Парите за ГЕРБ от независими депутати се оказаха 1 096 795 лв.

Парите за ГЕРБ от независими депутати се оказаха 1 096 795 лв.

© Юлия Лазарова



Допълнителната държавна субсидия на ГЕРБ заради независимите депутати, подкрепящи управляващите и декларирали принадлежност към партията на Бойко Борисов, се оказа 1 096 795 лв. Сумата е за периода от началото на мандата 5 юли 2009 г. до 30 юни т.г.


По-високата сума, пренасочена от независимите депутати към управляващата партия ГЕРБ, се потвърди от приложение към одитния доклад за движението на държавната субсидия по тримесечия за проверявания период, което Сметната палата публикува по-късно от доклада си.


Одитът беше възложен на Сметната палата от Народното събрание на 2 септември след поредица парламентарни дискусии за това къде отиват парите на депутатите, напуснали или изключени от парламентарните групи. Поводът беше искане на "Атака" за промени в Закона за политическите партии, с които да се прекрати принципът "държавната субсидия следва депутата".




От десницата заподозряха, че депутатите, които се обявяват за независимите, а след това се присъединяват към друга партия, получават част от полагащата се на новата им партия субсидия. Това ставало чрез превъртане на парите през фирми.


Според Закона за политическите партии тези формации, които са минали 1% на парламентарните избори, получават по 12 лв. на глас годишно. Така субсидията на ГЕРБ е над 20 млн. лв. годишно.


Венцислав Върбанов, който е избран от "Синята коалиция", беше първият отцепил се депутат и добил статут на независим - на 15 септември 2009 г. Тогава той е декларирал принадлежност към "Обединени земеделци", която всъщност влиза и в десния съюз.


На 28 юни 2010 г. Върбанов декларира принадлежност към ГЕРБ и затова от 1 април 2010 г. до 30 юни 2011 г. той е "пренасочил" към управляващата партия 223 998 лв., се вижда от приложението към доклада.


Димитър Чукарски, който се разграничи от РЗС през март 2010 г., всъщност е декларирал принадлежност към ГЕРБ още от 1 януари 2010 г., заради което до 30 юни 2011 г. на управляващата партия са преведени допълнително 265 934 лв. за сметка на РЗС.


Марио Тагарински, който пръв напусна групата на РЗС в края на 2009 г. и тя се разпадна, е декларирал принадлежност към "Обединени земеделци" от началото на 2010 г., а от 1 април м.г. е насочил субсидията си към ГЕРБ. На партията на Анастасия Мозер са преведени 41 946 лв., а на ГЕРБ общо 223 988 лв.


За първите шест месеца на тази година разграничилите се от РЗС депутати - Дарин Матов, Димитър Асенов и Тодор Великов, които са декларирали принадлежност към ГЕРБ, всъщност са пренасочили 295 368 лв. към ГЕРБ за сметка на РЗС.


Касим Дал, който в началото на т.г. беше изключен от ДПС, още в деня, в който е със статут на независим депутат - 20 януари, е подал и декларация за принадлежност към ГЕРБ. Така за първото полугодие субсидията от Дал за ДПС е 10 940 лв., а за ГЕРБ - 38 288 лв. Според Сметната палата обаче това е било изчислено неправомерно и ДПС е взела 548 лв. повече - субсидията й е била разпределена за 20 вместо за 19 дни. За второто тримесечие на т.г. ГЕРБ е получила още 49 228 лв. от Дал.


Камен Петков, който напусна "Атака" в края на 2010 г., от 1 януари т.г. е пренасочил субсидията си към БСП, която за първото полугодие е взела допълнително 98 456 лв. за сметка на "Атака".


Към 30 юни 2011 г., докогато е проверката на Сметната палата, независимите депутати са 17. Петима от тях останаха верни на лидера на РЗС Яне Янев и партията, от която са избрани, запазва субсидията си за тях. Останалите петима депутати, влезли от РЗС, са декларирали принадлежност към ГЕРБ.


Към управляващата партия са насочили субсидията си още Венцислав Върбанов (избран от "Синята коалиция") и Касим Дал (избран от ДПС). Корман Исмаилов, който по-късно т.г. също беше изключен от ДПС, не е подал декларация за принадлежност към никоя партия, се вижда още от одита.


Първият отцепник от "Атака" Камен Петков е насочил субсидията си към БСП, а останалите четирима депутати, напуснали "Атака", не са обхванати от отчета. Последният напуснал - Стоян Иванов, се отцепи на 13 юли т.г. и проверката не го обхваща, а другите трима - Валентин Иванов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев, не са декларирали принадлежност към друга партия до средата на годината, се вижда още от доклада.  

Ключови думи към статията:

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Станислав Димитров
  Станислав Димитров
  Рейтинг: 1416 Гневно

  А по колко умножено само независимите..........си знаят.

  SKUPE stanislav-32
 2. 2 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Това си е жива далавера, нали Бойко?

 3. 3 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  ГЕРБ си крадат, това е ясно.

 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Весело

  Предлагам, като антикризисна мярка, за 3г. дупетатите и министрите да работят благотворително и да им се забрани да лобират и да цапкат ..... Гарантирам Ви, че след 2г. наплива за тези длъжности ще 0 кандидати.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Допълнителната държавна субсидия на ГЕРБ заради независимите депутати, подкрепящи управляващите и декларирали принадлежност към партията на Бойко Борисов, се оказа 1 096 795 лв. - "Вашите добри пари в нашите добри ръце! Елате вие, за да не дойдем ние, ако ма разбирате кво искам да ви кажа!"

 6. 6 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Защо всички гледате в този проблем ?
  Не Борисов го е създал.
  Защо не гледахте в чинията на ония ?
  Тогава беше страшно , нали ?

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 8. 8 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#6] от "Владимир Йосифов":Защо всички гледате в този проблем ?
  Не Борисов го е създал.

  Така "Владимир Йосифов" най-после влезе в ролята на бай Ганьо, който произнесе великата фраза: „Ако някой целуне министър на друго място, аз ще го целуна на още по-друго място…”.

 9. 9 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1786 Весело

  Я, каква щедра държава!?
  Около 250 000 годишно дава за депутат, а сигурно още толкова за да му плаща и заплата и още колко по толкова за обслужващия го персонал?

 10. 10 Профил на Алеко
  Алеко
  Рейтинг: 458 Весело

  След още 2 часа да не станат 2 000 000!

 11. 11 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Я какви заможни били нашите депутати. Та защо ли са се обесили на шията на бюджета.

 12. 12 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Рапона добре е захлебил

  Дали е дал нещо за ГЕРБ, или всичко си е прибрал за него?

 13. 13 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Тия "независими" депутати
  няма ли кой да ги изклати?!

  www.berbenkov.hit.bg
 14. 14 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#8] от "latcho59":
  Защото точно ГЕРБ пищят най-високо, че те са носители на нов морал в политиката и че не са като старите партии...

  PHILIP
 15. 15 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  От ГЕРБ бяха заявили,че въпросните субсидии ще дарят за благотворителни цели.Та,въпроса ми е :Така ли ще е,или не???

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 16. 16 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2847 Любопитно

  "Това ставало чрез превъртане на парите през фирми..." - личният пример на най-добрите е много важно условие за изграждане на НОВ морал сред народонаселението.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 17. 17 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  ГЕРБ взима 20 милиона годишно. За БАН няма 10 милиона. А защо не се възприеме следното: депутат, който напусне собствената си група се лишава от субсидия. Да си получава заплатата и ако иска, да я подарява на когото си иска. И тези имат нахалството да ни обясняват в каква криза сме ние - ние, а не те!

 18. 18 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#15] от "rodos":

  Е то е така, просто обеста на дарения не е някой дом за сираци или болница. Въпрос на нов морал, както се казва.

  PHILIP
 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1786 Весело

  До коментар [#15] от "rodos":

  Ми че те ги дариха вече по изборите, нима това не е благотворителност от най-висша степен?

 20. 20 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Милиони изтичат към партийните хазни, а хората мизерстват и се чудят как да вържат двата края.................
  И това ако не е страната на чудесата!

 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  [quote#17:"stedim"]ГЕРБ взима 20 милиона годишно. За БАН няма 10 милиона. [/quote]

  И като се сетиш кои ще приберат тези 20 млн. лв - Лъчко Мозъка, Фидоска, Цецка и още 80 депутата от ГЕРБ, на които не сме чували гласовете

 22. 22 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Така като сумирах данните, излиза, че до 30 юни 2011 общо 7 депутата са преминали в лоното на Герб и остават още 5 - един от ДПС и четири от Атака, с неизвестна ориентация.
  Тогава е разумно Герб да престанат да твърдят, че са партия, управляваща с малцинство в парламента, тъй като дори грубите сметки показват, че към тях се числят вече 124 депутата, а това е повече от половината.
  Борисов или не може да смята или ни промива очи и уши постоянно

  un buen dia empieza con un solo rayo
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#6] от "Владимир Йосифов":

  Защото досега никога не е имало толкова силна политическа проституция и преминавания от партия в партия.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#15] от "rodos":

  От ГЕРБ бяха заявили,че въпросните субсидии ще дарят за благотворителни цели.Та,въпроса ми е :Така ли ще е,или не??
  -------------------------

  Ти пък си мислиш, че под крилото им няма някоя "Асоциация" за борба с въшките, хлебарките или друга напаст, дето да ги преперат.......

  un buen dia empieza con un solo rayo
 25. 25 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  А, е, голема работа, е са ше излезе Цеци да обясни че не сме прави.
  Така де, ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ПОЛУЧВА ТЕЗ ПАРОЦИ, НАЛЕ!?!?!?
  ...
  Плюят в лицето на народа и никой не гъква, еееей...
  Овце сме и това си е.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 26. 26 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 1031 Весело

  Допълнителна държавна субсидия, те нещо свършили ли са, че и пари да им дават?

  Като е на загуба и му трябват дотации,що не го приватизирате парламентот,барабар с обитателите му?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 27. 27 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Партиите трябва да се издържат от членски внос .Колко ли партии ще останатв българското политическо пространство?На мен няма да ми липсват,въобще.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Кражби и далавери това е политическият ни елит .

 31. 31 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Утре може да са и 2,000 000 хе, хе!
  Помиярите без достойнство се продават за 30 сребърника и винаги вървят след мършата осигурена им от разбойниците!

  ура и да живей!!!
 32. 32 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  схема в която пари следват циркулиращи депутати, прави по изгодно партията да не е в парламента, вярно е че Атака и РЗС са пълни клоуни но това си е пладнешки грабеж

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 33. 33 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Добре де, някой може ли да ми обясни каква е целта на въпросната държавна сусидия за партия, която по груби сметки възлиза на над 12 хил. лева на месец на депутат? И това очевидно е извън разходите за този депутат в парламента.

 34. 34 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Това са 50 хиляди цигански гласа.....стигат да обърнат кантара в 3- 4 областни града !

 35. 35 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 816 Неутрално

  И докато ни занимават с одити гледайте как тихомълком ще подпишат за АЕЦ Белене. Внес Ив. Костов каза, че са предвидени около 2 милиарда за 2012, които може да са участието на държавата за изграждане на "малкия шлем".

 36. 36 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 859 Неутрално

  [quote#33:"gogo2011"]Добре де, някой може ли да ми обясни каква е целта на въпросната държавна сусидия за партия, която по груби сметки възлиза на над 12 хил. лева на месец на депутат?[/quote]
  Всеки може да обясни - целта е благоденствието на политиците. Т. к. определянето на доходите им и субсидиите на партиите им е в техни ръце, вземат от бюджета всичко, което си пожелаят. Изобщо те живеят в комунизма. А разни невежи разправят, че комунизма бил утопия.

 37. 37 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#8] от "latcho59":

  Ние в една и съща местност ли живеем ?

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 38. 38 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Като чета коментарите оставам с впечетлението, че съфорумците заобикалят основния проблем.

  "Според Закона за политическите партии тези формации, които са минали 1% на парламентарните избори, получават по 12 лв. на глас годишно."

  Парите се полагат НА ПАРТИИ И ФОРМАЦИИ с дял над 1%. Не се полагат на депутатите в Парламента. Тези средства се полагат и на непредставените парламентарно партии.
  Прехвърлянето на средства от една партия в друга си е чиста кражба на гласовете на населението. Това си е направо за прокуратурата.
  Хората са гласували за програмата на определена партия, а не за депутата - политическа проститутка. Отнемайки средствата от съответната партия се извършва политическа кражба. За какъв морал говорим в действията на тези политически търгаши?
  Купуването и продаването на гласове било престъпление.

  При 6,4 млн с право на глас и 50% активност, 1 % е 32 000 гласа, което е 2,4 депутата.
  Ако решиш да купиш цигански гласове ще ти са необходими около милион.
  Защо да го даваш при следната сметка:
  "Димитър Чукарски, който се разграничи от РЗС през март 2010 г., всъщност е декларирал принадлежност към ГЕРБ още от 1 януари 2010 г., заради което до 30 юни 2011 г. на управляващата партия са преведени допълнително 265 934 лв. за сметка на РЗС." - т.е за 18 месеца или по 15 000 на месец.
  За мандат от 60 месеца си е 900 000.
  За 2,4 депутата държавата отделя 2,2 млн.
  Защо да даваш пари за закупуване на множество гласове, като можеш да ги купиш накуп и то не с твои пари, а с тези на тези които са те избрали?
  Гадно, нагло, мръсно! Ако някой се сети за още някой епитет ще се съглася. Синът ми ще каже - повръщано!
  И това е нов морал!?!?

 39. 39 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#38] от "ПАСТОРА":Прав сте! Кога Янето окаше, па после и Сидеров, в този същия форум се скъсаха да ги бъзикат и да си упражняват остроумието на техен гръб и сега не вдяват. Люде какво да ги праиш....

  Sic transit..
 40. 40 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  Тези независими депутати приличат на кокошки, които, снасят златни яйца. А гебаджиите са разлигавени като малки деца, щото са разбогатяли като цигански барони от Катуница!!!

 41. 41 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Дами и господа, които гласувате с червено на моите думи,

  Защо обвинявате само ГЕРБ ?

  Моля, кажете кои са господата Върбанов, Чукарски и Тагарински.
  Тези, които вкараха в Парламента горната група не знаеха ли кои са ?
  Правителство на малцинството ползва всички предимства на РАЗГРАДЕНИЯТ двор.
  Кой разгради двора ?

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 42. 42 Профил на topado
  topado
  Рейтинг: 451 Гневно

  До коментар [#17] от "stedim":
  Че ГЕРБ най- нагло ни лъжат и крадат мисля става ясно на доста хора, но за жалост изглежда тези, на които ни е ясно ще трябва още дълго да ги търпим. Много заблудени, обаче, че ББ е "спасителя" на нацията обичат да ги лъжат и ще продължават да си гласуват за тях?!? А, що се отнася до пари за майчинство, здраве, наука, образование - това за тези профанизирани мутро-комунисти въобще не е въпрос подлежащ на обсъждане?!? Те нали лапат, какво са нъкакви си хорица...
  И тъжно и гневно!!!

 43. 43 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#24] от "rayo":

  Нищо не си мисля.Само напомням кой какво е казал!!!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 44. 44 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#18] от "Philip":


  До коментар [#19] от "ju.li":

  Въпроса ми е към ПП ГЕРБ и от тях очаквам отговор на въпроса?!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 45. 45 Профил на krokich
  krokich
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Предлагам като антикризисна мярка ГЕРБ да върне в бюджета парите от независимите депутати. Нека тези пари да отидат за лечение на деца, а не да се излагаме всяка година и да пращаме смс-и щото държавата ни била бедна. Или друго - може да се купи оборудване за някоя болница - поне да е знае, че с тях сме помогнали на някого.

 46. 46 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Ха, ха , какво толкоз сте се разкудкудякали? Ако независимите бяха бегали към БСП/СДС/ДСБ сега щеше да е тихо, нъл тъй?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 47. 47 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 458 Весело

  Много хейтъри са се струпали тук Късате се от завис и злоба...ще се поболеете ) за да бъде партията силна трябват средства...СДС, БСП, ДПС, НДСВ сучайно да са се отказвали от тези пари? Та сега искате единствената работеаща партия да се откаже?

 48. 48 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#3] от "Малката Пица":Ясно е за теб...и за мен.А за електората/матрияла/ това все още не е ясно и там е бедата ни.

 49. 49 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1416 Весело

  Чудя се защо завиждате на дупедатите...ами станете и вие бе, и хапвайте от държавната баница... Ааааа, забравих ВИЕ ИМАТЕ МОРАЛ и никога няма да се възползвате от държавата...сори...

  الرجل الكبير
 50. 50 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#47] от "yosuf":

  Въпросът не е в това, че партиите са си гласували едни субсидии, а в техния размер и в това, че субсидията трябва да е съгласно вота на гласувалите, когато един кандидат е избран с пропорционална листа. Ако вотът го е получил мажоритарно да си премества субсидията където пожелае........ всичко това са неуточнени положения в законите и те дразнят хората.
  20 милиона на година субсидия за партия е прекалено голямо разточителство в бедна страна като нашата.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#50] от "rayo":

  По принцип си прав, тук има голямо разточителство, но за това не е виновно ГЕРБ. А хората по това плюят. Не приемам, че човек може да се дразни от това. Ако тези хейтъри толкова ги е яд да си направят партия и да се борят за тези субсидии.

 53. 53 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 849 Неутрално

  формации, които са минали 1% на парламентарните избори, получават по 12 лв. на глас годишно.
  Така призивът "гласувайте",добива ново значение.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 54. 54 Профил на pepi1442
  pepi1442
  Рейтинг: 571 Неутрално

  за хероин да ги похарчат дано!

  dnevnik са част от статуквото!
 55. 55 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Това пренасочване е пряко нарушение волята на избирателите, но ГЕРБ понеже дойдоха на власт за да раздават справедливост, всичко си е в реда на нещата.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на Теодора
  Теодора
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Няма безплатен обяд. Същото се отнася и за парламентарната "независимост"

  http://antiideas.wordpress.com/
 58. 58 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#38:"ПАСТОРА"]Защо да даваш пари за закупуване на множество гласове, като можеш да ги купиш накуп и то не с твои пари, а с тези на тези които са те избрали?
  Гадно, нагло, мръсно! Ако някой се сети за още някой епитет ще се съглася[/quote]
  ++++Поздравления за коментара!
  Крайно време е да се намалят значително въпросните субсидии!

 59. 59 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#52:"yosuf"] тук има голямо разточителство, но за това не е виновно ГЕРБ[/quote]
  А кой гласува тези суми? Точно Гербавото мнозинство.

 60. 60 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#46] от "Курт Деликуртев":

  Въпросът не е кой към кого се е присламчил, а за неправомерното пренасочване на средства.

 61. 61 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 458 Весело

  Само за малко се навъртам тук...да ви питам нещо:
  Плюете ли?! Плюете ли? ) Голяма злоба ви тресе, затова сте такива неудачници.

 62. 62 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Когато "работодателите", които на практика са собственици на "предприятието" , през "куп за грош" назначават "кьораво, куцо и сакато" за работници и след това ги оставят на самотек, да си "развяват байрака" както искат, нищо добро не очаква нито предприятието, нито собствениците му!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#63:"liolio"]че търпи безпроблемно премиер като[/quote]

  ... СтаниСергей? Т.е. след Станишеф и магаре би играло по-добре като премиер!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 65. 65 Профил на Florentin
  Florentin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Б.Борисов едва не се разплаква от умиление когато разправя
  колко е трудно да се управлява в условията на световна криза и как хората трябва да го разберат защо няма пари за здравеопазване,за увеличението на пенсиите за наука и т.н.Много е интересно как ли би отговорил за разпределението на тези пари .Най вероятно отново ще са виновни предишните правителства които са го поставили при свършен факт.Съвършен демагог няма що.

 66. 66 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Усещам освен това, че некаде там се губат дваеесе и пет-шес стинки !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 67. 67 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Избори,
  пари,
  нови избори,
  пари прим....

 68. 68 Профил на m_m
  m_m
  Рейтинг: 8 Неутрално

  да правим реформи, за да оптимизираме системата и да не се харчат излишни пари, защото ги нямаме... хубаво

  обаче да се гълтат милиони от данъкоплатеца за 'предизборна кампания', която се състои от концерти, знаменца, балончета и тъпи предизборни диплянки на които има един нахилен малоумник и номера на бюлетината... ми да ги бяха дарили на синоптиците на БАН по-добро впечатление щяха да направят...

  дали българския избирател е толкова тъп и това очаква като кампания или просто се отчита дейност, не знам, но и в двата случая не желая моите данъци да бъдат прахосвани по този начин!

 69. 69 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Гневно

  Боко, КРАДИ ПО-МАЛКО, щото и чичо Сам ще те нарита в най-скоро време!!!

 70. 70 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Мутрите от това разбират - да изнудват, да крадат и грабят.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 71. 71 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Депутатите са хвани единия,удари другия.Всичко правят все в името на народа,но накрая същият този народ се оказва с чеп в дирника.

 72. 72 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 515 Неутрално

  След като няма пари за здравеопазване,наука, образование, пенсии нетрябва да има пари и за партийте. Които иска партия да плаща членски внос. Ми то така излиза, че всички сме партийни членове.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Поредната далавера на партията на професионалния рекетьор.
  Беше ми много неприятно да прочета, че моите данъци формират 20 000 лева държавна помощ за ГЕРБ, при това дори и да не гласувам за тях, част от парите за политическата сила за която съм гласувал пак ще спонсорират ББ ЕООД.

 75. 75 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ББ каза че ги били дарили тези пари

 76. 76 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 826 Неутрално

  30 сребърника на българските ЮДИ се равняват на 1 096 795 лв. за две години. Моралните щети и лъжите към избирателите много повече.Ще дойде ли време българинът да им потърси сметка и те да отговарят за предателството си?!
  Докога ще търпим тази компроментирала се политическа класа! Довела българите до безкрайна мизерия, липса на перспектива и старини без радост и удовлетворение от изминалия съзнателен живот, без препитание и с мизерни средства за съществуване!

  apoloniy
 77. 77 Профил на siskata_93
  siskata_93
  Рейтинг: 402 Весело

  хаха, изведнъж, ей така от нищото изскочи едно независимо милионче. а корабче плува ли?

 78. 78 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Както казваше Лютвито преди години "Ранъта прави борбъта!" а без парета при капитализЪма, каква ранъ , каква борбъ???

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 79. 79 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Далаверата е разяснена в параграф 4. Понеже сам неависим не мое да ползва мангите, включва се към някоя партия, парите отиват там, а на него му броят част от ПЛЯЧКАТА.
  При това печели и бонус. Като допринесъл към плячката, може пък да го добутат ди друг мандат или да му се отблагодарят с пост.

 80. 80 Профил на krraynov
  krraynov
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Абе ... защо трябва да има субсидии за партиите?

 81. 81 Профил на Christian Kolev
  Christian Kolev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#79] от "onufrij":

  Едва ли му броят процентче, по-скоро се "отблагодаряват" по други начини...

  Интересно все пак ще е да видим отчетче какво са свършили герберите с тези пари.

 82. 82 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Субсидиите за "партиите" са просто един от способите за грабеж чрез властта, то другарската измет по друг начин не може. Докато сме поробени от тях, ще ни дерат и точат, докато има.
  -----
  Послушни /и бъбриви/ роби, тази гнила власт се крепи на вас!

 83. 83 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Не знам дали разбирате, но това са нашите пари! Тия търгаши ни цицатвсеки по 548 лв на ден!
  Абсолютно неприемливо е партиите да се финансират от бюджета! Т.н."независими" народни представители го потвърждават. Политическото номадство се вихри и никоя политическа формация не желае да го зачертае, защото може би утре ще се възползва и тя от тия...
  НЕ НА ФИНАНСИРАНЕТО НА ПАРТИИТЕ ОТ БЮДЖЕТА!

 84. 84 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ма тия от Герб добре се облажват на държавната софра. Но народа си ги е избрал и затова ще им сърба попарата още доста време, докато оскотяването в милата ни татковина достигне чудовищни размери.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK