доведе до замитане на следите на тези, които са крали. Такава е най-често българската практика",
  Няма такъв филм, господа синдикалисти!
  Досега като не беше закрит(макар, че не зная какво точно разбирате под закриване на резерва), като че ли някой е влязъл в затвора...
  В затвора казах, не в Майбах или Бентли...

 42. 42 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  [quote#17:"Хъ"]КНСБ и Подкрепа така ли пазят интересите на работниците - вживяват се в прокурори? [/quote]

  Не, просто във вакуума, създаден от контролирани медии, маргинализиран парламент и "вся власт сАветам", която мат'рялът даде на Боце с другарЕ и последвалите веднага след изборите "изненади" тия двете образувания остават единствените, които тази ситуация ги принуждава и им дава някаква сила да опонират.
  Да не мислите, че им се ще да си развалят досегашният рахат?
  Ами! Просто "природните закони" ги изваждат на сцената.

 43. 43 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Не веднъж държавният резерв ни е спасявал от криза с пшеница,криза с горива и т.н.Нека преди вице премиера да закрива каквото и да е да помисли,какво ще се случи при лоша година за зърнопроизводителите или при други форсмажори обстоятелства.Не знам защо не се пише и за другото"гениално" предложение на М.Найденов да се продава комасирана държавна земя 200 000 до 300 000 декара за 1 долар на "стратегически" чужди инвеститори.Това предложение не се прави за първи път от министър Найденов.След изборите ми се струва,че закриването и разграбването на България започва с пълна сила.

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 44. 44 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#37] от "xmm":

  Уаууу комплимети, така ни промиват мозъците, че за този цирей който трябва да бъде изстискан най- бързо бях забравил съвсем.

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK