Държавата ще търси подслон за децата от приюта на отец Иван

Държавата ще осигури подслон на обитателите на незаконната постройка към църквата "Света Троица" в Нови хан, съобщи пресцентърът на министерството на регионалното развитие след днешната среща във ведомството за бъдещето на приюта, управляван от отец Иван.


В нея са участвали самият свещеник, министърът на труда Тотю Младенов и националният омбудсман Константин Пенчев. Вчера Пенчев настоя институциите да отложат събарянето до края на зимата или докато се намери нов дом за сираците.


Институциите са си поставили срок до 19 декември  да намерят вариант за настаняване на около 40-те души, които живеят в постройката, която трябва да бъде съборена. Министерството на регионалното развитие ще търси възможност да осигури фургони за тях.


Министър Павлова е съобщила също, че може да бъде предоставен и държавен терен в местността "Побит камък" на около 2 км от Нови Хан.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK