Нямаме 1 млрд. лева, за да вдигнем пенсиите с 10%, каза Менда Стоянова

 

© Георги Кожухаров

 За увеличението на всички пенсии с 10% догодина ще са необходими 1 милиард лева годишно. При сегашното състояние на икономиката не могат да се осигурят тези средства. Това каза днес председателят на парламентарната комисия по бюджет Менда Стоянова по БВР. Според нея приходната част на бюджета за следващата година е изчислена на консервативни принципи и ръст от 1%.


Също по БНР изпълнителният председател на Стопанската камара Божидар Данев заяви, че бюджетът за следващата година е твърде предпазлив. "Не са заложени средства за електронно правителство и не е ясно какво ще постигнат отделните министерства с предвидените средства за тях", посочи той.


"Целта на бюджета е супер - финансова стабилност, но ние не виждаме целите на министерствата - какво ще постигнат отделните министерства с тези средства, тъй като ние виждаме, че тези средства не намаляват към министерствата, няма на практика намаление на средствата за държавните структури", каза още Данев. Според него единственият начин за стабилизиране на бюджета на Националния осигурителен институт е едновременно постепенно увеличаване както на възрастта за пенсиониране, така и на осигурителния стаж. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (185)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1149 Весело

  Нямате го този милиард, защото не можете да си съберете данъците, госпожо! Като "свивате" постоянно базата за облагане, откъде, по дяволите ще ви дойдат приходите в бюджета? Кажете на своя финансов министър, че ножицата е хубаво нещо, ама то се използува главно за лентички за нови обекти, а не за "рязане" и затваряне на хиляди фирми, които бяха "гръбнакаът" на икономиката Апропо - имате покана от Берлускони за да си "ближете" раните от непохватните опити за реформи.

 2. 2 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Нека съкратим броя на депутатите в Народното събрание! Това би била най-позитивната антикризисна мярка на сегашното правителство, тъй като от нея няма да пострадат нито работодателите, нито работниците. За пример - Германия има над 80 милиона жители, а в парламента те са представени от 622 депутата, което прави 0,0000077 депутата на глава от населението. България има население от 7 милиона и 240 депутата в парламента = 0,000034 депутата на глава от населението - тоест 4,5 пъти повече депутати на глава от населението, отколкото Германия. А къде е смисълът в това?

  Присъединете се:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=114899288550345

 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Отгоре погледнато е така.
  Отдолу погледнато - свитото потребление ще фалира голям брой малки фирми.Борсата ще ги поеме ли?От друга ктрана - ще така ще намалеят бъдещите пенсии.
  Да се разкрият още бюра по труда ?

 4. 4 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Тази комунистическа другарка се опитва да ни хваща за слушатели

 5. 5 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  Да погледнем към МВР Там на 30 % да орежем,може да обезпечим пенсионната реформа. или здравно осигурителната. по изобр.

  и най-умният си е малко прост....
 6. 6 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#2] от "schleimer": То популизмът край няма И Сидеров по същият начин бори криминалната престъпност

  Като си толкоз мераклия да намалиш състава на НС (което не е лоша идея по принцип) е добре да съчетаеш формата със съдържанието Народните представители са там,не само за да гласуват в пленарна зала законите,но имат и други функции,като: контрол над изпълнителната власт, среща с избиратели, лобисти, контакти с чуждестранни представители Един 60-членен парламент трудно може да изпълни всички тези функции За целта има раздел в правото: КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО

  и най-умният си е малко прост....
 7. 7 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Имаси хас ..менТАТА, проспала скромните доходи на една циганска МУТРА,като шеф в Пловдив ,да наруши бюджета, съставен от групата на МУТРАТА, да отдели мангизи - за пенсионерите ..
  Само така Мента.... Дали разбираш падението си ????
  Кога започват грандиозните строежи на нови стадиони ?? Пари за тях - знаем , че има ..) А корпоративния данък /печалба/, още ли е НУЛЕВ на ЛУК-ойл ..???

  BIG AL
 8. 8 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Нямаме 1 млрд. лева, за да вдигнем пенсиите с 10%, каза Менда Стоянова
  ===================================
  Хайде де нямате !!!
  Я резнете бюджета на МВР както го направиха Румънците а след това намалете пенсийте на всички БКП както го правят в Унгария те и без това цял живот са се борили за равенство и братство и направо си е грехота да им се строши харъра

  http://bnt.bg/bg/news/view/57965/chistka_v_rumynskoto_mvr

  Румъния започва мащабна чистка и реформа на вътрешното си министерство. 10 000 полицаи ще бъдат уволнени заради липса на подготовка и професионализъм. Това съобщи вътрешният министър Траян Игас.

  Съкращенията ще бъдат извършени до началото на октомври. Според румънския министър на вътрешните работи през последните години 20 000 служители на министерството, главно полицаи, са били назначени с връзки. В същото време много от работещите в министерството нямат необходимото образование за постовете, които заемат.

  http://www.standartnews.com/svyat/ungariya_reje_pensiite_na_komunistite-120618.html

  Будапеща. Повече от 20 години след падането на комунизма в Унгария местният парламент обмисля да ореже пенсиите на управлявалите по време на диктатурата, съобщи Асошиейтед прес.


  Тези пенсии често са много по-високи от средната за страната, която е в размер на 300 евро. Това се дължи на високите заплати, които апаратчиците са си уреждали.

  Депутати от управляващата дясна партия "Фидес" заявиха, че са за налагане на "репарационен данък" върху пенсиите на хиляди бивши чиновници от Унгарската социалистическа работническа партия (УСРП), която управляваше страната през по-голямата част от комунистическия период, завършил през 1990 г. Други парламентарно представени партии искат да се преизчислят индивидуалните пенсии, за да се извадят от тях заплащанията за политическа дейност.

  Депутати от четири от петте парламентарни сили се срещнаха, за да съгласуват предложенията си и се споразумяха пенсиите на бившите комунисти да не се намаляват под нивото на минималния стандарт на живот. От срещата отсъстваше само Унгарската социалистическа партия, която е приемник на УСРП. Очаква се проектозаконът да бъде изготвен до две седмици.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 9. 9 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Е как хем според Дянков още през 2010 сме били излезли от криза, което ако не беше станало той щеше да си подаде оставката, хем управляващите пак не се справят с управлението!?

 10. 10 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Менда Стоянова, шеф на НАП Пловдив 2000-2006-та.
  Защо никой не пита Менда за Киро Циганина? Колко пъти е проверяван, какви данъци е платил? Проверяван ли е въобще?

 11. 11 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Мутрите не са свикнали да дават - те знаят само да взимат.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 12. 12 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 877 Неутрално

  единственият начин за стабилизиране на бюджета на Националния осигурителен институт е едновременно постепенно увеличаване както на възрастта за пенсиониране, така и на осигурителния стаж

  Глупости на търкалета.Нищо не може да стабилизира пенсионната система,защото тя като математически модел може да съществува само на принципа на пирамидата.Много внасящи на входа-малко получаващи на изхода.В момента пирамидата бавно и сигурно се обръща с върха надолу.А това е началото на края и.Защото балъците ще се усетят,че осигурителния стаж и възраст ще прехвърлят евентуалната продължителност на живота им.И 4 десетилетия тръскат джоба им за алилуя.И ще спрат да плащат.Или ще трябва да обявят осигуровките за данъци,каквито са те всъщност.

 13. 13 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Изровете петте милиарда, заровени между София и Перник.

 14. 14 Профил на alterego222
  alterego222
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Разкарайте раздутата администрация.
  Намалете броя на депутатите
  Инвестирайте в електронно правителство
  Усвоявайте по-добре еврофондовете
  Направете ефективна съдебна система и вземете парите на незаконно забогателите
  Облекчете бизнеса - колкото повече работи, толкова повече печели, толкова по-големи данъци плаща


  Има и още точки, ама на някой май му отърва да не изпълнява и тези. Защото тогава нещата ще са честни, а пишман бизнесмените ни не са свикнали на такива правила...

 15. 15 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ами излишните милиционери ни струват 200-300 милиона годишно. За последните 10 години това са 2-3 милиарда. Ако тия пари бяха инвестирани сега могистралите щяха да са готови и икономиката щеше да е живнала и да има повече пари. Паразитизмът в силовите министерства просто изтощава България от десетилетия.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 16. 16 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#6] от "kardinalat":

  Ама те половината от депутатите нямат никаква изява през целия си мандат. Попаднали са вътре случайно, не участват в никакви комисии, дори рядко ходят на заседания. Или ще кажеш, че не е така? Аз предлагам само, след като същите тези депутати ни говорят за кризи, поради които не можели да вдигнат пенсиите и учителските заплати, да вземат да направят нещо, от което нито един българин няма да пострада: да съкратят разходите в Парламента. Един вид пример да дадат, сещаш ли се? Не виждам, кое му е популисткото на това предложение. Аз не карам хората да гласуват за мен, обещавайки им същевременно, че ще съкратя депутатите и така ще реша всички проблеми в икономиката на страната. Само предлагам мярка, която е логична и ще се отрази положително. Това е.

 17. 17 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#8] от "Танас": Като член на Социалистическата партия съм с 2-те ръце за орязване на добавките на функционерите,работили в партийният апарат на Партията-Държава Страхувам се,че управляващото 'ДЯСНО' правителство няма да предложи подобон нещо

  Не върви синове, дъщери, внуци и племеници на подобни функционери да развалят рахатлъка на родителите си Все пак семейството е основна градивна единица на обществото и база на десните политически ценностти

  и най-умният си е малко прост....
 18. 18 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#16] от "schleimer": Пич, не оспорвам заключенията ти към немалка част от парламентаристите. НО НЕКА НЕ БЪРКАМЕ ЛИЧНОСТТИТЕ С ИНСТИТУЦИЯТА тази болшевишка постановка я платихме скъпо

  Функционалният анализ сочи,че минималният праг при конституционните задължения на НС и населението на страната е 180.

  Нека заради мръсната вода,да не изхвърляме и бебето от легена

  и най-умният си е малко прост....
 19. 19 Профил на hammer
  hammer
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#6] от "kardinalat": Депутатите трябва да са по-малко,а да работят повече.Сега основното им място за "работа" е Радисън и други богоугодни заведения с корупционна атмосфера.

  И левите,и десните фанатици са вредни.Но са безвредни в сравнение с гербаджиите.
 20. 20 Профил на mijqtovic
  mijqtovic
  Рейтинг: 388 Разстроено

  До някъде е разбираемо че е криза-да така е!Че Европа продължава да затъва в собственият си капан но едно определоно не ми дава мира -ЗАЩО НАЙ-БЕДНИЯТ НАРОД В ЕВРОПА ЩЕ ПЛАЩА ЗА ДЪЛГОВЕТЕ НА ОНИЯ БОГАТИ СТРАНИ и нашият народ ще мизерства с парченца от пенсии по 50-60 евра и заплати от по 150-250 евра и кой ще ги накаже тия големите със соц пенсии от по 500 евра и мин заплати от по900 евра

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5758 Гневно

  МЕНДИЧКА да си спомни кирето и да знае , че пенсиите са толкова малки заради ТАКИВА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ КАТО НЕЯ ЛИЧНО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#19] от "hammer": Липсата на политическа култура и познаване на механизмите на парламентарната демокрация ни излизат скъпо

  Иди погледай някой и друг месец фунционирането на подобни институции в САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Италия, Франция, Испания, Япония - и ще се убедиш че разликите не са толкова много.

  Комично е нашето мислене - хем да са 60 души, хем по 6 часа да гласуват в пленарна зала, хем по 8 да имат комисии. Да са нон стоп на разположение на избирателите и да търчат по администрацията за контрол и изпълнение на проблемите на избирателите (тоест НАС). ВСИЧКО Е СУПЕР,АМА НЯМА КАК ДА СТАНЕ

  сравни работното време на администрацията с графика на пленарните заседание и тези на комисиите Нека като пишем или плещим да мислим възможно ли е Иначе и аз искам мир на Земята, любов между хората и благоденствие за всички ама на сутринта се будя....

  и най-умният си е малко прост....
 23. 23 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#17] от "kardinalat":
  Честно казано нема лево, нема десно а на наш Боце ще му стане тесно, защото НОИ отдавна е фалирал и все повече се преразпределя от бюджета а и след Коледата по Нова година Дянков ще мине със сурвакницата а после не се знае може да ходят при Берлускони да цакат сантасе ?


  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 24. 24 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#18] от "kardinalat":

  180 би било постижение все пак. 60 депутатски заплати (и други разходи) биха могли да издържат цяло едно училище. А както Тиквата казва - по време на кризата всеки лев е важен, всяка стъпка в посока съкращаване на разходи е от значение

  А знаете ли, колко хора седят и по цял ден хранят животни във Фейсбук и си бъркат в носа в Изпълнителна агенция "Атомобилна администрациа"? Докато аз чакам 1 месец за подпис на една страничка, което в нормалните държави с по-малка администрация се чака 2 часа!!! Това не е преувеличение. Опитайте, да регистрирате чисто ново ПС, за което няма национално или ЕО типово одобрение. Ще видите, за какво иде реч. Та - можем да продължим със съкращенията.

 25. 25 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  От къде да събере пари държавата, след като НАП-аджийските шефове прикриват и са поставили чадър за крадци и престъпници като Киро Циганина от Катуница?

 26. 26 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#23] от "Танас": Ще имаме удоволствието да гледаме как Борисов ще сурувака МВР и службите Тази пиеса отсега ще грабне номинациите за АСКЕР на годината

  за сведение: да се готвим за пенсиониране при навършване на 67 години и 40 години трудов/осигурителен стаж

  а за Дянков - 20 години на България и вирви на финансови министри. Не че неможеше да са и по добри, но никой не сгафи фатално. Никога не бих гласувал за Дянков, но това незначи че не е добър професионалист. При такъв премиер, и при колега като Цветанов - се справя повече от добре

  и най-умният си е малко прост....
 27. 27 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#2] от "schleimer":
  А пък според Конституцията от 1971 г. имахме 400 депутати, някой тогава мислил ли е, че ако съкратим броя им, ще се вдигнат пенсиите??!? Не, разбира се, защото не това е главният проблем, издръжката на НС е нищожно перо и в сегашния бюджет…

 28. 28 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#24] от "schleimer": За ИА 'АА' можем да пишем с часове И мен заради ч подписа ме караха да ходя на място. Не им стига подписат на изпалнителният директор в оригинал,ами и председателя на съвета на директорите трябвало също

  В областта на абсурдите сме на едно от челните места там са резервите на бюджета!

  и най-умният си е малко прост....
 29. 29 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Бих посочила два източника на г-жа Стоянова и тя може да ги препоръча на финансовия екип на правителството: държавните служители да си поемат личните осигуровки като всички работещи , а не от нашите данъци и най-сетне да се справят със събирането на невненеси осугировки от некоректни работодатели. Не може след 40 години трудов стаж с редовно внасяни осигуровки аз и такива като мен да бъдат наказвани заради некоректни платци. Ако г-н Дянков наистина работи за дясна политика да го покаже с действията си - не може с полумерки от времето на социализЪма като увеличаване на мин.заплата и на най-ниските пенсии да твърдиш, че провеждаш дясна политика.

 30. 30 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#27] от "stefanvent":

  Няма да решим всички проблеми. Но една такава стъпка би имала положителен ефект. Мъничък, но все пак положителен. По-добре, отколкото цял живот да си блъскаме главата в търсене на гениалната стъпка, която ще реши всички проблеми изведнъж. Може би, защото такава стъпка просто не съществува и ще си останем цял живот в чакане на светлото бъдеще, демокрацията, края на прехода, кризата и тн. Кой знае А това с безделниците-депутати е само началото. Както вече споменах, в държавната администрация има ХИЛЯДИ, които получават заплати за спане подобряване на рекорди във Фейсбук. Нали уж реформи щяха да правят вашите любимци - гербери?

 31. 31 Профил на alterego222
  alterego222
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А, и още нещо.... премахнете финансирането на партии. Нека се издържат от членски внос. Няма нужда да плащаме за конгреси, семинари и разни други безсмислени мероприятия, на които партийните членове само безделничат....

 32. 32 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 442 Весело

  богати банки бедно население това е рецептата.какъв е този популизъм какви 5 лева

 33. 33 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#28] от "kardinalat":

  За АДР на чисто ново ПС също се чака 1 месец. Това в Румъния става за 2 часа. А, да, освен това трябва да отида, да си получа документа лично. Тоест - да дам 150 лева за бензин, за да получа един лист А4... Намираш ли това за нормално? След като герберчетата не искат, да направят нещо по въпроса, нека съкратим герберчетата, това е идеята.

 34. 34 Профил на petzel
  petzel
  Рейтинг: 8 Гневно

  Како МЕНТО,като няма пари дайте от вашите 22 години крадохте и пак се не се наплюскахте ,що то сте от котилото на извергите дето управляваха,жалки отрепки на обществото такиви ни управляват.ЖАЛКО ЗА ХОРАТА КОИТО СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.

 35. 35 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#33] от "schleimer": Последното се решава на избори

  а за А4 - няма какво да изкоментирам. на 100 % е така.

  и най-умният си е малко прост....
 36. 36 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#30] от "schleimer":
  Замазвате очите на хората с тези предложения. Положителен ефект би имало въвеждането на силно прогресивно подоходно облагане, с акцент върху богаташите. Иначе цял живот ще сме си бедни и дрипави, но пък финансови отличници! Не звучи ли гордо??

 37. 37 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  пък какво име има тази да се смееш ли да плачеш ли.

 38. 38 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Икономическата политика на Боко, Флик и компания от 2 и повече години насам е целенасоченото унищожаване на малкия, средния бизнес, дребните и средни земеделски производители. Заедно с това тя е един вид геноцид върху нацията!
  "Аз ще режа лентички-вие гладувайте и мрете".
  То освен магистрали, ще трябва да има и кой да пътува по тях.
  Очерта се една облигархична, неофеодална структура, която е захапала българския народ за гушата и не му дава да мръдне.
  А пък ние се смеем на гърците - смеем се ама спрямо тях сме нещастни, озлобени, изгърбени и подмазващи се типове, които гледат към бащицата да му подхвърли комат хляб.
  Ужас и горко ни!

  ура и да живей!!!
 39. 39 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Менда приличате много на моята бивша преподавателка по финанси и за това ще си направя труда да поразмишлявам.
  Милиарда, според вшите сметки подозираме че е скрит в пословицата:
  "На гол тумбак десет реда магистрали."

 40. 40 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  До коментар [#6] от "kardinalat":

  Израел- Население — 6 780 000, 120 депутати
  Не ти ли харесва?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 41. 41 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1040 Гневно

  До коментар [#18] от "kardinalat":
  Що се правиш на разсеян, става дума точно за корумпираната и нагла псевдо-специалистка специализирала се в Пловдив да обслужва "крупни бизнесмени" срещу заплащане/ на това му казваха май по-иначе/, като свинаря герков и киро циганина, които са завлекли именно бюджета със десетки милиони, а икономическите вреди, които са нанесли на държавата, са стотици милиони...

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 42. 42 Профил на prim
  prim
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Е как така няма 1 милиард.Та нали финансовата глава на България казва ,че в условията на криза нашата родина има наи стабилната икономика в Европа..

 43. 43 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Седерастите да внимават, че депутатите станат ли по-малко, ще пеят "Минава, големият кораб минава…"

 44. 44 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  До коментар [#39] от "xalikarans":


  [quote#39:"xalikarans"]"На гол тумбак десет реда магистрали." [/quote]

  Стига с тези глупости на търкалета,измислени от не до там умния Станишев!Асфалт не се яде!Много умно,няма що!
  Парите за магистрали са от Брюксел,а от там,и дума не дават,да се дават за пенсии!Сигурно са по-глупави от вас!Като нямаме 1 мрд за вдигане на пенсиите,ПРОСТО НЯМА ДА СЕ ВДИГАТ!ТОЛКОВА Е ПРОСТО!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 45. 45 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  До коментар [#5] от "kardinalat":

  30% е малко. Някъде прочетох, че имаме към 600 полицаи на 100 х. души от населението. В нормалните държави са около 200.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 46. 46 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#36] от "stefanvent":

  Кои са "богаташите" ?
  За вас са всички с над 2000 лв доход от заплата, Говорим за заплата, понеже в най-високите ставки ще влязат всички с 2000 лв. При 30% осигуровки, колко трябва да е общата данъчно-осигурителна тежест ? На 60-70% става ли ? За какъв чеп неземен тия хора въобще ще работят ?

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 47. 47 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  Яааа! Менда днес коментирала бюЖета, пък аз съм го пропуснал ))) Който я е чул, ще ме разбере ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 48. 48 Профил на stojmenova
  stojmenova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не би трябвало да има по-малка пенсия от 300лв., каквато и да е тя! За да има е добре да не се увеличават на бившите милиционери, те какъв принос имат към националния вътрешен продукт ? С доносите си, дали са помогнали за ръстта на икономиката ни ? Защо всички пенсии трябва да се вдигат с 10%. Значи лекари, мед. сестри , учителил блъскали по 40 години получават мизерни 250-300лв., нашето общество трябва да се засрами и задължително трябва да увелилчи пенсиите на тези истински българи , а не на някакви си параноясали нищо не работили през целия си живот чичковци- топачи и писачи живяли от труповете на интелигенцията на България ! Срамота е !

 49. 49 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#36] от "stefanvent":

  Нали, а после - направо връщаме Комунизма... какъв точно ще е положителният ефект от прогресивното облагане? Изкуствено изравняване на доходите без значение от образователен ценз и предприемачески усет, което след време ще убие желанието за работа и развитие на хората. Просто проверете колко германци си стоят с години на социални помощи по логиката: без да работя получавам минимум 600 евро, ако започна работата, която ми предлагат ще получавам чисто 1000. Тогава защо да работя?
  Това, което предлагате може да стане след много години, когато/ако държавата ни стане много богата като Белгия или Швеция например. Когато хората започнат да получават толкова много пари, че данъците, които плащат да не им правят впечатление.

 50. 50 Профил на petromaks
  petromaks
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ,, България може,, Девиза на управляващите с който дойдоха на власт.Но се разбра ,че те не могат или не искат да изпълнят предизборните си обещания. А на лъжата краката са къси. Идват нови избори.

 51. 51 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тук не става дума само за пенсионерите ..Става дума заедна стара , стара комуно практика- дръж хората , народа , гражданите на ръба на мизерията, на оцеляването ..Когато всеки ден мислят за ТОВА , те няма да могат да мислят за по -важните неща в живота- ЗАЩО ТОШО ни управлява или защо една МУТРА е начело на България в 2011 година ?? Смачквай ВСЕКИ , които може да изплува и стане "средна" класа..Тя, тази класа вече НЕ се подчинява безпрекословно на управляващите ..Тя има финансите и силите да ПРОТЕСТИРА , стачкува , избира и сменя властващите- защото е силна финансово и не и пука -от ЗАПЛАТИТЕ или пенсиите, "давани" от управляващите.. Това е цялата философия на комунизма - философията на страха , подчинението ,съчетано със средствата на органите на властта- полиция, прокуратура, пандиз и т.н. ...
  С две думи - СЕГА пак имаме грижи за репресивните органи - полиция , прокуратура и т.н. и мачкане на стремящите се към финансово свобода , необвързаност , независимост -граждани ...
  Съдебните такси например- нарастват 5-10 пъти , акцизите- също , замразяване на пенсии и заплати, вдигане на осигурителни прагове и т.н...ВАЖНО е да не можеш да изплуваш НАД мизерията и да не можеш да псуваш свободно- мутрите на власт..Да те е страх и да им ръкопляскаш..) Това е ...Това е научено вече от мутрите на власт..Искат да са вечни ..Няма да стане..)))

  BIG AL
 52. 52 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  [quote#47:"ь"]Яааа! Менда днес коментирала бюЖета, пък аз съм го пропуснал ))) Който я е чул, ще ме разбере )) [/quote]

  Ти се смееш, но онзи ден по телевизора и Орешарски се изпусна (явно по навик от базици и подигравки) и на няколко пъти говори за бюЖет. Нещо като Наталия Симеонова и Умре от любов

  Менда няма я коментирам, щото ме е срам и възпитанието изисква да не псувам.

 53. 53 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  За увеличението на всички пенсии с 10% догодина ще са необходими 1 милиард лева годишно.
  ---------------------------------
  Ми като нямате що ще увеличавате всички пенсии?!? Увеличете онези, мизерните - дето са и под прага на бедността. Ще увеличавате и пенсията на някой шапкар дето цял живот си е клатил краката в нищоправене, що - да не го засегнете, айде нема нужда. Те и сега пак си живуркат по-добре от някой дето е бачкал като идиот, за да получава сега милостинята, която наричате пенсия.
  А въпросната другарка от статията заслужава на старини да стигне да живее с една такава " пенсия ", която сега много и се свиди да увеличи, и която пак ще и е много предвид некадърността и лъснала покрай катунишкия отпадък, Киро мангала.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 54. 54 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#52] от "Мария Антоанета": Дръж се на ниво! Точно пък заради Менда, в никакъв случай не подлагай възпитанието си на изпитание! "Ти псуването го остави на нас" Мама им красива

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 55. 55 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Гневно

  УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ

  От лъжи
  гъмжи!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 56. 56 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Аха, нямат един милиард лева. Ами 2 милиона българи живеят в чужбиона и ги имат тия пари. Защо не поискате от тях?

  Любомир
 57. 57 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#40] от "etkata": И заседания на сесии от по 2 седмици на 3 месеца плюс 2 седмици заседание на комисиите на Кнесета без пленарни заседания

  Добре би било,когато се коментира някоя тема да има поне минимума информация за обективен анализ

  и най-умният си е малко прост....
 58. 58 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#45] от "etkata": Недостиг на информация и неправилна трактовка

  30 000 са полицаите от охранителна полиция, жандармерията и специализираните дирекции

  и най-умният си е малко прост....
 59. 59 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Любопитно ми е как държава, която се нарежда между Беларус и Казахстан по GDP - per capita (PPP), иска да има каквито и да е било нормални пенсии.
  А като сложим и застарялото население...
  С икономии и еквилибристика (прехвърляне на средства от едно на друго място) тази работа няма да стане.
  Ако не развиете някакво производство с висока добавена стойност, самото ви физическо оцеляване може да стане проблем в близко бъдеще. ЕС е на практика фалирало и не очаквайте помощ от там.

  "Да, България"
 60. 60 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#41] от "appen13": Коментарите на Менда Стоянова не са основание за изводи относно структурата и фунционирането на парламентарната система

  Хайде този болшевишки анализ да го оставим в историята Особено, когато го ползват хора деклариращи демократични ценностти

  и най-умният си е малко прост....
 61. 61 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Що пък ги нямате тия един милиард лева? Просто закривате МВР и всички ще бъдат щастливи...

 62. 62 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Средната пенсия в България е около 200-220 лв. Едно умеличение с 10% ще тлябват около 650 млн., а не 1 млрд.
  Проблемът при пенсиите, че когато ги даваш няма какво да откраднеш. Затова сега наблагаме на магистралите, където може да се краде като за световно!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 63. 63 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем.

 64. 64 Профил на ovi
  ovi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До лз 2,
  Първо Никой , а най малко ЕС дава парите за строителство на магистрали.
  След построяването им и одобрение за качество и необходимост , те плащат между 70-80% от стойността им. Останалото се поема от Държавния бюджет.
  Второ:
  Осигурявам се на максимално осигурителен доход.
  След време идва друг М-р Председател или друга Севда Стоянова, която ще ми обясни , че няма пари в пенсионният фонд или бюджета , за да получа пенсията , която съм си заработил.
  Е, толкова ли за глупав ме имате , че още сега не накарам работодателя си , да получавам минимална заплата, като парите за осигуряване по действителна заплата няма да ги обърна във валута и да ги дам на депозит в някиоя банка?
  Севда стоянова тогава- няма да ми пука.
  Действително пенсия под 300 лв. не трябва да има. Но...ю
  Ако не се увеличат всички пенсии с еднакъв процент освен горенаписаното , няма да се увеличи и потреблението, което е жизнено необходимо.
  С по малка пенсия , ще си плащаш само необходиитеразходи , с по висока, ще потребяваш повече.
  С равни пенсии-по горният вариант.

 65. 65 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  [quote#58:"kardinalat"]30 000 са полицаите от охранителна полиция[/quote]
  Значи не 600, а 400 на 100 х.души! Малко ли са?

  [quote#57:"kardinalat"]И заседания на сесии от по 2 седмици на 3 месеца плюс 2 седмици заседание на комисиите на Кнесета без пленарни заседания [/quote]
  не ме интересува по колко работят израелците, държавата им е подредена. Но да те попитам, защо нашия парламент да не е с 120 души, които да работят по 8 часа, като всички нас? Празните зали не си ли го виждал или заседанията им от по 5-10 минути. Не ме карай да гледам сега колко от тях са в комисии. Останалите са пълнеж от послушковци

  Вярно, че инфото ми недостига, готова съм да приема опровержението

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 66. 66 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Проблемът не е в Парите , а в Политиките . С "индустрия" от баничари и дограмаджии , Бюджет не се пълни ...

 67. 67 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#60] от "kardinalat":
  Ако имаш предвид мента стоянова с купения си с червени пари депутатски мандат /парите на свинаря гергов/, то по-вярното определение е криминално-корупционни ценности, нека бъдем коректни в определенията си....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 68. 68 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#48] от "stojmenova":
  [quote#48:"stojmenova"]
  Не би трябвало да има по-малка пенсия от 300лв., каквато и да е тя![/quote]
  Не,има значение КАКВА ТЯ Е! Т.нар "социални пенсии" трябва да минат в историята,поне на този етап! Защото не поддържат ЕЛЕМЕНТАРНАТА морална справедливост.Защото огромна част от трудовия им живот е минал в цоциализъма.Когато, всеки желаещ да работи имаше осигурено място.Майка ми почина на 75,бог да я прости,и цял живот е била учителка.В резултат тя до последния си ден,взимаше пенсия колкото майката на един/бивш/колега,която щял живот си е клатила краката,щото мъжа и/тракторист/е взимал 300 лв.на онова време.И енергийни,и вдовишки,и всякакви добавки,и накрая се оказва,че майка ми има по-малък принос от тази лелка.Осигурителната система,доколкото може да просъществува още 10-15 година,трябва да е според приноса,а не според бедността.Как иначе да бъдат стимулирани хората да внасят,като увеличението е ВИНАГИ само за най-ниските пенсии- вкл.и социалните.Иначе аз по принцип съм против т.нар.разходно-покривна система,която осигурява сегашните пенсионери за сметка на сега работещите,а сега работещите сега-ако изобщо доживеят да се пенсионират-я има НОИ,я няма...

 69. 69 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 549 Неутрално

  и банките да дават кредити на 3-4% няма да са на печалба
  дьржавата с 10% даньци няма приходи в бюджета а фирмите внасят в банките печалбата си от заплатите която раздава дьржавата на администрациа за пенсии и социални деиности

 70. 70 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#62] от "др. Иванов":
  Тъй като пенсиите се вдигат от 01.07 то сумата става около 300 млн.

 71. 71 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#44] от "lz2":Тогава къде е фискалния резерв бе тъп гербераст,нали з атези магистрали го издухаха,кат си толкова отворен кажи колко средства са дошли от Евросъюза по тези програми и колко от тях са възстановени във резерва.Такива като Мента Стоянова Симеон Дянков и такива като теб лъжат нагло и безпардонно лъжат народа си лъжат и европа за сметка на шепа олигарси,новата смяна обогатяващи се

 72. 72 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Увеличение на пенсиите от 1-ви юли струва по груби сметки някъде 360 млн.

 73. 73 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Пари няма! Няма и да има!
  Не искам да съм черен пророк, но с бездействията на това правителство скоро ще е колапса на системата .
  Още когато 2009 Дянков отказа плащанията към фирмите бе поставено началото на падението. Дори изнудването с 10 % не помогна. Рязкото увеличаване на междуфирмената задлъжнялост предизвикват рецесия. Банките не се интересуват дали Дянков плаща.
  Пицаджийския балансиран бюджет бе разбалансиран още след 4 месеца.
  Следващия бе оптимистичен и Дянков няколко пъти изпроводи кризата. Бе обещал да си подаде оставката ако 2010 не излезем от кризата.
  Като времена мярка за 2010 бизнеса пое 2 от първите 3 болнични. Антикризисната мярка ще прескочи и в 2012г.
  Сега имаме проекто бюджет на отчаянието и Дянков пак заложи мястото си.
  Почти съм сигурен, че няма да го направи. Не може да се вярва на човек, който се отказва от подписа си и то по абсолютно недостоен начин.
  След спешната помощ, зърнопроизводителите, БДЖ, БАН, полицаите и пенсионерите ще последват и други.
  Спасението на нарцистичното правителство изтръгнало миналите избори е в увеличаване на дълга и поемане по пътя на Гърция.
  Това правителство "може да прави избори", но не може да прави пари.

 74. 74 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 549 Неутрално

  дьржавата като вдигне даньците парите дето ги дава на администрациата които се харчат от хората ще се врьщат отново в администрациата и ще има за пенсии и социални деиности

 75. 75 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  така се строи Тиквокрацията - втори стадий, но пък вече метастази по целият държавен организъм...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 76. 76 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#27] от "stefanvent":

  А пък според Конституцията от 1971 г. имахме 400 депутати, някой тогава мислил ли е, че ако съкратим броя им, ще се вдигнат пенсиите??!? Не, разбира се, защото не това е главният проблем, издръжката на НС е нищожно перо и в сегашния бюджет…

  Само че пропускаш важната подробност, че това са хора, които са отивали за няколко дни в София с обществен транспорт, след приключване на сесията, която е била няколко дни са се прибирали пак с обществен транспорт и са продължавали работата си. Така че заблуждаваш за НС по времето на соца! Не са получавали придобивки и са били хора с висок обществен престиж - например герои на труда. Разликата между сегашните ни НС и тогавашните е огромна!

  нели ангелова
 77. 77 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#6] от "kardinalat":

  Защо говорите глупости. Какво може неукия депутат от ГЕРБ Даниел Георгиев? Хлапе на 33 години с диплома 3.67 ще кове законите.

 78. 78 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Ще кажа просто: "Мам.а ви!"

 79. 79 Профил на avstralopitek
  avstralopitek
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#10] от "diegos":

  Тая шунда е поредната гербова отрепка,след Желева,цачева и тям подобна паплач.

 80. 80 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Добре, Менда. Няма пари за 10%-но повишение на пенсиите. Кучета ги яли пенсионерите! Вярно, обещавахте го многократно предизборно, но-о-о, явно освен ония неблагодарници, Костов, Станишев и Сие, и световните сили са срещу желанията ви. Дай нещо по-просто. Кажи сега, за колко стадиона има пари. За колко "Лувъра", за колко "Берое"-та и т.н. Не се притеснявай за пенсионерите,бе Менда, я ги виж, всичките са с наднормено тегло. Кой умре, умре, кой оцелее - здрав като фидосо..., пардон като фиданка!

 81. 81 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Тая сутрин един човек, на който силно му вярвам, каза, че годишно около 5 милиарда потъват в джобовете на червените барони. Тая Шмента, та и цялата псевдо политическа класа, защитават именно тази върхушка. Пари има достатъчно, защото никой не може да ме убеди, че при тези мизерни пенсии и заплати не остават достатъчно - просто изтичат към правилнте хора.

 82. 82 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#44] от "lz2":
  Е има и по-просто решение от това! Като не можете да осигурите среда за развитие на България и от там да се решават и социалните проблеми на страната се измитайте от властта! Толкова е просто!

 83. 83 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Прощавай, Менда, но да допълня и аз веднъж. Добре изглеждаш на снимката. Абе, позагладила си косъма. Ти, като данъчен инспектор изглеждаше много по-зле, но сега си понапълнила бузките. Хей, внимавай, че то депутатския живот е пълен с холестерол!

 84. 84 Профил на lili55555
  lili55555
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дали Менда може да смята- 2,5 млн пенсионери х 400 лв. средно за една пенсия-това са 1 млрд. лева пенсии, а 10 % са 100 млн. лева необхидими за увеличение. Но... ако на 240 депунати от ВНС се спрат добавските към заплатите-16500 лв. и средно 1000 лв. за гориво, това прави 624х. лева икономия, която ще осигури 25% увеличение на пенсиите, а не 10%.Да, ама не им харесва така......

 85. 85 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Именно тази разлика между това което реално се случва и което вие подсъзнателно чувствате и начина по който информацията за случващото се, се изкривява от медиите и ви се поднася, готова смляна и с грижливо оформени заключения, именно тя е причина много хора да не могат да се ориентират правилно в заобикалящият ги свят, да се чувстват объркани, изгубени, да изпадат в апатия и стрес. На вас вие отнета възможността да осмисляте самостоятелно случващото се, вие сте обект на насаждане на готови заключения влизащи в разрез с усещането ви за истинност и справедливост.
  Тази книга, ще ви отведе в скритата реалност, реалността която не е допускана в медийното пространство, реалността неудобна и подтискана от пропагандната машина, ще ви отведе в Апокрифната реалност. Разбира се, аз не бих могъл да претендирам, че това е и вашата реалност, всеки има свое собствено светоусещане, но ако чувствате написаното по-близо до вас отколкото това което ви се поднася от медиите, то значи нашите реалности се пресичат. Не се поддавайте на медиите, мислете самостоятелно, не позволявайте да ви дават наготово отговори и заключения, търсете ги сами. Не позволявайте да ви превърнат в бурма от един фалшиф свят. Вижте реалността през собствените си очи вижте Апокрифната реалност.Германия 1933г!Това вече се е случило!

 86. 86 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Гневно

  Мдаа, този милиард за пенсиите от 2009 го няма и все повече няма да го има. Този милиард, а и още няколко покрай него, просто е в джобовете на мутроолигарсите в и извън властта, организирали най- голямата кражба на акцизи и ддс в историята на страната ни чрез контрабандата . Схемата на кражбата е изключително ефикасна - мутрите/олигарсите вкарват цигари, горива , алкохол в необходимите за пазара количества, а държавникът- мутра е осигурил митници , полиция , НАП, служби, да пазят от разкриване и от конкуренцията . Пазят на обилна бюджетна издръжка , но и срещу съответен процент. И понеже няма пряка кражба на евросредства , няма ОЛАФ да ги разкрие. Комфорт,госпожо Менда. И геноцид, ама на кого му пука.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 87. 87 Профил на pompi33
  pompi33
  Рейтинг: 388 Весело

  Научете госпожа Стоянова да казва бюджет, а не както тя го произнася БЮЖЕТ. Излага се.

 88. 88 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#87] от "pompi33":
  Ти искаш невъзможното, при това тя изобщо не разбира за какво става дума....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 89. 89 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Гневно

  Пари има, но не се разходват разумно?.............За да са справедливи пенсиите, нека има онаследяеми, персонални пенсионни вноски!!!!

 90. 90 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Гневно

  До коментар [#86] от "mi6osp":

  Към мутроолигарсите прибавям монополистите от Газпром, Лукойл, Атом строй, мобилните оператори, които чрез цени по високи от европейските извличат огромни печалби от нашия беден народ...

 91. 91 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#77] от "stoicho2": А тук да попитам ли къде са били тези избиратели,който гласуваха за подобно нещо?

  и най-умният си е малко прост....
 92. 92 Профил на stefanova
  stefanova
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#5] от "kardinalat":

  СЪГЛАСНА СЪМ С КОМЕНТАРА!АКО РАЗЛИКАТА ВЪВ ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ МЕЖДУ ГРАЖДАНСТВОТО И ПРИВИЛИГИРОВАНИ- ВОЕННИ,ПОЛИЦАИ,ПОЖАРНИКАРИ ДР.ПОДОБНИ СЕ НАМАЛИ НА 10 ГОДИНИ И ТО ЗА РИСКОВИТЕ ВОЕННИ ПЕНСИОННА РЕФОРМА НЯМА ДА СЕ НАЛАГА!!!СТИГА УПРАВЛЯВАщИТЕ СА ПРОЯВЯВАЛИ МАЛОДУшИЕ В ТОВА ОТНОшЕНИЕ- НЕ СЪСИПВАЙТЕ МАЛКОТО ОСТАНАЛИ РАБОТЕщИ!НЕКАДЪРНОСТТА И ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ВСИ4КИ УПРАВЛЯВАщИ НЯМА ДА СЕ ПЛАщА ОТ НАРОДА!!!!!!

  stefanova
 93. 93 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  "....Нямаме 1 млрд. лева, за да вдигнем пенсиите с 10%, каза Менда Стоянова...."

  Ами кой го е гепил този милиард? Римският папа ли? - както би попитал Великият комбинатор Остап Сюлейман Берта Мария Бендер бей.
  Защо тези пари ги няма в хазната? Защо не искате да си събирате данъците или просто не можете? Защо контрабандата е над 40% от стоките през границата? Защо Лукойл постоянно отчита загуби и не внася нито лев от данъци? И още много "защо", ама леля ви Менда и пука на жилетката. Щото и тя не прибираше данъци и акцизи от Пъдар Киро.
  Шменти-капели, шъ знайш...

 94. 94 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#53] от "Sniper":


  [quote#53:"Sniper"]Те и сега пак си живуркат по-добре от някой дето е бачкал като идиот, за да получава сега милостинята, която наричате пенсия. [/quote]
  Снайперче,
  Такъв "дето е бачкал като идиот" в България са много малко и техните пенсии не са чак милостиня, но трябва да бъдат много по-големи! А тези с "милостинята" бъди сигурен, че не са баькали като луди!
  И престанете с тези шапкари и милиционери, щото има и други! Едва ли знаеш усещането от клетката, която тръгва на на път дълбок повече от 1000 м. Или да носиш стълб 3 тона с хеликоптер в планината и да го насадиш на 4 болта!
  Тези не са шапкари, нали?!
  Много от тях ги няма, но и пари за тях няма!!!

 95. 95 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Четейки коментарите, оставам с впечатлението, че в България е пълно с идиоти, които искат те и децата им да живеят в мизерия и да работят само за да плащат пенсии. Пенсиите са такива, каквито позволява икономиката на страната, градена през последните 20 години.

 96. 96 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 551 Любопитно

  За пенсии пари НЯМА , а за Беляне и оръжие , ВЪРТОЛЕТИ КУРВЕТИ , пари има , ОБЩО МИЛИАРД И ПОЛОВИНА , .... Е ТОВА Е ПОДИГРАВКА СЪС БЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД .

 97. 97 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#6] от "kardinalat":

  По твоята логика дай тогава да вдигнем броя на депутатите на 2000 души и да се надаме, че те ще вършат повече и по-качествена работа. Мислиш ли? Аз мисля, че калпава нация няма как да излъчи качествени депутати. Те така и така ще са бастуни по презумпция, при това положение дай да направим так, че да не ни струват прекалено скъпо на джоба. Аз мисля, че и парламент от 120 депутата ще върши абсолютно същата работа. И това "среща с избиратели" е много удобно оправдание да не се явяват на работните симеста тези нещастници. Всички знаем, че те злоупотребяват с това.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 98. 98 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 551 Неутрално

  ЕМИ ВЗЕМЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ ОТ Босове капиталисти Мутри ОЛИГАРСИ ТЕ са поставените другари комунисти да ГРАДЪТ ДИВИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ВЪВ БЪЛГАРИЯ , Списъка го има във Нета , И ТОГАВА ПЕНСИИТЕ ЩЕ СА ТРОЙНО ПО ГОЛЕМИ

 99. 99 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  То, по-голяма криза от самото управление на ПП ГЕРБ има ли ?????

 100. 100 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#95] от "anonimen":

  А за пенсиите,изработени преди последните 20 години нещо да кажеш?
  пп
  Не съм пенсионер.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK