Пловдивският университет: Званието на Стоичков не е с цел евтини индулгенции от властта

Пловдивският университет: Званието на Стоичков не е с цел евтини индулгенции от властта

© Красимир ЮскеселиевМанипулативно се подменят заслугите на Христо Стоичков с отношението към неговата личност, а принизяването на постиженията му до "умението да рита топка" е обида за всички професионалисти. Това гласи позиция на академичното ръководство на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", разпространена днес.


След като университетът удостои Стоичков с почетното звание доктор хонорис кауза, социологът Цветозар Томов заяви, че напуска преподавателското си място там. Томов заяви, че връчената награда на Стоичков би трябвало да е обида за всички в Пловдивския университет и допълни: "Случаят с г-н Стоичков е връх на тази срамна традиция предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек."


Днес от университета отново напомнят, че званието е почетно и не носи облаги. "Изразените мнения и коментари, че "д-р Христо Стоичков" звучи смешно и нелепо, са твърде манипулативни, защото нито един почетен доктор не поставя подобно звание пред името си – с него той се удостоява за особени заслуги в сферата на образованието, науката и културата", гласи позицията на университета.
И още: "В случая с Христо Стоичков едва ли има българин, който да отрече, че той е голямо име със световна слава. Подмяната на заслугите му към страната с коментари за неговото поведение или език на общуване, обижда не само спортната му кариера, но и нашето лично достойнство като българи.


Още повече че Стоичков продължава да е посланик на добра воля и лично лобира пред председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу за отваряне пазара на труда на страните членки за български работници.


Решението на ПУ "Паисий Хилендарски" да удостои Христо Стоичков не е нито емоционално, нито свързано с търсене на евтини индулгенции от властта."


От университета отново посочват заслугите на бившия футболен национал за развитието спорта в университета и в града. "Принизяването на постиженията на световноизвестния спортист единствено до "умението му да рита топка" е обида за всички хора с професионални умения, при това прославили страната си на няколко континента", заявяват още от академичното ръководство.


И коментират, че "спорът около връчването на почетното звание нямаше да е толкова манипулиран, ако не се използваха похвати като подмяна на заслугите на Стоичков към България с персонални отношения към неговата личност. Това още веднъж показва силата на информацията в социалните мрежи, но за съжаление и неумението ни да се предпазваме от манипулации и различни видове социални експерименти".

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Колкото и да се пънат и каквито и аргументи да изфабрикуват, факт е, че Христо Стоичков не е имал никакви "особени заслуги в сферата на образованието, науката и културата". Толкова. Нито повече, нито по-малко.

  Stupidity should be painful
 2. 2 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ами да бяха отговорили от университета не каква не е целта, а КАКВА Е ЦЕЛТА на удостояването с тази награда. И естествено би било редно да се назове конкретния принос на г-н Стоичков за въпросния университет. На мен лично тази работа ми изглежда като зле скалъпена селяния и комплексарщина. Стоичков не е инициатор в това мероприятие и тази награда не му е нужна. Всички знаят кой е и какво е постигнал. Т.е. селяндурщината е сътворена в университета...

 3. 3 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Подмяната на заслугите му към страната с коментари за неговото поведение или език на общуване, обижда не само спортната му кариера, но и нашето лично достойнство като българи
  -----------------------------------
  Защо това прословуто ръководство на ПУ генерира собствените си мисли и пристрастия като такива на целокупния български народ. Аз лично не чуствам коментарите за някакви велики заслуги, как беше..."в сферата на образованието, науката и културата" от страна на този илитерат със шестокласно образование за обида към личното ми достойнство. По скоро обратното.

 4. 4 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Ало, академията! Както казва Конфуций: "Всички титли са фалшиви." Разбрахте ле алма ви матерна!

 5. 5 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1128 Весело

  Все пак да отбележим напредъка в словесните изрази на Камата! От сега нататък д-р "Хонорис" ще Ви поздравява с "Кауза ти лел'на"! Това показва недвусмислено колко е напреднало духовното му развитие, браво!

 6. 6 Профил на Оракулът от Делфи
  Оракулът от Делфи
  Рейтинг: 434 Весело

  Доктор хонорис му лелина на каузата на ректора на тази алма ти жална матер - пловдивски университет.

  Γνώθι Σεαυτόν
 7. 7 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1437 Гневно

  Тези хем се насраха, хем сега се опитват да замазват.
  Да, ама не, оплискани сте в собствените си говна от напън за слугинаж към "силните на деня"!!
  Срам, срам, това уж е "академична институция"...
  "един почетен доктор не поставя подобно звание пред името си – с него той се удостоява за особени заслуги в сферата на образованието, науката и културата"?????!!!!

  Е какви са заслугите на Ицето (един добър ритнитопковец, един много прост и ограничен човек, типичен пример за самозабравил се матрЯл) към ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУКАТА и КУЛТУРАТА?!?

  Съмтаймс уин, съмтаймс люн, така ли?!? Е получи се един много голЕм ФЕЙЛ. (да не забравямв че Помпиерът и почетен консул?? го направи).

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 8. 8 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 808 Разстроено

  "Томов заяви, че връчената награда на Стоичков би трябвало да е обида за всички в Пловдивския университет и допълни: "Случаят с г-н Стоичков е връх на тази срамна традиция предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек."

  Прав е ама в момента в България такива хора са на високото.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 9. 9 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1437 Любопитно

  Относно културата и образУванието на ХС говори следния виц...

  Попаднал въпросният херой на някакъв прием, който се състоял в музей... Та пообикалял малко, да попие малко ценности, един вид. По едно време се застоял в една зала, а после попитал един от уредниците:
  - Абе тва да не е картината "Селянин люпи семки" - от 17 век
  Погледнал го човекът и му казал:
  - Не, това е огледало от 17 век!
  ______

  Та за какво да си говорим повече, падението е много ниско, изумява ме как някои хора могат да мислят че ХС "ги е прославял" по Света...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 10. 10 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1154 Весело

  в тоз университет... ногу паисий, малко юрод...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 11. 11 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Веждичката пак е замесен. Това се очертава като някакъв негов бизнес.

 12. 12 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 808 Весело

  Новият doctor honoris causa Стоичков е внедрил нови изрази в академичния речник: "Алма ви матерна" и "Да ви го хоноря на каузата!". Венсеремус игитур, вива академия, вива професоре!

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1437 Любопитно

  От университета отново посочват заслугите на бившия футболен национал за развитието спорта в университета и в града. ????

  Е какви са заслугите де, може ли, конкретно и несимволично, да ги изброят...

  Или си говорят така, колкото да не заспят, с готовите кли6ета от вк. Работническо Дело (или по-скоро предаването Бразди)???

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Не можах да разбера, кои са "особените заслуги" на Стоичков в областта на образованието, науката и културата, които са наложили да му бъде присвоено това почетно звание от ръководството на Пловдивския университет. Лобирането пред правителството и премиера за предоставяне на допълнителни финансови средства на университета, както и евентуалната помощ за развитието на спорта в това висше учебно заведение, едва ли може да се считат за чисто научна заслуга.

 15. 15 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Да бяха му дали направо диплома за английска филология...

  rm -rf /bin/laden
 16. 16 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Стоичков не ми е симпатичен като личност и трудно откривам положитените му страни като българин. Все пак, като се абстрахираме от личността, той е удостоен с ПОЧЕТНО, а не научно звание. То има единствено морална стойност и отбелязва дадена личност, направила нещо за Университета.
  Много ми е интересно, защо червения шаман Цветозар Томов не е реагирал по същия начин, когато с подобна титла са удостоили друг пловдивски футболист - Бонев?!
  Това очевидно е плод на извратеното му чувство за справедливост, основаващо се на партийни пристрастия.
  Сумата от дребни човечета никога няма да създаде голям народ!

 17. 17 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Званието на Стоичков не е с цел евтини индулгенции от властта..)))))
  .....................................
  Разбира се , че не е..) Вие сте толкова изфирясали и изкукуригали , че едва ли можете да ФОРМУЛИРАТЕ вече и "някаква" цел - каквато и да е :)
  .............................................
  """"Принизяването на постиженията на световноизвестния спортист единствено до "умението му да рита топка" е обида за всички хора с професионални умения,..."":)))))хахахахаа..
  А ИЗВИНЕТЕ , КАКВИ ДРУГИ" УМЕНИЯ"" притежава лицето стоичков ?? :)) хахахаха ..Владеене перфектно на чужди езици ?? Спец в световната наука - в някаква област ?? Нобелов лауреат ??Хуманитарни науки някакви или математически ?? Чете лекции в световни университети ??...
  Или "мамата".. и Бойко е голям - е достатъчно за " да му "нахонорите доктората""?? :))))
  ................................

  BIG AL
 18. 18 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1187 Любопитно

  [quote#16:"Минувач"]Все пак, като се абстрахираме от личността, той е удостоен с ПОЧЕТНО, а не научно звание. То има единствено морална стойност и отбелязва дадена личност, направила нещо за Университета. [/quote]
  Проблемът нямаше да съществува, ако Стоичков от около година не настъпваше толкова натрапчиво и по неговия си безпардонно-просташки начин в политиката и бизнеса, като приятел от тесния кръг на Шефа.
  Като го гледаш под този ъгъл, като трупане на някакъв актив с бъдеща вероятно корстна цел, всичко щеше да е наред.
  Н повярвай ми, Ицо има съвсем ясен план и няма да се чудиш и маеш утре ако изведнъж ДОКТОР Камата цъфне като... Министър на спорта на Бокича, например?
  Разбира?
  Да?
  Проблем!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 19. 19 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1181 Весело

  Някой съмнява ли се, че още много овце без история като Цветозар Томов и Велислав Минеков ще въдат употребени от БСП!

 20. 20 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Решението на ПУ "Паисий Хилендарски" да удостои Христо Стоичков не е нито емоционално, нито свързано с търсене на евтини индулгенции от властта."

  Точно казано. Става дума не за ЕВТИНИ, а за СКЪПИ индулгенции от властта!

 21. 21 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#14] от "kras 059":Не можах да разбера, кои са "особените заслуги" на Стоичков в областта на образованието, науката и културата, кои са ??

  Не се тревожи!!Това никой не го знае.)

 22. 22 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#2] от "kalin_m":

  Целта е видиотяването на българската нация, принизяване на критериите за заслуги и почтеност, демотивирането на младите и способните да се занимават с наука, тотално сриване на ценностите и смазване на моралните и достойните.

 23. 23 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#19] от "Wornoxmaniak":

  Аххахаааа Вие сте просто чудесен!!Благодаря ,че ми повдигнахте духа.ХАха никога няма да разбера как стигнахте до тук в умопомрачението си.Но и не искам..хахаха

 24. 24 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  [quote#22:"bobop77"]Целта е видиотяването на българската нация, принизяване на критериите за заслуги и почтеност, демотивирането на младите и способните да се занимават с наука, тотално сриване на ценностите и смазване на моралните и достойните. [/quote]

  Толкова просто е, нали?
  +++

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 25. 25 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Това наистина е върхът на наколенкаджийството и слагачеството. После се сърдим, че цивилизованите народи не ни броят за хора.
  Добре, известен бил Стоичков - хубаво.
  Но с какво е известен - най-вече с простотията си.
  Но за една нация, в която дори премиерът е виден ритнитопковец, явно ценностите са обърнати с главата надолу.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 26. 26 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#19] от "Wornoxmaniak":
  [quote#19:"Wornoxmaniak"]Някой съмнява ли се, че още много овце без история като Цветозар Томов и Велислав Минеков ще въдат употребени от БСП! [/quote]
  Откъде го измисли това?!
  Толкова е смешно и алогично.
  Ха-ха-ха!


  The best way out is always through Robert Frost
 27. 27 Профил на Стоян Стоянов
  Стоян Стоянов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Умишлено се измества проблема! Майната му и на титлата и на университета... Ами как така се намериха изведнъж пари за строителство на такива съоръжения, и как така един футболист ще органиизира едно министерство да ги отпуснат... и как толкова ударно се намери и строителна фирма, къде беше конкурса, търга... едно голямо ОФф...

 28. 28 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1073 Весело

  "Званието на Стоичков не е с цел евтини индулгенции от властта" ?!
  Та , Другари "научни работници " от ПУ - Индулгенцията е документ , който католическата църква е продавала в средните векове срещу опрощаване на грехове.

  ------------------------------------------------------------------------
  *Научен работник значи работник който се е научил.


  Декан на РабФак


 29. 29 Профил на prim
  prim
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Еи, С Тоя Баи Стоичков маи стана голям скандал.Вижте сега-айнцу,цванцу,дрън.Мале,къде ли е завършил този доктор.Висшата форма на култура ,която демонстрира е присъща за приматите .Тоя пич,ако имаше мозък в главата,не трябваше да приема това.Но нали са си дружки с Боко.Художник и доктор.Мале.

 30. 30 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1181 Весело

  До коментар [#26] от "Realistka":

  Ще дам тема за размисъл:

  Цветозар Томов, като го попитаха в БНТ защо не е напуснал Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", още когато с почетна титла "Доктор хонорис кауза" са били удостоени Христо Бонев и Карло Анчелоти каза, че не знаел за това????

  А пък Велислав Минеков се удари в гъдите и годо заяви пред БНР, че художниците нямат нужда от сграда????

 31. 31 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1181 Весело

  До коментар [#23] от "id_1":

  Не мога да ви помогна. Съжалявам. Умът ви не разполага с необходимите мащаби за да оцени направеното от двамата камикадзе.

 32. 32 Профил на petsto
  petsto
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Докторатът на Стоичков е от същото естество както и несъстоялото се (но желано) почетно членство на ББ в съюза на художниците. Пряко отношение към двете има един министър, който може би очаква някой да се сети в един момент и за неговите "заслуги".

 33. 33 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#22] от "bobop77"
  [quote#22:"bobop77"]Целта е видиотяването на българската нация, принизяване на критериите за заслуги и почтеност, демотивирането на младите и способните да се занимават с наука, тотално сриване на ценностите и смазване на моралните и достойните. [/quote]
  +++++++
  Точно казано!
  Чудесно казано!

  The best way out is always through Robert Frost
 34. 34 Профил на ovi
  ovi
  Рейтинг: 434 Неутрално

  О, явно тези хора не познават Хр. Стоичков. Но скоро ще го опознаят добре , когато ще предяви претенции да стане Ректор на вашият университет.
  Та това е човекът , който преди четири год. се движеше със синя лампа на колата си , заплашваше и паркираше където си поиска,И тогава му разрешиха "ей така" за заслуги.
  Пази боже сляпо да прогледне.

 35. 35 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 541 Весело

  Което си е вярно вярно сие. Става въпрос за скъпи индулгенции

 36. 36 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Стоичков е най-великият български футболист, но го има и това: "Никога не е късно да станеш за резил". Има си своето място и в сърцата ни, има си и местата за нови изяви, но не е зле да стои по-далече от университетите.

  Франц Бекенбауер не е „Доктор хонорис кауза” на никой немски университет. Има тази титла само от българската НСА и ако трябваше да се прави нещо подобно за Стоичков, там му беше мястото. "Всяка жаба трябва да си знае гьола, но и всеки гьол трябва да си знае жабите" - /народна/ мъдрост.

 37. 37 Профил на galaf
  galaf
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ректорът на ПУ се държеше толкова мазно и очите му така шареха, като го даваха по репортажите... Тоя човек само се чудеше как да не каже нещо, което да засегне някой който и да е. Истинска мижитурка. Горкичкия как му развалиха подмазването!

 38. 38 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#22] от "bobop77": Изключително точно попадение, браво!

 39. 39 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Щом Вучков е професор какво пречи Стоичков да е доктор.

 40. 40 Профил на NewRe
  NewRe
  Рейтинг: 488 Неутрално

  дето излезе лафа: "Алма ви матер"

 41. 41 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Званието "доктор ..." в превод означава "доктор по заслуги" и е почетно,а не научна степен.Доколкото ми е известно,Стоичков е помогнал много за спортната зала на ПУ,но не знам подробности.
  В този смисъл мисля,че му е присъдено правилно.Заслугите нямат нищо общо с характер,възпитание и т.н.Аи предпочитам първичният и откровен Стоичков пред един преиграващ лицемерен социолог.Ако последният беше поне малко пич,щеше да се извини на пловдичани за тотално сбърканата прогноза за изборните резултати !!!

  rock n' roll is king!
 42. 42 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 861 Весело

  ТЕЗИ НЕ МОГАТ И ДА МАЗАТ

  и най-умният си е малко прост....
 43. 43 Профил на gb35
  gb35
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Когато се роди Гений в България той ще е геният на завистта.
  Не съм го казал аз.

 44. 44 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Б Р А В О на Цветозар Томов ! Това трябва да е позицията на всеки средно интелигентен ,човек!
  Срам и позор за за Ректора и приближените му близачи!

 45. 45 Профил на anelin
  anelin
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Тея шо са зАтворили форума на ПУ алма им матерна - имах да ги питам нещо кауза им лелина...

 46. 46 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#45] от "anelin":

  Разбила се, че ще го затворят!
  Защото са страхливци и защото се боят, че примерът на Цв. Томов може да се окаже заразителен и да отприщи верижна реакция всред младите, най-вече всред студентите. А верижната реакция, както е известно, е неконтролируема. Както е неконтролирумо желанието за справедливост и за морално поведение, което се натрупва в обществото до опасни размери вече...

  The best way out is always through Robert Frost
 47. 47 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#43] от "gb35":

  И ти за какво точно завиждаш на Стоичков ?
  Че е безмерно прост ли ?
  Интелектуалното му ниво е на 5-годишно дете.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 48. 48 Профил на against
  against
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Всъщност от ПУ доста добре са се аргументирали, така че да не остане и грам съмнение за какво става въпрос. А именно, че това званието е почетно и се дава за приноси и няма нищо общо с научните звания.

  Но Дневник по доста интересен начин цитират само отбрани неща, от които нищо не се разбира, така че читателят да почне да се присмива.

  Ето го отразено доста по-безпристрастно: http://news.ibox.bg/news/id_1529681784

  Виждате ли разликите? Айде после пак Дневник да пишат за медийния слугинаж.

 49. 49 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Поздравления за Дневник за избора на снимка към статията. Това одухотворено лице излъчва академизъм, докторизъм, хоноризъм и е кауза пердута да се противопоставяте на почитането му от нАучните кръгове в България, щото тоя път ще получите люн.

 50. 50 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1755 Любопитно

  Многоуважаеми /в смисъл на обратното!/ господа от ръководството и академичния съвет на ПУ, кажете си го направо!
  Доктор хонорис кауза е не само почетна тила. Това е ПОЛИТИЧЕСКА ТИТЛА. Правите политика. Ясно. Но по балкански. И ще получавате реакция. За сега реакцията е цивилизована. По европейски./Където са възникнали университетите и техните политики/.
  А всъщност заслужавате една съвсем балканска реакция. В смисъл да се разкарате към хоризонта ...
  Стоичков също да се разкара ... Задно с приносът си за
  "образованите, науката и културата", какъвто няма. А тези, които са му го "открили" този принос да вземат да си изядят всички дипломи още от средното си образование. Така и ще си стоите с мижавите заплати-подаяния от властващите политико-чалгари, за които всички вие, взети заедно сте по-малко ценни от един ритнитопкаджия. И с право след като сами се принизявате до нивото на лизачи. Мястото на мускула е да е подчинен на мозъка, а не обратното. Иначе мускула изритва мозъка на бунището.
  Ама трябва светлина ...
  БАСТА!

 51. 51 Профил на against
  against
  Рейтинг: 701 Неутрално

  С него той не става член на Академичния състав на висшето училище, не получава преподавателски или друг образователен ценз, нито облаги от каквото и да е естество.
  Почетното звание „доктор хонорис кауза" в буквален превод означава „доктор по причина уважение". Точно това го прави различно от звания като „професор" или „доктор на науките", чиито носители имат правото да се титулуват като такива в академичните среди, уточняват от ръководството на ПУ, цитирани от радио Пловдив.

  -------------

  Дневник, това случайно го пропуснахте, нали?

 52. 52 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Каузата на Стоичков е ясна, хубаво, че лъсна каузата на ПУ.
  Да припомним.
  Два мандата ректор Огнян Сапарев - агент Мартин
  Два мандата ректор Иван Куцаров - агент Петров,
  дал титлата хонорис кауза на Карло Анчелоти като заклет привърженик на Милан.

  Следват два мандата на Козлуджов. Първият започна с почетна титла на най-простия българин.

 53. 53 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  [quote#14:"kras 059"]

  Не можах да разбера, кои са "особените заслуги" на Стоичков в областта на образованието, науката и културата, които са наложили да му бъде присвоено това почетно звание от ръководството на Пловдивския университет.[/quote]

  Как бе, човек, я си помисли колко хора по света е научил да разбират значението на определени фрази на български, при това дори когато нямат възможност да ги възприемат акустично, а само по движението на устните!

 54. 54 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#51] от "against":

  Предполагам, че и серийните убийци имат кауза. Но не означава, че трябва да получават титли.

 55. 55 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Аз искам да питам, ако тия уважени доктори не си слагали титла пред името, какво означаваше това "проф." пред Иван Славков или Хачо Бояджиев?

 56. 56 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#15] от "agent0range":

  Не само английска, но и руска филология!

  http://www.youtube.com/watch?v=sSbQ-S4_BsI

 57. 57 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Този т.н. "ректор" Запрян , не е нищо друго освен един доктор ХОНОРАРИС кауза.

 58. 58 Профил на gb35
  gb35
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Моля ви кажете ми кой познава Г-н Томов и с какво специално той е допринесъл за популяризирането на името "България" или е както хилядите "академици" 75% от тях с нечувани титли които трудно биха разпознали петела от кокошката...

 59. 59 Профил на Jazzprom
  Jazzprom
  Рейтинг: 641 Неутрално

  На Стоичков и патриарх да му предложат да стане, ще приеме (Ю. Вучков)

  Това е положението...
 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  [quote#19:"Wornoxmaniak"]Някой съмнява ли се, че още много овце без история като Цветозар Томов и Велислав Минеков ще въдат употребени от БСП! [/quote]

  Явно само от история на животновъдството разбираш, глупако.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на Aiumeen Basoa
  Aiumeen Basoa
  Рейтинг: Любопитно

  "един почетен доктор не поставя подобно звание пред името си – с него той се удостоява за особени заслуги в сферата на образованието, науката и културата"

  Какви заслуги има Стоичков към "образованието, науката и културата"?! Към спор6та има, да. Да му дадат звание майстор на спорта тогава, ама какво общо има стоичков в образованиет, НАУКАТА и КУЛТУРАТА??? Това че е измислил нови псувни ли му е откритието в науката?

  Rote Armee Fraktion: OFF THE PIGS!
 62. 62 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 991 Любопитно

  "....Пловдивският университет: Званието на Стоичков не е с цел евтини индулгенции от властта...."

  Значи става въпрос за СКЪПИ ИНДУЛГЕНЦИИ. Невинно свързани със строежа на новия спортен комплекс на Пловдивския университет. Спортен комплекс, а не общежития за нехранимайковци разни, малоимотни и безимотни...

 63. 63 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До всички неграмотни и неуспели злобари, а и до грамотните такива, писали до този момент: Като станете членове на академичния съвет на някой университет, ще имате думата кой да бъде удостояван с титлата "доктор хонорис кауза". Ако не уважавате Стоичков, уважете поне мнението на няколкото преподаватели, взели това решение. Иначе цялото изявление на ректора е тук http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=809223

 64. 64 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1073 Любопитно

  Задава ли си някой въпроса защо д-р Стоичков не успя точно по специалността си -да ни класира на европейското по футбол?

  Само да не ми отговорите, че въпросът е доста комплексен , че не зависи от треньора/?!/ , че му пречат /??/, и че има и други фактори/???/.
  О.к., поставям се на мястото Стоичков и приемам, че е голям футболен специалист. Какво му пречеше да каже ясно при напускането си :Г-да , едикойси , едикоиси , тези и тези условия ми пречеха. Направете това , това и това и ще почнем да имаме футбол.
  Д-р Стоичков не го направи . Защо?

 65. 65 Профил на Aiumeen Basoa
  Aiumeen Basoa
  Рейтинг: Весело

  Мда, да не говорим че Стоичков НА НЯКОЛКО ПЪТИ провали българският национален отбор и доказа че като треньор е ПЪЛНА НУЛА!

  Rote Armee Fraktion: OFF THE PIGS!
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  Само каламбурите с "алма матер" са достатъчни, за се изясни ответната реакция на хората! Ако са търсили този ефект то те са го постигнали. Друг е въпросът до колко той ще помогне за просперитета на ПУ, а от там и на цялото българско образование.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Титуловането на Стоичков - ПРОСТАКА Е "с цел евтини индулгенции от властта"

  Конюктурниици и слагачи е имало и има навсякъде!

  Аз знам много малко.
 68. 68 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Всъщност дори не са се опитали да аргументират позицията си както трябва - титлата вкл#чва и обществени заслуги. Можете да си представите какво е нивото ръководството, а и като цяло на университета. аз лично никога не съм смятал за особено постижение че съм завършил този университет....

 69. 69 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Червените боклуци загубиха парчето от кокъла и се развихриха по форумите.
  А как др.Томов е станал доцент?
  Защо не видите какъв импакт фактор има тази червена подлога?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 70. 70 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#69] от "Captain Shakespeare":
  [quote#69:"Captain Shakespeare"]Червените боклуци загубиха парчето от кокъла и се развихриха по форумите[/quote]

  Ако става дума за червен боклук то аз не виждам по-червен от самият премиер - Бойко Борисов. За него ли става дума ?! Който освен че е бил член на БКП/БСП, бил е пазвантин на Тодор Живков и Сакскобурготски и има нахалството да изрази възхищението си от тях двамата. Та на този фон всички сравнения и обвинения губат реален смисъл.
  Капитан Шекспир, дали не е време да се преименуваш в генерал-лейтенант Бойко Борисов?! Много ще ти отива

  The best way out is always through Robert Frost
 71. 71 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#27:"сссттт"]как така един футболист ще органиизира едно министерство да ги отпуснат... и как толкова ударно се намери и строителна фирма, къде беше конкурса, търга... едно голямо ОФф...[/quote]
  Има там един Ицо, черничък и с титла...

 72. 72 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Не е интересно какво казва Пловдивският университет, жалкото е, че всички остават там и не протестират.
  40 човека начело с Ректора могат да си правят каквото си искат и одобряват за ДХК когото си наумят.
  Какво по-добро доказателство, че висшето образование е мухлясало от назначени от ДС хора.
  А понеже няма много частни университети, а на единствения частен Нов български и на него ректорът се оказа агент Николов, горките преподаватели, къде да отидат.
  Ще си траят...

 73. 73 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Но и това не е най-лошото. Такива "траещи си" преподаватели възпитават конформисти, полуинтелигенти и несвободни личности.
  Е, каква искате да ви е държавата?

 74. 74 Профил на against
  against
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#70:"Realistka"]Ако става дума за червен боклук то аз не виждам по-червен от самият премиер - Бойко Борисов.[/quote]

  То ако беше така щяхте да гласувате за него, ама нейсе.

 75. 75 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#73] от "bobop77":
  [quote#73:"bobop77"]Такива "траещи си" преподаватели възпитават конформисти, полуинтелигенти и несвободни личности. [/quote]
  Точно така е!
  Това пък от своя страна гарантира запазване на статуквото. Докато примерът на Цветозар Томов е опасен за управниците, защото заплашва тяхното безоблачно пребиваване във властта.

  The best way out is always through Robert Frost
 76. 76 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Намирам за доста ..пресилено заглавието на статията:
  "Български недомислици" .
  Редом в Дойче Веле е разположено къде по ласкаво звучащото
  обобщение за нашите сънародници , циганите.
  "..Ромите през моите очи
  Пъстри, весели и любопитни. Така ги видях. "
  Някои май ги виждаме прекалено весели и "пъстри", но
  едва ли ще видим статия с названието:
  "Цигански простотии".

 77. 77 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Гледам, че повечето форумци не можем да разберем какви точно са изключителните заслуги та Камата. Защото строителството на спортна зала, ако е нужно е задължение на университета и не трябва да е нужен посредник. Ако има аргументи държавата трябва да даде парите. Стоичков няма място тук. Не съм чул Стоичков да е тренирал отбора на университета. А и да го е правил това не е изключителна заслуга. Приятелството говори за голямо принизяване, ако се ползва за аргумент

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK