Подпис на варненския областен управител даде старт на проекта "Алея Първа"

Крайбрежната ивица във Варна, където трябва да бъде реализиран проектът "Алея Първа"

© Цветелина Николаева

Крайбрежната ивица във Варна, където трябва да бъде реализиран проектът "Алея Първа"Областният управител на варненска област Данчо Симеонов е подписал проекта за укрепване на скат във варненската Морска градина, който отделя парка от терените, станали известни с намерението на "Холдинг Варна" да реализира върху тях проекта си "Алея Първа". Това става ясно от информация, поместена днес на сайта на администрацията. Свлачищният терен се намира в местностите "Буните" и "Салтанат" във Варна.


"Това е следващия етап от инвестиционния проект за укрепване на част от бреговата ивица след одобрението на проекта за укрепването на скат Зона А и Зона С", гласих съобщението.


Преведена от административния жаргон, на който е написана обаче, информацията за заповедта, подписана от варненския областен управител, означава, че на практика е дадена зелена светлина за начало на работата по изпълнението на проекта "Алея Първа".
Проектът за крайбрежната алея на Варна предвижда изграждането на яхтено пристанище с митнически пункт, офиси на Морска администрация и хангари за плавателните съдове, спортни и развлекателни съоръжения, заведения за хранене, рибарско селище с борса. Върху 118-те декара по протежение на крайбрежната алея трябва да има също плувен комплекс за целогодишно ползване, поне три аквапарка и медицински комплекс. От предвидените за изграждане пет хотела четири трябва да са на три етажа, а петият с 400 легла – на десет.


Въпросният парцела от крайбрежната ивица на града с обща площ 117.7 беше продаден на "Холдинг Варна на "15 юни 2009г. година от вече бившият областен управител Христо Контров . Обект на сделката е тясна ивица земя, ограничена между т.нар. Рибарски плаж на юг и местността Бункерите на север, границата на варненската морска градина на запад и плажът на изток. Сделката бе сключена срещу сумата от 11.8 млн. лв. или по около 50 евро за квадратен метър за пет крайбрежни парцела с обща дължина около 3.8 км. Според Контров продажбата е била извършена по искане на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев, документирано с негово писмо от април същата година. Мотивите на Сталев са били, че "Холдинг Варна" е има сертификат за инвеститор клас А за проекта "Алея първа", издаден още през 2007 г. Той позволява на компанията да придобие терени, нужни за реализацията на проекта.


Обявяването на сделката с продажбата на петте крайбрежни терена във Варна предизвика остра реакция от страна на няколко граждански и екологични сдружения. Причина за недоволството им бе цената от 50 евро за квадратен метър. Според големите агенции за недвижими имоти във варна в момента на продажбата цените на терените в широкия център на Варна са надхвърлли 800 евро за кв.м. Тези сравнения станаха повод за реакция от страна на изпълнителният директор на "Холдинг Варна" Милчо Близнаков. "Изваждането на цената от контекста на сделката е некоректно", каза тогава той. По думите му около 50% от придобитата площ била неактивна и представлява 30-метрови скатове, които подлежат на укрепване. "Платената цена е дори висока, имайки предвид дейностите, свързани с изпълнението на предписанията на доклада по оценка на въздействието върху околната среда, инфраструктурната част на проекта и т.н", обясни той. Именно за укрепването на тези терени се отнася заповедта, подписана вчера от областния управител на Варненска област Данчо Симеонов.


Според информацията, публикувана на сайта на варненската областна администрация днес, първите стъпки към укрепването на свлачищния терен предвиждат отводнителни дейности. "С така изпълнените дейности ще се премахне неблагоприятното въздействие на повърхностните и подземни води върху откосите, пише в съобщението. След приключване на укрепителните и отводнителните дейности, които гарантират сигурното заздравяване на откосите, с оглед наложителното запазване на площите на морската градина и крайбрежната алея се създават възможности за облагородяване и на терените под ската". Аргумент в подкрепа на съмненията, че въпросната заповед е "стартов изстрел" за начало на строителните работи на "Алея първа" са думите на Венцислав Васев, управител на компранията "Сима и Васев", извършила геоложките проучвания в района. "Строителството, което се предвижда в тази част на крайбрежната зона във Варна ще спре по-нататъшното срутване на брега. За това ние твърдим, че колкото по-бързо стане това, толкова по-добре", каза той при представянето на проекта през лятото на миналата година.
В този смисъл е и друго мнение, това на проф. Божидар Божнов преподавател в Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" в София и консултантът на "Холдинг Варна". "Брегоукрепителни съоръжения биха могли да послужат и сградите, които предстои да бъдат изгрдени на крайбрежната алея", твърди той.


В края на октомври т.г. членове на Сдружението за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА) във Варна, както и още няколко граждански асоциации, извършиха трасиране на линията на морския бряг в града в зоната, където трябва да бъде реализиран проекта "Алея Първа" на "Холдинг Варна". Според една от активистките на сдружението арх. Калина Павлова, целта на очертаването беше да бъде посочена линията, на морския бряг, там където тя се е намирала преди 1979 г., когато са изградени защитната дамба и крайбрежния път във Варна. "Именно върху този терен, който според Закона за държавната собственост и Закона за Черноморското крайбрежие не може да бъде обект на покупко-продажба, предстои да бъдат реализирани част от намеренията на "Холдинг Варна", каза Калина Павлова.


По повод на извършените замервания от "Холдинг Варна" потърсиха съдействие от страна на полицията, за да бъде възпрепятствано по-нататъшно влизане в терените, собственост на дружеството.
През април тг. варненската Окръжната прокуратура отказала да разследва сделката за Алея първа по сигнал на СОПА. Мотивът за отказа гласеше, че не са събрани данни за извършени престъпления.


През ноември 2010г.  Апелативната прокуратура във Варна също отказа образуването на дело  срещу бившия областен управител Христо Контров (ДПС) заради продажбата.


През септември т.г. Върховният административен съд отхвърли жалба на Зелените, варненското Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА) и двама граждани срещу сделката, сключена от Христо Контров. Мотивът за това беше "липса на правен интерес". "Сега единствената ни възможност е да обжалваме това решение в Страсбург", каза Калина Павлова от СОПА.


Според Калина Павлова случаят с "Алея първа" е идентичен с този, при който бивш областен управител на Балчик продаде отвоюван от морето терен в града. Сделката обаче бе атакувана от прокуратурата, а по-късно съдът я отмени.


"Различията със сделката в Балчик са само две, каза Повлова. Първата е, че буната в във Варна е построена преди тази в Балчик. Втората, че купувач в нашия случай е компания, свързана с "Химимпорт".


По думите на Калина Павлова, сегашният областен управител на Варненска област Данчо Симеонов също погрешно е обявил, че става дума за "ничия земя", тъй като ивицата, която бе трасирана днес е отвоювана от морето. "За разлика от случая в Балчик, прокуратурата във Варна също не предприема никакви сериозни стъпки в защита на обществения интерес", обясни тя.

Ключови думи към статията:

Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  бахти алчните същества!Де тоя зор да опропастат сичко що е обществено, със свободен достъп за всички хора.

 2. 2 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 497 Неутрално

  новия ни Президент нали уж беше почнал проверки, щеше да спира проекта - а то какво стана накрая -подаряват публична
  държавна собственост на частна фирма и то без конкурс.
  на това му викам аз европейско развитие на България

 3. 3 Профил на d11111
  d11111
  Рейтинг: 422 Гневно

  Е добре, ама какво избраха варненци - същите идиоти да ги управляват. Защо не избраха арх.Калина Павлова, тя също беше кандидат за кмет, един много достоен и честен човек, бореше се докрай с цялата тази мафия. Ами нека им сега - 5 метрови стени да сложат между градината и морето., навсякъде. За пореден път се уверявам, че всеки народ си заслужава управниците...

 4. 4 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1420 Неутрално
 5. 5 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Минаха изборите, сега може да се плюе само на маса.
  А честито.

 6. 6 Профил на Extraordinary Gentlemen
  Extraordinary Gentlemen
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Защо задавате въпроси, като няма кой да ви отговори?!
  Нали бяха номер едно в доклада за престъпността в България, на американците и КВО СТАНА?!
  Май се изпълняват предизборни обещания, но не на мен и теб...?!

  "Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция." "A functioning police state needs no police." Уилям Сюарт Бъроуз
 7. 7 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1518 Разстроено

  На пИчепившите честито.
  МатрЯлът - да духа супата.
  Защитен е интереса частен, а не обществен, кражбата мина посред бял ден.
  Наистина заслужаваме да сме бедни и орухани.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 8. 8 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ще я обезкостят тая държава говедата и това е. Не се спират пред нищо.
  Ама така е в Боколандия!

  ура и да живей!!!
 9. 9 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Весело

  Добре, че е Мутроморието, та да се съберат мутрите и мафиотите там. На "печелившите" - честито, а на мат'риала му е все тая, стига да има нещо за муцане, смукане и дранье...

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 10. 10 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Тук дори няма да променят закона за да узаконяват, както беше в случая с Юлен...
  Баси наглостта, наистина...

 11. 11 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  На всичко отгоре начинанието е рисково от бизнес гледна точка. Какво правим, ако юнаците от ТИМ се сетят, че няма да могат да се налапат както са го мислели преди 3 г. и оставят начинанието на средата на пътя, разбирай, на средата на ямите и изкопите и хвърчащите насам натам кабели, камъни и др. блага

 12. 12 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  ми очевидно е че варненци искат това и го получават, справка изборите

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 13. 13 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Не разбрах! Пак ТИМ ли ще обере парсата?...

 14. 14 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 605 Весело

  И аз мисля,че варненци са си го искали!Вече навярно и обсъждат помежду си дизайна на билетчето за Алея първа,щото ще има охрана с бариери,гарантирано!

 15. 15 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Българският феномен - морската градина не граничи с морето... Направо ме заболява главата от подобни идиотии. Поздрави на варненци, а и на всички българи, за изборите....

 16. 16 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 497 Неутрално

  типично по мутренски,ядат пият и не плащат,от две години аз не помня реално да е влезнал некой лев чрез приватизация в тая държава.знаят че са опоскали всичко,и я я искарат зимата я не,и са бързат да ометат всичко до коет се докопат гробарите

 17. 17 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Е те това е добре, че щракнах няколко снимки от плажа към Варна за спомен поонзи ден.
  Сигурно ще го бетонират по цялото протежение на брега и след това бариера и такса както навсякъде и не може нещо по - различно да измислят защото са от едно котило.
  Жалко, че Варненци не можаха да си опазят естественото.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 18. 18 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Поредното доказателство за тези на които не им се вярва ,че ББ и
  ТИМ са едно и също-ДС И КГБ в нова форма!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 19. 19 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Морето вече няма да се вижда отникъде. То и сега толкова се вижда. От морската градина не може - толкова е зашумена и неокастрена. Долу има една алея, като улей на бобслей. Грозните и остарели съблекални са станали кръчми и закриват морето. Единственото място, откъдето имаше гледка, беше до басеина, но ТИМ построи сграда, която разделя гледката на две и поанорама към залива няма.
  Карай. Те нашите градове(морски и речни) така са проектирани още преди един век, да загърбват морето или реката, без крайбрежен булевард, а между тях и водата, има я парк, я пристанище, я промишлена зона.

 20. 20 Профил на kakawida
  kakawida
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ха да им е честито на врнЯнци! То аслъ в техния град дърветата са недолюбвани, ама защо все още твърдят, че имат "Морска градина"? Ред кръчми, ред имения, ред надуваеми замъци, ред пейки и ХОП!..., свършила градината. Е, сега ще я укрепят съвсем. ТИМ успешно изигра играта-стратегия "ЦИЛИВИЛИЗАЦИЯ". Е вива, ВарнЯ!

  :)
 21. 21 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  После да не се чудят, защо хората край морето си спомнят с тъга за предишните времена.
  Като деца след училище грабвахме топката и колелетата и право на плажа на Почивка или на Траката.
  После, като юноши сваляхме гаджета с кльощавите си тела , бира и миди, изпечени върху тенекия.
  Нямаше огради, нямаше бариери. Морето си беше истинско, хубаво и достъпно за всеки.
  Сега се развихри такава луда алчност, такива грозни мераци, застрояване, винкели и реклами, че вече сякаш не е море, а някакъв частен басейн само за избрани.
  Да ви пикая на "демокрацията" и на "плурализма".
  Да ви пикая на бизнесмените, ГМО - доматите, ТВ-шоу-тата, мониторинга, омбудсманите, еврофондовете и стайлинга.
  Искам си морето и плажа...

 22. 22 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 435 Неутрално

  "Това е следващия етап от инвестиционния проект за укрепване на част от бреговата ивица след одобрението на проекта за укрепването на скат Зона А и Зона С", гласих съобщението.

  Преведена от административния жаргон....
  ..............................................
  Не ми е ясен много преводът на автора.Доколкото си спомням имаше някакво решение,че укрепителни работи могат да се извършват,но не и строителство.Прочетох няколко пъти пасажа,но щом казва,че така се превежда,така да бъде.

 23. 23 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 986 Неутрално

  А в същото време във Варна с пяна на уста протестират срещу хипотетичния добив на шистов газ. Даже не срещу добива, а срещу проучването за такъв.
  Партийната линия е ясна - максимална зависимост от Русия и максимални печалби за ТИМ, ядрената мафия, Златевци, Герговци, Черепи и всички гоце-боцеви ортаци в опоскването на България.

 24. 24 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Всеки матриял си заслужава такива политици, каквито сам си избере...
  Само не мога да разбера хем има склонност към мазохизъм, хем се оплаква?!

 25. 25 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#11:"Дамян"]Какво правим, ако юнаците от ТИМ се сетят, че няма да могат да се налапат както са го мислели преди 3 г. и оставят начинанието на средата на пътя, разбирай, на средата на ямите и изкопите и хвърчащите насам натам кабели, камъни и др. блага[/quote]
  Как, какво правим ?
  Много ясно.
  Ела и виж Мега-проекта на ТИМ : "Стадион "Варна" !
  Мега-дупка насред полето.
  А ведомственият им тим "Черно море" играе мачовете на мизерната кочина, наречена стадион "Тича" и в паузата между двете полувремена десетки запалянковци се нареждат да пикаят в храстите с чудесен изглед към булеварда и за учудване на минувачите , отстоящи на два - три метра от импровизираните "тоалетни"...

 26. 26 Профил на lyusien
  lyusien
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Вижте Всички тези които плюят във форума виждал ли е въобще проекта или само плюят така по навик -защото ТИМ са инвеститори Явно варналии предпочитат всичко там да се срути в морето да бъде пасище за крави или боклукчииска площадка но само и само да не строи там нещо хубаво - защото е Т И М
  Може би е и грешка на тези от ТИМ че не популяризираха проекта Да му направят кампютърна разработка и да го пуснат поне по местните телевизии

  П П И не започваите да ме плюете веднага че съм протеже на Т И М Не работя за тях Не ги познавам Даже и не съм ги виждал на живо


  Чаоо Желая ви успех

 27. 27 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Така се случват нещата в държавата на развития тиквенизъм.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 28. 28 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Прегледах всички медии,подобно заглавие или коментар не срещнах.Може ли авторът да се обоснове за заглавието, какво е ползвал при превода на цитата от писмото?

 29. 29 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Очаквано. Алея 1-ва е страхотно място и може много да се направи така че на варненци да им е добре.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#7] от "B52":

  Каква кражба бе шемет! На бас че изобщо не знаеш за какво става въпрос!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 32. 32
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 33. 33 Профил на mickmick
  mickmick
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Ей един не каза, че може сделката да е добра за града. Според мен е точно така. Варна ще стане Лас Вегас.

 34. 34 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#29:"Раз печки, раз кюнци"]Очаквано. Алея 1-ва е страхотно място и може много да се направи така че на варненци да им е добре.[/quote]
  Варненската морска градина бе добро място много отдавна.
  Още от края на XIX век умни и грижовни хора са я сътворили така, че да се запази за внуци и правнуци и хора и природа да живеят в синхрон.
  Но не би. Оцеля само век.
  Налазиха я мутри , изроди тимаджийски, които до каквото са се докопали във Варна, нищо добро след тях не е останало.
  Това, че малоумната мутра Боко , се заортачи с другите мутри от "тим" не е изненада за никой.
  Пари при пари отиват, мутра при мутра, тъпак при тъпака ...

 35. 35 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Ако бяха американски инвеститори, всички драгалевски лакеи щяха да подскачат от радост и да обясняват каква невероятна гордост е, че ни е огряло. По-добре пързалки, ролби и забавления, отколкото шистов газ, Монсанто, фотоволтаични централи с 4-пъти по-скъп ток и пр. американски "инвестиции". За справка - Маями Бийч и той е напълно застроен, инвеститорът е Бог, а не вие(нали уж вече сте капиталисти)

  In debt we trust
 36. 36 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  [quote#33:"mick"]Ей един не каза, че може сделката да е добра за града. Според мен е точно така. Варна ще стане Лас Вегас. [/quote]


  изпревари ме, а аз все пак живея във Варна на по-малко от километър от там където ще е Алея Първа. Дано не съжалявам за думите си, но ми се струва, че градът им нужда от инвестиции в най-представителната си част.

  In debt we trust
 37. 37 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Псевдо- капиталисти, преоблечени и пребоядисани комунисти, както казват в родината ви(в настоящата, не бившата ви Русия) - bite the bullet. Инвеститорът е Бог навсякъде(в Дубай морето застроиха), Доллар акбар!

  In debt we trust
 38. 38 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#37] от "Dollar Akbar":

  Като чуя в едно изречение: "ТИМ, морски бряг и "инвестиции" - тръпки ме побиват.
  На тимаджиите някой трябва да забрани да се доближават на по-малко от километър до бреговата линия.
  Да пази Бог от техните "инвестиции" край морето. Че от тях, морето вече не се вижда.
  И когато става дума за "инвестиции" в Морската градина, някой трябва да обясни на тез бизнесмени, че "градина" и "градище" са две съвършено различни понятия.

 39. 39 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#38] от "trifon74":


  Морето, преди досегашните им инвестиции, беше по-зле от септична яма. Не ме карай да търся снимка и да ти припомням, че само с Уазка или друга машина за тежък оффроуд можеше да се стигне до 2-ра буна. Към днешна дата, градският плаж на Варна е със съвсем европейско лице

  In debt we trust
 40. 40 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 486 Любопитно
 41. 41 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#39] от "Dollar Akbar":

  С тази разлика, че сега морето е септична яма! Имаш ли представа, къде отиват отпадните води от Рапонги? Ще ти отговоря - в морето! И тия бунаци, дето си плащат по 50 лв за плаж под палмите, се къпят в собствените си лайна! Това са фактите...

 42. 42 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#26] от "lyusien":

  Абе човече, за къв проект ми говориш бе. Това е станало място забранено за простосмъртни. "...По повод на извършените замервания от "Холдинг Варна" потърсиха съдействие от страна на полицията, за да бъде възпрепятствано по-нататъшно влизане в терените, собственост на дружеството..." Това са 3,5 км от Морската градина. Там ще си бъде оградено и затворено. Варна ще граничи на Изток с ТИМ, а не с морето. А на север България явно ще граничи с ТИМ.

 43. 43 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#39] от "Dollar Akbar":

  "градският плаж на Варна" не ме интересува ни най-малко.
  На "градският плаж на Варна" варненци няма.
  От южния до офицерския плаж - всичко това е капан за наивници, наречени още "туристи" или "гости на варна".
  Тук-таме ученици, студенти от Шумен и Добрич и нискобюджетни ексурзианти, които малко преди да си тръгнат внезапно разбират, че плажовете всъщност започват от "Почивка" до "Журналист" на север и от Галата в южна посока.
  Само че достъпът вече не е така безпроблемен, както беше в миналите години.
  Предишните "тихи" плажове формално пак са "на всички", само дето можеш да се добереш до тях само по вода и по въздух.
  Ако обаче си любител на масовите многолюдни къпални , с врява и шум, Преслава, Милко Калайджиев , кучешки екскременти и търчащи хлапета, проблем няма да имаш.
  Щастливи концесионери те чакат с усмивка и отворени каси...

 44. 44 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#41] от "ivo_mutafchiev":  Само от Рапонги ли и преди Рапонги как беше? Или си говориш колкото да минава времето и да заминава?

  In debt we trust
 45. 45 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Не знам дали ТИМ ще строят сараи на брега, но ако не се направи укрепване, морската градина ще се превърне в опасна и неизползваема съборетина. В момента само косъм я дели от това.

 46. 46 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Община Варна трябваше да изготви проект за това как да изглежда крайбрежието на града. След това трябваше да обяви търг за несвързани помежду си инвеститори, които биха изградили отделни обекти по този план, срещу ползването им за определен период от време. Така Общината щеше да има сериозни приходи и щеше да се създаде реална конкуренция между различните заведения. Сега всички ще плащат наеми на ТИМ, а Община Варна и варненци ще са крепостни селяни. Ако това стане аз се изнасям от този град и няма да стъпя повече в него.

 47. 47 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  [quote#43:"trifon74"]На "градският плаж на Варна" варненци няма.
  От южния до офицерския плаж - всичко това е капан за наивници, наречени още "туристи" или "гости на варна". [/quote]


  Точно обратното, цяла Варна е на градския плаж лятото. А преди никой не стъпваше, понеже беше блато, до което нямаше дори и път.

  In debt we trust
 48. 48 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално
 49. 49 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  [quote#46:"proizvoditel"]След това трябваше да обяви търг за несвързани помежду си инвеститори, които биха изградили отделни обекти по този план, срещу [/quote]


  И кой щеше да извади 50 млн. за да ги инвестира за "алея" във Варна? Американците ли? Или любимото НАТО? Хайде стига с мечтите

  In debt we trust
 50. 50 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#44] от "Dollar Akbar":

  След промените, никой не мисли за истински плаж и истинска Морска градина, щото тъпите мутри нямат сенс за естетика!

  Преди или след Рапонги - това са подробности. Виж този линк:'

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nice-seafront.jpg

  Бил съм там, в Ница (с тази разлика, че нямат Морска градина), нека хората да видят как се прави. Плаж, пешеходна зона, велоалея и чак тогава пътните платна. Това какво означава? Мислят за хората, естетиката и целесъобразноста! А сега ми кажим кои от тези критерии ще видим при нас? Отправната точка е тънкият момент! В Европа се прави по критерии от "хора за хора$", а при нас се прави от "мутри за пари"! Та затова се къпят в лайна и плащат затова!

 51. 51 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  [quote#46:"proizvoditel"]Сега всички ще плащат наеми на ТИМ, а Община Варна и варненци ще са крепостни селяни. [/quote]

  Нали уж обичахте капитализма - всичко се плаща ВИНАГИ. В Сен Тропе чадър и шезлонг за двама са 60 евро, безплатните места са в дерето, в Дубай - най-яките плажове са частни и също са платени, градските са зле отвсякъде. Безплатното свърши през далечната 1989 г.

  In debt we trust
 52. 52 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#50] от "ivo_mutafchiev":

  И аз съм бил на този "плаж" и това е едно от най-грозните места в Европа. Презастроено до безобразие, сградите на са на две платна разстояние от плажа и изпаренията от колите падат директно върху къпещите се. Не бих отшъл там повторно и за без пари. Всъщност и да ми платят.

  In debt we trust
 53. 53 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#50:"ivo_mutafchiev"] А сега ми кажим кои от тези критерии ще видим при нас?[/quote]
  Има проект. Един приятел участва в конкурса, но "се добра" само до второ място.
  Истината е, че ако се изпълни проектът би следвало да имаме всичко това, за което ти пишеш.
  Говоря чисто технически. Не ми се намесва в спорове, за които нямам отговори, а именно: защо се реализира по тази схема?

 54. 54 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#53] от "quasimodo":

  Единствено казвам "дано да се направи нещо хубаво!" Не мисля, че имаме нужда от още хотели.

 55. 55 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#35] от "Dollar Akbar":

  Американците нямат руски манталитет и не познават философиите на Сталин за "человека" и "проблема". Те обичат свободата и конкуренцията и изобщо не се опитват да правят хората роби. Те са като германските войници през втората световна война - питат колко струва и ако им изнася си плащат. За разлика от тях руснаците си вземаха всичко каквото си поискаха и естествено без да питат или плащат. ТИМ-маджии мразят свободните хора и пазара, както ги мразят и господарите им от Русия, поради което и изпитват огромен проблем при намирането на кадърни управляващи за огромната си собственост. Те обичат монопола и не желаят да бъдат избирани, а да не е възможно до бъздат заобиколени. Това е ретроградна сила и в даден момент ще отиде там дето отидоха всичките бандити. Лошото е, че ще причини още много мъка на този народ. Дано Сатаната си ги прибере по-скоро. И все пак - ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ СЕ НАЗНАЧАВА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!! Така, че и ГЕРБ и БСП са дали разпореждане на своите областни управители да продадът въпреки закона терена на ТИМ. Да не търсят развалянето на сделката. А сега и да стартират проекта. Както виждаме и кмета им е един и същ! А ще ми играят театър. Той Бойко не бил като Станишев, както преди това не беше и като Софиянски.

 56. 56 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#54:"ivo_mutafchiev"]Не мисля, че имаме нужда от още хотели. [/quote]
  За съжаление ще имаме и още хотели. Тъпо!

 57. 57 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#49] от "Dollar Akbar":

  Не бе аз щях да изградя една кръчма, ти друга, трети щеше да направи аквапарк... Общината с пари от Европа щеше да изгради яхтеното пристанище... Това е начин на мислене и няма нищо общо с помешчичиските мелаци на руските слуги да притежават всичко и всички. Една ливада е много по красива и жизнена от който и да е райграс.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#45] от "quasimodo":

  а не се ли замисляш защо е докарана до това положение?!! Това е план източване на държавна собственост версия 2 - как да приватизираме обществена собственост под предлог на спасители от разруха.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 60. 60 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#55] от "proizvoditel":

  Съгласен съм, но безобразия има навсякъде - и в Америка и в Европа(където всичко е толкова презастроено, че ти се повръща само като ги погледнеш как са сгъчени сградите им). Популярен мит е, че само в България стават такива неща - там хората са си го организирали законно - лобират и се получава същия ефект. А и между другото - това с инвеститор клас А е западен патент, а не наш. Добро утро на пробудилите се за западните врътки.

  In debt we trust
 61. 61 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  [quote#57:"proizvoditel"]Не бе аз щях да изградя една кръчма, ти друга, трети щеше да направи аквапарк... [/quote]

  Сега е така - строено е на парче и на популярен език тук им викат красноречиво - "капани". Струва ми се, че ще става въпрос за генерална инвестиция, която ще е много далеч от временните обекти в момента на инвеститори с много скромен бюджет и възможности. Поне такава беше идеята в началото, когато лансираха Алея 1-ва

  In debt we trust
 62. 62 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  [quote#60:"Dollar Akbar"]А и между другото - това с инвеститор клас А е западен патент, а не наш. [/quote]
  За съжаление този "клас А" бил издаден от слуга Живко Сталев, който даже не е разследван за това.

 63. 63 Профил на 1000
  1000
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#43] от "trifon74":

  Под Траката долу кейчето при скалите запазиха ли го? Или и то вече е заградено отвсякъде или разбито? Какви миди съм вадил там....

  So wenig eine Hyäne vom Aase läßt, so wenig ein Marxist vom Vaterlandsverrat!
 64. 64 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#61] от "Dollar Akbar":
  Аз говорих първо Общината да обяви конкурс за проект на цялото крайбрежие. После да се търсят различни инвеститори, които до изградят заложеното в проекта, срещу право на ползване. Разликата е, че Общината хем ще има думата за това как да изглежда града; хем ще гарантира и осигури достъп на всички хора до всички изградени обекти; хем няма да даде една стотинка за изграждането; хем ще получава пари от тях; хем ще си остане и собственик на всички обекти. А с това решение ще се забрани безплатният достъп на варненци до морето. Варненци ще трябва да ходят на канала или на Шкорпиловци, че да могат спокойно да се разходят покрай морето.

 65. 65 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Подпис на варненския областен управител даде старт на проекта "Алея Първа"
  ---------------------------

  Разгеле!

  ако го направят както трябва и да е с хубава канализация ще стане суперско. дано обаче не заграбят и плажа и да няма къде да се ходи на плаж..иначе всичко останало е идеално понеже там има топла вода и е подходящо да се направи хотел или басеин и ако е поддържано ще е прелестно.
  Години наред гниеше басейна и "гъбата". Новият басейн просто чудесно е направен и с изглед и с удоволствие да си позяпаш хората докато плуват.
  А колкото до мрънкалата и пари да им даваш пак ще си мрънкат и ще се сърдят защо им ги подаваш с едната, а не с другата страна.
  важното е да се мрънка..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 66. 66 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  Изборите минаха,сега идва ред на плащане на сметката

  и най-умният си е малко прост....
 67. 67 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Моля,тези които не са наясно със свлачищата които ще се укрепват,да не коментират по същество.Моля и тези които не са от Варна да не коментират.Моля,повярвайте на плат
  еният регионален "допистник" Спас Спасов.Варна е пълна с провинциалисти търсещи реализация.Спасов,прочети "дописката си,премахни излишните букви.Успех при следващото писане...и цъкай минуси!!!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 68. 68 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#21] от "trifon74":

  Абсолютно съм съгласен с всичко написано. Но за всичко това не ни е виновна демокрацията, а нейната липса. Защото демокрацията не е делене на баница, а спазването на правила и закони създадени от и за овцете, а не от и за вълците.

 69. 69 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#65] от "Раз печки, раз кюнци":

  дано обаче не заграбят и плажа и да няма къде да се ходи на плаж
  ..............
  Много ясно, че ще го заграбят, нали това е всъщност идеята и златанта кокошка, инак за кво ще строят хотели.
  Плажът пред хотелите ще бъде ограден за техните гости.
  Ти ще ходиш зимата на плаж.
  Варненци имаха избор, направиха си го, сега да не мрънкат .
  Ще ходят на плаж с ромите, там дето се изливат каналните отпадъци. Явно им харесва това , щом си преизбраха властелина на тим т.е на герб.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 70. 70 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  А на мене щели да ми бутат остъклението на балкона, щото да не виждам дворците на ТИМ-аджии построени върху подарена държавна земя. Така е за вагони няма закони...

 71. 71 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ТИМ - феодализъм в действие.

 72. 72 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 804 Неутрално

  И все пак - ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ СЕ НАЗНАЧАВА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!! Така, че и ГЕРБ и БСП са дали разпореждане на своите областни управители да продадът въпреки закона терена на ТИМ. Да не търсят развалянето на сделката. А сега и да стартират проекта. Както виждаме и кмета им е един и същ! А ще ми играят театър. Той Бойко не бил като Станишев, както преди това не беше и като Софиянски.

 73. 73 Профил на doncorleone
  doncorleone
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Браво, дано се реализира по-бързо.

 74. 74 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Един линк за Спасов.
  http://www.moreto.net/novini.php?n=154035

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 75. 75 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Алеята е построена с данъци то варненци. Сега я подаряват на ВКР-аджиите от флота -ТИМ!
  Ето защо не е престъпление да не плащаш данъци!
  НИКАКВИ ДАНЪЦИ НА ТАЗИ ЛАЙНЯНА, МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА!

 76. 76 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Честито! И преди ви го писах във форума. Гледайте днес какво става във Варна, щото утре същото ще бъде и с България.

 77. 77 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Какво написа, подписа и подпечата ТОГАВА, тогавашния ТИМ-министър Плевнелиев, по волята на ГЕРБ-феновете, избран за
  ТИМ-президентин :
  http://htmlimg3.scribdassets.com/5tvbwcccg16cnov/images/1-6d595bba08.jpg
  http://htmlimg4.scribdassets.com/5tvbwcccg16cnov/images/2-2ceec6181d.jpg
  http://htmlimg1.scribdassets.com/5tvbwcccg16cnov/images/3-9f065a3de3.jpg
  ---
  Какво каза премиер Борисов за сделката с ТИМ за Морската градина (от 35 сек. нататък)
  http://www.youtube.com/watch?v=mJ8jAGKLAnA
  Който не може да дочуе какво изобщо каза Боко, да чете :
  - ....ъъъъ, мууу, къде е Варна, а ако я няма какво да е ... меее, муууу, бееее .....
  ---------------------------------
  Документирани действия. Другото е тра-ля-ля.
  Изприщва се Боко, като стане въпрос за ТИМ.
  И се накъсва да л(ъ/и)же - маже Роската.
  Инвеститори клас ААА били ТИМ-аджиите. Грънци.
  Цяла Варна е пълна със започнати и изоставени техни строителни скудоумия. Дупка до трап. За нищо освен да източват не стават.
  Сега собствеността върху декарите Морска градина, покрай "Алея първа" им е шанса. Да я препродадат и да закърпят положението. Щото са я закършили яко.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 78. 78 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#29:"Раз печки, раз кюнци"]Очаквано. Алея 1-ва е страхотно място и може много да се направи така че на варненци да им е добре.[/quote]

  Кюнец, ти не беше ли от Бургас? Или май значката беше оттам....

  Леле колко коментари от хора, не живеещи във въпросния град....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 79. 79 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Всъщност Росен Плевенлиев разреши в писмо до тим холдинг от
  25 януари 2010 г застрояването на Алея първа, пък за втора ще се мисли по нататък, понеже до "Св. Константи и Елена " има още цели 10 км., които плачкат за бетон и туристи.
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=538748
  Пък на 15.08.2011 бе открита новата административна сграда на кметство "Одесос".
  http://www.moreto.net/novini.php?n=143328
  В нея повечето помещения са частни апартаменти и мутро-жилища, а пред кмеството няма къде да се паркира, понеже са спрени черни БМВ-та с немски регистрации , за да не плащат данъци в България.
  Та това е , кирчова работа, де. Ще укрепи Морската, което си е и без това негово задължения и ще я шитне на олигарсите.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 80. 80 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#77] от "PlamenVarna":

  На гроба на Антон Новак да построят поне два-три ветрогенератора и едно динамо, че човека се върти в него на бързи обороти.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 81. 81 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#13:"hinin37"]Не разбрах! Пак ТИМ ли ще обере парсата?...
  [/quote]
  Парсата в БГ винаги се обира от едни (бкп-дс) , ТИМ са им само поредната подставена силова креатура.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 82. 82 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Единственото успокоение е, че алчността рано или късно се наказва. Като се постопи още някой и друг айсберг ще ги видим какви ще ги правят!

 83. 83 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#80] от "СДС":

  Спомням си тия шматки ТИМ-аджиите, като "засяха" на плажа на едно от първите си чалга-бизнес-начинания - една горичка от найлонови палмички.
  Тогава и аз си спомних със срам и за А.Новак, и за кмета М.Колони, и за поколенията хора, които с толкова любов и виждане в бъдещето са разхубавявали Варна. Не смея да използвам "нашият град", че и това словосъчетание окупираха тия ненаядените.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 84. 84 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Прави впечатление, че журналистите не смеят дори да напишат добре известното мутренско трибуквие "ТИМ". Някак си "Холдинг Варна" звучи по-безобидно, а вероятно и по-безопасно...

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 85. 85 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 457 Неутрално

  ТИМ?!
  Юрген Рот много добре е описал "отбора" в книгата си
  Новите български демони.
  Притеснявам се само след година две да не ми
  искат такса че излизам и се разхождам по улиците....

 86. 86
  gtr
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 87. 87 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#85] от "blaserr93lrs2":

  Не че защитавам някой,но кой е този Рот и кой му плаща?Щеше да идва пак в България,но не го видяхме,видяхме Щайн.Стига с тези измислени вносни маймунярници.

 88. 88 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  във Варна ГЕРБ и ТИМ вече официално са един тим

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Според мен хотелите няма да са само 4 - просто ще направят такива цени за наеми в медицинския център и рибарското селище с борса, че никой няма да ходи там и накрая хотелите ще станат 20, заградени от външния свят, с почти частно яхтено пристанище.

 91. 91 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Както е известно,за всяко строителство са нужни пари.Тимаджиите трябва решително да засилят контрабандата,да спрат плащането на данъци и осигуровки ,за да осъществят тази си мечта...

 92. 92 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 730 Неутрално

  На ТИМ не може да се вярва. Събориха комплекс "Черноморец" в Св. Св. Константин и Елена и даже не възстановиха крайморската алея - туристите се разхождат от години сред пясък и прахоляк. Изкористиха иначе добрата идея хората да садят декоративни дръвчета и храсти в същия курорт. Садят се най-различни видове без да има проект и не се спазват дори елементарни отстояния между тях - пълна простотия. Изровиха градския стадион и спряха - превърнаха го в дълбока локва. Почти сигурно е, че ще окепазят и плажа на Варна и пак ще спрат - невъзможно е да строят и стадиона, както предизборно обещаха така и Алея 1-ва.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 93. 93 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#92] от "bombov_ad":


  Точно к.к. Св.Св. Константин и Елена е единственият и последният курорт по българското черноморие, който НЕ беше застроен, а остана във вид на парк с дървета и растителност и тук-там хотели. Преди да си попитал - заслугата е на ТИМ.

  In debt we trust
 94. 94 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Хайде и Албена да добавим към курортите, които не бяха бетонирани, но други няма.

  In debt we trust
 95. 95 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ

  Истината е висша ценност
 96. 96 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#69] от "СДС":

  Преди имаше едни бараки и капанчета там и после ги попремахнаха.. извинявай ама си беше пълна гнусотия ... на Варна лицето е и ивицата - то нощния живот на варненци е там . Кирчо направи некои хубави неща, жизненоважни в тоя регион, повъзродиха нещата така частично / парапетчета, асфлатираха и др/
  Значи със сигурност ще построят нещо с което да се възползват от топлите извори, което няма да е лошо.
  Обаче ивицата има нужда от промяна. Няма начин да не се развие. Града само да си стои стар няма как да стане, трябва и да привлечеш и туристи .. А че го прави ТИМ.. ами това нещо трябва да се даде на човек, който ще го изпълни докрай, не може да направиш първа копка и да го зарежеш.
  И още по комунистическо градския плаж беше платен. Но може пък да не го направят платен и да има свободни зони.

  И няма какво да се политизира дали ще го направи ДПС, БЗНС трябва, който го започне да го завърши докрай, няма нищо лошо. Просто тука хората нямат представа за какво става въпрос, но прочетоха в статията еколози на които това им е работата да си врещят за всичко, но това не значи че винаги са прави.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на bdimitrov
  bdimitrov
  Рейтинг: 8 Неутрално
 99. 99 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 855 Неутрално

  [quote#28:"gtr"]Прегледах всички медии,подобно заглавие или коментар не срещнах.[/quote]
  Няма и да срещнеш! Но това не значи, че Алея І, построена от Общината с данъците на варненци тихо-мълком се приватизира.
  Както и не си срещал в медиите, че във Варна вече живеят около 30 000 руснаци, и че повечето от половината заведения и хотелчета в северната част на Морската градина са на руснаци. Уж сме в ЕС, но европейци в България много - много не идват.

 100. 100 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  варна отдавна не покрива критерии за морски курорт, на времето свободно можеше да се стигне до всеки плаж ,морето беше прекрасно ,същото беше на свети константин ,от 6-7 години точя зъби да си взема имот в който да живея в този прекрасен град ,но от година на година ,като отида там се отчайвам от пълната мизерия ,мръсното море ,мутренските заведения и хаоса ,същото е за съжаление и в свети константин ,морето е чисто само през месеците ,в които няма туристи , хотелите от ден на ден поскъпват без нищо да се променя в тях ,мизерията и хаоса са навсякъде ,да не говоря за постоянното строителство на нещо си ,което тотално ми разбива представата за почивка в този район ,тази година имах щастието да открия плажовете от Ахтопол надолу ,а и в Гърция ,та вече дестинацията ми за почивка ще е друга ,съжалявам за този прекрасен град ,които се напълни както и всички градове с арогантни селяни без препитание и престъпност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK