ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Децата са жертва на сексуално насилие най-често от познати

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 442 Неутрално

  За насилниците на деца трябва да има смъртно наказание!

 2. 2 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Винаги съм смятала, че собствената ти съвест е най-големият съдник и най-тясната килия, но в случая това не е достатъчно. Доживотна присъда без право на обжалване за тези изверги!

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 3. 3 Профил на coffee
  coffee
  Рейтинг: 715 Разстроено

  България е с най-малко съдебни дела за изнасилвания, влязли в съда, сравенено с останалите страни в Европа.
  Обществото е така настроено против жертвите, че те просто не си казват.
  Нямаме изградени специализирани центрове, в които да се помага на жертвата в първите часове след насилието, които са критични за доказването на престъпението.

 4. 4 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#2] от "monika_":

  Тези хора, нямат съвест, нямат душа и поради тази причина за тях адекватното наказание е само смъртното.Тръпки ме побиват само от мислите на тези изроди.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 5. 5 Профил на Carrie Bradshaw
  Carrie Bradshaw
  Рейтинг: 768 Гневно

  Тези са ИЗРОДИ, не изверги. Те не трябва бял ден да видят повече. За съжаление обаче законите са ни такива, че лежат малко и след това ги пускат, за да съсипят живота на още някое беззащитно дете.

  Carrie Bradshaw
 6. 6 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1087 Разстроено

  [quote#1:"gabriel85"]трябва да има смъртно наказание! [/quote]

  Не е добре за жертвите. Световната практика показва, че това стимулира насилниците да убиват жертвите си, защото така или иначе няма какво да губят. Когато има за детско насилване смърт и за убийство смърт, немално насилници си казват: така и така смърт, ако ме хванат; но ако го убия, намалявам вероятността за това.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 7. 7 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 605 Неутрално

  За насилниците,особенно над деца.....СМЪРТ

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 8. 8 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Кастрация!!!  Но се сетете за поправката "Ванко 1".Тавана на присъдата от 15 год. бе свален на 4 (по памет цитирам) от червената "хала" (ламя) Татяна Дончева!Да е проклета!!!Затова се чувстват безнаказани.

 9. 9 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ако не се обърне внимание на това 20 годишно "безчинство" спрямо децата ни ,гледайте резултата какъв е плачевен ,строги наказания ДА ,но смъртното трябва да е индивидуално не може под общ знаменател!

 10. 10 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Чакайте бе, а цветнокожите като правят секс на по 12 години и стават баби на 25 какво правим? И тях ли в панделата, и за тях ли смърт? Расисти такива! Това са техни нормални културни особености. Моля модерацията на Дневника да вземе подобаващо отношение.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 11. 11 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А какво ще кажете за полицейското насилие над криминални непълнолетни, използвани за набеждаване, проституция и пласиране на наркотици?
  А за циганските сватби на 11-12 годишни и ражданията преди 14 г. възраст?!

 12. 12 Профил на iliyan1985
  iliyan1985
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#11] от "kaloianski":

  Това тяхното е "културна особеност", не ги наричай цигани, да не те осъдят за расизъм, вече е наказуемо след случая в Катуница, а пък и не отговаря на евр(оп)ейските ценности, да наричаш така бившите римляни и днешни "берачи" на тухли...

 13. 13 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#8:"popovski31"]Кастрация!!! [/quote]

  В САЩ съдът освен другата присъда има и задължителна химическа кастрация за рецидивистите-насилници. Ако не ходят всеки месец да им слагат съответните инжекции, хайде обратно в панделата.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 14. 14 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 783 Любопитно

  До коментар [#7] от "saseff":

  Много повърхностно и разочароващо с черно-бялото си мислене мнение. Добре е да знаете, че много от сексуалните насилници са били жертви на сексуално или друго насилие като деца и причиненото от тях има корени далеч в собствената им история.

  Важно е общността да е чувствителна към тази тема и да разполага с програми от грижи за хора, преживели насилие, тъй като грижата за тях ще им помогне да интегрират личната си болка и ще намали риска от възпроизвеждане на насилието в следващото поколение. За да стане това обаче, най-напред е важно тези, които са склонни да раздават смъртни присъди за всяко нещо, което не им харесва, да започнат да се замислят. В противен случай добре е да знаят, че те също участват в порочния кръг на насилието и му съдействат.

  Иначе казано: saseff, ти си съучастник на тези, които искаш да умъртвиш. Интересно, нали?

  Второто важно наблюдение във връзка с тази статия е, че тя е написана сякаш авторът вярва, че всички сексуални насилници са мъже. Което не е вярно. Много майки имат свръхстимулиращо в сексуално отношение поведение спрямо децата си, което пали фантазиите на малките и е също така разрушително за психичния живот както и изнасилването. Тези поведения не се разпознават, за тях не се говори, професионалистите в училище не се чувстват привлечени с разпознаването им и оказването на психологическа подкрепа на децата да поставят граници с родителите си.

  Разбира се, всичко това е въпрос на инвестиция на време, енергия и отношение... Да не говорим за това, че децата, жертва на насилие не са невинните ангелчета, които умиляват сърцата на сантименталните лелки и чичковци. Те често са развили изключително враждебно и недоверчиво поведение, или поведение, което прилича на съблазняване. С други думи, поставят толкова трудности пред професионалистите, че да се работи с някои от тях е мъчителна задача, изискваща сериозна компетентност, подкрепа за самия професионалист и много екстри, за които в тукашната среда няма разбиране.

  Работата с този тип проблеми просто не може да бъде кампанийна, тя изисква дълбока структурна промяна на много и разнообразни институции.

 15. 15 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Във всяка епоха е идвал момент, когато децата са били използвани от властта за разправа с гражданите. След като вещиците не са на мода, а павликморозовци няма кой да разкулачват, дойде време на тероризиране на обществото и налагане на цензура по пътя на "сексуалното посегателство над деца".
  Двайсет хиляди човека в САЩ лежат по затворите с дългогодишни присъди, някой доживотни, осъдени за педофилия по методи, в последствие отречени от криманалистиката. Завалиите са обжалвали прекалено рано присъдите и са изчерпали законовите възможности за нови обжалвания, след като тези методи са били определени като пълно шарлатанство. Вместо това да доведе до обуздаване на откачалките, американската практика плъзна по света и в момента е най-голямата заплаха за демокрацията и свободата на словото.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 16. 16 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 877 Любопитно

  Кампанията е насочена към специалисти и родители, които могат да разпознаят признаците на сексуална злоупотреба с деца.
  Е тази гениална целенасоченост би предизвикала искрен смях в душата ми,ако темата не беше толкова кошмарна.Ами нали точно близки-бащи,братя,както се посочва по-долу,са злосторниците. Значи престъпника да разпознава сам себе си?И преобладаващата част от посегателствата се извършват в маргинални семейства,където те са естествена част от отношенията им.Абе пак има едни пари за усвояване и едни хонорари за получаване.

 17. 17 Профил на Be_google ДОЛУпримитивнатаЦЕНЗУРЪ
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 18. 18 Профил на WC_Окупатор
  WC_Окупатор
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Истината е, че жертвите на насилие са не повече от две-три годишно, а жертви на пияни шофьори, превишили скоростта бабаити, невнимателни и разсеяни смотаняци стават стотици деца всяка година. А, колко остават обезобразени и осакатени е още по-страшно.
  Обаче, за това нито ред.
  Някакси не е атрактивно. Скучно е да се пише.
  За тях никой не си чаше езика, не иска смъртни присъди, кастрации и тем подобни.
  В почти всички случаи, убийците на пътя се отървават с условни присъди.
  Общество от глупави хора, които само търсят сензации и пикантерийност, а не виждат истинската , реалната заплаха, която минава с бясна скорост на сантиметри покрай децата им всяка сутрин, когато отиват на училище.

 19. 19 Профил на sey
  sey
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "За сексуален контакт преди позволената от закона възраст споделят по-често деца на възраст 12-14 години"
  А тези които го практикуват по свое желание в тази "непозволена" от закона възраст?Там как процедираме юридически?(не само ромското малцинство)
 20. 20 Профил на makarena
  makarena
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Моля ви се, Дневник, пишете по-логично. Всяко 8мо, тоест 12,5% от всички деца в България ли са жертви на сексуално насилие? Или от подадените сигнали? Или от отворените случаи? 33% са жертви на физическо насилие, а останалите проценти до 100, какво за тях? Нахвърляни са един куп цифри, които не гръмват до края на представлението. Защо са отворени случаи по по-малко от половината сигнали? Това статия за насилието върху деца ли е или просто преработен "прес рилийз" на кампанията на някаква фондация?

 21. 21 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#12] от "iliyan1985":
  е, такава културна особеност се е ползвала и в едно друго шумно разгласено от бтв дело
  http://velingradski.blogspot.com/

 22. 22 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#18] от "moshe_nick11":

  Съжалявам, но това не е истина.

  Жертвите на сексуално насилие са много повече от посочената от Вас цифра. Жертвите на физическо насилие са още повече. За децата-жертви на емоционално насилие, изобщо да не говорим. В момента нямам данните от епидемиологичните проучвания в световен мащаб, но това може да се провери.

  И не става дума единствено за деца от ромски произход, за децата на бедните или по-ниско образовани прослойки, както често се опитват да ни внушат. Доста случаи има на деца на богати и влиятелни родители, които могат да упражнят достатъчно власт, за да сплашат възможните "помагащи професионалисти" и да осуетят всеки опит за намеса от трети лица.

  Всъщност не зная дали изобщо има в България дете, което да е избегнало и трите форми на насилие.

  За къжаление поради изключителното разпространение на насилието, то се е превърнало в норма и не се разпознава като проблем.

  От друга страна, разбира се, самата концепция за детство е доста нова като явление в историята на човечеството. Още по-нова е концепцията за юношеството. Трябва да признаем, че ние хората сме правили доста гадни неща с децата си, а и с децата на другите, и то съвсем доскоро.

 23. 23 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 348 Разстроено

  Ами дръжте си децата по изкъсо бе. Оставяте ги да се разхайтват, после търсите причините в другитр. Възпитание му се вика на тва и родителска небрежност. Ням по цял ден да си пощите сливите по заведенията, ами ще излизате с децата на пикници.

  Да живее България и българският народ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK